Tietoa lennoista

Haluamme Albatros Travelilla tarjota erinomaisen hinta-laatusuhteen matkoja, sisällöstä ja mukavuudesta tinkimättä.

Lentoyhtiöitä valitessa kiinnitämme huomiota laatuun, turvallisuuteen, yhteyksiin ja tietysti myös edullisiin hintoihin. Halpalentoyhtiöiden hinnoittelu on viime vuosien aikana ajanut niin kutsuttuja ”vanhoja” kansallisia lentoyhtiöitä ahtaammalle. Kansalliset lentoyhtiöt ovat joutuneet karsimaan matkustamopalveluitaan, jotta ne pystyisivät vastaamaan halpalentoyhtiöiden hinnoitteluun. Lähes kaikki lentoyhtiöt ovat nykypäivänä supistaneet palveluitaan ja tähän onkin hyvä varautua ennen matkaa.

Katso lista lentoyhtiöistä

Varaamme asiakkaille ryhmälentoliput varmistaaksemme edulliset lippuhinnat. Ryhmälentoliput eivät ole yhtä joustavia kuin tavalliset lentoliput ja siksi esimerkiksi lentopaikkavarauksia ja lentopaikankorotuksia saattavat koskea erityiset rajoitukset ja lisämaksut.

Jos haluatte pidentää matkaanne, voitte ottaa yhteyttä myyntiimme niin autamme mielellämme. Lisätietoa matkan pidennyksistä.

Matkatavarat
Voitte tarkistaa matkatavararajoitukset lentoyhtiön omilta kotisivuilta. Huomioittehan, että jos matkaan kuuluu useamman lentoyhtiön lentoja, saattavat matkatavararajoitukset vaihdella. Maan sisäisillä lennoilla sallittu matkatavaramäärä on usein pienempi kuin kansainvälisillä lennoilla. Matkustajien on joillakin pitkillä matkoillamme mahdollista ottaa 2 x 20 kg kirjattavaa matkatavaraa mukaan henkilöä kohden. Saatte matkakirjeen ja matkadokumentit viimeistään viikkoa ennen lähtöä. Matkakirjeessä tarkennetaan matkatavararajoitus varaamallanne matkalla. Voitte tarkistaa käsimatkatavararajoitukset lentoyhtiöiden omilta sivuilta. Jos matkatavararajoitus ylittyy, lentoyhtiö perii lisämaksun lentokentällä.

Pyörätuoli/rollaattori
Useimmilla Albatrosin matkoilla on retkiä, joiden aikana kävelyä kertyy kohtuullisen paljon. Otattehan meihin yhteyttä, jos tarvitsette pyörätuolia tai rollaattoria matkan aikana. Myyntimme kertoo mielellään tarkempia tietoja matkaan ja sen sisältöön liittyen.

Kerrottehan meille jo matkaa varatessa, jos tarvitsette pyörätuolikuljetusta lentokentillä. Jos otatte mukaan oman pyörätuolinne, tulee teidän ilmoittaa pyörätuolin mitat ja paino meille hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Ateriat/erikoisateriat
Lennon aikana tarjottavat ateriat ovat Euroopan sisäisillä lennoilla yleensä lisämaksullisia. Pitkillä lennoilla ateriat sisältyvät usein hintaan ja jotkin lentoyhtiöt sisällyttävät hintaan myös juomia. Tarkistattehan lentojen ateria- ja juomatarjoilut lentoyhtiön omilta sivuilta.

Jos tarvitsette pitkille lennoille erikoisaterioita, pyydämme ilmoittamaan tästä jo matkaa varatessa. Huomioittehan, että useimpien lentoyhtiöiden ateriat on päätetty ennakkoon ja erikoisruokavaliotoiveita voidaan toteuttaa rajallisesti. Erikoisruokatoiveita ei voi yhdistellä. Voimme esittää lentoyhtiölle toiveen seuraavista erikoisaterioista: laktoositon, gluteeniton, muslimiateria, kasvisateria, diabetesateria. Huomioittehan ettei erikoisateriaa voi taata.

Matkalaukkulipukkeet
Suosittelemme, että merkitsette sekä käsimatkatavarat että kirjattavan matkatavaran matkalaukkulipukkeella. 

Istumapaikat
Istumapaikkoihin liittyvät toiveet esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikasta tulee esittää viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Välitämme pyynnön eteenpäin lentoyhtiölle, mutta emme valitettavasti voi taata toivottuja paikkoja.

Moni lentoyhtiö jakaa istumapaikat lennoille ennen lähtöä. Paikkoihin ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa lähtöselvityksen yhteydessä. Toiveita vierekkäisistä istumapaikoista ei voida taata.

Kysy tarkempia tietoja myynnistämme.

Lentoluokan korotus
Voitte halutessanne matkustaa mukavammin ja nauttia muista eduista korottamalla lentoluokkaa.

Lentoluokat ja edut vaihtelevat lentoyhtiöittäin mutta usein on mahdollista korottaa lentolippu Economy Comfort-, Premium- tai Business-luokkaan. Lentoyhtiön matkustusluokat ja edut voitte tarkistaa sen omilta kotisivuilta.

Lentoluokan korotusta ei valitettavasti voi taata, sillä paikkoja on rajoitetusti saatavilla. Otamme yhteyttä, kun olemme saaneet lentoyhtiöltä lisätietoa paikkojen saatavuudesta, hinnoista ja ehdoista. Jos hyväksytte teille tarjotut paikat, lähetämme päivitetyn matkavahvistuksen ja laskun lentoluokan korotuksesta.

Huomioittehan, että lisämaksu lentoluokan korotuksesta tulee normaalisti maksaa 48 tunnin kuluessa. Ryhmämatkoilla lentolippujen nimiä, päivämääriä, reittiä tai kohdetta ei voi muuttaa. Lipuista ei ole mahdollista saada takaisinmaksua.

Lisämaksu Premium- ja Economy Comfort -paikoista on tavallisesti noin 1000–1400 euroa per henkilö ja Business-luokan paikoista noin 2500–4000 euroa per henkilö.

Lisämaksut vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Voimme vahvistaa lentoluokan korotuksen hinnan saatuamme lentoyhtiöltä vahvistuksen saatavuudesta.

 Istumapaikkavarausten ja lentoluokan korotusten käsittelyaika on normaalisti 7-10 arkipäivää. Jo vahvistettuja paikkavarauksia ja lentoluokan korotuksia ei voi perua kuluitta.

Jos haluatte korottaa lentoluokkaa, otattehan myyntiimme yhteyttä.

Frequent Flyer
Jos olette jonkin lentoyhtiön kanta-asiakasjärjestelmän jäsen, voitte ilmoittaa meille jäsennumeronne matkaa varatessanne tai viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Ilmoitamme jäsennumeronne lentoyhtiölle mutta suosittelemme aina näyttämään jäsenkortin vielä lähtöselvityksen yhteydessä. Huomoittehan, että kaikki lentoyhtiöt eivät myönnä pisteitä kaikista reiteistä, kun kyseessä on ryhmälentoliput.

Lapset lennoilla
Lentäminen on monen lapsen mielestä jännittävää. Tutustumalla muutamaan käytännön asiaan ennen matkaa tulee lentämisestä entistä mukavampaa.

Lastenrattaat ja -vaunut lennoilla
Lentoyhtiöillä on eri käytäntöjä lastenrattaiden ja -vaunujen kuljetusta koskien. Useimmat lentoyhtiöt sallivat kokoontaitettavien matkarattaiden tuomisen lähtöportille asti, ja rattaat voidaan tuoda matkustamoon ylimääräisenä käsimatkatavarana. Matkarattaat voi yleensä tuoda koneeseen maksutta. Jos rattaat ovat suuremmat, ne pakataan ja kirjataan ruumaan meneväksi erikoismatkatavaraksi. Lentokentillä on yleensä mahdollista vuokrata erityinen suojapussi, johon rattaat tai vaunut voi pakata lennon ajaksi.

Lentoyhtiöiden säännöt lastenrattaita ja -vaunuja koskien löytyvät niiden omilta sivuilta. Säännöt kannattaa aina varmistaa vielä lähtöselvityksen yhteydessä.

Istuimet lapsille
Alle 2-vuotiaille lapsille ei varata omaa paikkaa lentokoneessa vaan lasten tulee istua mukana matkustavan aikuisen sylissä lennon ajan. Jos lapselle halutaan varata oma istuin lennolle, tulee hänelle varata lapsilippu (2–11 v.). Jotkut lentoyhtiöt vaativat, että alle 2-vuotiaat lapset matkustavat turvakaukalossa/turvaistuimessa, jos heille on varattu oma istuin.

Joillain lentoyhtiöllä on mahdollista tilata lisämaksusta vauvankoppa 6–9 kuukauden ikäisille lapsille (ikä vaihtelee lentoyhtiön mukaan). Vauvankoppia on saatavilla rajoitetusti, joten ne kannattaa varata hyvissä ajoin.

Suosittelemme ottamaan Albatros Traveliin yhteyttä viimeistään 45 päivää ennen matkaa, jos sinulla on lasten istuimiin liittyviä toiveita.

Lastenruoat
Useimmat lentoyhtiöt sallivat äidinmaidonkorvikkeen ja alkuperäispakkauksissa olevien lastenruokien tuomisen lennolle. Lastenruuat tulee ottaa esille turvatarkastuksessa.

Useimmilla Euroopan sisäisillä lennoilla ei tarjoilla lipun hintaan sisältyviä aterioita. Tarjoiluvaunusta on mahdollista ostaa pientä purtavaa. Suosittelemme tilaamaan mahdolliset lastenruuat lennolle etukäteen.

Kaukomatkoilla tarjoillaan yleensä ruokaa lennon aikana. Lentoyhtiöillä on useimmiten valmiita ruokalistoja, jotka voi tarkistaa kunkin lentoyhtiön omilta kotisivuilta. Lastenruuat tulee tilata matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Suosikit

 • Aito Calabria – Etelä-Italiaa kaikille aisteille

  Fantastisia maisemia, eri kulttuurien vaikutteita, paikallisia makuja ja kiehtovaa historiaa. Matka Napolista Italian saappaan kärkeen tarjoilee kaikkea tätä!

  3,9
  • 23-09-2024
  • 8 päivää
  • 1.548€
  Helsingistä
 • Normandia, Bretagne ja Mont-Saint-Michel – Ranska

  Koe Ranska siellä, missä maa yhtyy mereen ja missä kukkatarhat, calvados ja meren suudelmat; osterit kohtaavat.

  3,9
  • 3 lähtöä
  • 7 päivää
  • Alkaen 1.598€
  Helsingistä
 • Seikkailusafari Etelä-Afrikassa ja Khoka Moya-leiri

  Safareita ja Albatrosin oma tunnelmallinen leiri, iltanuotiot ja savannin äänet. Koe elämäsi seikkailu!

  4,8
  • 7 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 2.598€
  Helsingistä
 • Sorrento ja Etelä-Italian hurma

  Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

  4,2
  • 4 lähtöä
  • 8 päivää
  • Alkaen 1.498€
  Helsingistä