Espanja

Espanja on runsaan kulttuurin, luonnon, ruokaelämysten ja musiikin maa. Ilta flamencon parissa sisältää nopeasormista kitaran näppäilyä, antaumuksellista taputusta ja tanssijan, jonka esitys on täynnä dramatiikkaa ja intohimoa, kun hän heilauttelee tulisesti helmojaan ja heittäytyy räjähdysmäisen nopeaan askelkuvioon. Kun pieni, matalakattoinen kuppila alkaa täyttyä kiihkeästä rytmistä, tarjoilijat kantavat ruokavadit sisään. Asiakkaat jakavat keskenään chorizon, ilmakuivatun kinkun, valkosipulimarinoidut ravut, sardiinit, oliivit ja juustot.

Asukasluku 46 milj.
Pääkaupunki Madrid
Kielet Espanja (pääkieli), katalaani (català), galicia ja baski
Espanjan lippu on nimeltään la Rojigualda. Puna-keltaiset värit ovat olleet "espanjalaisten värit" 1700-luvulta lähtien.
Tiesitkö, että...
ainoa paikka Euroopassa, jossa asustaa luonnonvaraisia apinoita on Espanjassa? Magotit asuvat Gibraltarin niemimaalla.
maailmassa on noin 400 milj. espanjankielistä ihmistä? Heistä noin 10% asuu Espanjassa.

Barcelona

Espanjalainen keittiö on rikas ja monimuotoinen. Pohjois-Espanjan uusi baskikeittiö - nueva cocina vasca - ja sen huippukokit ovat nostaneet Espanjan pysyvästi maailman ravintolakartalle. Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa kannattaa vierailla pelkästään jo Gaudín omaperäisen arkkitehtuurin takia. Hänen töitään on nähtävissä mm. Eixamplen kaupunginosassa. Kuuluisin Gaudín luomuksista on yhä keskeneräinen Sagrada Famílian kirkko. Muihin Barcelonan elämyksiin kuuluu vilkas kävelykatu La Rambla, keskiaikainen ydinkeskusta Barri Gotic, joka on täynnä tyylikkäitä designerputiikkeja ja historiallisia nähtävyyksiä. El Raval on sekoitus boheemeja baareja ja elämän rosoisuutta.

Pohjois-Espanja

Kauempana Baskimaassa ja Espanjan pohjoisrannikolla on lisää koettavaa. Älä ohita Bilbaon Guggenheim-museota, jonka on suunnitellut huippuarkkitehti Frank Gehry. Museo on puoliksi rakennus, puoliksi patsas, jonka auringossa kimaltava, kalan nahkaa muistuttava panssari on tehty ohuista titaanilaatoista. Museon kokoelmaan kuuluu amerikkalaista poptaidetta, abstraktia ekspressionismia ja huippuluokan modernia taidetta kaikkialta maailmasta. Pohjois-Espanja houkuttelee mm. Riojan alueella ja sen viineillä, joita voi nauttia alueen monilla viinitiloilla ja kaupunkien viihtyisissä bodegoissa. Käy lomallasi Galiciassa ja sen kauniissa pääkaupungissa Santiago de Compostelassa, jossa vierailee vuosittain satojatuhansia pyhiinvaeltajia, jotka kokoontuvat 800 kilometrin kävelyurakan jälkeen keskiaikaiseen Santiagon katedraaliin.

Puente La Reina

Etelä-Espanja

Jatka matkaa Etelä-Espanjaan, joka on muutakin kuin Gibraltar ja Costa del Solin uimarannat. Siellä on mm. Picasson synnyinkaupunki Málaga, jonka Picasso-museo sijaitsee Palacio de Buenavistan palatsissa. Näkemisen arvoisia ovat myös Andalusian valkoiset kylät (espanjaksi los pueblos blancos), esimerkiksi aito ja viehättävä Frigiliana sekä Ronda, joka sijaitsee noin 100 m:n syvän rotkon molemmin puolin. Aurinkoisen Etelä-Espanjan helmiin kuuluu itseoikeutetusti Granada satumaisine Alhambran palatseineen sekä Sevilla, joka on flamencokulttuurin tärkeä keskus.

Tarkista ennen matkaa esim. Málagan ja muiden Espanjan kaupunkien sää: www.foreca.fi, www.bbc.com tai www.cnn.com.

Plaza De Espana Savillassa

Madrid

Pääkaupunki Madrid on jännittävä ja sykkivä suurkaupunki, jossa asuu yli 3 miljoonaa asukasta. Monet tunnistavat kaupungin Pedro Almodóvarin elokuvista. Kaupungin huvi- ja kulttuurielämä on vilkasta. Madridissa on maailmanluokan museoita kuten Prado, jonka kokoelmiin kuuluu mm. Goyan teoksia.

Espanjan luonto on kokemisen arvoinen. Lähde vaellusretkelle Pyreneiden vuoristoon, laskettele Sierra Nevadassa ja koe Asturiasin kansallispuiston kauniit maisemat.

Espanjan asukasluku on noin 47 miljoonaa ja se on asukasluvulla mitattuna yksi Euroopan suurimpia maita.

Tapaksia

Espanja

 • Uutta

  Costa Dorada – Pohjois-Espanja

  Viikko Costa Doradalla ja Kataloniassa - Prioratin viinialueelta roomalaisten Tarragonaan.

  • 2 lähtöä
  • 8 päivää
  • Alkaen 998€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Katalonian syystunnelmia

  Tervetuloa hurmaavaan Kataloniaan, jossa asumme meren äärellä Cambrilsissa kauniilla Costa Doradalla.

  • 2 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 1.448€
  Helsingistä
 • Syystunnelmaa Mallorcalla

  Jätä pimeys ja loska kotimaahan ja nauti elämästä Mallorcalla. Kaunis saari tarjoaa aurinkoa, elämyksiä ja tilaisuuden rentoutua.

  • 01-11-2024
  • 15 päivää
  • 1.448€
  Helsingistä
 • Avain aurinkoon - pitkä matka Andalusiassa

  Vaihda pimein vuodenaika kiireettömään lomaan Costa del Solilla ja koe monipuolinen Andalusia. Pidempi matka, isompi ilo!

  4
  • 9 lähtöä
  • 22 päivää
  • Alkaen 1.648€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu