Vastuullisuus

Vuonna 1995 vastaanotimme Tanskan matkailutoimittajien vuosittain jaettavan palkinnon työstämme kestävän matkailun parissa. Sitä edelsi viiden vuoden epävarmuus ja pohdinta sekä kestävän matkailun kokeilut, jotka pohjautuivat muutamiin yksinkertaisiin perusedellytyksiin. Halusimme, että matkoilla olisi pienin mahdollinen vaikutus kulttuuriin ja luontoon ja että asiakkaat kokisivat saavansa matkoilta jotakin ainutlaatuista. Tämä johti aluksi muutamiin erikoisiin, jännittäviin ja melko huonosti myyviin matkoihin, mutta kasvun myötä arvoista tuli valtavirtaa koko matkailualalle.

Vuosien ajan painopiste on ollut siinä, kuinka olemme hyviä vieraita, jotka kohtelevat isäntäänsä kohteliaasti ja kunnioittaen. Olemme sitoutuneet Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloitteeseen: emme hyväksy korruptiota ja lahjontaa, emme maksa vähimmäispalkkaa pienempiä korvauksia ja kunnioitamme työehtoja. Palkkaamme ja koulutamme paikallista työvoimaa, ja henkilökunnastamme noin 88–90 % on paikallisia. Lisäksi käynnistämme ja tuemme paikallisia projekteja, kuten kouluja ja luonnonsuojelua.

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuuksia tehdä kaikkea, mitä haluaisimme, ja tästä syystä keskitymme mieluummin yksittäisiin projekteihin, joilla on aidosti merkitystä. Suurimpia projektejamme ovat olleet kestävän matkailun edellytykset täyttävät leirit sekä omat laivat. Vuonna 2007 valmistui Keniaan Karen Blixen Camp. Se on täysin hiilidioksidineutraali ja siellä toimii oma matkailu- ja ravintola-alan koulu paikallisille asukkaille. Koulusta valmistuu yhä taitavaa työvoimaa myös monille muille hotelleille. Yksi projekteista oli puiden istuttaminen kompensoimaan hakkuita ja kaskeamista. Kasvatimme taimia ja istutimme 20 000 puuta. Tästä työstä meidät asetettiin ehdolle Al Goren ilmasto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi.

Viimeisin toimenpiteemme on uuden ympäristöystävällisen risteilyaluksen rakentaminen ja käyttöönotto. Ocean Victory-alus teki neitsytmatkansa marraskuussa 2021 ja sisaralus Ocean Albatros valmistuu vuoden 2022 aikana. Olemme mm. pienentäneet hiilidioksidipäästöjä noin 80 % ja viimeiset 20 % poistuu, kun kestävän kehityksen kriteerit täyttävä polttoaine saadaan kehitettyä.

Monet projekteista, joiden parissa nykyään työskentelemme, liittyvät yhä luonnonsuojeluun, paikallisen työvoiman koulutukseen ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen. Uskomme, että on hyvä osallistua ilmastokeskusteluun ja uusiin hankkeisiin, mutta emme silti saa unohtaa kehitysmaiden ihmisiä.

Søren Rasmussen, Albatrosin omistaja
Matkoja sydämellä, järjellä ja huolta pitäen

 

Lue lisää vastuullisuudesta ja tekemästämme työstä sen hyväksi

Vastuullinen matkatuotanto

Uusi matka on monien kompromissien summa.

Lennä vihreämmin

Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta kompensoida hiilidioksidipäästöjään.

Katastrofiapu ja projektit, joita tuemme

Tuemme ensijaisesti projekteja, joita voimme itse johtaa ja siten nähdä, mihin lahjoitukset käytetään.