USA

USA:n matkamme vievät sinut luonnonihmeiden äärelle ja kaupunkien kuhinaan. Los Angeles on viihteen mekka, San Francisco on sympaattinen ja kaunis. Las Vegas on kimalteleva peliparatiisi keskellä erämaata. Lännessä luonto järjestää ilotulituksen: Grand Canyon, Lake Powell, Bryce Canyonin ja Death Valley. Amerikassa kaikki on suurta, niin myös nämä luonnonihmeet. Etelävaltioissa soi musiikki. Jazz, blues, country ja gospel. Tuulen viemää -klassikkoa ja Marthin Luther Kingiä yhdistää Atlanta. Siipirataslaivamatka pitkin Mississippiä vie Huckleberry Finnin seikkaillujen tunnelmiin ja Elviksen Graceland rockin kuninkaan kotiin. Let the good times roll!

Asukasluku 332 milj.
Pääkaupunki Washington D.C.
Kieli Ei virallista kieltä
USA:n lippu on ainoa lippu, joka on pystytetty kuuhun.
Tiesitkö, että...

vaikka englanti onkin USA:n puhutuin kieli, maassa ei ole määritelty virallista kieltä.

USA:n kansallislaulu:”The Star-Spangled Banner” on muotoutunut alunperin brittiläisestä juomalaulusta,"The Anacreontic Song" 1700-luvulta.

New York

Empire State Building ja Chrysler Building kohoavat korkeuksiin ja erottuvat tuhansien lasisten ja teräksisten toimistorakennusten joukossa. Central Parkissa rullaluistellaan ja hölkätään, taideostokset tehdään SoHossa ja Tribecassa.Töiden jälkeen taiteilijat ja galleristit suuntaavat koteihinsa yli Brooklyn Bridgen trendikkäälle asuinalueelle Williamsburgiin Brooklyniin. New Yorkin horisontti Manhattanin korkeine pilvenpiirtäjineen on tuttu elokuvista ja tv-sarjoista. Tunne on epätodellinen: Tuntuu siltä, kuin olisit ollut täällä aikaisemminkin.
Vapaudenpatsas

Yhdysvaltojen itärannikko

Yhdysvallat on paljon enemmän kuin Wall Street, China Town, Little Italy, Times Square, Broadway ja Big Apple. Jos matkasi vie Yhdysvaltojen itärannikolle on New York näkemisen arvoinen, kuten myös Liberty Bell Philadelphiassa, kasino-ja rantakohde Atlantic City, valkoinen talo Washingtonissa ja Niagaran putousten luonto sekä Shenandoahin kansallispuisto.

Kannattaa muistaa perinnerikas ja hyvin eurooppalainen alue New England, Yhdysvaltain koillisosassa – täällä voit vierailla osavaltioissa kuten Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire ja Maine. Arvostetut yliopistot Harvard ja Yale sijaitsevat myös täällä. Suurkaupunki Bostonin ulkopuolella North Endissä voi nauttia kirjakahviloista ja tunnelmoida Beacon Hillin elegantissa kaupunginosassa.

Rocky Mountains ja keskilänsi

Jos haluaa matkustaa vieläkin kauemmaksi Amerikan suurkaupungeista, lomalle voi suunnata Rocky Mountainsiin ja villin lännen osavaltioihin kuten Idaho, Montana, Wyoming ja Colorado. Täällä maisemat ovat kuin elävästä postikortista laajoine näköaloineen, kalliovuorineen ja vaikuttavine kansallispuistoineen. Lähellä on myös preeriaosavaltiot kuten Kansas, Nebraska ja Etelä-Dakota, jossa voi nähdä Mount Rushmoren, jossa on neljän presidentin kallioon hakattu kuuluisa muistomerkki. Muistomerkkiin on kaiverrettu George Washingtonin, Thomas Jeffersonin, Abraham Lincolnin ja Theodore Rooseveltin kasvot. Korkeutta veistoksella on saman verran kuin 6-kerroksisella rakennuksella. Unohtaa ei tule myöskään Chicagoa ja suuria järviä –  vanha gansterikaupunki on muuttunut jännittäväksi, arkkitehtuurin unelmakaupungiksi. 443 metriä korkea Sears Tower on edelleen Amerikan korkein pilvenpiirtäjä, joka erottuu Chicagon horisontissa. Kaupungissa on jännittävä ja rikas musiikkitarjonta.
Mount Rushmore South Dakotassa

Yhdysvaltojen länsirannikko

Länsirannikolla on paljon nähtävää ja koettavaa. Esim.Seattlen musiikki, Olympic-vuorten kaunis maisema ja 4400 metriä korkea Mount Rainier-vuori kaakossa. Seattle tuli maailmankuuluksi rock musiikin genrestä ”grunge” 1990-luvulla ja tämän vuoksi saanut myös oman musiikkimuseonsa, jonka on suunnitellut tähtiarkkitehti Frank O. Gehry. Seattlesta matkaa voi jatkaa kohti Vancouveria, Kanadaa tai suunnata kohti etelää, pitkin Tyynenmeren rannikkoa, jossa muun muassa voi nähdä valaita, delfiinejä ja merileijonia. Miksi et hellisi itseäsi aurinkoisessa Kaliforniassa, jännittävässä San Franciscossa tai hohdokkaassa Hollywoodissa?  Muissa osavaltioissa kuten Arizona, Nevada, Utah ja New Mexico on myös paljon koettavaa: Grand Canyonin luonnonkauneudesta Las Vegasin valoihin ja meksikolaissävytteiseen Santa Fehen.
Bruce Canyon Utahissa

Yhdysvaltojen etelävatiot

Lounais-Yhdysvallat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden matkustaa intiaanikulttuurien synnyinsijoille, jos suuntaat matkasi esimerkiksi suurelle Navajo-reservaatille tai yhdelle monista pueblo-intiaanien kylistä New Mexicossa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä matkan jazzin kotikaupunkiin New Orleansiin, country-musiikin pääkaupunkiin Nashvilleen ja Elviksen kotiin Gracelandiin, Memphisiin, Tennesseehen. Jos intohimojasi ovat isot Chevrolet, Buickit tai viritetyt Harley Davidsonit, voit aloittaa legendaarisen matkan pitkin Route 66:tta. Reitti Chicagosta Los Angelesiin kulkee läpi kahdeksan osavaltion ja pituutta matkalle kertyy jopa 3939 kilometriä.
New Orleans, Louisiana

USA

 • New York, New York

  Aktiivinen matka yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista suurkaupungeista. Omatoimisesti ja suomalaisen matkanjohtajan mukana.

  4,5
  • 5 lähtöä
  • 7 päivää
  • Alkaen 1.698€
  Helsingistä
 • Inspiroiva Itärannikko - USA

  Philadelphia, Washington, New York, Boston ja Niagaran putoukset – historiaa, suurkaupunkeja ja mahtavaa luontoa sekä ripaus Kanadaa.

  4,3
  • 20-09-2024
  • 11 päivää
  • 3.198€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Amerikan mahtavat kansallispuistot

  Koe USA:n kesyttömät maisemat seitsemässä eri kansallispuistossa, jotka ovat Joshua Tree, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia, Kings Canyon

  • 20-09-2024
  • 11 päivää
  • 3.298€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu