Normandia, Bretagne ja Mont-Saint-Michel – Ranska

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Ranska siellä, missä maa yhtyy mereen ja missä kukkatarhat, calvados ja meren suudelmat; osterit kohtaavat.

Tällä aidon ranskalaisella matkalla käymme sekä Normandiassa että Bretagnessa, joita jo ammoisista ajoista lähtien on muovannut meren ja maan välinen vastakohtaisuus. Normandiassa kohtaamme pehmeän ja idyllisen maaseudun, calvados tuoksuu ja kermainen camembert houkuttelee. Käymme myös Omaha Beachillä, Claude Monet’n puutarhassa Givernyssä sekä idyllisessä Honfleurissä. Viehkeässä Granvillessä näemme Christian Diorin kauniin puutarha.

Bretagnessa maisema on vaihtelevaa, karumpaa ja villimpää, ja vuoroveden korkeusero on Euroopan suurin. Käymme ainutlaatuisella ja hyvin kiehtovalla Mont St. Michelin luostarisaarella, joka lähes maagisella tavalla seisoo meressä kuin ilmalinnakangastus. Cancalen kalastajakylässä maistelemme ostereita ja jatkamme sitten kohti St. Malon merirosvokaupunkia. Matkan päätteeksi käymme Pariisissa, rakkauden kaupungissa, ja vietämme illan tarunhohtoisessa Montmartressa.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Lento Pariisiin. Käymme Monet’n puutarhassa Givernyssä matkalla Caeniin Normandiaan.
Päivä 2
Caen. Käymme Bayeux’ssa, Omaha Beachillä sekä maihinnousun muistomerkillä.
Päivä 3
Caen. Nautimme elämästä calvadosin, omenasiiderin ja normandialaisten juustojen muodossa sekä käymme idyllisessä Honfleurissa.
Päivä 4
Normandiasta kohti Bretagnea. Christian Diorin puutarha Granvillessä ja Mont St. Michelin luostarisaari.
Päivä 5
Ostereita Cancalessa, merirosvokaupunki Saint-Malo ja puuristikkotalojen Dinan.
Päivä 6
Mont St. Michel – Chartres ja sen kuuluisa katedraali – Pariisi. Ilta Montmartressa.
Päivä 7
Pariisi. Paluulento Pariisista.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.648€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Pariisiin. Käymme Monet’n puutarhassa Givernyssä matkalla Caeniin Normandiaan.

Lentokentältä ajamme länteen päin kohti Normandiaa läpi Pohjois-Ranskan maisemien. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Monet’n puutarha Givernyssä. Sieltä impressionistitaiteilija Claude Monet löysi paratiisinsa. Monien hänen tunnetuimpien teostensa aiheet löytyivät hänen omasta puutarhastaan. Nautimme kukkaloistosta ja mausteyrttien ja laventelin tuoksusta tässä keitaassa. Katselemme japanilaiselta sillalta näkymiä tarumaiselle lummelammelle.

Matkalla rannikolle ohitamme Normandian pääkaupungin Rouenin, jossa Jeanne D’Arc poltettiin roviolla 1400-luvulla. Sinne viikinkipäällikkö Rollo saapui 800-luvun lopulla, kun viikingit Englannista tulivat Seinejokea pitkin tutkimusmatkalle Roueniin. Juuri täällä, nykyisessä Normandiassa, pohjoisen miehet pääsivät valtaan. Ja juuri Rouenissa Rollo kastettiin ja tänne hänet myös haudattiin. Pian olemme perillä Caenissa, joka on 

tämän päivän määränpäämme. Caenin kaupunki sijaitsee Ornejoen rannalla. Kaupungissa on tunnettu yliopisto, useita kauniita kirkkoja ja ostoksille houkutteleva keskusta. Caen on täydellinen tukikohta retkillemme tällä viehättävällä seudulla. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan hotelliin, jossa yövymme seuraavat kolme yötä. Illalla lähdemme vielä yhdessä syömään paikalliseen ravintolaan.

(Päivän ajomatka yhteensä 270 km)

Päivä 2
Caen. Käymme Bayeux’ssa, Omaha Beachillä sekä maihinnousun muistomerkillä.

Matkaamme läpi kumpuilevan normandialaisen maiseman keskiaikaiseen Bayeux’hön. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta seinävaatteesta, joka on 70 m pitkä ja joka kertoo 72 eloisan kuvan avulla normandialaisen Vilhelm Valloittajan Englannin valloituksesta sekä Hastingsin taistelusta vuonna 1066. Loppupäivä on omistettu eräälle toiselle maahan tunkeutumiselle, nyt päinvastaiseen suuntaan. Käymme Omaha Beachillä, jolla käytiin merkittäviä taisteluita maihinnousupäivänä 6.6.1944. Amerikkalainen hautausmaa, jonne on haudattu noin 9 000 kaatunutta, on liikuttavan kaunis näky. Käymme myös Arromanchesissa, jossa näkyy yhä siirrettäviä keinosatamia, jotka olivat edellytys maihinnousun onnistumiselle. Emme ohita myöskään Pointe du Hocia, jyrkkää kalliota, jota pitkin amerikkalaiset eliittijoukot nousivat köysitikkaiden avulla – kyse on kaikkein haastavimmasta maihinnousupaikasta.

(Päivän ajomatka yhteensä 140 km)

Päivä 3
Caen. Nautimme elämästä calvadosin, omenasiiderin ja normandialaisten juustojen muodossa sekä käymme idyllisessä Honfleurissa.

Päivä kaikille aisteille. Ensin käymme juustolassa tutustumassa maailmankuulujen normandialaisten juustojen valmistukseen. Ajamme seuraavaksi Camembert-museoon, jossa esitellään Ranskan juustohistoriaa. Museossa on mahdollisuus myös maistella tunnettuja ranskalaisia juustoja. Camembert, ranskalainen valkokuorinen valkohomejuusto, on niistä ehkä kaikkein tunnetuin. Aito camembert valmistetaan käsin Normandian rehevillä niityillä laiduntavien lehmien maidosta. Maistelemme myös paikallista siideriä!


Seuraava pysähdyspaikka on maalauksellinen kalastajakylä Honfleur, joka sijaitsee Seinejoen etelärannalla. Monet pitävät Honfleuria impressionismin kehtona. Täällä Eugène Boudin maalasi 1800-luvun loppupuoliskolla ensimmäiset työnsä, joiden aiheena oli Honfleur. Sataman viehättävissä rakennuksissa on monia ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Kannattaa syödä lounas täällä!

Iltapäivällä käymme Pays d’Augessa tunnetussa calvadostislaamossa, joka toimii perinteisellä normandialaisella maatilalla. Pääsemme maistamaan alkemistisen prosessin tuloksia eli meripihkankeltaista omenaviinaa, joka kilpailee konjakin kanssa tislattujen juomien ykköspaikasta.

(Päivän ajomatka yhteensä 80 km)

Päivä 4
Normandiasta kohti Bretagnea. Christian Diorin puutarha Granvillessä ja Mont St. Michelin luostarisaari.

Lähdemme Caenista kohti länttä ja Bretagnea. Englannin kanaaliin työntyvällä Cotentinin niemimaalla ajamme pieneen normandialaiseen rantakaupunkiin Granvilleen. Granvillen perustivat alun perin viikingit, myöhemmin kaupunki siirtyi Englannin hallintaan aina vuoteen 1442 saakka. Sijainti meren äärellä teki Granvillestä laivastolle tärkeän. Vanhaa, viihtyisää keskustaa ympäröi kaupunginmuuri. 

Granville tunnetaan kukkasistaan. Se on myös muotisuunnittelija Christian Diorin syntymäpaikka. Ensimmäisenä käymme katsomassa Diorin lapsuudenkodin kaunista puutarhaa (sisäänpääsy ei sis. matkan hintaan.)

“Minulla on kipeitä ja hämmästyttäviä muistoja… lapsuudenkodistani. Sanoisin jopa, että elämäni ja tyylini ovat melkein kaiken velkaa tälle paikalle ja sen arkkitehtuurille.” Villa Les Rhumbs on peräisin 1800-luvun lopulta. Sen otti haltuunsa Diorin perhe, joka omisti talon vuoteen 1932, jolloin Christian Diorin isä teki konkurssin, ja perhe joutui myymään talon. Puutarha on ollut avoin yleisölle vuodesta 1938 lähtien. Puutarhavierailun jälkeen meillä on aikaa pienelle kahvitauolle ja käveleskelylle vanhan keskustan pienillä kaduilla ja kujilla. Aikataulusta riippuu, onko myös varhaisen lounaan aika.

Seuraavaksi otamme suunnan kohti upeaa Mont St. Michelin luostarisaarta, joka seisoo kuin ilmalinnaheijastus keskellä merta. Kuuluisa luostari on saanut nimensä arkkienkeli Mikaelin mukaan. Väitetään, että arkkienkeli Mikael pyysi Saint Aubert de Avranchesin piispaa rakennuttamaan kirkon hänen kunniakseen jo vuonna 708. Luostarista tuli nopeasti suosittu pyhiinvaelluspaikka. Luostari sai paljon lahjoituksia ja kasvoi. Myöhemmin pyhiinvaelluskohde siirtyi benediktiiniläisten haltuun ja se muuttui siksi upeaksi monumentiksi, jonka näemme tänään. Luostarin laajentaminen merkitsi, että munkkien oli rakennettava vahvat perustukset, jotka pystyisivät kannattelemaan laajennusosia. Tehtävä oli kallis, haastava ja valtava, ja siitä saamme vaikutelmia paikan päällä.

Tuon ajan pyhiinvaeltajien piti odottaa laskuvettä, jotta he pääsivät saarelle, mutta vuosien saatossa monta pyhiinvaeltajaa hukkui, kun nousuvesi yllätti heidät tai he jäivät jumiin juoksuhiekkaan. Me pääsemme huomattavasti helpommalla, sillä pienet bussit kuljettavat meidät luostarisaarelle hienosti maisemoitua tietä pitkin vuoroveden yli.

Matkalla luostariin, joka on nykyään yksi Ranskan tärkeimmistä nähtävyyksistä, ohitamme kokonaisen pikkukaupungin jyrkässä kalliorinteessä. Kun vihdoin saavumme ylös kallion huipulle, meidät palkitaan upealla näköalalla luostarin terassilta. Luostari on rakennettu ns. goottilaiseen benediktiiniläistyyliin ja se pääsi vuonna 1979 Unescon maailmanperintökohteeksi. Saamme käyttöömme ns. audio guide -laitteet, joiden ansiosta voimme tutustua paikkaan kaikessa rauhassa.

Vierailun jälkeen ajamme hotelliimme, jossa yövymme seuraavat kaksi yötä. Käyttämämme hotellit vaihtelevat sesongin mukaan ja sijaitsevat noin 15-40 minuutin ajomatkan päässä Mont St. Michaelista.

(Päivän ajomatka yhteensä noin 160 km)

Päivä 5
Ostereita Cancalessa, merirosvokaupunki Saint-Malo ja puuristikkotalojen Dinan.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme muurin ympäröimään Saint-Maloon, jonka historiaan kuuluvat merirosvot. Muurien sisällä on vanhakaupunki jykevine, graniitista rakennettuine taloineen, jotka on suunniteltu kestämään myrskytuulta. Hurmaava keskusta on rakennettu sodan jälkeen uudelleen. Kävele, aisti tunnelmaa ja haistele meren, levän ja suolan tuoksua. Aikaisemmin Saint-Malo oli tärkeä satamakaupunki, jossa käytiin kauppaa kaikella mahdollisella mausteista orjiin. Nykyään kaupunki on turistimagneetti, jossa on lukemattomia mereneläviä tarjoavia ravintoloita.

Nyt on aika katsella lähemmin bretagnelaisten ylpeydenaihetta: herkullisia ostereita. Rannikolla sijaitsee Cancalen kalastajakylä, joka on erikoistunut nimenomaan ostereihin. Cancale tunnetaan Bretagnen 

osterikeskuksena, sillä täällä vedessä on paljon hyvin korkealaatuista planktonia, joka on täydellistä ravintoa juuri ostereille ja simpukoille.

Täältä on kerätty ostereita lähes 2 000 vuotta, aina niistä ajoista lähtien, kun roomalaiset valloittivat Ranskan. Vuosisatoja myöhemmin kalastajat löysivät paikan ja perustivat kalastajakylän. Vaikka osterit ovat aina olleet haluttu herkku ja arvovallan merkki Ranskassa – mm. Aurinkokuningas Ludvig XIV halusi niitä usein ruokapöytäänsä – ala alkoi kukoistaa kunnolla 1920-luvulla trendikkäiden merenrantakohteiden myötä.

Ranska tuottaa kahdentyyppisiä ostereita: litteitä ostereita (ranskaksi “huître plate”), jotka ovat kotoperäisiä, sekä pyöreitä ostereita (ranskaksi “huître creuse”), jotka ovat alunperin Japanista. Vaikka litteät osterit, jotka tunnetaan myös nimellä “Bélon”, ovat kotoisin täältä, useimmat Cancalesta kerätyt osterit ovat pyöreitä. Kun vuorovesi on alhaalla, on vuorovesialueella kaupungin ulkopuolella mahdollista nähdä neliömäisiä osteripenkkejä, joissa ostereita viljellään.

Maistamme tietysti noita kahta erityyppistä osteria, jotka ovat monille todellinen herkku. Ostereiden mieto maku muistuttaa merivettä, ja sanotaan, että osterin syöminen on kuin saisi suukon mereltä. Jos et ole maistanut ostereita aikaisemmin, tämä on täydellinen paikka sukeltaa päätä pahkaa toivottavasti uuteen ihastukseen.

Iltapäivällä on aikaa käydä lähellä sijaitsevassa puuristikkotalojen Dinanissa, joka kuului muinoin Bretagnen herttuakuntaan. Sieltä ajamme takaisin hotelliimme.

(Päivän ajomatka yhteensä 160 km)

Päivä 6
Mont St. Michel – Chartres ja sen kuuluisa katedraali – Pariisi. Ilta Montmartressa.

Nyt on aika lähteä Bretagnesta kohti pääkaupunkia Pariisia. Matkalla ohitamme Bretagnen pääkaupungin Rennesin, jossa on jälkiä muinaisesta Rooman valtakunnasta, sekä Les Mansin, joka tunnetaan ralliradoistaan (Circuit Bugatti du Mans ja Circuit de la Sarthe). Ne sijaitsevat vierekkäin viiden kilometrin päässä keskustasta.

Jatkamme matkaa läpi kumpuilevan ranskalaisen maiseman ja pysähdumme lounaalle Chartresin kaupungissa, joka on kuuluisa katedraalistaan, jota pidetään goottilaisen arkkitehtuurin mestariteoksena. Katedraali nimettiin vuonna 1979 yhdeksi Unescon kulttuuriperintökohteeksi.

Pian saavumme Pariisiin ja majoitumme mukavaan kolmen tähden hotelliin Pariisin reunamilla, lähellä metroasemaa. Illalla lähdemme metrolla Montmartrelle ja nautimme läksiäisillallisen.

(Päivän ajomatka n. 385 km).

Päivä 7
Pariisi. Paluulento Pariisista.

Aamiaisen jälkeen bussi noutaa meidät hotellilta ja vie lentokentälle. Au revoir, Paris!

(Päivän ajomatka yhteensä 30 km)

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
490€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-7
 • 2 illallista ( yksi Caenissa ja yksi Pariisissa)
 • Sisäänpääsy Monet´n puutarhaan
 • Sisäänpääsy Bayex´ssa seinävaatemuseoon
 • Osteri-, juusto- sekä calvadosmaistiaiset
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan ja liikkuminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit on ehdoton matkavaruste. Retkien aikana tulee kävelyä ja maasto voi olla myös epätasaista sekä mäkistä. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Yöpymiset

Caen 3 yötä 

Le Mont-Saint Michelin ulkopuolella 

Pariisin ulkopuolella 1

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Ranskasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/ranska

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Paljon uusia nähtävyyksiä ja kokemuksia Viikon matkaan oli saatu mahdutetuksi paljon ohjelmaa eivätkä pitkät bussimatkatkaan tuntuneet kohtuuttomilta, koska taukoja pidettiin sopivasti .Hotellit olivat erinomaisia monipuolisin aamiaisin. Asiallinen ja alueiden historiaan hyvin perehtynyt opas.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Odotukset täyttävä matkaohjelma Loistava matkaopas. Hyvät kohteet ja erinomainen ajankohta matkalle - ei juurikaan tungosta missään (luonnollisesti Pariisissa liikenneruuhkaa). Hyvä matkaseurue.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Suosittelen erittäin lämpimästi matkaa Olin tällä matkalla 30.4 - 6.5.2024 ja ensimmäiseksi täytyy mainita oppaamme Taina Juutilainen joka oli superpätevä ja todella sympaattinen ja mukava! Hänen historiantuntemuksensa ja tapansa kertoa oli todella mykistävä! Vähän enemmän aikaa olisi voinut olla jossain paikoissa mutta ymmärrettävästi ei silloin olisi ehditty niin monessa paikassa käydä. Pieni miinus oli se, että bussissa oli WC mutta se ei ollut käytössä.... varmuuden vuoksi olisi ollut hyvä olla. Kaiken kaikkiaan matka oli unohtumaton elämys, suosittelen lämpimästi !
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Huikea kokonaisuus Upea kiertomatka kiinnostavissa kohteissa. Historiaa ja tätä päivää sopivana koktailina. Opas oli erittäin asiantunteva ja teki varmasti kaikkensa matkamme onnistumiseksi. Hotellit olivat kelpoja, aamupalalla sai vatsansa täyteen ja huoneet siistejä. Fougères-Lécoussen hotellin sijainnin olisin toivonut olevan lähellä paikkakunnan historiallisia nähtävyyksiä.
Date published: 2024-05-09
Rated 3 out of 5 by from Matkan sisältö hyvä. Toteutuksessa ja hotelleissa pientä toivomisen varaa. Viikon matkaan oli saatu puristettua aivan hyvä Normandian ja Bretagnen kierros jonka huipentumia oli kaksi, D-Day ja Mont Saint Michel. Lisämausteena useita pittoreskeja kaupunkeja. Ruoka- ja juomakulttuuri painottui myös. Caen oli yksi tukikohta mutta hotellin huoneet tosi pieniä eikä WiFi toiminut ollenkaan. Bretangnen jälkeen tosiasiassa tuli 2 kotimatkapäivää. Ruokailu Pariisissa oli suuri vitsi, 4 tunnin hukkareissu matkan päätteeksi. Hyvä matkanjohtaja.
Date published: 2024-05-08
Rated 5 out of 5 by from Tietoisku Erittäin paljon uutta tietoa, ei pelkästään matka uusiin paikkoihin
Date published: 2024-05-07
Rated 3 out of 5 by from Kiertomatka Paljon oli nähtävää ja mielenkiintoiset kohteet. Pariisi jäi pitkälti näkemättä
Date published: 2024-05-07
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Albatrossin matkat ovat aina hyviä, mutta raskaita. Paljon nähtävää ja koettavaa. Omaa aikaa esim. Pariisissa olisi ollut hyvä saada enemmän. Toisaalla, esim. Monetín puutarhalla, luppoaikaa oli turhankin paljon.
Date published: 2024-05-07
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_45
 • loc_fi_FI, sid_FRRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja