Italia

Mamma mia! Veronan oopperajuhlat Arena di Veronassa Italian taivaan alla ja oopperaklassikot sekä maalaukselliset järvimaisemat Garda-ja Comojärvillä hurmaavat. Toscanan aaltoilevat viiniviljelmät, kumpuilevat maisemat ja keskiaikaiset kaupungit. Täällä koet keskiaikaisen renessanssin ja roomalaisen kylpyläkaupungin Chianciano Termen tunnelman. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat yksi maailman kauneimpia seutuja.

Asukasluku 61,8 milj.
Pääkaupunki Rooma
Kielet Italia (pääkieli), sardinia ja saksa. Italiassa on 12 virallisesti hyväksyttyä vähemmistökieltä.
Tricolori-lippu on ollut käytössä vuodesta 1948, samat värit ovat kuitenkin olleet Italian lipussa jo 1700-luvulta lähtien.
Tiesitkö, että...
Italialaiset ovat aina olleet ylpeitä keittotaidoistaan. Ensimmäisen italialaisen keittokirjan kirjoitti  Bartolomeo Sicci vuonna 1474.
Vuonna 1914 kuusi naista tuomittiin rangaistuksiin oikeudessa Sardiniassa. Tuomion syy? Noituus!

Kulttuuria kaupungeissa

Italian reilusta 60 miljoonasta asukkaasta lähes 70 prosenttia asuu kaupungeissa. Tunnetuimmat miljoonakaupungit ovat Rooma, Napoli ja Milano. Ikuinen Rooma on nautiskelijoiden kaupunki. Forum Romanum ja Colosseum vievät takaisin suuren imperiumin aikaan, jolloin orjat taistelivat hengestään gladiaattoreita ja villielämiä vastaan. Matkailijoita houkuttelevat Vatikaani ja vaikuttava Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko, Pantheon, Fontana di Trevi-suihkulähde ja Espanjalaiset portaat.

Italia on kuuluisa rikkaasta ja hyvin säilyneestä kulttuuriperimästään. Unescon maailmanperintälistalla ovat mm. Rooman ja Napolin lisäksi Venetsian ja Veronan kaupungit sekä Firenzen ja Sienan vanhat kaupunginosat.

Muodikas Milano

Miljoonakaupunki Milanon keskusta on yllättävän pieni ja tiivis. Tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Milanossa voi nähdä Euroopan toiseksi suurimman katedraalin, Duomon. Galleria Vittorio Emanuelle on perinteikäs ja ylellinen ostoskeskus. La Scala on 1700-luvulla rakennettu, maailmankuulu oopperatalo ja huippumuoti on trendikkään Milanon tavaramerkki.

Duomo-katedraali Milanossa

Garda- ja Comojärvet

Pohjois-Italiassa, Alppien juurella sijaitseva Gardajärvi on kauniiden maisemiensa ja leudon sään ansiosta suosittu lomakohde. Niin ikään pohjoisessa on maan kolmanneksi suurin järvi: Lago di Como. Postikorttimaisen upea Como houkuttelee myös julkisuuden henkilöitä. Moni heistä on rakennuttanut toinen toistaan hulppeampia huviloita järven rannoille.

Veronan kaupunki

Kulinaristille

Italialainen keittiö on lienee yksi maailman kuuluisimmista. Tuhansia vuosien historiansa aikana se on kehittynyt omanlaisekseen. Italian kuulu keittotaito on yhdistelmä antiikin kreikkalaista ja roomalaista sekä bysanttilaista, juutalaista ja arabialaista ruokakulttuuria. Italialaiseen ruokaan yhdistetään tietysti pizza ja pasta. Tuoreen tai kuivatun pastan lisäksi tomaatti, oliiviöljy ja kala ovat usein käytettyjä raaka-aineita. Mainitsemisen arvoisia ovat myös jälkiruoat, kahvit ja italialaiset aperitiivit ja viinit.

Sisilian viiniviljelmiä

Italia

 • Aito Calabria – Etelä-Italiaa kaikille aisteille

  Fantastisia maisemia, eri kulttuurien vaikutteita, paikallisia makuja ja kiehtovaa historiaa. Matka Napolista Italian saappaan kärkeen tarjoilee kaikkea tätä!

  3,9
  • 23-09-2024
  • 8 päivää
  • 1.548€
  Helsingistä
 • Sorrento ja Amalfin rannikko

  Anna kauniin Sorrenton vietellä sinut! Kahden viikon matkalla on aikaa nauttia hurmaavista maisemista.

  • 3 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 1.648€
  Helsingistä
 • Sorrento ja Etelä-Italian hurma

  Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

  4,2
  • 4 lähtöä
  • 8 päivää
  • Alkaen 1.498€
  Helsingistä
 • Yksin -yhdessä

  Ihana Toscana

  Toscanan kumpuilevat kukkulat, sypressikujat, viinitilat, keskiaikaiset kaupungit ja renessanssin taideaarteet ja italialaiset makunautinnot. Ihana Toscana!

  4
  • 23-10-2024
  • 7 päivää
  • 1.048€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu