Italia

Mamma mia! Veronan oopperajuhlat Arena di Veronassa Italian taivaan alla ja oopperaklassikot sekä maalaukselliset järvimaisemat Garda-ja Comojärvillä hurmaavat. Toscanan aaltoilevat viiniviljelmät, kumpuilevat maisemat ja keskiaikaiset kaupungit. Täällä koet keskiaikaisen renessanssin ja roomalaisen kylpyläkaupungin Chianciano Termen tunnelman. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat yksi maailman kauneimpia seutuja.

Asukasluku 61,8 milj.
Pääkaupunki Rooma
Kielet Italia (pääkieli), sardinia ja saksa. Italiassa on 12 virallisesti hyväksyttyä vähemmistökieltä.
Tricolori-lippu on ollut käytössä vuodesta 1948, samat värit ovat kuitenkin olleet Italian lipussa jo 1700-luvulta lähtien.
Tiesitkö, että...
Italialaiset ovat aina olleet ylpeitä keittotaidoistaan. Ensimmäisen italialaisen keittokirjan kirjoitti  Bartolomeo Sicci vuonna 1474.
Vuonna 1914 kuusi naista tuomittiin rangaistuksiin oikeudessa Sardiniassa. Tuomion syy? Noituus!

Kulttuuria kaupungeissa

Italian reilusta 60 miljoonasta asukkaasta lähes 70 prosenttia asuu kaupungeissa. Tunnetuimmat miljoonakaupungit ovat Rooma, Napoli ja Milano. Ikuinen Rooma on nautiskelijoiden kaupunki. Forum Romanum ja Colosseum vievät takaisin suuren imperiumin aikaan, jolloin orjat taistelivat hengestään gladiaattoreita ja villielämiä vastaan. Tuhansia turisteja houkuttelee  Vatikaani ja vaikuttava Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko, Pantheon, Fontana di Trevi-suihkulähde ja Espanjalaiset portaat.

Italia on kuuluisa rikkaasta ja hyvin säilyneestä kulttuuriperimästään. Unescon maailmanperintälistalla ovat Rooman ja Napolin lisäksi Venetsian ja Veronan kaupungit sekä Firenzen ja Sienan vanhat kaupunginosat.

Muodikas Milano

Miljoonakaupunki Milanon keskusta on yllättävän  pieni ja tiivis. Tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Milanossa voi nähdä Euroopan toiseksi suurimman katetdraalin, Duomon, Galleria Vittorio Emanuellen vanhan ja ylellisen ostoskeskuksen  sekä maailmankuulun, 1700-luvulla rakennetun oopperatalon La Scalan. Muoti on trendikkään Milanon tavaramerkki.
Duomo-katedraali Milanossa

Garda- ja Comojärvet

Pohjois-Italiassa, Alppien juurella sijaitseva Gardajärvi on maisemiensa ja leudon sään suosittu lomakohde. Niin ikään pohjoisessa on maan kolmanneksi suurin järvi - Lago di Como. Postikorttimaisen upea Como houkuttelee myös julkisuuden henkilöitä. Moni heistä on rakennuttanut toinen toistaan hulppeampia huviloita Comon rannoille.
Veronan kaupunki

Kulinaristille

Italian keittiö lienee yksi  maailman kuuluisimmista. Tuhansia vuosien historiansa aikana  se on kehittynyt omanlaisekseen. Italian kuulu keittotaito on sekotelma antiikin kreikalaista ja roomalaista, sekä bysanttilaista, juutalaista ja arabialaista ruokakulttuuria. Italialaiseen ruokaan yhdistetään tietysti pizza ja pasta. Tuoreen tai kuivatun pastan lisäksi tomaatti, oliiviöljy ja kala ovat usein käytettyjä raaka-aineita.  Mainitsemisen arvoisia ovat myös jälkiruoat, kahvit ja italialaiset aperitiivit ja viinit.
Sisilian viiniviljelmiä

Italia

 • Ihana Toscana

  Toscanan kumpuilevat kukkulat, sypressikujat, viinitilat, keskiaikaiset kaupungit ja renessanssin taideaarteet ja italialaiset makunautinnot. Ihana Toscana!

  4,5
  • 5 lähtöä
  • 7 päivää
  • Alkaen 898€
  Helsingistä
 • Yksin -yhdessä!

  Ihana Toscana

  Toscanan kumpuilevat kukkulat, sypressikujat, viinitilat, keskiaikaiset kaupungit ja renessanssin taideaarteet ja italialaiset makunautinnot. Ihana Toscana!

  4,1
  • 31-03-2021
  • 7 päivää
  • 898€
  Helsingistä
 • Italian Emilia Romagna ja Marche sekä San Marino

  Tule viettelevien maisemien, mielikuvitusta kiehtovien kaupunkien, hyvän ruoan ja oivallisten viinien seuraan. Olet Italian ytimessä!

  • 5 lähtöä
  • 8 päivää
  • Alkaen 1.048€
  Helsingistä
 • Venetsia ja viehkeä Veneto

  Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

  4,1
  • 12-05-2021
  • 8 päivää
  • 1.048€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu