Karibia

Rantaloman vastustajat pitäköön varansa Karibialla, sillä aurinkoa ja palmuja on Karibian-lomalla vaikea vältellä.

Kun alueen siirtomaahistoria vilisee englantilaisia, ranskalaisia, espanjalaisia, hollantilaisia ja tanskalaisia, ja kulttuuri on sekoitus intialaisia, afrikkalaisia ja eurooppalaisia elementtejä, ei ole ihme, että matkailijalla on valinnanvaraa. Kuuba on mainio vaihtoehto, erilainen ja omaperäinen.

Pinta-ala 239.681 km²
Asukasluku 43,5 milj.
Suurimmat maat (asukasluvun mukaan)
  • Kuuba – 11,3 milj.
  • Haiti – 10,7 milj.
  • Dominikaaninen tasavalta – 10,5 milj.
  • Puerto Rico – 3,5 milj.
  • Jamaica – 2,7 milj.
Tiesitkö, että...
Karibian asutti ensimmäisen karib -niminen kansa Venezuelasta noin 1200 eKr. -siitä nimi Karibia!
ainoastaan noin 2% Karibian noin 7000 saaresta ovat asuttuja?
Karibia, joka tunnetaan myös nimellä Länsi-Intia, on saariryhmä Väli-Amerikan edustalla. Se ulottuu 3 200 kilometrin mittaisena kaarena Floridasta Venezuelan rannikolle ja erottaa Atlantin Karibianmerestä ja Meksikonlahdesta. Maantieteellisesti Karibia kuuluu Pohjois-Amerikkaan. Kaiken kaikkiaan Karibian alueeseen kuuluu yli 7 000 saarta, joista suurin osa on asumattomia. Monet saarista ovat tuliperäisiä, ja niillä on sekä aktiivisia että sammuneita tulivuoria. Näin on mm. Haitissa, Saint Luciassa ja Puerto Ricossa. Osa saarista taas on tasaisia korallisaaria, kuten esim. Bahamasaaret, Aruba ja Caymansaaret. Kun veden alla voi ihailla koralliriuttoja, kaloja kaikissa maailman väreissä, isoja ja pieniä kilpikonnia, katsellaan pinnan yläpuolella savuavia tulivuoria, vihreitä banaanipuita, kaktuksia kasvavia aavikoita ja houkuttelevia hiekkarantoja.
Eksoottinen Dominikaaninen tasavalta

Historia

Karibian saarten historian käännekohta oli vuosi 1492, kun Kristoffer Kolumbus rantautui Bahamasaarten San Salvadoriin luullen saapuneensa Intiaan. Täältä Kolumbus aloitti saarikierroksen alueella, jota alettiin myöhemmin kutsua Länsi-Intiaksi. Ensimmäisten espanjalaisten löytöretkeilijöiden oleskelu saarilla jäi lyhyeksi, mutta se oli vain alkusoittoa todelliselle siirtomaavallalle ja saarten alkuperäisasukkaiden eli arawak-, karib- ja taino-intiaanien tuhoamiselle. 1700-luvulla, kun lähes kaikista Länsi-Intian saarista oli tullut siirtomaita, oli suurin osa viljelykelpoisesta maasta otettu käyttöön ja pelloilla viljeltiin sokeriruokoa, kahvia, tupakkaa ja muita eksoottisia viljelykasveja. Viljelyksiä hoitamaan tuotiin orjia varsinkin Länsi-Afrikasta, mistä syystä yli puolet Karibian nykyisistä asukkaista on mustia tai mulatteja. 1800-luvun alussa itsenäistymisaalto saavutti Karibian. Haiti oli ensimmäinen siirtomaa, joka sai vuonna 1804 oman lipun ja hallituksen. Sitä seurasivat Dominikaaninen tasavalta ja Kuuba, ja 1900-luvulla syntyi lisää pieniä, itsenäisiä valtioita. Yksittäisiä saaria, kuten Martiniquea, Alankomaiden Antilleja ja Brittiläisiä Neitsytsaaria, hallitaan yhä Atlantin takaa.
Kiehtova eläimistö

Matkus­taminen Karibialla

Jo pelkästään fyysinen ympäristö saa useimmat Karibialle matkustavat toivomaan, että voisivat jäädä rantojen, auringon, veden ja palmujen maailmaan ikuisiksi ajoiksi. Matka Karibialle on rentoa elämännautiskelua, mausteista kreoliruokaa, upeita hiekkarantoja, rommia, sikareita ja paljon muuta. Yritä vaikka nähdä vilaukselta Barbadoksen vihertävät apinat. Ihaile vesiputouksia Dominikaanisessa tasavallassa. Tanssi reggaeta rastafarien kanssa Jamaikalla. Huumaannu värikkäistä kaloista ja koralleista Bonairen sukellusparatiisissa. Huuhtele patonki ja croissantit alas eksoottisilla juomilla Martiniquella. Nauti mausteiden tuoksusta Grenadan toreilla. Tai vietä perinteistä rantaelämää palmujen huojuessa…millä tahansa Karibian saarella!
Yksi Karibian sadoista paratiisirannoista
Uudet lähdöt

Nostalginen Havanna ja Varaderon rannat - Kuuba

Kuuban persoonallisten kaupunkien tunnelmaa ja kauniin Karibian saaren viehätysvoimaa. Kiertomatkan kruunaa ihana rantaloma neljän tähden hotellissa.

  • 5 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 2.998€
Helsingistä