ESTA-matkustusluvan hakeminen USA:han

USA:han matkustettaessa tarvitset voimassaolevan, sähköisesti haettavan ESTA-matkustusluvan.

ESTA-matkustuslupa

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, kun vierailu kestää alle 90 päivää. Jokaisen matkustajan tulee sen sijaan hakea sähköistä matkustuslupaa (Electronic System for Travel Authorization, ESTA). Tässä lisätietoja:

1.Tarkista, että passisi on voimassa koko matkan ajan. Passin tulee olla voimassa vähintääm 6 kuukautta matkan jälkeen.
2.Hae matkustuslupaa internetistä ESTA:n virallisilta (Electronic System for Travel Authorization) kotisivuilta (Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka voivat olla huomattavasti kalliimpia kuin virallisen ESTA-sivuston palvelu. Suosittelemme hakemaan lupaa virallisilta sivuilta):
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Sivun kielen voit vaihtaa yläpalkista, oikeasta yläkulmasta suomeksi. Matkustuslupa maksaa noin 21 USD ja se maksetaan luottokortilla. Sivu ilmoittaa sinulle pian lupahakemuksen lähettämisen jälkeen, mikäli hakemus on hyväksytty, tai vaihtoehtoisesti: sinun tulee hakea viisumia. Matkustuslupa on voimassa 2 vuotta sen hyväksymisestä. Suosittelemme hakemaan matkustuslupaa hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 72 tuntia ennen matkalle lähtöä. Lisätietoa saat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön sivuilta: https://fi.usembassy.gov/

Lomakkeessa kysytään mm. seuraavia yhteystietoja Yhdysvalloissa:

Yhteyshenkilö, kirjoita kohtaan: Unknown
Osoite, kirjoita: Unknown
Puhelinnumero, kirjoita nollia: 000000

Ota matkalle mukaan passi sekä ESTA-matkustuslupasi numero. Tietojen päivittäminen matkustuslupaan on matkustajan vastuulla.

Suosittelemme, että alaikäisellä lapsella (alle 18 v.) olisi mukanaan suostumuskirje molemmilta huoltajilta, jos hän matkustaa ilman huoltajaa/huoltajiaan Yhdysvaltoihin. Allaolevan linkin kautta löydät lisätietoa kirjeestä:

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268/kw/child%20traveling%20to%20the%20US

Lapsella tulee olla oma passi ja hyväksytty ESTA-lomakkeen kopio tai numerosarja mukanaan matkalla (kuten aikuisillakin).

Huom. Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.