Saint Kitts ja Nevis

Alkuperäinen intiaaniväestö kutsui St. Kittsiä ja sen siskoa, naapurisaarta Nevistä ”hedelmällisiksi saariksi” ja ”kauniin veden saariksi”. St. Kitts kuuluukin luonnoltaan kauneimpien Karibian saarten joukkoon. Tällä on sademetsien peittämiä pieniä vuoria, vanhoja sokeriplantaaseja ja kauniita suolajärviä. Ja tietenkin rantoja, joissa saa hiekkaa varpaittensa väliin.

Asukasluku 51000
Pääkaupunki Basseterre
Kieli Englanti
Lipun värit kuvaavat saaren alkuperäisen väestön sidoksia Afrikkaan.
Tiesitkö, että...

Brimstone Hillin linnoitus kuuluu UNESCON maailmanperintölistalle? Saarella on useampia vanhoja linnoituksia, tämä on niistä parhaiten säilynyt.

St. Kitts ja Nevis kuuluivat vuoteen 1983 saakka Iso-Britannialle? Tämän jälkeen saaret saivat itsenäisyyden.

Saint Kittsin ja Nevisin maantiede

Saint Kitts ja Nevis on saarivaltio Karibianmerellä, ja se koostuu lähes pyöreästä Nevis-saaresta ja pitkulaisesta Saint Kittsistä. Saarien muoto muistuttaa useiden mielestä baseballmailaa ja -palloa. Pieni saarivaltio sijaitsee Pienten Antillien vyöhykkeellä Guadeloupen ja Alankomaiden Antillien eteläpuolella, Antiguan ja Barbudan länsipuolella ja Montserratista luoteeseen. Maisema molemmilla saarilla on vuoristoinen, ja keskiosien tulivuoret ovat trooppisen sademetsän peitossa.

Saint Kittsin ja Nevisin historia

Saint Kitts ja Nevisin 40 000 asukasta ovat pääosin afrikkalaista syntyperää, mutta alueella on myös pieni vähemmistö brittiläisiä, portugalilaisia ​​ja libanonilaisia. Columbus pysähti Saint Kittsissä toisen Amerikan matkansa aikana vuonna 1493, mutta kahdella saarella oli vieraillut monet ihmiskunnan edustajat ennen sitä. Ensimmäiset intiaanit saapuivat Floridasta 5000 vuotta ennen Kolumbusta. Vuosituhansien ajan saarien hallinta vaihteli intiaaniheimojen välillä, kunnes eurooppalaiset saapuivat alueelle. Kolumbuksen vierailun jälkeisinä vuosina muutama espanjalainen ja ranskalainen asettui asumaan näille kahdelle saarelle, mutta todellinen kolonisaatio alkoi vasta, kun brittiläiset uudisasukkaat laskeutuivat Saint Kittsiin vuonna 1623. Toisin kuin monien naapurisaarten intiaanit, Saint Kittsillä asuneet karibialaiset intiaanit antoivat uusien tulokkaiden perustaa siirtokuntia ilman vastarintaa. Britit kiittivät karibeja heidän vieraanvaraisuudestaan ​​tuhoamalla intiaaniheimon myöhemmin Bloody Point -niemekkeellä. Britit eivät kuitenkaan saavuttaneet Saint Kittsin hallintoa intiaanien joukkosurmankaan jälkeen, vaan jakoivat saaren ranskalaisten siirtolaisten kanssa. Molemmat käyttivät saarta lähtökohtana muun Karibian saarten kolonisoinnissaan. Ranskalaiset eivät olleet kiinnostuneita Nevisistä, joten joukko brittejä matkusti Saint Kittsistä saaria erottavan kolmen kilometrin pituisen salmen poikki ja perusti pienen siirtomaan, jota hallittiin ilman suurta yhteyttä naapurisaareen. Vuoteen 1713 mennessä britit olivat saaneet täyden hallinnan myös Saint Kittsillä, ja kaikkien ranskalaisten oli siirryttävä Martiniquelle ja Guadeloupelle. 360 siirtomaavuoden jälkeen maa itsenäistyi Iso-Britanniasta vuonna 1983. Nevisin asukkaat halusivat kuitenkin vielä enemmän itsenäisyyttä ja ovat sittemmin yrittäneet irtautua Saint Kittsistä ja luoda uuden pienen Karibian valtion.

Saint Kitts ja Nevisin luontokohteet

Vaikka rannat eivät ole yhtä runsaita eivätkä yhtä kuuluisia kuin monet muut Karibialla, ei sinun tarvitse jättää uima-asuja kotiin matkustettaessa Saint Kitts ja Nevisiin. Molemmilla saarilla on hyviä rantoja, ja voit vapaasti valita klassisen valkoisen hiekan tai epätavallisemman harmaanmustan hiekan vulkaanisilla saarilla. Myös mahdollisuudet sukeltamiseen ja snorklaamiseen ovat upeat, ja pienessä maassa on useita hienoja koralliriuttoja, joissa on sekä kirkkaanvärisiä trooppisia kaloja että suurempia merieläimiä, kuten haita, barrakudoja ja merikilpikonnia. Maan luontoon voi tutustua kävelylenkeillä Saint Kittsin rinteillä sademetsän korkeiden puiden ja kukkivissa pensaissa parveilevien kolibrien välissä. Kuitenkin vain harvat vaellusreitit ovat selkeästi merkittyjä, joten on suositeltavaa liittyä järjestetylle retkelle oppaan kanssa, jolloin opit myös enemmän matkalla tavattavista eläimistä ja kasveista.

Saint Kitts ja Nevisin kulttuurinähtävyydet

Rauhallisuus ja rentoutuminen on oltava toivelistalla, jos haluat saada kaiken irti lomastasi Saint Kitts ja Nevisissä. Voit kuitenkin nauttia railakkaasta menosta, kun Saint Kitts järjestää karnevaalit vuosittain joulukuun lopussa, ja kadut ovat täynnä sambabändejä, koreaksi pukeutuneita tanssijoita ja toiveikkaita arvostetun kalypsokilpailun osallistujia. Maan pienestä koosta huolimatta Saint Kitts ja Nevisin Brimstone Hills Fortress National Park on yksi Unescon maailman kulttuuriperinnöistä. Se on osa vanhaa siirtomaa-arkkitehtuuria. Brittiläisten siirtolaisten suunnittelema ja afrikkalaisten orjien Karibian saarelle rakentama linnoitus on vaikuttava ja hyvin säilynyt todiste eurooppalaisten imperiumien laajentumisesta, afrikkalaisesta orjakaupasta ja uusien yhteiskuntien syntymisestä Pohjois-Amerikan mantereelle. Brimstone Hills Fortress National Parki on jännittävä sekä historiallisen merkityksen että linnoituksen sijainninsa takia: 230 metriä korkealla tulivuorella, Brimstone Hillillä, on upeat näkymät rannikolle ja merelle.

Jos olet kiinnostunut saarten alkuperäisestä intiaaniväestöstä, suuntaa länteen pääkaupungista Basseterresta Saint Kittsillä. Saavut ensin Bloody Pointiin, jossa vuonna 1626 yli 2000 intiaania teurastettiin, kun ihastunut intialainen nainen oli juoruillut englantilaiselle rakastajalleen intiaanien suunnitelmista hyökätä englantilaisia ​​vastaan. Väitetään, että kolmen päivän ajan hirmuteon tapahtumisen jälkeen Bloody Point -joki virtasi verenpunaisena. Ainoa fyysinen todiste verisestä tapahtumasta on Bloody Pointilla sijaitseva huojuva kyltti. Jos jatkat matkaa hieman länteen, tulet Old Road Towniin, mihin ensimmäiset englantilaiset rantautuivat. Hieman kaupungin ulkopuolella seisoo valtava musta kivi, johon intiaani kaiversi kerran useita satoja vuosia sitten kuvan kahdesta ihmisen kaltaisesta hahmosta. Uskotaan, että kivi oli käytössä uskonnollisiin tarkoituksiin.

Matka Saint Kittsiin ja Nevisiin ei olisi täydellinen ilman vierailua pieneen luonnonkauniiseen Nevisiin. Jos mahdollista, meno on vielä rennompaa kuin Saint Kittsissä. Suurin osa saaresta on nähtävissä päiväretkellä, jonka aikana ​​voi nähdä sekä vanhojen siirtokuntien sokeriviljelmiä, rappeutuneita kivikirkkoja, palmujen reunustamia rantoja että saaren keskellä sijaitsevan Nevis Peakin. Tulivuoren sadunomaisen sumun peittämä kärki sai Kolumbuksen ajattelemaan, että tämä trooppinen vuorenhuippu oli lumen peitossa.

Jaa tämä sivu