Kuuba

Kuuba sijaitsee keskellä Karibianmerta ja ansaitsee lisänimensä ”Antillien helmi”. Karibian suuren kaunottaren rantoja huuhtovat lännessä Meksikonlahden, idässä Atlantin, pohjoisessa Floridansalmen ja etelässä Karibianmeren aallot. Saareen ihastui ensimmäisellä löytöretkellään Kristoffer Kolumbus. Tänä päivänä Kuuba on oma maailmansa keskellä Karibiaa. Kuubassa elää vahvana oma rikas kulttuuri, vastustamaton musiikki ja sitkeä elämänilo.

Asukasluku 11 milj.
Pääkaupunki Havanna
Kielet Espanja
Punainen kolmio edustaa vapautta, tasa-arvoa ja veljeyttä. Tähti riippumattomuutta.
Tiesitkö, että...
Ernest Hemingway kirjoitti kaksi romaania asuessaan Kuubassa? Kirjat ovat "Kenelle kellot soivat" ja "Vanhus ja meri":
Bacardi-rommi on aluperin kuubalainen tuote? Vallankumouksen aikana rommin valmistuttaja päätti siirtää tuotannon Puerto Ricoon.

Maatiedot

Kuuba on keskellä Karibianmerta sijaitseva saarivaltio, joka koostuu pitkästä ja kapeasta Kuuban pääsaaresta, Isla de la Juventudista sekä useammasta pienemmästä saaresta. Isojen Antillien saariryhmään kuuluva saaristo on pinta-alaltaan 104 945 km2. Kuuba sijaitsee Pohjois-Karibialla Meksikonlahden ja Atlantin valtameren yhtymäkohdassa. Lähinaapurit ovat pohjoisessa Yhdysvallat ja Bahama, idässä Turks- ja Caicossaaret sekä Haiti. Lännessä lähin naapuri on Meksiko ja etelässä Cayman-saaret ja Jamaika.
Kuubassa on noin 11 450 000 asukasta, joista 65 % on valkoihoisia, 10 % mustia ja loput mestitsejä. Maan pääkaupunki ja suurin kaupunki on maan luoteisosassa sijaitseva Havanna. Muita yli 200 000 asukkaan kaupunkeja ovat Santiago de Cuba, Camagüey, Holguín, Guantánamo ja Santa Clara.

Luonto

Pääosa Kuubasta on kumpuilevaa tasankomaata. Maassa on myös vuoristoja. Suurin vuoristo on Orienten maakunnassa sijaitseva Sierra Maestra. Sen korkein huippu ulottuu yli 2000 metriin. Saaren itäosissa sijaitsevat pienemmät Nipen ja Cristalin vuoristot. Kuuban keskiosassa on Las Villas. Saaren länsipäässä Sierra de los Órganosin ja Sierra del Rosarion kumpuilevat alueet.

Sää

Ilmasto on miellyttävän trooppinen ja sitä viilentävät pasaatituulet. Kuubassa on noin 330 aurinkoista päivää vuodessa. Lämpimimpien kausien, joulu-huhtikuun keskilämpötila on noin +32c astetta. Sadekausi Kuubassa kestää toukokuusta lokakuuhun.
Havannan kaduilla

Kuuban poliittinen ja hallinnollinen järjestelmä

Kuuban valtiomuotona on kommunistinen järjestelmä. Perustuslaki astui voimaan 24. maaliskuuta 1976, sen mukaan maan korkein valta on Kuuban kommunistisella puolueella. Valtioneuvoston puheenjohtaja ja presidentti on ollut Raúl Castro Ruz vuodesta 2008 lähtien. Hän on myös ministerineuvoston puheenjohtaja. Raúl Castro on sekä valtion että hallituksen päämies. Molemmat viranhaltijat valitsee kansalliskokous (parlamentti). Fidel Castro toimi samoissa viroissa vuodesta 1976 vuoteen 2008. Tätä ennen hän toimi maan pääministerinä vuodesta 1959 alkaen.

Kuuban valtio jakaantuu 14 provinssiin sekä Isla de Juventudin erityisalueeseen. Provinssit ovat: Camaguey, Ciego de Avila, Cienfuegos, Ciudad de La Habana, Granma, Guantanamo, Holguin, La Habana, Las Tunas, Matanzas, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santiago de Cuba ja Villa Clara.

Nostalginen Havanna ja Varaderon rannat - Kuuba

Kuuban persoonallisten kaupunkien tunnelmaa ja kauniin Karibian saaren viehätysvoimaa. Kiertomatkan kruunaa ihana rantaloma neljän tähden hotellissa.

  • 3 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 3.298€
Helsingistä
Jaa tämä sivu