St. Maarten

St. Maarten on ollut asuttu satoja vuosia. Nyt saari tunnetaan parhaiten kauniista rannoistaan, yöelämästään ja tietysti myös miellyttävästä merestä, joka kattaa tämän pienen osan Alankomaista Karibialla.

Asukasluku 73.000
Pääkaupunki Marigot saaren ranskalaisessa osassa, Philipsburg hollantilaisessa osassa
K ranska, englanti ja hollanti
Punainen väri symboloi sotaa ja verta, ja sininen symboloi rauhaa ja parannusta. Valkoisessa kolmiossa on St. Maartenin vaakuna.
Tiesitkö, että...

että St. Maarten on maailman pienin maa-alue, joka on jaettu kahden valtion, Alankomaiden ja Ranskan, kesken?

että saaren lentokentällä on kiitorata aivan yleisen uimarannan vieressä, siten että koneet kirjaimellisesti laskeutuvat ja nousevat suoraan rannalla rentoutuvien pään yli?

Luonto St. Maartenilla

St. Maarten on osa Itä-Karibian saaria, joiden pohjoisosassa sijaitsee Anguilla ja Saba ja Sint Eustatius etelässä. St. Maarten on täynnä pieniä laguuneja, ja saaren länsiosassa on myös yksi Karibian suurimmista suljetuista lahdista, Simpson Bay Lagoon. Saaren sisäosassa sijaitsee Sic Paradis, joka on 424 metrin korkeudellaan saaren korkein vuori. Alueella voit lähteä luonnonkauniille vaelluksille ja kokea näkymiä, jotka taatusti salpaavat paljon matkustaneemmankin vierailijan hengen. Huolimatta kauniista maisemista saaren sisäpuolella, suurinta osaa ihmisistä houkuttelee pääasiassa rannikko. Vierailijat voivat nähdä lukuisia merilintuja, kuten pelikaaneja, haikaroita, paalujuoksijoita ja naurulokkeja. Ilmasto St. Maartenissa on trooppinen ja keskilämpötila on 26 astetta, tosin hurrikaanikausi saarella kestää heinäkuusta lokakuuhun

Ranta Philipsburgissa - pienen maan ranskalaisen osan pääkaupungissa

St. Maartenin historia

St. Maartenin nimi juontaa juurensa vuodelta 1493. Kolumbus laskeutui silloin saarelle, jota kutsuttiin Sualouigaksi. Koska oli marraskuun 11. päivä, eli Mortenin aatto, he päättivät nimetä saaren pyhimyksen mukaan, jota katolisessa osassa maailmaa kutsutaan Pyhäksi Martiniksi. Ranskalaiset ja hollantilaiset päätyivät kuitenkin valloittamaan St. Maartenin ja jakoivat sitten saari heidän välillään. Sen vuoksi St. Maarten on erikoisen maailmanennätyksen haltija: Se on maailman pienin maa, jonka jakaa kaksi valtiota. Saaren pohjoisosa on ranskalainen ja nimeltään Saint-Martin, kun taas eteläosa - St. Maarten – on entinen Hollannin siirtomaa ja osana Alankomaiden Antilleja. St. Maarten saavutti 1. lokakuuta 2010 itsehallinnon Alankomaiden kuningaskunnassa.

Palmuja ja siirtomaarakennuksia Philipsburgissa

St. Maartenin nähtävyydet

Jos tarvitset vastakohdan muulle Karibian historialle ja luontoelämyksille, St. Maarten on juuri sinun kohde. Saarella odottavat valtavat hotellit, ostoskeskukset, kasinot, yökerhot ja tietenkin lukuisat ravintolat tarjoten kaikkea pikaruoasta gourmet-ruokiin. Pääkaupunki Philipsburg on kodikas ja kävelystä ja katuelämästä nauttijoiden paratiisi. Kaupungin museo antaa katsauksen saaren historiaan, ja siellä on esineitä arawak-intiaanien asutuksista saaren syntymisestä saakka aina siirtomaa-ajalle. St. Maarten on melkein kietoutunut lumivalkoisen, pehmeän hiekan laguuneihin, jotka päättyvät Karibianmeren turkooseihin aaltoihin. Jos pidät ranskalaisesta gastronomiasta, voit helposti vierailla rajan yli saaren ranskalaisessa osassa.

Piristäviä värejä Philipsburgissa
Jaa tämä sivu