Brittiläiset Neitsytsaaret

Kuvittele täydellinen paratiisisaari: silkinpehmeää hiekkaa, huojuvia kookospalmuja, lämmintä turkoosia vettä ja viihtyisä rantabaari 50 metrin välein. Nyt sinulla on täydellinen mielikuva Brittiläisistä Neitsytsaarista. Paikka saa sinut toivomaan, että kaikki lentokentät ja merisatamat katoaisivat yhtäkkiä, jotta sinun täytyisi jäädä tänne ikuisesti.

Asukasluku 35.000
Pääkaupunki Road Town
Kieli englanti
Nainen Neitsytsaarten vaakunassa on pyhimys Ursula
Tiesitkö, että...

että Brittiläiset Neitsytsaaret saavat kohtuullisen osan tuloistaan ​​rikkailta turisteilta, jotka vuokraavat kokonaisen saaren pienestä saarivaltiosta?

että kuuluisan romaanin "Treasure Island" saaren sanotaan saaneen inspiraationsa yhdestä Brittiläisistä Neitsytsaarista, pienestä asumattomasta Normanin saaresta?

Brittiläisten Neitsytsaarten maantiede

Brittiläiset Neitsytsaaret koostuvat 16 asutusta ja 20-30 asumattomasta saaresta. Neljä suurinta saarta ovat Tortola, Anegada, Virgin Gorda ja Jost van Dyke. Tortola on 20 kilometriä pitkä ja 5 kilometriä leveä, ja se on täten neliömetreiltään saarista suurin. Tortolalla sijaitsee myös ja valtion pääkaupunki Road Town. Neitsytsaaret ovat pääasiassa vulkaanista alkuperää, minkä takia maasto on mäkistä ja karua. Poikkeuksena on kuitenkin Anegadan saari kalkkikivestä ja korallista koostuvan tasaisen maiseman ansiosta.

Näkymä Tortolasta

Brittiläisten Neitsytsaarten historia

Brittiläisten Neitsytsaarten 35 000 asukkaasta 85% on afrikkalaisten orjien jälkeläisiä, ketkä kuljetettiin saarivaltioon 1600- ja 1700-luvuilla. Alun perin saarilla asuivat arawak-intiaanit, jotka vähitellen karkoittivat karibialaiset intiaanit muilta Karibian saarilta. Karibian kukoistusaika ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä vuonna 1493 Kolumbus saapui alueelle toisella matkallaan uuteen maailmaan. Ei tiedetä, kaipasiko hän tässä vaiheessa naisseuraa löytömatkoillaan, mutta joka tapauksessa saaristoa nimetessään hänen mielensä valtasi brittiläinen pyhimys St. Ursula ja pyhimystä seuranneet 11 000 neitsyttä. Neitsytsaarten kuparivarannot saivat espanjalaiset asettumaan alueelle pian sen jälkeen, kun Kolumbus oli jatkanut uusiin seikkailuihin. Espanjan ajanjaksoa seurasi lyhyt aika hollantilaisena siirtomaana, kunnes vuonna 1672 brittiläiset siirtolaiset valtasivat saariston hollantilaisilta. Britit toivat mukanaan sokeriruo'on ja afrikkalaisia ​​orjia, niin kuin he tekivät vallattuaan muitakin Karibian saaria. Kuten nimestä voi päätellä, saarivaltio on edelleen Britannian hallinnassa, mutta sillä on itsehallinto. Brittiläiset Neitsytsaaret ovat taloudellisesti ja kulttuurisesti tiiviisti sidoksissa Amerikan Neitsytsaariin tai Tanskan Länsi-Intiaan lännessä.

Monet Brittiläisten Neitsytsaarten asukkaista ovat afrikkalaisten orjien jälkeläisiä

Lomailu Brittiläisillä Neitsytsaarilla

Brittiläiset Neitsytsaaret vaikuttavat rennommilta ja niissä on "syntyperäisempi" ilmapiiri kuin monissa niiden Karibian naapureissa. Saarilla vierailee vuosittain lähes miljoona turistia, mutta valtavat hotellit, kasinot ja näyttävät yökerhot eivät ole seuranneet turismin suosiota. Brittiläisillä Neitsytsaarilla aika kuluu kristallinkirkkaissa vesissä tai niiden lähellä, koska olitpa missä päin saaria tahansa, meri ole koskaan kaukana. Tortolan pääsaari on merimiesten paratiisi, jota turistit eivät valtaa. Saaren kauneus ei kuitenkaan ole enää salaisuus, ja monet juhlijat matkustavat nyt Tortolaan ja muille Brittiläisille Neitsytsaarille nauttimaan viehättävistä maisemista vihreistä kukkuloista, valkoisiin hiekkarantoihin.

Yksi Tortolan kauniista rannoista

Upeat maisemat vaativat kävelyä ja tutkimista, ja pienillä, tuntemattomilla on hienoja mahdollisuuksia snorklaamiseen tai rentoutumiseen. Jos olet kiinnostunut historiasta ja viehättävästä luonnosta, Virgin Gordan vanha kuparikaivos on vierailemisen arvoinen. Kaivosrakennukset rakennettiin 1800-luvulla, ja jyrkät rauniot istuvat kauniisti ja dramaattisesti jyrkkien kalliopintojen reunalla, aivan kuin ne aikovaisivat sukeltaa houkutteleviin Karibian aaltoihin. Kun rauniot on tutkittu, alue on täydellinen paikka piknikille, josta on näkymät Karibianmerelle. Jos haluat rentoutua täysin, matka Brittiläisille Neitsytsaarille on oikea valinta, koska kaiken kaikkiaan tämä on paikka, jossa et koskaan saa tarpeekseni tekemästä (melkein) mitään.

Kirkkaat värit Tortolassa
Jaa tämä sivu