Vastuullinen matkatuotanto

Uusi matka on monien kompromissien summa.

Olisi helppoa sanoa, että etsimme parhaita ”vihreitä” tai kestäviä vaihtoehtoja, mutta totuus on kaukana siitä, sillä huomioon on otettava monta muutakin tekijää. Matkassa on oltava sisältöä ja hinnan on heijastettava laatua. Emme voi valita tiettyjä ympäristöystävällisiä lentoja, jos se tarkoittaa kahdeksan tunnin odottelua välilaskukentällä tai huomattavaa hinnan korotusta. Olemme luonnollisesti koko ajan hereillä sen suhteen, mitä asiakkaamme toivovat ja mistä he ovat valmiita maksamaan.

Keskitymme asioihin, joihin meillä on todellisuudessa mahdollisuus vaikuttaa, ja tästä syystä monet hankkeemme tapahtuvat asiakkailta näkymättömissä. On kyse siitä, että asiat ovat järjestyksessä sekä oman talon sisällä että alihankkijoidemme taholla. Työskentelemme tiiviisti yhdessä alihankkijoidemme kanssa mm. työskentelyolosuhteiden, oikeudenmukaisen palkkauksen, korruption vastaisten sääntöjen noudattamisen, aktiivisten ympäristöhankkeiden kuten muovin välttämisen, kierrätyksen ja ympäristöystävällisten kuljetusmuotojen kuten paikallisten junayhteyksien, sekä sosiaalityön ja ympäristökriittisten näkemysten ja yleisen kulttuuriymmärryksen levittämisen puitteissa.

Vaikka meillä on uskomattoman monta ahkeraa yhteistyökumppania, hyvin koulutettuja ja omistautuneita matkanjohtajia ja työntekijöitä, emme silti aina osu oikeaan, sillä maailma on monimutkainen paikka ja tärkeät kysymykset monisyisiä. Tästä syystä otamme asiakkaiden hyvät neuvot ja havainnot ilolla vastaan.

Viime vuosina olemme keskittyneet myös eläinten hyvinvointiin ja poistaneet matkoistamme kokonaan aktiviteetit, joiden puitteissa eläimiä kohdellaan huonosti – vaikka se olisi osa paikallista kulttuuria.

Työskentelemme yhdessä World Animal Protectionin kanssa eläinten hyvinvoinnin ja matkailun saralla ja olemme teettäneet Albatros-paitamme ekologiseen vaatetuotantoon ja reilun kaupan sääntöihin sitoutuneella vaatevalmistajalla nimeltä Neutral. Koska olemme sitoutuneet YK:n Global Compact -aloitteeseen, lähetämme YK:lle vuosittain raportin toimistamme yhteiskuntavastuullisuuden puolesta.

Olemme jatkuvasti valveilla ja pyrimme tekemään parhaat ratkaisut niillä tiedoilla, jotka meillä on käytettävissä.

Lue lisää:
Suosituksia matkalle
Albatros Travelin periaatteet yhteiskunta­vastuun puolesta
CSR-toimintaperiaattemme englanniksi
Eläinten hyvinvointi matkoilla
Albatros Travelin yhteiskuntavastuullinen yhteistyö