Eläinten hyvinvointi matkoilla

Kuinka Albatros Travel yhdistää matkailun ja eläinten hyvinvoinnin

Villieläimet viihdykkeenä

Villieläimiä käytetään monella tapaa matkailijoiden viihdykkeenä. Kyse voi olla delfinaarioiden delfiineistä ja miekkavalaista, pyöräilevistä papukaijoista tai norsuista, joilla voi joko ratsastaa tai jotka pelaavat jalkapalloa tai maalaavat tauluja. Muita viihdemuotoja, joissa eläimet ovat osallisina, ovat itsensä valokuvauttaminen tiikerin kanssa, uiminen delfiinien kanssa, karhujen tanssiesitykset tai ketjussa olevien opetettujen apinoiden esitykset.

Nämä villieläimet on joko houkuteltu ansaan tai kasvatettu tarkoitusta varten. Villieläimet eivät ole kesyjä (kuten esim. hevoset, lehmät ja koirat) ja kärsivät vankeudessa, sillä niiden luonnolliset tarpeet eivät täyty. Miekkavalaat uivat vapaudessa jopa 160 km päivässä, sukeltavat 60 m syvyyteen ja elävät ryhmässä, jossa vallitsee monimutkainen sosiaalinen rakenne. Näitä tarpeita on mahdoton tyydyttää eläinpuistojen altaissa.

Mielestämme villieläinten ei tulisi elää vankeudessa matkailijoiden viihdyttämiseksi. Emme halua, että eläimiltä riistetään mahdollisuus elää luonnossa. Tästä syystä matkoihimme ei sisälly aktiviteetteja, joissa eläimiä käytetään viihdykkeenä.

Härkätaistelu

Härkätaistelu on vanha perinne joissakin Euroopan ja Latinalaisen Amerikan maissa. Härkätaistelua on monenlaista, mutta yhteistä kaikille on eläimen kärsimys ja kivulias kuolema. Yleisesti härkätaistelun vastustus on lisääntynyt, ja se on kielletty esim. Espanjan Kataloniassa.

Albatros Travel ei halua tukea sellaista viihdemuotoa, jossa eläin ei koskaan voita ja maksaa aina hengellään. Meistä on tärkeämpää ehkäistä eläinten kaltoinkohtelua kuin ylläpitää tämänkaltaisia perinteitä. Emme ole koskaan vieneet asiakkaitamme katsomaan härkätaistelua emmekä enää vieraile härkätaisteluareenoilla tai museoissa, joiden sisäänpääsymaksut menevät härkätaisteluiden tukemiseen. Jatkamme sitä vastoin valistamista ja tarjoamme mahdollisuuden vierailla areenoilla, kunhan olemme varmoja, ettemme mitään kautta tue taloudellisesti härkätaistelujen järjestämistä.

Norsuratsastus ja -näytökset

Norsuratsastus ja -näytökset ovat tavallisia Aasiassa. Niissä käytettävät norsut elävät kovaa elämää. Ei ole luonnollista, että norsut kantavat ihmisiä selässään tai pelaavat jalkapalloa, seisovat takajaloillaan tai maalaavat tauluja.

Pelkästään Thaimaassa elää noin 3 400 aasiannorsua vankeudessa. Useimmilta viedään mahdollisuus olla tekemisissä muiden norsujen kanssa, etsiä ravintoa metsästä ja vaeltaa pitkiä matkoja joka päivä. Koska norsut voivat olla vaarallisia, seisovat ne usein lyhyissä ketjuissa eivätkä saa riittävästi varjoa ratsastuskierrosten ja näytösten välissä. Sekä raa’at koulutusmenetelmät että elinolosuhteet vankeudessa sisältävät valtavasti kärsimystä ja voivat johtaa siihen, että nämä älykkäät ja sosiaaliset eläimet alkavat kärsiä posttraumaattisesta stressistä.

Emme tarjoa norsuratsastusta tai -näytöksiä matkoillamme ellemme pysty varmistamaan, että norsujen elinolosuhteet ovat hyvät. Olemme sitä mieltä, että vankeudessa elävät norsut vaativat omistajiltaan huolenpitoa niin pitkään kuin elävät. Tuemme siksi sellaisia aktiviteetteja, joissa matkailjat voivat nähdä norsuja niiden luonnollisessa ympäristössä, ja joissa eläimet voivat käyttäytyä niille luontaisella tavalla.

Albatros Travel tekee yhteistyötä kansainvälisen ja voittoa tavoittelemattoman World Animal Protection järjestön kanssa, joka on toiminut jo yli 50 vuotta maailman eläinten hyväksi.
Lisätietoja:
http://www.worldanimalprotection.org/