Safarit Etelä-Afrikassa

Albatrosin mukana jännittävillä safareilla.

Albatros järjestää useita erilaisia ​​safarimatkoja Etelä-Afrikkaan, joista useimmissa majoitumme Albatrosin omissa safarileireissä tai lodgeissa. Kokemukset luonnossa vaihtelevat eri alueiden välillä. Täältä voit lukea yleiskatsauksen eri leireistä ja alueista Etelä-Afrikassa.

Honeyguide Khoka Moya- ja Mantobeni-leirit Manyeletissä

Honeyguide Khoka Moya- ja Honeyguide Mantobeni-leirit Manyeletissä

Albatrosin kaksi omaa leiriä sijaitsee 35 000 hehtaarin suuruisella Manyeletin suojelualueella, joka on Krugerin kansallispuiston kupeessa, eikä alueiden välillä ole aitaa. Eläimet voivat siis liikkua vapaasti laajalla alueella. Yksityisautoilla ei sen sijaan ole pääsyä Manyeletiin. Manyeletissä ei myöskään ole asfalttiteitä tai leveitä sorateitä kuten Krugerissa. Se on rauhallinen nurkka yhdellä maailman suurimmista luonnonvaraisista alueista. Manyeleti on yksi Etelä-Afrikan omaperäisimmistä ja autenttisimmista suojelualueista, jossa on mahdollisuus nähdä "Big Five"-eläimet päivittäin.

Lue lisää Honeyguide-leireistä:

Khoka Moya ja Mantobeni

 

Leijonia Manyeletissä

Honeyguide Ranger Camp ja Entabenin suojelualue

Honeyguide Ranger Camp, Entabeni Nature Reserve 

Entabeni Reserve on yksityisomistuksessa oleva 22 000 hehtaarin suuruinen luonnonalue, joka on suuren Waterbergin vuoriston ympäröimä, Limpopon provinssissa ja Pretorian pohjoispuolella. Uskomattoman kaunis vuoristomaisema koostuu muinaisista, punaisista hiekkakivimuodostelmista, jotka ovat olleet vanhimpien esi-isiemme koti. Waterberg on luokiteltu Unescon biosfäärialueeksi monien harvinaisten kasvien ja eläinten ansiosta. Yli 650 000 hehtaarin kokoisella alueella ei ole yleistä suojelusuunnitelmaa, ja siksi suuria nisäkkäitä suojelee käytännössä ympäristö. Entabenin linnusto on rikas ja eläimistö monipuolinen, täällä asuvat mm. gnut, seeprat, kirahvit, norsut, virtahevot, sarvikuonot ja kissaeläimet. 

Lue lisää:

Honeyguide Ranger Camp

 

Safarilla Entabenissa

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge, Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve on pieni Albatrosin omistama 500 hehtaarin suojelualue lähellä Pretoriaa, jossa ei ole petoeläimiä. Täällä voit kävellä vapaasti kirahvien, seeprojen, strutsien, gnuiden, impaloiden ja monien muiden antilooppien keskellä. Suojelualueella on runsaasti puita ja lintuja. Vaarallisimmat eläimet asuvat matelijatalossamme sekä isolla naapurisuojelualueella Dinokengissä (n. 20 min ajomatka), jossa teemme safareita. 

Zebra Lodgen lähellä on ratsastustalli, boma braai-nuotiopaikka, Ndebelen kylä, pieni kylpylä, kahvila, pieni kauppa ja monta kilometriä merkittyjä vaellusreittejä. Zebra Lodge on leireistämme paikka, jossa on safareiden lisäksi mahdollisuus harrastaa eniten muita aktiviteetteja.

Lue lisää:

Zebra Nature Reserve

Matkat Etelä-Afrikka

 

 

 

Safarilla Dinokengissä

Albatros Honeyguide-konsepti

Safarileirimme Khoka Moya, Mantobeni, Ranger Camp (Etelä-Afrikka), Tarangire Camp (Tansania) on kaikki toteutettu oman konseptimme mukaan, jota kutsumme "Honeyguideksi." Tavoitteenamme on säilyttää safarikokemus Karen Blixenin ajalta ennen safarimatkailun suosion kasvua. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että leirimme  on perustettu alkuperäisille luonnonalueille ilman aitauksia, joten villieläimet voivat liikkua laajalla alueella vapaasti. Leireihimme majoittuvilla tulee olla mahdollisuus nauttia Afrikan upeasta tähtitaivaasta, boma braai-nuotioilloista, rauhasta ja yön äänistä. Leireissämme on enintään 15 huonetta/telttaa ja rajallinen sähkövalo tai wi-fin käyttömahdollisuus. Vastineeksi voimme nauttia modernista mukavuuksista, hyvästä ruoasta ja viinistä, aivan kuten paronitar Blixen aikoinaan.

Honeyguide on lintu, joka on tiettävästi ainoa eläin, joka itse hakeutuu kumppanuuteen ihmisten kanssa. Linnun elimistössä on erityinen entsyymi, joka pystyy hajottamaan mehiläisvahaa, ja siksi se rakastaa mehiläisvahalevyjä, jotka ovat täynnä hunajaa ja rasvaisia ​​toukkia. Linnulla itsellään ei ole keinoa murtautua itse mehiläispesään, vaan se houkuttelee siipien lyönneillä ja ääntelemällä ihmiset pesän luo ja avukseen ruoan hankinnassa.

 

Albatrosin safarimatkat

Suurin osa matkoistamme Etelä-Afrikkaan on rakennettu kymmenen päivän peruspaketiksi, jossa on reittilennot ja majoitus, jossain omista leireistämme. Näillä matkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtaja. Matkoihin voi halutessaan yhdistää pidennyksen esimerkiksi Kapkaupunkiin, Mauritiukselle tai Victoria Fallsiin. Konsepti on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä suhteellisen pitkä oleskelu kohteessa on kestävämpi tapa ja antaa matkalle rauhallisemman tahdin. 

Safarileirien vieraat ovat pääasiassa albatroslaisia ​​Tanskasta, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Puolasta. 

Tässä mainitut safarimatkat perustuvat pääsääntöisesti luontoelämyksiin, mutta jos haluat matkalle suurempaa kulttuurisisältöä, tutustu tarkemmin esim. Rovos Rail- ja  Mandelan Afrikka-matkoihin ja perusmatkaan liitettäviin matkan pidennyksiin.

Etelä-Afrikka

 • Seikkailusafari Etelä-Afrikassa ja Khoka Moya-leiri

  Safareita ja Albatrosin oma tunnelmallinen leiri, iltanuotiot ja savannin äänet. Koe elämäsi seikkailu!

  4,8
  • 6 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 2.498€
  Helsingistä
 • Yksin -yhdessä!

  Zebra Nature Reserve - Etelä-Afrikka

  Albatrosin omistama Zebra Nature Reserve toimii tukikohtanasi, kun käyt safarilla, historiallisessa Pretoriassa sekä opastetulla kierroksella Sowetossa.

  4,6
  • 01-12-2024
  • 10 päivää
  • 1.698€
  Helsingistä
 • Mandelan Afrikka

  Safareita, upeita maisemareittejä ja kaunis Kapkaupunki. Koko maailma yhdessä maassa!

  4,7
  • 3 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 3.498€
  Helsingistä