Mandelan Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Safareita, upeita maisemareittejä ja kaunis Kapkaupunki. Koko maailma yhdessä maassa!

Koemme Etelä-Afrikan vastakohdat Sowetossa, Pretoriassa ja yhdessä maailman kauneimmista suurkaupungeista: Kapkaupungissa. Luonnon monimuotoisuus avautuu ajaessamme pitkin Panorama Routea. Garden Route vie meidät kuvauksellisille rantakallioille ja Manyeletin yksityisellä suojelualueella, Krugerin kansallispuiston kupeessa pääsemme ihailemaan luontoa ja runsasta eläimistöä safareilla. Zebra Nature Reserve tarjoaa rentoutumista keskellä etelä-afrikkalaista luontoa.

Maan eläimistö on rikas: savannien leijonista, norsuista ja kirahveista Kapmaan hylkeisiin ja pingviineihin. Pääset kokemaan tämän kaiken omassa Mantobeni-leirissämme Manyeletissä, kävelyretkillä Tsitsikamman kansallispuistossa sekä risteilyllä Kapmaan vesillä.

Tasokkaat viinialueet kutsuvat makumatkalle. Kapkaupungissa ehdit tutustua maan historiaan ja vierailla Robben Islandilla ja Pöytävuorella, tehdä ostoksia kiinnostavissa putiikeissa tai nauttia monipuolisesta ravintola-annista suositulla Victoria & Alfred Waterfrontilla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin – Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3–4
Safareita Manyeletin yksityisellä suojelualueella
Päivä 5
Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebra Nature Reserve lähellä Pretoriaa
Päivä 6
Rentoutumista Zebra Nature Reserven alueella, vierailu matelijakeskuksessa ja viinimaistelu Zebran viinikellarissa
Päivä 7
Retki Sowetoon ja Pretoriaan
Päivä 8
Zebra Nature Reserve - Port Elizabeth - Tsitsikamman kansallispuisto - Plettenberg Bay
Päivä 9
Plettenberg Bay - risteily Keurboomsjoella
Päivä 10
Plettenberg Bay - Oudtshoorn - Montagu
Päivä 11
Montagu - Kapkaupunki - viinitila ja viininmaistelu. Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha.
Päivä 12
Kapkaupunki - omaa aikaa
Päivä 13
Kapkaupunki - Kapin niemimaa
Päivä 14
Kapkaupunki - kotimatka
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on boma- braai nuotiopaikka. Mantobenissa ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Safarit alkavat "kotiovelta." Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita sekä muutamia leopardeja.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin välilasku/ välilaskuja ja lennonvaihdolla matkalla.

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin – Manyeletin yksityinen suojelualue

Saavumme Johannesburgiin aamupäivällä. Meillä on pitkä (7–8 tuntia) ajomatka edessä, mutta maisemat ovat vaihtelevia. Reitti kulkee läpi Mpumalangan provinssin kohti Middelburgia ja Belfastia. Jätettyämme Johannesburgin taakse maisemat muuttuvat viljellyistä pelloista jyrkiksi kalliomuodostelmiksi ja afrikkalaiseksi savanniksi. 

Saavumme Albatrosin omaan Mantobenin leiriin illalla ja majoitumme tilaviin ja viihtyisiin telttoihin, joissa on oma terassi. Syömme illallista yhdessä ennen kuin sänky ja uni kutsuu.

Päivä 3–4
Safareita Manyeletin yksityisellä suojelualueella

Seuraavien kahden päivän aikana pääsemme nauttimaan aidoista afrikkalaisista safareista Manyeletin suojelualueella, Krugerin kansallispuiston kupeessa. Nimi Manyeleti tarkoittaa paikallisella shangaanin kielellä “tähtien paikkaa”. Pimeyden laskeuduttua kannattaakin kääntää katse kohti taivasta!

Manyeleti perustettiin 1963. Apartheidin kaudella alue suljettiin valkoisilta ja oli tarkoitettu vain afrikkalaisille, mikä merkitsi hyvin vähäisiä kävijämääriä. Tästä syystä alueen luonto on pysynyt varsin villinä ja koskemattomana. Majoitumme Albatrosin omistamaan Honeyguide Mantobeni-leiriin.

Manyeletissa käy oikeastaan vierailijoita vain alueen kolmesta pienestä lodgesta ja leiristä, joihin voi majoittua yhteensä enintään noin 100 henkeä. Safariolosuhteet ovat siis ylelliset: ei ruuhkaa eikä jonossa ajamista, kuten joskus tapahtuu isoissa puistoissa.

Manyeleti sijaitsee suhteellisen matalalla ja on siksi ympärivuotisia kohteita. Sateet tulevat yleensä loka-marraskuussa ja päättyvät viimeistään maaliskuussa. Kuiva kausi on tavallisesti pitkä, monia kuukausia.

Ennen kuin safari on ohi, olemme aiempien kokemusten perusteella nähneet joukon Afrikan kuuluisimpia eläimiä, kuten leijonan, sarvikuonon, gnuun, kudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme voi kuitenkaan mennä takuuseen siitä, mitä näemme. Olemme lähellä luontoa, ja Afrikassa kasvillisuus on sadekauden jälkeen tiheää ja rehevää, kuivalla kaudella taas auringon polttamaa ja karua. Ensin mainitut kaudet ovat kauneimpia, mutta eläimiä voi tuolloin olla vaikea löytää. Kuivat kaudet ovat karumpia, mutta villieläimet eivät pysty tuolloin yhtä hyvin piiloutumaan. Yllätyksellisyys on osa luonnon viehätystä, mikä tekee safarista jännittävän kokemuksen.

Palattuamme takaisin majapaikkaamme meitä odottaa hyvin ansaittu aamiaispöytä.

Iltapäiväsafari alkaa myöhään iltapäivällä, kun aurinko alkaa muutaman tunnin kuluttua laskea ja lämpimät värit hallitsevat maisemia. Pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. On taianomaista, kun aurinko eteläisellä pallonpuoliskolla yhtäkkiä laskee ja taivas täyttyy tähdistä. Yön tuhannet erilaiset äänet täyttävät korvat ja Afrikan punaisen maan ja savannin mausteiset tuoksut leijuvat nenään.

Ilta- ja yösafari on aivan toisenlainen elämys kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi eri maailmassa. Kun ajovalojen valkeat keilat osuvat pensaikkoon, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Yksi ja toinen hiippailee ja rapistelee lähistöllä – onko kyseessä lauma antilooppeja vai onko nälkäinen leijona lähtenyt jo öiselle metsästysretkelleen?

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, joissa herää kunnioitus luontoa kohtaan, kun jättikokoinen norsu seisoo muutaman metrin päässä. Puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, kun välissä ei ole suoja-aitaa. Onneksi eläimet eivät kuitenkaan miellä ajoneuvoja ruoaksi. Noudata matkanjohtajan ja rangerin ohjeita, mitä käyttäytymisseikkoja safariautossa tulee huomioida.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta suosittelemme ottamaan mukaan päähineen, huivin ja tuulenpitävän takin ja fleecen.

Päivä 5
Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebra Nature Reserve lähellä Pretoriaa

Honeyguide Mantobeni-leiristä ja Manyeletistä matka jatkuu kohti Mpumalangan itäosia. Ajamme pitkin Panorama Routen vuoristoisia ja kiemuraisia teitä. Maisemat ovat upeat.

God’ s Window on näköalapaikka, jota voi pitää yhtenä maailman kauneimmista. Hyvällä säällä sieltä avautuu satumaisen kaunis näkymä Iowveldin savannille. Vierailukohteitamme ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka edustavat ainutlaatuista kalliomaisemaa, johon voimakkaasti virtaavat joet ovat poranneet syviä, sylinterinmuotoisia aukkoja.

Pysähdymme Blyde River Canyonissa, joka muistuttaa kovasti Grand Canyonia, tosin mittakaava on pienempi. Vuoristoalueen maisemat ovat mahtavat. Vuorilla on aamuisin usein sumua, joka hälvenee päivän edetessä.

Panorama Routelta ajamme Zebra Nature Reserve -lerirille lähelle Pretoriaa. Sinne majoitumme seuraaviksi päiviksi. Tunnelmallinen lodge sijaitsee avoimessa maastossa, jossa seeprat ja antiloopit saavat kulkea vapaasti.

Päivä 6
Rentoutumista Zebra Nature Reserven alueella, vierailu matelijakeskuksessa ja viinimaistelu Zebran viinikellarissa

Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen kävelyretken Zebra Nature Reserven omaan matelijakeskukseen (reptile center). Keskuksessa näemme sekä kotoperäisiä että muualta tulleita lajeja.

Zebra Nature Reservessä sinulla on mahdollisuus varata lisämaksusta erilaisia aktiviteetteja, kuten kalastusta, melontaa ja maastopyöräilyä.

Voit myös ottaa tänään rennosti ja nauttia lomasta.

Ennen illallista maistelemme yhdessä Zebra Lodgen omassa viinikellarissa muutamia erinomaisia etelä-afrikkalaisia viinejä. Matkanjohtaja kertoo valituista valko- ja punaviineistä enemmän.

 

Päivä 7
Retki Sowetoon ja Pretoriaan

Tänään vierailemme kuuluisassa ja aiemmin pahamaineisessakin Sowetossa. Kaupunki oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja tähän päivään. Käymme mm. Vilakazi-kadulla, ainoalla kadulla maailmassa, jonka asukkaista kaksi on saanut Nobelin palkinnon: Nelson Mandela ja Desmond Tutu.

Retki jatkuu Etelä-Afrikan pääkaupunkiin, Pretoriaan, jossa teemme kaupunkikierroksen. Näemme mm. vaikuttavan Vortrekker-monumentin ja maan presidentin viralliset tilat Union Buildingsissä. Pretoria tunnetaan myös valtavasta määrästä (50–70 000) jakarandapuita, joita kasvaa mm. monissa esikaupungeissa. Retken jälkeen palaamme Zebra Nature Reserveen.

Päivä 8
Zebra Nature Reserve - Port Elizabeth - Tsitsikamman kansallispuisto - Plettenberg Bay

Heitämme hyvästit Zebra Nature Reservelle ja ajamme takaisin Johannesburgiin, josta lennämme Port Elizabethiin. Port Elizabethin satamakaupunki on kuuluisan ja kuvauksellisen Garden Route -reitin aloituspiste. Ajamme läpi kauniiden maisemien Tsitsikamman kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti rikkaasta linnustostaan, harvinaisista kotoperäisistä kasveistaan ja kauniista, mutta karusta rannikostaan. Lyhyen kävelyretken jälkeen, jonka aikana ylitämme mm. Storms River Mouthin pitkin riippusiltaa, jatkamme matkaa Natures Valleyn kautta Plettenberg Bayhin, jossa majoitumme hotelliimme.

Päivä 9
Plettenberg Bay - risteily Keurboomsjoella

Aamiaisen jälkeen ajamme parin kilometrin päähän Keurboomsjoelle. Risteilemme jokea läpi Keurboomsjoen suojelualueen. Risteilyn aikana on mahdollista päästä uimaan – muista siis ottaa uima-asu mukaan!

Palattuamme Plettenberg Bayhin voit viettää loppupäivän tutustuen kaupunkiin omatoimisesti tai rannalla rentoutuen.

Päivä 10
Plettenberg Bay - Oudtshoorn - Montagu

Tänään jätämme rannikon ja tutustumme Garden Routen varrella sijaitseviin nähtävyyksiin. Käymme Cango Cavesin tippukiviluolissa. Täältä jatkamme Montaguun, jota ympäröi viinitarhat ja vuoret. Kaupunki on perustettu vuonna 1851 ja se voi ylpeillä perinteisen, kauniin arkkitehtuurin kaupunkitaloistaan ("town house"). Käymme paikallisessa museossa ja Jourtet Housessa, joka on hienosti entisöity town house vuodelta 1853 ja on tänä päivänä kansallinen monumentti.

Huom. joillain yksittäisillä lähdöillä yövymme Oudtshoornissa.

 

Päivä 11
Montagu - Kapkaupunki - viinitila ja viininmaistelu. Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha.

Tänään lähdemme kohti kaunista Stellenboschin viinialuetta. Kapkaupungin perustaja, Jan van Riebeeck aloitti ensimmäisenä viininviljelyn Etelä-Afrikassa vuonna 1659. Sittemmin tuotanto on kasvanut maailman 10 suurimman joukkoon. Käymme viinitilalla maistelemassa alueen hyviä viinejä ja syömme lounaan (sis. matkan hintaan).

Iltapäivän aikana lähestymme Kapkaupunkia ja ikonista Pöytävuorta. Ennen saapumista kaupunkiin vierailemme ihastuttavassa Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka  on perustettu vuonna 1913, ja jossa kasvaa yli 7000 erilaista kukka-, kasvi- ja puulajia. Puutarhassa voi tehdä kävelykierroksen 12 metrin korkeudessa, 130 metrin pituisella kävelysillalla puunlatvojen tasolla.

Päivä 12
Kapkaupunki - omaa aikaa

Takana on pitkiä matkapäiviä, joten nyt on aikaa ottaa hieman rennommin.

Jos et ole vielä ehtinyt tutustua Kapkaupungin maamerkkiin, Pöytävuoreen, tee se nyt. Aamu on paras aika käynnille, sillä sää on tällöin usein kirkas.

Tai lähde englanninkieliselle kierrokselle vankilasaarelle Robben Islandille, jossa Nelson Mandela oli vangittuna yhteensä 27 vuotta.  Vankila suljettiin 1991 ja siitä tehtiin museo. Saari on Unescon maailmanperintökohde. Saari sijaitsee Kapkaupungin edustalla ja kovalla merenkäynnillä sinne on vaikea päästä. Varaudu siis myös siihen, että retki voi huonon sään takia peruuntua.

Iltapäivällä voit kuljeskella Greenmarket-aukiolla ja tehdä ostoksia lukemattomista kojuista, jotka myyvät mm. kankaita ja käsitöitä.  Illalliselle on mukava siirtyä Victoria & Alfred Waterfrontiin, jossa ravintolatarjonta on hyvätasoinen.

Matkanjohtaja jakaa mielellään neuvoja sekä järjestää halukkaille yhteisen pienen kävelykierroksen Kapkaupungin keskustassa.

Päivä 13
Kapkaupunki - Kapin niemimaa

Tänään tutustumme 75 kilometriä pitkään Kapin niemimahan (englanniksi Cape Peninsula). Ajamme korkealla kallioisella niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa lekottelee hylkeitä. Ajamme Chapman`s Peakin näköalapaikan kautta Simon's Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa. Syömme lounaan Simon`s Townissa.

Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen liki 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle. Täällä asuu erilaisia ja erikokoisia antilooppilajeja sekä strutseja ja paviaaneja.

Hyväntoivonniemen kärjessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta. Vedämme keuhkot täyteen meri-ilmaa, minkä jälkeen suunnistamme takaisin Kapkaupunkiin. Syömme illallisen yhdessä.

Päivä 14
Kapkaupunki - kotimatka

Sinulla on vielä omaa aikaa Kapkaupungissa ennen kuin suuntaamme lentokentälle ja lennämme takaisin Helsinkiin.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Lennä Manyeletiin

Voitte halutessanne lentää suoraan Johannesburgista leirin lähelle matkan hintaan sisältyvän bussikuljetuksen sijaan. Mikäli valitsette lentovaihtoehdon, teitä on Johannesburgin lentokentällä vastassa Federal Airlinesin edustaja, joka saattaa teidät lentoyhtiön
omaan terminaaliin. Täältä lennätte leirien lähelle laskeutumispaikkaan Manyeletin kansallispuistossa, joka on Krugerin kansallispuiston kupeessa. Huomioittehan, että sekä meno- ja paluulennolla voi olla välilaskuja.
Jeeppi vie teidät laskeutumispaikalta leirille –matkan ensimmäinen pieni safariajelu. Matkan viimeisenä päivänä teillä on mahdollisuus nukkua hieman pidempään ja nauttia varhainen lounas, ennen kuljetusta lähtöpaikalle ja lentoa Johannesburgiin. Kentällä henkilökunta neuvoo teidät kansainväliseen lähtöhalliin, josta kotimatka jatkuu.

Hinta yhdensuuntaiselle lennolle, aikuinen on 518€/hlö ja meno-paluu 1 036€/hlö
Yhdensuuntainen lento, lapsi (6-11v.) 388€/hlö ja meno-paluu 776€/hlö

Paikat vahvistetaan lennon varaustilanteen mukaan. Vahvistetuista lennoista ei ole palautusoikeutta. Varaa lento/lennot mainitsemalla se varauslomakkeen "Huomioitavaa"-kohdassa.

Matkatavaroita koskevat rajoitukset:
Voit ottaa mukaan yhden kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran ja yhden käsimatkatavaran per hlö. Koska lentokone on pienempi, matkatavaroita koskevat seuraavat erityissäännöt:

• matkalaukun ja käsimatkatavaran tulee olla pehmeä, ei kova laukku. Esim. urheilukassi
• kirjattava laukku saa painaa enint. 20 kg (1 kpl)
• käsimatkatavara saa painaa enint. 5 kg (1kpl)
• matkalaukun suositeltavat mitat: 40 cm (leveys) x 30 cm (korkeus) ja 60 cm (pituus)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Johannesburg/Kapkaupunki - Helsinki (välilasku ja koneen vaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilento Johannesburg - Port Elizabeth turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa
 • Aamiaiset päivinä 3-14 ja 5 lounasta (osa lounaspaketteja) ja 7 illallista
 • Viinimaistelu Stellenboschissa ja Zebra Nature Reservessä sekä sisäänpääsy Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan
 • Kuljetukset, retket, safarit ja puistojen sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle, yhteensä noin 80€/hlö (suositus)
 • Lisäretket

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Honeyguide Mantobeni safarileiri 3 yötä

Zebra Nature Reserve 3

Plettenberg Bay 2

Oudtshoorn/Montagu 1

Kapkaupunki 3

Vahvistamme hotellit ja lodget yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Safarit

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileämpää. Safariauto on avonainen. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävelyretkellä luonnossa jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Ota mukaan myös aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, käsidesiä, lippalakki tai hattu ja kiikarit.

Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueet erinomaisesti ja tekevät parhaansa, jotta näkisimme safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen ranger-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 18 vuotta.

Passivaatimukset ja matkatavarat

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten.
 • Passin on oltava koneellisesti luettava.

Matkatavarat

Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. Nämä vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Kirjallisuusvinkkejä

Pitkä tie vapauteen. Omaelämänkerta, Nelson Mandela (1995)

Etelä-afrikkalaisia kirjailijoita:
J.M. Coetzee
Nadime Gordimer
André Brink

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä kaikkea on Kapkaupunki! Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta 2024
648€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
948€/hlö yhden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun

Hinta 2025
648€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
948€/hlö yhden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 998/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1548€

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg - Kapkaupunki - Johannesburg turistiluokassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset 
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta noin 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta 2024
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Hinta 2025
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1348 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

2024
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

2025
​Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 900€

Hintaan sisältyy
 • Lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • Kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • Auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/zimbabwe/maahantulo

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan US dollareita käteisenä, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä. Hotelleissa käyvät luottokortit.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit tehdä tilauspyynnön matkanpidennykselle kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme tekemään tilauspyynnön niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Hinta 2025:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1698€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2246€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hinta 2025:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 598€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 1298€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen, ennakkotietojen mukainen matka Marras-joulukuun vaihteessa safariosuudella oli poikkeuksellisen kuuma, siksi lähdimme ensimmäisille ajoille varhennetusti. Keskipäivät olivat niin kuumia, että oli mukava levätä ja seurata läheltä norsujen juoma-altaalle tuloa. Meidän ranger oli asiantunteva. Leirillä oli erinomainen ruoka. Myös omakustanteinen eläinpuistoajelu Zebra Lodgessa oli mielenkiintoinen. Vaikka siirtymämatkat olivat pitkiä, ne kuluivat joutuisasti mahtavia maisemia katsellessa ja oppaan ehtymätöntä ”tietopakettia” kuunnellessa. Pysähdyksiä ja mielenkiintoisia kohteita siirtymämatkojen varrella oli sopivasti. Kaikki majoitustilat olivat siistejä ja ruuat hyviä. Joka puolella wc-tilat olivat siistejä ja niissä oli paperia. Kertyvät kolikot kannattaa säästää harvoihin makullisiin vessoihin. Pankkikortilla pystyi ravintoloissa ja kaupoissa maksamaan, mutta sähkökatkojen varalta ja tippejä varten on hyvä olla paikallista valuuttaa. Itse vaihdoimme Suomessa randeja noin 400 eurolla ja se riitti hyvin. Hiustenkuivaajat löytyivät kaikista majoituspaikoista. Adapteria ei tarvittu, kaikissa paikoissa oli myös eurooppalaiset pistorasiat. Yleisissä matka-adaptereissa ei ole yleensä Etelä-Afrikkaan sopivia, mutta paikanpäältä sellaisen voi tarvittaessa ostaa. Oppaamme Juha oli paitsi ehtymätön tietolähde ja täsmällinen töissään, myös rento ja seurallinen. Tämän parempaa opasta ei voi olla! Matkakuvaus kannattaa lukea tarkkaan etukäteen niin tietää, mitä on luvassa.
Date published: 2024-01-03
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtiin, kiva porukka Kokonaisuutena matka oli onnistunut ja nähtiin todella paljon. Muutamat siirtymäajot olivat pitkiä ja niitä toivoisi mietittävän. Safarilla olisi saanut olla myös päiväajoja, kun sinne saakka kerran oli tultu. Rangerit olivat kovin halukkaita ajamaan toiselle puolelle aluetta Big Fiven toivossa. Välillä oli aika safarirallia. Ja linnut ym jäivät vähälle huomiolle. Eläimiä, varsinkin leijonia ja sarvikuonojen jahdattiin ja mentiin liian lähelle, vain parin metrin päähän. Kaiken kaikkiaan safari ajot olivat aika lyhyitä ja päivällä paljon luppoaikaa campissä. Uima-allas on käytännössä elefanttien juomisen takia uimakelvoton. Leirissä ei ollut oikeastaan mitään tekemistä välillä 9-16. Aikataulua tulisi miettiä. Zebrassa oli paremmat rangerit, tiesivät paljon ja ottivat eläimet paremmin huomioon.
Date published: 2023-12-13
Rated 4 out of 5 by from Tiukka, mutta antoisa ohjelma! Mandelan Afrikka, opas Maarit harvinaisen hyvä! Aktiivinen ja huolehtivainen ja syvällisesti asioihin paneutuva. Pisteet 9 1/2! Mitä kannattaa pakata matkalle voisi ohjeistaa paremmin.
Date published: 2023-02-08
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut kokonaisuus OK. Menomatkalla lennot Pariisiin oli hivenen myöhässä ja jatkolentoaikataulu oli turhan tiukka ja ohjeistus puutteellinen. Mutta hyvinhän se sitten kuitenkin onnistui.
Date published: 2023-02-06
Rated 4 out of 5 by from Kaunis Etelä-Afrikka Mukava matka, matkanjohtja Maarit hyvin avulias. Hienot maisemat päivästä toiseen.
Date published: 2023-02-06
Rated 5 out of 5 by from Unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä! Ensimmäisen viikon safarit olivat minulle ensikertalaisena ehkä se suurin elämys, nähdä ja kokea niin monia savannin eläimiä. Myös teltassa asuminen oli hyvä kokemus. Kannattaa ottaa mukaan taskulamppu ja hyttyssuihketta. Maisemat bussimatkojen varrella olivat vertaansa vailla ja pysähdyimme sopivasti vessa-/ kahvitauoille. Sowetossa, Pretoriassa ja Kapkaupungissa maan historia tuli konkreettisesti iholle. Matkan aikana käveltiin paljon, noustiin ja laskeuduttiin portaita ja polkuja, joten hyvät kengät mukaan! Ensimmäisen viikon aikana wifi ei juurikaan toiminut, jälkimmäisen aikana hotelleissa jo hyvin. Myös pankkiautomaatit tomivat hyvin.
Date published: 2023-02-02
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen ohjelma, safaria ja normaalia elämää Viime perjantaina tultiin ja nyt on yli 2000 valokuvaa muistona. Hieno ja monipuolinen sisältö ja opas (taas kerran) loistoluokkaa
Date published: 2022-11-28
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka erityisesti osaavan matkanjohtajan ja oppaiden ansiosta Monipuolinen sisältö ylitti odotukset - kohteet, majoitukset, retket sekä.pitävät aikataulut olivat hyvin suunniteltuja ja toteutettuja. Myös erinomainen matkaryhmä.
Date published: 2022-11-27
 • y_2024, m_5, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_177
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja