Mandelan Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Safareita, upeita maisemareittejä ja kaunis Kapkaupunki. Koko maailma yhdessä maassa!

Koemme Etelä-Afrikan vastakohdat Sowetossa, Pretoriassa ja yhdessä maailman kauneimmista suurkaupungeista, Kapkaupungissa. Luonnon monimuotoisuus avautuu ajaessamme pitkin Panorama Routea. Garden Route vie meidät kuvauksellisille rantakallioille ja Manyeletin yksityisellä suojelualueella, Krugerin kansallispuiston kupeessa pääsemme ihailemaan luontoa ja runsasta eläimistöä safareilla.

Maan eläimistö on rikas: savannien leijonista, norsuista ja kirahveista Kapmaan hylkeisiin ja pingviineihin. Pääset kokemaan tämän kaiken omassa Mantobeni -leirissämme Manyeletissä, kävelyretkillä Tsitsikamman kansallispuistossa ja risteilyllä Kapmaan vesillä.

Tasokkaat viinialueet kutsuvat makumatkalle. Kapkaupungissa ehdit tutustua maan historiaan ja vierailla Robben Islandilla ja Pöytävuorella, tehdä ostoksia kiinnostavissa putiikeissa tai nauttia monipuolisesta ravintola-annista suositulla Victoria & Alfred Waterfrontilla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Johannesburg
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin – Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3–4 Safareita Manyeletin yksityisellä suojelualueella
Päivä 5 Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebra Country Lodge lähellä Pretoriaa
Päivä 6 Retki Sowetoon ja Pretoriaan
Päivä 7 Zebra Country Lodge - Port Elizabeth - Tsitsikamman kansallispuisto - Plettenberg Bay
Päivä 8 Plettenberg Bay - risteily Keurboomsjoella
Päivä 9 Plettenberg Bay - Oudtshoorn - Montagu
Päivä 10 Montagu - Kapkaupunki - viinitilat ja viininmaistelu
Päivä 11 Kapkaupunki - omaa aikaa
Päivä 12 Kapkaupunki - Kapin niemimaa
Päivä 13 Kapkaupunki - kotimatka
Päivä 14 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on iltanuotiopaikka. Mantobenissä ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti suojelualueella on vain kolme leiriä ja yhteensä noin 80 vuodepaikkaa. Alue on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Viikon aikana teemme noin 7 safaria ja yhden bush walkin. Alueella on runsaasti elefantteja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita. Leopardi on vaikea pongattava, mutta alueella elää muutama leopardi-yksilö.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.698€
Helsinki
2.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Lennämme Johannesburgiin.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin – Manyeletin yksityinen suojelualue

Saavumme Johannesburgiin aamupäivällä. Meillä on pitkä (7–8 tuntia) ajomatka edessä, mutta maisemat ovat vaihtelevia. Reitti kulkee läpi Mpumalangan provinssin kohti Middelburgia ja Belfastia. Jätettyämme Johannesburgin taakse maisemat muuttuvat viljellyistä pelloista jyrkiksi kalliomuodostelmiksi ja afrikkalaiseksi savanniksi. 

Saavumme Albatrosin omaan Mantobenin leiriin illalla ja majoitumme tilaviin ja viihtyisiin telttoihin, joissa on oma terassi. Syömme illallista yhdessä ennen kuin sänky ja uni kutsuu.

Päivä 3–4
Safareita Manyeletin yksityisellä suojelualueella

Seuraavien kahden päivän aikana pääsemme nauttimaan aidoista afrikkalaisista safareista Manyeletin suojelualueella, Krugerin kansallispuiston kupeessa. Nimi Manyeleti tarkoittaa paikallisella shangaanin kielellä “tähtien paikkaa”. Pimeyden laskeuduttua kannattaakin kääntää katse kohti taivasta!

Manyeleti perustettiin 1963. Apartheidin kaudella alue suljettiin valkoisilta ja oli tarkoitettu vain afrikkalaisille, mikä merkitsi hyvin vähäisiä kävijämääriä. Tästä syystä alueen luonto on pysynyt varsin villinä ja koskemattomana. Majoitumme Albatrosin omistamaan Honeyguide Mantobeni-leiriin.

Manyeletissa käy oikeastaan vierailijoita vain alueen kolmesta pienestä lodgesta ja leiristä, joihin voi majoittua yhteensä enintään noin 100 henkeä. Safariolosuhteet ovat siis ylelliset: ei ruuhkaa eikä jonossa ajamista, kuten joskus tapahtuu isoissa puistoissa.

Manyeleti sijaitsee suhteellisen matalalla ja on siksi ympärivuotisia kohteita. Sateet tulevat yleensä loka-marraskuussa ja päättyvät viimeistään maaliskuussa. Kuiva kausi on tavallisesti pitkä, monia kuukausia.

Ennen kuin safari on ohi, olemme aiempien kokemusten perusteella nähneet joukon Afrikan kuuluisimpia eläimiä, kuten leijonan, sarvikuonon, gnuun, kudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme voi kuitenkaan mennä takuuseen siitä, mitä näemme. Olemme lähellä luontoa, ja Afrikassa kasvillisuus on sadekauden jälkeen tiheää ja rehevää, kuivalla kaudella taas auringon polttamaa ja karua. Ensin mainitut kaudet ovat kauneimpia, mutta eläimiä voi tuolloin olla vaikea löytää. Kuivat kaudet ovat karumpia, mutta villieläimet eivät pysty tuolloin yhtä hyvin piiloutumaan. Yllätyksellisyys on osa luonnon viehätystä, mikä tekee safarista jännittävän kokemuksen.

Palattuamme takaisin majapaikkaamme meitä odottaa hyvin ansaittu aamiaispöytä.

Iltapäiväsafari alkaa myöhään iltapäivällä, kun aurinko alkaa muutaman tunnin kuluttua laskea ja lämpimät värit hallitsevat maisemia. Pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. On taianomaista, kun aurinko eteläisellä pallonpuoliskolla yhtäkkiä laskee ja taivas täyttyy tähdistä. Yön tuhannet erilaiset äänet täyttävät korvat ja Afrikan punaisen maan ja savannin mausteiset tuoksut leijuvat nenään.

Ilta- ja yösafari on aivan toisenlainen elämys kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi eri maailmassa. Kun ajovalojen valkeat keilat osuvat pensaikkoon, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Yksi ja toinen hiippailee ja rapistelee lähistöllä – onko kyseessä lauma antilooppeja vai onko nälkäinen leijona lähtenyt jo öiselle metsästysretkelleen?

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, joissa herää kunnioitus luontoa kohtaan, kun jättikokoinen norsu seisoo muutaman metrin päässä. Puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, kun välissä ei ole suoja-aitaa. Onneksi eläimet eivät kuitenkaan miellä ajoneuvoja ruoaksi. Noudata matkanjohtajan ja rangerin ohjeita, mitä käyttäytymisseikkoja safariautossa tulee huomioida.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta suosittelemme ottamaan mukaan päähineen, huivin ja tuulenpitävän takin ja fleecen.

Päivä 5
Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebra Country Lodge lähellä Pretoriaa

Honeyguide Mantobeni-leiristä ja Manyeletistä matka jatkuu kohti Mpumalangan itäosia. Ajamme pitkin Panorama Routen vuoristoisia ja kiemuraisia teitä. Maisemat ovat upeat.

God’ s Window on näköalapaikka, jota voi pitää yhtenä maailman kauneimmista. Hyvällä säällä sieltä avautuu satumaisen kaunis näkymä Iowveldin savannille. Vierailukohteitamme ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka edustavat ainutlaatuista kalliomaisemaa, johon voimakkaasti virtaavat joet ovat poranneet syviä, sylinterinmuotoisia aukkoja.

Pysähdymme Blyde River Canyonissa, joka muistuttaa kovasti Grand Canyonia, tosin mittakaava on pienempi. Vuoristoalueen maisemat ovat mahtavat. Vuorilla on aamuisin usein sumua, joka hälvenee päivän edetessä.

Panorama Routelta ajamme Zebra Country Lodgelle lähelle Pretoriaa. Sinne majoitumme seuraaviksi päiviksi. Tunnelmallinen lodge sijaitsee avoimessa maastossa, jossa seeprat ja antiloopit saavat kulkea vapaasti.

Päivä 6
Retki Sowetoon ja Pretoriaan

Tänään vierailemme kuuluisassa ja aiemmin pahamaineisessakin Sowetossa. Kaupunki oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja tähän päivään. Käymme mm. Vilakazi-kadulla, ainoalla kadulla maailmassa, jonka asukkaista kaksi on saanut Nobelin palkinnon: Nelson Mandela ja Desmond Tutu.

Retki jatkuu Etelä-Afrikan pääkaupunkiin, Pretoriaan, jossa teemme kaupunkikierroksen. Näemme mm. vaikuttavan Vortrekker-monumentin ja maan presidentin viralliset tilat Union Buildingsissä. Pretoria tunnetaan myös valtavasta määrästä (50–70 000) jakarandapuita, joita kasvaa mm. monissa esikaupungeissa. Retken jälkeen palaamme Zebra Country Lodgeen.

Päivä 7
Zebra Country Lodge - Port Elizabeth - Tsitsikamman kansallispuisto - Plettenberg Bay
Heitämme hyvästit Zebra Country Lodgelle ja ajamme takaisin Johannesburgiin, josta lennämme Port Elizabethiin. Port Elizabethin satamakaupunki on kuuluisan ja kuvauksellisen Garden Route -reitin aloituspiste. Ajamme läpi kauniiden maisemien Tsitsikamman kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti rikkaasta linnustostaan, harvinaisista kotoperäisistä kasveistaan ja kauniista, mutta karusta rannikostaan. Lyhyen kävelyretken jälkeen, jonka aikana ylitämme mm. Storms River Mouthin pitkin riippusiltaa, jatkamme matkaa Natures Valleyn kautta Plettenberg Bayhin, jossa majoitumme hotelliimme.
Päivä 8
Plettenberg Bay - risteily Keurboomsjoella

Aamiaisen jälkeen ajamme parin kilometrin päähän Keurboomsjoelle. Risteilemme jokea läpi Keurboomsjoen suojelualueen. Risteilyn aikana on mahdollista päästä uimaan – muista siis ottaa uima-asu mukaan!

Palattuamme Plettenberg Bayhin voit viettää loppupäivän tutustuen kaupunkiin omatoimisesti tai rannalla rentoutuen.

Päivä 9
Plettenberg Bay - Oudtshoorn - Montagu

Tänään jätämme rannikon ja tutustumme Garden Routen varrella sijaitseviin nähtävyyksiin. Käymme Cango Cavesin tippukiviluolissa. Täältä jatkamme Montaguun, jota ympäröi viinitarhat ja vuoret. Kaupunki on perustettu vuonna 1851 ja se voi ylpeillä perinteisen, kauniin arkkitehtuurin kaupunkitaloistaan ("town house"). Käymme paikallisessa museossa ja Jourtet Housessa, joka on hienosti entisöity town house vuodelta 1853 ja on tänä päivänä kansallinen monumentti.

Huom. joillain yksittäisillä lähdöillä yövymme Oudtshoornissa.

 

Päivä 10
Montagu - Kapkaupunki - viinitilat ja viininmaistelu

Tänään lähdemme kohti kaunista Stellenboschin viinialuetta. Kapkaupungin perustaja, Jan van Riebeeck aloitti ensimmäisenä viininviljelyn Etelä-Afrikassa vuonna 1659. Sittemmin tuotanto on kasvanut maailman 10 suurimman joukkoon. Käymme parilla viinitilalla maistelemassa alueen hyviä viinejä ja syömme yhdellä tiloista lounaan (sis. matkan hintaan).

Iltapäivän aikana lähestymme Kapkaupunkia ja ikonista Pöytävuorta. Ennen saapumista kaupunkiin vierailemme ihastuttavassa Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka  on perustettu vuonna 1913, ja jossa kasvaa yli 7000 erilaista kukka-, kasvi- ja puulajia. Puutarhassa voi tehdä kävelykierroksen 12 metrin korkeudessa, 130 metrin pituisella kävelysillalla puunlatvojen tasolla.

Päivä 11
Kapkaupunki - omaa aikaa

Takana on pitkiä matkapäiviä, joten nyt on aikaa ottaa hieman rennommin.

Jos et ole vielä ehtinyt tutustua Kapkaupungin maamerkkiin, Pöytävuoreen, tee se nyt. Aamu on paras aika käynnille, sillä sää on tällöin usein kirkas.

Tai lähde englanninkieliselle kierrokselle vankilasaarelle Robben Islandille, jossa Nelson Mandela oli vangittuna yhteensä 27 vuotta.  Vankila suljettiin 1991 ja siitä tehtiin museo. Saari on Unescon maailmanperintökohde. Saari sijaitsee Kapkaupungin edustalla ja kovalla merenkäynnillä sinne on vaikea päästä. Varaudu siis myös siihen, että retki voi huonon sään takia peruuntua.

Iltapäivällä voit kuljeskella Greenmarket-aukiolla ja tehdä ostoksia lukemattomista kojuista, jotka myyvät mm. kankaita ja käsitöitä.  Illalliselle on mukava siirtyä Victoria & Alfred Waterfrontiin, jossa ravintolatarjonta on hyvätasoinen.

Matkanjohtaja jakaa mielellään neuvoja sekä järjestää halukkaille yhteisen pienen kävelykierroksen Kapkaupungin keskustassa.

Päivä 12
Kapkaupunki - Kapin niemimaa

Tänään tutustumme 75 kilometriä pitkään Kapin niemimahan (englanniksi Cape Peninsula). Ajamme korkealla kallioisella niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa lekottelee hylkeitä. Ajamme Chapman`s Peakin näköalapaikan kautta Simon's Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa. Syömme lounaan Simon`s Townissa.

Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen liki 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle. Täällä asuu erilaisia ja erikokoisia antilooppilajeja sekä strutseja ja paviaaneja.

Hyväntoivonniemen kärjessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta. Vedämme keuhkot täyteen meri-ilmaa, minkä jälkeen suunnistamme takaisin Kapkaupunkiin. Syömme illallisen yhdessä.

Päivä 13
Kapkaupunki - kotimatka
Sinulla on vielä omaa aikaa Kapkaupungissa ennen kuin suuntaamme lentokentälle ja lennämme takaisin Helsinkiin.
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin

Lennä Manyeletiin

Voitte halutessanne lentää suoraan Johannesburgista leirin lähelle matkan hintaan sisältyvän bussikuljetuksen sijaan. Mikäli valitsette lentovaihtoehdon, teitä on Johannesburgin lentokentällä vastassa Federal Airlinesin edustaja, joka saattaa teidät lentoyhtiön omaan terminaaliin. Täältä lennätte leirin lähelle laskeutumispaikalle Manyeletin kansallispuistossa, joka on osa suurta Krugerin kansallispuistoa. Huomioittehan, että lennolla voi olla välilaskuja.
Jeeppi vie teidät laskeutumispaikalta leirille –matkan ensimmäinen pieni safariajelu.

Hinnat:
Yhdensuuntainen lento, aikuinen: 358€/hlö
Yhd
ensuuntainen lento, lapsi (6-11v.): 268€/hlö

Paikat vahvistetaan lennon varaustilanteen mukaan. Vahvistetuista lennoista ei ole palautusoikeutta.

Huomioittehan, että lennolla on välilaskuja.

Matkatavaroita koskevat rajoitukset:
Voitte ottaa mukaan yhden kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran ja yhden käsimatkatavaran per hlö. Koska lentokone on pienempi, matkatavaroita koskevat seuraavat erityissäännöt:

• matkalaukun ja käsimatkatavaran tulee olla pehmeä, ei kova laukku. Esim. urheilukassi
• kirjattava laukku saa painaa enint. 20 kg (1 kpl)
• käsimatkatavara saa painaa enint. 5 kg (1 kpl)
• matkalaukun suositeltavat mitat: 40 cm (leveys) x 30 cm (korkeus) ja 60 cm (pituus)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Johannesburg/Kapkaupunki - Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • reittilento Johannesburg - Port Elizabeth turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa
 • aamiaiset ja viisi lounasta (osa lounaspaketteja) ja kuusi illallista
 • kuljetukset, retket, safarit ja puistojen sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta, 2020 lähdöt: 498€ ja 2021: 598€ (11 yötä) 
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 80€/hlö)
 • lisäretket

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Honeyguide Mantobeni safarileiri 3 yötä

Zebra Country Lodge 2

Plettenberg Bay 2

Oudtshoorn/Montagu 1

Kapkaupunki 3

Safarit

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on  viileämpää. Safariauto on avonainen. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävelyretkellä luonnossa jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Ota mukaan myös aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, lippalakki tai hattu ja kiikarit.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen ranger-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Passivaatimukset ja matkatavarat

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten.
 • Passin on oltava koneellisesti luettava.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Kirjallisuusvinkkejä

Pitkä tie vapauteen. Omaelämänkerta, Nelson Mandela (1995)

Etelä-afrikkalaisia kirjailijoita:
J.M. Coetzee
Nadime Gordimer
André Brink

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 448€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 848/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1348€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rated 5 out of 5 by from Elämysten matka Matkan aikana nähtiin kauniita maisemia, tutustuttiin luontoon ja eläimiin kävelyin sekä safariajeluin. Safari ja telttayöpyminen oli matkan kohokohta. Matkapäivät olivat pitkiä mutta taukoja oli kuitenkin sopivasti. Matkaohjelmaan voisi lisätä matkapäivien kilometrimäärän/ matkan kestoajan. Maisemat ja kohteet korvasivat kuitenkin kaiken. Lakon takia emme päässeet tutustumaan Sowetoon ja tämä jäi harmittamaan. Retki kahdelle viinitialle samana päivänä ei ollut mielestäni toimiva. Jälkimmäisen viinitilan olisi voinut jättää käymättä ja näin päästä aiemmin Kap kaupunkiin. Suosittelen matkaa!
Date published: 2017-11-17
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen, hieno kokonaisuus Saimme kahden viikon matkan aikana erinomaisen kuvan Etelä-Afrikan luonnosta, eläimistä ja yhteiskunnasta. Safarilla näimme koko Big Fiven ja monet eläimet hyvin läheltä. Leijonapesue makoili ja norsuperhe kulki vain muutaman metrin päässä meistä. Kapkaupunki oli safarin lisäksi matkan kohokohta. Kaupunkia ympäröivät aivan upeat maisemat! Sääkin suosi meitä, lämpöä ja aurinkoa! Muuten säät vaihtelivat. Piti varautua päivän aikana muuttuvaan säähän, myös sateeseen. Kokonaisuudessaan matkareitti oli hyvin valittu ja järjestelyt toimivat. Matkanjohtaja Elisan erinomainen maan tuntemus toi matkan antiin paljon lisää. Sulateltavaa riittää vielä pitkäksi aikaa. Afrikka jää sydämeen ja sieluun pysyvänä kaipauksena.
Date published: 2016-11-24
Rated 5 out of 5 by from Mahtavan monipuolinen matka Kauas on pitkä matka, joten lennot tietenkin kestivät vaihtoineen kauan ja olivat hieman raskaita, mutta senhän tiesin jo etukäteen. Muutoin matka oli aivan erinomainen, oppaan (Joonas) tiedot olivat hämmästyttävän hyvät ja monipuoliset, hän oli myöskin jaksottanut kertomuksensa erityisen hienosti siten, että pitkät bussimatkatkin sujuivat kuin huomaamatta. Etelä-Afrikkassa olin ensimmäistä kertaa ja vaikka etukäteen tiesin maasta jotakin, Joonaksen mielenkiintoiset kertomukset lisäsivät rutkasti tietoutta ja olivat kuin piste iin päälle nähtävyyksien lisäksi. Kiitos
Date published: 2016-11-13
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Olimme matkalla tammikuussa ja erittäin tyytyväisiä reissuun. Eläimiä nähtiin paljon ja tosi läheltä, maisemat upeita ja vaihtelevia. Etukäteen pelättiin pitkiä bussimatkoja, mutta ne sujuivat yllättävän kivuttomasti, koska taukoja pidettiin sopivasti. Opas oli erittäin asiantunteva ja kertoi mielenkiintoisia asioita maasta ja sen historiasta. Etukäteen olisi ehkä voinut painokkaammin huomauttaa että valuutan vaihto kannattaa tehdä jo Suomessa tai viimestään lentokentällä, sillä muualla se ei ollut mahdollista ja korttimaksamisen kanssa välillä ongelmia kun yhteydet eivät toimineet.
Date published: 2019-02-14
Rated 5 out of 5 by from Ikimuistoinen matka Matkaohjelmaan sisältyi todella monenlaista. Safari on kyllä kokemus, jonka muistaa. Nähtiin paljon eläimiä ja ihmeen läheltä. Kaikki sujui hyvin ja sateetkin sattuivat pääasiassa öille :) Retket pingviinejä katsomaan, hyljesaarelle ja Hyväntoivonniemelle olivat upeita. Lisäretki township Langaan oli silmiä avaava ja koskettava. Täällä Suomessa tiedämme kyllä jotain apartheidpolitiikasta ja Nelson Mandelan. Nyt ehkä ymmärrämme asioita paremmin. Matkanjohtaja Jaana oli aivan huippu! Myös paikallisopas Ish (miten kirjoitetaankaan) ja safariauton kuljettaja Dan olivat todella hyviä. Joskus pitkät matkat puuduttivat, mutta nähtiinhän sitten monenmoista.
Date published: 2020-02-24
Rated 4 out of 5 by from Raskas mutta sitäkin antoisampi matka Matkamme Etelä-Afrikassa oli todella onnistunut. Oppaiden toiminta ja järjestelyt olivat huippu tasoa. Saimme upeita kokemuksia hienoista paikoista ja nähtävyyksistä matkamme varrella. Safarit oli järjestetty mahtavasti ja eläinten näkemiseksi nähtiin vaivaa ammattitaitoisen riistanvartijan toimesta. Myös bussien kuljettajat olivat sydämellisiä ja ammattitaitoisia. 4 lisäpäivän otto Kapkaupungissa osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Saimme rauhassa kierrellä ja tutkia kaupunkia ja sen ympäristöä. Vielä kerran ISOT kiitokset Makaelalle ja Sirilille ystävällisyydestä ja pyyteettömästä avusta koko ryhmän hyväksi. Matka täytti ja ylitti kaikki ennakko-odotukset.
Date published: 2019-02-02
Rated 5 out of 5 by from Upea ja monipuolinen kiertomatka Olin tällä matkalla marraskuun alkupuolella. Kiertomatka oli monipuolinen, safariosuus matkan alussa upea kokemus, näimme kahden päivän aikana uskomattoman paljon eläimiä. Matkaoppaamme Joonas oli mahtava, hänellä oli valtavasti tietoa maasta ja hän kertoi asiat mielenkiintoisesti ja innostuneesti. Safarin ja kiertomatkan yhdistelmä toimi loistavasti, yhdellä reissulla sai todella hyvän kokonaiskuvan Etelä-Afrikan monimuotoisuudesta. Kannattaa varautua monenlaiseen säähän, pelkillä hellevaatteilla ei välttämättä pärjää.
Date published: 2016-11-22
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen kuva Etelä-Afrikasta Olemme vaimoni kanssa matkustaneet paljon ja myös Afrikassa, mukaan luettuna safareja. Tämä matka/matkatoimisto kiinnostivat, koska emme olleet käyneet eteläisessä Afrikassa ja emme ole aiemmin olleet Albatrosin matkassa. Kokonaisuutena matka oli erittäin monipuolinen ja kattava näyte Etelä-Afrikkaa. Hinta-laatusuhde oli kohdallaan ja mielestämme siinä voitatte erään pitkään markkinoilla olleen suomalaisen matkatoimiston.
Date published: 2016-11-18
 • y_2021, m_10, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_169
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR27, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

22ZARTR27FFI1301