Namibia

Namibia on tunnettu maailman korkeimmista hiekkadyyneistä, jotka hallitsevat kaunista aavikkomaisemaa. Kilometrien pituisten dyynien lisäksi maassa on lukemattomien eläinlajien asuttamia kansallispuistoja, mystiikkaa henkivä rannikko ja kiinnostavaa arkkitehtuuria ajalta, jolloin Namibia oli Saksan siirtomaa.

Asukasluku 2,4 milj.
Pääkaupunki Windhoek
Kieli Englanti
Namibian lipun värit edustavat maan kahta suurinta puoluetta.
Tiesitkö, että...
Namibiassa on maailman suurin kanta villinä eläviä gepardeja? Gepardit elävät pääosin maan keski- ja koillisosissa.
pahamainen ja autio Skeleton Coast (”Luurankorannikko”) sai nimensä useiden rannalle huuhtoutuneiden laivahylkyjen ja valaiden luiden takia?

Maantiede ja historia

Namibia sijaitsee Atlantin rannalla Lounais-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat pohjoisessa Angola ja Zambia, idässä Botswana ja etelässä Etelä-Afrikan tasavalta. Toimivan infrastruktuurin takia maassa on helppo matkustaa eikä naapurimaissa vierailukaan ole hankalaa. Namibia itsenäistyi Saksasta toisen maailmansodan jälkeen, mutta maa liitettiin hyvin pian Etelä-Afrikkaan. Ensimmäiset itsenäiset vaalit pidettiin vasta vuonna 1990. Noin 160 000 asukkaan pääkaupungissa Windhoekissa näkee saksalaisten vaikutuksen erityisen selvästi arkkitehtuurissa. Windhoek poikkeaa monista muista Namibian kaupungeista, koska lämpötilojen vaihteluiden ja runsaiden sateiden takia kasvisto on erityisen monipuolinen. Aurinko hellii Namibiaa noin 300 päivää vuodessa.

Namibian heimokansat

Nähtävyydet

Namibian matkaan voi sisällyttää maailman korkeimmilla hiekkadyyneillä kävelyn lisäksi käynnin johonkin maan monista kansallispuistoista. Etoshan kansallispuisto kattaa noin 22 000 km2 kokoisen alueen ja täällä voi nähdä laajan kirjon villieläimiä, aina elefanteista ja leijonista kirahveihin, seeproihin ja leopardeihin. Toukokuusta syyskuuhun Namibiassa on talvi, ja tämä ajankohta onkin matkailijan näkökulmasta kaikkein miellyttävin aika matkustaa. Talvella kansallispuistossa on mahdollisuus nähdä flamingoja, jotka kerääntyvät puiston juomapaikoille.  Kesäkuukausien aikana, joulukuusta toukokuuhun, lämpötilat nousevat aavikkoalueilla lähes sietämättömän korkeiksi.

Jos haluat vaihtelua aavikkonäkymään, voit suunnata pahamaineiselle ja mystiikkaa henkivälle Luurankorannikolle. Rannikko on saanut nimensä useista laivahylyistä, jotka ovat aikojen saatossa huuhtoutuneet rantaan ja luoneet paljon jännittäviä legendoja. Matkailijoilla on mahdollisuus vierailla useiden hylkyjen sisällä. Luurankorannikolla käynnin lisäksi voit tutustua Kalaharin aavikolla asuviin busmanneihin, seurata hylkeiden ja delfiinien elämää Benguelan lahdella ja valokuvata kauniissa Fish River Canyonissa, joka on Namibian vastaus Yhdysvaltojen Grand Canyonille. Katso kaikki myynnissä olevat safarimatkat täältä: Safarimatkat.

Aavikon hehkua - Namibia

Namibia ei muistuta mitään muuta Afrikan maata. Namib-Naukluftin ja Sossuvleisin mahtavat hiekkadyynit aavikkomaisemissa ovat jo yksistään matkan arvoiset!

  • 2 lähtöä
  • 14 päivää
  • Alkaen 4.398€
Helsingistä
Jaa tämä sivu