Tansania

Tansanian upeat kansallispuistot ja luonto ovat osa kauneinta Afrikkaa. Serengetin savannit näyttävät jatkuvan loputtomiin. Maisemaan tuovat vaihtelua jylhät kivi- ja kalliomuodostelmat. Päivän kuumimpina tunteina etsiytyvät leijonat ja leopardit lepäämään kivien tarjoamaan varjoon. Kallioiden tähystyspaikoilta on savannin eläinkuninkaiden helppo seurata valtakuntansa elämää.

Asukasluku 48 milj.
Pääkaupunki Dodoma
Kielet Kiswahili
Vihreä väri kuvaa maata, sininen vettä, keltainen mineraalivaroja ja musta ihmistä.
Tiesitkö, että...
Tansanian väestö jakaantuu yli 120 etniseen ryhmään?
joka vuosi liki 1,5 miljoonaa eläintä seuraa sateita vihreämmän ruohon perässä Serengetin kansallispuiston eri osissa?
Itäisen Afrikan Tansania voi ylpeillä upeilla luontokohteillaan – Kilimanjaron tulivuoriketju hipoo pilviä, Ngorongoro on kattilan pohja ja tasangoilla näkyvät villieläimet. Serengeti on ruohotasankoja, savannia ja jokivarsia.

Nähtävää

Monet matkustavat Tansaniaan kansallispuistoihin osallistuakseen järjestetyille safareille. Villieläinten näkeminen savanneilla hyvin läheltä on unohtumaton kokemus. Kilimanjaro on kuuluisa vaellusretkikohde, jossa on helppoja kohteita myös aloittelijoille. Ngorongoron kraateri on Nooan arkki. Kraaterin pohjalla on järvi ja ruohotasanko, jossa parhaimmillaan elää liki 30 000 päinen eläinkanta.  Manyara-järven ympäristö on myös riistaeläimiä. Kaunis järvi ja suoalue on kehystetty mahonkipuin, akaasioin, suoaltain ja kuumin lähtein ja alue on tunnettu linnustosta ja puihin kiipeilevistä leijonista. Alueella voi nähdä myös virtahepoja, puhveleita ja kirahveja. Eyasijärvi on soodajärvi, joka kuivuu lähes olemattomiin pitkiksi ajoiksi. Silloin alue vilisee lintuja.
Basar, Big Five-safari og badeferie

Muut Tansanian nähtävyydet

Tansaniassa sijaitsee myös maailman pisin makean veden järvi, Tanganyika-järvi, joka on 667 kilometriä pitkä ja 50 kilometriä leveä. Tansanian rannikolla sijaitsee pieni, eksoottinen Zanzibarin saari, jossa tunnet viehättävän mausteiden tuoksun lähes kaikkialla.

Tansania

 • Spicy Sansibar ja rantaloma

  Yhdistä rantaloma ja seikkailu eksoottisella Sansibarilla ja tutustu maustesaareen suomalaisen matkanjohtajan mukana.

  3,2
  • 08-11-2024
  • 12 päivää
  • 3.098€
  Helsingistä
 • Max. 12 osallistujaa

  Safarimatka Tansaniaan ja Honeyguide Tarangire -leiriin

  Hienoja safarielämyksiä ja rentoutumista Albatros Travelin uudessa mukavassa leirissä Tarangiressa.

  4,3
  • 09-11-2024
  • 8 päivää
  • 3.698€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu