Usein kysytyt kysymykset koronatilanteeseen liittyen

Olemme koonneet tähän aikaan liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli kaipaat lisätietoa.

Kannattaako matkaa vielä varata?

Noudatamme aina ulkoministeriön, THL:n ja muiden viranomaisten suosituksia. Tämä koskee luonnollisesti myös viranomaissuosituksia maissa, joihin järjestämme matkoja. Albatros Travel ei siis toteuta matkoja, mikäli viranomaiset arvioivat, ettei kyseiseen maahan matkustaminen ole suunniteltuna ajankohtana vastuullista. Mikäli matkasi tästä syystä peruuntuu, saat rahasi takaisin niin pian kuin mahdollista – ja joka tapauksessa 14 vuorokauden sisällä.

Kun ostat matkan Albatros Travelilta, sinua suojelee kuluttajana laki matkapalveluyhdistelmistä.

Albatros Travel kuuluu tanskalaiseen takuurahastoon Rejsegarantifondeniin, jonka takuu kattaa myös suomalaiset matkustajat. 

 

Mitä tapahtuu, jos matkani perutaan?

Jos joudumme perumaan matkasi, palautamme maksamasi summan 14 vuorokauden kuluessa.

Mitä jos saan koronatartunnan juuri ennen matkaa?

Matkamme eivät sisällä henkilökohtaisia vakuutuksia tai matkan peruutusturvalisää. Asiakkaan tulee ottaa jo matkan varausvaiheessa riittävän kattava matkavakuutus ja peruutusturva, joka kattaa myös mahdollisen omatoimisen matkanpidennyksen sekä matkatavarat.

On tärkeää tarkistaa vakuutusyhtiön korvausrajoitteet Covid-19 epidemiaan liittyen sekä tarkistaa vakuutuksen kattavuus eri maissa, mikäli ennen matkaa/matkan aikana/matkan jälkeen joudutte käyttämään vakuutustanne. Tai mikäli viranomaismääräyksistä johtuen matka esim. keskeytyy  Covid-19 tilanteen vuoksi. On tärkeää, että vakuutus sisältää kattavan peruutusturvan oman, lähiomaisen tai matkatoverin (nimi ilmoitettava vakuutuksessa) vakavan sairastumisen tai kuoleman varalta, ja matka joudutaan näitä syistä peruuttamaan tai keskeyttämään. Tarkemmat ohjeet saatte vakuutusyhtiöltänne.

Vakuutuksen tulee aina olla voimassa ennen matkan alkua ja koko matkan ajan.

Mikäli matkavakuutukseesi ei sisälly peruutusturvaa, joka kattaa tilanteet, joissa vakuutettu saa positiivisen testituloksen koronatestistä ennen matkaa, eikä pääse matkalle, peruutusta koskee Albatros Travelin normaalit peruutusehdot. 

Vaaditaanko minulta rokotepassia/-todistusta, jotta pääsen matkalle?

Joihinkin maihin saavuttaessa on esitettävä negatiivinen koronatestitulos (testituloksen voimassaolon aikaraja vaihtelee maittain) ja useimmat maat vaativat voimassaolevan EU-koronatodistuksen. Maahantulosäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. On tärkeää, että seuraat matkustusohjeita, jotka koskevat matkakohdettasi. Näin pysyt ajan tasalla siitä, millaiset maahantulorajoitukset ovat kulloinkin voimassa. 

Ulkoministeriö: https://um.fi/etusivu

THL: https://thl.fi/fi/

Lisäksi lentoyhtiöiden sivuilla on lentoja ja kohdemaita koskevaa tietoa.

Mitä tapahtuu, jos minulla tai jollakin matkaseurueestani ei ole vaadittuja maahantuloasiakirjoja, kuten esim. rokotepassia?

On matkustajan omalla vastuulla hankkia ja ottaa matkalle mukaan kohteessa vaadittavat asiakirjat. Mikäli matkustaja ei pysty hankkimaan vaadittavia maahantuloasiakirjoja, matka pitää perua. Tällöin toimitaan Albatros Travelin normaalien peruutusehtojen mukaisesti (Albatros Travel lisä-ja erityisehdot).

Useimpiin matkakohteisiin pääsee voimassaolevalla EU-koronatodistuksella ja/tai negatiivisella koronatestituloksella. Tarkemmat matkustussäännöt riippuvat kuitenkin täysin matka-ajankohtana voimassa olevista maahantulorajoituksista ja viranomaismääräyksistä kussakin maassa.

Albatros Travelin asiakkaana voimme tarjota sinulle Suomen Matkatoimistoalan liitto ry:n (SMAL) sopimia erikoishintoja koronatesteihin (PCR-testi tai antigeenitesti)  PR2You Oy:n kanssa Suomen toimipisteissä.

https://www.pr2y.fi/

Tarvitset alennuskoodin testiaikaa varatessasi. Saat koodin Albatros Travelin asiakaspalvelusta 09-31585999 (ma-to kl 9-17).

Mitä tapahtuu, jos kohdemaa vaatii rokotuspassia/-todistusta, mutta minulla ei ole voimassaolevaa EU-koronatodistusta?

Negatiivinen koronatestitulos voi oikeuttaa pääsyn matkakohteeseen ilman koronatodistusta. Matka-ajankohtana voimassaolevat kohdemaan/maiden maahantulorajoitukset ovat kuitenkin ne, jotka ratkaisevat. 

Mitä jos olen sairastanut koronan – riittääkö todistus immuniteetista??

Se riippuu täysin siitä, millaiset määräykset matkakohteessa on voimassa matka-ajankohtana. On mahdollista, että joudut silti tekemään koronatestin ennen matkaa tai todistamaan sairastamisajankohdan erillisellä lääkärintodistuksella.

Mistä tiedän, onko tulossa maahantulorajoituksia, jotka vaikuttavat matkaani?

Saat meiltä sähköpostia 45 päivää ennen matkaa. Kerromme millaiset maahantulorajoitukset koskevat matkaasi sillä hetkellä. Mikäli tämän jälkeen tulisi muutoksia maahantulosääntöihin, kerromme niistä matkadokumenttien mukana, jotka lähetämme sinulle viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. Maahantulosäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla, joten on tärkeää että seuraat myös itse mahdollisia uusia määräyksiä tai rajoituksia, jotka vaikuttavat matkaasi. 

Ulkoministeriön suositukset ja matkustustiedotteet voit lukea täältä: https://um.fi/etusivu

Mistä tiedän, että te pidätte huolta turvallisuudestani matkan aikana?

Riippumatta siitä, mihin päin maailmaa matkustatkaan, työskentelemme koko ajan sen puolesta, että matkasi on mahdollisimman turvallinen. Vaadimme mm. että kaikki matkanjohtajamme ovat suorittaneet WHO:n kurssin koronaviruksen leviämisen ehkäisemisestä ja ovat saaneet siitä todistuksen, ennen kuin he lähtevät matkalle asiakkaidemme kanssa.

Lue täältä lisää siitä, mitä muuta olemme tehneet minimoidaksemme koronaviruksen tarttumisen matkan aikana.

Miten vakuutan itseni siltä varalta, että sairastun koronaan ja joudun karanteeniin matkakohteessa?

Kuten aina, on tärkeää hankkia tarpeeksi kattava matkavakuutus ennen matkaa. Näin säästät itseäsi ja matkakumppaneitasi tarpeettomalta huolelta ja ongelmilta. Varmista, että vakuutuksesi kattaa sairastumisen koronaan matkan aikana. Tarkista omalta vakuutusyhtiöltäsi matkavakuutuksen riittävä kattavuus eri maissa ja vakuutuksen kattavuus eri tilanteissa ennen matkaa, matkalla ja sen jälkeen.