Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista matkoihin

Tiedotetta päivitetään aina tarvittaessa. Päivitetty 17.09.2020 klo 17:00.

Suomen Ulkoministeriö kehottaa edelleen välttämään toistaiseksi kaikkea matkustusta ulkomaille koronavirus (COVID-19) tilanteen vuoksi. 

19.9.2020 alkaen maahantulon rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten EU- ja Schengen-maiden välisessä liikenteessä, joissa uusien tapausten ilmaantuvuus on enintään 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana.

Raja-arvoa 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana sovelletaan jatkossa myös EU-neuvoston määrittelemiin ns. vihreän listan maihin.

Rajoitusten poistaminen tarkoittaa, että kyseistä maasta voi tulla lomamatkalle Suomeen ja että Suomesta voi matkustaa kyseiseen maahan ilman tarvetta Suomeen palatessa jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

19.9.2020 alkaen sisärajavalvonta ja karanteenisuositus päättyy näissä maissa:

  • Schengen-maat: Islanti, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Norja, Puola, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Viro
  • Muut Euroopan maat: Kypros, Vatikaani
  • Euroopan ulkopuoliset maat: Australia, Georgia, Etelä-Korea, Japani, Kanada, Ruanda, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Uusi-Seelanti

Lue lisää ja ajankohtaiset tiedot. Ulkoministeriön kotisivut: https://um.fi

Albatros Travel on perunut kaikki matkat 30.9.2020 saakka (ei koske kotimaan matkoja). Jos sinulla on matkavaraus tälle ajalle, olemme sinuun yhteydessä. Sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä. Teemme peruutukset lähtöpäiväjärjestyksessä.

Lue alla, miten tämä vaikuttaa tuleviin matkoihin.

Voit luottaa siihen, että asiakkaidemme turvallisuus on etusijalla. Seuraamme jatkuvasti koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen ja seuraamme viranomaisten ohjeistuksia, sekä kotimaassa että niissä maissa joihin matkamme suuntautuvat.  

Minulla on voimassaoleva matkavaraus. Miten toimin?

Matkan lähtöpäivä on 30.9. jälkeen: Otamme sinuun yhteyttä, mikäli matka peruuntuu ja matkaan tulee muutoksia. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin. 

Mikäli sinulla on kysyttävää matkan loppumaksun maksamisesta, ohjeistamme toimimaan näin:

1. Voit maksaa loppumaksun. Näin olet mukana matkalla, mikäli se toteutuu normaalisti. Mikäli matka jouduttaisiin perumaan, maksu palautetaan sinulle.

2. Voit perua matkavarauksesi. Tässä tapauksessa voimassa ovat normaalit matkan muutos- ja peruutusehdot (Albatros Travelin lisä- ja erityisehdot: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/albatros-travel-a/a/sn-lisa-ja-erityisehdot

Jos päätät perua matkan, lähetä sähköposti osoitteeseen info@albatros-travel.fi ja kirjoita viestin otsikkokenttään: "Matkavarauksen peruminen" sekä matkavahvistuksessa/laskussa oleva 5:lla alkava numerosarja.

Päivitämme omaa tiedotettamme tarvittaessa kotisivuillamme (www.albatros-travel.fi).

Tiedote päivitetty 17.09.2020 klo 17:00.