Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista matkoihin

Tiedotetta päivitetään aina tarvittaessa. Päivitetty 27.10.2020 klo 16:30.

Suomen Ulkoministeriö kehottaa edelleen välttämään toistaiseksi kaikkea matkustusta ulkomaille koronavirus (COVID-19) tilanteen vuoksi. Valtioneuvosto tarkastelee maiden tilannetta viikoittain.

19.9.2020 alkaen maahantulon rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten EU- ja Schengen-maiden välisessä liikenteessä, joissa uusien tapausten ilmaantuvuus on enintään 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana.

Raja-arvoa 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana sovelletaan myös EU-neuvoston määrittelemiin ns. vihreän listan maihin.

Rajoitusten poistaminen tarkoittaa, että kyseistä maasta voi tulla lomamatkalle Suomeen ja että Suomesta voi matkustaa kyseiseen maahan ilman tarvetta Suomeen palatessa jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Matkaa suunnittelevan tulee huomioida, että Suomen rajapäätöksistä huolimatta kaikki maat voivat asettaa maahantulorajoituksia omilla rajoillaan, eikä matkailu maihin välttämättä ole mahdollista. 

Lue lisää ja kaikki ajankohtaiset tiedot. Ulkoministeriön kotisivut: https://um.fi

Lue alla, miten tämä vaikuttaa tuleviin matkoihin.

Voit luottaa siihen, että asiakkaidemme turvallisuus on etusijalla. Seuraamme jatkuvasti koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksia matkustamiseen ja seuraamme viranomaisten ohjeistuksia, sekä kotimaassa että niissä maissa joihin matkamme suuntautuvat.  

Minulla on voimassaoleva matkavaraus. Miten toimin?

Otamme sinuun yhteyttä, mikäli matkaan tulee muutoksia tai se peruuntuu. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin. 

Mikäli sinulla on kysyttävää matkan loppumaksun maksamisesta, ohjeistamme toimimaan näin:

1. Voit maksaa loppumaksun. Näin olet mukana matkalla, mikäli se toteutuu normaalisti. Mikäli matka jouduttaisiin perumaan, maksu palautetaan sinulle.

2. Voit perua matkavarauksesi. Tässä tapauksessa voimassa ovat normaalit matkan muutos- ja peruutusehdot (Albatros Travelin lisä- ja erityisehdot: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/albatros-travel-a/a/sn-lisa-ja-erityisehdot

Jos päätät perua matkan, lähetä sähköposti osoitteeseen info@albatros-travel.fi ja kirjoita viestin otsikkokenttään: "Matkavarauksen peruminen" sekä matkavahvistuksessa/laskussa oleva 5:lla alkava numerosarja.

Päivitämme omaa tiedotettamme tarvittaessa kotisivuillamme (www.albatros-travel.fi).

Tiedote päivitetty 27.10.2020 klo 16:30.