Thaimaa ja Kambodža

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde kanssamme matkalle läpi Kambodžan ja itäisen Thaimaan. Vietämme valtaosan ajasta Kambodžassa, jossa yksi matkan kohokohdista on Angor Wat.

Uutuus

Angor Watin temppelialueen rakentaminen alkoi kuningas Jayaraman II:n aikana 1200 vuotta sitten ja siitä tuli maailman siihen mennessä suurin kaupunkimuodostelma.

Hieman Kambodžan pääkaupungin Phnom Penhin ulkopuolella sijaitsevilla Kuoleman kentillä Pol Potin julman hallinnon jälkiä. Käymme myös hurmaavassa Kompotin merenrantakaupungissa, joka huokuu vanhaa ranskalaista siirtomaahistoriaa.

Matkan varrella nautimme maaseudusta ja käymme tutustumassa moniin kiinnostaviin paikkoihin, joissa tapaamme ystävällisiä kambodžalaisia. Kohtaamme heitä paikallisilla toreilla, kelluvissa kylissä ja pienissä paikallisissa ravintoloissa.

Matkan alkajaisiksi vietämme päivän Thaimaassa. Matkan päätteeksi rentoudumme vielä pari päivää Siaminlahden rannalla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Baht (THB), riel (KHR)

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin, Thaimaahan. Matka jatkuu edelleen Chanthaburiin. Tervetuloillallinen.
Päivä 3
Chanthaburi – Battambang, Kambodža. Killing Caves ja Lepakkoluola.
Päivä 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan -temppeli.
Päivä 5
Siem Reap. Angkor Thom ja Angkor Wat.
Päivä 6
Siem Reap. Kelluva kylä Tonle Sap -järvellä ja omaa aikaa.
Päivä 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville ja nähtävyyksien katselua polkupyörätaksin kyydissä.
Päivä 8
Phnom Penh. Kaupunkikierros: Kuninkaallinen palatsi, Tuol Sleng -museo ja Kuoleman kentät.
Päivä 9
Phnom Penh – Kampot. Pippuriviljelmä ja kävelykierros Kampotissa.
Päivä 10
Kampot. Retki Rabbit Islandille.
Päivä 11
Kampot – Siaminlahti Thaimaan puolella.
Päivä 12–13
Rentoutumista Siaminlahdella.
Päivä 14
Siaminlahti ja kotimatka Bangkokista.
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Centara Chaan Talay Resort & Villas.

Centara Chaan Talay Resort & Villas sijaitsee Kambodžan rajan tuntumassa n. 40 km:n päässä Tratista, joka on lähin suurehko kaupunki. Lomahotellin ympäristö on rauhallinen ja kaunis, itse hotelli sijaitsee suoraan rannalla. Aamuisin nousuvesi ulottuu lähes hotellin reunaan saakka, ja iltapäivällä vesi vaihtaa suuntaa. (Riippuu vuodenajasta.)

Hotellin sijainnin ansiosta tunnelma on uskomattoman rauhallinen. Retkikohteita ei lähistöllä rehellisesti sanottuna ole paljon, ei myöskään paikallisia kauppoja tai ravintoloita. Hotellialueella on onneksi (rannan lisäksi) kutsuva allas, joka on oiva paikka viettää pari rentouttavaa päivää.

Aamiainen nautitaan viihtyisässä katetussa ulkoilmaravintolassa. Samassa paikassa tarjoillaan myös lounasta ja illallista. Tarjolla on sekä paikallisia että länsimaisia ruokalajeja.

Huonetyypit:
Majoitumme ”Family Suite Garden View” -huoneisiin, joista on näkymä rehevään puutarhaan. Huoneen pinta-ala on hieman alle 60 m2 ja huoneeseen kuuluu pieni parveke/terassi. Huoneessa on ilmainen Wi-Fi ja ilmastointi.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.598€
Helsinki
2.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä Bangkokiin, matkalla on välilasku ja koneenvaihto.

Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin, Thaimaahan. Matka jatkuu edelleen Chanthaburiin. Tervetuloillallinen.

Laskeudumme Bangkokiin ja jatkamme bussilla itään kohti Chanthaburin kaupunkia, joka sijaitsee samannimisessä provinssissa. Ajomatka kestää noin 3 tuntia. Matkan aikana matkanjohtaja kertoo yksityiskohtaisemmin seikkailuista, jotka meillä on edessämme. Saavuttuamme Chanthaburiin ajamme suoraan hotellille. Saatuamme huoneet ja virkistäydyttyämme lähdemme kävelylle kaupungille. Chanthaburin väestö koostuu thaimaalaisista, burmalaisista, kiinalaisista ja vietnamilaisista. Kaupungissa on myös ranskalaisia vaikutteita, sillä Ranska piti Chanthaburia hallinnassaan 1893–1904. Syömme tervetuloillallisen hotellissa. Sen jälkeen onkin hyvä käydä levolle.

Riippuen lentoaikataulusta Chanthaburin kaupunkikierros saattaa siirtyä seuraavaan päivään.

Päivä 3
Chanthaburi – Battambang, Kambodža. Killing Caves ja Lepakkoluola.

Ennen kuin poistumme kaupungista, näemme goottilaistyylisen kirkon, Neitseellisen sikiämisen katedraalin, joka on muisto ranskalaisten miehitysajalta. Nykyään se on Thaimaan suurin katolinen kirkko. Vaikka olemme nähneet katedraaleja Euroopassa, on kiehtovaa nähdä iso kirkkorakennus tässä suhteellisen pienessä aasialaiskaupungissa. Lyhyen kuvaustauon jälkeen käymme paikallisella vihannes- ja hedelmätorilla. Sitten suuntaamme kohti Kambodžan rajaa.

Rajamuodollisuudet läpäistyämme ajamme Battambangiin, Kambodžan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, jonka asukasluku on noin 200 000. Kaupunki on myös laajojen maanviljelyalueiden kaupan keskus ison Tonle Sap -järven länsipuolella.

Lounaan jälkeen teemme kävelykierroksen kaupungissa, jossa on runsaasti hyvin säilyneitä esimerkkejä ranskalaisesta siirtomaa-aikaisesta arkkitehtuurista, mm. entinen kuvernöörin residenssi. Vierailemme myös pienessä kylässä vähän kaupungin ulkopuolella. Asukkaat esittelevät meille kyläänsä ja antavat meidän kurkistaa arkipäiväänsä.

Lähellä sijaitsee Phnom Sampeausin luolasto. Täällä sukellamme ensimmäisen kerran Kambodžan synkkään ajanjaksoon Pol Potin hallinnassa. Killing Caves – kuten luolia kutsutaan englanniksi – olivat samaa tarkoitusta varten kuin Killing Fieldsin joukkohaudat lähellä pääkaupunki Phnom Penhiä: teloituspaikkoja. Arvioidaan, että noin 10 000 ihmistä pääsi hengestään täällä. Ruumiit piilotettiin luoliin. Näemme lääkäreiden, opettajien ja muiden hallinnon vihollisina pidettyjen älymystön edustajien luita ja kalloja.

Tämän synkkätunnelmaisen vierailun jälkeen käymme lepakkoluolassa, joka sijaitsee samalla alueella. Kun päivä laskeutuu mailleen ja tulee hämärä, lepakot heräävät ja lähtevät jahtaamaan hyönteisiä. On kiehtovaa nähdä tuhansien lepakoiden lentävän isoina parvina ulos luolasta. Päivän seikkailujen jälkeen ajamme takaisin Battambangiin ja hotellille.

Päivä 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan -temppeli.

Lähdemme aamiaisen jälkeen Battambangista kohti Siem Reapia. Battambangin ulkopuolella saamme esimakua siitä, mikä meitä odottaa Siem Reapissa, kun saavumme Wat Phnom Banan -temppelille, joka on vaatimattomampi versio kuuluisasta Angkor Watista. Temppelin rakennutti kuningas Jarvarman VII ja se sijaitsee 400 m korkean kukkulan huipulla. Näkymät temppeliltä ovat upeat. Seuraavaksi jatkamme matkaa Siem Reapiin, jonne saavumme iltapäivällä. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 5
Siem Reap. Angkor Thom ja Angkor Wat.

Tänään käymme Angkor Thomissa, khmerien valtakunnan viimeisessä pääkaupungissa, joka rakennettiin 1100-luvulla kuningas Jayavarman VII alaisuudessa. Yhdeksän neliökilometrin kokoista rauniokaupunkia ympäröi kahdeksan metriä korkea muuri. Kuljettuamme läpi norsujen koristelemasta portista suuntaamme Bayon-temppeliin, joka sijaitsee täsmälleen kaupungin keskipisteessä. Temppelissä on 54 tornia, joihin on kaiverrettu mystisiä ihmiskasvoja. Tornit symboloivat valtavan khmerien valtakunnan 54 provinssia. Näemme kauniita reliefejä myös Norsujen terassilla ja Spitaalisen kuninkaan terassilla.

Näemme myös mieliinpainuvan ja maalauksellisen Ta Prohm -temppelin, joka on säilytetty sellaisena kuin se oli löydettäessä: puoliksi raunioituneena ja viidakon puiden ja köynnösten peittämänä. On upea nähdä, miten luonto on hitaasti vallannut tilaa takaisin itselleen – vaikka kasvualustana olisi vanha tiili.

Lounasaikaan palaamme hotellille ja pidämme pitkän lounastauon. Ehdit vähän levähtää hotellin uima-altaalla vaikka hyvän kirjan seurassa.

Iltapäivällä vaihdamme bussin tuktukiin ja ajamme Angkor Watin upealle temppelialueelle. Temppelikompleksin mitat ovat 20 x 50 km, ja se toimi 800–1300 mahtavan khmerien valtakunnan pääkaupunkina. Itse Angkor Wat on pelkästään suurin monista temppeleistä, vaikka se onkin antanut nimen koko alueelle. Angkor Wat on yksi paikoista, jotka saavat kävijän leuan loksahtamaan. Se ei jätä tilaa epäilylle siitä, oliko khmerien valtakunta todella niin mahtava kuin kerrotaan.

Jos sää sallii, nautimme auringonlaskusta kauniilla temppelialueella ennen kuin palaamme hotelliin.

Päivä 6
Siem Reap. Kelluva kylä Tonle Sap -järvellä ja omaa aikaa.

Tänään ajamme maaseudulle tutustuaksemme khmerien kyliin ja heidän elämäntapaansa. Näemme, miten paikalliset viljelevät vihanneksia, ja ymmärrämme, miten sekä kanojen että ankkojen kasvattaminen on tärkeä osa heidän arkeaan. Näemme myös, miten ”sticky ricea” valmistetaan bambuputkessa. Syömme paikallistyylisen lounaan kylässä, minkä jälkeen kuljemme kylän vanhan pagodin ohi. Jos olemme onnekkaita, paikallinen munkki saattaa siunata meidät.

Hyvästelemme isäntämme ja ajamme Tonle Sap -järvelle, joka on Kaakkois-Aasian suurin makeavetinen järvi ja osa Mekongjoen vesistöä. Mekong on maailman ainoa joki, joka vaihtaa virtaussuuntaa kahdesti vuodessa. Kesän monsuunisateiden aikaan järven koko nelinkertaistuu. Vierailemme n. 6 000 asukkaan kylässä, joka elää kirjaimellisesti vetten päällä. Kaikki asunnoista ravintoloihin, kauppoihin ja kouluun on veneitä tai seisoo paalujen päällä. Asukkaat saavat elantonsa pääasiassa kalastuksesta. Sadekaudella kylän kadut muuttuvat kanaviksi, ja paikasta toiseen liikutaan pienillä veneillä.

Vierailtuamme kylässä palaamme takaisin Siem Reapiin ja vietämme iltapäivän kukin omaan tahtiinsa – voit esim. kierrellä kaupungilla tai lekotella uima-altaalla.

Päivä 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville ja nähtävyyksien katselua polkupyörätaksin kyydissä.

Lähdemme Siem Reapista kohti Kambodžan pääkaupunkia, Phnom Penhiä. Matkan varrella pysähdymme Skuonin kaupungissa, jota kutsutaan myös nimellä Spiderville. Paikallinen erikoisuus on friteeratut hämähäkit – vieläpä suurikokoiset sellaiset! Voit nauttia eksoottisesta ateriasta pelkästään silmilläsi ellet uskalla maistaa.

Saavuttuamme Phnom Penhiin ajamme hotellille ja kirjoittaudumme sisään. Sitten lähdemme leppoisalle polkupyörätaksiajelulle katselemaan pääkaupungin nähtävyyksiä. Ranskalaiset siirtomaaherrat ovat jättäneet omat selkeät jälkensä Phnom Penhin arkkitehtuuriin. Aikaisemmin kaupunkia leveine bulevardeineen pidettiin Indokiinan kauneimpana. Valitettavasti historian tapahtumat ja maan vajavaiset resurssit ovat aiheuttaneet sen, että vain harvat siirtomaa-aikaiset rakennukset on pidetty kunnossa. Nykyään Phnom Penh on kuin mikä tahansa moderni suurkaupunki.

Päivä 8
Phnom Penh. Kaupunkikierros: Kuninkaallinen palatsi, Tuol Sleng -museo ja Kuoleman kentät.

Tänään käymme vaikuttavassa kuninkaallisessa palatsissa vuodelta 1866. Se on Kambodžan vastine Bangkokin Grand Palacelle. Koska kuningas asuu yhä palatsissa, vain osa palatsista on avoinna yleisölle. Palatsin luona sijaitsee Hopeapagodi, jonka kattoa peittää 5 000 painavaa hopealaattaa. Myös kultaisten, hopeisten, pronssisten ja kristallisten Buddha-patsaiden kokoelma tekee vaikutuksen.

Myöhemmin paneudumme jälleen Kambodžan surulliseen aikakauteen Pol Potin alaisuudessa. Vierailemme Tuol Svay Prey High Schoolissa, joka muutettiin 1975 punakhmerien vankilaksi ja jolle annettiin nimi S-21 (Security Prison 21). Vankila toimi 1975–1978 kidutuskammiona, jonne yli 17 000 ihmistä joutui kidutettavaksi ennen kuljettamista tuhoamisleirille Choeung Ekiin (tunnetaan nykyään nimellä Killing Fields – Kuoleman kentät).

Nykyään S-21 toimii Tuol Sleng -museona, joka kertoo Punakhmerien hirmuteoista. Kaikki S-21:n vangit valokuvattiin. Museon seinillä on esillä vankien kuvia – epätoivo paistaa heidän kasvoistaan. Museovierailu voi rehellisesti sanottuna tuntua masentavalta, sillä se muistuttaa meitä ihmisen pimeämmästä puolesta.

Seuraava kohteemme on Kuoleman kentät Choeung Ekissa noin 15 km:n päässä Phnom Penhin keskustasta. Nykyään paikka on tunnelmaltaan erittäin rauhallinen, vaikka näillä pelloilla punakhmerit pahoinpitelivät ja tappoivat hyvin julmalla tavalla tuhansia ihmisiä. Uhrien kärsimyksistä muistuttaa korkea stupa, joka on täytetty joukkohaudoista löytyneiden ihmisten pääkalloilla.

Päivä 9
Phnom Penh – Kampot. Pippuriviljelmä ja kävelykierros Kampotissa.

Lähdemme pääkaupungista kohti etelää. Määränpäämme on Kampot.

Kampot on samannimisen provinssin pääkaupunki ja sijaitsee vajaan 5 km päässä Siaminlahdelta. Ranskan hallinnon aikana kaupunki oli maan tärkein satamakaupunki, mutta tänä päivänä titteli kuuluu Sihanoukvillelle.

Kampot tunnetaan nykyään parhaiten pippurista. Kampotinpippuria pidetään yhtenä maailman laadukkaimmista ja sitä viedään kaikkialle maailmaan.

Pysähdymme eräällä pippuria viljelevällä tilalla. Lämmin ja kostea ilmasto muodostavat ihanteelliset olosuhteet pippurin viljelylle. Näemme, kuinka kypsät pippurit poimitaan, kuivatetaan ja lajitellaan huolellisesti käsin ennen pakkaamista. Prosessi vaatii paljon aikaa ja käsityötä, mikä on yksi syistä sille, että kampotinpippuri on yksi markkinoiden kalleimmista pippureista.

Teemme tilalla opastetun kierroksen ja tutustumme pippurin kasvatukseen sekä mustan, punaisen ja valkoisen kampotinpippurin eroihin sekä siihen, miten erilaisia pippureita voi käyttää.

Pippurifarmilta ajamme maaseudun läpi Kampotin kaupunkiin ja majoitumme hotelliin. Iltapäivällä lähdemme rauhalliselle kävelylle kaupungille. Kuten monissa muissakin Kambodžan maakuntakaupungeissa, ranskalaisten hallintokausi näkyy siirtomaatyylisissä rakennuksissa myös Kampotissa. (Kaupunki yritetään saada Unescon maailmanperintökohteeksi.) Näemme kierroksellamme kaupungin hienoimmat rakennukset, kuten esim. entisen Ranskan kuvernöörin asuintalon sekä kaupungintalon. Kampotissa on valtavasti pieniä kahviloita ja ravintoloita. Jos olemme onnekkaita, voimme nauttia virvokkeita ja katsella Kampotjokea auringon samalla laskiessa.

Päivä 10
Kampot. Retki Rabbit Islandille.

Tänään teemme pienen retken Kampotin ulkopuolelle. Ajamme Kepin merenrantakaupunkiin n. 30 km päähän Kampotista. Käymme katsomassa paikallista raputoria, jolla kalastajat myyvät päivän (rapu)saalistaan. Kyse on hyvin yksinkertaisesta ja paikallisesta torista, jolla kojut ja rakennukset ovat pieniä puuvajoja – osa on sijoitettu veden päälle.

Kepissä nousemme paikallisen kalastusaluksen kyytiin. Se vie meidät Rabbit Islandin saarelle. Matka kestää n. 30 min.

Rabbit Island on pieni ja rauhallinen saari, jolla on kutsuvia valkohiekkaisia rantoja ja huojuvia palmuja. Saari on yhä melko koskematon vaikka siellä onkin pieniä alkeellisia yöpymispaikkoja. Saarella on myös pieniä kahviloita/ravintoloita, jotka myyvät yksinkertaista ruokaa ja kylmiä juomia. Vietämme pari tuntia Rabbit Islandilla, joten meillä on hyvin aikaa käydä uimassa, ottaa aurinkoa tai kävellä ja katsella saarta. (Muista pakata uikkarit ja pyyhe mukaan!) Syömme mukaan otetut eväät yhdessä saarella ennen kuin iltapäivällä palaamme mantereelle ja ajamme takaisin hotellillemme Kampotissa.

Päivä 11
Kampot – Siaminlahti Thaimaan puolella.

On tullut aika hyvästellä Kampot ja Kambodža. Seuranamme ovat kauniit maisemat: reitti kulkee välillä rannikkoa pitkin, välillä maanviljelysalueiden ja metsän läpi.

Saavumme Kambodžan ja Thaimaan väliselle rajalle vasta iltapäivällä. Pian olemme jälleen Thaimaan puolella. Rajamuodollisuuksien jälkeen meillä on edessä enää lyhyt ajomatka hotelliimme Siaminlahden rannalla.

Perillä hotellissa asetumme huoneisiimme. Hotelli sijaitsee melko eristyksissä, eikä hotellista ole rehellisesti sanottuna paljon retkimahdollisuuksia. Sen sijaan hotellissa on kutsuva allasalue ja hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten viimeiset pari päivää voimme hyvin käyttää rentoutumiseen ja matkakokemusten sulatteluun.

Päivä 12–13
Rentoutumista Siaminlahdella.

Seuraavat pari päivää saat itse päättää, mitä haluat tehdä. Ranta tai allas on oiva paikka viettää päivät kenties hyvän kirjan ja viileän juoman seurassa.

Päivä 14
Siaminlahti ja kotimatka Bangkokista.

Meillä on aamupäivä aikaa nauttia Thaimaan auringosta ja lämmöstä. Sitten otamme kurssin kohti Bangkokia, josta lennämme kotiin.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
428€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bangkok – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 3-14
 • Lounaat päivinä 2-11 (10 kpl)
 • Tervetuloillallinen päivänä 2
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Kambodžan viisumi (saadaan maahan saapuessa)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
   
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 50 USD (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Yöpymiset

Chanthaburi 2, Battambang 2, Siem Reap 2, Phnom Penh 2, Kampot 2 ja Siaminlahti 3.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Thaimaasta ja Kambodžasta

Täältä voit lukea lisää Thaimaasta:  https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/thaimaa

Kambodžasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/kamboda

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja