Matkat Thaimaahan

Jos uneksit idän mystiikasta, Thaimaa on täydellinen kohde. Vihreät sademetsät, eristyksissä sijaitsevat heimokylät, valtavat temppelikompleksit, täydelliset hiekkarannat ja ystävälliset ihmiset ovat vain pieni osa Thaimaata. Thaimaa koetaan täydellä sydämellä ja kaikin aistein paikallisella torilla, viidakossa elefantin selässä, vierailulla heimokylissä tai pyörän selässä.

Asukasluku 67 milj.
Pääkaupunki Bangkok
Kieli Thai
Sininen raita symboloi monarkiaa, valkea buddhismia ja punainen isänmaata.
Tiesitkö, että...
Bangkokin täydellinen nimi on Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya?
Mekongjoki Thaimaan ja Laosin välissä on koti yli 1000:lle kalalajille?

Thaimaan luonto, eläimistö ja maantiede

Kartalla Thaimaa muistuttaa hiukan jättimäistä norsun päätä, jonka kärsän muodostaa Malakan niemimaa, jolla kasvaa sademetsiä ja kumipuuplantaaseja. Pohjoisessa on korkeita vuoristoja ja syvää viidakkoa vesiputouksineen ja jokineen, jotka laskevat hedelmälliselle suistoalueelle Bangkokin lähistöllä. Chao Praya -joen suistoa kutsutaankin “suureksi riisikulhoksi”. Idässä sijaitsevat maan kuivimmat alueet, joilla turismi on vähäisempää kuin muualla. Thaimaan rannikolla on koko joukko kauniita trooppisia saaria. Monet saarista sekä osa manteresta on kansallispuistoaluetta. Thaimaan ennen kovin rikas eläimistö on supistunut kiitos nopeasti kasvaneen väestömäärän. Jäljellä olevissa sademetsissä elää vielä villejä norsuja, tiikereitä, tapiireja ja bantengeja, jotka ovat maailman kookkaimpia ja erittäin uhanalaisia nautaeläimiä.

Thaimaan historia

Thaimaan kuningaskunnan nimi vuoteen 1939 oli Siam. Ensimmäisten asukkaiden arvioidaan kuuluneen Kambodžan khmerien etniseen ryhmään. 1200-luvulla Thaimaa irtautui ja siitä tuli itsenäinen kuningaskunta. Maan valtionuskonnoksi tuli theravada-buddhalaisuus, joka seuraa Buddhan opetuksia kategorisemmin kuin muut buddhalaisuuden suuntaukset. Itsenäistymisen jälkeen kuningaskuntia on ollut useita ja pääkaupunkina milloin Sukhothai, Chiang Mai tai Ayutthaya. Kuningaskunnat sotivat jatkuvasti naapurimaiden Kiinan, Kambodžan ja Burman kanssa. Thaimaa on ainoa maa Kaakkois-Aasiassa, jota yksikään eurooppalainen siirtomaavalta ei koskaan saanut hallintaansa. Ayutthayassa oli toki portugalilainen kauppahuone, ja useat eurooppalaiset siirtomaavallat yrittivät saada maata haltuunsa. Thaimaan kuningashuone yritti ensin kohdata eurooppalaiset diplomatian keinoin, mutta kun eurooppalaiset tulivat liian innokkaiksi käännyttämään thaimaalaisia kristinuskoon, modernit ristiretkeläiset heitettiin ulos. Buddhalaisuus ja monarkia määräävät päiväjärjestyksen Thaimaassa. Munkkeja kunnioitetaan suuresti, ja kaikkien miesten oletetaan elävän jonkun aikaa elämästään munkkina. Kuningasperheelle osoitetaan uskollisuutta päivittäin kun kansallislaulu tai kuninkaallinen hymni kaikuu juna-asemilla, maalaiskylissä tai ennen elokuvan alkua.

Thaimaa

 • Thaimaa – kiertomatka ja rantaloma

  Temppeleitä ja palatseja Bangkokissa, entinen pääkaupunki Ayutthaya, luontoelämyksiä Kwaijoella ja kuuden päivän rantaloma Koh Changin saarella.

  4,5
  • 4 lähtöä
  • 16 päivää
  • Alkaen 2.198€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Thaimaa ja Kambodža

  Lähde kanssamme matkalle läpi Kambodžan ja itäisen Thaimaan. Vietämme valtaosan ajasta Kambodžassa, jossa yksi matkan kohokohdista on Angor Wat.

  4,6
  • 2 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 2.498€
  Helsingistä
 • Khmerien valtakunta – Thaimaa, Kambodza ja Vietnam

  Kulje khmerien korkeakulttuurin jäljissä läpi Thaimaan, Kambodžan ja Vietnamin. Matkaohjelmassa mm. Angkor Wat ja risteily Mekongjoella.

  4,8
  • 12 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 2.898€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu