Peru ja Machu Picchu - Inkojen valtakunta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Andien lumiset huiput ja tuhansia vuosia vanha inkakulttuuri. Matkan unohtumattomia kohokohtia ovat Machu Picchu, Cusco ja Titicacajärvi.

Amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham kiersi 1911 Andien vuoristossa ja etsi merkkejä inkojen muinaisista kaupungeista. Hän löysi Machu Picchun ja nosti esikolumbiaanisen korkeakulttuurin maailman tietoisuuteen.

Perussa matkailijaa odottavat uskomattomat vuoristonäkymät, värikäs intiaanikulttuuri, kauniit espanjalaisvaikutteiset kaupungit, laamat ja eloisat markkinat.

Pääkaupunki Lima on hyvä paikka aloittaa inkakulttuuriin ja historiaan tutustuminen. Käymme kaupungin ainutlaatuisessa vanhassakaupungissa ja arkeologisessa Larco-museossa. Matka jatkuu inkojen Pyhään laaksoon, jossa koemme Machu Picchun sekä Pisacin kaupungin ja sen intiaanimarkkinat. Cuscossa näemme Unescon suojeleman vanhankaupungin ja vierailemme Coricancha-temppelissä sekä jättimäisessä Sacsayhuamánin linnoituksessa. Kierros jatkuu kauniille Titicacajärvelle ja sen erikoisille kelluville kaislasaarille.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Nuevo sol

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki - Lima
Päivä 2
Lima - kaupunkikierros - San Francisco-kirkko - arkeologinen Larco-museo Pueblo Libressä
Päivä 3
Lento Lima - Cusco - Ollantaytambo
Päivä 4
Ollantaytambo - junalla Machu Picchuun
Päivä 5
Ollantaytambo - Cusco. Ollantaytambo, Pisac, Qenqo ja Sacsayhuamá
Päivä 6
Cusco - Coricancha-temppeli ja kaupunkikierros Cuscossa
Päivä 7
Cusco - Punoon ja Titicacajärven rannalle
Päivä 8
Titicacajärvi - Uros-kaislasaaret ja lounas intiaaniperheen luona Taquilesaarella
Päivä 9
Lento Limaan - kotimatka alkaa
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

El Tambo II

 • 70 huonetta
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Aurinkoterassi
 • Ravintola
 • Wi-fi (maksuton)

Hotelli sijaitsee noin 800 m päässä kaupungin päätorista, Mirafloresista. Maksuton Wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Huoneet

Valoisissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parisänky. Kaikissa huoneissa on TV ja tallelokero

Hotellin kotisivut:
https://eltamboperu.com/Hoteles/-Ld4kk5Ev7o_UCdDayty

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Sol Ollantay Valle

 • 33 huonetta
 • 1 km keskustaan
 • 24h-vastaanotto
 • Ravintola
 • Wi-Fi (ilmainen)

Pieni viehättävä hotelli Ollantaytambon keskustassa, Iglesia de Dios kirkon ja Plaza de Armas-aukion lähellä.

Hotellilta on fantastiset näkymät ja hotellilta on helppo lähteä tutustumaan vanhaan inkakaupunkiin. Juna-asema on kävelymatkan päässä, joten sijainti on hyvä, kun lähdemme junalla kohti Machu Picchua.

Aamiaisravintola, maksuton Wi-Fi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet on sisustettu paikalliseen tyyliin ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.

Hotellin kotisivut

https://sol-ollantay.hotelvallesagrado.com/

(Albatros ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

 

Tierra Viva Centro

 • 43 huonetta
 • Maksuton Wi-Fi
 • Aamiaisbuffet
 • Kahvia ja teetä tarjolla yleisissä tiloissa

Siirtomaatyyliin rakennettu hotelli, joka sijaitsee ainoastaan neljän korttelin päässä Cuscon keskusaukiolta. Sijainti on erinomainen kaupungin historialliseen keskustaan tutustumista ajatellen.

Hotellin kotisivut

https://tierravivahoteles.com/en/tierra-viva-cusco-centro/

(Albatros ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Terra Viva Puno

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Wi-fi (maksuton)

Hotelli sijaitsee vanhassakaupungissa. Maksuton Wi-fi yleisissä tiloissa ja huoneissa.

Huoneet

Viihtyisissä huoneissa on joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on TV ja tallelokero.

Hotellin kotisivut:
https://tierravivahoteles.com/en/tierra-viva-puno-plaza/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.598€
Helsinki
3.498€
Helsinki
3.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lima
Lennämme Perun pääkaupunkiin Limaan. Ajamme suoraan hotelliimme, joka sijaitsee viihtyisässä Mirafloresin kaupunginosassa.
Päivä 2
Lima - kaupunkikierros - San Francisco-kirkko - arkeologinen Larco-museo Pueblo Libressä

Lima on Perun pääkaupunki ja perustettu vuonna 1535. Se oli pitkään mantereen tärkein kaupunki ja on tänä päivänä Perun suurin kaupunki. Limassa on monia hienoja perinteitä ja osa sen rakennuksista on peräisin siirtomaakaudelta. Nykyisin tosin uudemmat rakennukset hallitsevat katukuvaa.

Teemme kaupunkikierroksen Liman vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, kiitos hyvin säilyneiden siirtomaatyylisten rakennusten. Tutustumme lähemmin pääaukioon Plaza de Armasiin, jolla sijaitsee presidentin palatsi. Aukion ympärillä sijaitsee kaupungintalo ja koristeellinen tuomiokirkko, jossa säilytetään Francisco Pizarron, espanjalaisen konkistadorin, maallisia jäänteitä. Pizarron onnistui tuhota riitaisten inkojen pääkaupunki Cuzco, jonka jälkeen hän perusti Liman, ja espanjalaiset siirtomaaherrat ottivat vähitellen vallan käsiinsä.

Tutustumme San Franciscon kirkkoon ja luostariin, joiden rakennustyöt aloitettiin 1546. Kirkko ja luostari ovat erinomaisia espanjalaisen barokkityylin esimerkkejä ja kauniin kirjaston 25 000 kirjan kokoelma on maailmankuulu. Kaikkein tunnetuimpia ovat kuitenkin kirkon ja luostarin alta löytyneet katakombit, jotka kaivettiin arkeologien toimesta esiin 1943 kellaritilojen avaamisen yhteydessä. Yli 25 000 ihmisen sanotaan menettäneen henkensä katakombeissa 1800-luvulla ennen Perun itsenäistymistä.

Käymme kierroksellamme myös arkeologisessa museossa Pueblo Libressä, jossa saamme hyvän alustuksen intiaanikulttuureihin, jotka asuttivat Perun aluetta ennen inkoja. Näemme hienoa keramiikkaa ja kultakoruja sekä muutamia inkojen kulta-aarteita. Kulta oli myös osasyy kulttuurin tuhoutumiseen. Se houkutteli espanjalaisia Etelä- Amerikkaan ja johti kolonialismiin.

Päivä 3
Lento Lima - Cusco - Ollantaytambo

Lennämme Limasta Cuscoon, inkojen pääkaupunkiin, joka sijaitsee noin 3 400 metrin korkeudessa. Seuraavat päivät totutamme elimistöämme ohueen ilmanalaan ja majoitumme noin 2 900 metrin korkeudessa sijaitsevaan Urubamba-laaksoon eli inkojen Pyhään laaksoon. Matkalla voimme nauttia upeista näköaloista ja näemme vuoristoalueita, joissa intiaanit viljelevät papuja ja maissia ja saapuessamme Pyhään laaksoon näemme Urumbambajoen, reheviä vuoristoalueita ja lumisia vuorenhuippuja. Saavumme Ollantaytamboon iltapäivällä. Kaupunki toimi aikoinaan hallinnollisena keskuksena.

Saavuttuamme Ollantaytamboon tutustumme vanhaan kaupunkiin.

Päivä 4
Ollantaytambo - junalla Machu Picchuun
Juna Machu Picchuun

Tänään teemme ainutlaatuisen kauniin junamatkan kohti pohjoista läpi inkojen Pyhän laakson. Bussi vie meidät Ollantaytamboon, jossa nousemme junaan. Määränpäämme on Aguas Calientesin pikkukaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Machu Picchu Village. Matka jatkuu ylemmäs vuorille pienemmillä busseilla. Pian pääsemme kokemaan yhden ei vain Perun, vaan koko Etelä-Amerikan suurista ihmeistä: tarunhohtoisen Machu Picchun inkakaupungin, joka seisoo majesteettisena vuoriharjanteen päällä.

Legendaarinen inkakaupunki sijaitsee 2 430 metrin korkeudessa Andien harjanteella Urubambalaakson yläpuolella. Alhaalla laaksossa virtaa Urubambajoki. Machu Picchua ympäröi rehevä trooppinen vuoristosademetsä. Alueella on usein sumua tai pilviä.

Kaupunki oli painunut unohduksiin, kunnes amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham löysi sen sattumalta 24. heinäkuuta 1911. Bingham etsi Vilcabamban inkakaupunkia, jota pidetään yhtenä inkojen viimeisistä linnakkeista taistelussa espanjalaisia valloittajia vastaan. Vilcabamba löytyi myöhemmin paljon syvemmältä viidakon keskeltä.

Machu Picchuun liittyy paljon mystiikkaa. Kaupunkia ei mainita espanjalaisten lukuisissa kuvauksissa uudesta valtakunnasta eivätkä he ilmeisesti koskaan löytäneet sitä. Machu Picchun olemassaolosta tiesi vuosisatojen ajan vain pieni joukko paikallisia quechua-intiaaneja. Machu Picchun rakentamisen arvioidaan kestäneen 30–70 vuotta. Sen rakennutti inkahallitsija Pachacutec ja se oli ilmeisesti inkojen pyhä paikka.

Opastettu kierros Machu Picchussa kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen sinulla on omaa aikaa (olemme yhteensä vähintään kolme tuntia Machu Picchussa) Palaamme illaksi junalla Ollaytaytamboon.

Päivä 5
Ollantaytambo - Cusco. Ollantaytambo, Pisac, Qenqo ja Sacsayhuamá

Aloitamme päivän vierailulla raunioilla Ollantaytambossa ja Pisacin inkakaupungissa, jonka sijainti on kaunis. Täältä on näkymät Andien maisemiin. Pisacilla on kahdet kasvot: joen rannan rauhaisa ja moderni siirtomaatyylinen kaupunginosa ja vuorille kiipeävä inkakylä, jota pengermät, rauniot, tunnelit ja kastelujärjestelmät ympäröivät.

Näemme myös rauniot Qenqossa ja hieman Cuscon ulkopuolella sijaitsevan valtaisan inkalinnoituksen, Sacsayhuamán. Kuten muutkin inkalinnoitukset, sekin on rakennettu upeasti aivan kukkulan laelle. Täältä aukeaa vaikuttava näköala Cuscoon. Mahtavasta rakennelmasta on jäljellä vain noin viidesosa. Espanjalaisvalloittajat veivät kivet omien kirkkojensa ja talojensa rakennusmateriaaliksi.

Suurimpia kiviä – 300 tonnisia järkäleitä – espanjalaiset eivät saaneet siirrettyä. Paikka on jälleen osoitus inkojen mainioista arkkitehti- ja insinööritaidoista. He onnistuivat rakentamaan hulppeita rakennuksia jättimäisistä kivistä, jotka lohkottiin ja yhdisteltiin kuin palapelin palat. Paikka paikoin kivet ovat niin tiiviisti kiinni toisissaan, ettei väliin mahdu edes partakoneenterää. Sacsayhuamán oli tärkeä sekä sotilaallisesti että seremonioiden näyttämönä. Paikalla järjestetään juhannuksen aikaan talvipäivän seisausta juhlistava Inti Raymi, eräänlainen teatteriesitys, joka kuvaa inkojen värikkäitä ja loisteliaita seremonioita.

Jatkamme matkaa bussilla Cuscoon, entiseen inkavaltakunnan pääkaupunkiin, joka sijaitsee keskellä Andien vuoristoa. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sitä koristavat niin valkoisiksi kalkitut espanjalaistyyliset rakennukset, mahtipontiset kirkot kuin värikkäät talot, joissa espanjalainen kulttuuri ja intiaanikulttuuri kohtaavat.

Cusco on inkojen Pyhän laakson keskus, jossa näkee, kuinka taitavia rakentajia inkat olivat. Kaikkialla vuorten rinteillä on upeita rauniokomplekseja, nerokkaita kanavia ja kastelujärjestelmiä sekä pengerviljelmiä. Cusco suunniteltiin alunperin muistuttamaan muodoltaan puumaa. Kaupungin eri osia yhdistivät kivipäällysteiset tiet.

Päivä 6
Cusco - Coricancha-temppeli ja kaupunkikierros Cuscossa

Tänään käymme inkoille tärkeässä Coricancha-temppelissä, joka sijaitsee Santo Domingo -kirkon sisällä. Inkojen erikoisen rakennustekniikan ansiosta rakennukset ovat kestäneet voimakkaitakin maanjäristyksiä. Kun Santo Domingo kärsi pahoja vaurioita maanjäristyksissä vuosina 1650, 1950 ja 1986, inkojen temppeli selvisi vaurioitta. Coricancha -sana on quechua-intiaanien kieltä ja tarkoittaa “kultaista pihaa”. Temppelin seinät olivat aikanaan päällystetty monikiloisilla kultaharkoilla. Valloittajat varastivat seinien kullan, mutta onneksi taidokas kivitemppeli jäi jälkipolvien ihailtavaksi.

Tutustumme Cuscon rakennustaiteen helmiin, kuten Plaza de Armasin aukioon ja tuomiokirkkoon, jossa on esillä monia arvokkaita taideteoksia siirtomaakaudelta. Rakentaminen aloitettiin 1559, mutta kirkko valmistui vasta noin sata vuotta myöhemmin.

Loppupäivä on omaa aikaa. Cusco on Perun mielenkiintoisimpia kaupunkeja ja mukava paikka tutustua omaan tahtiin. Kaupungissa on paljon kahviloita, putiikkeja ja ravintoloita, ja kaikki sijaitsevat lähellä keskusaukiota, jonka lähistöllä on myös hotellimme.

 

 

Päivä 7
Cusco - Punoon ja Titicacajärven rannalle

Tänään matkaamme ”altiplanolla”, eli ylätasangolla, joka on Andien leveimmällä kohdalla. Maisemat ovat antoisat. Näemme pieniä maalaiskyliä, inkaraunioita ja todennäköisesti runsaasti laamoja ja alpakoita. Päivän ajomatka on pitkä, mutta pidämme sopivasti taukoja.

Pysähdymme mm. Raqch´issa, joka oli inkojen ensisijainen risteysasema tiellä Cuscosta ja joka kehittyi sitä mukaa, kun Inka-imperiumi kasvoi. Raqchi sijaitsee laaksossa, joka tunnetaan pyhistä paikoistaan. Suurinta osaa laakson inkarakennuksista ympäröi 4 km:n pituinen muuri. Näyttävin rakennuksista on Wirachocha-temppeli, joka on valtava kaksikerroksinen rakennus, jonka pituus on peräti 92 metriä. Keskusmuuri kohoaa noin 20 metrin korkeuteen ja jokaisella seinustalla on 11 pylvästä. Temppeli on hieno esimerkki inka-arkkitehtuurista ja oli tärkeä paikka tärkeimmäin inkajumalan, Wirachochan palvomiselle.

Syömme lounasta matkan varrellaja noin pari tuntia ennen Punoon saapumistamme pysähdymme Pukarassa. Paikalla oli asutusta jo ennen inkakulttuurin kukoistusta ja täältä on tehty merkittäviä arkeologisia löytöjä. Käymme pienessä paikallisessa museossa.

Alkuillasta saavumme Punon pienehköön kaupunkiin, jossa perinteinen intiaanikulttuuri on hallitsevassa asemassa. Kaislaveneet kulkevat järvellä, suuret alpakka- ja laamalaumat laiduntavat missä vain voivat. Eläimistä saatavasta villasta valmistuvat koko Etelä-Amerikan hienoimmat neuleet, jotka lämmittävät ylängön viileydessä.

Päivä 8
Titicacajärvi - Uros-kaislasaaret ja lounas intiaaniperheen luona Taquilesaarella

Titicacajärvi on Etelä-Amerikan toiseksi suurin (9 000 km2) ja tunnettu erityisesti sijainnistaan korkealla Andeilla ja uskonnollisesta merkityksestään inkojen kulttuurissa.

Päivän retki alkaa Punon satamasta. Vähän Enontekiön kuntaa pienempi Titicacajärvi on toimii luonnollisena yhdysväylänä Cuzcon ja Bolivian pääkaupungin La Pazin välillä. Järven kauneus ja tunnelma on häkellyttävä – kirkas auringonvalo, puhdas ilma, syvänsininen vesi ja katoava horisontti.

Ajamme veneillä Uros-saarille, jotka ovat kelluvia kaislasaaria. Saaria on järvellä yhteensä 42 kappaletta ja elämä saarilla on hyvin yksinkertaista.  Köyhimmät intiaanit elävät saarilla pienissä kaislamajoissa (huomaathan, että saarilla voi hieman keikuttaa). Asukkaiden elämä pyörii kaislan, kalastuksen ja matkailijoiden ympärillä.

Veneilemme Taquilesaarelle, jolla on 2200 asukasta, heitä kutsutaan nimellä ”taquileños” ja heidän kielensä on nimeltään quechua. Asukkaat ovat saaneet kansainvälistä huomiota hienoista kangas- ja vaatekäsitöistään. Asukkaat kutovat myös käsineitä ja päähineitä, tämä nimenomainen taito siirtyy isältä pojalle. Paikallinen yhteisö toimii periaatteen: ”Älä varasta, älä valehtele, äläkä laiskottele”- pohjalta. Jotta näissä vaatimattomissa olosuhteissa pärjätään, naapuriapu ja yhteisöllisyys on tarpeen. Nautimme mukavasta lounaasta paikallisen perheen luona, jonka jälkeen teemme rauhallisella tempolla pienen kävelyretken saarella.

Iltapäivän päätteeksi veneilemme takaisin Punoon.

Päivä 9
Lento Limaan - kotimatka alkaa

Ajamme Juliacaan, josta lennämme Limaan. Vaihdamme koneeseen, joka vie meidät takaisin Eurooppaan.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Lima - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilennot Lima - Cusco/Juliaca - Lima turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa.
 • Aamiaiset päivinä 2-9
 • Lounas päivinä 7 ja 8
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana, noin 25-30USD/pvä
 • Juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 50 USD/henkilö (suositus)
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han, mikäli matkalla välilasku USA:ssa menossa tai paluussa. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet " Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää käytännön tietoa Perusta täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/peru

Minimiosallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Majoitukset ovat keskitason hotelleissa. Punossa, Titicacajärvellä majoitustaso on vaatimattomampi.

Lima 2 yötä
Ollaytaytambo, Pyhä laakso 2 
Cusco 2 
Puno 2

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pukeutuminen

Iltaisin ja öisin sekä korkealla vuoristossa liikuttaessa lämpötila laskee, joten pakkaa mukaan lämmintä vaatetusta. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Hotelleissa lattiat voivat olla viileät, joten ota mukaan lämpimät sukat.

Ota mukaan myös:
- hyvät ja tukevat kengät
- reppu
- päähine
- taskulamppu
- hyttyskarkotetta
- kevyt sadetakki
- aurinkovoide
- aurinkolasit
- kesävaatteita
 

Korkealla vuoristossa

Matkaohjelma on tiivis ja liikumme paljon. Machu Picchulla on portaita kivuttavana. Yli 2500 metrin korkeudessa meren pinnasta olevilla alueilla, kuten Cuscossa ja Titicacajärven alueella, on riski sairastua vuoristotautiin. Vuoristotauti ilmenee eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja hengästyminen. Elimistön sopeutuminen ohueen ilmanalaan voi olla hyvin yksilöllistä. Koko matkan ajan on erittäin tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista.

Matkalla käymme seuraavissa paikoissa liki tai yli 2500 m korkeudessa:

Pyhä laakso 2900 m
Machu Picchu 2400 m
Cusco 3400 m
Titicaca-järvi 3800 m

Ajomatkat

Päivä 1 Liman lentokenttä - hotelli noin 1 tunti
Päivä 3 Cusco - Ollantaytambo noin 3 tuntia
Päivä 4 Ollantaytambo - Machu Picchu, junassa noin 1,5 h/suunta ja n. 30 min/suunta ylös/alas Macchu Picchulle
Päivä 5 Ollantaytambo - Cusco noin 2 tuntia
Päivä 7 Cusco - Puno noin 6 tuntia
Päivä 8 Puno - kokopäiväretki Titicacajärvelle, liikkuminen tapahtuu veneellä

Päivinä joita ei mainita erikseen, ajamme vain vähän ja liikkuminen tapahtuu pääosin kävellen.

ESTA-matkustuslupa

Mikäli matkallasi Peruun on lennoilla välilasku USA:ssa (menossa ja/tai paluussa) tarvitset sähköisen ESTA-matkustusluvan tai viisumin. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Matkatavarat

On hyvä idea ottaa mukaan pieni reppu tai laukku päiväretkille, retkille ja matkapäiville, jolloin et todennäköisesti näe matkatavaroitasi ennen iltaa. Käsipyyhettä ei tarvitse ottaa mukaan.

Käsi sydämellä

Machu Picchu

Perun viranomaiset päivittävät säännöllisesti ohjeistuksia, joiden tavoitteena on suojella Machu Picchua myös tuleville sukupolville. Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä, että osa alueesta voidaan sulkea kävijöiltä lyhyellä varoitusajalla. Tai sitä, ettei alueella voi kulkea kaikkialla vapaasti. Noudatamme aina viranomaisten ohjeistuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Upeita maisemia Olin matkalla viikko sitten. Korkea ilmanala tekee reissusta rankan, mutta se oli jo tiedossa etukäteen. Sää oli täydellinen sadekaudesta huolimatta ja mahtavia maisemia. Liman hotelli oli kolkko ja huoneessa haisi home, mutta onneksi hotellit paranivat matkan edetessä. Machu Picchulle ei valitettavasti päästy, mutta Titicaca-järven retki oli täydellinen. Ohjelmalliset kiertomatkat ovat helppo tapa nähdä paljon pienessä ajassa, eikä tarvi miettiä itse mahdollisten vastoinkäymisten ratkaisua. Helppoa lomailua.
Date published: 2024-02-06
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa Matka vastasi odotuksia. Paljon tuli nähtyä ja koettua. Maisemat olivat hienoja varsinkin vuoristossa ja Titicaca järvellä. Suurin pettymyt oli, kun Machu Picchulle ei päästy. Aikataulut ja järjestelyt onnistuivat myös hyvin, vaikka kotiinpaluu olikin pitkä lentojen odotteluista johtuen. Alun huimaus ja lievä päänsärky korkealla eivät loppujen lopuksi kovin paljon haitanneet matkasta nauttiseen. Hotellien sijainti loistava. Huoneet sen sijaan eivät vastanneet odotuksia.
Date published: 2024-02-06
Rated 4 out of 5 by from Korkealla Peru on etelä-amerikan maa
Date published: 2024-02-06
Rated 3 out of 5 by from Perun matka Monipuolinen matka ja mielenkiintoinen maa. Machu Picchulle ei päästy ollenkaan paikallisten lakkojen takia, joka oli tietysti iso pettymys. Liian pitkät vaihdot lentojen välissä latistivat tunnelmaa ja korkeiden olosuhteiden vaivat yllättivät vaikuttavuudellaan. Muuten hyvä reissu.
Date published: 2024-02-06
Rated 2 out of 5 by from kiva kohde, todella huonot järjestelyt Lentoaikataulutus surkea, bussissa istumista liikaa. Maa sinänsä eksoottinen ja miellyttävä, Limakin ennakkotietoja siistimpi. Hotellit siinä rajamailla, että tuolla hinnalla pitäisi olla paremmat. Aamuyöllä tuli tosi kylmä. Aamukahvi saisi olla kunnollista, ainakin riittävän kuumana. Tulomatkaa varten asiakas paremmin huomioon. Nyt surkeat järjestelyt.
Date published: 2024-02-04
Rated 4 out of 5 by from Peru, Inkojen valtakunta Hienoja kohteita, tosin Machu Picchu jäi pois "poliittisista syistä". Muuten setti oli hyvin mietitty. Oli helppo tutustua Peruun ja sen historiaan, kun kaikki oli järjestetty etukäteen. Paikallinen henkilökunta oli aina paikalla ja hoiti ryhmän matkalaukut. Aikataulut pitivät paikkaansa emmekä joutuneet odottelemaan kyytejä tai hotellihuoneita, todella sujuvaa. Tiesimme ajoissa missä pitää olla ja mihin aikaan sekä liput kohteisiin huolehdittiin kootusti. En ole tottunut näin järjestettyihin matkoihin, koska yleensä matkustan omatoimisesti, joten en oikein osaa verrata muihin opastettuihin matkoihin. Omatoimisesti moinen paketti olisi vaatinut aikaa paljon enemmän. Kohteissa saimme hyvin yksityiskohtaisen opastuksen paikallisilta oppailta selkeällä englannin kielellä, jota suomalainen opas täydensi, siitä iso plussa.
Date published: 2024-02-03
Rated 4 out of 5 by from Hyvin laadittu ohjelma 10 päivän matka oli melko rasittava fyysisesti, sillä ohut ilma vuoristossa aiheutti vuoristotaudin oireita. Se ei häirinnyt matkasta nauttimista
Date published: 2024-02-03
Rated 4 out of 5 by from Hyvin organisoitu matka Näimme hienoja kohteita. Reitti ja ohjelma oli hyvin mietitty. Fyysisesti kuitenkin melko rankka matka aikaeron, jatkuvien siirtymien sekä korkean ilmanalan takia. Oli helppoa matkustaa kun kaikki oli järjestetty etukäteen. Paikallinen henkilökunta oli aina paikalla odottamassa ja hoiti matkalaukut. Aikataulu piti täydellisesti, emme joutuneet odottelemaan kyytejä tai hotellihuoneita. Kaikki hoitui sujuvasti. Meille kerrottiin missä pitää olla mihinkin aikaan ja museo- ja muut liput annettiin käteen En ole tottunut näin järjestettyihin matkoihin, yleensä matkustan omatoimisesti. En siis oikein osaa verrata muihin opastettuihin matkoihin. Oman taustan vuoksi olisin ehkä kaivannut enemmän omaa aikaa, mutta muuten tänne kyllä kannatti tulla järjestetylle matkalle. Omatoimisesti olisi vaatinut aika paljon enemmän. Kohteissa saimme hyvin yksityiskohtaisen opastuksen paikallisilta oppailta.
Date published: 2023-12-04
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_117
 • loc_fi_FI, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja