Peru

Etelä-Amerikan länsirannikolla sijaitseva Peru on muinaisten inkojen maa. Machu Picchun lisäksi maassa on kourallinen muita hyvin säilyneitä inkakaupunkeja esimerkiksi entinen pääkaupunki Cuzco ja Ollantaytambo. Maailman korkeimmalla sijaitseva purjehdittava järvi - Titicaca saarineen on sinisenä kimaltava keidas keskellä lumihuippuisten Andien vuoristoa. Peru tarjoaa Amazonin sademetsiä, uskomattomia Andien vuoristonäkymiä, värikkästä inkakulttuuria, kauniita espanjalaisvaikutteisia kaupunkeja, eloisia markkinoita, laamoja ja maailman suurimman linnun - kondorikotkan.

Asukasluku 33 milj.
Pääkaupunki Lima
Kielet Quechua ja espanja
Punainen kuvastaa eteenpäin pyrkimistä sekä rohkeutta, valkoinen edistystä ja rauhaa.
Tiesitkö, että...

Perussa kasvaa yli 1000 erilaista orkidealajia?

maailman syvin kanjoni on Colcan kanjoni Perussa? se on yli 4000 metriä syvä.

Maatiedot

Etelä-Amerikan länsirannikolla sijaitsevassa Perun rajanaapurit ovat Ecuador ja Kolumbia pohjoisessa, Brasilia idässä, Bolivia kaakossa ja Chile etelässä. Maan länsipuolella on Tyynimeri. Andien vuorijono kulkee halki koko maan jakaen sen kuivaan ja lämpimään rannikkoseutuun ja kosteaan Amazonin sademetsäilmastoon. Maan korkein vuori on pohjoisen Huascaran 6768 m.  Andien vuorijonossa on tuhansia yli 6000 metriin yltäviä vuoria, monet niistä ovat vulkaanisia. Vuorilta valuvat sadevedet ja joet tekevät muuten kuivasta lännen rannikkoseudusta hyvin hedelmällistä maanviljelysaluetta. Täällä viljellään sokeriruokoa ja puuvillaa. Ylängöllä viihtyvät maissi, pavut, lihakarja ja laamat. Vuorilla ja sademetsissä villieläimet: apinat, tapiirit, jaguaarit, ja runsas linnusto.

Sää

Perun ilmasto vaihtelee paljon sen mukaan missä päin maata liikutaan. Joulukuusta huhtikuuhun maassa on kesä ja rannikolla on silloin kuivaa ja lämmintä on mukavat 25-35 astetta. Andien vuoristossa sää on viitisen astetta viileämpi ja viilenee edelleen, mitä ylemmäs mennään. Vuoristossa sataa tammi-helmikuussa, jolloin liikkuminen voi olla hankalampaa. Amazonin sademetsässä sää on läpi vuoden lämmintä ja kosteaa. Vaikka Peru sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, Andien vuoristo ja kylmä Humboldtin merivirta pitävät ilmaston viileämpänä kuin muualla tropiikissa

Väestö

Lähes puolet Perun noin 31 miljoonasta asukkaasta on intiaaneja ja yli 80 prosenttia roomalaiskatolisia. Suunnilleen puolet asukkaista asustaa rannikon läheisyydessä ja kaupungeissa. Idän sademetsät ovat harvaan asutut. Maan virallinen kieli on espanja, mutta intiaanit puhuvat vanhaa inkojen kieltä, quechuaa tai aymaraa.

Nähtävyydet

Machu Picchu on Perun suosituin turistikohde, se on inkojen entinen pääkaupunki,  3 400 metrin korkeudessa sijaitseva Cuzco on kiinnostava ja charmikas paikka, jossa näet aurinkotemppelin, linnoituksen rauniot ja ennen kaikkea näkymät majesteettisille Andeille. Perussa sijaitsevat myös Amazonin sademetsät. Noin 15 kilometrin päässä Cuzcosta sijaitsevat Pisacin ja Ollantaytambon inka-kaupungit ja kokemisen arvoiset intiaanimarkkinat. Titicaca-järvi ja sen monet saaret ovat maailman korkeimmalla paikalla sijaitseva järvikeidas.
Andien vuoristossa, eteläisessä Perussa sijaitsee valkeaksi kaupungiksi kutsuttu Arequipa, maan toiseksi suurin kaupunki. Tämä 1600-luvulta peräisin oleva historiallinen kaupunki on monin paikoin rakennettu hohtavan valkoisesta vulkaanisesta kivestä. Kaupungin siirtomaatyylinen arkkitehtuuri ja Santa Catalinan vanha luostari ovat kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Arequipan lähellä on yksi maailman syvimmistä kanjoneista, Colcan. Näköalapaikalta, Cruz Del Condorilta katsot alas yli kilometrin syvyyteen ja päätä kääntämällä näet melkein kahteen kilometriin nousevan Peregrinovuoren lumiset huiput. Näiltä taivaita hallitsee liitelyn mestari, kondorikotka.

Peru

 • Peru ja Machu Picchu - Inkojen valtakunta

  Andien lumiset huiput ja tuhansia vuosia vanha inkakulttuuri. Matkan unohtumattomia kohokohtia ovat Machu Picchu, Cusco ja Titicacajärvi.

  4,5
  • 3 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 3.198€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Machu Picchulta Pääsiäissaarelle

  Limasta Pyhään laaksoon ja tarunhohtoiseen inkakaupunkiin. Santiago de Chilestä valon napaan ja Rapa Nuin mystisten kivikasvojen maailmaan.

  • 2 lähtöä
  • 14 päivää
  • Alkaen 6.798€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu