Passi, viisumi ja maahantulosäännöt Puerto Ricoon

Harmi, että Puerto Ricossa on edelleen merirosvoja

Lue passista, viisumista ja muista mahdollisista maahantulosäännöistä Puerto Ricoon matkustettaessa täältä.

Passi

Kun matkustat Albatrosin mukana, passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua ja sen tulee olla koneellisesti luettava.  Nämä ohjeet sen vuoksi, mikäli matkan aikana tapahtuisi jotain yllättävää, tai muutoksia lyhyellä varoitusajalla esim. maahantulosääntöihin. Jos sinulla on matkalla mukana passi, joka on voimassa alle 6 kuukautta, se on omalla vastuullasi. Kaikilla mailla on omat sääntönsä passin voimassaololle, voit varmistaa ajantasaiset maahantulosäännöt kohdemaan tai kohdemaiden viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. 

Ulkoministeriön kotisivut, Suomen kansalaisen passi ja muut matkustusasiakirjat:  https://um.fi/passi

Poliisin sivut, passi: https://poliisi.fi/passi

Lapsella tulee olla iästä huolimatta aina oma passi mukana matkalla.

Jos et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa matkustussäännöt, jotka koskevat sinua. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Viisumi

Puerto Rico on Yhdysvaltojen itsehallintoalue. Jos olet Suomen kansalainen, et tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, jos oleskelusi Yhdysvalloissa on alle 90 päivää (amerikkalaiset kutsuvat sitä Visa Waiver Program -ohjelmaksi). Tarkista kuitenkin, että seuraavat asiat ovat kunnossa ennen matkaa.

  1. Tarkista, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta paluupäivän jälkeen Yhdysvalloista/Puerto Ricosta. Passitietosi tulee lähettää Albatros Travelille, jotta voimme lähettää tarvittavat tiedot lentoyhtiölle.
  2. Täytä maahantuloasiakirjat verkossa ESTA:n (Electronic System for Travel Authorization) kautta osoitteessa https://esta.cbp.dhs.gov. Se maksaa 21 dollaria ja on maksettavissa luottokortilla. Järjestelmä vastaa nopeasti, onko maahantulo hyväksytty vai tarvitaanko viisumihakemus. Hyväksyntä on voimassa kaksi vuotta. ESTA-asiakirjojen täyttämisen määräaika on 72 tuntia ennen lähtöä, mutta suosittelemme, että teet sen mahdollisimman pian.

Huom. Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa tai Sudanissa 1.3.2011 jälkeen, tai mikäli olet käynyt Kuubassa 12.1.2021 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia henkilökohtaisesti Yhdysvaltojen suurlähetystöstä Helsingissä. Viisumin haku ja sen myöntäminen voi viedä pari kuukautta. 

(Mikäli sinulla on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi , mikäli sinulla on ylläolevien maiden leima passissa ja sinun tulee anoa viisumia suurlähetystöstä).

Jos vaatimukset täyttyvät, tarvitset vain voimassa olevan passin ja ns. ESTA-hyväksynnän numeron. Tietojen toimittaminen ESTA:lle ja niiden oikeellisuus on yksinomaan sinun vastuullasi matkustajana. Tietojen toimittamatta jättäminen tai puutteelliset asiakirjat voi pahimmassa tapauksessa johtaa hylkäykseen lähtöselvityksessä tai USA:n maahantulossa ja siten matkan menettämiseen. Matka ja mahdollinen kotiinpaluu on tässä tapauksessa omakustanteinen.

Lue lisää ESTA:sta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

Maahantulosäännöt Puerto Ricoon

Puerto Ricossa ei ole tällä hetkellä ESTA:n lisäksi voimassa erityisiä maahantulosääntöjä Suomesta maahan matkustettaessa.

Voit ennen matkaa pitää silmällä Albatrosin maahantulo-ohjeistusta, joka on tämän sivun alalaidassa. Ja/tai Ulkoministeriön matkustustiedotteita: https://um.fi/matkustustiedote

Huomioithan, että maahantulosäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla ja viime kädessä on sinun omalla vastuullasi huolehtia siitä, että täytät kaikki matkustusvaatimukset matkalle lähtiessä. Muussa tapauksessa matkalle pääsy voi estyä lentokentällä. Tässä tapauksessa matkan hintaa ei palauteta.

Albatrosin maahantulo-ohjeistus

Albatrosin maahantulo-ohjeistuksesta saat helposti yleiskatsauksen matkakohteesi mahdollisesta viisumivaatimuksesta ja muista erityisistä maahantulosäännöistä. Albatrosin maahantulo-ohjeistus on laadittu yhteistyössä Sherpan kanssa, yrityksen joka tarjoaa viisumipalveluita matkailijoille kaikkialta maailmasta. Sherpa auttaa käsittelymaksua vastaan mm. e-viisumin hankinnassa, maihin joissa sitä vaaditaan. Huomiothan, että kyseessä on tällöin maksullinen palvelu, ja sinulla on aina mahdollisuus hakea e-viisumia itsenäisesti.

Albatros auttaa tietyissä matkakohteissa ryhmäviisumin tai maahantuloviisumin hankinnassa. Jos tämä koskee tätä matkakohdetta, mainitaan se aiemmin tällä sivulla.