Hyvä tietää Puerto Ricosta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Puerto Ricossa.
  • Asukasluku 3,3 milj.
  • Pääkaupunki San Juan
  • Kieli espanja ja englanti
  • Uskonto Katolisuus ja protestantismi
  • Valuutta Amerikan dollari
  • Pinta-ala 9.104 km2

Hyvä tietää

Aikaero

Aikaero Suomen ja Puerto Ricon välillä vaihtelee kesä- ja talviaikamme mukaan.

Kesäaika: - 7 tuntia
Talviaika: - 6 tuntia

Liikkuminen Puerto Ricossa

Helpoin tapa liikkua on taksilla. Jos joudut käyttämään joukkoliikennettä, varaudu, että se tapahtuu enimmäkseen epämukavissa minibusseissa.

Hintataso

Hintataso Puerto Ricossa on hieman alhaisempi kuin Suomessa. Keskitasoisen ravintolan ateria juomien kera maksaa noin 25 euroa henkilöä kohti.

Valuutta ja luottokortti

Puerto Ricon valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD). Suurissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, ja useimmissa kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa on mahdollista käyttää tavallisia luottokortteja.

Juomarahat

Ravintoloissa ja kahviloissa on hyvä tapa antaa tippiä noin 15 %, jos olet ollut tyytyväinen palveluun. Muista kuitenkin tarkistaa lasku, koska tippi saattaa sisältyä siihen automaattisesti.

Sähkö

Puerto Ricossa käytetään 120 V/60 Hz. Suosittelemme adapterisarjan mukaan ottamista.

Puhelin ja internet

Puerto Ricon kansainvälinen maatunnus on +1787. Kysy matkapuhelinyrityksesltäsi Puerto Ricoon ja sieltä lähtevien puheluiden kattavuudesta ja hinnoista. Internet-kahvilat ovat yleisiä, mutta yhteys on usein maksullinen.

Hygienia

Puerto Ricossa ei ole paljon yleisiä käymälöitä, joten käytä kahviloiden ja ravintoloiden wc:itä, jotka ovat hyvätasoisia. Oma wc-paperi tai kosteuspyyhkeet kannattaa aina ottaa mukaan.

Suosittelemme pullotetun veden ostamista.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty julkisilla työpaikoilla, hotelleissa, ravintoloissa ja baareissa – ei edes ulkona. Tämä tarkoittaa, että tupakointi on kielletty myös kauniilla rannoilla. Kysy oppaaltasi erityisistä tupakointialueista.

Tapoja ja käytäntöjä

Tunnelma Puerto Ricossa on avoin ja rento, eikä pukeutumiselle tai käytökselle ole erillisiä sääntöjä tai ohjeita. Kirkoissa käydessäsi suosittelemme, että vaatteet peittävät polvet ja hartiat.