Filippiinit

Filippiinit ovat Itäisen maailman löytämätön paratiisi. Tämä trooppinen aurinkoinen saaristo tarjoaa kaiken mitä sydän voi toivoa: valkoisia hiekkarantoja, huojuvia palmuja, upeita sukellusmahdollisuuksia, barokkityylisiä katedraaleja, savuavia tulivuoria, upeita riisipeltoja ja vilkasta juhlimista lähes joka päivä ympäri vuoden.

Asukasluku 101 milj.
Pääkaupunki Manila
Kieli filippiino ja englanti
Sodan aikana sininen ja punainen väri vaihtavat paikkaa niin, että punainen on ylhäällä.
Tiesitkö, että...

Tiesitkö, että yo-yoa käytettiin aseena Filippiineillä useiden vuosisatojen ajan? Yo-yon paino oli kuitenkin merkittävästi raskaampi kuin se, joka tunnetaan nykypäivänä!

Filippiineillä järjestetään monia jännittäviä festivaaleja, mukaan lukien Moriones-festivaali, jolloin miehet ja naiset pukeutuvat roomalaisiksi upseereiksi.

Luonto ja ilmasto Filippiineillä

"Filippiineillä on yli 7 000 saarta. Pääsaari Luzon, jolla pääkaupunki Manila sijaitsee, sisältää suuria vuoristoalueita pohjoisessa ja suurimman osan Filippiinien väestöstä. Palawan-saari lähellä Borneota on pääasiassa peitetty trooppisella sademetsällä. Filippiinien luonto on hyvin monipuolinen, ja osa maasta on edelleen melko tutkimaton. Monia filippiiniläisiä saaria peittää riisiterasseilla, jotka kiinnittyvät reheviin tulivuorien rinteisiin. Monia näistä terrasseista on rakennettu yli sata vuotta sitten, ja osa on vielä vanhempia. Lisäksi riisin lisäksi viljellään maissia, kookospähkinöitä, banaaneja ja manilahamppua.

Filippiinien väestö ja historia

Filippiinit ovat yksi harvoista Aasian kristillisistä maista. Filippiinien alkuperäiset asukkaat, pienikokoiset negritot, saapuivat saarille noin 30 000 vuotta sitten ja muodostivat lukuisia pieniä päällikköalueita. 1300-luvulla indonesialaiset missionaarit vaikuttivat siihen, että suurin osa ihmisistä kääntyi islamiin. 1500-luvulta lähtien espanjalaiset alkoivat saapua, ja katolisuus levisi noin 300 vuoden ajan, kun maa oli espanjalaisen vallan alaisena. Amerikkalaiset ottivat Filippiinien hallinnan vuonna 1898, ja maa itsenäistyi vuonna 1946. Vuosisatojen aikana espanjalainen ja amerikkalainen vaikutus sekä katolinen usko ovat tehneet Filippiineistä enemmän länsimaisesti suuntautuneen kuin useimmat muut Aasian maat. Kuitenkin saarilla on edelleen alkuperäisen alkuperäisväestön jälkeläisiä, jotka ovat eläneet täysin vaikuttamatta valloittajiin ja edelleen harjoittavat alkuperäistä uskontoaan.

Nähtävyydet Filippiineillä

7 000 saarta Indonesian ja Kiinan välissä turistit usein ohittavat. Kuitenkin suhteellisen harvat, jotka matkustavat Filippiineille, yllättyvät saarten kauneudesta, paikallisten ystävällisyydestä ja rentoutuneesta ilmapiiristä, joka kuitenkin usein katkeaa värikkäillä festivaaleilla. Erityisesti tammikuun ja toukokuun välillä on lähes mahdotonta olla törmäämättä fiestaan matkalla Filippiineille. Jos ei ole kiinnostunut festivaaleista, on silti paljon mahdollisuuksia upeaan lomaan Filippiineillä. Voit esimerkiksi etsiä koskemattomia, tuntemattomia rantoja (mahdollisuudet ovat hyvät), kokea surffarituaalin La Unionissa, hämmästyä Imelda Marcosin valtavasta kenkäkokoelmasta Manilassa tai lähteä patikoimaan erikoisten suklaavuorten luontoon Bohol-saarella. Legenda kertoo, että nämä symmetriset kartiomainen vuoret ovat jättiläisen sydänsuruista tippuvia kyyneleitä, mutta maallinen selitys kuuluu, että ne muotoilivat vesi tuhansia vuosia sitten, kun saaret olivat vielä merenpinnan alla. Filippiinien alkuperäisväestöä voi tavata Sebu-järvellä Mindanaon saarella. Siellä he elävät melkein täysin eristäytyneinä ja myyvät perinteistä käsityötään ja koruja suurella torilla joka lauantai.

Jaa tämä sivu