Waltzing Matilda - Albatrosin Australia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Toteuta unelmasi ja tule mukaan verrattomalle Australian matkalle!

Muutama paikka!

Useimmat meistä unelmoivat matkasta Australiaan ja monet saavat elämässään vain yhden tilaisuuden kokea tuo maapallon toisella puolella sijaitseva maa. Tästä syystä olemme tehneet parhaamme varmistaaksemme, että pääset kokemaan valtavan maan upeimmat elämykset. Pääsemme lähelle luontoa kävelyretkillä Kings Canyonissa ja tarkkaillessamme koalia ja pingviinejä Philip Islandilla. 

Matka alkaa Melbournesta. ajamme kaunista Great Ocean Roadia pitkin kohti Adelaidea. Siellä nousemme legendaarisen The Ghan -junan kyytiin. Se vie meidät Australian ”punaiseen sydämeen”, jossa mm. katselemme auringonlaskua Ayers Rockilla. Punainen hiekka vaihtuu suurkaupungin tunnelmaan Sydneyssä, jonne kiertomatka päättyy. Sydneyssä teemme satamaristeilyn ja käymme kuuluisassa oopperatalossa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta AUD

Päiväohjelma 19 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Melbourne
Päivä 2
Saapuminen Melbourneen.
Päivä 3
Melbourne. Kaupunkikierros ja tervetuloillallinen.
Päivä 4
Melbourne. Vierailu viinitilalla Yarran laaksossa (Yarra Valley) ja retki Philip Islandille katsomaan koaloita ja pingviinejä.
Päivä 5
Melbournesta Warrnambooliin pitkin Great Ocean Road -reittiä.
Päivä 6
Warrnambool – Mt. Gambier.
Päivä 7
Mt. Gambier – Adelaide.
Päivä 8
Adelaide. Kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa.
Päivä 9
The Ghan -junalla Adelaidesta Alice Springsiin.
Päivä 10
Saapuminen Alice Springsiin. Orientoiva kaupunkikierros: ANZAC-muistomerkki, lennätinasema, The Flying Doctors ja School of the Air.
Päivä 11
Alice Springs – Kings Canyon. Kävelyretki vaikuttavan rotkon pohjalla.
Päivä 12
Kings Canyon – Ayers Rock. Aamukävely “Rim Walk” Kings Canyonissa.
Päivä 13
Ayers Rock. Auringonnousu Ayers Rockilla, kävelyretki The Olgasin ympäristössä ja päivällinen autiomaassa.
Päivä 14
Ayers Rock – Sydney. Lento Sydneyyn.
Päivä 15
Sydney. Kaupunkikierros: kävely Bondi Beachille, opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa ja satamaristeily.
Päivä 16
Sydney. Retki Blue Mountains -vuoristoon.
Päivä 17
Sydney. Omaa aikaa.
Päivä 18
Kotimatka.
Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Sage Hotel Adelaide

 • 136 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna 24h
 • Ravintola
 • Baari
 • Ulkouima-allas
 • Hissi
 • Wi-Fi (maksuton)

Moderni hotelli Adelaiden keskustan eteläisessä osassa. Hotellilta on näkymät vehreisiin puistoihin. Ravintola ja terassi ulkona. Pieni ulkouima-allas aurinkotuoleineen. maksuton wi-fi toimii sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Huoneet

Tilavissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. TV, espressokeitin, hiustenkuivain, tallelokero, silitysvälineet, parveke. Huonepalvelu.


Hotellin kotisivut:
https://www.nexthotels.com/sage/adelaide/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällösta tai ylläpidosta).

Rydges Sydney Central

 • 309 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna 24h
 • Ravintola
 • Baari
 • Sisäuima-allas ja sauna
 • Hissi
 • Wi-Fi (maksuton)

Suosittu hotelli lähellä China Townia ja Darling Harbouria. Lähellä on putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Hotellissa on useampi ravintola, mm. rento "Sydney Brewery Surry Hills"-ravintola, joka valmistaa omaa olutta ja siideriä. Sisäuima-allas ja sauna. Maksuton wi-fi toimii sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

Huomioi: Sydneyssä hotelli on tämä tai samantasoinen The Sydney Boulevard Hotel. 

Huoneet

Mukavat, minimalistiseen tyyliin sisustetut huoneet, joissa on kivoja yksityiskohtia. Parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, TV, minibaari, ilmastointi, tallelokero, kahvin- ja teenkeitin ja silitysvälineet

Hotellin kotisivut:

https://www.rydges.com/accommodation/sydney-nsw/sydney-central/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Melbourne

Lähdemme Helsingistä lentäen kohti Melbournea.

Päivä 2
Saapuminen Melbourneen.

Saavumme Melbourneen, Australian toiseksi suurimpaan kaupunkiin ja Victorian osavaltion pääkaupunkiin. Kaupunki on valittu useita kertoja Australian parhaaksi paikaksi asua, ja tunnelma kaupungissa on rento. Melbourne on trendikäs, eläväinen ja luova. Suurin osa 3,7 miljoonasta asukkaasta liikkuu kaupungissa polkupyörällä tai raitiovaunulla. Monikulttuurisuus näkyy katukuvassa, ja kaupungissa on valtavasti kiinnostavia ravintoloita, jotka sekoittavat etnisiä ruokaperinteitä paikallisiin valmistaessaan ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Perille päästyämme ajamme hotelliin. 

Nukumme hyvät yöunet, jotta jaksamme aamulla lähteä tutustumaan kaupunkiin.

Yöpyminen Melbournessa.

Päivä 3
Melbourne. Kaupunkikierros ja tervetuloillallinen.

Aloitamme päivän rauhallisella aamulla, jotta voimme levätä hotellissamme pitkien lentomatkojen jälkeen. Iltapäivällä kokoonnumme ja lähdemme jalkaisin tutkimaan Melbournen keskustaa.

Täällä näemme muun muassa katutaidetta (street art), josta myös Melbourne tunnetaan. Tutustumme myös Royal Arcadeen, joka on yksi Australian vanhimmista pelisaleista, ja joka tunnetaan tyylikkäästä sisustuksestaan.

Päätämme kävelymme Federation Square -aukiolle kaupungin sydämessä. Aukiolla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kun Melbournessa järjestetään suuria kansainvälisiä urheilutapahtumia, ne näytetään aukion suurilla näytöillä. Näin tapahtuu sekä vuotuisten Formula 1 -kilpailujen että Australian Open -tennisturnauksen aikana, joka pelataan joka vuosi tammikuussa.

Aukiolta meidät noutaa bussi, joka vie meidät pidemmälle ja St Kildan esikaupunkiin saakka. Matkalla ohitamme mm. Fritzroy Gardenin, jota pidetään yhtenä hienoimmista puutarhoista koko Australiassa. Kiertue jatkuu Melbournen krikettikentän ja olympia-alueen ohi ennen kuin saavumme suosittuun esikaupunki- ja merenrantakaupunkiin St. Kildaan. Port Phillip Bayn-lahden rannalla sijaitseva St Kilda on suosittu alue sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa houkuttelevan rannan ansiosta. Vietämme tovin aikaa ja kävelemme alueella, jossa on monia kahviloita ja ravintoloita. 

St Kildasta matka jatkuu takaisin Melbourneen, jossa bussi jättää meidät Southbankin vilkkaalle alueelle,  Yarra-joen viereen. Täällä syömme yhdessä tervetuliaisillallisen ennen kuin palaamme hotelliimme.

Päivä 4
Melbourne. Vierailu viinitilalla Yarran laaksossa (Yarra Valley) ja retki Philip Islandille katsomaan koaloita ja pingviinejä.

Tänään lähdemme retkelle Melbournen ulkopuolelle. Jätämme suurkaupungin taaksemme ja ajamme ensin pohjoiseen kohti Yarra Valleya. Täällä vierailemme yhdellä monista viinitiloista, joista alue on tunnettu. Opastetulla kierroksella ja kuulemme tilalla valmistetuista viineistä, ja luonnollisesti myös maistamamme viinejä lounastaessamme viinitilalla.

Loppupäivä on omaa aikaa Melbournessa.

Päivä 5
Melbournesta Warrnambooliin pitkin Great Ocean Road -reittiä.

Tänään reittimme kulkee rannikkoa pitkin. Ohitamme mm. Geelongin kaupungin sekä surffareiden mekan Bell’s Beachin. Torquaysta alkaa Great Ocean Road, jonka rakensivat 1919–1932 ensimmäisestä maailmansodasta palanneet sotilaat ja joka on omistettu sodassa kaatuneille. Näemme matkan varrella erikoisen kalliomuodostelman nimeltä 12 apostolia. Nimestä huolimatta kivipaasia ei ole kuin kahdeksan! Vedestä nousevat tornimaiset kalkkikivimuodostelmat ovat eroosion muokkaamia. Alunperin kivipaasia oli yhdeksän, mutta vuonna 2005 meri vei mukanaan yhden apostoleista. Näkymä on yhtä kaikki vaikuttava. Vähän edempänä näemme jälleen yhden todisteen eroosiosta, Loch Ard Gorgen. Rotkoa muistuttava lahti sai nimensä Loch Ard -laivan mukaan, joka upposi täällä 1878. Vain kaksi henkilöä selvisi. Myös täällä meri on kuluttanut kallioita. Vuonna 2009 katosi holvikaarimainen osa kalliota lahden suulta, ja jäljellä on nyt kaksi erillistä kalliota, Tom ja Eva, jotka ovat saanet nimensä haaksirikosta selviytyneiden mukaan. Saavuttuamme perille Warrnambooliin majoitumme hotelliimme.

Yöpyminen Warrnamboolissa.

Päivä 6
Warrnambool – Mt. Gambier.

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on lähistöllä sijaitseva Tower Hill, luonnonsuojelualue, joka sijaitsee sammuneen tulivuoren ympäristössä. Tower Hill on Australian kiehtovin geologinen muodostelma, ja alueella viihtyvät niin koalat, emut, kengurut, pussirotat kuin vesilinnutkin. Seuraava kohteemme on Port Fairyn kaupunki, joka on saanut nimensä erään valaanpyytäjän mukaan, joka purjehti näille kaukaisille vesille 1800-luvun alkupuoliskolla. Idyllisen kaupungin rakennukset ovat erittäin hyvin säilyneitä. Matka jatkuu kohti Portlandia, joka on Victorian osavaltion vanhin eurooppalainen siirtokunta. Kaupunki perustettiin 1834 ja siellä on säilynyt koko joukko historiallisesti kiinnostavia rakennuksia. Päivän lopullinen määränpää on Mt. Gambier, asukasluvultaan Etelä-Australian toiseksi suurin kaupunki.

Yöpyminen Mt. Gambierissa.

Päivä 7
Mt. Gambier – Adelaide.

Päivän alkajaisiksi käymme Blue Lake -järvellä kaupungin ulkopuolella. Lähes ympyränmuotoinen järvi tunnetaan siitä, että se vaihtaa väriä kahdesti vuodessa. Joulukuusta maaliskuuhun se on hehkuvan koboltinsininen, mutta huhtikuusta marraskuuhun pikemminkin harmaa. Täsmällistä syytä ei tiedetä, mutta epäillään, että se liittyy vesikerrosten lämpötilaan. Tehtyämme kävelylenkin järvellä jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Hahndorfin kaupunkia. Hahndorfin perustivat Preussista tulleet luterilaiset emigrantit. Valtaosa heistä saapui Zebra-nimisellä aluksella 1838. Kaupunki sai nimensä laivan kapteenin Dirk Meinhertz Hahnin mukaan, joka oli kotoisin Westerlandista, Syltin saarelta. Hahndorf on Australian vanhin yhä olemassa oleva saksalaispaikkakunta. Saksalaisuus näkyy kaupungissa mm. talojen puuristikkorakenteissa ja saksalaista ruokaa tarjoilevissa ravintoloissa. Myöhään iltapäivällä saavumme Australian viidenneksi suurimpaan kaupunkiin, Adelaideen.

Yöpyminen Adelaidessa.

Päivä 8
Adelaide. Kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa.

Tänään tutustumme lähemmin Adelaideen. Kaupunkikierroksella näemme mm. Adelaide Ovalin, yhden maailman hienoimmista krikettikentistä. Reitillemme osuvat myös kaupungin kulttuurielämän keskus, jossa sijaitsevat parlamentti, yliopisto, kirjasto ja South Australian Museum. Iltapäivällä on aikaa katsella Adelaidea omatoimisesti. Kaupungissa on paljon viheralueita sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Yöpyminen Adelaidessa.

Päivä 9
The Ghan -junalla Adelaidesta Alice Springsiin.

Vietämme rennon aamupäivän Adelaidessa ennen kuin suuntaamme rautatieasemalle. Puolenpäivän aikaan olemme valmiit aloittamaan matkamme legendaarisella The Ghan -junalla, joka vie meidät punaisen takamaan läpi noin 1500 kilometrin päässä sijaitsevaan Alice Springsiin. 1930-luvulla Australiaan saapuivat ensimmäiset afgaanit kameliensa kanssa. Tuohon aikaan kamelit olivat paras kulkuneuvo karussa autiomaassa. Kun junaraiteet rakennettiin pohjoisen Darwinin ja etelän Adeleiden välille, juna sai nimen The Afghan Express. Sittemmin nimi lyhentyi The Ghaniksi.

Hyttimme sijaitsevat junan Golden Service Class -osastolla. Hytit ovat viihtyisiä, vaikkei tilaa olekaan erityisen paljon. Toki tilaa on runsaasti sille, mistä junamatkoissa on varsinaisesti kyse: voimme nauttia näkymistä, kun juna kuljettaa meidät manteren puoliväliin. Kun olemme asettuneet hytteihimme ja juna lähtee liikkeelle, näemme kuinka maisemat liukuvat hitaasti ohi. Päivisin hytti toimii olohuoneena ja illalla se muutetaan makuuhuoneeksi, jossa on ylä- ja alasänky. Nautimme ateriat junassa: aamupäivän brunssi ja kolmen ruokalajin illallinen tarjoillaan näyttävässä Queen Adelaide -ravintolavaunussa, joka on sisustettu siirtomaatyyliin. Ruoka on huolella valmistettua ja vaihtelevaa. Kaikki ateriat junassa sekä viini, olut ja alkoholittomat juomat sisältyvät matkan hintaan. On aivan erityinen elämys nauttia illallista junan ravintolassa samalla, kun aurinko hitaasti laskee Australian takamailla. Illallisen jälkeen hytit on laitettu valmiiksi yötä varten. 

Hytissä on lakanat, pyyhkeet ja yksittäisiä kylpytuotteita. Kaikissa kahden hengen hyteissä on oma kylpyhuone/WC. Junassa on muutamia yhden hengen hyttejä, joissa ei ole omaa kylpyhuonetta/WC:tä, mutta yhteinen kylpyhuone on vaunun päässä.

Huom. ota matkalle mukaan pieni laukku/reppu, johon voit pakata junassa tarvitsemasi tavarat. Matkalaukut kuljetetaan omassa, erillisessä vaunussa, jonne ei ole junamatkan aikana pääsyä.

Yöpyminen: The Ghanin kyydissä.

Päivä 10
Saapuminen Alice Springsiin. Orientoiva kaupunkikierros: ANZAC-muistomerkki, lennätinasema, The Flying Doctors ja School of the Air.

Vähän ennen auringonnousua juna pysähtyy hetkeksi, jotta voimme kokea auringonnousun. Kannattaa herätä aikaisin, sillä auringonnousu Australian takamailla on yksi vaikuttavimmista, mitä voi kokea. Palattuamme junaan syömme aamiaisen junan jatkaessa matkaa kohti pohjoista. Iltapäivällä juna saapuu Alice Springsiin, joka sijaitsee Darwinin ja Adeleiden puolivälissä. Seutua kutsutaan myös nimellä The Red Centre (Punainen keskusta) mikä johtuu punaisesta maaperästä ja niukasta kasvillisuudesta. Alice Springsissä asuu noin 27 500 henkeä, ja kaupunki on erittäin harvaan asutun seudun solmukohta.

Rautatieasemalta lähdemme suoraan katselemaan kaupungin nähtävyyksiä. Aloitamme vierailulla entisellä lennätinasemalla. Se on paikka, johon ensimmäiset eurooppalaiset Alice Springsissä asettuivat. Lennätinasema perustettiin 1872 ja se kuului Adelaiden ja Darwinin väliselle lennätinlinjalle. Asema on Overland Telegraph Linen 12 asemasta parhaiten säilynyt. Asema oli käytössä 60 vuotta ennen kuin se muutettiin kouluksi, joka oli tarkoitettu aboriginaalilapsille.

Seuraavaksi tutustumme Royal Flying Doctor Serviceen (RFDS), jonka jotkut saattavat tuntea tv-sarjasta Lentävät lääkärit (Flying Doctors). Lentävien lääkärien tukikohta on Alice Springsissä, josta tehdään lääkärilentoja kaukana sijaitseville maatiloille ja eristyksissä eläviin yhteisöihin koko Pohjoisterritorion alueella. Lentävät lääkäripalvelut aloitettiin 1928 Queenslandissa, josta ne levisivät nopeasti koko maahan.

Toinen vierailukohteistamme on School of the Air, joka tuotti vuosien ajan oppitunteja radion välityksellä kaukana asuville lapsille. Palvelu kattoi yli miljoonan neliökilometrin alueen. Projekti alkoi 1950 muutamalla viikoittaisella oppitunnilla. Ajan myötä lisättiin oppituntien jälkeinen kyselytunti, ja oppituntien määrää kasvatettiin. Opettajat käyttivät Lentävien lääkäreiden radiotiloja lähetyksiinsä, kunnes 1978 koulu sai oman studion. Vuonna 2000 siirryttiin internetpohjaiseen opetukseen, ja nykyään koulu hyödyntää uusinta teknologiaa maan kaukaisimmissa kolkissa asuvien lasten iloksi.

Päätämme kaupunkikierroksen vierailuun Anzac Hillin muistomerkillä, joka nousi 1934 ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneiden australialaisten ja uusiseelantilaisten sotilaitten kunniaksi. ANZAC on lyhenne sanoista Australian and New Zealand Army Corps, australialais- ja uusiseelantilaisjoukoista, jotka taistelivat yhdessä ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa sekä Korean ja Vietnamin sodassa. Kukkulalta on hienot näkymät kaupunkiin ja punaiselle aavikolle.

Yöpyminen Alice Springsissä.

Päivä 11
Alice Springs – Kings Canyon. Kävelyretki vaikuttavan rotkon pohjalla.

On tullut aika jatkaa matkaa. Ajamme reilut 300 km länteen Kings Canyoniin. Matkan varrella pysähdymme jaloittelemaan, voit myös ostaa halutessasi virvokkeita. Kings Canyonin rotko on 300 m korkea ja osa Wartarrkan kansallispuistoa. Majoitumme lomahotelliin lähelle rotkoa. Asetuttuamme huoneisiimme kokoonnumme jälleen iltapäivällä ja lähdemme kävelyretkelle rotkon pohjalle. Halukkaat voivat lähteä mukaan n. 2,5 km pitkälle kävelylle. Kävely kestää yleensä noin tunnin. Seuraamme pientä puroa ja katselemme jyrkkiä punasävyisiä kallioseiniä. Muista hyvät ulkoilukengät ja vesipullo!

Palattuamme hotelliin syömme yhteisen illallisen.

Päivä 12
Kings Canyon – Ayers Rock. Aamukävely “Rim Walk” Kings Canyonissa.

Nousemme varhain ja lähdemme jälleen kävelylle kauniiseen rotkoon. Tämän päivän kävely on vaativampi kuin edellispäiväinen. Tästä syystä lähdemme liikkeelle aikaisin aamulla ennen kuin aurinko alkaa paahtaa täydellä teholla. Kävelyreitin nimi on Rim Walk. Sen pituus on 6 km ja se kulkee rotkon laella. Sieltä on hulppeat näkymät tälle kauniille luontoalueelle. Näköalapaikkoja on lukuisia, ja täällä kaikki käsitykset karusta punaisesta takamaasta tulevat todeksi. Reitin vaativin osuus on heti alussa: meidän täytyy nousta noin 500 jyrkkää porrasta. Kun olemme päässeet ylös, se on kamera, joka joutuu ylitöihin! Kävelyretken jälkeen nautimme hotellissa hyvin ansaitun aamiaisen. Sen jälkeen kiertomatkamme jatkuu.

Normaali hyvä kunto ja hyvät ulkoilukengät ovat välttämättömät päivän kävelyretkellä, lisäksi tarvitset paljon vettä. Mikäli et halua tai pysty osallistumaan retkelle, voit nukkua hieman pidempään ja nauttia aamusta hotellilla.

Australian vaikuttavien luontoelämysten joukossa on yksi ylitse muiden: Ayers Rock tai Uluru, kuten nimi kuuluu aboriginaalien kielellä. Sinne me suuntaamme seuraavaksi. Tämä jättimäinen kivi seisoo Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan Uluru-Kata Tjuta  kansallispuiston sydämessä. Vuosien kuluessa Ayers Rockista on Sydneyn oopperatalon ohella tullut yksi Australian symboleista. Ayers Rockin korkeus on 348 m, pituus 2,4 km, ympärysmitta noin 10 kilometriä ja se ulottuu 3,5 km syvyyteen. Ayers Rockia kutsutaan usein maailman suurimmaksi monoliitiksi, jollainen se melkein onkin. Vain Mount Augustus läntisessä Australiassa on suurempi kuin Ayers Rock.

Saavumme hotelliimme iltapäivän päätteeksi. Ehdimme kuitenkin nauttimaan auringonlaskusta Ayers Rockilla. Kun aurinko katoaa horisontin taa, valtava kivi muuttuu lähes hehkuvan punaiseksi. Auringon laskiessa nautimme lasillisen kuplivaa ja pientä naposteltavaa.

Yöpyminen Ayers Rockissa.

Päivä 13
Ayers Rock. Auringonnousu Ayers Rockilla, kävelyretki The Olgasin ympäristössä ja päivällinen autiomaassa.

Nousemme varhain aamulla nauttimaan auringon ensimmäisistä säteistä Ayers Rockilla. Kävelemme 348 m korkean kallion juurelle. Näemme mm. kalliomaalauksia ja erikoisia kivimuodostelmia. Huomaathan, että kallion alkuperäinen omistaja, Anangu-heimo, ei uskonnollisista syistä halua, että kalliolle kiivetään. Aamiaisen syömme kulttuurikeskuksen yhteydessä toimivassa kahvilassa. Kulttuurikeskuksen kaupasta voi ostaa aboriginaalien tekemää taidetta ja matkamuistoja.

Seuraavaksi ajamme lyhyen matkan Kata Tjutan kansallispuistoon, jota kutsutaan myös nimellä The Olgas. Kävelemme kevyen lenkin vaikuttavien kallioiden välissä ja saavumme lopuksi perille kahden korkeimman huipun väliin.

Keskellä päivää palaamme takaisin hotellille. Voit vaikka pulahtaa hotellin uima-altaaseen virkistäytymään. Päivän päätteeksi suuntaamme uudelleen tuon ison punaisen kiven luo. Tarkoituksenamme on nauttia auringonlaskusta palkitussa Sounds of Silence -ravintolassa. Se tarjoilee australialaisia herkkuja avoimen taivaan alla keskellä Australian hiekkaerämaata. Kun pimeys on laskeutunut Ayers Rockin ylle, esiin tulee upea tähtitaivas. Tässä osassa Australiaa tähtitaivas on pimeimpiä ja kirkkaimpia koko maailmassa. Nautittuamme illallisen kaikessa rauhassa voimme istuskella ja katsella tähtitaivasta ilman katulamppujen tai muiden valonlähteiden häiritsevää valosaastetta – hieno lopetus päivälle!

Yöpyminen Ayers Rockissa.

Päivä 14
Ayers Rock – Sydney. Lento Sydneyyn.

On tullut aika suunnata Australian takamailta kohti maan tunnetuinta kaupunkia, Sydneyä. Ajamme ”keskellä ei-mitään” sijaitsevalle pienelle lentokentälle ja otamme kurssin kohti Australian pääkaupunkia. Sydneyn perustivat englantilaiset rangaistusvangit 1788. Nykyään Sydney on Australian suurin kaupunki. Sydneyn tunnusmerkki, oopperatalo, on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Siitä on tullut symboli kaikelle, mitä Australia edustaa. Ei ole epäilystäkään siitä, että useimmat vierailijat pitävät Sydneyä yhtenä Australian kohokohdista: sijainti on ainutlaatuinen ja nähtävyyksiä on paljon. Kaupungin asukkaat ovat peräisin kaikkialta maailmasta, joten Sydneylle ovat ominaisia monikulttuurisuus ja sadat erilaiset kahvilat ja ravintolat, jotka tarjoavat aina uusia kulinaarisia elämyksiä paikallisista raaka-aineista valmistettuina. Viivähdämme Sydneyssä kokonaiset kolme päivää ja neljä yötä. Saavuttuamme perille ajamme suoraan hotellille. Ilta on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 15
Sydney. Kaupunkikierros: kävely Bondi Beachille, opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa ja satamaristeily.

Australiassa on yli 10 000 uimarantaa, ja monet ”aussit” viettävät paljon aikaa rannalla. Yksi tunnetuimmista rannoista on Sydneyn Bondi Beach, joka sijaitsee keskustan itäpuolella. Matkustamme keskustasta bussilla Tamarama Beachille ja kävelemme vajaan 2 km matkan rantaa pitkin Bondi Beachille. Kävelymatkan varrella on hienoja näköalapaikkoja ja näemme myös aboriginaalien kiviin tekemiä kaiverruksia, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja. Perillä nautimme näkymistä noin kilometrin mittaisella Bondi Beachillä, jonne Sydneyn asukkaat tulevat uimaan, surffaamaan, ottamaan aurinkoa ja – tietysti – katselemaan ihmisiä.

Seuraavaksi ajamme bussilla katsomaan kuninkaallista kasvitieteellistä puutarhaa (Royal Botanical Gardens) ja Mrs Macquarie’s Chairia. Kuuluisa kivipenkki on rangaistusvankien lahja kuvernööri Macquarien vaimolle Elizabethille vuodelta 1810. Sanotaan, että tällä oli tapana istua kivellä ja katsella maisemia ja Iso-Britanniasta saapuvia laivoja. Tuolilta näkee tätä nykyä myös Sydney Harbour Bridge -sillan sekä oopperatalon. Kävelemme noin 1,5 kilometrin matkan oopperatalolle ja reittimme kulkee kasvitieteellisen puutarhan kautta. Puutarhassa saatamme hyvinkin nähdä papukaijoja ja muita eksoottisia lintuja.

Meillä on reilusti aikaa ihailla oopperataloa, joka on Sydneyn maailmankuulu tunnusmerkki. Rakennuksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon ja se muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Talo otettiin käyttöön vuonna 1973 ja siitä lähtien se on ollut yksi maan tärkeimmistä musiikki- ja teatterinäyttämöistä, mistä kuulemme lisää tutustumiskierroksella.

Oopperatalon jälkeen ehdimme katsella hieman Circular Quayta ja syödä lounasta (omakustanteinen). Sen jälkeen lähdemme katselemaan Sydneyä mereltä käsin. Lähdemme risteilylle Sydneyn satama-alueelle ja näemme kaupungin ikonisia rakennuksia, kuten esim. valtavan terässillan Sydney Harbour Bridgen, joka yhdistää upealla tavalla kaupungin eteläisen ja pohjoisen osan.

Kaupunkikierroksemme päättyy Darling Harbouriin, joka on suosittu ja eläväinen alue meren äärellä. Darling Harbourissa on paljon etnisiä ravintoloita ja kahviloita. Voit käveleskellä alueella itseksesi tai seurata matkanjohtajaa. Ajatuksena on syödä illallinen Darling Harbourissa (omakustanteinen) ja kokoontua sitten yhteen ja palata yhdessä hotellille.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 16
Sydney. Retki Blue Mountains -vuoristoon.

Päivän ohjelmassa on kokopäiväretki Blue Mountains -vuorille, jotka sijaitsevat n. 110 km Sydneystä länteen. Hiekkakivivuoret ovat saaneet nimensä alueella kasvavien eukalyptuspuiden haihduttamien öljypisaroiden aiheuttamasta valon taittumisesta sinisävyiseksi. Vuorien keskellä on syviä rotkoja ja yksittäisiä vesiputouksia. Alueen ainutlaatuisen kauneuden takia se on päässyt luontokohteeksi Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Retkellä käymme myös Featherdale Wildlife Parkissa, kahdeksan hehtaarin kokoisella pensaikkoalueella, josta on tehty eläinpuisto. Täällä elää maailman laajin kokoelma australialaisia eläinlajeja (yli 330 lajia), esim. kenguru, koala, vompatti, emu ja erilaisia matelijoita sekä lintuja. Iltapäivän päätteeksi palaamme takaisin Sydneyyn.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 17
Sydney. Omaa aikaa.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Mahdollisuuksia on paljon. Yksi vaihtoehto on kävelykierros mukavalla Darling Harbourin alueella, jossa on paljon kahviloita.

Yöpyminen Sydneyssä.

Päivä 18
Kotimatka.

Tänään on aika lähteä Sydneystä kotia kohti.

Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin.

The Ghan-juna

Matkustajajuna The Ghan kulkee etelän Adelaiden ja pohjoisen Darwinin väliä läpi Australian takamaan. Perinteikäs reitti yli mantereen seuraa kulkuväyliä, joita käyttivät ennen rautatien rakentamista maahan tuodut kamelikaravaanit. Ensimmäinen matka The Ghan -junalla tehtiin vuonna 1929.

Junassa on eritasoisia hyttejä ja matkustusluokkia. Albatros Travelin matkoilla majoitumme Gold Service Class  luokan yksityisiin hytteihin. Hytit ovat viihtyisiä ja mukavia, vaikkei tilaa olekaan erityisen paljon. Toki tilaa on runsaasti sille, mistä junamatkoissa on varsinaisesti kyse: voimme nauttia näkymistä, kun juna kuljettaa meidät manteren puoliväliin.

Päivisin hytti toimii olohuoneena ja illalla se muutetaan makuuhuoneeksi, jossa on ylä- ja alasänky. Hytissä on lakanat, pyyhkeet ja yksittäisiä kylpytuotteita. Kaikissa kahden hengen hyteissä on oma kylpyhuone/WC. Junassa on muutamia yhden hengen hyttejä, joissa ei ole omaa kylpyhuonetta/WC:tä, mutta yhteinen kylpyhuone on vaunun päässä.

Junamatkalla Albatrosin asiakkaat nauttivat kolmen ruokalajin illallisen ja brunssin seuraavana päivänä. Ateriat tarjoillaan näyttävässä Queen Adelaide -ravintolavaunussa, joka on sisustettu siirtomaatyyliin. Ruoka on huolella valmistettua ja vaihtelevaa. Tarjolla on mm. lihaa paikallisilta karjatiloilta. Kaikki ateriat junassa sekä viini, olut ja alkoholittomat juomat sisältyvät matkan hintaan.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Melbourne/Sydney - Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilento Alice Springs – Sydney turistiluokassa
 • Majoitus 15 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen Gold Service-hytissä, The Ghan-junassa
 • Aamiaiset päivinä 3-18
 • Lounas päivinä 4 ja 16
 • Brunssi The Ghan-junassa päivanä 10
 • Illallinen päivinä 3, 9, 11 ja 13
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Lisätietoa ruokailuista The Ghan-junassa: Nousemme junaan puolenpäivän jälkeen. Ennen illallista tarjoillaan aperitiivi. Junamatkaan sis. illallinen ja ruokajuomat sekä seuraavana aamuna brunssi ja ruokajuomat.

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Australian turistiviisumi
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille 
 • Lisämaksullinen retket

Huomioitavaa: Ennakkomaksu tälle matkalle on 800€/hlö.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Melbourne 3 yötä, Warrnambool 1, Mt. Gambier 1, Adelaide 2, The Ghan-juna 1, Alice Springs 1, Kings Canyon 1, Ayers Rock 2 ja Sydney 4.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Tiukat tullimääräykset

Huomaathan, että Australiaan tuotavia hedelmiä ja muita elintarvikkeita koskee erittäin tiukat määräykset. Mikäli tuo maahan tulliselvittämättömiä elintarvikkeita, joutuu maksamaan 500 AUD:n suuruisen sakon (käteisellä). Määräys koskee myös lennolta mukaan otettuja tai lähtömaasta ostettuja ruokia.

Liikkuminen matkan aikana

Kävelemme retkipäivien aikana suhteellisen paljon. Teemme myös vaellusretkiä luonnossa. Kohtuullinen peruskunto on tarpeen ja matkustajan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti, ilman apuvälineitä ryhmän mukana. Matka ei sovi liikuntaesteisell.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu  (tarvitset reppua mm. junamatkalle. Voit pakata siihen junamatkan aikana tarvitsemasi tavarat. Matkalaukut kuljetetaan erillisessä vaunussa, jonne ei ole matkan aikana pääsyä).
 • kevyitä kesävaatteita
 • sadetta- ja tuultapitävä takki
 • hyvät lenkkikengät ja/tai urheilusandaalit
 • uima-asu
 • taskulamppu
 • hyttyskarkote
 • aurinkosuojavoide (korkea suojakerroin)
 • hattu tai lippalakki
 • aurinkolasit
 • käsidesi

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi ja viisumi Australiaan

Australiaan vaaditaan viisumi. Jokaisen matkustajan tulee hakea viisumia itse. Australian turistiviisumi sallii enintään kolmen kuukauden vierailun kerrallaan, ja se on voimassa 12 kuukautta myöntämispäivästä. Toisin kuin perinteiset viisumit, sinun ei tarvitse täyttää paperimuodossa olevaa hakemusta, eikä passiin laiteta viisumitarroja tai leimoja. Sen sijaan Australian turistiviisumi liitetään passiisi sähköisesti. Viisumi on maksuton. Haethan viisumia hyvissä ajoin ennen matkaa, hakemuskäsittely voi kestää jopa pari viikkoa.

Lue viisumin hakuohjeet täältä: 

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/oseania/australia/viisumi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Waltzing Matilda Lähes kolmen viikon matka puolison kanssa
Date published: 2023-04-05
Rated 5 out of 5 by from Kerran elämässä :) Oli hieno ja ainutlaatuinen reissu. Ennen matkaa oli paljon selvitettävää ja tekemistä, mutta mitä paremmin matkan valmisteli sitä mukavampaa oli perillä. Nyt ei tullut yhtään omaa unohdusta tms ja näin oli helppoa lomailla valmiissa pöydässä. Ainutlaatuinen paikka - jokainen päivä oli erilainen ja mahtava. Nähtiin vastakohtaisuudet Australian luonnosta ja ainutlaatuiset eläimet, kulttuurin monipuolisuus, historiaa ja nykyaikaa lukuineen. Oli kaksi mahtavaa paikallista opasta . Oli riittävät tauot ja niistä huolehdittiin hyvin. Ainut pienen pieni miinus oli lähtöpäivä. Pieni näkeminen siihen olisi ollut hyvä rauhallinen päivän kulu - no, toisaalta sauna kotona oli vastaavasti sitäkin parempi saapuminen.
Date published: 2023-04-04
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka ja taitava matkanjohtaja Waltzin Matilda
Date published: 2023-04-01
Rated 3 out of 5 by from kerran elämässä Konsepti ok, mutta parannettavaa jäi
Date published: 2023-04-01
Rated 4 out of 5 by from Ghan -junamatka kohokohta. Juuri sopiva matkan pituus. Sopiva vuodenaika, koska tutustumiskohteet eivät ruuhkaisia. Bussimatkat väkisinkin pitkiä, koska etäisyydet suuret. Ruokailutaukoja voisi lyhentää, että hotelliin saavuttaisin aiemmin ja ehtisi esim. uimaan hyvien hotellien altaisiin.
Date published: 2023-03-30
 • y_2024, m_3, d_1, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_AURTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja