group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Isoja elämyksiä hyvään hintaan: temppeleitä ja pyramideja, viehättäviä siirtomaakaupunkeja sekä katsaus Meksikon ainutlaatuisiin intiaanikulttuureihin.

Tällä matkalla keskitymme elämyksiin. Tutustumme atsteekkien, mayojen ja zapoteekkien kulttuureihin värikkäässä Meksikossa. Matka alkaa Mexico Citystä, jonka Teotihuacánin temppelikaupunki tarjoaa runsaasti arkeologisia löytöjä, ja jossa sijaitsee yksi maailman suurimmista pyramideista. Sumideron kanjonissa teemme matkaa vesiteitse läpi maiseman, joka luotiin miljoonia vuosia sitten. Trooppisessa Palenquessa puolestaan käymme tarunhohtoisilla mayaraunioilla. Kohteisiimme kuuluvat lisäksi viehättävä siirtomaakaupunki Oaxaca, zapoteekkien temppelitasanko Monte Albán sekä San Cristóbal de las Casasin intiaaniyhteisöt. Kierroksemme päättyy Pueblaan, jossa on viihtyisä historiallinen keskusta ja rakennuksia Espanjan siirtomaavallan ajalta.

Kiertomatkan päätteeksi voit vielä viettää lisämaksusta neljä yötä viehättävässä Puerto Vallartassa Tyynenmeren rannikolla. Päivät on varattu rentoutumiselle ja upeasta ympäristöstä nauttimiselle. Matkanpidennyksen hintaan sisältyy retki Banderasin lahdelle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Peso

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Mexico City
Päivä 2 Mexico City - kaupunkikierros, antropologinen museo ja Teotihuacán
Päivä 3 Mexico City - Palenque
Päivä 4 Palenque ja kuuluisat mayakaupungin rauniot
Päivä 5 Palenque - San Cristóbal de las Casas - lyhyt kaupunkikävely
Päivä 6 San Cristóbal de las Casas - vierailu intiaaniyhteisön luona
Päivä 7 San Cristóbal de las Casas - risteily Sumideron kanjonissa - Tehuantepec
Päivä 8 Tehuantepec - mezcal-tislaamo - paikallisia käsitöitä - Oaxaca
Päivä 9 Oaxaca ja Monte Albánin temppelivuori
Päivä 10 Oaxaca - Puebla - kaupunkikävely
Päivä 11 Puebla - Mexico City - Frida Kahlon talo - kotimatka tai lisäpäivät Puerto Vallartassa
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Mexico City

Saavumme Mexico Cityyn, jonka jälkeen ajamme hotelliimme ja nukumme pitkät yöunet.

Yöpyminen Mexico Cityssä.

Päivä 2
Mexico City - kaupunkikierros, antropologinen museo ja Teotihuacán

Tänään teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme Mexico Cityn historialliseen keskusaukioon, zócaloon. Näemme mm. Cortesin Kansallispalatsin, jonka portaikon seinien kuuluisat freskot on maalannut Diego Rivera. Ne kuvaavat Meksikon historiaa vuosina 1521–1930. (Huomaathan, että jos Kansallispalatsissa on virallista ohjelmaa, emme pääse sisään.) Seuraava kohteemme on maailmankuulu antropologinen museo, joka tekee vaikutuksen jopa paatuneimpaankin museoiden vihaajaan. Ainutlaatuinen kokoelma ja sisustus tekevät museokäynnistä mieliin painuvan. Saamme oivan johdatuksen edessä olevaan kiertomatkaan ja käsityksen Meksikon monista kulttuureista, niiden erityispiirteistä ja suhteista toisiinsa.

Iltapäivän kohteemme on kuuluisa Teotihuacánin temppelikaupunki, yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista rauniokomplekseista. Kaupunki perustettiin noin 200 eKr., mutta sitä rakennettiin pitkään. Kukoistuskausi oli 450–650 jKr., jolloin kaupunki oli suurin maailmassa. Tuolloin rakennettiin 65 m korkea Aurinkopyramidi, kuten myös Kuupyramidi, joka sijaitsee kaksi kilometriä pitkän Avenida de los Muertosin (Kuolleiden puistokatu) päässä. Kadun nimesivät 800 vuotta myöhemmin atsteekit.

Yöpyminen Mexico Cityssä.

Päivä 3
Mexico City - Palenque

Aamulla ajamme lentokentälle ja lennämme kohti etelää määränpäänämme Villahermosa. Jatkamme bussilla Palenqueen, joka tunnetaan upeista mayakaupungin raunioistaan. Palenque on ehkä Keski-Amerikan tutkituin iso mayakaupunki. 1700-luvun lopulla espanjalaiset alkoivat toden teolla kiinnostua alueesta, ja seudulle tehtiin useita tutkimusmatkoja. Tanskalainen Frans Blom kartoitti 1923 suurimman osan raunioista, jotka ovat nykyään nähtävissä Palenquessa. Blom lähetti Meksikon hallitukselle selvityksen, jossa suositteli aloittamaan entisöimistyöt. Meksikon kansallinen antropologian ja historian instituutti johdossaan Alberto Ruz Lhuillier teki kaivauksia alueella 1949–1952. Viimeisten 15–20 vuoden aikana on tehty paljon kaivauksia, mutta arkeologit arvioivat, että vasta 5 % muinaisesta mayakaupungista on saatu tähän mennessä kaivettua esiin.

Yöpyminen Palenquessa.

Päivä 4
Palenque ja kuuluisat mayakaupungin rauniot

Lähdemme heti aamulla tutustumaan Palenquen ainutlaatuisiin mayakaupungin raunioihin, jotka sijaitsevat viidakon keskellä kiehtovassa Chiapasin provinssissa, jossa asuu pääasiassa intiaaneja. Palenqueta pidetään myöhäisklassisen mayakulttuurin huipentumana. Tärkein rakennus on Templo de las inscripciones, ylipappi Pacalin hauta, joka löytyi 1952. Pacal eli 603–683 jKr. ja oli yksi Palenquen tärkeimpiä hallitsijoita. Kun hauta löytyi, se mullisti kaikki teoriat siitä, että mayat olisivat rakentaneet vain pyramidia muistuttavia temppeleitä. Palenquesta on sittemmin löytynyt yli 300 hautaa. Hautoja on löytynyt myös muista mayakaupungeista, kuten Tikalista, Copanista ja Calakmulista. Palenquen suurin rakennus on palatsi, johon kuuluu kolme sisäpihaa ja torni, jota käytettiin ilmeisesti observatoriona. Mayoja on toisinaan pidetty sotaisana kansana, toisinaan rauhaa rakastavina – tulkinta on muuttunut sitä mukaa, kun tutkimus on edennyt. Uusimmat tutkimukset todistavat mayojen olleen poikkeuksellisen älykkäitä. He tunsivat kirjoitusjärjestelmän, tähtitiedettä ja matematiikkaa. Mayat kehittivät mm. abstraktin luvun nolla.

Yöpyminen Palenquessa.

Päivä 5
Palenque - San Cristóbal de las Casas - lyhyt kaupunkikävely

Jätämme taakse tasangon ja rehevän sademetsän Palenquen ympärillä ja ajamme ylös San Cristóbal de las Casasiin pitkin kiemuraisia vuoristoteitä läpi usean ilmastovyöhykkeen. Viihtyisä kaupunki on Chiapas-provinssin intiaanikulttuurin keskus. Kaupunki on nimetty piispa Bartolomé de las Casasin mukaan. De las Casas oli intiaaniväestön tukija ja sai Espanjan hallinnon myöntämään intiaaneille tietyt oikeudet. Täällä San Cristóbalissa, kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella, kokoontuvat paikalliset tzotzil-, chamula- ja zinacantek-intiaanit käymään kauppaa. Huolimatta pitkästä espanjalaisvaikutuksesta ja kirkon voimakkaasta painostuksesta heimot ovat onnistuneet säilyttämään ja kehittämään omia perinteitään, joista he ovat hyvin ylpeitä. Teemme lyhyen kävelykierroksen saavuttuamme San Cristóbaliin iltapäivän lopulla.

Yöpyminen San Cristóbal de las Casasissa.

Päivä 6
San Cristóbal de las Casas - vierailu intiaaniyhteisön luona
Aamupäivällä käymme tutustumassa paikallisiin heimokansoihin, chamuloihin ja zinacantekeihin kaupungin pohjoispuolella. Chamula-intiaanit pukeutuvat perinteisesti paksuihin valkoisiin villaröijyihin, jotka on vyötetty, sekä puolipituisiin housuihin. Zinacantek-intiaanien asut ovat yleensä sinisiä, violetteja ja vihreitä ja päässä heillä on litteä palmuhattu, jota koristavat liehuvat nauhat. He eivät halua tulla valokuvatuiksi, ja meidän tulee kunnioittaa heidän toivettaan. Erityisesti San Juan de Chamulan kirkossa kuvaaminen on kielletty. Kirkossa ei ole istumapaikkoja, vaan lattioita peittävät oljet ja havut. Katolinen uskonto sekoittuu muinaisiin mayarituaaleihin kiehtovalla tavalla. San Juan de Chamulasta ajamme rehevään Zinacantánin laaksoon, jossa reittimme kulkee ohi mauste-, kukka-, kurpitsa- ja sitrushedelmäviljelysten. Laaksossa asuu chiapas-intiaaneja, jotka tunnetaan käsitöistään. Katseltuamme hieman ympärillemme palaamme San Christóbaliin, jossa iltapäivä on omaa aikaa.
Päivä 7
San Cristóbal de las Casas - risteily Sumideron kanjonissa - Tehuantepec
Aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja saavumme tunnin päästä kauniiseen Sumideron kanjoniin. Kanjonia pidetään yhtenä Väli-Amerikan kiehtovimmista luonnonilmiöistä. Kanjoni on syntynyt 35 miljoonan vuoden aikana maankuoren halkeamien ja Grijalvajoen aiheuttaman eroosion vaikutuksesta. Joki virtaa yhä kanjonin läpi, ja me nousemme veneisiin ja teemme kierroksen Grijalvajoella. Pystysuorat, kilometrin korkeuteen nousevat kanjoninseinämät ovat mahtava näky. Alueella elää paljon erilaisia lintulajeja ja eläimiä, joita toivottavasti näemme veneretken aikana. Jatkamme matkaa kohti Tehuantepeciä, jossa yövymme.
Päivä 8
Tehuantepec - mezcal-tislaamo - paikallisia käsitöitä - Oaxaca

Meillä on edessä kiinnostava päivä. Vietämme aamupäivän matkaten kohti Oaxacan provinssia. Matkaa teemme pitkin mutkaisia vuoristoteitä. Maisemat ovat vaikuttavat. Matkan varrella tutustumme mezcalin eli agaavekasvista valmistettavan viinan tuotantoon sekä vierailemme yhdessä alueen käsityöläiskylistä. Perillä Oaxacassa on mielenkiintoisia intiaanien korkeakulttuurista kertovia jäänteitä. Kaunis kaupunki on säilyttänyt Espanjan siirtomaa-aikaisen tunnelmansa. Kaupungin pääaukion ympärillä on monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joista houkuttelevin vaihtoehto kannattaa valita illallispaikaksi.

Yöpyminen Oaxacassa.

Päivä 9
Oaxaca ja Monte Albánin temppelivuori

Päivän retkellä suuntaamme zapoteekkien pyhälle Monte Albán temppelivuorelle. Tämä kahden kilometrin korkeudessa sijaitseva tasanko oli noin 2 000 vuotta sitten zapoteekkien pääkaupunki ja kulttuurin keskus. Hyvin säilyneen pääkaupungin kukoistuskausi oli noin 100 eKr.–800 jKr. Temppelivuorelta on löydetty mayakirjoituksia muistuttavia hieroglyfejä ja erikoisia vääntyneitä ihmishahmoja kuvaavia reliefejä. Iltapäivällä voit tutkia Oaxacan kaupunkia omatoimisesti tai rentoutua hotellissa.

Yöpyminen Oaxacassa.

Päivä 10
Oaxaca - Puebla - kaupunkikävely
Aamulla ajamme kohti pohjoista ja viihtyisää Pueblaa, joka on samannimisen osavaltion suurin kaupunki. Pueblan vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sillä se on erinomainen esimerkki renessanssiarkkitehtuurista, jollaista toteutettiin myös muissa Meksikon siirtomaakaupungeissa. Monet uskonnolliset rakennukset ovat säästyneet hyvin. Teemme kävelykierroksen vanhoilla kaduilla ja näemme mm. katedraalin, zócalon sekä kauniin Plaza de la Constituciónin. Kävellessämme ihailemme upeita barokkirakennuksia ja kaakelein koristeltuja julkisivuja. Puebla tunnetaan keramiikastaan. Kukoistuskausi oli 1600–1700-luvulla. Tyylisuuntaa kutsutaan talaveraksi 1500-luvulla Espanjan Talavera de la Reinasta saapuneiden ruukuntekijöiden mukaan. He tulivat Pueblaan opettamaan savenvalamistekniikkaa, mutta paikalliset tekijät kehittivät oman tyylinsä. Talavera-keramiikasta on tullut uudelleen suosittua. Puebla on kuuluisa myös paikallisesta herkusta, mole-kastikkeesta, johon kuuluu mm. suklaata, pähkinöitä ja chiliä.
Päivä 11
Puebla - Mexico City - Frida Kahlon talo - kotimatka tai lisäpäivät Puerto Vallartassa

Nautimme aamupäivästä Pueblassa ennen kuin ajamme takaisin Mexico Cityyn. Käymme Coyacánin esikaupungissa sijaitsevassa Frida Kahlon kotimuseossa. “Sininen talo” oli taiteilijan lapsuudenkoti, jossa hän sittemmin asui yhdessä miehensä Diego Riveran kanssa kuolemaansa saakka. Museossa on kiinnostava kokoelma meksikolaista kansantaidetta ja antiikkia. Osa talosta on jätetty sellaiseksi kuin se oli Kahlon kuollessa 1954. Erityisesti keittiössä, ruokasalissa ja makuuhuoneessa voi yhä aistia taiteilijan vahvan persoonallisuuden.

Jos olet ostanut lisäpäiviä Puerto Vallartassa, matkaat bussilla Pueblasta Mexico Cityn lentokentälle, josta lennät Puerto Vallartaan. Vierailu Frida Kahlon kotimuseossa ei kuulu ohjelmaan. Puerto Vallartassa sinua on vastassa englantia puhuva paikallisopas, joka johdattaa sinut hotelliisi. Lue lisää päivistä Puerto Vallartassa alla.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
348€ (10 yötä)
Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki-Mexico City-Helsinki turistiluokassa (Amsterdamin kautta)
 • reittilento Mexico City – Villahermosa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • kuljetukset, retket sekä sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • aamiaiset
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 348€ (10 yötä)
 • muut ateriat sekä juomat matkan aikana
 • palvelu- ja juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (n. 75 USD/henkilö, maksetaan paikallisessa valuutassa)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Mexico City 2 yötä
Puebla 1
Palenque 2
San Cristóbal de las Casas 2
Tehuantepec 1
Oaxaca 2

Vahvistamme hotellien yhteystiedot matkadokumenttien/lentolippujen mukana.

Matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • uima-asu
 • sateen- ja tuulenpitävä takki
 • käytännölliset, tutut kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • käsidesi

Jätäthän kotiin arvokkaat korut ja kellot, jotka voisivat herättää taskuvarkaiden huomion.

Liikkuminen ja välimatkat

Meksikossa on paljon nähtävää, maa on suuri ja matkaohjelmamme on runsas. Tämä tarkoittaa muutamina päivinä pitkiä ajomatkoja. Toisaalta voimme taata, että näet ja koet paljon matkan aikana.

Päivä 2 noin 106 km

3. 152 km

5. 219 km

6. 17 km

7. 364 km

8. 252 km

10.  344 km

11. 132 km

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkanpidennys Puerto Vallartassa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta Alkaen 698€
Lisäpäivät Puerto Vallartassa (neljä yötä)

Puerto Vallarta on yksi Meksikon kauneimmista rannikkokaupungeista, jossa vallitsee viehättävä, aito tunnelma. Kaupunki sijaitsee upealla paikalla Banderasin lahden äärellä. Puerto Vallartasta tuli tunnettu 1960-luvulla, kun Hollywood päätti kuvata täällä elokuvan The night of the iguana (suom. Liskojen yö). Elokuvaa tähdittivät isot nimet, kuten Richard Burton, Deborah Kerr ja Ava Gardner. Elokuvatähdet ihastuivat paikkaan, ja siitä tuli nopeasti suosittu lomakohde tunnettujen amerikkalaisten keskuudessa. Richard Burton ja hänen puolisonsa Elizabeth Taylor ostivat Puerto Vallartasta jopa talon ja lomailivat kaupungissa kymmenien vuosien ajan. Puerto Vallarta on yhä ihastuttava lomakaupunki rantakatuineen, ravintoloineen, baareineen ja putiikkeineen, joissa myydään suosittuja meksikolaisia käsitöitä, kuten lasia, värikkäitä mattoja, puuhuonekaluja ja paljon muuta.

Päivä 11 (kiertomatkan viimeinen päivä) - Puebla – Mexico City. Lento Puerto Vallartaan.
Vietämme aamun Pueblassa, kunnes ajamme Mexico Cityn lentokentälle.  Lennämme Tyynenmeren rannikolla sijaitsevaan Puerto Vallartaan. Puerto Vallartassa on vastassa kuljettaja, joka vie sinut hotelliisi.

Päivä 12 - Puerto Vallarta. Omaa aikaa.
Koko päivä aikaa tutustua Puerto Vallartaan! Tee retki kaupungin historialliseen keskustaan ja vieraile Puerto Vallartan katedraalissa, jota koristaa kaunis kellotorni. Illalla kannattaa tehdä kävelykierros rantakadulla, joka kuhisee elämää. Rantakadun lähistöllä on laaja valikoima ravintoloita – kaupunki on kuuluisa hyvästä ja laadukkaasta ruoasta.

Päivä 13 - Puerto Vallarta. Retki Banderasin lahdelle.
Tänä aamuna ohjelmassa on retki Banderasin lahdelle. Pääset tutustumaan lahden kiehtoviin asukkaisiin.
Huomioitavaa: Jos olet Puerto Vallartassa 24.3–7.12., matkaohjelmaan sisältyy delfiiniretki. Jos taas olet Puerto Vallartassa 8.12–23.3., ohjelmassa on valasretki. Molempia retkiä johtaa englantia puhuva biologi, joka tuntee alueen hyvin.

Delfiiniretki (ohjelmassa 24.3.–7.12.)
Banderasin lahdessa asuu useita delfiinilajeja. Ennen kuin astut veneeseen, biologiopas kertoo lajeista, joita saatat retkellä nähdä. Yksi laajimmalle levinneistä ja rakastetuimmista delfiinilajeista on pullonokkadelfiini, joka tunnetaan ystävällisyydestään ja uteliaisuudestaan. Lahdessa viihtyvät myös atlantintäplädelfiinit sekä suippokuonodelfiinit. Molemmat lajit ovat hyvin aktiivisia ja tykkäävät hyppiä ja leikkiä vedessä. Suippokuonodelfiini tunnetaan myös nimellä pyöriäisdelfiini, sillä se pyörähtää itsensä ympäri hypätessään vedestä ylös.

Tällä retkellä saatamme hyvällä onnella nähdä delfiinien vastasyntyneitä poikasia, delfiinipariskuntia sekä isompia ryhmiä, jotka uivat ja leikkivät yhdessä. Joka tapauksessa kyse on hienosta elämyksestä, josta saa näpsittyä kivoja lomakuvia. Retkellä on mahdollisuus myös snorklaamiseen. Paikka valitaan retkipäivänä tuuli- ja sääolosuhteiden perusteella. Vedenpinnan alla odottaa trooppinen ja värikäs maailma mielenkiintoisine kaloineen, jollaisia emme näe kotivesissämme. Retki kestää viisi tuntia ja toteutetaan veneellä, jossa on tilaa 12 matkustajalle. Matkan varrella tarjoillaan alkoholittomia juomia ja voileipiä (sisältyy retken hintaan).

Valasretki (ohjelmassa 8.12.–23.3)
Tällä retkellä tapaat joitakin luonnon kiehtovimmista olennoista, nimittäin vaikuttavia ryhävalaita, jotka uivat vuosittain Banderasin lahdelle lisääntymään. Aikuinen ryhävalas voi kasvaa jopa 19 m pitkäksi ja painaa 30 tonnia. Se poikkeaa ulkonäöltään selvästi muista uurteisvalaista pitkine kylkievineen ja poimuisine kuonoineen. Ryhävalas on aktiivinen valas: se hyppää ylös vedestä ja kun se sukeltaa uudelleen, sen iso pyrstö vilahtaa näkyviin. Ryhävalaskoiraat laulavat monimutkaista laulua, jota pidetään osana valaiden parittelurituaalia. Laulu voi jatkua tuntikausia. Veneessä on vedenalainen mikrofoni, ja jos olemme onnekkaita, saamme kuulla valaiden laulua. Ennen kuin astut veneeseen, biologiopas kertoo ryhävalaista. Retki kestää neljä tuntia ja toteutetaan veneellä, joka on suunniteltu erityisesti valaiden tarkkailuun ja jossa tilaa vain 12 matkustajalle. Matkan varrella tarjoillaan kahvia, vettä ja pikkuleipiä (sisältyy retken hintaan).

Käytännön tietoa: Kun lähdet retkelle, ota taksi hotellilta satamaan, josta retki alkaa. Ennen lähtöä saat tiedot ajankohdasta, taksimatkan hinnasta ja tapaamispaikasta satamassa.

Päivä 14 - Puerto Vallarta. Omaa aikaa.
Viimeisen päivän Puerto Vallartassa voit viettää vaikka rannalla, uima-altaalla tai käveleskellen vanhassakaupungissa.

Päivä 15 - kotimatka
Aamupäivä on omaa aikaa. Sen jälkeen lähtee kuljetus Puerto Vallartan lentokentälle.

Päivä 16 - Saapuminen Helsinkiin

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Puerto Vallartassa asut tässä hotellissa:

Hotel Playa los Arcos
Viehättävä hotelli on sisustettu meksikolaiseen tyyliin. Hotelli sijaitsee Puerto Vallartan parhaalla paikalla: käynti Playa del Solille, yhdelle Puerto Vallartan parhaista rannoista, ja samalla aivan vanhankaupungin keskellä. Lisäksi rantakadulle on lyhyt kävelymatka. Hotellissa on kaksi uima-allasta, jotka sijaitsevat vierekkäin, sekä poreallas, josta on merinäköala. Allasalueen päässä sijaitsee ranta, jonka lepotuolit ja aurinkovarjot ovat vapaasti käytettävissä. Hotelli tarjoaa monenlaisia kulinaarisia elämyksiä: Mi pueblito -ravintolassa on tarjolla sekä meksikolaisia että kansainvälisiä annoksia, useita kertoja viikossa ohjelmassa on myös illallinen meksikolaisen show’n saattelemana. Kaiser Maximilian Restaurant and Cafe on hotellin gourmetravintola, joka tarjoilee korkealuokkaista eurooppalaistyylistä ruokaa. Palapa-rantabaarista voi ostaa välipalaa ja juomia sekä päivisin että iltaisin. Baarissa on iltaisin lisäksi elävää musiikkia. Hotel Playa los Arcosissa on myös spa-osasto, ja rannalla on tarjolla vesiurheilumahdollisuuksia, kuten sukellusta (maksullisia). Hotellissa on kaikkialla ilmainen Wi-Fi.

Kaikki huoneet on sisustettu meksikolaiseen siirtomaatyyliin. Huonekalut on puusta käsin kaiverrettu. Huoneessa on iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, puhelin, ilmastointi, silitysrauta, hiustenkuivain, tv sekä tallelokero. Huoneessa on ilmainen Wi-Fi. Kaikissa on huoneissa on oma parveke tai terassi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
148€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Mexico City - Puerto Vallarta - Mexico City
 • englantia puhuva kuljettaja/paikallisopas matkalla lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 4 yötä kolmen tähden hotellissa, aamiaiset
 • retki Banderasin lahdelle englantia puhuvan biologin johdolla
Hintaan ei sisälly
 • suomalainen matkanjohtaja
 • lisämaksu yhden hengen honeesta 148€
 • muut ateriat ja juomat matkan aikana
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti.  Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Tehokas paketti Matka oli kokonaisuutena hyvin onnistunut. Matkanjohtaja Soile Irene oli loistava: tiesi paljon, oli espanjankielentaitoinen, huolehti hyvin käytännön asioista. Paljon nähtiin erilaisia maisemia ja kiinnostavia kohteita. Kyseessä ei ollut lepoloma, bussissa ajettiin n 1900 km, yövyttiin 6 hotellissa ja pitkät lennot päälle. Kaikki muu menetteli, mutta viimeisen vuorokauden voisi suunnitella järkevämmin. Pitkän ja helteisen retkipäivän jälkeen suoraan yölennolle hikisenä ja väsyneenä. Vaatteet sentään saatiin vaihdettua lentokentän toiletissa. Yölennon jälkeen 5 h välilasku Heathrowssa. Vatsatautiin kannattaa varautua, ottaa imodiumia, urheilujuomajauhetta ja pikakaurapuuroa mukaan.
Date published: 2019-02-21
Rated 5 out of 5 by from Intiaanikulttuureihin tutustumista, kivoja kaupunkeja ja upeita maisemia Palasimme antoisalta matkalta viime viikolla. Matka ylitti odotuksemme. Viehättävät 1500-luvulla perustetut kaupungit (Unscon maailmanperintökohteita), kolme intiaanikulttuurien rauniokaupunkia, vuoristomaisemat ja intiaanikylät olivat kaikki sellaista Meksikoa jota emme aikaisemmin tunteneet. Ryhmämme oli pienehkö ja matkanjohtaja erittäin asiantunteva, huolehtiva ja ammattitaitoinen. Kun vielä lisätään päivittäinen auringonpaiste, emme voi kuin suositella matkaa kulttuureista ja historiasta kiinnostuneille. Bussisiirtymät olivat pitkiä, välilento vei lähes päivän. Kiipeily raunioilla osin yli 2000m korkeudessa vaatii kuntoa. Lämpötilavaihtelu oli suuri, 12 - 32 astetta.
Date published: 2019-11-18
Rated 5 out of 5 by from Hyvä läpileikkaus Meksikon eteläosasta Mielenkiintoinen ohjelma, jossa tutustuttiin kolmeen intiaanikulttuuriin lisäksi käynti Sumideron kanjonilla ja Mescal tehtaalla olivat mielenkiintoisia. Mielestäni mielenkiintoisin retki oli kuitenkin vierailu San cristobalin lähella oleva intiaanikylä, jossa näki ns. perinteistä intiaanien elämää ja muita turisteja ei meidän käynnin aikana kylässä ollut. Meksikon edullinen hintataso oli minulle yllätys. (selvisin 12 päivää 300 €:lla, joka sisälsi myös matkamuistot) Vuoristossa oli aamuisin yllättävän kylmä, joten lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan.
Date published: 2018-02-09
Rated 4 out of 5 by from Komeita nähtävyyksiä, mutta pakaralihakset kovilla Menomatka Hesan kentältä hotelliin Mexicossa kesti 26h, paluumatka n. 20h, vaihtoajat Amsterdamissa 6h ja 5,5h. Lisäksi perillä suurin osa päivänvalon ajasta vietettiin bussissa. Eli pakara- ja selkälihakset kannattaa virittää etukäteen matkakuntoon. Meksiko teki miellyttävän vaikutukset ja nähtävyydet olivat vaikuttavia ja upeita. Pääkaupunki Mexicon ohjelman suunnittelussa oli puutteita, niinpä Riveran freskot ja Kahlon museo jäivät näkemättä. Opas Irma oli hyvä ja kaikki, mihin hän pystyi vaikuttamaan, sujui erinomaisesti.
Date published: 2017-11-09
Rated 4 out of 5 by from Tuhti paketti nähtävää ja koettavaa Olin matkalla kaksi viikkoa, matkaan pidennys mukaan luettuna. Meksiko on suuri maa, ehdimme nähdä siitä kohtuullisen osan ja kokea monipuolisesti sen tarjontaa: arkeologiaa, kaupunki-, ruoka- ja kansankulttuuria, aurinkoa ja hiekkarantoja. Tämä on ideaali matka niille, jotka tahtovat tutustua uusiin paikkoihin ja asioihin joko ohjatusti tai itsenäisesti: aikaa oli molemmille tavoille, mutta se edellytti jatkuvaa aktiivisuutta ja halua tehdä pitkää päivää.
Date published: 2017-11-13
Rated 4 out of 5 by from Matkan sisältö hyvä Matka kesti 12 päivää. Aika paljon oli autossa istumista, mutta sitä ei voi välttää kun maa on suuri. Ehkä hiukan tuli kiireen tuntu. Esim. Pueblassa olisi voitu olla kaksikin yötä ja ehkä Meksiko Cityssä olisi myös ollut enemmän katsottavaa kuin nyt ehdittiin. Lentojen aikataulut olivat huonot. Amsterdamiin menee useita lentoja päivässä. Hinnastako johtui, että piti lähteä kovin aikaisin aamulla ja sitten odottaa 7 tuntia jatkolentoa?
Date published: 2018-02-09
Rated 4 out of 5 by from Hyvä konaisuus Meksikon historiaa ja nykypäivää Olin matkalla helmikuussa 2019. Matka oli kokonaisuutena ottaen oikein onnistunut ja vastasi odotuksiani. Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Hienot arkeologiset kohteet ja siirtomaa-ajan kaupungit, joissa olisi viihtynyt hieman pidempäänkin. Hotellit olivat vaihtelevia, mutta persoonallisia ja vastasivat odotuksiani. Vuoristossa yöt olivat viileitä ja hotelleissa ei ollut lämmitystä, joten käyttöä tuli myös lämpimämmille vaatteille. Erityinen kiitos erinomaiselle suomalaiselle oppaalle. Hänellä oli paljon tietoa ja osaamista, kuinka matka saadaan onnistumaan. Pieni miinus siitä, että matkan hintaan ei kuulunut muita aterioita kuin aamiainen. Omatoiminen ruokailu oli kyllä edullista, mutta muutama yhteinen illallinen olisi ollut paikallaan. Se olisi myös ollut hyvä tilaisuus esitellä Meksikon monipuolista keittiötä. Matka olisi mielellään voinut olla muutaman päivän pidempi. Välimatkat ovat pitkiä, aika paljon aikaa kului bussissa istumiseen. Osassa kohteita olisi voinut olla pari päivää enemmänkin.
Date published: 2019-02-18
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka Mexicoon Matka Mexicoon 3 - 14.11.2019 oli ohjelmaltaan onnistunut ja matkanjohtaja Irma H erinomainen. Itsestä kiinni, miten oli valmistautunut matkaan ja kerännyt tietoa. Irma kertoi hyvin ja hänellä oli laajat tiedot Mexicosta, kaikilta elämänaloilta ja historiasta. Ja sitoutui hoitamaan ryhmä asioita voimia säästämättä, omasta mukavuudestaan luopuen, sairaustapaukset yms.
Date published: 2019-11-18
 • y_2020, m_9, d_22, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_24
 • loc_fi_FI, sid_MXRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

MXRTR07AFI