group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Isoja elämyksiä hyvään hintaan: temppeleitä ja pyramideja, viehättäviä siirtomaakaupunkeja sekä katsaus Meksikon ainutlaatuisiin intiaanikulttuureihin.

Tällä matkalla keskitymme elämyksiin. Olemme suunnitelleet mielenkiintoisen kiertomatkan, jonka aikana tutustumme atsteekkien, mayojen ja zapoteekkien kulttuureihin värikkäässä Meksikossa. Matka alkaa Mexico Citystä, jossa teemme kaupunkikierroksen ja näemme esimerkiksi Diego Riveran freskot. Sumideron kanjonissa teemme matkaa vesiteitse läpi maiseman, joka luotiin miljoonia vuosia sitten. Trooppisessa Palenquessa puolestaan käymme tarunhohtoisilla mayaraunioilla. Kohteisiimme kuuluvat lisäksi viehättävä siirtomaakaupunki Oaxaca, zapoteekkien temppelitasanko Monte Albán sekä San Cristóbal de las Casasin intiaaniyhteisöt. Kierroksemme päättyy Pueblaan, jossa on viihtyisä historiallinen keskusta ja rakennuksia Espanjan siirtomaavallan ajalta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Peso

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Mexico City
Päivä 2 Mexico City - kaupunkikierros, antropologinen museo ja Frida Kahlon talo
Päivä 3 Mexico City - Palenque
Päivä 4 Palenque ja kuuluisat mayakaupungin rauniot
Päivä 5 Palenque - San Cristóbal de las Casas - lyhyt kaupunkikävely
Päivä 6 San Cristóbal de las Casas - vierailu intiaaniyhteisön luona
Päivä 7 San Cristóbal de las Casas - risteily Sumideron kanjonissa - Tehuantepec
Päivä 8 Tehuantepec - mezcal-tislaamo - paikallisia käsitöitä - Oaxaca
Päivä 9 Oaxaca ja Monte Albánin temppelivuori
Päivä 10 Oaxaca - Puebla - kaupunkikävely
Päivä 11 Puebla - Mexico City - Teotihuacán - kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Casa Conzatti - Oaxaca

 • 45 huonetta
 • Keskustassa
 • 24 h vastaanotto
 • Ravintola
 • Baari
 • Maksuton wi-fi (myös huoneissa)

Casa Conzatti sijaitsee Oaxacan historiallisessa keskustassa. Hotelli on nimetty italialaisen luonnontutkijan ja kasvitieteilijän Cassiano Conzattin mukaan, joka asui täällä 1900-luvun lopulla. Hotellin vieressä on Conzattin puutarha. Hotelli on sisustettu meksikolaiseen tyyliin. Päivän kokemuksia voi kertailla puutarhan viihtyisässä baarissa ja ravintolassa.

Huoneet
Tilavat huoneet on sisustettu meksikolaiseen tyyliin. Kaikissa huoneissa on TV, puhelin, ilmastointi, hiustenkuivain, kahvinkeitin, silitysvälineet ja maksuton tallelokero.

Ciudad Real Centro Historico - San Cristóbal de las Casas

 • 32 huonetta
 • Keskustassa
 • 24 h vastaanotto
 • Ravintola
 • Baari
 • Maksuton Wi-Fi yleisissä tiloissa

Ciudad Real Centro Histórico sijaitsee San Cristóbal de las Casasin keskustassa. Kaikki tärkeimmät nähtävyydet on kävelyetäisyydellä hotellilta. Rakennus on klassinen ja tunnelma hotellissa on kotoisa. Ravintola Sensaciones de Chiapasissa hotellin puutarhassa voit nauttia paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Iltaisin baarissa on elävää musiikkia.

Huoneet
Viihtyisät huoneet, joissa kaikissa tv, puhelin, keskusilmastointi/lämmitys, maksuton tallelokero.

Ciudad Real Palenque - Palenque

 • 72 huonetta
 • 1,5 km Palenquen keskustaan
 • 24 h vastaanotto
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas

Ciudad Real Palenque sijaitsee lähellä Palenquen kaupunkia. Hotelli on rakennettu meksikolaiseen ja karibialaiseen tyyliin, rakennusmateriaaleina on käytetty luonnonmateriaaleja, mm. puuta ja kiveä. Hotellia ympäröi trooppinen puutarha ja sijainti on rauhallinen. Täällä on isohko uima-allas ja palmujen väliin viritettyjä riippumattoja. Ravintolassa voi nauttia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia, baarissa on iltaisin elävää musiikkia.

Huoneet
Tilavat huoneet, joissa kaikissa on TV, puhelin, ilmastointi ja tallelokero.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.698€
Helsinki
Matkan pidennys
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Mexico City

Saavumme Mexico Cityyn, jonka jälkeen ajamme hotelliimme ja nukumme pitkät yöunet.

Yöpyminen Mexico Cityssä.

Päivä 2
Mexico City - kaupunkikierros, antropologinen museo ja Frida Kahlon talo

Tänään teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme Mexico Cityn historialliseen keskusaukioon, zócaloon. Näemme mm. Cortesin Kansallispalatsin, jonka portaikon seinien kuuluisat freskot on maalannut Diego Rivera. Ne kuvaavat Meksikon historiaa vuosina 1521–1930. (Huomaathan, että jos Kansallispalatsissa on virallista ohjelmaa, emme pääse sisään.) Seuraava kohteemme on maailmankuulu antropologinen museo, joka tekee vaikutuksen jopa paatuneimpaankin museoiden vihaajaan. Ainutlaatuinen kokoelma ja sisustus tekevät museokäynnistä mieliin painuvan. Saamme oivan johdatuksen edessä olevaan kiertomatkaan ja käsityksen Meksikon monista kulttuureista, niiden erityispiirteistä ja suhteista toisiinsa.

Jatkamme matkaa Coyacánin esikaupungissa sijaitsevaan Frida Kahlon kotimuseoon. “Sininen talo” oli taiteilijan lapsuudenkoti, jossa hän sittemmin asui yhdessä miehensä Diego Riveran kanssa kuolemaansa saakka. Museossa on kiinnostava kokoelma meksikolaista kansantaidetta ja antiikkia. Osa talosta on jätetty sellaiseksi kuin se oli Kahlon kuollessa 1954. Erityisesti keittiössä, ruokasalissa ja makuuhuoneessa voi yhä aistia taiteilijan vahvan persoonallisuuden.

Yöpyminen Mexico Cityssä.

Päivä 3
Mexico City - Palenque

Aamulla ajamme lentokentälle ja lennämme kohti etelää määränpäänämme Villahermosa. Jatkamme bussilla Palenqueen, joka tunnetaan upeista mayakaupungin raunioistaan. Palenque on ehkä Keski-Amerikan tutkituin iso mayakaupunki. 1700-luvun lopulla espanjalaiset alkoivat toden teolla kiinnostua alueesta, ja seudulle tehtiin useita tutkimusmatkoja. Tanskalainen Frans Blom kartoitti 1923 suurimman osan raunioista, jotka ovat nykyään nähtävissä Palenquessa. Blom lähetti Meksikon hallitukselle selvityksen, jossa suositteli aloittamaan entisöimistyöt. Meksikon kansallinen antropologian ja historian instituutti johdossaan Alberto Ruz Lhuillier teki kaivauksia alueella 1949–1952. Viimeisten 15–20 vuoden aikana on tehty paljon kaivauksia, mutta arkeologit arvioivat, että vasta 5 % muinaisesta mayakaupungista on saatu tähän mennessä kaivettua esiin.

Yöpyminen Palenquessa.

Päivä 4
Palenque ja kuuluisat mayakaupungin rauniot

Lähdemme heti aamulla tutustumaan Palenquen ainutlaatuisiin mayakaupungin raunioihin, jotka sijaitsevat viidakon keskellä kiehtovassa Chiapasin provinssissa, jossa asuu pääasiassa intiaaneja. Palenqueta pidetään myöhäisklassisen mayakulttuurin huipentumana. Tärkein rakennus on Templo de las inscripciones, ylipappi Pacalin hauta, joka löytyi 1952. Pacal eli 603–683 jKr. ja oli yksi Palenquen tärkeimpiä hallitsijoita. Kun hauta löytyi, se mullisti kaikki teoriat siitä, että mayat olisivat rakentaneet vain pyramidia muistuttavia temppeleitä. Palenquesta on sittemmin löytynyt yli 300 hautaa. Hautoja on löytynyt myös muista mayakaupungeista, kuten Tikalista, Copanista ja Calakmulista. Palenquen suurin rakennus on palatsi, johon kuuluu kolme sisäpihaa ja torni, jota käytettiin ilmeisesti observatoriona. Mayoja on toisinaan pidetty sotaisana kansana, toisinaan rauhaa rakastavina – tulkinta on muuttunut sitä mukaa, kun tutkimus on edennyt. Uusimmat tutkimukset todistavat mayojen olleen poikkeuksellisen älykkäitä. He tunsivat kirjoitusjärjestelmän, tähtitiedettä ja matematiikkaa. Mayat kehittivät mm. abstraktin luvun nolla.

Yöpyminen Palenquessa.

Päivä 5
Palenque - San Cristóbal de las Casas - lyhyt kaupunkikävely

Jätämme taakse tasangon ja rehevän sademetsän Palenquen ympärillä ja ajamme ylös San Cristóbal de las Casasiin pitkin kiemuraisia vuoristoteitä läpi usean ilmastovyöhykkeen. Viihtyisä kaupunki on Chiapas-provinssin intiaanikulttuurin keskus. Kaupunki on nimetty piispa Bartolomé de las Casasin mukaan. De las Casas oli intiaaniväestön tukija ja sai Espanjan hallinnon myöntämään intiaaneille tietyt oikeudet. Täällä San Cristóbalissa, kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella, kokoontuvat paikalliset tzotzil-, chamula- ja zinacantek-intiaanit käymään kauppaa. Huolimatta pitkästä espanjalaisvaikutuksesta ja kirkon voimakkaasta painostuksesta heimot ovat onnistuneet säilyttämään ja kehittämään omia perinteitään, joista he ovat hyvin ylpeitä. Teemme lyhyen kävelykierroksen saavuttuamme San Cristóbaliin iltapäivän lopulla.

Yöpyminen San Cristóbal de las Casasissa.

Päivä 6
San Cristóbal de las Casas - vierailu intiaaniyhteisön luona
Aamupäivällä käymme tutustumassa paikallisiin heimokansoihin, chamuloihin ja zinacantekeihin kaupungin pohjoispuolella. Chamula-intiaanit pukeutuvat perinteisesti paksuihin valkoisiin villaröijyihin, jotka on vyötetty, sekä puolipituisiin housuihin. Zinacantek-intiaanien asut ovat yleensä sinisiä, violetteja ja vihreitä ja päässä heillä on litteä palmuhattu, jota koristavat liehuvat nauhat. He eivät halua tulla valokuvatuiksi, ja meidän tulee kunnioittaa heidän toivettaan. Erityisesti San Juan de Chamulan kirkossa kuvaaminen on kielletty. Kirkossa ei ole istumapaikkoja, vaan lattioita peittävät oljet ja havut. Katolinen uskonto sekoittuu muinaisiin mayarituaaleihin kiehtovalla tavalla. San Juan de Chamulasta ajamme rehevään Zinacantánin laaksoon, jossa reittimme kulkee ohi mauste-, kukka-, kurpitsa- ja sitrushedelmäviljelysten. Laaksossa asuu chiapas-intiaaneja, jotka tunnetaan käsitöistään. Katseltuamme hieman ympärillemme palaamme San Christóbaliin, jossa iltapäivä on omaa aikaa.
Päivä 7
San Cristóbal de las Casas - risteily Sumideron kanjonissa - Tehuantepec
Aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja saavumme tunnin päästä kauniiseen Sumideron kanjoniin. Kanjonia pidetään yhtenä Väli-Amerikan kiehtovimmista luonnonilmiöistä. Kanjoni on syntynyt 35 miljoonan vuoden aikana maankuoren halkeamien ja Grijalvajoen aiheuttaman eroosion vaikutuksesta. Joki virtaa yhä kanjonin läpi, ja me nousemme veneisiin ja teemme kierroksen Grijalvajoella. Pystysuorat, kilometrin korkeuteen nousevat kanjoninseinämät ovat mahtava näky. Alueella elää paljon erilaisia lintulajeja ja eläimiä, joita toivottavasti näemme veneretken aikana. Jatkamme matkaa kohti Tehuantepeciä, jossa yövymme.
Päivä 8
Tehuantepec - mezcal-tislaamo - paikallisia käsitöitä - Oaxaca

Meillä on edessä kiinnostava päivä. Vietämme aamupäivän matkaten kohti Oaxacan provinssia. Matkaa teemme pitkin mutkaisia vuoristoteitä. Maisemat ovat vaikuttavat. Matkan varrella tutustumme mezcalin eli agaavekasvista valmistettavan viinan tuotantoon sekä vierailemme yhdessä alueen käsityöläiskylistä. Perillä Oaxacassa on mielenkiintoisia intiaanien korkeakulttuurista kertovia jäänteitä. Kaunis kaupunki on säilyttänyt Espanjan siirtomaa-aikaisen tunnelmansa. Kaupungin pääaukion ympärillä on monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joista houkuttelevin vaihtoehto kannattaa valita illallispaikaksi.

Yöpyminen Oaxacassa.

Päivä 9
Oaxaca ja Monte Albánin temppelivuori

Päivän retkellä suuntaamme zapoteekkien pyhälle Monte Albán temppelivuorelle. Tämä kahden kilometrin korkeudessa sijaitseva tasanko oli noin 2 000 vuotta sitten zapoteekkien pääkaupunki ja kulttuurin keskus. Hyvin säilyneen pääkaupungin kukoistuskausi oli noin 100 eKr.–800 jKr. Temppelivuorelta on löydetty mayakirjoituksia muistuttavia hieroglyfejä ja erikoisia vääntyneitä ihmishahmoja kuvaavia reliefejä. Iltapäivällä voit tutkia Oaxacan kaupunkia omatoimisesti tai rentoutua hotellissa.

Yöpyminen Oaxacassa.

Päivä 10
Oaxaca - Puebla - kaupunkikävely
Aamulla ajamme kohti pohjoista ja viihtyisää Pueblaa, joka on samannimisen osavaltion suurin kaupunki. Pueblan vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sillä se on erinomainen esimerkki renessanssiarkkitehtuurista, jollaista toteutettiin myös muissa Meksikon siirtomaakaupungeissa. Monet uskonnolliset rakennukset ovat säästyneet hyvin. Teemme kävelykierroksen vanhoilla kaduilla ja näemme mm. katedraalin, zócalon sekä kauniin Plaza de la Constituciónin. Kävellessämme ihailemme upeita barokkirakennuksia ja kaakelein koristeltuja julkisivuja. Puebla tunnetaan keramiikastaan. Kukoistuskausi oli 1600–1700-luvulla. Tyylisuuntaa kutsutaan talaveraksi 1500-luvulla Espanjan Talavera de la Reinasta saapuneiden ruukuntekijöiden mukaan. He tulivat Pueblaan opettamaan savenvalamistekniikkaa, mutta paikalliset tekijät kehittivät oman tyylinsä. Talavera-keramiikasta on tullut uudelleen suosittua. Puebla on kuuluisa myös paikallisesta herkusta, mole-kastikkeesta, johon kuuluu mm. suklaata, pähkinöitä ja chiliä.
Päivä 11
Puebla - Mexico City - Teotihuacán - kotimatka

Tänään kohteemme on kuuluisa Teotihuacánin temppelikaupunki, yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista rauniokomplekseista. Kaupunki perustettiin noin 200 eKr., mutta sitä rakennettiin pitkään. Kukoistuskausi oli 450–650 jKr., jolloin kaupunki oli suurin maailmassa. Tuolloin rakennettiin 65 m korkea Aurinkopyramidi, kuten myös Kuupyramidi, joka sijaitsee kaksi kilometriä pitkän Avenida de los Muertosin (Kuolleiden puistokatu) päässä. Kadun nimesivät 800 vuotta myöhemmin atsteekit.

Illan tullen matkaamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki-Mexico City-Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • reittilento Mexico City – Villahermosa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • kuljetukset, retket sekä sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • aamiaiset
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 348€ (10 yötä)
 • muut ateriat sekä juomat matkan aikana
 • palvelu- ja juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (n. 75 USD/henkilö, maksetaan paikallisessa valuutassa)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • uima-asu
 • sateen- ja tuulenpitävä takki sekä lämmintä vaatetta (aamuisin ja iltaisin voi olla viileää)
 • käytännölliset, tutut kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • käsidesi

Jätäthän kotiin arvokkaat korut ja kellot, jotka voisivat herättää taskuvarkaiden huomion.

Vuoristossa yöt ovat viileitä eikä huoneissa aina ole lämmitystä.

Yöpymiset

Yövymme keskitason hotelleissa.

Mexico City: 2 yötä
Palenque: 2 yötä
San Cristóbal de las Casas: 2 yötä
Tehuantepec: 1 yö
Oaxaca: 2 yötä
Puebla: 1 yö

Vahvistamme hotellien yhteystiedot matkadokumenttien/lentolippujen mukana.

Liikkuminen

Meksikossa on paljon nähtävää, maa on suuri ja matkaohjelmamme on runsas. Tämä tarkoittaa muutamina päivinä pitkiä ajomatkoja. Toisaalta voimme taata, että näet ja koet paljon matkan aikana.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Hyvä läpileikkaus Meksikon eteläosasta Mielenkiintoinen ohjelma, jossa tutustuttiin kolmeen intiaanikulttuuriin lisäksi käynti Sumideron kanjonilla ja Mescal tehtaalla olivat mielenkiintoisia. Mielestäni mielenkiintoisin retki oli kuitenkin vierailu San cristobalin lähella oleva intiaanikylä, jossa näki ns. perinteistä intiaanien elämää ja muita turisteja ei meidän käynnin aikana kylässä ollut. Meksikon edullinen hintataso oli minulle yllätys. (selvisin 12 päivää 300 €:lla, joka sisälsi myös matkamuistot) Vuoristossa oli aamuisin yllättävän kylmä, joten lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan.
Date published: 2018-02-09
Rated 4 out of 5 by from Komeita nähtävyyksiä, mutta pakaralihakset kovilla Menomatka Hesan kentältä hotelliin Mexicossa kesti 26h, paluumatka n. 20h, vaihtoajat Amsterdamissa 6h ja 5,5h. Lisäksi perillä suurin osa päivänvalon ajasta vietettiin bussissa. Eli pakara- ja selkälihakset kannattaa virittää etukäteen matkakuntoon. Meksiko teki miellyttävän vaikutukset ja nähtävyydet olivat vaikuttavia ja upeita. Pääkaupunki Mexicon ohjelman suunnittelussa oli puutteita, niinpä Riveran freskot ja Kahlon museo jäivät näkemättä. Opas Irma oli hyvä ja kaikki, mihin hän pystyi vaikuttamaan, sujui erinomaisesti.
Date published: 2017-11-09
Rated 5 out of 5 by from Viva Mexico VIVA!! Täytti kaikki odotukset. Erinomainen opas, mukava matkasera, sää oli myös mainio.
Date published: 2017-11-08
Rated 4 out of 5 by from Tuhti paketti nähtävää ja koettavaa Olin matkalla kaksi viikkoa, matkaan pidennys mukaan luettuna. Meksiko on suuri maa, ehdimme nähdä siitä kohtuullisen osan ja kokea monipuolisesti sen tarjontaa: arkeologiaa, kaupunki-, ruoka- ja kansankulttuuria, aurinkoa ja hiekkarantoja. Tämä on ideaali matka niille, jotka tahtovat tutustua uusiin paikkoihin ja asioihin joko ohjatusti tai itsenäisesti: aikaa oli molemmille tavoille, mutta se edellytti jatkuvaa aktiivisuutta ja halua tehdä pitkää päivää.
Date published: 2017-11-13
Rated 4 out of 5 by from Matkan sisältö hyvä Matka kesti 12 päivää. Aika paljon oli autossa istumista, mutta sitä ei voi välttää kun maa on suuri. Ehkä hiukan tuli kiireen tuntu. Esim. Pueblassa olisi voitu olla kaksikin yötä ja ehkä Meksiko Cityssä olisi myös ollut enemmän katsottavaa kuin nyt ehdittiin. Lentojen aikataulut olivat huonot. Amsterdamiin menee useita lentoja päivässä. Hinnastako johtui, että piti lähteä kovin aikaisin aamulla ja sitten odottaa 7 tuntia jatkolentoa?
Date published: 2018-02-09
Rated 4 out of 5 by from Hyvä kiertomatka Mielenkiintoiset kohteet, mukava, että kaupungeissa oli jonkin verran omaa aikaa. Hotellien sijainnit olivat pääsääntöisesti hyvät, kaupunkien keskustoissa. Bussimatkoilla saisi olla muutama kuvauspaikka lisää (mahtavia maisemia). Etukäteen kehoitettiin ottamaan mukaan kesävaatteet, mutta lämpimiä vaatteita tarvittiin paljon, siitä olisi hyvä mainita etukäteen (yöt ja hotellihuoneet kylmiä).
Date published: 2018-02-10
Rated 3 out of 5 by from matkan suunnittelu ontui Matkan suunnittelijalla ei näyttänyt olevan tarkkaa tietoa mitä Meksikossa oli meneillään. Olimme lähettäneet spostin tiedustellaksemme onko kaikki kunnossa Meksikossa maanjäristyksen jälkeen ja meille vakuutettiin, että kaikki on hyvin ja luvatut kohteet, museot ovat auki. Näinhän ei sitten ollut.
Date published: 2017-11-13
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Matka kesti 11 päivää. Ohjelma oli monipuolinen ja opas erinomainen. Matkan alkuun oli ehkä ympätty hieman liikaa ohjelmaa, josta johtuen aikataulut eivät täysin pitäneet. Hyvä hintalaatusuhde.
Date published: 2017-11-09
 • y_2018, m_10, d_14, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_MXRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19MXRTR07BFI0602