Meksiko

Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä sijaitseva Meksiko on uskomattoman monipuolinen maa. Atsteekkien ja maya-intiaanien korkeakulttuurista kertovat monet upeat temppelirauniot. Intiaanien lisäksi Meksiko tunnetaan mm. Frida Kahlosta, Diego Riverasta, mariachi-musiikista, hopeasta, tequilasta ja tulisista chiliruoista. Maassa on paratiisirantoja ja vuoristoja, tropiikkia sekä leutoa ilmastoa. Meksikon pääkaupungissa, Mexico Cityssä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä.

Asukasluku 127 milj.
Pääkaupunki Mexico City
Kielet Espanja
Lipun keskellä on kuvattuna atsteekkien pyhä kotka, joka viittaa tarinaan Mexico Cityn synnystä.
Tiesitkö, että...
Kuolleiden päivä on suuri juhlapäivä Meksikossa? Synkästä aiheesta huolimatta juhla on iloinen, jopa riehakas.
vanilja tulee Meksikosta? Se on monivuotinen kasvi, joka kuuluu orkideoiden sukuun.
Meksiko sijaitsee Pohjois- ja Etelä-Amerikan välisellä kannaksella Meksikonlahden ja Tyynenmeren välissä. Meksikon eteläisimmät osat kuuluvat Keski-Amerikkaan, suurin osa maasta on Pohjois-Amerikassa. Meksikon naapurimaita ovat pohjoisessa Yhdysvallat ja etelässä Guatemala ja Belize. Itäpuolella maa rajoittuu Meksikonlahteen ja lännessä Karibianmereen sekä Tyyneen valtamereen. Kummallakin rannikolla kulkee vuoristo - itäinen ja läntinen Sierra Madre.

Meksikossa on noin 120 miljoonaa asukasta ja se on maailman suurin espanjankielinen valtio - lisäksi maassa tiedetään olevan noin 70 erilaista alkuperäis- eli intiaanikieltä. Maan pinta-ala on 1 958 201 kilometriä. Meksiko koostuu 31 osavaltiosta, mistä maan virallinen nimi Estados Unidos Mexicanos - Meksikon Yhdysvallat. Jokainen osavaltio on oma autonominen yksikkönsä, jota johtaa kuvernööri.

Meksikon kulttuurin erityispiirre on maan alkuperäiskansojen ja kulttuurien runsaus. Kansantaide on Meksikossa tärkeää ja arvostettua. Eri puolilla maata valmistetaan alueille tyypillisiä käsitöitä ja taide-esineitä, joissa yhdistyvät alkuperäiskulttuurien ja espanjalaisen siirtomaavallan vaikutteet. Maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä on runsaasti erilaisia museoita ja gallerioita. Mexico Cityn Antropologinen museo on maailmankuulu.

Palenque - Meksiko

Meksiko

 • Risteily Floridasta Panaman kanavan kautta Kaliforniaan

  Kauniilla ja mukavalla Norwegian Joy -aluksella Floridasta Latinalaisen Amerikan upeaan luontoon ja tunnelmallisiin siirtomaakaupunkeihin

  4,5
  • 29-11-2024
  • 18 päivää
  • 4.998€
  Helsingistä
 • Viva Mexico!

  Isoja elämyksiä loistavaan hintaan. Uutta! Ohjelmaan sis. 2 yötä Tyynenmeren rannalla.

  4,5
  • 3 lähtöä
  • 14 päivää
  • Alkaen 2.698€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu