Vihreä Irlanti -kelttien saari

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Komeita maisemia, kelttiläistä tunnelmaa, kiehtovaa historiaa ja irlantilaista elämänmenoa.

On vaikea olla rakastamatta Irlantia. Vihreitä peltoja, joita laiduntavat lampaat täplittävät, pieniä maalaistaloja värikkäine ovineen ja eläväisiä pubeja, joissa musiikki soi ja musta, kuohuva Guinness-olut virtaa. Loputtomat vihreät niityt, laajat kivikot ja synkät turvesuot yhdistyvät myrskyisään ja kiinnostavaan historiaan, jota edustavat mahtavat linnat, jättimäiset hautausmaat ja vanhat kirkot kelttiläisine risteineen.

Matkan alkajaisiksi asetumme pariksi yöksi keskelle eläväistä suurkaupunkia Dublinia. Sieltä jatkamme pieniin, värikkäisiin maalaiskyliin saaren länsiosissa. Kaikkialla kohtaamme ystävällisiä ja avoimia irlantilaisia. Dramaattisella Atlantin rannikolla, jossa rantakalliot putoavat suoraan mereen, ei ole ihme, että pyörryttää, kun katselee alas mereen 200 m korkealta Cliffs of Moherilta.

Ajamme läpi kanervan peittämien nummien ja vaikutumme irlantilaisten lammaspaimenten työstä ja siitä, kuinka taitavasti paimenkoirat lampaitaan paimentavat. Irlannin matkaa ei voi kuvitella ilman käyntiä viskitislaamossa: saamme käsityksen viskin valmistuksesta ja pääsemme maistamaan tuota kullanväristä juomaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Dublin
Päivä 2 Dublin - kaupunkikävely, Dublinia ja iltapäivä omaa aikaa
Päivä 3 Dublin - Rock of Cashel - Kerry
Päivä 4 Ring of Kerry - paimennusnäytös - Muckross Garden
Päivä 5 Kerry - Killimer Ferry - Cliffs of Moher - Burren - Galway
Päivä 6 Kaunis Connemara - kaupunkikierros Galwayssa
Päivä 7 Clonmacnoise - Tullamore
Päivä 8 Tullamore - Dublinin lentokenttä - Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Täynnä
1.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Dublin
Lennämme Helsingistä Dubliniin, johon saavumme illalla. Ajamme suoraan hotellille, jossa syömme illallisen.
Päivä 2
Dublin - kaupunkikävely, Dublinia ja iltapäivä omaa aikaa

Iirinkielinen ilmaus ”Cead Mile Failte”, joka tarkoittaa suurin piirtein ”satatuhatta kertaa tervetuloa”, toivottaa meidät tervetulleiksi Dubliniin. Lähdemme tutustumaan kävellen kaupunkiin. Dublinin perustivat norjalaiset ja tanskalaiset viikingit vuonna 841 jKr. Keskiajalla normannit valloittivat kaupungin ja rakensivat Dublinin linnan englantilaisten ylivallan symboliksi. Englantilaiset pitivät Irlantia vallassaan aina vuoden 1916 pääsiäiskapinaan saakka, joka loi pohjan neuvotteluille Irlannin itsenäisyydestä.

Itä-länsi-suunnassa virtaava Liffeyjoki jakaa Dublinin kahtia. Joki ei ole vain fyysinen raja, vaan jakaa kaupungin kahtia myös henkisesti: joen eteläpuolinen alue on vauraampi ja pohjoispuolinen köyhempi. Pohjois-Dublin rakennettiin 1700-luvulla. Huolimatta alueen maineesta eteläosaa rumempana ja köyhempänä on siellä yhä nähtävissä hienoja esimerkkejä 1700-luvun uusklassisesta arkkitehtuurista. Pohjoispuolen tärkeintä ostoskatua O’Connell Streetiä reunustavat patsaat, monumentit ja hienot, vanhat talot. Näemme kierroksellamme myös historiallisen General Post Officen, jonka portailta pääsiäiskapinan johtajat lukivat Irlannin itsenäistymisjulistuksen 1916.

Kulkiessamme kohti etelää ja Liffeyjokea ympäristö muuttuu hienostuneemmaksi, ja kaupunkikuvaa leimaavat pääasiallisesti Yrjöjen aikaiseen tyyliin rakennetut valtavat palatsit ja aukiot. Yksi Dublinin hienoimmista Yrjöjen aikaisista aukioista on Merrion Square, jonka varrella sijaitsevissa taloissa on säilytetty tyylille ominaiset kauniisti kaiverretut, voimakkaan väriset ovet, upeat takorautaiset parvekkeet ja puolikuun muotoiset ikkunat ulko-oven yläpuolella. Merrion Squaren numerossa yksi Oscar Wilde kirjoitti näytelmiään ja kertomuksiaan 1800-luvulla. Tässä osassa kaupunkia sijaitsee myös kuuluisa Trinity College, jonka perusti kuningatar Elizabeth I vuonna 1592. Trinity Collegessa opiskelivat monet Irlannin kirjallisuuden jättiläiset, kuten Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde ja Samuel Beckett. Dublinin vanhin osa, jossa sijaitsee mm. Dublinin linna, ympäröi Trinity Collegea.

Kaupunkikävelyn jälkeen suuntaamme Dublinia-museoon. Dubliniassa pääset tutustumaan viikinkien aikaiseen ja keskiaikaiseen Dubliniin. Näet, miten tuolloin asuttiin ja pukeuduttiin, ja saat käsityksen Dublinin varhaisten asukkaiden arkielämästä ja sen vaatimuksista. Jos sää on suotuisa, Dublinian yhteydessä sijaitseva St. Michael’s -torni on auki ja tarjoaa 96 jyrkkää porrasta kiivenneille upean näköalan yli koko kaupungin. (Sisäänpääsy torniin on omakustanteinen).

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Voit käydä esim. kuuluisassa Guinness Storehousessa, jossa voit paneutua Guinness-oluen panemiseen, historiaan ja tarinoihin. Kuusikerroksisessa rakennuksessa on olutlasin muotoinen valopiha, myymälä, näyttelytilat, ravintola ja kaksi baaria. Näytteillä on mm. Guinness-oluen historiaa esittelevää materiaalia. Jos tumma irlantilaisolut ei ole sinun juttusi, pistäydy perinteisessä Bewley’sin kahvilassa teellä tai kahvilla tai tee ostoksia Grafton Streetillä.

Kun haluat palata hotellille, voit luonnollisesti kävellä. Jos jalat alkavat jo painaa, hyppää paikallisbussiin. Illalla voit liittyä matkanjohtajan seuraan ja tutustua lähiseudun pubeihin, joissa irlantilaismusiikki soi. Pubissa pääset takuulla lähemmäs irlantilaista kansansielua.

Päivä 3
Dublin - Rock of Cashel - Kerry

Aamulla on aikaa katsella Dublinia omaan tahtiin. Puolen päivän aikaan otamme suunnan kohti Irlannin lounaiskärjessä sijaitsevaa Kerryä.

Matkalla pysähdymme Tipperaryn kreivikunnassa Irlannin valokuvatuimmalla paikalla. Kuin Akropolis levittäytyy keskiaikaisen Rock of Cashelin linnoituksen rauniot laajalle alueelle. Cashelin kaupungissa oli aikoinaan Munsterin kuninkaiden päämaja. Täällä Brian Ború kruunattiin Irlannin ylimmäksi kuninkaaksi 1002 jKr. hänen onnistuttuaan yhdistämään Irlanti. Korkean kalkkikivikukkulan päällä Tipperaryn tasangon yläpuolella sijaitseva linnake kätkee sisäänsä katedraalin 1300-luvulta. Paikka suorastaan tihkuu kelttiläistä tunnelmaa.

Kerryä on vuosisatojen ajan kutsuttu kuningaskunnaksi johtuen asukkaiden pyrkimyksestä itsenäisyyteen, pois Dublinin hallinnon ulottuvilta. Kahdenlainen maisema dominoi tätä autonomista ”kuningaskuntaa”: etelää hallitsevat vuoret, pohjoisessa on tasankoa. Merelle kurottuvat niemet ja verrattain korkeat vuoret aiheuttavat sen, että sää vaihtelee lähes joka minuutti.

Iltapäivän aikana saavumme maaseudun rauhaan Kerryyn, johon majoitumme kahdeksi yöksi. Syömme illallisen hotellissa.

Päivä 4
Ring of Kerry - paimennusnäytös - Muckross Garden

Ring of Kerry – kierros Iveraghin niemen ympäri – lupaa henkeä salpaavia maisemia. Pienet lahdet, poukamat ja jyrkät kallioseinämät tarjoavat upeita näkymiä. Vastakohtana dramaattisille maisemille on rikas ja vaihteleva kasvillisuus. Tällä karulla, vaikkakin melko viehättävällä niemimaalla on helppo kuvitella, miten nälkä ja perunarutto ajoivat paikalliset etsimään parempaa elämää Amerikasta.

Kierros alkaa Killarneysta, sieltä ajamme Killorglinin pieneen kylään, joka tunnetaan ”Puck Fairista”, jonka aikana villi vuohi kruunataan kuninkaaksi. Matkalla Glenbeighin saamme nauttia kauniista näkymistä Dinglen niemelle ja Dinglen lahteen. Watervillen suunnalla maisemaa leimaavat turvesuot. Niemen eteläpuolella ajamme läpi Sneemin, joka tunnetaan värikkäistä taloistaan. Seuraavana meitä odottavat Molls Gap ja Ladies View – kaksi näköalapaikkaa, joilta voi ihailla Killarneyn kuuluisia järviä.

Kun olemme päättäneet kierroksen Kerryn kreivikunnan kauneimmalla niemellä, pysähdymme tutustumaan lampaiden kasvatukseen. Näemme, miten paimenet työskentelevät ja kuinka näppärästi ja sulavasti älykkäät paimenkoirat johdattavat lammaslaumaansa, kuten ne ovat tehneet jo vuosisatojen ajan.

Iltapäivän vietämme Muckross Housen puutarhassa. Iso kartano valmistui vuonna 1843 Herbertin aatelisperheen kodiksi. Erityisesti laaja puutarha, joka kurottuu kohti Killarneyn järviä, on ilo silmälle. Käytämme osan iltapäivästä rhododendronpensaiden ja upeiden kukkapenkkien ihailuun.

Päivä 5
Kerry - Killimer Ferry - Cliffs of Moher - Burren - Galway

Ajamme pohjoiseen Claren kreivikuntaan ja ylitämme matkan varrella Shannonjoen estuaarin Tarbertista Killimeriin. Ohitamme Kilkeen rannikkokaupungin ja pienen kylpyläkaupungin Lisdoonvarnan, joka on tunnettu yli 150 vuotta “Matchmaking Festivalistaan”. Kyseisessä tapahtumassa on perinteisesti etsitty sopivaa puolisoa. Tämä ikivanha kosintamenoperinne elää kukoistustaan juuri täällä Lisdoonvarnassa. Täällä järjestetään koko syyskuun kestävä festivaali, jonne tulee sinkkuja koko Irlannista – jos ei muuta, niin hyvien juhlien perässä.

Seuraavaksi ohitamme Ballyvaughanin ja otamme kurssin kohti Irlannin Atlantin puoleista rannikkoa, josta löytyy yksi maan upeimmista luonnonnähtävyyksistä: Cliffs of Moher. Kahdeksan kilometriä jyrkkää kallioseinämää, joka putoaa 200 m alas Atlantin valtamereen, saa kenet tahansa haukkomaan henkeä. Kallioseinämissä kerroksittain vaihteleva musta liuskekivi ja vaalea hiekkakivi sekä kallioilla pesivät linnut ovat kiehtova näky. Huipulta voi hyvällä säällä nähdä jopa 20 km päässä sijaitsevat Aransaaret.

Koettuamme huimaavan tunteen vatsanpohjassa Cliffs of Moherilla jatkamme matkaa pohjoiseen läpi Burrenin kansallispuiston. Se on 100 neliökilometrin suuruinen alue, jota peittävät valtavat, litteät kalkkikivilaatat, joissa on syviä uria. Aluetta kuvataan usein kuumaisemaksi. Nimi Burren on johdettu iirin kielen sanasta Boireann, jonka voi suomentaa ”kivettyneeksi paikaksi” – oikein sopiva nimi tälle koruttomalle kivierämaalle.

Alueen karuutta on kuvattu sanomalla, ettei siellä ole tarpeeksi vettä, johon mies voisi hukkua, ei tarpeeksi korkeaa puuta, johon miehen voisi hirttää eikä tarpeeksi maata, johon hänet voisi haudata. Alue on karstimaata, joka koostuu kalkista, joka saostui hiilikaudella 350 miljoonaa vuotta sitten. Vuosituhansien aikana kalkki on muuntunut valtaviksi kalkkikivilaatoiksi, joita sade, tuuli ja sää on työstänyt erikoisen muotoisiksi. Täällä mikään elävä ei näyttäisi viihtyvän, mutta todellisuudessa seudulla kasvaa monia kasveja, ja Välimeren alueen kasvit viihtyvät rinta rinnan Alppien kukkien kanssa.

Saavumme Galwayhin, jota pidetään usein Irlannin irlantilaisimpana kaupunkina. Se hurmaa värikkäillä taloillaan, mukulakivikaduillaan ja viihtyisillä pubeillaan. Tänne majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. Hotellimme, jossa myös syömme illallisen, sijaitsee keskustan tuntumassa.

Päivä 6
Kaunis Connemara - kaupunkikierros Galwayssa

Aloitamme päivän kierroksella kauniilla Connemaran seudulla. Maisemaa värittävät vuoret ja suot, siellä täällä näkyy virtaava joki ja kimaltava järvi. Monikaan asia ei näytä muuttuneen aikojen alusta pikkukylissä, joissa iirin kieli hallitsee katukylttejä ja kauppojen näyteikkunoita. Connemara sijaitsee niemellä Irlannin kallioisella länsirannikolla. Vanhoine kiviaitoineen ja olkikattoisine pikku taloineen se on ehkä Irlannin romanttisinta seutua.

Vierailemme Dan O’Haran talossa, jossa saamme kuvan siitä, kuinka kovaa irlantilaisen maanviljelijän elämä oli 1800-luvulla. Teemme kierroksen pienellä tilalla ja käymme sen jälkeen ajelulla tilaa ympäröivällä suolla traktorin vetämässä vaunussa. Laajalla, tasaisella suolla meille esitellään, kuinka turvetta nostetaan. Irlantilaiset – kuten me suomalaiset – ovat jo vuosisatojen ajan käyttäneet turvetta polttoaineena.

Jatkamme kohti länttä ja yliopistokaupunki Galwayta. Teemme Galwayssa kaupunkikierroksen ja näemme vanhoja puutaloja, hienoja ravintoloita ja viihtyisiä pubeja. Vilkkaan opiskelijaelämän lisäksi kaupungissa asuu paljon taiteilijoita ja muusikoita, mikä tekee tunnelmasta varsin boheemin.

Aloitamme kierroksemme Eyre Squarelta. Se on hyvin hoidettu puisto, jota ympäröivät 1800-luvulta peräisin olevat rakennukset. Näemme mm. vanhan oikeustalon, joka on rakennettu keskiaikaiseen munkkiluostariin sekä Salmon Weir Bridge -sillan, jolta voi katsella ylävirtaan vaeltavia lohia. Myös jykevä katedraali, joka on rakennettu 1965 ja kuuluu Euroopan nuorimpiin, sekä Espanjalainen kaari 1500-luvulta kuuluvat kierroksen ohjelmaan.

Vietettyämme hienon päivän kauniissa Connemarassa syömme viimeisen yhteisen illallisen hotellissamme Galwayssa.

Päivä 7
Clonmacnoise - Tullamore

On tullut aika kääntyä takaisin kohti itäistä Irlantia. Yksi pysähdyspaikoistamme on Clonmacnoise, joka oli yhdessä vaiheessa Irlannin tärkein munkkiluostari. Shannon-joen rannalla kauniin vihreällä ruohokentällä seisoo lukuisia kirkkoja, torneja, hautoja ja valtava kiviristi. Luostari aloitti toimintansa 545 jKr. Luostarin vuosikirjoista tutkijat ovat löytäneet merkittävää tietoa keskiajan poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä. Päivän aikana tutustumme myös irlantilaisen viskin valmistukseen ja sen saloihin. Kierroksen päätteeksi pääsemme maistelemaan kultaista juomaa.

Seuraavaksi ajamme Tullamoreen ja majoitumme hotelliin. Kaupungin tunnetuin vientituote on irlantilainen viski Tullamore Dew. Sitä tuottaa Tullamore Distillery, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1829. Alkuperäinen tislaamo suljettiin 1954. Brändi herätettiin eloon myöhemmin ja viskiä alettiin tuottaa uudelleen Midleton Distilleryssä Corkissa. Brändin uusi omistaja, William Grant & Sons, investoi uuteen tislaamoon Tullamoren lähellä tuoden viskin tuotannon takaisin kaupunkiin 2014.

Tutustumme Tullamore Dew Visitor Centreen Grand Canalen varrella. Näyttely keskittyy viskin tislaukseen, kanavaan ja kaupungin urbaaniin historiaan. Tullamore Dew Visitor Centreen on hotellista n. 10 min kävelymatka.

Illan voit viettää omaan tahtiisi ja valita ruokapaikan omien mieltymystesi mukaisesti (päivällinen ei sis. matkan hintaan).

Päivä 8
Tullamore - Dublinin lentokenttä - Helsinki
Syömme viimeisen aamiaisen vihreässä Irlannissa, ja sen jälkeen on vielä aikaa tehdä viimeiset ostokset tai tutustua pikkukaupunkiin. Ehdit myös syödä omakustanteisen lounaan pubissa ennen lähtöä lentokentälle.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
290€
Hintaan sisältyy
• Norwegianin reittilennot Helsinki - Dublin - Helsinki turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa
• aamiaiset päivinä 2-8 ja illalliset päivinä 1-6
• kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• suomalainen matkanjohtaja
• verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 •  huone yhdelle 290€ (7 yötä)
 •  ruokajuomat
 •  muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 •  juomarahat kuljettajalle ja paikallisoppaille (noin 11€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää Irlannissa

Irlannissa sää voi vaihdella saman päivän aikana vikkelästi. Pakkaathan mukaan tuulta- ja sadetta pitävän kevyen takin ja esim. fleece-puseron.

Pieni reppu on kätevä varuste päiväretkillä.

Kaupungeissa keskustan kadut ovat usein vanhaa mukulakiveä. Hyvät ja tukevat, tutut kengät ovat ehdoton matkavaruste.

Yöpymiset ja välimatkoja

Dublin: 2 yötä
Kerry: 2 yötä
Galway: 2 yötä
Tullamore: 1 yö

Hotellien yhteystietolistan saat lentolippujen mukana noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Päivittäisiä ajomatkoja:
päivä 3: n. 290 km
päivä 4: n. 130 km
päivä 5: n. 150 km
päivä 6: n. 140 km
päivä 7: n. 210 km

Muutokset päiväohjelmaan

Sivuillamme olevaan matkaohjelmaan voi tulla muutoksia, esim päivien järjestykseen. Saat voimassa olevan matkaohjelman lippujen mukana.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen hinta-laatusuhde Matka jopa ylitti odotuksemme; ohjelma oli kiinnostava ja matkanjohtaja paitsi erittäin asiantunteva, huomioi myös hienosti ryhmän erilaiset kiinnostuksen kohteet. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä maaseudun pieniä kyliä sekä upeita luonnonnähtävyyksiä, eli mielestäni kaupungeissa ja maaseudulla käynnit olivat matkalla sopivassa suhteessa. Hintaan sisältyvät illalliset ja aamupalat olivat runsaat. Bussimatkat sujuivat mukavasti oppaan mielenkiintoisia juttuja kuunnellen ja pysähdyksiä oli riittävästi. Matkapäivien pituus oli sopiva. Hinta-laatusuhde matkalla oli kertakaikkiaan erinomainen. Todella vaikuttava matka!
Date published: 2016-07-19
Rated 3 out of 5 by from Monipuolinen tutustuminen Irlantiin Olin tällä matkalla viikolla 37 ja sää suosi erinomaisesti . Aurinkoa, vain vähän sadekuuroja loppuviikosta. Matka antoi kattavan kuvan Irlannista ja erityisesti sen kauniista luonnosta. Dublinin oli hieman pettymys. Olisimme olleet mieluimmin jossain muissa esim. Killarneyssä useamman yön Dublinin sijaan. Hotellit olivat heikompitasoisia kuin aikaisemmilla Albatrosin matkoilla. Matkaan sisältyneen illallisen olisi voinut vaihtaa ainakin muutamana päivänä lounaaseen. Jokainen olisi voinut halutessaan etsiä illallispaikan oman mieltymisen mukaan. Ruokalista toistui samana kaikissa hotelleissa, joten makumaailma jäi kovin yksipuoliseksi.
Date published: 2016-09-20
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu! Mielenkiintoinen reitti, paljon nähtävää ja koettavaa. Avain onnistuneeseen kiertomatkaan on matkanjohtaja. Oppaamme Sirpa oli täyskymppi. Saimme kattavan katsauksen Irlannin historiaan ja nykypäivään. Hän huolehti myös matkan päivittäisistä käytännön järjestelyistä erinomaisesti. Yllätysplussa oli linja-autossakin toimiva Wi-fy. Päiviin tuli pituutta, joten oli mukava, kun hotellihuoneet olivat tilavia ja erittäin siistejä. Yleensäkin kaikkialla oli erittäin siistiä. Sielunmaisemaan jäivät kiviaitojen reunustamat laitumet, merimaisemat, järvet ja joet - linnoja ja raunioita unohtamatta. Kiitos myös 37 hengen rennolle ja sopuisalle ryhmälle.
Date published: 2017-06-07
Rated 5 out of 5 by from Huippua Irlannissa 4.9.-11.9. Aivan erinomainen matka (syötyä tuli kylläkin liikaa). Olin tiennyt Irlannin satujen ja velhojen saareksi, mutta näin upeata kokemusta en ollut osannut odottaa, vaikka paljon olenkin maailmaa nähnyt. Ilman kiertomatkaa, vain Dublinissa vierailtaessa, olisi aivan olennainen osa jäänyt pois. Matkanjohtaja Anu oli niin asiantunteva ja ihminen paikallaan, ei voisi parempaa kuvitella. Se tietojen määrä ynnä sopiva ironia ja hyvä juttujen kertomisen virta, ei voi kuin ihastella, sellaisia ne lappalaiset ovat. Suosittelen ja lähetän terveisiä täältä Savon sydämestä. Ensimmäinen matkani Albatrossin kyydissä, mutta ei viimeinen, jos se minusta riippuu.
Date published: 2017-09-17
Rated 5 out of 5 by from Matkalla loistava opas. Olimme aviopuolisoni kanssa Irlannin matkalla heninäkuussa 2016. Matkan opas oli loistava, huumorintajuinen tietopankki. Matkamme sujui hyvin ja saimme kattavan kuvan Irlannista. Kahtena miinuksena oli hotellien sijainti, osa hotelleista sijaitsi liian kaukana keskustasta. Keskusta hotellin sijaintina olisi parempi vaihtoehto. Myös osa hottellien ruuuista oli heikotasoista. Muutoin matkamme oli onnistunut. Rymässä oli mukavaa samanhenkistä porukkaa ja tulimme hyvin juttuun keskenämme. Suosittelen matkaa sellaisille ihmisille jotka kykenevät reissaamaan porukassa tämä ei ole ryppyotsaisten hommaa.
Date published: 2016-07-20
Rated 5 out of 5 by from Whisky palasi juomavalikoimaani Viikko 28/2016 hurahti Irlannin nummilla paikallisessa säässä, hyvässä porukassa ja Lenin niin asiantuntevassa opastuksessa. Hänen matkatarinointinsa oli matkamme parasta antia, mahtava tietotaito - taas kerran Albatros-matkalla huippuluokan opas! Lisäksi vierailumme "köyhän" farmarin turpeennosto"talkoissa" antoi kotipolttoisen kera ainakin minulle osin uuttakin katsantokantaa maailmamme historiaan. Ja tietty tuo otsikossa mainitun whiskyn uudelleen löytyminen, on myös matkan parasta antia - suosittelen - niin matkaa kuin whiskyäkin :)
Date published: 2016-07-28
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen opas Anua oli ilo kuunnella, sopivasti huumorilla sävytettyä jutustelua ja tietoa Irlannista. Hotellien sijainti oli erinomainen, ystävällinen henkilökunta ja niissä tarjottiin hyvää maukasta ruokaa. Laktoosittomia maitotuotteita ei ollut. Huoneet olivat tilavat ja sängyt hyvät. Aikaiset klo 7 aamiaiset eivät haitanneet, sillä keho oli vielä Suomen ajassa ( klo 9). Vihanneksia kaipasi, mutta maassa maan tavalla ja hedelmäsalaattia oli tarjolla.Matkaseuralaiset ( ryhmässä 29 hlöä) olivat saman henkisiä ja aina ajoissa paikalla. Oli hienoa, että pääsimme Trad on the Prom riverdance esitykseen, vaikka sitä ei ollut ohjelmassa.
Date published: 2017-09-13
Rated 3 out of 5 by from Ei ihan vastannut odotuksia Matka avarsi Irlantia ja irlantilaisuutta hieman, vehreää laidunmaata, vanhoja raunioita ja pubikulttuuria. Kirjautumiset hotelleihin hoidettu hyvin. Bussikuski Owen oli taitava ja rauhallinen ajaja. Opas oli mukava ja auttavainen. Hotellit ensimmäistä lukuunottamatta pettymyksiä. Aamiaisjärjestelyt tiukkoine aikatauluineen toimimattomat ja ruuhkaiset. Jokaisessa hotellissa samantyyppiset ruuat, eikä missään tarjolla irlantilaisia perinneruokia. Joihinkin päiviin olisi sopinut paremmin yhteinen lounas myöhäisten illallisten sijaan. Kohteet varmaan sitä mitä Irlannissa koettavaa ja nähtävää. Itse kohteissa jäi kaipaamaan opastusta ja taustatarinoita . Jonkin verran saimme tietoa historiasta, nimiä ja vuosilukuja oppaan toimesta bussimatkalla. Dublinissa ei paljoa katsottavaa, olisimme olleet mieluimmin vaikka yhden yön lisää Killarneyssa, tosin parempitasoisessa hotellissa - nyt hotelli kyllä keskeisellä paikalla, mutta ummehtunut haju kiusasi ja aiheutti tukkoisuutta.
Date published: 2016-09-27
 • y_2018, m_8, d_19, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_147
 • loc_fi_FI, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

18IERTR01CFI0309