Vihreä Irlanti -kelttien saari

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Komeita maisemia, kelttiläistä tunnelmaa, kiehtovaa historiaa ja irlantilaista elämänmenoa.

On vaikea olla rakastamatta Irlantia. Vihreitä peltoja, joita laiduntavat lampaat täplittävät, pieniä maalaistaloja värikkäine ovineen ja eläväisiä pubeja, joissa musiikki soi ja musta, kuohuva Guinness-olut virtaa. Loputtomat vihreät niityt, laajat kivikot ja synkät turvesuot yhdistyvät myrskyisään ja kiinnostavaan historiaan, jota edustavat mahtavat linnat, jättimäiset hautausmaat ja vanhat kirkot kelttiläisine risteineen.

Matkan alkajaisiksi asetumme keskelle eläväistä Dublinia. Sieltä jatkamme etelään viikinkien Waterfordiin. Newtown Jerpointissa syvennymme Irlannin keskiaikaan. Näemme komeita linnoja, joihin liittyy kiinnostavia tarinoita, ja saaren länsiosissa suuntaamme pieniin, värikkäisiin maalaiskyliin, kauniiseen Connemaraan sekä boheemiin Galwayn yliopistokaupunkiin. Kaikkialla kohtaamme ystävällisiä ja avoimia irlantilaisia. Käymme dramaattisella Atlantin rannikolla, jossa rantakalliot putoavat suoraan mereen, ei ole ihme, että pyörryttää, kun katselee alas mereen 200 m korkealta Cliffs of Moherilta.

Irlannin matkaa ei voi kuvitella ilman käyntiä viskitislaamossa: saamme käsityksen viskin valmistuksesta ja pääsemme maistamaan tuota kuuluisaa kullanväristä juomaa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Dublin - kaupunkikierros bussilla sekä lyhyt kävelykierros
Päivä 2
Kaupunkikävely Dublinissa - keskiaikainen Newtown Jerpoint ja paimenkoiranäytös - Waterford
Päivä 3
Viikinkien Waterford - Cahir Castle - Kerry
Päivä 4
Ring of Kerry - Muckross Garden
Päivä 5
Kerry - Killimer Ferry - Cliffs of Moher - Burren - Galway
Päivä 6
Kaunis Connemara - kaupunkikierros Galwayssa
Päivä 7
Clonmacnoise - viskitislaamo
Päivä 8
Dublin - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.648€
Helsinki
Täynnä
1.648€
Helsinki
Täynnä
1.648€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.648€
Helsinki
Täynnä
1.648€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
1.648€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Dublin - kaupunkikierros bussilla sekä lyhyt kävelykierros
Lennämme Helsingistä Dubliniin. Irlannin-seikkailumme alkaa saman tien kaupunkikierroksella, jolla näemme tärkeimmät nähtävyydet, kuten Trinity Collegen, O’Connell Streetin, The Spiren ja Merrion Squaren. Saatuamme käsityksen kaupungista on aika suunnata keskustahotelliin, joka sijaitsee Liffeyjoen pohjoispuolella, lähellä kaupungin pääostoskatua. Saapumisajasta ja liikenteestä riippuen teemme vielä pienen kävelykierroksen keskustassa.

Illalla syömme ensimmäisen yhteisen illallisen hotellissa. Illallisen jälkeen voit lähteä matkanjohtajan mukaan epämuodolliselle kävelylle Liffeyjoen toiselle puolelle (n. 800 m) ja käydä yhdessä Temple Bar ‑alueen monista pubeista. Täällä olut virtaa irlantilaisen kansanmusiikin tahdissa! Pubissa pääsemme lähemmäs irlantilaista kansansielua. Miksi et kokeilisi mustaa, vaahtoavaa Guinnessia? Palaamme yhdessä hotellille hyvin ansaituille yöunille.
Päivä 2
Kaupunkikävely Dublinissa - keskiaikainen Newtown Jerpoint ja paimenkoiranäytös - Waterford
Gaelinkielinen ilmaus ”Cead Mile Failte”, joka tarkoittaa suurin piirtein ”satatuhatta kertaa tervetuloa”, toivottaa meidät tervetulleiksi Dubliniin. Lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Dublinin perustivat norjalaiset ja tanskalaiset viikingit vuonna 841 jKr. Keskiajalla normannit valloittivat kaupungin ja rakensivat Dublinin linnan englantilaisten ylivallan symboliksi. Englantilaiset pitivät Irlantia vallassaan aina vuoden 1916 pääsiäiskapinaan saakka, joka loi pohjan neuvotteluille Irlannin itsenäisyydestä.

Itä-länsi-suunnassa virtaava Liffeyjoki jakaa Dublinin kahtia. Joki ei ole vain fyysinen raja, vaan jakaa kaupungin kahtia myös henkisesti: joen eteläpuolinen alue on vauraampi ja pohjoispuolinen köyhempi. Pohjois-Dublin rakennettiin 1700-luvulla. Huolimatta alueen maineesta eteläosaa rumempana ja köyhempänä on siellä yhä nähtävissä hienoja esimerkkejä 1700-luvun uusklassisesta arkkitehtuurista. Pohjoispuolen tärkeintä ostoskatua O’Connell Streetiä reunustavat patsaat, monumentit ja hienot, vanhat talot. Näemme kierroksellamme myös historiallisen General Post Officen, jonka portailta pääsiäiskapinan johtajat lukivat Irlannin itsenäistymisjulistuksen 1916.

Kulkiessamme kohti etelää ja Liffeyjokea ympäristö muuttuu hienostuneemmaksi, ja kaupunkikuvaa leimaavat pääasiallisesti Yrjöjen aikaiseen tyyliin rakennetut valtavat palatsit ja aukiot. Yksi Dublinin hienoimmista Yrjöjen aikaisista aukioista on Merrion Square, jonka varrella sijaitsevissa taloissa on säilytetty tyylille ominaiset kauniisti kaiverretut, voimakkaan väriset ovet, upeat takorautaiset parvekkeet ja puolikuun muotoiset ikkunat ulko-oven yläpuolella. Merrion Squaren numerossa yksi Oscar Wilde kirjoitti näytelmiään ja kertomuksiaan 1800-luvulla. Tässä osassa kaupunkia sijaitsee myös kuuluisa Trinity College, jonka perusti kuningatar Elizabeth I vuonna 1592. Trinity Collegessa opiskelivat monet Irlannin kirjallisuuden jättiläiset, kuten Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde ja Samuel Beckett. Dublinin vanhin osa, jossa sijaitsee mm. Dublinin linna, ympäröi Trinity Collegea.


Ehdit hyvin syödä omavalintaisen ja -kustanteisen lounaan, ennen kuin jatkamme Irlannin-kierrostamme. Otamme kurssin kohti etelää ohi Wicklow-vuorten ja edelleen kohti Kilkennyn kreivikuntaa. Saavumme ainutlaatuiselle Newtown Jerpointin alueelle, jossa on piilossa yksi Irlannin historian pikkuisista jalokivistä.

Tänne Norejoen rannalle perustettiin varhaiskeskiajalla kaupunki, joka vaurastui nopeasti, sillä kauppiaat joutuivat ylittämään voimakkaasti virtaavan joen juuri tällä kohtaa. Hitaasti kaupunkiyhteisö kasvoi ja laajeni yli sillan joen toiselle puolelle. Perustettiin villatehdas, nahan muokkaamo, panimo, oikeustalo sekä 14 kestikievaria. Kaupungin elinkaari oli kuitenkin lyhyt, sillä noin 1600-luvun puoliväliin mennessä kaupunki oli menettänyt asemansa, mahdollisesti uusien kauppareittien ja uusien siltojen takia. Yhtäkkiä kaupunki jätettiin luonnon armoille. Alueella tehtyjen kaivauksien ansiosta saamme nähdä, miltä kaupunki, jonka kiireinen elämä pysähtyi äkillisesti ulkoisten olosuhteiden vuoksi, näytti keskiajalla.

Kaupunki tunnetaan myös itse Pyhästä Nikolaos Ihmeidentekijästä, joka on lasten ja anteliaisuuden suojeluspyhimys ja joka on ollut mallina Joulupukki-tarinoille. Pyhä Nikolaus on haudattu tänne, tosin hänen ruumiinsa teki sitä ennen pitkän matkan: ristiretkien aikaan Pyhän Nikolauksen jäänteet tuotiin Turkin Myrasta Italian Bariin ja sieltä edelleen Venetsiaan ja lopulta tänne Newtown Jerpointiin. Hänen kunniakseen rakennettiin kirkko, ja näemmekin tunnetun pyhimyksen haudan.

Newtown Jerpointissa meille esitellään asiaa, jonka kaikki liittävät Irlantiin: lampaita. Näemme, kuinka näppärästi ja sulavasti älykkäät paimenkoirat johdattavat lammaslaumaansa, kuten ne ovat tehneet jo vuosisatojen ajan. Vierailun päätteeksi nautimme teetä irlantilaiseen tapaan sekä herkullisia skonsseja – parempia on vaikea kuvitella!

Seuraavaksi otamme kurssin kohti viikinkien Waterfordia, jossa yövymme. Illallisen syömme hotellissa.
(Päivän ajomatka yhteensä 230 km – n. 2 h 20 min.)
Päivä 3
Viikinkien Waterford - Cahir Castle - Kerry

Päivän alkajaisiksi teemme kävelyretken läpi Waterfordin. Kyse on todellisesta viikinkikaupungista. Sen arvioitu perustamisvuosi on 914. Historiallisista kuvauksista voimme lukea, että ”iso pohjoinen joukko saapui mereltä käsin ja nousi maihin Port Lairgessa ja ryösti Osfaigen pohjoisen osan ja toi alukseensa ryöstösaaliin sekä monia lehmiä ja kotieläimiä”. Myös kaivaukset alueella todistavat asustuksesta myöhäisviikinkien kaudelta ja keskiajalta lähtien. Waterford sijaitsee muiden viikinkikaupunkien tavoin strategisella paikalla: Suirjoki virtaa läpi kaupungin pohjoisosien. Kaupunki on rakennettu niin, että sitä on ollut helppo puolustaa. Kaupungilla oli syvä vallihauta, joka oli yli kahdeksan metriä leveä, lisäksi sen suojana oli tukeva kivimuuri. Kaupunki oli niin hyvin linnoitettu, että Raymond Le Gros ja Strongbows onnistuivat valtaamaan kaupungin vasta kolmannella yrittämällä. Näemme myös Reginaldin tornin, joka on yksi kaupungin maamerkkejä ja joka on ilmeisesti rakennettu aiemman viikinkitornin päälle. 

Kävelemme Waterfordin kapeita katuja, ja matkanjohtaja kertoo samalla hieman kaupungin viikinkiajoista ja jännittävästä historiasta. Halukkaat voivat käydä jossakin kaupungin museoista.

Kävelykierroksen jälkeen jatkamme matkaa länteen ja Tipperaryn kreivikuntaan. Saavumme Cahirin kaupunkiin ja kohtaamme jälleen Suirjoen. Korkealla kukkulalla seisoo lähes majesteettinen Cahir Castle, joka oli vuosisatojen ajan rikkaan ja mahtavan Butler-suvun vallan keskittymä. Linna on erinomainen esimerkki 1200-luvun linnasta. Yli 800 vuotta linna on seissyt strategisesti nerokkaalla paikalla kalliosaarella keskellä Suirjokea. Sen väitetään olleen Munsterin kuninkaiden asuinpaikka ennen kristinuskon saapumista Irlantiin.

Linnan rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla, ja työtä jatkettiin läpi aikojen. Linnalla oli suuri merkitys englantilaisten ja irlantilaisten taistelussa vuonna 1599, jolloin linnan komentaja James Butler kieltäytyi antautumasta Englannin joukoille ja kuningatar Elisabeth I:lle. James Butler kävi seuraavaksi taisteluun omaa veljeään, Ormondin jaarlia vastaan. Piiritys kesti vain kolme päivää, minkä jälkeen tykinkuulat lävistivät muurit, ja James Butler pakeni uimalla jokea pitkin.

Käymme kauniissa linnassa ja kuulemme lisää linnan mielenkiintoisesta historiasta, johon kuuluvat Oliver Cromwell, keihään nokkaan ripustettu pää ja Stanley Kubrickin elokuva Barry Lyndon.

Pysähdymme päivän aikana lounastauolle ja iltapäivällä suuntaamme majapaikkaamme Kerryn kreivikunnassa.
(Päivän ajomatka yhteensä 220 km – n. 3 h 30 min.)

Päivä 4
Ring of Kerry - Muckross Garden
Ring of Kerry – kierros Iveraghin niemen ympäri – lupaa henkeäsalpaavia maisemia. Pienet lahdet, poukamat ja jyrkät kallioseinämät tarjoavat upeita näkymiä. Vastakohtana dramaattisille maisemille on rikas ja vaihteleva kasvillisuus. Tällä karulla, vaikkakin melko viehättävällä niemimaalla on helppo kuvitella, miten nälkä ja perunarutto ajoivat paikalliset etsimään parempaa elämää Amerikasta.

Kierros alkaa Killarneysta, sieltä ajamme Killorglinin pieneen kylään, joka tunnetaan ”Puck Fairista”, jonka aikana villi vuohi kruunataan kuninkaaksi. Matkalla Glenbeighin saamme nauttia kauniista näkymistä Dinglen niemelle ja Dinglen lahteen. Watervillen suunnalla maisemaa leimaavat turvesuot. Niemen eteläpuolella ajamme läpi Sneemin, joka tunnetaan värikkäistä taloistaan. Seuraavana meitä odottavat Molls Gap ja Ladies View – kaksi näköalapaikkaa, joilta voi ihailla Killarneyn kuuluisia järviä.

Iltapäivän vietämme Muckross Housen puutarhassa. Iso kartano valmistui vuonna 1843 Herbertin aatelisperheen kodiksi. Erityisesti laaja puutarha, joka kurottuu kohti Killarneyn järviä, on ilo silmälle. Käytämme osan iltapäivästä rhododendronpensaiden ja upeiden kukkapenkkien ihailuun.
Päivä 5
Kerry - Killimer Ferry - Cliffs of Moher - Burren - Galway
Ajamme pohjoiseen Claren kreivikuntaan ja ylitämme matkan varrella Shannonjoen estuaarin (jokisuualueen) Tarbertista Killimeriin. Ohitamme Kilkeen rannikkokaupungin ja pienen kylpyläkaupungin Lisdoonvarnan, joka on tunnettu yli 150 vuotta “Matchmaking Festivalistaan”. Kyseisessä tapahtumassa on perinteisesti etsitty sopivaa puolisoa. Tämä ikivanha kosintamenoperinne elää kukoistustaan juuri täällä Lisdoonvarnassa. Täällä järjestetään koko syyskuun kestävä festivaali, jonne tulee sinkkuja koko Irlannista – jos ei muuta, niin hyvien juhlien perässä.
 
Seuraavaksi ohitamme Ballyvaughanin ja otamme kurssin kohti Irlannin Atlantin puoleista rannikkoa, josta löytyy yksi maan upeimmista luonnonnähtävyyksistä: Cliffs of Moher. Kahdeksan kilometriä jyrkkää kallioseinämää, joka putoaa 200 m alas Atlantin valtamereen, saa kenet tahansa haukkomaan henkeä. Kallioseinämissä kerroksittain vaihteleva musta liuskekivi ja vaalea hiekkakivi sekä kallioilla pesivät linnut ovat kiehtova näky. Huipulta voi hyvällä säällä nähdä jopa 20 km päässä sijaitsevat Aransaaret.

Koettuamme huimaavan tunteen vatsanpohjassa Cliffs of Moherilla jatkamme matkaa pohjoiseen läpi Burrenin kansallispuiston. Se on 100 neliökilometrin suuruinen alue, jota peittävät valtavat, litteät kalkkikivilaatat, joissa on syviä uria. Aluetta kuvataan usein kuumaisemaksi. Nimi Burren on johdettu iirin kielen sanasta Boireann, jonka voi suomentaa ”kivettyneeksi paikaksi” – oikein sopiva nimi tälle koruttomalle kivierämaalle.
Alueen karuutta on kuvattu sanomalla, ettei siellä ole tarpeeksi vettä, johon mies voisi hukkua, ei tarpeeksi korkeaa puuta, johon miehen voisi hirttää eikä tarpeeksi maata, johon hänet voisi haudata. Alue on karstimaata, joka koostuu kalkista, joka saostui hiilikaudella 350 miljoonaa vuotta sitten. Vuosituhansien aikana kalkki on muuntunut valtaviksi kalkkikivilaatoiksi, joita sade, tuuli ja sää on työstänyt erikoisen muotoisiksi. Täällä mikään elävä ei näyttäisi viihtyvän, mutta todellisuudessa seudulla kasvaa monia kasveja, ja Välimeren alueen kasvit viihtyvät rinta rinnan Alppien kukkien kanssa.

Saavumme Galwayhin, jota pidetään usein Irlannin irlantilaisimpana kaupunkina. Se hurmaa värikkäillä taloillaan, mukulakivikaduillaan ja viihtyisillä pubeillaan. Tänne majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. Hotellimme, jossa myös syömme illallisen, sijaitsee keskustan tuntumassa.
Päivä 6
Kaunis Connemara - kaupunkikierros Galwayssa

Aloitamme päivän kierroksella kauniilla Connemaran seudulla. Maisemaa värittävät vuoret ja suot, siellä täällä näkyy virtaava joki ja kimaltava järvi. Monikaan asia ei näytä muuttuneen aikojen alusta pikkukylissä, joissa iirin kieli hallitsee katukylttejä ja kauppojen näyteikkunoita. Connemara sijaitsee niemellä Irlannin kallioisella länsirannikolla. Vanhoine kiviaitoineen ja olkikattoisine pikku taloineen se on ehkä Irlannin romanttisinta seutua.
 
Vierailemme Dan O’Haran talossa, jossa saamme kuvan siitä, kuinka kovaa irlantilaisen maanviljelijän elämä oli 1800-luvulla. Teemme kierroksen pienellä tilalla ja käymme sen jälkeen ajelulla tilaa ympäröivällä suolla traktorin vetämässä vaunussa. Laajalla, tasaisella suolla meille esitellään, kuinka turvetta nostetaan. Irlantilaiset – kuten me suomalaiset – ovat jo vuosisatojen ajan käyttäneet turvetta polttoaineena.

Jatkamme kohti länttä ja yliopistokaupunki Galwayta. Teemme Galwayssa kaupunkikierroksen ja näemme vanhoja puutaloja, hienoja ravintoloita ja viihtyisiä pubeja. Vilkkaan opiskelijaelämän lisäksi kaupungissa asuu paljon taiteilijoita ja muusikoita, mikä tekee tunnelmasta varsin boheemin.

Aloitamme kierroksemme Eyre Squarelta. Se on hyvin hoidettu puisto, jota ympäröivät 1800-luvulta peräisin olevat rakennukset. Näemme mm. vanhan oikeustalon, joka on rakennettu keskiaikaiseen munkkiluostariin sekä Salmon Weir Bridge -sillan, jolta voi katsella ylävirtaan vaeltavia lohia. Myös jykevä katedraali, joka on rakennettu 1965 ja kuuluu Euroopan nuorimpiin, sekä Espanjalainen kaari 1500-luvulta kuuluvat kierroksen ohjelmaan.
Vietettyämme hienon päivän kauniissa Connemarassa syömme yhteisen illallisen hotellissamme Galwayssa.

Päivä 7
Clonmacnoise - viskitislaamo

On tullut aika kääntyä takaisin kohti itäistä Irlantia. Pysähdymme matkan varrella muutaman kerran. Yksi pysähdyspaikoistamme on Clonmacnoise, joka oli yhdessä vaiheessa Irlannin tärkein munkkiluostari. Shannon-joen rannalla kauniin vihreällä ruohokentällä seisoo lukuisia kirkkoja, torneja, hautoja ja valtava kiviristi. Luostari aloitti toimintansa 545 jKr. Luostarin vuosikirjoista tutkijat ovat löytäneet merkittävää tietoa keskiajan poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä.
 
Käynti Irlannissa ei ole täydellinen ilman vierailua viskitislaamossa. Tutustumme yhteen monista tislaamoista. Tutustumme ohran mallastukseen ja viskin valmistusprosessiin sekä kuulemme tarinoita siitä, kuinka jopa enkelit saavat osuutensa tuhansista viskilitroista, jotka odottavat isossa varastossa. Tämä kaikki esitellään audiovisuaalisten apuvälineiden ja vanhanaikaisen irlantilaisen charmin tukemana.

Tutustuttuamme viskin saloihin jatkamme matkaa hotelliimme, joka sijaitsee Dublinin lentokentän pohjoispuolella. Täällä syömme viimeisen yhteisen illallisen.

Päivä 8
Dublin - Helsinki

Syömme aamiaisen ja ajamme Dublinin lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.648€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
310€
Hintaan sisältyy

• Reittilennot Helsinki - Dublin - Helsinki turistiluokassa
• Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
• Aamiaiset päivinä 2-8 ja 7 illallista (päivinä 1-7)
• Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• Suomalainen matkanjohtaja
• Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 •  Yhden hengen huoneen lisämaksu
 •  Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 •  Juomarahat kuljettajalle ja paikallisoppaille (yhteensä noin 11€/henkilö, suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää Irlannissa

Irlannissa sää voi vaihdella saman päivän aikana vikkelästi. Pakkaathan mukaan tuulta- ja sadetta pitävän kevyen takin ja esim. fleece-puseron.

Pieni reppu on kätevä varuste päiväretkillä.

Kaupungeissa keskustan kadut ovat usein vanhaa mukulakiveä. Hyvät ja tukevat, tutut kengät ovat ehdoton matkavaruste.

Yöpymiset ja välimatkoja

Dublin 2 yötä (1 menossa ja 1 paluussa ), Waterford 1, Kerryn kreivikunta 2 ja Galway 2.

Hotellien yhteystietolistan saat lentolippujen mukana noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Päivittäisiä ajomatkoja
Päivä 3 n. 290 km
Päivä 4 130 km
Päivä 5 150 km
Päivä 6 140 km
Päivä 7 210 km 

 

Muutokset päiväohjelmaan

Sivuillamme olevaan matkaohjelmaan voi tulla muutoksia, esim päivien järjestykseen. Saat voimassa olevan matkaohjelman lippujen mukana.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Irlannista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/irlanti

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Ohjelma monipuolinen, maisemat vaihtelevat ja kauniit. Dublinista olisi vii Autossa istumista vähän liikaa.
Date published: 2024-05-16
Rated 5 out of 5 by from Matkan toteutus Viikon matkaan oli saatu hieno läpileikkaus Irlannin luonnosta, kulttuurista ja nähtävyyksistä. Irlannin kruunun jalokivi on Guinness.
Date published: 2024-05-12
Rated 4 out of 5 by from Antoisa Irlannin matka Olin matkalla viime viikolla. Hotelllihuoneissa ollut kokolattiamatot aiheuttivat minulle allergisia oireita, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Opas oli perehtynyt hyvin kohteen historiaan ja tietoihin. Hän huomioi todellla hyvin kaikki matkalla olleet.
Date published: 2024-05-11
Rated 4 out of 5 by from paljon uusia elämyksiä Ohjelma oli muuten tiivis, mutta saapumispäivänä oli turhaa korttelien kiertoa bussilla ennen hotelliin pääsemistä. Lento lähti Suomesta klo 8:15 ja hotelliin päästiin klo 16. Aamiaisen ja lentosnacksien varassa oltiin turhan pitkään. Matkanjohtaja Mia, joka toimi myös oppaana, teki upeaa työtä. Bussinkuljettaja Alan oli enemmän kuin kuljettaja, tiesi paljon nähtävyyksistä ja oli erittäin kohtelias ja hyväntuulinen. Matkaan kuuluneet hotelli-illalliset olivat keskinkertaisia tai vähän sitä kehnompia. Olisi toivonut edes yhtä illallista vähän laadukkaammassa ravintolassa. Hotellien sijainnit olivat hyviä, ja huoneet siistejä, myös kylpyhuoneet.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Hieno ja mahtava matka Olin tällä matkalla pari päivää sitten ja olen tyytyväinen matkan antiin. Näin paljon erilaisia kohteita Irlannissa ja käsitykseni Irlannin luonnosta, ihmisista ja maan taloudesta muuttuivat kertaheitolla tosi positiivisiksi. Käsitykseni maasta oli vanhanaikainen ja se kumoutui kertaheitolla.
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Mahtava läpileikkaus aidosta Irlannista Palasimme juuri viikon Irlannin kiertomatkalta ja olo on väsynyt, mutta hyvin tyytyväinen. On todellakin niin, että vaikka olisikin käynyt Dublinissa, ei se tarkoita, että voisi sanoa käyneensä Irlannissa. Eihän esim. Helsinkikään ole yhtä kuin koko Suomi. Se oikea Irlanti on siellä Dublinin ulkopuolella. Näimme siis Kaakkois-, Etelä-, Lounais- sekä Länsi-Irlantia niin kattavasti kuin viikon aikana on mahdollista. Maisemat olivat mahtavia ja kohokohtia oli runsaasti matkan varrella. Tyytyväisyyttä lisäsi luonnollisesti meitä suosinut upea sää: ainoastaan yhtenä päivänä satoi vettä. Kuka väitti, että "Irlannissahan sataa aina"? Oppaamme Mia kertoi kattavasti maasta sekä kohteista. Hän laittoi itsensä peliin koko persoonallaan ja piti ryhmästään erittäin hyvää huolta. Samoin kuskimme Alan oli helposti lähestyttävä ja loistava kuski, joka lisäksi koukkasi pariin tietämäänsä todella mielenkiintoiseen ekstrakohteeseen matkan varrella (mm. Burrenin kansallispuiston hämmästyttävä "laavapelto"). Eli nyt emme enää pysty toistamaan Juicen "En oo käyny Irlannissa" -laulun sanoja, mutta voimme muuttaa niitä "Oonpa käynyt Irlannissa" -muotoon. :)
Date published: 2024-05-10
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuus ratkaisee hyvän lopputuloksen Matka juuri takana ja reissu hyvin muistissa. Matkareitti hyvin suunniteltu, hotellit erilaisia ja paikkoihin sopivia. Matkanjohtaja asiantunteva ja hyvin innostunut kohteesta. Bussinkuljettaja avulias ja matkalle osallistujilla hyvä ryhmähenki.
Date published: 2024-05-09
Rated 2 out of 5 by from Kokonaisvaltainen kuva Irlannista Kahdeksan päivän reissu antoi hyvän kuvan vihreästä Irlannista
Date published: 2024-05-06
 • y_2024, m_5, d_18, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_12, tr_370
 • loc_fi_FI, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja