Victoria Falls, Rovos Rail ja Honeyguide Ranger Camp

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailman kenties ylellisimmällä junalla läpi Zimbabwen, Etelä-Afrikkaan. Mukana mahtavat Victorian putoukset sekä safareita Entabenissä.

Ylellinen Afrikan-matka nautiskelijoille! Loman alkajaisiksi olemme yhden yön keskellä luontoa Albatrosin omassa lodgessa Zebra Nature Reservessä ennen kuin jatkamme Victorian putouksille, jossa vietämme kaksi yötä legendaarisessa Victoria Falls -hotellissa ja teemme kävelyretken upeiden putousten ympäri. Sitten nousemme African Pride -junan kyytiin ja matkustamme Rovos Raililla läpi Zimbabwen, Etelä-Afrikkaan.

Pretoriassa poistumme junasta ja suuntaamme safareille Albatrosin omistamaan Honeyguide Ranger Campiin. Tunnelmallisessa leirissä meitä odottavat mukavat ja yksinkertaiset kanvasteltat, jotka on pingotettu puuterassien päälle. Leiri sijaitsee kauniilla Entabenin suojelualueella, jossa on mahdollisuus nähdä laaja kirjo villieläimiä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Amerikan dollarit, pula, rand

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg, Etelä-Afrikka
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin – Zebra Nature Reserve
Päivä 3
Lento Victoria Fallsiin, Zimbabween - risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen
Päivä 4
Victoria Falls - kävelyretki putouksilla
Päivä 5
Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa
Päivä 6
Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe
Päivä 7
Rovos Rail - Zimbabwe – Etelä-Afrikka
Päivä 8
Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella
Päivä 9–11
Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista
Päivä 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja sen tunnelma tekevät hotellista suositun. Victoria Falls rakennettiin alunperin vuonna 1904 ja se huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja aivan naapurissa sijaitsee Unescon suojelemat Victorian putoukset. Palveluihin kuuluu uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli.

Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa sekä solmiota. Naisilla hame, suorat housut, siisti pusero tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15  kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kaikissa huoneissa on kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa 

Deluxe-perheteltat ovat tilavampia ja niissä on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 135€/hlö

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve koostuu kolmesta erillisestä lodgesta, jotka tarjoavat mukavaa majoitusta keskellä etelä-afrikkalaista luontoa. Jokaisessa lodgessa on oma uima-allas ja baari, ravintola ja tietysti “boma”, jossa tarjoillaan illallinen tulipaikan ympärillä. 

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa, melomassa tai kalassa. Ndebelen kulttuurikylä tarjoaa maistiaisia paikallisesta kulttuurista ja menneestä elämäntavasta. Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä Big Five-safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle.

Zebra Stables
Majoitut Zebra Stablesiin, jossa on 20 huonetta ja yksi perhehuone. Huoneet on kunnostettu viehkeästi vanhaan tallirakennukseen. Huoneista on suora käynti yhteiselle piha-alueelle/ulkoterassille.

Kaikki huoneet on varustettu modernein mukavuuksin. Huoneissa on oma wc, kylpy/suihku, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, hiustenkuivain sekä tuuletin. Lodgen tilavassa ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ruokalajeja. Lodgessa on myös hyvin varusteltu baari, pieni uima-allas ja kaksi “bomaa” perinteisiä eteläafrikkalaisia grilliherkutteluja varten. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja.

Lue lisää: https://zebranaturereserve.com/

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja tunnelma tekevät siitä suositun. Hotelli on peräisin vuodelta 1904 ja huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja sen naapurissa sijaitsee Unescon suojelema Victorian putoukset. Hotellissa on uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Hotellin yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa. Naisilla hame, suorat housut tai mekko.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
6.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg, Etelä-Afrikka

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan (matkalla on välilasku).

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin – Zebra Nature Reserve

Saavuttuamme Johannesburgiin lähdemme lentokentältä bussilla koohti koillista ja Albatrosin omaa Zebra Nature Reserveä, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Pretoriasta.

Syömme perille päästyämme lounaan. Auringonlaskun aikaan lähdemme ajelulle kauniiseen luontoon ja vierailulle Zebran omaan matelijakeskukseen. Täällä saamme mahdollisuuden tutkia sekä Etelä-Afrikan käärmeitä että muita kiehtovia matelijoita. Keskus toimii myös lähialueen pelastus- ja suojelukeskuksena. Päivä päättyy illalliseen.

Päivä 3
Lento Victoria Fallsiin, Zimbabween - risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen

Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle ja lennämme Johannesburgista Victoria Fallsiin Zimbabween. Lentokentältä ajamme suoraan Victoria Falls Hoteliin, jossa yövymme kaksi seuraavaa yötä. Hotelli on yksi Afrikan tunnetuimpia, kiitos upean sijainnin ja ainutlaatuisen tunnelman. Hotelli huokuu englantilaista siirtomaatyyliä ja ympäröivä luonto on erityisen kaunis.

Iltapäivän päätteeksi risteilemme auringonlaskuun pitkin Zambezijokea vesiputouksen yläpuolella. Nautimme virkistävän juoman aluksen kannella ja tarkkailemme jokea – saatamme nähdä virtahepoja ja krokotiileja.

Illalla syömme yhteisen tervetuloillallisen.

 

Päivä 4
Victoria Falls - kävelyretki putouksilla

Aamiaisen jälkeen teemme kävelyretken (noin 1,5 km) vesiputousten ympäri. Kuljemme läpi hotellin takapuutarhan ja jatkamme pitkin näköalapolkuja, jotka kulkevat putouksen ympärillä. Maailmassa on monia kauniita vesiputouksia, mutta Victorian putoukset on epäilemättä yksi kauneimmista. Victorian putoukset on noin kaksi kertaa niin korkea ja puolitoista kertaa niin leveä kuin Niagaran putoukset USA:n ja Kanadan välillä. Upea näky lumoaa, eikä alueen meditatiivisesta rauhasta saa tarpeekseen.

Veden ja luonnon ääniä lukuun ottamatta häiriötekijät ovat harvassa, ja vihreä sademetsä täydentää kuvaa.

Vesi saattaa roiskuu putousten lähettyvillä, joten retkelle kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo tai kevyt sadetakki/-viitta. Muista suojata myös puhelin ja kamera.

Päivä 5
Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa

Noin 20 km päässä Victorian putouksilta sijaitsee maalaiskylä, jossa vierailemme. Saamme pienen käsityksen paikallisväestön arkielämästä. Lounas sisältyy retken hintaan. Huomaathan, että hotellihuoneet on luovutettava klo 10 mennessä, joten jätämme matkatavarat retken ajaksi säilytykseen hotellille.

Iltapäivällä palaamme Victoria Falls Hoteliin, jossa oleskelemme pari tuntia ennen kuin lähdemme yhdelle maailman ylellisimmistä junamatkoista. 50 metrin päässä hotellin sisäänkäynnistä odottaa punainen matto, joka johdattaa meidät “Pride of Africa” -junaan. Nautimme lasillisen viileää samppanjaa junan 1. luokan ylellisissä puitteissa henkilökunnan huolehtiessa matkatavaroistamme.

Kun astuu Rovos Rail -junaan, tuntuu kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Juna on sisustettu viktoriaaniseen tyyliin: puupaneeleita, paksuja mattoja ja antiikkihuonekaluja. Jotta historiallinen tunnelma olisi täydellinen, ei junassa ole tv:tä tai radiota. Matkapuhelinten tai kannettavien tietokoneiden käyttö on rajoitettu hytteihin ja Club Loungeen. Junassa on mm. pieni matkamuistomyymälä ja ravintolavaunuja, jotka tarjoilevat laadukkaita eteläafrikkalaisia viinejä ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja gourmet-aterioita.

Matkaamme kohti lounasta ja Zimbabwen suurinta kansallispuistoa, Hwangwea. Illallinen nautitaan yhdessä junan ravintolavaunuista. Illallisen jälkeen vetäydymme sviitteihimme, jotka on sisustettu viihtyisästi ja joissa on mukavat makuutilat sekä wc/kylpyhuone.

Junalla Afrikassa matkustaminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin ja se on myös mainio mahdollisuus kokea  suurta mannerta uudesta näkökulmasta.

Huomioithan, että rautateiden kunto ei ole Afrikassa aina aivan tiptop, niinpä pienet myöhästelyt ja reittimuutokset Rovos Raililla ovat mahdollisia. Teemme parhaamme, että tälläisissä tapauksissa muutoksista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Päivä 6
Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe

Päivä alkaa varhain, sillä aamiainen tarjoillaan jo klo 5, jotta olemme valmiit nousemaan junasta klo 6 ja lähtemään safariajelulle Hwangwen kansallispuistoon. Junalle palatessa meitä odottaa herkullinen brunssi, ja loppupäivän matkaamme läpi kansallispuiston.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä matkareitti voi Hwangwen safarin jälkeen muuttua niin, että matkaamme läpi Botswanan tai Zimbabwen, Pretoriaan ja Etelä-Afrikkaan. Tuolloin kuljemme pitkin yhtä Afrikan pisimmistä suorista rataosuuksista – 114 km. Päivällinen tarjoillaan junassa matkalla rajalle.

Päivä 7
Rovos Rail - Zimbabwe – Etelä-Afrikka

Nautimme maisemien muuttumisesta junan kolkutellessa läpi baobab-puiden koristaman seudun. Kasvillisuustyypit vaihtelevat, samoin luonnon väripaletti.

Illalla ylitämme Etelä-Afrikan rajan ja määränpäämme on Etelä-Afrikan pääkaupunki Pretoria. 

Lounasaikaan ylitämme Kauriin kääntöpiirin ja jatkamme kohti Bela Belan kaupunkia, jota kutsuttiin aikaisemmin nimellä Warmbaths, kiitos alueella sijaitsevien kuumien lähteiden. Iltapäivällä saavumme perille Pyramidin kaupunkiin, jossa yövymme.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä kuljemme eri reittiä (kts. päivä 6).

Päivä 8
Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella

Junassa nautitun aamiaisen jälkeen saavumme Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme vilkkaassa suurkaupungissa pienen kaupunkikierroksen. Näemme mm. Union Buildingin, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus sijaitsee kukkulan laella, josta on näkymät yli kaupungin. Rakennuksella on pituutta 285 m ja se valmistui 1913. Parlamenttirakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta kansanryhmää, englantilaisia ja buureja. Väestön mustaihoista osaa ei rakennuksen symboliikassa ole huomioitu.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen tai jälkeen Union Buildingillä käynnin. Meillä on ajomatkaa jäljellä vielä kolme tuntia. Suuntaamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista, Gautengista, kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia, Limpopoa. Limpopo on maanviljelyaluetta, ja ohitamme vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltoja. Reittimme kulkee läpi pienten kylien ja kaupunkien.

Kauempana pohjoisessa näkökentän laidalla kulkee kaunis, punertavana hohtava Waterberg-vuoriketju. Täällä sijaitsee Entabenin suojelualue. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”.  Kun on nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavumme leiriimme Entabenissa. Honeyguide Ranger Camp sijaitsee keskellä luontoa ja koostuu 15 vasta remontoidusta huoneesta, jotka ovat itse asiassa kanvastelttoja puualustalla. Majoitumme telttoihin ja syömme leirin ravintolassa.

Päivä 9–11
Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista

Seuraavat päivät vietämme leirissämme. Oleskelumme aikana teemme kaksi safaria per päivä.

Pääsemme aamu- ja iltapäiväsafarille maastoauton kyydissä sekä vaellussafarille – se on kevyt, mutta jännittävä kävelyretki ympäröivässä luonnossa.

Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Vuosien varrella eläimet ovat tottuneet autoihin ja vierailijoihin, minkä vuoksi elefantit, kirahvit ja erilaiset antiloopit tulevat syömään hyvinkin lähelle autoja. Entabenissä on ruohosavannien lisäksi tiheitä metsäalueita ja kallioita, joten eläimille riittää piilopaikkoja. Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta lämmin ja tuulenpitävä takki, fleece, päähine ja käsineet voivat silti olla tarpeen.

Yhtenä matkapäivänä noin puolen päivän aikoihin lähdemme Ranger Campilta yksityiselle pato-alueelle, joka sijaitsee aivan Entabenin luonnonsuojelualueen aidan ulkopuolella ja alue ainoastaan Honeyguide Ranger Campin vieraiden käytössä. Ajomatka Entabenin suojelualueelta padolle kestää ainoastaan noin 15-20 minuuttia. Tämä keidas on petoeläimistä vapaa ja alueella elää mm. pensassikoja, kuduja, savannipuikkijoita, kirjoantilooppeja, sivettikissoja sekä lukuisia lintulajeja.

Henkilökuntamme valmistaa perinteistä braaita,  ja sinulla on sillä aikaa mahdollisuus rentoutua padon ympäristössä. "Braai" tulee sanasta "braden" (paisti hollanniksi) sekä afrikaansin sanasta ”braaivleis” (tarkoittaa grillattua lihaa). Nämä ovat muuntuneet tai yhdistyneet verbiksi braai, joka tarkoittaa "grillata". Vaikka braain ja BBQ:n eroista käydäänkin keskustelua, braaissa on kyse paljon muustakin kuin ruoasta, ja se on kiinteä osa eteläafrikkalaista kulttuuriperintöä.

Itse pato on kooltaan noin 400 x 100 metriä, ja patoaltaassa polskii eri kalalajeja. Olitpa innokas kalastaja tai amatööri, olet tervetullut kokeilemaan onneasi.

Lounaan jälkeen on aikaa tutustua alueeseen tarkemmin luontopolulla. Voit valita joko tunnin tai lyhyemmän, noin 30 minuutin reitin.

Ennen kuin palaamme leiriimme Entabenissa, ajamme takaisin eri reittiä ja teemme iltapäivän safariajelun. Palaamme leiriin illalliselle.

Päivä 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa

Sanomme näkemiin Honeyguide Ranger Campille ja suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia kutsutaan arkikielessä, on yli kuusi miljoonaa asukasta. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia pilvenpiirtäjineen ja moderneine liikekeskustoineen, joka muuttuu vähitellen pieniksi, mataliksi esikaupunkialueiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus.

Vierailemme vielä kuuluisassa ja huonomaineisessa Sowetossa. Sowetolla on takanaan pitkä ja julma historia, ja tänä päivänä se on paradoksien kaupunki. Kaikki ei kuitenkaan ole vain negatiivista ja ikävää, sillä paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun poliisi ja lakkoilevat opiskelijat ottivat yhteen vuonna 1976. Luovuus ja uudistukset kukoistavat Sowetossa, josta on tullut taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni.

Illalla ajamme Johannesburgin lentokentälle, ja kotimatka alkaa. Voit myös jatkaa lomaa Afrikassa – tutustu matkan pidennysvaihtoehtoihin matkaohjelmatekstin jälkeen.

Joillain lähtöpäivillä lento Johannesburgista lähtee aiemmin, jolloin käynti Sowetossa jäaä pois ohjelmasta.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saapuminen Helsinkiin.

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 6.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Majoitusluokan korotus African Pride-junassa

Jaettu kahden hengen Deluxe-sviitti (06-03-2024)  1498€/hlö
Jaettu kahden hengen Deluxe-sviitti (30-10-2024)  1398€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksut African Pride-junassa

Lisämaksu Pullman-sviitissä 2498€/hlö 

Deluxe-sviitissä 4498€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittlennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilasku/välilaskuja) turistiluokassa
 • Reittilennot Johannesburg - Victoria Falls - Johannesburg
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Zebra Nature Reservessä
 • 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Victoria Falls Hotelissa Zimbabwessa
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen Pullman-sviitissä African Pride-junassa täysihoidolla juomineen
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Honeyguide Ranger Camp -leirissä Entabenin yksityisellä suojelualueella
 • Aamiaiset päivinä 3-12
 • Lounas päivinä 2, 5-7 ja 9-11
 • Illallinen päivinä 2,3 ja 5-11
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Majoitusluokan korotukset African Pride-junassa
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 100 USD/hlö
 • Zimbabwen viisumi noin 35 USD/hlö (lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passi- ja viisumivaatimukset sekä matkatavarat

Passivaatimukset

Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja ja viisumia varten Passin on oltava koneellisesti luettava (sirullinen).

Zimbabwen viisumi

Zimbabween tarvitset viisumin. Viisumia voi hakea Zimbabwen suurlähetystöstä Ruotsista tai paikan päältä lentokentällä, jolloin viisumi maksetaan käteisellä. Hinta noin 55 USD/hlö (single entry).

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: http://www.zimembassy.se/visainfo.html

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, mikäli olet muun maan kansalainen, tarkistathan maatasi koskevat viisumimääräykset.

Matkatavarat

Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. Nämä säännöt Johannesburgin lentokentällä on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

Lue Etelä-Afrikan maahantulomääräyksistä täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka/viisumi

Valuutta

Suosittelemme ottamaan Zimbabwen matkaosuudelle mukaan käteisenä US dollareita (myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä). Victoria Falls Hotelissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Etelä-Afrikan valuutta on randi, eivätkä US-dollarit ole yleisessä käytössä.

Randeja voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Honeyguide Ranger Campissa ja African Pride-junassa käyvät kansainväliset luottokortit.

Matkalle mukaan ja safareilla

Matkan aluksi olemme Victorian putouksilla. Putousten vesimäärästä riippuen kävelykierroksella putousten lähellä voi kastua. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta.

Illalliselle  Victoria Falls Hotelissa ja The Livingstone Room-ravintolassa pukeudutaan muodollisesti. Miehille  suositellaan solmiota ja pikkutakkia. Naisilla hame, suorat housut tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Pride of Africa-junan illallisilla pukeutumiskoodi on sama kuin edellä. Lounaalle voi pukeutua rennommin.

Päivän ensimmäinen safariajelu alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. 

Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 10 matkustajaa ja kuljettaja/ranger.

Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Maastoautoilla tehtävillä safariajeluilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Lue lisää:

Safarit Etelä-Afrikassa

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Etelä-Afrikasta: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Lue lisää Zimbabwesta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/zimbabwe


Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

 

Waterberg ja Entabenin suojelualue

Etelä-Afrikassa lähellä Botswanan rajaa, Krugerin kansallispuiston länsipuolella, sijaitsee Limpopon provinssi, alue joka sai uudisasukkailta kauan sitten nimen Waterberg (”vesivuori”). Lukemattomien järvien, suoalueiden, vesiputousten ja jokien takia tämä erämaa erottuu selkeästi ympärillä olevista kuivista savannialueista. Keskikesällä (joulukuu-helmikuu) tummat pilvet kerääntyvät ylätasangon ylle ja kastelevat alueen voimakkain sadekuuroin. Punaiset hiekkakividyynit kimaltelevat auringossa. Sade täyttää sekä pienet että suuret virtaukset ja suurin osa vedestä virtaa Limpopo-jokeen.

Noin 15 000 neliökilometrin kokoinen Waterberg Biosphere Reserve International -suojelualue lisättiin UNESCOn biosfäärialueiden listalle vuonna 2001. Luonto on savannivyöhykkeelle hyvin tyypillinen ja alueen keskellä on runsasvetinen tasanko, mikä mahdollistaa useat biotoopit ja runsaan lajien kirjon. Waterbergin muodostaa useampi yksityisomisteinen suojelualue, joista Entabenin suojelualue on suurin ja monimuotoisin. Kauniita hiekkakivimonoliitteja, halkeamia, rotkoja ja vesiputouksia näkee joka puolella aluetta. Entabenissa asuu myös epätavallisen monta antilooppilajia. Erityisesti etelä-afrikkalaiset lajit ovat hyvin edustettuja. Alueella on myös aivan ainutlaatuinen kasvisto, joka koostuu muun muassa ikivanhoista käpypalmuista, proteoista ja harvinaisista lehtipuista.

Alueella ei esiinny malariaa, joten malarialääkitystä ei tarvita.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rentoa ja aktiivista lomaa Sun City Resortissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 698€
Matkan pidennys, 4 yötä

Mukavia aktiviteetteja ja rentoutumista Sun City Resort lomakeitaassa!

Safarimatkan päätteeksi ajamme koko perheen lomakeitaaseen, Sun City Resortiin. Täällä voit rentoutua altaalla, viettää päivän Valley of Waves vesipuistossa, pelata kierroksen golfia tai tehdä kävelyretkiä kauniissa luonnossa. Saatavilla on myös kauneushoitoja. Ja myös lisää safareita halukkaille.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Cabanas Sun City Resort

Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on yhteensä 120 standardihuonetta. 24 standardihuoneesta on näkymät järvelle. Yhteensä 201 perhehuonetta ja 2 esteetöntä huonetta. 32 perhehuoneesta on näkymä järvelle.

Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienehkölle lapselle. Huoneet ovat melko pieniä, mutta nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on suihku.
Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös ilmainen sukkulalinja. 

Hinta:
Hinta alkaen 698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 1198€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:

498€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää: https://www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)


Sun City Resort – The Palace

The Palace on tasokas 5-tähden (paikallinen luokitus) hotelli, jossa on afrikkalaista eleganssia.

The Palacen sisäänkäynti on näyttävä taidokkaasti maalatulla katollaan, mosaiikkiteoksillaan ja pehmustetuilla huonekaluillaan. Kaikki hotellin ylelliset huoneet sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ja niissä on käsintehdyt huonekalut. Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta ja yksityinen kävelytie Valley of Waves-vesipuistoon.

Hinta:
Hinta alkaen  1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hinta alkaen 2298€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:
698€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää:  https://www.suninternational.com/palace/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Hintaan sisältyy
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Johannesburgissa
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Sun City Resortissa 
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta 2024
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

Hinta 2025
848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta 2024
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 100€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, The Cullinan: 200€

Hinta 2025
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 150€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, The Cullinan: 250€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta 2024
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Hinta 2025
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1348 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

2024
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

2025
​Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 900€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe) - Johannesburg turistiluokassa
 • Kuljetus lentokentältä hotelliin ja hotellilta lentokentälle
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Hinta 2025:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1698€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2246€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hinta 2025:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 598€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 1298€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 5 out of 5 by from Hieno ja monipuolinen matkakokemus Olimme tällä matkalla maaliskuussa ja palasimme kotiin monia kokemuksia rikkaampana. Vaihteleva, kolmesta eri osuudesta koostunut matka ylitti odotuksemme. Victorian putoukset tekivät vaikutuksen sekä Rovos Rail -junamatkaosuus oli kokemuksen arvoinen, puitteet ja palvelu erinomaista. Entabenin safariosuudet aamuin ja illoin olivat upeita. Kaikki ne eläimet, linnut, seeprat, kirahvit, sarvikuonot, leijonat ja monet muut omassa elinympäristössään, todella unohtumaton kokemus. Matkaoppaamme Miia ohjasi ja opasti ryhmäämme ammattitaidollaan jouhevasti, hänen tiedot mm. luonnosta ja eläimistä oli pohjaton, saimme tietoa enemmän kuin oppikirjoista. Suosittelemme tätä matkaa.
Date published: 2024-04-07
Rated 5 out of 5 by from Huippumatka 6-18.3.-24 Toistakymmentä Albatrossin matkaa ja monia muiden matkatoimistojen ryhmämatkoja tehneenä, tämä oli monipuolisuudellaan huikea. Matkalla oli pieni, 8 hengen mukava porukka, joka edesauttoi kaiken sujumiseen. Kaiken kruunasi ammattitaidollaan matkanjohtajamme Miia. Iso suositus!
Date published: 2024-03-23
Rated 5 out of 5 by from Nautinnollinen ja elämyksellinen matka Olimme loka- marraskuun vaihteessa 2023 tällä kolmen mainion kohteen matkalla. Etukäteisodotukset täyttyivät reilusti. Victoria-putoukset olivat vaikuttavat, vaikka vesimäärä onkin massiivisempi sadekauden lopulla. Hotelli oli nostalgisen upea. Rovos Rail- matka oli juuri niin hieno kuin oletimmekin. Puitteet ja palvelu tunnelmaan sopivat. Pieni hytti ehkä hieman hankala, mutta oleskelutilat ja maisemavaunu korvasivat sen hyvin. Safarit olivat erityisen nautinnolliset ja mieleen painuvat. Mieli ja sielu lepäsivät kauniissa maisemissa eläimiä seuraillen ja Rangereiden ja Joonaksen tietotykitystä kuunnellen. Joonas johdatti meitä rennosti, hötkyilemättä, rautaisella ammattitaidolla ja hämmästyttävällä ehtymättämällä tietovarastollaan läpi koko matkan. Me jatkoimme vielä kahdestaan Kapkaupunkiin. Joonas varusti meidät monipuolisella tietopaketilla ja ohjeilla turvalliseen ja nautinnolliseen oleskeluun tässä kauniissa ja erityisessä kaupungissa. Muutamassa päivässä ehdimme näkeä ja kokea hurjan paljon. Hieno päätös upealle matkalle. Suosittelemme.
Date published: 2024-01-18
Rated 4 out of 5 by from Hyvin järjestetty matka Olin kokonaisuuteen tyytyväinen
Date published: 2023-11-17
Rated 5 out of 5 by from Mahtava monipuolinen kokonaisuus Matka on erinomainen yhdistelmä erilaisia kokemuksia. Kolme osa-aluetta muodosti miellyttävän kokonaisuuden. Victoria-putoukset sekä siihen liittyvä historia, Rovos rail -junamatka ja safarileiri olivat kaikki elämyksiä. Paketointi on toimiva. Matkanjohtaja Joonas hämmästytti tiedoillaan ja taidollaan kertoa asioista elävästi. Saamamme erityisesti luontoa - sekä kasveja että eläimiä - koskeva tietopaketti oli valtava. Ennen matkaa saamamme kohteiden esittelyaineisto oli kattava ja antoi tarvittavat perustiedot. Mukava asia oli, että matkaohjelmassa oli mukana myös luvattua ohjelmaa täydentäviä "yllätysnumeroita".
Date published: 2023-11-07
Rated 5 out of 5 by from Loistava kokonaisuus luxusta ja safaria Olimme kahden viikon matkalla Victorian putouksilla Victoria Falls hotelissa, Rovos Raililla (kolmen yön luxusjunamatka Victorian putouksilta Pretoriaan) ja lopuksi neljän yön safarileirillä Entabenissa. Matkaoppaanamme ollut Joonas Sillanmäki oli miellyttävä, asiantunteva ja tehokas joukon koossapitäjä - kuin yksi meistä, mutta varustettuna yksityiskohtaisilla tiedoilla paikoista, taustoista, ilmiöistä ja ihmisistä, tarjoiltuna sopivan kokoisissa katsauksissa hyvin yleistajuisina.
Date published: 2023-11-07
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja hyvin järjestetty matka Matka oli antoisa, koska siinä oli kolme erilaista kohdetta eikä vaihdettu paikkaa liian usein. Victoria Fallsin hotelli oli hieno ja retket mielenkiintoisia, Rovos Rail ainutkertainen elämys ja safariosuus rauhallinen ja samalla jännittävä.
Date published: 2023-11-07
Rated 4 out of 5 by from Mahtava reissu Palasin eilen matkalta. Reissu, johon sisältyy Victorian putoukset,Rovos rail ja Honey guide telttakylä on kuin 3 eri reissua samassa paketissa. Victorian putoukset olivat mahtavat ja hotelli oikein hyvä. Junamatka oli hiukan pettymys. 3 yötä siellä riitti hyvin.Illallisten laatu oli ehkä 3/5. Kaikkien juomien sisältyminen junamatkaan oli oikein hyvä, mutta samppanja loppui "yllättäen" junasta jo ensimmäisenä päivänä.Tuon jälkeen tarjolla oli jotain keskinkertaista etelä-afrikkalaista kuohuviiniä. Telttakylä safareineen oli erittäin hieno kokemus. Oma rangerimme Jimmy oli mahtava opas.Suomalainen matkaoppaamme Joonas oli täydellinen opas ja hänen pitämänsä lisäinotuokiot toivat paljon lisätietoa matkan aikana. Joonakselle 5/5. Aamut alkavat hyvin aikaisin, joten siihen kannatta vaeautua. Aamuisin ei nukuta 10:een saakka.Etiopian kautta menneet lennot olivat suuri pettymys 1/5.
Date published: 2022-12-06
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_38
 • loc_fi_FI, sid_ZWRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja