Victoria Falls, Rovos Rail ja Honeyguide Ranger Camp

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailman kenties ylellisimmällä junalla läpi Zimbabwen, Etelä-Afrikkaan. Mukana mahtavat Victorian putoukset sekä safareita Entabenissä.

Ylellinen Afrikan-matka nautiskelijoille! Loman alkajaisiksi vietämme kolme päivää legendaarisessa Victoria Falls hotellissa ja teemme kävelyretken upeiden putousten ympäri. Sitten nousemme African Pride -junan kyytiin ja matkustamme Rovos Raililla läpi Zimbabwen, Etelä-Afrikkaan.

Pretoriassa poistumme junasta ja suuntaamme safareille Albatrosin omistamaan Honeyguide Ranger Campiin. Tunnelmallisessa leirissä meitä odottavat mukavat ja yksinkertaiset kanvasteltat, jotka on pingotettu puuterassien päälle. Leiri sijaitsee kauniilla Entabenin suojelualueella, jossa on mahdollisuus nähdä laaja kirjo villieläimiä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Amerikan dollarit, pula, rand

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg, Etelä-Afrikka
Päivä 2
Lento Johannesburg – Victoria Falls, Zimbabwe - saapuminen Victorian putouksille ja tervetuloillallinen
Päivä 3
Victoria Falls -kävelyretki vesiputouksille ja risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen
Päivä 4
Victoria Falls - omaa aikaa
Päivä 5
Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa
Päivä 6
Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe
Päivä 7
Rovos Rail - Zimbabwe – Etelä-Afrikka
Päivä 8
Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella
Päivä 9–11
Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista
Päivä 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja sen tunnelma tekevät hotellista suositun. Victoria Falls rakennettiin alunperin vuonna 1904 ja se huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja aivan naapurissa sijaitsee Unescon suojelemat Victorian putoukset. Palveluihin kuuluu uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli.

Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa sekä solmiota. Naisilla hame, suorat housut, siisti pusero tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15  kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kaikissa huoneissa on kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa 

Deluxe-perheteltat ovat tilavampia ja niissä on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 135€/hlö

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja tunnelma tekevät siitä suositun. Hotelli on peräisin vuodelta 1904 ja huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja sen naapurissa sijaitsee Unescon suojelema Victorian putoukset. Hotellissa on uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Hotellin yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa. Naisilla hame, suorat housut tai mekko.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.998€
Helsinki
Täynnä
4.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg, Etelä-Afrikka

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan (matkalla on välilasku).

Päivä 2
Lento Johannesburg – Victoria Falls, Zimbabwe - saapuminen Victorian putouksille ja tervetuloillallinen

Saavumme Johannesburgiin aamulla ja jatkamme (lentoaika noin 1,5 tuntia) Victoria Fallsiin, Zimbabween.

Saavuttuamme Victoria Fallsiin ajamme suoraan Victoria Falls hotelliin, jossa vietämme seuraavat yöt. Hotelli on yksi Afrikan tunnetuimpia, kiitos upean sijainnin ja ainutlaatuisen tunnelman. Hotelli huokuu englantilaista siirtomaatyyliä ja ympäröivä luonto on erityisen kaunis.

Illalla syömme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Victoria Falls -kävelyretki vesiputouksille ja risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen

Aamiaisen jälkeen teemme kävelyretken (noin 1,5 km) vesiputousten ympäri. Kuljemme läpi hotellin takapuutarhan ja jatkamme pitkin näköalapolkuja, jotka kulkevat putouksen ympärillä. Maailmassa on monia kauniita vesiputouksia, mutta Victorian putoukset on epäilemättä yksi kauneimmista. Victorian putoukset on noin kaksi kertaa niin korkea ja puolitoista kertaa niin leveä kuin Niagaran putoukset USA:n ja Kanadan välillä. Upea näky lumoaa, eikä alueen meditatiivisesta rauhasta saa tarpeekseen.

Veden ja luonnon ääniä lukuun ottamatta häiriötekijät ovat harvassa, ja vihreä sademetsä täydentää kuvaa.

Vesi roiskuu putousten lähettyvillä, joten retkelle kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo tai kevyt sadetakki/-viitta. Muista suojata myös puhelin ja kamera.

Iltapäivän päätteeksi risteilemme auringonlaskuun pitkin Zambezijokea vesiputouksen yläpuolella. Nautimme virkistävän juoman aluksen kannella ja tarkkailemme jokea – saatamme nähdä virtahepoja ja krokotiileja!

Päivä 4
Victoria Falls - omaa aikaa
Tämä päivä on varattu omille seikkailuille. Voit lähteä mukaan safariajelulle tai nousta lentokoneen kyytiin ja kokea Victorian putoukset lintuperspektiivistä. Tai vain vielä nauttia putousten lumosta.
Päivä 5
Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa

Noin 20 km päässä Victorian putouksilta sijaitsee maalaiskylä, jossa vierailemme. Saamme pienen käsityksen paikallisväestön arkielämästä. Lounas sisältyy retken hintaan. Huomaathan, että hotellihuoneet on luovutettava klo 10 mennessä, joten jätämme matkatavarat retken ajaksi säilytykseen hotellille.

Iltapäivällä palaamme Victoria Falls Hoteliin, jossa oleskelemme pari tuntia ennen kuin lähdemme yhdelle maailman ylellisimmistä junamatkoista. 50 metrin päässä hotellin sisäänkäynnistä odottaa punainen matto, joka johdattaa meidät “Pride of Africa” -junaan. Nautimme lasillisen viileää samppanjaa junan 1. luokan ylellisissä puitteissa henkilökunnan huolehtiessa matkatavaroistamme.

Kun astuu Rovos Rail -junaan, tuntuu kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Juna on sisustettu viktoriaaniseen tyyliin: puupaneeleita, paksuja mattoja ja antiikkihuonekaluja. Jotta historiallinen tunnelma olisi täydellinen, ei junassa ole tv:tä tai radiota. Matkapuhelinten tai kannettavien tietokoneiden käyttö on rajoitettu hytteihin ja Club Loungeen. Junassa on mm. pieni matkamuistomyymälä ja ravintolavaunuja, jotka tarjoilevat laadukkaita eteläafrikkalaisia viinejä ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja gourmet-aterioita.

Matkaamme kohti lounasta ja Zimbabwen suurinta kansallispuistoa, Hwangwea. Illallinen nautitaan yhdessä junan ravintolavaunuista. Illallisen jälkeen vetäydymme sviitteihimme, jotka on sisustettu viihtyisästi ja joissa on mukavat makuutilat sekä wc/kylpyhuone.

Päivä 6
Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe

Päivä alkaa varhain, sillä aamiainen tarjoillaan jo klo 5, jotta olemme valmiit nousemaan junasta klo 6 ja lähtemään safariajelulle Hwangwen kansallispuistoon. Junalle palatessa meitä odottaa herkullinen brunssi, ja loppupäivän matkaamme läpi kansallispuiston.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä matkareitti voi Hwangwen safarin jälkeen muuttua niin, että matkaamme läpi Botswanan tai Zimbabwen, Pretoriaan ja Etelä-Afrikkaan. Tuolloin kuljemme pitkin yhtä Afrikan pisimmistä suorista rataosuuksista – 114 km. Päivällinen tarjoillaan junassa matkalla rajalle.

Päivä 7
Rovos Rail - Zimbabwe – Etelä-Afrikka

Nautimme maisemien muuttumisesta junan kolkutellessa läpi baobab-puiden koristaman seudun. Kasvillisuustyypit vaihtelevat, samoin luonnon väripaletti.

Illalla ylitämme Etelä-Afrikan rajan ja määränpäämme on Etelä-Afrikan pääkaupunki Pretoria. 

Lounasaikaan ylitämme Kauriin kääntöpiirin ja jatkamme kohti Bela Belan kaupunkia, jota kutsuttiin aikaisemmin nimellä Warmbaths, kiitos alueella sijaitsevien kuumien lähteiden. Iltapäivällä saavumme perille Pyramidin kaupunkiin, jossa yövymme.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä kuljemme eri reittiä (kts. päivä 6).

Päivä 8
Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella

Junassa nautitun aamiaisen jälkeen saavumme Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme vilkkaassa suurkaupungissa pienen kaupunkikierroksen. Näemme mm. Union Buildingin, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus sijaitsee kukkulan laella, josta on näkymät yli kaupungin. Rakennuksella on pituutta 285 m ja se valmistui 1913. Parlamenttirakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta kansanryhmää, englantilaisia ja buureja. Väestön mustaihoista osaa ei rakennuksen symboliikassa ole huomioitu.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen tai jälkeen Union Buildingillä käynnin. Meillä on ajomatkaa jäljellä vielä kolme tuntia. Suuntaamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista, Gautengista, kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia, Limpopoa. Limpopo on maanviljelyaluetta, ja ohitamme vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltoja. Reittimme kulkee läpi pienten kylien ja kaupunkien.

Kauempana pohjoisessa näkökentän laidalla kulkee kaunis, punertavana hohtava Waterberg-vuoriketju. Täällä sijaitsee Entabenin suojelualue. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”.  Kun on nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavumme leiriimme Entabenissa. Honeyguide Ranger Camp sijaitsee keskellä luontoa ja koostuu 15 vasta remontoidusta huoneesta, jotka ovat itse asiassa kanvastelttoja puualustalla. Majoitumme telttoihin ja syömme leirin ravintolassa.

Päivä 9–11
Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista

Seuraavat päivät vietämme leirissämme. Oleskelumme aikana teemme kaksi safaria per päivä.

Pääsemme aamu- ja iltapäiväsafarille maastoauton kyydissä sekä vaellussafarille – se on kevyt, mutta jännittävä kävelyretki ympäröivässä luonnossa.

Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Vuosien varrella eläimet ovat tottuneet autoihin ja vierailijoihin, minkä vuoksi elefantit, kirahvit ja erilaiset antiloopit tulevat syömään hyvinkin lähelle autoja. Entabenissä on ruohosavannien lisäksi tiheitä metsäalueita ja kallioita, joten eläimille riittää piilopaikkoja. Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta lämmin ja tuulenpitävä takki, fleece, päähine ja käsineet voivat silti olla tarpeen.

Päivä 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa

Sanomme näkemiin Honeyguide Ranger Campille ja suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia kutsutaan arkikielessä, on yli kuusi miljoonaa asukasta. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia pilvenpiirtäjineen ja moderneine liikekeskustoineen, joka muuttuu vähitellen pieniksi, mataliksi esikaupunkialueiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus.

Vierailemme vielä kuuluisassa ja huonomaineisessa Sowetossa. Sowetolla on takanaan pitkä ja julma historia, ja tänä päivänä se on paradoksien kaupunki. Kaikki ei kuitenkaan ole vain negatiivista ja ikävää, sillä paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun poliisi ja lakkoilevat opiskelijat ottivat yhteen vuonna 1976. Luovuus ja uudistukset kukoistavat Sowetossa, josta on tullut taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni.

Illalla ajamme Johannesburgin lentokentälle, ja kotimatka alkaa. Voit myös jatkaa lomaa Afrikassa – tutustu matkan pidennysvaihtoehtoihin matkaohjelmatekstin jälkeen.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saapuminen Helsinkiin.

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä matkantekoa.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet.

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman- tai Pullman Gold-sviitit

Pullman- tai Pullman Gold-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Emme voi taata kumpi sviittityypeistä, Pullman vai Pullman Gold on saatavilla, koska se riippuu junan vaunujen yhdistelmästä kullakin Rovos Rail-matkalla. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Huonepalvelu toimii ympäri vuorokauden.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: https://rovos.com/the-train/suites/​

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Majoitusluokan korotus African Pride-junassa

Jaettu kahden hengen Deluxe-sviitti: 998€/hlö (2021)
Jaettu kahden hengen Deluxe-sviitti: 1098€/hlö (2022)

Yhden hengen huoneen lisämaksut African Pride-junassa

Lisämaksu Pullman-sviitissä 1898€/hlö (2021)
Lisämaksu Pullman-sviitissä 1998€/hlö (2022)

Deluxe-sviitissä 2998€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittlennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • reittilennot Johannesburg - Victoria Falls - Johannesburg
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Victoria Falls Hotelissa Zimbabwessa
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen Pullman-sviitissä African Pride-junassa täysihoidolla juomineen
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Honeyguide Ranger Camp -leirissä Entabenin yksityisellä suojelualueella
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 5-7 ja 9-11
 • illallinen päivinä 2 ja 5-11
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu
 • majoitusluokan korotukset African Pride-junassa
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 100 USD/hlö
 • Zimbabwen viisumi noin 35 USD/hlö (lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passi- ja viisumivaatimukset sekä matkatavarat

Passivaatimukset

Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja ja viisumia varten Passin on oltava koneellisesti luettava (sirullinen).

Zimbabwen viisumi

Zimbabween tarvitset viisumin. Viisumia voi hakea Zimbabwen suurlähetystöstä Ruotsista tai paikan päältä lentokentällä, jolloin viisumi maksetaan käteisellä. Hinta noin 55 USD/hlö (single entry).

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: http://www.zimembassy.se/visainfo.html

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, mikäli olet muun maan kansalainen, tarkistathan maatasi koskevat viisumimääräykset.

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt ovat muuttuneet Johannesburgin lentokentällä 25.3.2019 alkaen. Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä uudet vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Uusi sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa.

 

Valuutta

Zimbabessa (Victorian putoukset) on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa. Suosittelemme ottamaan mukaan käteisenä (vähän) US dollareita; myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä. Victoria Falls Hotelissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Etelä-Afrikan valuutta on randi, eivätkä US-dollarit ole yleisessä käytössä.

Randeja voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Honeyguide Ranger Campissä käyvät kansainväliset luottokortit.

Matkalle mukaan ja safareilla

Matkan aluksi olemme Victorian putouksilla. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta.

Illalliselle  Victoria Falls Hotelissa ja The Livingstone Room-ravintolassa pukeudutaan muodollisesti. Miehille  suositellaan solmiota ja pikkutakkia. Naisilla hame, suorat housut tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Pride of Africa-junan illallisilla pukeutumiskoodi on sama kuin edellä. Lounaalle voi pukeutua rennommin.

Päivän ensimmäinen safariajelu alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi vaatetuksessa hillittyjä värejä.

Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 10 matkustajaa ja kuljettaja/ranger.

Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Maastoautoilla tehtävillä safariajeluilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Waterberg ja Entabenin suojelualue

Etelä-Afrikassa lähellä Botswanan rajaa, Krugerin kansallispuiston länsipuolella, sijaitsee Limpopon provinssi, joka on upean luontonsa vuoksi jo pitkään tunnettu nimellä Waterberg. Alue sai uudisasukkailta kauan sitten nimen Waterberg (”vesivuori”), koska lukemattomien järvien, suoalueiden, vesiputousten ja jokien takia tämä erämaa erottuu selkeästi ympärillä olevista kuivista savannialueista. Keskikesällä (joulukuu-helmikuu) tummat pilvet kerääntyvät ylätasangon ylle ja kastelevat alueen voimakkain sadekuuroin. Punaiset hiekkakividyynit kimaltelevat auringossa. Sade täyttää sekä pienet että suuret virtaukset ja suurin osa vedestä virtaa Limpopo-jokeen.

Noin 15 000 neliökilometrin kokoinen Waterberg Biosphere Reserve International -suojelualue lisättiin UNESCOn biosfäärialueiden listalle vuonna 2001. Luonto on savannivyöhykkeelle hyvin tyypillinen ja alueen keskellä on runsasvetinen tasanko, mikä mahdollistaa useat biotoopit ja runsaan lajien kirjon. Waterbergin muodostaa useampi yksityisomisteinen suojelualue, joista Entabenin villieläinreservaatti on suurin ja monimuotoisin. Kauniita hiekkakivimonoliitteja, halkeamia, rotkoja ja vesiputouksia näkee joka puolella aluetta. Entabenissa asuu myös epätavallisen monta antilooppilajia. Erityisesti etelä-afrikkalaiset lajit ovat hyvin edustettuja. Alueella on myös aivan ainutlaatuinen kasvisto, joka koostuu muun muassa ikivanhoista käpypalmuista, proteoista ja harvinaisista lehtipuista. Alueella ei esiinny malariaa, joten malarialääkitystä ei tarvita.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen! Mukana sopivan kokoinen ryhmä, jolloin pystyi tutustumaan toisiin ja luomaan jonkinlaista yhteishenkeä, mikä oli tärkeää koska yhteistä aktiviteettia oli runsaasti. Matkaan sisältyi kolme erilaista kohdetta, mikä oli erinomainen asia, kyllästymään ei ehtinyt. Siirtymiset näiden kohteiden välillä sujuivat hyvin, majoitukset olivat toimivat ja ruoka ja juoma erinomaista jokaisessa kohteessa. Matkanjohtaja oli erinomainen, huomioi kaikki sopivalla tavalla, mutta ei ollut tungetteleva, hänen tietomääränsä oli ihailtava ja tapansa esittää asiat oli selkeä, piti porukan hyvin hanskassaan. Kiinnostus Albatrossin matkoihin kyllä lisääntyi!!
Date published: 2018-03-11
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja onnistunut matka Hieno matka! Victorian putoukset olivat komeat, vaikka vettä olikin kuivuuden takia tavallista vähemmän. Rovos Rail junamatkalla oli sadan vuoden takaista tunnelmaa, loistava palvelu ja tarjoilu. Suurimmat elämykset saimme kuitenkin safareilla, joilla näimme läheltä leijonia, sarvikuonoja, norsuja, kirahveja, gepardin ym. Loistavat oppaat kruunasivat matkan. Miinusta matkan järjestäjä saa siitä, etteivät palvelurahat hotelleissa, junassa ja kulkuvälineissä sisältyneet matkan hintaan. Niitä sanottiin vapaahetoisiksi, mikä kuitenkin oli näennäistä. Tyylikästä olisi sisällyttää edellytetyt suurehkot palvelurhat matkan hintaan.
Date published: 2019-12-07
Rated 5 out of 5 by from Hieno yhdistelmä erilaisia matkanosia Saimme neljä erilaista lomaa yhdessä paketissa. Ensin vaikuttava Viktoria Falls, sitten ylellinen Rovos Rail junamatka, seuraavaksi huikea Safari ja kun otimme lisämatkan Kapkaupunkiin, saimme vielä kaupunkilomankin. Kaikki järjestelyt oli hienosti hoidettu, myös lisämatkan osalta. Matkanjohtajamme Joonas oli parasta, mitä on näillä matkoilla vastaan tullut, tiesi kaiken sekä luonnosta että maitten taloudesta ja politiikasta. Ja jottei menisi pelkäksi kehumiseksi, niin (lento)matka oli kyllä tosi pitkä (24 h kotoa hotelliin) ja rasittava. Lisäksi junasta tehdyllä "vesisafarilla" sai yksi kamera tarpeekseen vedestä ja lopetti toimintansa. Vettä satoi niin, että vene olisi ollut parempi kulkuneuvo kuin Land-Rover.
Date published: 2018-03-19
Rated 5 out of 5 by from Loistava kokonaisuus Afrikka valloitti sydämeni! Albatros on erinomainen matkanjärjestäjä!! Joonas on loistava matkanjohtaja!!! Vinkkejä ranskalaisin viivoin: -Kortti käy kaikkialla, Victoria Fallsilla ja Rovos Raililla käteisenä US-dollari, Honeyguidessa randi. -Victorian Falls-hotellin sisäravintolaan tarvitsee todellakin pukeutua: esim. 14-vuotias ei päässyt illalliselle siisteissä, valkoisissa lenkkareissa. Muissa hotellin ravintoissa rennompi pukukoodi. Hotellilla kohtuullinen hintataso, mutta "kaupungilla" huippuhinnat. -Shoppailuun ei matkan aikana ole paljon mahdollisuuksia, mikä ei ole lainkaan negatiivinen asia. Tuliaiset kannattaa napata heti, kun sellaiset näkee tai jättää ostosten teko lentokentille. (Johannesburg, erinomaiset valikoimat afrikkalaisia tuotteita tai Lontoo) -Rovos Raililla et tarvitse rahaa lainkaan. Kaikki on maksettu ja myymälän valikoima on lievästi sanottuna niukka. Itse matka on unohtumaton. En ole koskaan saanut niin täydellistä palvelua! Pukukoodia hyvä noudattaa. -Safari-osuus Honeyguide Ranger Campilla oli parasta matkassa. Leijonat, kirahvit, sarvikuonot... Afrikan öinen tähtitaivas...Loistava telttamajoitus... Ja super-ranger Solomon! Eikä pukukoodia!! -Ottakaa käsimatkatavaroihin välttämättömät hygieniatuotteet ja jotain hellevaatetta laukkujen myöhästymisen varalta.
Date published: 2019-03-13
Rated 5 out of 5 by from Kolmen kokemuksen loistopaketti Hieno tapa löytää eteläinen Afrika niin nykyisellään kuin siirtomaa-ajan loistossaan. Safari oli hieno ja rangerit tosi yställisiä ja tietäväisiä. Rovos rail on once in the lifetime kokemuksista must. Zimbabven nykyisyys on opettavainen tarina ja sen toivoisi antavan vaatimuksille Etelä-Afrikan tulevaisuudesta maltillisuutta valtaapitäjille. Opas Joonas tietävä ja hyvin kaikki huomioon ottava herrasmies, jonka seurasta kaikki nauttivat ja arvostivat hänen huolenpitoaan, luentojaan sekä tietämystään. Victoria Falls hotelli ja retket hienoja; nautimme koko matkasta suunnattomasti. Ja eikä unohdeta loistoruokaa ja -viinejä koko matkan ajan. Soweton vierailu viimeisenä päivänä myös erittäin onnistunut! Kiitos kaikesta!
Date published: 2018-03-06
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Monipuolinen matka sisällön puolesta. Rovos Rail ei pettänyt odotuksia, sillä palvelu ja tarjionta oli ylivertaista. Valitettavasti runsaat sateet pilasivat Rovos Railin aikana tehdyn safarin, sillä tiestö oli veden peitossa niin, että maasturitkin jäivät jumiin. Samoin eläimet tällä safarilla olivat tyystin piilossa. Onneksi muut safarit korvasivat tämän puutteen. Safariretki Victorian putouksilta Chobeen Botswanaan on myös hyvin suositeltava lisäretki, jossa kirahvi ja norsulaumat jne pääsivät oikeuksiinsa..Myös omaa aikaa jäi. Neljän päivän matkanpidennys Kapkaupunkiin olisi voinut olla pari päivää pidempi, sillä paljon jäi näkemättä. Oppaamme Joonas oli huippuhyvä, koska tiedot kohteista ja eläimistä ei jättänyt toivomisenvaraa.
Date published: 2018-03-11
Rated 5 out of 5 by from Erittäin onnistunut matka Kolmeen sopivan pituiseen kokonaisuuteen jaettu kiertomatka ja sen päälle neljä päivää Kapkaupungissa, aika kului kuin siivin. Järjestelyt loistavasti hoidettu eikä vähiten oppaamme Joonaksen ansiosta. Victoria Falls uskomattoman upea, hotelli huokui vuosisadan takaista lumoa ja loistoa. Aikamatka jatkui junassa, jossa suosittelemme ehdottomasti suuremman sviitin varaamista. Itse emme sellaista varanneet, joten puhumme kokemuksesta. Safareita sopivasti ja kummasti katsottavaa aina löytyi, vaikka jo kuvitteli jonkinlaisen läpileikkauksen saaneensa. Neljä päivää Kapkaupungissa on lyhyt aika, mutta yhdistettynä tähän kokonaisuuteen juuri sopiva. Unohtaa ei sovi matkaseuraa; mukava porukka jonka, kanssa matkaa oli kiva tehdä. Kiitos siitä teille!
Date published: 2019-03-13
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Kiitos matkanjärjestäjä Albatros Travelille hienosta matkasta ja erityis kiitos matkanjohtaja Joonakselle asiantuntevasta opastuksesta sekä kiitos myös ryhmälle mukavasta matkaseurasta. Kun on kerran Afrikan vettä juonut, on aina janoinen.
Date published: 2019-03-11
 • y_2022, m_9, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_23
 • loc_fi_FI, sid_ZWRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja