Victoria Falls, Rovos Rail ja Honeyguide Ranger Camp

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maailman kenties ylellisimmällä junalla läpi Zimbabwen ja Botswanan, Etelä-Afrikkaan. Mukana mahtavat Victorian putoukset sekä safareita Entabenissä.

Ylellinen Afrikan-matka nautiskelijoille! Loman alkajaisiksi vietämme kolme päivää legendaarisessa Victoria Falls hotellissa ja teemme kävelyretken upeiden putousten ympäri. Sitten nousemme African Pride -junan kyytiin ja matkustamme Rovos Raililla läpi Zimbabwen ja Botswanan, Etelä-Afrikkaan.

Pretoriassa poistumme junasta ja suuntaamme safareille Albatrosin omistamaan Honeyguide Ranger Campiin. Tunnelmallisessa leirissä meitä odottavat mukavat ja yksinkertaiset kanvasteltat, jotka on pingotettu puuterassien päälle. Leiri sijaitsee kauniilla Entabenin suojelualueella, jossa on mahdollisuus nähdä laaja kirjo villieläimiä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Amerikan dollarit, pula, rand

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Lontoo – Johannesburg, Etelä-Afrikka
Päivä 2 Lento Johannesburg – Victoria Falls, Zimbabwe - saapuminen Victorian putouksille ja tervetuloillallinen
Päivä 3 Victoria Falls -kävelyretki vesiputouksille ja risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen
Päivä 4 Victoria Falls - omaa aikaa
Päivä 5 Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa
Päivä 6 Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe
Päivä 7 Rovos Rail - Zimbabwe – Botswana – Etelä-Afrikka, Marico Valley ja Magaliesberg
Päivä 8 Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella
Päivä 9–11 Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista
Päivä 12 Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 13 vastaremontoidusta kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kalustus on klassinen: kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta, tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi kuulla eläimien ääniä lähempää ja kaukaa. Illasta voi nauttia tunnelmallisen nuotion äärellä ja käydä läpi päivän tapahtumia ja jakaa kokemuksia.

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja tunnelma tekevät siitä suositun. Hotelli on peräisin vuodelta 1904 ja huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja sen naapurissa sijaitsee Unescon suojelema Victorian putoukset. Hotellissa on uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Hotellin yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa. Naisilla hame, suorat housut tai mekko.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Lontoo – Johannesburg, Etelä-Afrikka
Lennämme Helsingistä Lontoon kautta Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan.
Päivä 2
Lento Johannesburg – Victoria Falls, Zimbabwe - saapuminen Victorian putouksille ja tervetuloillallinen

Saavumme Johannesburgiin aamulla ja jatkamme (lentoaika noin 1,5 tuntia) Victoria Fallsiin, Zimbabween.

Saavuttuamme Victoria Fallsiin ajamme suoraan Victoria Falls hotelliin, jossa vietämme seuraavat yöt. Hotelli on yksi Afrikan tunnetuimpia, kiitos upean sijainnin ja ainutlaatuisen tunnelman. Hotelli huokuu englantilaista siirtomaatyyliä ja ympäröivä luonto on erityisen kaunis.

Illalla syömme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Victoria Falls -kävelyretki vesiputouksille ja risteily Zambezijoella auringonlaskua ihaillen

Aamiaisen jälkeen teemme kävelyretken (noin 1,5 km) vesiputousten ympäri. Kuljemme läpi hotellin takapuutarhan ja jatkamme pitkin näköalapolkuja, jotka kulkevat putouksen ympärillä. Maailmassa on monia kauniita vesiputouksia, mutta Victorian putoukset on epäilemättä yksi kauneimmista. Victorian putoukset on noin kaksi kertaa niin korkea ja puolitoista kertaa niin leveä kuin Niagaran putoukset USA:n ja Kanadan välillä. Upea näky lumoaa, eikä alueen meditatiivisesta rauhasta saa tarpeekseen.

Veden ja luonnon ääniä lukuun ottamatta häiriötekijät ovat harvassa, ja vihreä sademetsä täydentää kuvaa.

Vesi roiskuu putousten lähettyvillä, joten retkelle kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo tai kevyt sadetakki/-viitta. Muista suojata myös puhelin ja kamera.

Iltapäivän päätteeksi risteilemme auringonlaskuun pitkin Zambezijokea vesiputouksen yläpuolella. Nautimme virkistävän juoman aluksen kannella ja tarkkailemme jokea – saatamme nähdä virtahepoja ja krokotiileja!

Päivä 4
Victoria Falls - omaa aikaa
Tämä päivä on varattu omille seikkailuille. Voit lähteä mukaan safariajelulle tai nousta lentokoneen kyytiin ja kokea Victorian putoukset lintuperspektiivistä. Tai vain vielä nauttia putousten lumosta.
Päivä 5
Victoria Falls -retki maalaiskylään - junamatka Rovos Raililla alkaa

Noin 20 km päässä Victorian putouksilta sijaitsee maalaiskylä, jossa vierailemme. Saamme pienen käsityksen paikallisväestön arkielämästä. Lounas sisältyy retken hintaan. Huomaathan, että hotellihuoneet on luovutettava klo 10 mennessä, joten jätämme matkatavarat retken ajaksi säilytykseen hotellille.

Iltapäivällä palaamme Victoria Falls Hoteliin, jossa oleskelemme pari tuntia ennen kuin lähdemme yhdelle maailman ylellisimmistä junamatkoista. 50 metrin päässä hotellin sisäänkäynnistä odottaa punainen matto, joka johdattaa meidät “Pride of Africa” -junaan. Nautimme lasillisen viileää samppanjaa junan 1. luokan ylellisissä puitteissa henkilökunnan huolehtiessa matkatavaroistamme.

Kun astuu Rovos Rail -junaan, tuntuu kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Juna on sisustettu viktoriaaniseen tyyliin: puupaneeleita, paksuja mattoja ja antiikkihuonekaluja. Jotta historiallinen tunnelma olisi täydellinen, ei junassa ole tv:tä tai radiota. Matkapuhelinten tai kannettavien tietokoneiden käyttö on rajoitettu hytteihin ja Club Loungeen. Junassa on mm. pieni matkamuistomyymälä ja ravintolavaunuja, jotka tarjoilevat laadukkaita eteläafrikkalaisia viinejä ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja gourmet-aterioita.

Matkaamme kohti lounasta ja Zimbabwen suurinta kansallispuistoa, Hwangwea. Illallinen nautitaan yhdessä junan ravintolavaunuista. Illallisen jälkeen vetäydymme sviitteihimme, jotka on sisustettu viihtyisästi ja joissa on mukavat makuutilat sekä wc/kylpyhuone.

Päivä 6
Rovos Rail - safari Hwangwen kansallispuistossa, Zimbabwe

Päivä alkaa varhain, sillä aamiainen tarjoillaan jo klo 5, jotta olemme valmiit nousemaan junasta klo 6 ja lähtemään safariajelulle Hwangwen kansallispuistoon. Junalle palatessa meitä odottaa herkullinen brunssi, ja loppupäivän matkaamme läpi kansallispuiston.

Illalla lähestymme Plumtreen pikkukaupunkia ja Botswanan rajaa. Nimen kaupunki on saanut alueella aikaisemmin kasvaneiden lukemattomien luumupuiden mukaan.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä matkareitti voi Hwangwen safarin jälkeen muuttua niin, että matkaammekin läpi Zimbabwen ja Etelä-Afrikan. Tuolloin kuljemme pitkin yhtä Afrikan pisimmistä suorista rataosuuksista – 114 km! Tällöin päivällinen tarjoillaan junassa saavuttuamme rajalle Beitbridgessä.

Päivä 7
Rovos Rail - Zimbabwe – Botswana – Etelä-Afrikka, Marico Valley ja Magaliesberg

Ylitämme Zimbabwen ja Botswanan välisen rajan ja nautimme maisemien muuttumisesta junan kolkutellessa läpi baobab-puiden koristaman seudun. Kasvillisuustyypit vaihtelevat, samoin luonnon väripaletti.

Illalla ylitämme Etelä-Afrikan rajan ja matkaamme läpi Marico Valleyn laakson. Määränpäämme on Etelä-Afrikan pääkaupunki Pretoria. Matkareittimme kulkee läpi mahtavan Magaliesbergin vuoriston, joka kuuluu maailman vanhimpiin.

HUOMIO! Joillakin lähdöillä kuljemme eri reittiä: Lounasaikaan ylitämme Kauriin kääntöpiirin ja jatkamme kohti Bela Belan kaupunkia, jota kutsuttiin aikaisemmin nimellä Warmbaths, kiitos alueella sijaitsevien kuumien lähteiden. Iltapäivällä saavumme perille Pyramidin kaupunkiin, jossa yövymme.

Päivä 8
Rovos Rail -saapuminen Pretoriaan -matka jatkuu Honeyguide Ranger Campiin Entabenin suojelualueella

Junassa nautitun aamiaisen jälkeen saavumme Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme vilkkaassa suurkaupungissa pienen kaupunkikierroksen. Näemme mm. Union Buildingin, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus sijaitsee kukkulan laella, josta on näkymät yli kaupungin. Rakennuksella on pituutta 285 m ja se valmistui 1913. Parlamenttirakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta kansanryhmää, englantilaisia ja buureja. Väestön mustaihoista osaa ei rakennuksen symboliikassa ole huomioitu.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen tai jälkeen Union Buildingillä käynnin. Meillä on ajomatkaa jäljellä vielä kolme tuntia. Suuntaamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista, Gautengista, kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia, Limpopoa. Limpopo on maanviljelyaluetta, ja ohitamme vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltoja. Reittimme kulkee läpi pienten kylien ja kaupunkien.

Kauempana pohjoisessa näkökentän laidalla kulkee kaunis, punertavana hohtava Waterberg-vuoriketju. Täällä sijaitsee Entabenin suojelualue. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”.  Kun on nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Saavumme leiriimme Entabenissa. Honeyguide Ranger Camp sijaitsee keskellä luontoa ja koostuu 13 vasta remontoidusta huoneesta, jotka ovat itse asiassa kanvastelttoja puualustalla. Majoitumme telttoihin ja syömme leirin ravintolassa.

Päivä 9–11
Honeyguide Ranger Camp, Entabeni - safari, luonnon ihastelua ja rentoutumista

Seuraavat päivät vietämme leirissämme. Oleskelumme aikana teemme kaksi safaria per päivä.

Pääsemme aamu- ja iltapäiväsafarille maastoauton kyydissä sekä vaellussafarille – se on kevyt, mutta jännittävä kävelyretki ympäröivässä luonnossa.

Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorenrinteen upean väriseksi. Kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Vuosien varrella eläimet ovat tottuneet autoihin ja vierailijoihin, minkä vuoksi elefantit, kirahvit ja erilaiset antiloopit tulevat syömään hyvinkin lähelle autoja. Entabenissä on ruohosavannien lisäksi tiheitä metsäalueita ja kallioita, joten eläimille riittää piilopaikkoja. Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta lämmin ja tuulenpitävä takki, fleece, päähine ja käsineet voivat silti olla tarpeen.

Päivä 12
Honeyguide Ranger Camp – Johannesburg -vierailu Sowetossa ja kotimatka alkaa

Sanomme näkemiin Honeyguide Ranger Campille ja suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia kutsutaan arkikielessä, on yli kuusi miljoonaa asukasta. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia pilvenpiirtäjineen ja moderneine liikekeskustoineen, joka muuttuu vähitellen pieniksi, mataliksi esikaupunkialueiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus.

Vierailemme vielä kuuluisassa ja huonomaineisessa Sowetossa. Sowetolla on takanaan pitkä ja julma historia, ja tänä päivänä se on paradoksien kaupunki. Kaikki ei kuitenkaan ole vain negatiivista ja ikävää, sillä paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun poliisi ja lakkoilevat opiskelijat ottivat yhteen vuonna 1976. Luovuus ja uudistukset kukoistavat Sowetossa, josta on tullut taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni.

Illalla ajamme Johannesburgin lentokentälle, ja kotimatka alkaa. Voit myös jatkaa lomaa Afrikassa – tutustu matkan pidennysvaihtoehtoihin matkaohjelmatekstin jälkeen.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saapuminen Helsinkiin.

Rovos Rail

Matkustaminen Rovos Raililla on kuin astuisi aikakoneeseen ja siirtyisi 1800-luvulle. Pride of Africa-junassa on tyyliä ja tunnelmaa –junan maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa. Nautinnollisen kiireetöntä.

Junavaunut on restauroitu vanhaa tyyliä kunnioittaen, mukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä. Sviitit ovat kahdelle hengelle, ja ne on sisustettu vanhaan englantilais-edwardiaaniseen tyyliin. Puleeratut seinäpaneelit, parivuoteet ja tietenkin omat kylpyhuoneet. Osassa sviittejä on minibaari. Vaihtoehtoisesti juomia voi tilata sviittiin (Juomat sisältyvät matkan hintaan).

Pride of Africa on tunnettu hyvästä palvelustaan. Junassa on kaksi mukavaa salonkivaunua (savuttomia) Salonkivaunuissa on saatavilla tarjoilua koko päivän ja illan ajan. Erillinen tila tupakoitsijoille.

Päivällä pukeutuminen voi olla rentoa. Iltaisin päivälliselle tulee pukeutua muodollisemmin: miehillä puvuntakki ja solmio, naisilla hame tai mekko. Junassa on kaksi ravintolavaunua, molemmat on yli 70 vuotta vanhoja ja pieteetillä entisöityjä. Pride of African ruoat ja viinit ovat tasokkaita.

Lisää Rovos Railista: http://www.rovos.com/trains/on-board

Pullman-sviitit

Pullman-sviitissä (7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Osassa sviiteistä on kiinteät vuoteet. Kylpyhuone, suihku, työpöytä ja tallelokero. Minibaari tai vaihtoehtoisesti juomia voi tilata sviittiin. 

Katso lisää: http://www.rovos.com/trains/pullman-suites

Pullman-sviitti

Deluxe-sviitit

Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: http://www.rovos.com/trains/deluxe-suites

Deluxe-sviitti

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Majoitusluokan korotus African Pride-junassa

Jaettu kahden hengen Deluxe-sviitti: 898€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksut African Pride-junassa

Lisämaksu Pullman-sviitissä 1748€/hlö

Deluxe-sviitissä 2998€/hlö

Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki - Johannesburg  - Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Victoria Falls Hotelissa Zimbabwessa
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen Pullman-sviitissä African Pride-junassa täysihoidolla juomineen
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Honeyguide Ranger Camp -leirissä Entabenin yksityisellä suojelualueella
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 5-7 ja 9-11
 • illallinen päivinä 2 ja 5-11
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 1748€ (Pullman-luokassa African Pride-junassa)
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 2998€ (Deluxe-luokassa African Pride-junassa)
 • majoitusluokan korotukset African Pride-junassa
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 100 USD/hlö
 • Zimbabwen viisumi noin 35 USD/hlö (lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 150€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passi- ja viisumivaatimukset

Passivaatimukset

Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja ja viisumia varten Passin on oltava koneellisesti luettava (sirullinen).

Zimbabwen viisumi

Zimbabween tarvitset viisumin. Viisumia voi hakea Zimbabwen suurlähetystöstä Ruotsista tai paikan päältä lentokentällä, jolloin viisumi maksetaan käteisellä. Hinta noin 55 USD/hlö (single entry).

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: http://www.zimembassy.se/visainfo.html

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan, mikäli olet muun maan kansalainen, tarkistathan maatasi koskevat viisumimääräykset.

Alle 18-vuotiaat lapset

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan.

18.1.2019 alkaen säännöt ovat muuttuneet siten, ettei virkatodistusta välttämättä kysytä maahan saavuttaessa ja/tai maasta poistuttaessa. Suosittelemme kuitenkin, että hankitte ja otatte todistuksen mukaan matkalle, koska sitä voidaan pyytää nähtäväksi.

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähetystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Yhteystiedot:

Consular Office

Embassy of South Africa

Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)

00130 Helsinki

Tel. +358 9 6860 3100

Valuutta

Zimbabessa (Victorian putoukset) on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa. Suosittelemme ottamaan mukaan käteisenä US dollareita; myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä. Victoria Falls Hotelissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Etelä-Afrikan randeja voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Honeyguide Ranger Campissä käyvät kansainväliset luottokortit.

Matkalle mukaan ja safareilla

Matkan aluksi olemme Victorian putouksilla. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta.

Illalliselle  Victoria Falls Hotelissa ja The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja kauluspaitaa. Naisilla hame, suorat housut tai mekko. Sama pukeutumiskoodi toimii myös Pride of Africa-junan illallisilla.

Päivän ensimmäinen safariajelu alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi vaatetuksessa hillittyjä värejä.

Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 10 matkustajaa ja kuljettaja/ranger.

Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Maastoautoilla tehtävillä safariajeluilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Waterberg ja Entabenin suojelualue

Etelä-Afrikassa lähellä Botswanan rajaa, Krugerin kansallispuiston länsipuolella, sijaitsee Limpopon provinssi, joka on upean luontonsa vuoksi jo pitkään tunnettu nimellä Waterberg. Alue sai uudisasukkailta kauan sitten nimen Waterberg (”vesivuori”), koska lukemattomien järvien, suoalueiden, vesiputousten ja jokien takia tämä erämaa erottuu selkeästi ympärillä olevista kuivista savannialueista. Keskikesällä (joulukuu-helmikuu) tummat pilvet kerääntyvät ylätasangon ylle ja kastelevat alueen voimakkain sadekuuroin. Punaiset hiekkakividyynit kimaltelevat auringossa. Sade täyttää sekä pienet että suuret virtaukset ja suurin osa vedestä virtaa Limpopo-jokeen.

Noin 15 000 neliökilometrin kokoinen Waterberg Biosphere Reserve International -suojelualue lisättiin UNESCOn biosfäärialueiden listalle vuonna 2001. Luonto on savannivyöhykkeelle hyvin tyypillinen ja alueen keskellä on runsasvetinen tasanko, mikä mahdollistaa useat biotoopit ja runsaan lajien kirjon. Waterbergin muodostaa useampi yksityisomisteinen suojelualue, joista Entabenin villieläinreservaatti on suurin ja monimuotoisin. Kauniita hiekkakivimonoliitteja, halkeamia, rotkoja ja vesiputouksia näkee joka puolella aluetta. Entabenissa asuu myös epätavallisen monta antilooppilajia. Erityisesti etelä-afrikkalaiset lajit ovat hyvin edustettuja. Alueella on myös aivan ainutlaatuinen kasvisto, joka koostuu muun muassa ikivanhoista käpypalmuista, proteoista ja harvinaisista lehtipuista. Alueella ei esiinny malariaa, joten malarialääkitystä ei tarvita.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

 

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa 598€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250€

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden huoneessa 848€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: http://www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta/hlö
alk. 1198€

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
398€

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: http://www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta/hlö
alk. 1398€

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
598€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen tai täysihoidon Zambezi Sands-hotellissa)
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  http://www.zimembassy.se/visainfo.html

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Viisi päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 4 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
www.hotel-casuarina.com
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1198€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 348€

Le Meridien Ile Maurice - 4 tähteä (paikallinen luokitus)
Neljän tähden Le Meridien-hotellia ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on suuri uima-allasalue, josta pääsee suoraan rannalle. Hintaan sisältyy täysihoito.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1396€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 350€

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.

Kotisivut: www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1546€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 400€

Shangri La le Touessrok Resort & Spa - 5 tähteä Deluxe (paikallinen luokitus)

Hienostuneen hotellin sijainti on upea, kaunissa lahdenpoukamassa saaren itärannikolla. Le Touessrok Resort tarjoaa runsaasti palveluita ja aktiviteetteja, hotellin asiakkailla on mm. pääsy Ilot Mangenien yksityiselle saarelle, jossa on upeat rannat. Hotellin lähellä on Bernhard Langerin suunnittelema huipputasokas Ile aux Cerfsin golfkenttä. Aamiaiset.

Kotisivut: www.shangri-la.com/mauritius/shangrila

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen deluxe ocean view-huoneessa: alk. 2146€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1100€
Jaetussa kahden hengen deluxe beach access-huoneessa: alk. 2246€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1350€
Jaetussa kahden hengen Junior Suitessa: alk. 2546€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1600€

Lisämaksusta:
Täysihoito: 448€/hlö
Puolihoito: 298€/hlö

Mikäli haluat varata puoli- tai täysihoidon, ota yhteyttä myyntiimme tai mainitse siitä varauslomakkeen "Huomioitavaa"-osiossa.

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa/Shangri La le Touessrok Resort & Spa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen! Mukana sopivan kokoinen ryhmä, jolloin pystyi tutustumaan toisiin ja luomaan jonkinlaista yhteishenkeä, mikä oli tärkeää koska yhteistä aktiviteettia oli runsaasti. Matkaan sisältyi kolme erilaista kohdetta, mikä oli erinomainen asia, kyllästymään ei ehtinyt. Siirtymiset näiden kohteiden välillä sujuivat hyvin, majoitukset olivat toimivat ja ruoka ja juoma erinomaista jokaisessa kohteessa. Matkanjohtaja oli erinomainen, huomioi kaikki sopivalla tavalla, mutta ei ollut tungetteleva, hänen tietomääränsä oli ihailtava ja tapansa esittää asiat oli selkeä, piti porukan hyvin hanskassaan. Kiinnostus Albatrossin matkoihin kyllä lisääntyi!!
Date published: 2018-03-11
Rated 5 out of 5 by from Hieno yhdistelmä erilaisia matkanosia Saimme neljä erilaista lomaa yhdessä paketissa. Ensin vaikuttava Viktoria Falls, sitten ylellinen Rovos Rail junamatka, seuraavaksi huikea Safari ja kun otimme lisämatkan Kapkaupunkiin, saimme vielä kaupunkilomankin. Kaikki järjestelyt oli hienosti hoidettu, myös lisämatkan osalta. Matkanjohtajamme Joonas oli parasta, mitä on näillä matkoilla vastaan tullut, tiesi kaiken sekä luonnosta että maitten taloudesta ja politiikasta. Ja jottei menisi pelkäksi kehumiseksi, niin (lento)matka oli kyllä tosi pitkä (24 h kotoa hotelliin) ja rasittava. Lisäksi junasta tehdyllä "vesisafarilla" sai yksi kamera tarpeekseen vedestä ja lopetti toimintansa. Vettä satoi niin, että vene olisi ollut parempi kulkuneuvo kuin Land-Rover.
Date published: 2018-03-19
Rated 5 out of 5 by from Kolmen kokemuksen loistopaketti Hieno tapa löytää eteläinen Afrika niin nykyisellään kuin siirtomaa-ajan loistossaan. Safari oli hieno ja rangerit tosi yställisiä ja tietäväisiä. Rovos rail on once in the lifetime kokemuksista must. Zimbabven nykyisyys on opettavainen tarina ja sen toivoisi antavan vaatimuksille Etelä-Afrikan tulevaisuudesta maltillisuutta valtaapitäjille. Opas Joonas tietävä ja hyvin kaikki huomioon ottava herrasmies, jonka seurasta kaikki nauttivat ja arvostivat hänen huolenpitoaan, luentojaan sekä tietämystään. Victoria Falls hotelli ja retket hienoja; nautimme koko matkasta suunnattomasti. Ja eikä unohdeta loistoruokaa ja -viinejä koko matkan ajan. Soweton vierailu viimeisenä päivänä myös erittäin onnistunut! Kiitos kaikesta!
Date published: 2018-03-06
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Monipuolinen matka sisällön puolesta. Rovos Rail ei pettänyt odotuksia, sillä palvelu ja tarjionta oli ylivertaista. Valitettavasti runsaat sateet pilasivat Rovos Railin aikana tehdyn safarin, sillä tiestö oli veden peitossa niin, että maasturitkin jäivät jumiin. Samoin eläimet tällä safarilla olivat tyystin piilossa. Onneksi muut safarit korvasivat tämän puutteen. Safariretki Victorian putouksilta Chobeen Botswanaan on myös hyvin suositeltava lisäretki, jossa kirahvi ja norsulaumat jne pääsivät oikeuksiinsa..Myös omaa aikaa jäi. Neljän päivän matkanpidennys Kapkaupunkiin olisi voinut olla pari päivää pidempi, sillä paljon jäi näkemättä. Oppaamme Joonas oli huippuhyvä, koska tiedot kohteista ja eläimistä ei jättänyt toivomisenvaraa.
Date published: 2018-03-11
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka eteläiseen Afrikkaan! Matka koostui kolmesta selvästi erilaisesta osiosta, jotka avasivat erilaisia näkökulmia etäläiseen Afrikkaan. Victoria Falls oli näin sadekauden loppupuolella mahtavimmillaan ja oli todella upea elämys; myös hotelli oli hieno kokemus. Rovos Rail juna tarjosi paluun menneen ajan loistoon gourmet-aterioineen ja huippuviineineen. Onneksi olimme valinneet DeLuxe-sviitin, joka tarjosi riittävästi tilaa. Safari-osuudella nähtiin osaavien rangereiden avulla runsaasti eläimiä, ml. Big 5, lukuunottamatta leopardi, sen sijaan kuitenkin gepardeja. Matkanjohtaja Joonas oli kokenut ja osaava; perusohjelman lisäksi hän piti antoisia luentoja Zimbabven ja Etelä-Afrikan polittisesta ja taloudellisesta tilanteesta. Tipit kuuluvat luonnollisena osana tällaisen matkan kuvaan. Ne olisivat voineet kuulua matkan hintaan jolloin matkanjohtaja olisi keskitetysti hoitanut niiden jakamisen ao. tahoille.
Date published: 2018-03-11
Rated 4 out of 5 by from Sopivan mittainen ja sisältöinen matka! Matka 21.2.-5.3.18 Victoria Falls, Rovos Rail ja Honeyguide Ranger Camp oli kokonaisuudessaan onnistunut ja monipuolinen sisällöltään sekä matkanjohtaja erinomainen ja avulias. Sääkin suosi muutoin paitsi Hwangenin luonnonpuiston jeeppiajelulla satoi ja sade lakkasi, kun päästiin takaisin Rovos Railille. Mukava kokemus Afrikasta.
Date published: 2018-03-07
Rated 5 out of 5 by from Hyvä reissu! Olimme Afrikassa kiertomatkalla,mikä oli loistava 3 lomaa yhdessä. Huikeat Victorian putoukset olivat upea matkan avaus. Junamatkalla nautimme hemmottelusta ja sen jälkeen todella UPEA safari! Oppaamme oli hauska ja ennen kaikkea tosi asiantuntija. Todella PALJON KIITOKSIA jOONAKSELLE!
Date published: 2018-03-07
Rated 4 out of 5 by from Monenlaista lomaa samalla matkalla Kokonaisuus oli mielenkiintoinen ja sopivasti eri osiot jaksotettu, majoitukset olivat hyvät ja matkaan kuuluneet ateriat oikein hyvät
Date published: 2018-03-06
 • y_2019, m_2, d_21, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_fi_FI, sid_ZWRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19ZWRTR06AFI2011