Tyynenmeren rannikkoa ja luontoa – Seattlesta Vancouveriin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Seattlesta Vancouverinsaarelle ja Vancouveriin henkeäsalpaavissa rannikkomaisemissa.

Cascadia, jonka useimmat tuntevat nimellä Pacific Northwest eli Tyynenmeren luoteisosa, luo postikorttimaisen kauniit puitteet matkallemme. Mahtava Tyyni valtameri on seuralaisemme koko matkan aina veden, vuorten ja ikivihantien metsien ympäröimästä Seattlesta Vancouveriin, jossa meitä odottavat toteemipaalut ja yksi maailman viihtyisimmistä metropoleista.

Sen lisäksi, mitä koemme näissä kahdessa meren äärellä sijaitsevassa suurkaupungissa, matkaamme lautalla Georgian- ja Haronsalmien yli idylliseen Victoriaan Vancouverinsaarelle. Lauttamatkalla kannattaa pitää silmät auki, sillä salmien läpi kulkee tasainen valaiden virta. Ei ole ollenkaan tavatonta nähdä erityisesti miekkavalaita, mutta myös ryhävalaat ja harmaavalaat pysähtyvät alueella säännöllisesti. Mikäli valaat eivät ole näyttäytymistuulella, saatamme silti nähdä dallinpyöriäisiä ja kalifornianmerileijonia.

Vancouverinsaarella vierailemme mm. Brittiläisen Kolumbian viihtyisässä provinssinpääkaupungissa Victoriassa sekä käymme katsomassa Duncanin kaupungin hienoa toteemipaalukokoelmaa. Lisäksi käymme Parksvillessä, joka on mukava lomakaupunki karhuseudulla – pidä siis silmät auki isojen mustakarhujen varalta.

Palattuamme takaisin mantereelle käymme kuuluisassa hiihtokeskuksessa Whistlerissä Coast Mountainsin vuoristossa. Monenlaista tekemistä on tarjolla myös kesäkaudella! Matka päättyy kauniilla paikalla meren rannalla sijaitsevaan Vancouveriin, jossa yhdistyy metropoli ja luonto mitä ihastuttavimmalla tavalla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki – Seattle. Yöpyminen hotellissa.
Päivä 2
Seattle, Washington. Kaupunkikierros, mm. Pike Place Market ja upeita näköalapaikkoja.
Päivä 3
Seattle – Victoria, Vancouverinsaari. Rajan ylitys, lauttamatka upeissa maisemissa Georgian- ja Haronsalmien yli ja kaupunkikierros Victoriassa.
Päivä 4
Victoria. Vierailu Butchart Gardensin kukkatarhassa. Miekkavalassafari (lisämaksullinen).
Päivä 5
Victoria – Parksville. Duncanin 40 toteemipaalua ja taiteilijakaupunki Chemainus ja Cathedral Grove.
Päivä 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. Valaiden bongailua ja Sea-to-Sky Highwaytä pitkin Shannon Fallsin vesiputoukselle.
Päivä 7
Whistler – Vancouver. Kaunista reittiä pitkin Vancouveriin ja Kanadan pisin riippusilta.
Päivä 8
Vancouver. Kaupunkikierros: Granville Island, Canada Place ja sen valkoiset purjeet sekä Stanley Park.
Päivä 9
Vancouver ja kotimatka.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Seattle. Yöpyminen hotellissa.

Lennämme Helsingistä Seattleen. Bussi noutaa meidät lentokentältä ja kuljettaa hotelliimme, jossa voimme rentoutua ja levätä pitkän lentomatkan jälkeen.

Yöpyminen Seattlessa.

Päivä 2
Seattle, Washington. Kaupunkikierros, mm. Pike Place Market ja upeita näköalapaikkoja.

Seattle sijaitsee turvallisesti ja vakaasti Puget Soundin salmen pohjukassa lounaisen Tyynenmeren rannalla. Se on kaunis ja eläväinen kaupunki. Seattle on Microsoftin, Amazon.comin, Starbucksin ja Boeingin kaltaisten jättiläisten kotikaupunki. Kaupunki on siis kuuluisa paljon muustakin kuin sateesta ja kahviloista. Seattlen lempinimi on Emerald City, ja kun katselee hiukan ympärilleen, huomaa smaragdinvihreän hehkun, joka tulee taustalla kohoavilta vuorilta ja mereltä.

Teemme tänään orientoivan kaupunkikierroksen ja näemme tietysti Seattlen tunnusmerkin, ikonisen Space Needlen, jonka jotkut muistavat komediasarja Frasieristä. Käymme myös Pioneer Squaressa, joka väittää olevansa paikka, jonne ensimmäiset asukkaat asettuivat. Alueella onkin paljon historiallisia rakennuksia. Matkan varrella pistäydymme Pike Place Marketissa, joka on ollut Seattlen symboli jo yli sata vuotta. Kauppahallissa, joka on peräisin vuodelta 1907 ja jota monet pitävät Seattlen sieluna, käy sekoitus paikallisia ja matkailijoita. Suuri vetonaula on kulmassa sijaitseva kalakauppa, jossa kalakauppiaat heittelevät isoja kaloja toisilleen kävijöiden suureksi huvitukseksi. Täältä voi ostaa itselleen välipalaa tai herkkuja, olipa toiveissa sitten makea, hapan, suolainen, kitkerä tai umami.

Kaupunkikierroksen jälkeen voit käydä omatoimisesti ylhäällä Space Needlessä ja nauttia näkymistä yli koko kaupungin ja Puget Soundin. Toinen vaihtoehto on vierailu upeassa Chihulyn lasimuseossa, jossa lasista valmistetut valtavankokoiset, värikkäät kukat ja kasvit muodostavat valon ja muodon unimaailman (pääsylippu ei sisälly matkan hintaan).

Yöpyminen Seattlessa.

Päivä 3
Seattle – Victoria, Vancouverinsaari. Rajan ylitys, lauttamatka upeissa maisemissa Georgian- ja Haronsalmien yli ja kaupunkikierros Victoriassa.

Aamulla lähdemme kohti Yhdysvaltain ja Kanadan rajaa, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Seattlesta pohjoiseen. Perillä rajalla olemme kärsivällisiä ja odotamme, että vakavat ja perusteelliset amerikkalaiset rajavartijat päästävät meidät jatkamaan matkaa Kanadaan, jossa Kanadan vastaavat viranomaiset hoitavat asiansa vähintäänkin yhtä perusteellisesti. Rajalta jatkamme matkaa pieneen Tsawwassenin kaupunkiin, jossa nousemme Vancouverinsaarelle vievään lauttaan.

Lauttamatka Georgian- ja Haronsalmen yli kestää n. 1,5 tuntia. Suosittelemme lämpimästi pitämään silmät auki, sillä näillä vesillä voi hyvinkin bongata esim. miekkavalaita. On paljon harvinaisempaa, muttei mahdotonta, että matkalla näkee ryhä- tai harmaavalaita. Jos valaita ei näy, kannattaa tähyillä dallinpyöriäisiä ja kalifornianmerileijonia. Huolimatta siitä, näkyykö mereneläviä vai ei, lauttamatka pienten saarten ja luotojen keskellä on kuvankaunis. Lautan saavuttua perille Swartz Bayhin bussi kuljettaa meidät viimeiset n. 25 km perille Victoriaan.

Ensi silmäyksellä Victoria vaikuttaa kauniilta, rauhalliselta, siistiltä ja kunnolliselta paikalta maalauksellisine ja hurmaavine vanhoine taloineen ja vehreine puutarhoineen, jotka tuovat mieleen Britannian. Mutta Victoria on paljon muutakin. Ensinnäkin sen sijaintipaikka Vancouverinsaaren kallioisessa eteläkärjessä on tavattoman kaunis. Toiseksi Victorialla on oma jännittävä ja persoonallinen kulttuurinsa, joka ulottuu pitkälle perinteisten tweedin, iltapäiväteen ja pubiruoan tuolle puolen.

Victoria ei ole ainoastaan provinssinpääkaupunki, se on lisäksi yksi Brittiläisen Kolumbian vanhimmista kaupungeista – yli 20 vuotta Vancouveria vanhempi. Toisin kuin Vancouverissa, jossa on ollut tapana omaksua kaikki uusi ja unohtaa menneisyys, Victoriassa on pidetty kiinni kauniista vanhoista rakennuksista ja rakastetuista perinteistä. 

1800-luvulla Victoria oli ensisijaisesti kauppakaupunki, joka huolsi Tyynenmeren tälle kulmalle purjehtineiden alusten miehistöjä sekä vakavasta kultakuumeesta kärsiviä seikkailijoita, jotka olivat matkalla Fraser Canyoniin ja Klondikeen. Tuohon aikaan Victoria oli myös paikka, joka otti roolinsa kuningatar Victorian valtakunnan etuvartiona vakavasti. Kuitenkin kaupungilla on aina ollut myös yllättävä, skandaalimainen puolensa. Victoria oli esimerkiksi suuri oopiumin maahantuoja ja tuottaja. Tuohon aikaan tunnettiin Barbary Coastin naapurusto, jossa oli uhkapelipaikkoja, oopiumluolia ja bordelleja, jotka olivat yhtä vaarallisia ja dekadentteja kuin muuallakin imperiumissa.

Victoriassa on yhä vilkas satama, vaikka alueen tärkein toimiala onkin nykyään kehittynyt teknologia. Seuraavina tulevat provinssinhallinto ja matkailu. Kävijöitä kiinnostavat hieno parlamenttirakennus ja nostalginen Empress Hotel.

Perille saavuttuamme lähdemme kaupunkikierrokselle. Sen jälkeen majoitumme hotelliimme.

Yöpyminen Victoriassa.

Päivä 4
Victoria. Vierailu Butchart Gardensin kukkatarhassa. Miekkavalassafari (lisämaksullinen).

Aamupäivän vietämme huikeassa Butchart Gardensin puutarhassa, joka on yksi maailman vaikuttavimmista kukkatarhoista ja verrattavissa esim. Hollannissa sijaitsevaan Keukenhofiin. Puiston historia alkoi erään naisen visiosta. Jennie Butchart kuvitteli entiseen kalkkikivilouhokseen mielessään puutarhan. Butchartin perhe saapui tänne Ontariosta ja perusti sementtitehtaan. Sementtitehdas oli tyhjentänyt kalkkikiviesiintymät vuoteen 1912 mennessä. Jennie suunnitteli paikalle mielessään vaikuttavan puutarhan ja kuljetutti entiseen louhokseen hevosvaunuilla maata. Pikku hiljaa kivilouhos alkoi muuttua nykyisen kaltaiseksi upeaksi puutarhaksi, joka on Kanadassa nimetty luonnonhistoriallisesti tärkeäksi paikaksi.

Perillä Brittiläisen Kolumbian provinssinpääkaupungissa voit valita, haluatko käydä omatoimisesti provinssinmuseossa Royal BC Museumissa. Provinssinmuseo voi kuulostaa pieneltä, mutta Brittiläisen Kolumbian museo on kaikkea muuta. Se perustettiin vuonna 1886 ja siellä on iso luonnonhistoriallinen kokoelma. Se esittelee ainutlaatuisella tavalla myös alueen alkuperäiskansoja ja modernia Brittiläistä Kolumbiaa (ei sisälly matkan hintaan).

Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä miekkavalassafarille. Vancouverinsaaren ympäristössä on vuoden ympäri hyvät mahdollisuudet nähdä miekkavalaita. Vakiintunut valasyhdyskunta liikkuu Washingtonin osavaltion ja Brittiläisen Kolumbian välissä. Suurella todennäköisyydellä saamme nähdä, kuinka nuo kauniit eläimet ympäröivät kalaparven ja hyppäävät vedestä kenties napatakseen saaliin, kenties huvikseen. Emme voi tietää, mitä retkellä näemme, mutta mahdollisuudet eläinten bongaukselle ovat moninkertaiset, sillä seudulla elää myös hylkeitä, muita valaslajeja, merileijonia ja merisaukkoja sekä valkopäämerikotkia ja joukko muita merilintuja. Miekkavalassafari ei sisälly matkan hintaan. Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Lue lisää kohdasta Ei sisälly matkan hintaan.

Päivä 5
Victoria – Parksville. Duncanin 40 toteemipaalua ja taiteilijakaupunki Chemainus ja Cathedral Grove.

Tänään otamme kurssin kohti pohjoista ja matkaamme hieman pidemmälle Vancouverinsaaren villiin luontoon. Täällä Vancouverinsaarella kuvattiin useita kausia Amerikan Alone – yksin erämaassa -tosi-tv-sarjasta ja hyvästä syystä. Ensinnäkin täällä elää iso populaatio mustakarhuja, jotka ovat isompia ja mustempia kuin mantereen mustakarhut. Sen lisäksi laajoja alueita saaresta on läpitunkemattoman lauhkean sademetsän muodostamaa erämaata. Me pysyttelemme kuitenkin jotakuinkin lähellä sivilisaatiota. Päivän alkajaisiksi käymme Duncanissa katsomassa sen 40 toteemipaalua, jotka paikallinen Cowichan-heimo on valmistanut.

Pohjoisempana sijaitsee taiteilijakaupunki Chemainus, joka on mielenkiintoinen sekoitus taidekäsityöpajoja ja seinämaalauksia. Teemme värikkään kävelykierroksen, jonka jälkeen saamme pienen maistiaisen villistä luonnosta, kun käymme Cathedral Grovessa, maagisessa paikassa, jossa kasvaa 1 000 vuotta vanhoja jättiläispuita.

Yöpyminen Parksvillessä.

Päivä 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. Valaiden bongailua ja Sea-to-Sky Highwaytä pitkin Shannon Fallsin vesiputoukselle.

Edessä on kiva matkapäivä, johon olemme sisällyttäneet kiinnostavia elämyksiä ja luonnon kauneutta. Ensin ajamme n. 40 km etelään Nanaimon kaupunkiin. Nousemme lauttaan, ja 1,5 tuntia kestävällä lauttamatkalla takaisin mantereelle saatamme jälleen nähdä valaita ja hylkeitä. Lautta vie meidät Horseshoe Bayhyn Vancouverin pohjoispuolelle.

Otamme kurssin kohti pohjoista ja Whistleriä. Huolimatta siitä, että Whistler muistetaan yhtenä vuoden 2010 talviolympialaisten suorituspaikkana, hiihtourheilu ei suinkaan alunperin tehnyt Whistleristä kuuluisaa. Runsas eläimistö, kauniit maisemat ja sijainti vuoristossa lähellä Vancouveria tekivät paikasta suositun retkikohteen englantilaisten uudisraivaajien keskuudessa.

Jo vuonna 1877 rakennettiin tie Vancouverista vuorille. Tuota tietä kutsutaan nykyään nimellä Sea-to-Sky Highway. Vuonna 1914 rakennettiin rautatie. Ajamme luonnonkaunista Sea-to-Sky Highwayta kohti Whistleriä läpi Squamish Valleyn. Toisella puolella kohoavat korkeat vuoret, toisella puolella avautuu syvä rotko Halkett Bayn suuntaan. Pysähdymme matkan varrella kauniin Shannon Falls -vesiputouksen luona. Perillä Whistlerissä voimme nauttia vuoristomaisemista ja tunnelmasta, joka voi syntyä vain pienessä kylässä niin lähellä luontoa.

Yöpyminen Whistlerissä.

Päivä 7
Whistler – Vancouver. Kaunista reittiä pitkin Vancouveriin ja Kanadan pisin riippusilta.

Seuraava kohteemme on yksi Pohjois-Amerikan länsirannikon ehdottomasti viihtyisimmistä ja kauneimmista suurkaupungeista: Vancouver. Lähdemme aamulla Whistleristä kohti etelää. Ennen saapumistamme Vancouveriin pysähdymme Capilano Suspension Bridgellä. Pääsemme kokemaan koko joukon upeita luontoelämyksiä, kun kävelemme legendaarisen riippusillan yli ja lauhkean sademetsän muodostaman katoksen läpi.

Tämän adrenaliiniryöpyn jälkeen jatkamme matkaa Vancouveriin ja keskustahotelliimme. Loppupäivä on omaa aikaa. Voit myös lähteä tutustumaan lähiseutuun kävellen yhdessä matkanjohtajan kanssa.

Yöpyminen Vancouverissa.

Päivä 8
Vancouver. Kaupunkikierros: Granville Island, Canada Place ja sen valkoiset purjeet sekä Stanley Park.

Vancouver sijaitsee yhdellä Amerikan manteren kauneimmista paikoista. Kuten San Franciscokin, Vancouver sijaitsee kumpuilevassa maastossa, joka tarjoaa hienot näkymät merelle, pieniin merenlahtiin ja itse kaupunkiin. Vancouverissa yhdistyy suurkaupunki ja luonto mitä upeimmalla tavalla. Harvassa muussa kanadalaiskaupungissa on yhtä laaja tarjonta nähtävyyksiä ja tekemistä kuin täällä. Kaupunkikierroksellamme näemme mm. Stanley Parkin, joka kattaa yli puolet keskustan pinta-alasta ja on Pohjois-Amerikan suurin ja yksi maailman suurimpia kaupunkipuistoja. Stanley Parkissa odottaa lähes 10 km:n mittainen rantaviiva, pari upeaa uimarantaa, leikkipaikkoja, oravia ja pesukarhuja sekä valtava Vancouver Aquarium. Puiston laidalla sijaitsevat English Bayn ranta ja West Endin kaupunginosa kauniine viktoriaanisine taloineen.

Kaupungin tunnusmerkki on Canada Place, jonka katto muistuttaa isoja valkoisia purjeita. Näemme myös Pohjois-Amerikan toiseksi suurimman Chinatownin, joka on ison kiinalaisen väestönosan värikäs kokoontumispaikka, sekä Gastownin, jossa näemme mukulakivikatuja, kaasulamppuja, viihtyisiä ruokapaikkoja ja erikoisen kellon, joka päästää lyödessään höyryä ulos viidestä pienestä savupiipusta. Näemme myös Granville Islandin, jossa näkee taidekäsityöläisiä, katutaiteilijoita, ruokakojuja sekä paikallisia ja turisteja rentoutumassa.

Yöpyminen Vancouverissa.

Päivä 9
Vancouver ja kotimatka.

Aamupäivä on omaa aikaa. Sitten on aika lähteä lentokentälle ja kotimatkalle.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Miekkavalassafari Victoriassa Vancouverinsaarella.

Matkalla voit osallistua ylimääräiselle miekkavalassafarille Victoriassa Vancouverinsaarella. Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hinta: 98 €/henkilö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.198€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Seattle ja Vancouver – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-9
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja kantajille, yhteensä noin 10 USD (suositus)
 • eTA-matkustuslupa Kanadaan, joka haetaan sähköisesti ja se on elektronisesti linkitetty passiisi. Lupa on voimassa viisi vuotta tai kunnes passi menee vanhaksi. Lupa maksaa 7 CAD, eli noin 5 €. Tulosta lupa ja ota se mukaan matkalle.Lisätietoa  ja hakulomake: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Mukaan kannattaa ottaa

Kalliovuorilla voi olla vuodenajasta riippumatta viileää. Kannattaa siis pakata mukaan lämmintä vaatetta vuoristoa varten. Pakkaa mukaan myös mukavat kengät, joilla on hyvä kävellä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Seattle 2 yötä, Victoria 2, Parksville 1, Whistler 1 ja Vancouver 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Kanadasta ja USA:sta

Täältä voit lukea lisää Kanadasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/kanada

USA: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Passi ja viisumi

ETA- ja ESTA-matkustusluvat

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Tarvitset eTA-matkustusluvan Kanadaan. Lue ohjeet täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/kanada/maahantulo

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

Kaikkien käsimatkatavaroissa kuljetettavien elektronisten laitteiden (matkapuhelinten, tablettitietokoneiden, tietokoneiden jne.) akkujen täytyy olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää tarvittaessa turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Hienojen maisemien matka Matka oli kokonaisuudessaan mukava kokemus. Maisemat hienoja, kanssamatkustajat mukavia ja matkanjohtaja loistava. Eikä viileä ja sateinen keli juuri haitannut. Matkan sisältö oli hyvä ja omaa aikaa oli sopivasti. Hotellit ihan hyviä ja sijainti todella hyvä. Valassafarilla nähtiin miekkavalasparvi kaloja pyydystämässä. Kanadan rajan ylityskin oli yllättävän nopea, eivät kysyneet mitään. Whistlerissä mustakarhun näkeminen tienlaidalla oli matkan yksi huippukohta.
Date published: 2024-06-05
Rated 5 out of 5 by from Upear maisemat Upea matkakokonauisuus - hienot maisematja paljon nähtävää. Hyvä matkanjohtaja ja muut matkakumppanit. Kaiken kaikkiaan mukava reissu.
Date published: 2024-06-02
Rated 3 out of 5 by from Vancouver Matkaohjelma oli löysä, jolloin luppoaikaa tuli liikaa, Vancouver Islandilla olisi voitu olla pidempään ja myös pohjoisempana.
Date published: 2024-06-02
Rated 3 out of 5 by from Vancouverin saari on viehättävä Palasimme pari päivää sitten. Hotellit olivat hyviä ja varsinkin Vancouver island hyvin viehättävä paikka. Sää ei suosinut, oli koleaa ja tuulista ja satoi paljon, mutta kelille ei tietysti järjestäjä voi mitään.
Date published: 2024-06-02
Rated 5 out of 5 by from Monipuolista ja kiinnostavaa nähtävää Tällä kiertomatkalla näki sekä luontoa että mielenkiintoisia kaupunkeja. Ohjelmassa oli ainutlaatuisia kohteita (esim. valassafari, jättipuumetsä), ja Seattle, Victoria ja Vancouver olivat hyvät valinnat käyntikaupungeiksi. Oppaalla oli todella laaja tieto kohteista ja paikallisesta elämästä, ja hän oli iloinen ja palvelualtis. Itsenäisesti vastaavaa matkaa olisi todella vaikea järjestää. Matkani onnistui täydellisesti, en keksi mitään moittimista. Hotellit olivat todella korkeatasoisia, josta erityiskiitos.
Date published: 2024-06-01
 • y_2024, m_7, d_20, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_USRTR41, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja