Tutkimusmatka Länsi-Grönlantiin – Diskonlahti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vaikuttava matka Grönlannin länsirannikolle ja Diskonlahdelle Albatrosin omalla Ocean Albatros tutkimusaluksella.

Suuri saari tulee kokea mereltä käsin; seuraamme vanhoja rannikkoreittejä, pääsemme lähelle jäätikkömaisemia, valaita ja maitse saavuttamattomia paikkoja. Vierailemme jäävuorten kotikaupungissa Ilulissatissa, Sarfannguitin kalastajakylässä, Uummannaqin saarella Pohjois-Grönlannissa ja Diskon saaren kauniilla basalttituntureilla sekä Eqip Sermian ympäristön upeissa maisemissa Diskonlahdella. Matkan aikana on useampia mahdollisuuksia vene- ja kävelyretkille.

Matkalla on mukana kansainvälinen tutkimusalustiimi. Hintaan sisältyy täysihoito risteilyn ajan. Yövymme paluumatkalla yhden yön Reykjavikissa.

Uuden Ocean Albatrosin kaikki hytit ja sviitit ovat moderneja ulkohyttejä, joissa on oma wc/kylpyhuone.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Tutkimusmatkaristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen matkanjohtaja ja kansainvälinen tutkimusalustiimi

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta DKK, ISK, USD

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Kangerlussuaq, Grönlanti – risteily alkaa.
Päivä 2
Sisimiut - kävelyretki kaupungissa ja luonnossa
Päivä 3
Qeqertarsuaq Diskon saarella - kahvittelua ja mahdollisuus kävelyretkeen.
Päivä 4
Uummannaq. Kaupunkikävely kaupungissa, joka sijaitsee yhdessä Grönlannin kauneimmista paikoista. Mahdollisuus helikopterilentoon (lisämaksullinen).
Päivä 5
Eqip Sermia ja saapuminen jäävuorten pääkaupunkiin Ilulissatiin.
Päivä 6
Ilulissat - mahdollisuus risteilyyn ja helikopterilentoon Unescon suojeleman Isfjord-vuonon sydämeen (lisämaksullisia) – iltavaellus Sermermiutiin.
Päivä 7
Sarfannguit, kyläkierros - risteily kohti Kangerlussuaqia
Päivä 8
Kangerlussuaq - mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle mannerjäätikölle - lento Kangerlussuaq – Reykjavik (Keflavikin lentoasema).
Päivä 9
Lento Reykjavik – Helsinki.

Ocean Albatros

Uudessa ja tyylikkäässä Ocean Albatrosissa on kaikki pienen tutkimusaluksen hyvät puolet yhdistyneenä vakauteen ja mukavuuteen, jotka ovat yleensä leimallisia isolle risteilyalukselle. Aluksella on tilaa enintään 189 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen. Aluksella on helppo liikkua ja välttyä ihmisjoukoilta ja jonoilta. Ocean Albatrosilla miellyttävä matkanteko yhdistyy isoilta aluksilta tuttuun luksukseen.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
6.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Kangerlussuaq, Grönlanti – risteily alkaa.

Lennämme Keflavikin (Islannissa) kautta Grönlantiin. Perille saavuttuamme ajamme lentokentän länsipuolella sijaitsevaan pieneen satamaan, jossa aluksemme Ocean Albatros odottaa. Zodiac-kumiveneet kuljettavat meidät pienissä ryhmissä alukselle, joka on ankkurissa vuonossa noin kilometrin päässä, riippuen siitä, onko nousu- vai laskuveden aika. Satamassa saamme pelastusliivit, ja miehistö auttaa kumiveneeseen siirtymisessä. Alukseen nousu tapahtuu aluksen sivussa olevia portaita pitkin.

Alukselle päästyämme majoitumme hytteihimme ja käymme läpi turvatoimet. Nauttiessamme illallista ravintolassa alus lähtee liikkeelle ja ottaa kurssin läpi noin 160 km pitkän vuonon.

Päivä 2
Sisimiut - kävelyretki kaupungissa ja luonnossa

Aamupäivän aikana saavumme Sisimiutiin. Aamiaisen jälkeen saamme käsityksen modernista Grönlannista. Sisimiut on pohjoisin Grönlannin kaupungeista, joiden satama pysyy auki myös talvella. Tästä syystä se on myös eteläisin kaupunki, jossa saa pitää rekikoiria. Vain 5 400 asukkaan Sisimiut on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki pääkaupungin Nuukin jälkeen.

Sisimiutin alueella on asuttu noin 4 500 vuotta. Saqqaqin, Dorsetin ja Thulen kulttuurien kansat tulivat tänne alunperin Kanadasta ja käyttivät ravinnokseen pääasiassa kalaa, lintuja ja nisäkkäitä, kuten valaita, hylkeitä ja poroja. Ensimmäiset eurooppalaiset valaanpyytäjät saapuivat Sisimiutiin 1600-luvulla. He kohtasivat alueen asukkaita vain harvoin. Vasta kun norjalainen lähetyssaarnaaja Hans Egede saapui Grönlantiin 1721, syntyi kiinteämpi yhteys inuitien ja eurooppalaisten välille. Vuonna 1765 perustettiin siirtokunta, joka nimettiin kreivi Johan Ludvig Holsteinin mukaan Holsteinsborgiksi. Sisimiutin vanhassa kaupunginosassa on taloja siirtokunnan ensimmäisten vuosisatojen ajalta. Kaupungin vanhin talo on vuodelta 1756, ja merkittävin rakennus on sininen kirkko vuodelta 1775.

Nykyään Sisimiut on tärkeä opiskelu- ja teollisuuskaupunki. Kaupungissa sijaitsee mm. kalatehdas, joka on Grönlannin suurin ja yksi maailman nykyaikaisimpia. Teemme mielenkiintoisen kaupunkikävelyn, joka keskittyy lähinnä vanhaan kaupunginosaan, jossa sijaitsee museo ja kaunis kirkko. Käymme myös keskustassa, jossa toimii koko joukko moderneja yrityksiä.
Lounaan jälkeen voi lähteä vaellusretkelle Telen saarelle (n. 4,5 km).

Iltapäivällä merimatka jatkuu kohti pohjoista. Illan kuluessa ohitamme Sisimiut Isortuat- ja Nordre Strømfjord -vuonot, Attun ja Ikerasaarsukin taajamat sekä pienen Kangaatsiaqin. Valoisassa yössä ohitamme Aasiaatin ja saavumme Diskonlahden eteläosaan ennen kuin otamme kurssin kohti kuuluisaa Diskon saarta ja sen kilometrin korkuisia basalttituntureita. Olemme kaukana napapiirin pohjoispuolella, joten yöt ovat yhä valoisia, ja aamuvirkut voivat nauttia näkymistä jäävuorille.

Päivä 3
Qeqertarsuaq Diskon saarella - kahvittelua ja mahdollisuus kävelyretkeen.

Aamulla näemme ensimmäiset jäävuoret, jotka kohoavat valkoisina jättiläisinä horisontissa Davisinsalmessa matkalla etelää kohti. Diskon saaren kilometrin korkuisten basalttitunturien sylissä on suojainen luonnonsatama, jolla on tanskankielinen nimi Godhavn, grönlanniksi Queqertarsuaq, joka merkitsee “isoa saarta”.

Qeqertarsuaq oli vuoteen 1950 tärkein kaupunki Nuukista pohjoiseen, sillä alueella eli valtava määrä valaita. Jo 1700-luvulta asti valaanpyynti on tuonut rahaa Diskon saarelle, joka on nykyään vaipumassa unohduksiin johtuen hiipuvista työmahdollisuuksista ja puutteellisista yhteyksistä manterelle. Kävelemme läpi kaupungin erikoiselle kahdeksankulmaiselle kirkolle, jota kansan suussa kutsutaan Jumalan mustepulloksi.
Qeqertarsuaqissa meidät on kutsuttu perinteiselle grönlantilaiselle “kaffemikille” eli päiväkahville. Pääsemme nauttimaan tunnetusta grönlantilaisesta vieraanvaraisuudesta! Kahvittelun jälkeen voi osallistua vaellusretkelle Kuanneqiin (n. 11 km).

Iltapäivän päätteeksi otamme kurssin kohti pohjoista. Matkaamme Qeqertarsuaqin länsipuolitse, kierrämme varhain aamulla Nuussuaqin kärjen matalat kalliot ja saavumme Uummannaqin lahteen. Ohitamme koko ajan jäävuoria, joista osa on dramaattisempia ja erottuvampia kuin toiset.

Päivä 4
Uummannaq. Kaupunkikävely kaupungissa, joka sijaitsee yhdessä Grönlannin kauneimmista paikoista. Mahdollisuus helikopterilentoon (lisämaksullinen).

Aamulla sijaintimme on 440 km napapiiriltä pohjoiseen, tarkalleen ottaen 70 astetta pohjoista leveyttä. Kyse on yhdestä Grönlannin kauneimmista ja aurinkoisimmista seuduista. Olemme saapuneet Uummannaqiin. Kaupunki sijaitsee 12 km²:n kokoisella saarella, ja näkymiä hallitsee 1 175 m korkea sydämenmuotoinen tunturi, jonka mukaan kaupunki on saanut nimensä. Kaupungista on hienot näkymät Storøenin 1000 m korkeille kallioseinämille, Nuussuaqin niemimaan lumipeitteisille huipuille etelässä ja vuonolle, jossa isot jäävuoret lipuvat tuulen ja virtausten ohjaamina majesteettisesti ohi. Kokonaista viisi aktiivista jäätikköä vuonon pohjukassa pitää huolen siitä, että jäätä riittää ihailtavaksi. Seudun vakaan arktisen ilmaston – auringonpaisteisia tunteja on 2 000 ja sadetta saadaan vain 100 mm vuodessa – ansiosta Uummannaqia voi ihan oikeutetusti kutsua Grönlannin Rivieraksi!

Uummannaq perustettiin ensin siirtokunnaksi Nuussuaqin niemimaalle vuonna 1758, mutta jo 1763 kaupunki siirrettiin saarelle, jossa valassaaliit olivat paremmat. Teemme kävelykierroksen kaupungin jyrkillä kaduilla ja näemme mm. vanhan turvemökin, joka oli käytössä vielä muutama vuosikymmen sitten.

Päivä 5
Eqip Sermia ja saapuminen jäävuorten pääkaupunkiin Ilulissatiin.

Aamupäivällä saavumme Eqip Sermian jäätikön luo. Valtava jäätikkö sijaitsee Diskonlahden koilliskulmassa. Tästä jäätiköstä noin 50 merimailia Ilulissatista pohjoiseen on tullut pieni kuuluisuus, ja monet alukset tuovat tänne matkailijoita päivittäin. Myös tutkimusmatkailijoilla oli täällä kauan sitten tukikohta, mm. sveitsiläisellä geofyysikolla ja naparetkeilijällä Alfred de Quervainilla, joka rakensi tänne talvehtimistalon, jota hän käytti matkoillaan 1900-luvun alkupuolella.

Ajamme niin lähelle jään reunaa kuin mahdollista. Pidämme toki etäisyyttä putoaviin jääkimpaleisiin ja varomme isoja aaltoja, joita syntyy, kun jäätiköstä irtoaa jäälohkareita. Vuorella jäätikön sivuilla näkee. miten paljon jäätikkö on kutistunut viimeisten 50–100 vuoden aikana. Mainittakoon tässä, että joskus Ataa-vuono, joka johtaa Eqip Sermian jäätikölle, on niin täynnä jäätä, ettei siellä ole mahdollista kulkea laivalla. Siinä tapauksessa päivän ohjelma muuttuu ja käymme esim. tutustumassa johonkin kylään Diskonlahdella.

Iltapäivällä lähdemme kohti Ilulissatia, jonne saavumme illalla.

Päivä 6
Ilulissat - mahdollisuus risteilyyn ja helikopterilentoon Unescon suojeleman Isfjord-vuonon sydämeen (lisämaksullisia) – iltavaellus Sermermiutiin.

Ilulissat merkitsee grönlanniksi “jäävuoria”, ja siksi kaupungin lempinimi on “Jäävuorten pääkaupunki”. Diskonlahdessa hieman Ilulissatin edustalla kelluu nimittäin jättimäisiä jäävuoria. Ne tulevat Isfjord-vuonosta, jonne on Ilulissatista reilun puolen tunnin kävelymatka. Jäävuoret saavat alkunsa 32 km pitkän vuonon pohjukassa sijaitsevasta Sermeq Kujalleq -jäätiköstä, joka on 10 km leveä ja 1 000 m paksu. Kyse on jäätiköstä, joka on tuotteliain Antarktiksen ulkopuolella. Kun useimmat muut mannerjäätiköt etenevät noin metrin/päivä, Ilulissatin vauhti on 25 m/päivä. Tämä merkitsee sitä, että Ilulissat synnyttää yli 10 % kaikista Grönlannin jäävuorista. Tästä syystä Isfjord-vuonosta on tullut Unescon maailman luonnonperintökohde.

250 vuodessa Ilulissat on kasvanut jatkuvasti ja on nyt Grönlannin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin 4 500. Se on varsin vilkas ja viihtyisä kaupunki, jossa on Grönlannin olosuhteisiin nähden laaja kulttuuritarjonta. Naparetkeilijä Knud Rasmussen syntyi Ilulissatissa kuten myös hänen hyvä ystävänsä, etevä koiravaljakon ohjastaja Jørgen Brønlund, joka osallistui tanskalaisten tutkimusmatkalle ja kuoli matkalla.
Tänään on tarjolla kaksi lisämaksullista retkeä tai vaihtoehtoisesti voit tutustua Ilulissatiin omatoimisesti. Ohjelmaan kuuluu myös vaellusretki Isfjordin rantoja pitkin. Käymme retkellä Sermermiutissa ja nautimme upeasta luonnosta (n. 10,5 km).

Veneretkellä Isfjord-vuonolle (kesto n. 2,5 tuntia) pääset kokemaan upeat jäämaisemat lähietäisyydeltä. Retki on takuulla ainutlaatuisen hieno kokemus ja unohtumaton luontoelämys. Muista pukeutua lämpimästi!
Helikopterilento vie Unescon suojeleman Isfjord-vuonon sydämeen, 7 km leveälle Kangian jäätikölle. Lennämme Isfjordin yli ja laskeudumme tunturin reunalle jättimäisen jäätikön edustalle noin 30 minuutiksi. Lentoaika on noin 55 min.

(Lisämaksulliset veneretki Isfjordiin ja helikopterilento varataan erikseen. Lue lisää ohjelman jälkeen.)

Illalla otamme suunnan kohti Diskonlahtea ja etelää. Toivomme näkevämme ryhävalaita, jotka elelevät Aasiaatin edustalla. Ryhävalaat järjestävät usein upean esityksen: voimme nähdä sekä selkäevän että pyrstön, ja toisinaan ne innostuvat hyppäämään kokonaan ylös vedestä.

Mikäli emme pääse Ilulissatiin jäätilanteen vuoksi, käymme sen sijaan Qasigiannguitissa tai Aasiaatissa Ilulissatin eteläpuolella.

Päivä 7
Sarfannguit, kyläkierros - risteily kohti Kangerlussuaqia

Alus on siirtynyt yön aikana etelämmäksi, ja saavumme suunnilleen puolen päivän aikaan Sarfannguitin taajamaan, joka kuuluu Sisimiutin kuntaan. Olemme aikaisemmin nähneet ”suurkaupunki” Sisimiutin, ja nyt saamme käsityksen siitä, millainen on tyypillinen grönlantilainen kylä. Sarfannguitin värikkäät talot sijaitsevat harjulla, josta on hienot näkymät vuonoille sekä etelässä että pohjoisessa. Kapea salmi erottaa kylän ja samannimisen saaren manteresta (”Sarfannguit” merkitsee ”pieniä virtapaikkoja”). Kylässä on noin 130 asukasta. Runsaat kalansaaliit ja metsästysmahdollisuudet takaavat sen, että kylä on suhteellisen hyvin toimeentuleva.

Iltapäivän päätteeksi matkaamme edelleen kohti Kangerlussuaqia. Vietämme viimeisen illan aluksella Grönlannin länsirannikkoa ihaillen ja toivomme näkevämme valaita tai muita merinisäkkäitä matkallamme Søndre Strømfjord  vuonon suulle.

Päivä 8
Kangerlussuaq - mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle mannerjäätikölle - lento Kangerlussuaq – Reykjavik (Keflavikin lentoasema).

Yön aikana olemme risteilleet läpi 160 km pitkän Søndre Strømfjord -vuonon. Aamulla olemme perillä risteilyn päätepisteessä, Kangerlussuaqissa.

Kangerlussuaqissa sijaitsee isompi Grönlannin kahdesta siviililiikenteelle avoimesta kansainvälisestä lentokentästä. Kaupungissa on noin 4 500 pysyvää asukasta, joista useimmilla on jokin kytkös lentokenttään. Kangerlussuaqissa on supermarketti, posti, hotelli, ravintola (hotellin yhteydessä), Polar Lodge, joka toimii Albatros Travelin Grönlannin-toimistona sekä matkamuistomyymälä, vain 100 m päässä lentokenttärakennuksesta.

Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen ajamme kumiveneillä maihin. Sinulla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Mannerjäätikölle. 

Tutkimusalustiimi vie ryhmämme lentokentälle Kangerlusuaqissa, josta on lento Islantiin ja Reykjavikiin. Perillä yövymme lentokenttähotellissa. (Loppupäivä on omatoiminen).

Päivä 9
Lento Reykjavik – Helsinki.

Aamiaisen jälkeen on vuorossa lento Helsinkiin.

Airzafari Flightseeing Ilulissatissa

Koe huikeat pohjoiset jäätiköt ja iso Kangia Isfjord -vuono, jäävuorten syntymäpaikka!

Tällä 40 minuutin matkalla saat mahdollisuuden katsella Ilulissatin seudun kaunista luontoa ilmasta käsin.

Airzafarin miellyttävä lento vie katsomaan maisemia läheltä, ja ikkunapaikoilta kaikilla on täydelliset näkymät jäälle ja isoille ja pienille jäävuorille… ja saatatpa nähdä myös valaita! 

Hinta: EUR 439€ /henkilö

Veneretki jäävuorten keskellä Ilulissatissa

Lähde jännittävälle veneretkelle Ilulissatin jäävuorten keskelle. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retken vetää paikallisen edustajamme opas.

Hinta: EUR 128€/henkilö

Porojäätikkö ja BBQ-lounas

Kangerlussuaqissa on mahdollista osallistua retkelle Porojäätikölle, joka on Grönlannin jäätikön sivuhaara. Puolen tunnin ajon jälkeen laaksossa saavumme jääpeitteeseen ja jäätikölle, joka kohoaa noin 50 metriä jääpatoisen järven yläpuolelle. Maisema on fantastinen kontrasti maan ja jään välillä. Kuten nimestä voi päätellä, on hyvät mahdollisuudet nähdä poroja laiduntavan rehevässä nurmikolla jään edessä. Porojäätiköllä käynnin jälkeen ajamme Roklubben-ravintolaan, jossa syömme BBQ-lounaan. Ruokailun jälkeen ajamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Hinta: EUR 149€/henkilö

Retket tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Huom. paikkoja on rajoitettu määrä (erityisesti lentoretkelle.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 6.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Kat. G: 978€
 • Kat. C: 5.568€
Lisämaksulliset hyttityypit
 • Jaettu kahden hengen hytti, kat. E: lisämaksu 488€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, kat. C: 978€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, kat. B: 1.598€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti, kat. A: 3.058€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kööpenhamina/Reykjavik (Keflavik) –  Helsinki turistiluokassa
 • Tilauslento Kööpenhamina  – Kangerlussuaq (välilasku Reykjavik/Keflavik) – Reykjavik (Keflavik) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen ulkohytissä (kat. D) Ocean Albatros-aluksella
 • Majoitus 1 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Reykjavikissa lentokenttähotellissa, aamukahvi
 • Täysihoito risteilyllä (ei sis. ruokajuomia) alkaen illallinen pvä 1 ja päättyen aamiainen pvä 8 
 • Kahvi ja tee aluksella
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Mahdollisuus osallistua pidemmille vaellusretkille Sisimiutissa, Qeqertarsuaqissa, Uummannaqissa ja Ilulissatissa
 • Museokäynnit Sisimutissa, Qeqertarsuaqissa ja Illulissatissa
 • Kaffemik Qeqertarsuaqissa
 • Kansainvälinen tutkimusalustiimi ja suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttikategoriat
 • Lisämaksulliset retket
 • Ruokajuomat aluksella
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat risteilyaluksen henkilökunnalle ja paikallisoppaille (suositus n.14 USD/hlö/päivä)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Aluksella on yhteensä 95 hyttiä. Joukossa on sekä ulkohyttejä, parvekkeellisia hyttejä sekä sviittejä, joista on merinäköala. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lisäksi aluksella on muutamia yhden ja kolmen hengen hyttejä. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone sekä hyttikohtainen lämpötilansäätö. Hyttivarustukseen kuuluu myös hiustenkuivain ja tv.

Hytit

Kategoria PS: Premiumsviitti, 45 m2
Ocean Albatrosin suurin hytti on premiumsviitti. Tässä kahden huoneen sviitissä on parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä parveke ja tilava kylpyhuone. Sijainti kannella 4. Tiedustele hintaa ja varausmahdollisuutta Albatrosin asiakaspalvelusta.  

Kategoria A: Juniorisviitti, 42 m2
Ocean Albatrosin juniorisviiteistä on upeat näkymät, sillä ne sijaitsevat ylemmällä hyttikannella. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, istuinryhmä, tilava kylpyhuone sekä oma parveke. Mahdollisuus varata kolmelle hengelle. Sijainti kannella 7.

Kategoria B: Parvekesviitti, 28 m2
Ocean Albatrosilla on kuusi parvekesviittiä. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Nämä parvekesviitit on suunniteltu kahdelle aikuiselle. Sijainti kannella 4 ja 6.

Kategoria C: Parvekehytti, 24 m2
Näitä hyttejä aluksella on eniten. Parvekehyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Puolessa hyteistä on vuodesohva, jolloin hytissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi myös lapsi. Mikäli toiveena on kaksi hyttiä väliovella, se kannattaa kertoa varausta tehdessä. Sijainti kannella 4 ja 6.

Kategoria D: Standardihytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii matkustajille, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Kaikissa standardihyteissä on kaksi erillistä vuodetta, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3 ja 4.

Kategoria E: Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, 16 m2
Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, parivuode, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 7.

Kategoria F: Kolmen hengen hytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii kolmelle matkustajalle, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3.

Kategoria G: Standardihytti yhdelle hengelle, 14 m2
Sijainti kannella 3. Hytit sijaitsevat lähellä aluksen mudroomia (varustehuonetta) ja niistä pääsee kätevästi kumivenetasanteelle.

Lisää tietoa Grönlannista.

Täältä voit lukea lisää Grönlannista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/gronlanti

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä risteilylle on 50 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Tuuli ja virtaukset

Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia sääolosuhteista riippuen.

Tutkimusmatkaristeily

Kyse on luontomatkasta, jossa on rajallisempi määrä osallistujia ja omia erityispiirteitä: kaikki voivat yhtä aikaa nousta maihin, vierailla tutkimusasemilla, osallistua retkille sekä kuunnella luentoja aluksella.

Matka ei ole kohtuuttoman vaativa eikä siihen kuulu pakollisia ponnistuksia eikä osallistujiin kohdistu erityisvaatimuksia. Edellytyksenä on toki se, että matkustaja on pystyy liikkumaan itsenäisesti sekä haluaa kokea luonnon sen omilla ehdoilla. Huomaathan, että matka eroaa tavanomaisista lomamatkoista siinä, ettei meillä ole samanlaisia mahdollisuuksia suunnitella matkan yksityiskohtia etukäteen. Monia elementtejä on vaikea ennustaa, ja lopullinen reitti päätetään tuuli-, sää-, jää- ja virtausolosuhteiden pohjalta. Reittikuvausta tulee lukea ihannetilanteen kuvauksena, joka tuskin täysin toteutuu vaikka alueella vallitsisi korkeapaine ja aurinkoinen sää useiden viikkojen ajan.

Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa. Jos esimerkiksi kohtaamme yhtäkkiä valasparven, päiväohjelma voi muuttua siinä paikassa.

Tärkeä osa matkaa on risteily ja maihinnousut aluksen mukana kulkevien zodiac-tyyppisten kumiveneiden avulla. Kumiveneet kuljettavat meidät karuille rannikoille, pitkin jäätiköiden reunamia ja katsomaan valaita. Alus on varustettu laskettavin portain (tikkaat), joita pitkin laskeudutaan kumiveneisiin. Kumiveneissä on tehokas moottori. Alus menee niin lähelle nähtävyyksiä, jäätiköitä ja lintukallioita kuin mahdollista, sitten laskeudumme kumiveneisiin noustaksemme maihin tai katsellaksemme valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuluotoja lähempää, eläimiä häiritsemättä. Siirtyminen kumiveneeseen ja takaisin alukseen on suhteellisen helppoa kaikille itsenäisesti liikkuville, mutta voi olla haastavaa ongelmallista liikuntarajoitteisille. Osallistujat voivat myös jäädä alukselle. 

Merimatkojen aikana aluksella järjestetään englanninkielisiä asiantuntijaluentoja. Tutkimusalustiimi on kansainvälinen ja retket opastetaan englanniksi.

Kuka voi osallistua?

Tälle risteilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua mäkisessäkin maastossa. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Alus ei valitettavasti sovellu henkilöille, jotka eivät kykene liikkumaan ilman apua. Kyse on turvallisuudesta: varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään veneestä toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua. Alukselle ei saa tuoda pyörätuoleja eikä kävelytukia/rollaattoreita. Turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä esteettöminä.

Terveydentilaa koskevat erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Liikkuminen

Matkustajan tulee kyetä liikkumaan laivassa ja siirtymään Zodiac-kumiveneisiin ilman apuvälineitä. Retkikohteissa kävellään/patikoidaan ja maasto on osittain epätasaista.
Matka ei sovellu liikuntaesteisille.

Passi ja passitiedot

Tarvitsemme kaikkien matkustajien passitiedot (passin numero ja voimassaoloaika, syntymäaika ja -paikka). Pyydämme tästä syystä lähettämään meille kopion passin kuvasivuaukeamasta mahdollisimman pian sen jälkeen, kun matkavaraus on tehty. Laivan lähtöselvityksessä passi luovutetaan lähtöselvitysvirkailijalle. Passi palautetaan risteilyn päättyessä.

Maihinnousuihin ja retkiin liittyviä tärkeitä ohjeita

Kun oleskelemme maissa, on tietysti hyvin tärkeää osoittaa syvää kunnioitusta ainutlaatuista luontoa kohtaan. Se tarkoittaa toimimista seuraavan periaatteen mukaisesti: Älä jätä luontoon mitään muuta kuin jalanjälkesi äläkä ota luonnosta mukaasi muuta kuin muistoja. Kehotamme lisäksi pysyttelemään oman ryhmän läheisyydessä – tämä pätee erityisesti matkoihin napaseudulla, jossa jääkarhun kohtaaminen ei ole mitenkään harvinaista. Kaikkien tulee noudattaa tutkimusmatkan johtajan ohjeita.

Yleiset turvallisuusohjeet

1. Ilmoita matkanjohtajalle, mikäli haluat kulkea maissa itseksesi.

2. Älä mene sisään taloon/rakennukseen, ellei sinua ole sinne kutsuttu.

3. Älä lähde yksin asumattomalle alueelle, pidä alati näköetäisyys ryhmään ja muista, että sää voi muuttua äkillisesti ja siten näkyvyys heikentyä.

4. Pidä turvallinen välimatka eläimiin ja lintuihin (vähintään viisi metriä).

5. Seuraa ajan kulkua ja pidä mielessä, milloin alus lähtee jatkamaan matkaa. Tarkista, että kellosi on samassa ajassa aluksen kellon kanssa.

6. Merkitse aina aluksen infotauluun, kun poistut alukselta ja kun palaat takaisin.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit  pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. 
Ota mukaan myös kiikarit ja aurinkovoide, jossa on riittävän korkea suojakerroin. Pakkaa mukaan ulkoiluvaatteita, joissa on helppo liikkua. Suosittelemme kerrospukeutumista; vaatekertoja, joita on helppo lisätä ja vähentää tarpeen mukaan. Hyvät ja pitävä pohjaiset kengät, joilla on turvallista liikkua myös epätasaisessa maastossa.

Merisairaus

Saatamme joutua aallokkoon, vaikka matkaammekin suhteellisen lähellä rannikkoa. Matkapahoinvointilaastari voi auttaa. Tablettimuotoinen matkapahoinvointilääke on toinen vaihtoehto. Huomaathan, että matkapahoinvointilääke voi vaikuttaa unettavasti. Mikäli sinulla on yliherkkyyttä, otathan yhteyttä lääkäriisi ennen kuin hankit lääkkeet.

Laivan miehistö

Albatros Travelin tutkimusmatkatiimin lisäksi laivalla on miehistö, joka huolehtii siitä, että matkastasi tulee ainutlaatuinen kokemus. Aluksen kapteeni, perämiehet ja matruusit vastaavat laivan toiminnasta ja ohjauksesta sekä laivan ulkotiloista. Hotellinjohtaja ja hotellin henkilökunta vastaavat hyteistä ja ruokailusta ja tekevät kaikkensa, jotta oleskelusi laivalla olisi mahdollisimman miellyttävä. Miehistö puhuu englantia.

Aluksella puhuttu kieli

Aluksella on asiakkaita ja Albatros Expeditions-tiimin matkanjohtajia sekä Pohjoismaista että niiden ulkopuolelta. Aluksen henkilökunta on kansainvälistä ja he huolehtivat matkustusmukavuudesta ja turvallisuudesta. Kuulutukset aluksella tapahtuvat englanniksi.

Ojenna käsi...

Tällä matkalla reitti vie avomerelle, joten emme voi välttyä siltä, että laiva keikkuu. Pidä tästä syystä aina kiinni kaiteesta, joita on aluksen kaikilla käytävillä ja seinillä.

Kumiveneeseen mennessä on tärkeää pitää aina toinen käsi vapaana, jotta miehistön jäsen voi auttaa matkustajan turvallisesti veneeseen ns. merimiesotteella.

Molemmat säännöt käydään perusteellisesti läpi ensimmäisessä tietoiskussa aluksella.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Upea Grönlanti Oltiin yhdeksän päivää matkalla ja koettiin Grönlannin huikeat maisemat ja mahtavat jäävuoret. Laiva oli uusi ja hieno. Henkilökunta ja Albatros tiimi oli osaava ja erittäin ystävällinen.
Date published: 2023-08-28
Rated 4 out of 5 by from Upeat jäätiköt ja loistavat oppaat! Olin matkalla aikuisen tyttäreni kanssa ja palasimme eilen. Erinomainen reissu! Oppaiden tieteellinen tausta alansa asiantuntijoina ja tutkijoina yhdistettynä käytännön osaamiseen niin maalla kuin merellä oli melko hämmästyttävä kombinaatio. Heidän luentonsa olivat mielenkiintoisia, asiantuntevia ja ajantasaisesti yhteydessä kokemaamme ympäristöön. Lisäksi he toimivat Zodiak-kumivenekuskeina, varustehuoltajina sekä kohdeoppaina maissa. Hiljattain valmistunut Ocean Albatros-laiva on uusi ja hieno, sen hytit + yleiset tilat erinomaisen toimivia, mukavia ja tyylikkäitä. Pientä miinusta kokolattiamatoista sekä siitä, ettei tarjolla ollut ilmaisen wifin loungea tms tilaa, tai kohtuuhintaista wifi-yhteyttä matkan ajaksi. Nyt erikseen ostettava yhteys oli käsittämöman kallis. Vierailukohteiksi valikoituneet grönlantilaiskylät olivat autenttisia ja niissä sai mielestämme hyvän kuvan sikäläisestä elämänmenosta. Jäävuoret ja etenkin Eqip Sermian jäätikkö, joita laivasta tarkkailimme, olivat hätkähdyttävän upeita. Parhaan ja ainutlaatuisimman kokemuksen jäävuorista saimme kuitenkin erikseen ostettavalla veneretkellä, joka vei jäämaiseman sisään tarjoten henkeäsalpaavia näkymiä. Iso suositus sille! Kohteeseen vievistä reitti-/charterlennoista sellainen huomio, että ne olisi hyvä reitittää yhdelle välilaskulle sekä päivälle (suoria lentoja ilmeisesti ei saa). Nyt mennessä oli kaksi välilaskua (Köpis + Keflavik) ja yhden välilaskun paluussa olosuhteisiin nähden raskas yöpyminen Reykjavikissa. Matkalaisten on myös syytä huomioida kelien vaikutus ohjelmaan - sitä ei voine riittävästi painottaa. Meille osui upea sää lähes koko matkaksi, mutta yhden yön hurja merenkäynti sekä lentoretken perunut sumuinen ja tuulinen keli toimivat hyvinä muistuttajina siitä, että suunnitelmat ja päiväohjelma todellakin voivat muuttua odottamattoman nopeasti. Kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen, ikimuistoinen ja upea reissu!
Date published: 2023-08-24
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_GLCSC15, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja