Vaikuttava matka Grönlannin länsirannikolle ja Diskonlahdelle Albatrosin omalla Ocean Albatros tutkimusaluksella.
Suuri saari tulee kokea mereltä käsin; seuraamme vanhoja rannikkoreittejä, pääsemme lähelle jäätikkömaisemia, valaita ja maitse saavuttamattomia paikkoja. Vierailemme jäävuorten kotikaupungissa Ilulissatissa, Sarfannguitin kalastajakylässä, Uummannaqin saarella Pohjois-Grönlannissa ja Diskon saaren kauniilla basalttituntureilla sekä Eqip Sermian ympäristön upeissa maisemissa Diskonlahdella. Matkan aikana on useampia mahdollisuuksia vene- ja kävelyretkille.
Matkalla on mukana kansainvälinen tutkimusalustiimi. Hintaan sisältyy täysihoito risteilyn ajan. Yövymme paluumatkalla yhden yön Reykjavikissa.
Uuden Ocean Albatrosin kaikki hytit ja sviitit ovat moderneja ulkohyttejä, joissa on oma wc/kylpyhuone.
-
Tyyppi Tutkimusmatkaristeily
-
Matkanjohtaja Suomalainen matkanjohtaja ja kansainvälinen tutkimusalustiimi
-
Viisumi Ei
-
Rokotukset Ei
-
Valuutta DKK, ISK, USD
- Päivä 1
- Helsinki-Kööpenhamina. Elämyksiä Tanskan pääkaupungissa.
- Päivä 2
- Lento Kööpenhamina – Kangerlussuaq, Grönlanti. Lisämaksullinen retki Porojäätikölle ja BBQ-lounas.
- Päivä 3
- Sisimiut. Kaupunkikävely ja mahdollisuus kävelyretkeen.
- Päivä 4
- Qeqertarsuaq Diskon saarella. Kahvittelua ja mahdollisuus kävelyretkeen.
- Päivä 5
- Uummannaq. Kävelykierros kaupungissa, joka sijaitsee yhdessä Grönlannin kauneimmista paikoista.
- Päivä 6
- Eqip Sermia – jäätikkö Diskonlahden koilliskulmassa.
- Päivä 7
- Ilulissat, kävelyretki ja lisämaksullinen veneretki Unescon suojelemassa Isfjordissa tai Isfjordin katselu ilmasta käsin.
- Päivä 8
- Paikalliselämää Itilleqissä.
- Päivä 9
- Kangerlussuaq – Kööpenhamina. Lisämaksullinen kaupunkikierros ja elämyksiä Kööpenhaminassa.
- Päivä 10
- Kööpenhamina – Helsinki.
Ocean Albatros
Uudessa ja tyylikkäässä Ocean Albatrosissa on kaikki pienen tutkimusaluksen hyvät puolet yhdistyneenä vakauteen ja mukavuuteen, jotka ovat yleensä leimallisia isolle risteilyalukselle. Aluksella on tilaa enintään 189 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen. Aluksella on helppo liikkua ja välttyä ihmisjoukoilta ja jonoilta. Ocean Albatrosilla miellyttävä matkanteko yhdistyy isoilta aluksilta tuttuun luksukseen.
Lähtöpäivät
Lähtö | Matkan kesto | Hinta | Lähtölentokenttä | Huomaa | |
---|---|---|---|---|---|
6.998€ |
Helsinki
|
|
Päiväohjelma
HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.
Lennämme Helsingistä Kööpenhaminaan, jossa majoitumme hotelliin lähelle lentokenttää. Majoittumisen jälkeen voi lähteä junalla tai metrolla keskustaan ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kenties haluat käydä hurvittelemassa Tivolissa, maailmankuulussa huvipuistossa, tai tehdä kävelykierroksen Christiansborgin tai Amalienborgin ympäristössä. Myös Nyhavnissa on mukava käydä!
Vajaan kuuden tunnin lennon jälkeen laskeudumme Kangerlussuaqiin varhain iltapäivällä (Grönlannin aikaa = Grönlannissa ollaan neljä tuntia Suomen aikaa jäljessä).
Kangerlussuaq on suurin Grönlannin siviilikäytössä olevista kansainvälisistä lentokentistä. Täältä lähtee lentoja Länsi- ja Pohjois-Grönlantiin. Kangerlussuaqissa on n. 4 000–5 000 pysyvää asukasta. Täällä on Albatros Arctic Circlen pääkonttori, hotelli ja matkamuistomyymälä, jotka sijaitsevat vain 100 m päässä lentokenttärakennuksesta.
Lentokentän perustivat amerikkalaiset toisen maailmansodan aikana. Vuosina 1941–42 perustettiin 160 km pitkän Søndre Strømfjord -vuonon pohjukkaan iso lentotukikohta nimeltä Bluie West Eight. Tukikohta oli strategisesti tärkeä sekä toisen maailmansodan että kylmän sodan aikana. Teknologian kehityksen myötä tukikohta menetti sotilaallisen merkityksensä, ja 1992 amerikkalaiset poistuivat alueelta ja jättivät tilat Grönlannille.
Heti saavuttuamme Kangerlussuaqiin on mahdollista lähteä kiinnostavalle retkelle Porojäätikölle. Tämä osa mannerjäätikköä on kuin jäämuuri – paikoittain jopa 60 m korkea – joka korostaa maan ja jään välistä kontrastia. Kuten nimikin kertoo, alueella nähdään säännöllisesti vaeltavia poroja. Vaikkei poroja olisikaan, paikka on upea, ainakin mitä tulee valokuvaukseen ja mielenrauhaan luonnon koskemattoman kauneuden ympäröimänä.
Matka alueen hienoimmalle jäätikölle tehdään nelivetoisella tundrabussilla, joka on kuin luotu tähän maastoon ja sorateille. Matkan aikana tiirailemme eläimiä, erityisesti juuri poroja ja myskihärkiä, samalla kun opas kertoo alueesta ja sen historiasta. Jäätiköllä käynnin jälkeen suuntaamme ravintola Roklubbenille, jossa nautimme lounaaksi herkkuja grillistä.
Iltapäivällä ajamme satamaan, joka sijaitsee n. 12 km lentokentältä länteen. Matkustajat kuljetetaan kumiveneillä pienissä ryhmissä muutaman sadan metrin päähän vuonoon, jonne alus on ankkuroitunut. Asetumme hytteihimme, minkä jälkeen käydään läpi turvaohjeet. Nauttiessamme illallista kauniissa salongissa aloitamme risteilyn ja suuntaamme 160 km pitkän vuonon läpi.
(Retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää kohdasta lisämaksulliset retket.)
Aamupäivän aikana saavumme Sisimiutiin. Aamiaisen jälkeen saamme kuvan modernista Grönlannista. Sisimiut on Grönlannin pohjoisin kaupunki, jonka satama pysyy auki myös talvella. Tästä syystä se on myös eteläisin kaupunki, jossa saa pitää rekikoiria. Vain 5 400 asukkaan Sisimiut on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki pääkaupungin Nuukin jälkeen.
Sisimiutin alueella on asuttu noin 4 500 vuotta. Saqqaqin, Dorsetin ja Thulen kulttuurien kansat tulivat tänne alun perin Kanadasta ja käyttivät ravinnokseen pääasiassa kalaa, lintuja ja nisäkkäitä, kuten valaita, hylkeitä ja poroja. Ensimmäiset eurooppalaiset valaanpyytäjät saapuivat Sisimiutiin 1600-luvulla. He kohtasivat alueen asukkaita vain harvoin. Vasta kun norjalainen lähetyssaarnaaja Hans Egede saapui Grönlantiin 1721, syntyi kiinteämpi yhteys inuittien ja eurooppalaisten välille. Vuonna 1764 perustettiin siirtokunta, joka nimettiin kreivi Johan Ludvig Holsteinin mukaan Holsteinsborgiksi. Sisimiutin vanhassa kaupunginosassa on taloja siirtokunnan ensimmäisten vuosisatojen ajalta. Kaupungin vanhin talo on vuodelta 1756, ja merkittävin rakennus on sininen kirkko vuodelta 1775.
Nykyään Sisimiut on tärkeä opiskelu- ja teollisuuskaupunki. Kaupungissa sijaitsee mm. kalatehdas, joka on Grönlannin suurin ja yksi maailman nykyaikaisimpia. Teemme mielenkiintoisen kaupunkikävelyn, joka keskittyy lähinnä vanhaan kaupunginosaan, jossa sijaitsee museo ja kaunis kirkko. Käymme myös keskustassa, jossa toimii koko joukko moderneja yrityksiä.
Lounaan jälkeen voi lähteä patikoimaan Telen saarelle (n. 4,5 km).
Iltapäivällä merimatka jatkuu kohti pohjoista. Illan kuluessa ohitamme Sisimiut Isortuat- ja Nordre Strømfjord -vuonot, Attun ja Ikerasaarsukin taajamat sekä pienen Kangaatsiaqin. Valoisassa yössä ohitamme Aasiaatin ja saavumme Diskonlahden eteläosaan ennen kuin otamme kurssin kohti kuuluisaa Diskon saarta ja sen kilometrin korkuisia basalttituntureita. Aamuvirkut voivat nauttia näkymistä jäävuorille.
Olemme saapuneet Diskon saaren korkeiden tuntureiden sylissä sijaitsevaan suojaiseen luonnonsatamaan, joka oikeutetusti kantaa tanskalaista nimeä Godhavn (suom. hyvä satama) ja grönlannin kielellä Qeqertarsuaq, joka tarkoittaa yksinkertaisesti ”isoa saarta”.
Qeqertarsuaq oli vuoteen 1950 tärkein kaupunki Nuukista pohjoiseen, sillä alueella eli valtava määrä valaita. Jo 1700-luvulta asti valaanpyynti on tuonut rahaa Diskon saarelle, joka on nykyään vaipumassa unohduksiin johtuen hiipuvista työmahdollisuuksista ja puutteellisista yhteyksistä manterelle. Kävelemme läpi kaupungin erikoiselle kahdeksankulmaiselle kirkolle, jota kansan suussa kutsutaan Jumalan mustepulloksi.
Qeqertarsuaqissa meidät on kutsuttu perinteiselle grönlantilaiselle “kaffemikille” eli päiväkahville. Pääsemme nauttimaan tunnetusta grönlantilaisesta vieraanvaraisuudesta! Kahvittelun jälkeen voi osallistua patikkaretkelle Kuanneqiin (n. 11 km).
Saaren tasalakiset tunturit ovat vulkaanisia ja kuuluvat Grönlannin geologisten muodostumien nuorimpiin. Maaperässä on erikoisia puhtaan raudan ja hiilen esiintymiä. Hiiltä louhittiin useiden vuosien ajan Qullissatista saaren pohjoisrannikolta. Kun kaivos ja kylä suljettiin Tanskan asetuksella vuonna 1972, Grönlannin nuorten keskuudessa heräsi vahva poliittinen tietoisuus. Tämän tietoisuuden myötävaikutuksella Grönlanti sai itsehallinto-oikeuden 1979.
Iltapäivän päätteeksi otamme kurssin kohti pohjoista. Matkaamme Qeqertarsuaqin länsipuolitse, kierrämme varhain aamulla Nuussuaqin kärjen matalat kalliot ja saavumme Uummannaqin lahteen. Ohitamme koko ajan jäävuoria, joista osa on dramaattisempia ja erottuvampia kuin toiset.
Aamulla sijaintimme on 440 km napapiiriltä pohjoiseen, tarkalleen ottaen 70 astetta pohjoista leveyttä. Kyse on yhdestä Grönlannin kauneimmista ja aurinkoisimmista seuduista. Olemme saapuneet Uummannaqiin. Kaupunki sijaitsee 12 km²:n kokoisella saarella, ja näkymiä hallitsee 1 175 m korkea sydämenmuotoinen tunturi, jonka mukaan kaupunki on saanut nimensä. Kaupungista on hienot näkymät Storøenin 1000 m korkeille kallioseinämille, Nuussuaqin niemimaan lumipeitteisille huipuille etelässä ja vuonolle, jossa isot jäävuoret lipuvat tuulen ja virtausten ohjaamina majesteettisesti ohi. Kokonaista viisi aktiivista jäätikköä vuonon pohjukassa pitää huolen siitä, että jäätä riittää ihailtavaksi. Seudun vakaan arktisen ilmaston – auringonpaisteisia tunteja on 2 000 ja sadetta saadaan vain 100 mm vuodessa – ansiosta Uummannaqia voi ihan oikeutetusti kutsua Grönlannin Rivieraksi!
Uummannaq perustettiin ensin siirtokunnaksi Nuussuaqin niemimaalle vuonna 1758, mutta jo 1763 kaupunki siirrettiin saarelle, jossa valassaaliit olivat paremmat. Teemme kävelykierroksen kaupungin jyrkillä kaduilla ja näemme mm. vanhan turvemökin, joka oli käytössä vielä muutama vuosikymmen sitten.
Iltapäivällä saavumme Eqip Sermian jäätikön luo. Valtava jäätikkö sijaitsee Diskonlahden koilliskulmassa. Tästä jäätiköstä noin 50 merimailia Ilulissatista pohjoiseen on tullut pieni kuuluisuus, ja monet alukset tuovat tänne matkailijoita päivittäin. Myös tutkimusmatkailijoilla oli täällä kauan sitten tukikohta, mm. sveitsiläisellä geofyysikolla ja naparetkeilijällä Alfred de Quervainilla, joka rakensi tänne talvehtimistalon, jota hän käytti matkoillaan 1900-luvun alkupuolella.
Ajamme niin lähelle jään reunaa kuin mahdollista. Pidämme toki etäisyyttä putoaviin jääkimpaleisiin ja varomme isoja aaltoja, joita syntyy, kun jäätiköstä irtoaa jäälohkareita. Vuorella jäätikön sivuilla näkee, miten paljon jäätikkö on kutistunut viimeisten 50–100 vuoden aikana. Mainittakoon tässä, että joskus Ataa-vuono, joka johtaa Eqip Sermian jäätikölle, on niin täynnä jäätä, ettei sieltä pääse laivalla läpi. Siinä tapauksessa päivän ohjelma muuttuu, ja käymme esim. tutustumassa johonkin kylään Diskonlahdella.
Iltapäivän päätteeksi lähdemme kohti Ilulissatia, jonne saavumme varhain aamulla.
Ilulissat merkitsee grönlanniksi jäävuoria, ja siksi kaupungin lempinimi on “Jäävuorten pääkaupunki”. Diskonlahdessa hieman Ilulissatin edustalla kelluu nimittäin jättimäisiä jäävuoria. Ne tulevat Isfjord-vuonosta, jonne on Ilulissatista reilun puolen tunnin kävelymatka. Jäävuoret saavat alkunsa 30 km pitkän vuonon pohjukassa sijaitsevasta Sermeq Kujalleq -jäätiköstä, joka on 10 km leveä ja 1 000 m paksu. Kyse on jäätiköstä, joka on tuotteliain Antarktiksen ulkopuolella. Kun useimmat muut mannerjäätiköt etenevät noin metrin/päivä, Ilulissatin vauhti on 25 m/päivä. Tämä merkitsee sitä, että Ilulissat synnyttää yli 10 % kaikista Grönlannin jäävuorista. Tästä syystä Isfjord-vuonosta on tullut Unescon maailman luonnonperintökohde.
250 vuodessa Ilulissat on kasvanut jatkuvasti ja on nyt Grönlannin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin 4 500. Se on varsin vilkas ja viihtyisä kaupunki, jossa on Grönlannin olosuhteisiin nähden laaja kulttuuritarjonta. Naparetkeilijä Knud Rasmussen syntyi Ilulissatissa kuten myös hänen hyvä ystävänsä, etevä koiravaljakon ohjastaja Jørgen Brønlund, joka osallistui tanskalaisten tutkimusmatkalle ja kuoli matkalla.
Tänään on tarjolla kaksi lisämaksullista retkeä tai vaihtoehtoisesti voit tutustua Ilulissatiin omatoimisesti. Ohjelmaan kuuluu myös kävelyretki Isfjordin rantoja pitkin. Käymme retkellä Sermermiutissa ja nautimme upeasta luonnosta (n. 10,5 km).
Veneretkellä Isfjord-vuonolle (kesto n. 2 tuntia) pääset kokemaan upeat jäämaisemat lähietäisyydeltä. Retki on takuulla ainutlaatuisen hieno kokemus ja unohtumaton luontoelämys. Muista pukeutua lämpimästi!
Flightseeing by Airzafari (itse lento kestää n. 40 min): Mukavan pienkoneen kyydissä pääsemme henkeäsalpaavalle kierrokselle jäätiköiden ja jään täyttämien vuonojen ylle. Ikkunapaikoilta (kaikille) on huikeat näkymät isoille ja pienille jäävuorille. Kenties näemme myös valaita! Lentomatkaa voidaan muuttaa lyhyellä varoitusajalla, mikäli sää muuttuu huonoksi.
Veneretki Isfjordiin ja Flightseeing by Airzafari eivät sisälly matkan hintaan, vaan tilataan erikseen. Aikataulu mahdollistaa osallistumisen molemmille retkille. Lue lisää retkien kuvauksesta.
Illalla otamme suunnan kohti Diskonlahtea ja etelää. Ennen kuin jätämme hyvästit jäävuorille, näemme toivottavasti ryhävalaita, jotka oleskelevat yleensä Aasiaatin edustalla.
Mikäli emme pääse Ilulissatiin jäätilanteen vuoksi, käymme sen sijaan Qasigiannguitissa tai Aasiaatissa Ilulissatin eteläpuolella.
Itilleq, jonka nimi merkitsee jotakin sen tapaista kuin ”meren risteyskohta”, sijaitsee siellä, mistä Grönlannin takamaita ympäröivät vuoret ja vuonot alkavat. Itilleq on yksi pienistä taajamista, jotka ovat hajallaan kuin varpusparvi Grönlannin rannikolla napapiirin pohjoispuolella. Taajama sijaitsee keskellä Unescon maailmanperintöaluetta nimeltä Aassivisuit-Nipisat, joka pääsi Unescon kohteeksi inuiittimetsästysperinteen ansiosta. Alueella on tehty arkeologisia löytöjä ja dokumentoitu asutushistoriaa.
Huolimatta siitä, että puutalot ja nahkamajat on korvattu värikkäillä nykyaikaisilla taloilla, elämäntapa ei ole muuttunut paljonkaan siitä, kun inuiitit saapuivat Grönlantiin. Paikalliset moottoritiet ovat vesi ja jää. Meri ja tundra tuovat yhä ruoan pöytään paikallisille – kuten on tapahtunut jo tuhansien vuosien ajan. Nieriä, poro ja myskihärkä ovat tyypillisiä saaliita, joita riittää runsaasti.
Paikallisväestö on ankkuroitunut moderniin maailmaan älypuhelinten, nopean internetyhteyden ja satelliittitelevision avulla, mutta on samanaikaisesti ylpeä perinteistään ja jatkaa kulttuurinsa ylläpitämistä tässä muuttuvassa maailmassa. Kuvauksellista kylää esitellään hyvin mielellään, ja me vierailijat pääsemme nauttimaan grönlantilaisten vieraanvaraisuudesta.
Itilleqistä matkaamme pienen pätkän etelään ja sitten 160 km pitkään Søndre Strømfjord -vuonoon.
Yön aikana olemme matkanneet 160 km pitkän vuonon läpi ja saavumme risteilyn päätepisteeseen, Kangerlussuaqiin. Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä miehistö. Kumiveneet kuljettavat meidät Kangerlussuaqin satamaan. Sieltä bussi vie meidät keskustaan, jossa voi lähteä kaupunkikierrokselle ennen paluulentoa.
(Retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää kohdasta lisämaksulliset retket.)
Seikkailullinen matkamme Grönlantiin on lopussa. Lennämme Kangerlussuaqista Kööpenhaminaan. Perillä majoitumme hotelliin lentokentän läheisyyteen. Voit katsella kaupunkia omatoimisesti.
Lennämme Kööpenhaminasta Helsinkiin.
Flightseeing by Airzafari Ilulissatissa
Koe huikeat pohjoiset jäätiköt ja Kangia Isfjord, jäävuorten synnyinpaikka. Tällä 40 minuutin lennolla saat mahtavan mahdollisuuden nähdä Ilulissatia ympäröivää kaunista luontoa yläilmoista käsin. Mukava pienkone vie meidät lähemmäs maisemia. Kaikilla on ikkunapaikat, joten näkymät jäälle, isoille ja pienille jäävuorille ovat upeat. Kenties näet myös valaita!
Hinta: EUR 488€ /henkilö
Ilulissat mereltä käsin
Veneretki jäävuorten keskellä Ilulissatissa.
Ilulissatissa on mahdollisuus osallistua mielenkiintoiselle veneretkelle, jolla koemme upeat jäämaisemat lähietäisyydeltä. Veneretki on upea luontoelämys, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. Muista pukeutua lämpimästi!
Hinta: EUR 488€/henkilö
Porojäätikkö ja BBQ
Kangerlussuaqissa on mahdollisuus lähteä retkelle Porojäätikölle, joka on Grönlannin jääkannen sivuhaara. Ajettuamme 1,5 tuntia laaksossa saavumme mannerjäälle ja jäätikölle, joka kohoaa jopa 60 metrin korkeuteen. Kontrasti jään ja maan välillä on vaikuttava! Kuten nimikin kertoo, seudulla on hyvät mahdollisuudet nähdä poroja, jotka laiduntavat jään edustalla. Porojäätiköltä ajamme lentokentälle. Lounas sisältyy retken hintaan ravintola Roklubbenin grilliherkkujen muodossa.
Hinta: EUR 188€/henkilö
Kaupunkikierros Kangerslussuaqissa.
Tällä kierroksella kuulemme kiehtovia tarinoita seudun varhaisimmista asukkaista. Hyppäämme ajassa eteenpäin kaupungin rooliin toisessa maailmansodassa, Korean sodassa, kylmässä sodassa ja nykyään.
Yksi Grönlannin kattavimmista tieverkoistoista ympäröi Kangerlussuaqia ja mahdollistaa meille pääsyn useisiin kiinnostaviin kohteisiin, kuten Kellyvillen tutkijayhteisöön ja entisen sotilastukikodan alueelle.
Hinta: 68 €/henkilö
Retket varataan ja maksetaan ennen matkaa, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Huomaathan, että paikkoja on vain rajattu määrä (koskee erityisesti maisemien katselua ilmasta käsin). Retkiopas on paikallinen. Ilulissatissa on mahdollista osallistua molemmille retkille.
Hintatiedot
- Matkan hinta
-
Hinta alkaen 6.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat
- Lisämaksu hytistä yhdelle
-
- Kat. G: 1.468€
- Kat. C Superior: 4.398€
- Lisämaksu hyttiluokan korotuksesta jaetussa kahden hengen hytissä
-
- Kat. E: 298€/hlö
- Kat. C Superior: 648€/hlö
- Kat. C XL: 898€/hlö
- Kat. B: 1.798€/hlö
- Kat. A: 3.158€/hlö
- Hintaan sisältyy
-
- Reittilennot Helsinki – Kööpenhamina – Helsinki turistiluokassa
- Reittilento Kööpenhamina – Kangerlussuaq -Kööpenhamina (välilasku) turistiluokassa
- Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen ulkohytissä (kat. D) Ocean Albatros-aluksella
- Majoitus 2 yötä (1 menossa ja 1 paluussa) jaetussa kahden hengen huoneessa lentokenttähotellissa Kööpenhaminassa, aamukahvi
- Täysihoito risteilyllä (ei sis. ruokajuomia) alkaen illallinen pvä 1 ja päättyen aamiainen pvä 8
- Kahvi ja tee aluksella
- Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Mahdollisuus osallistua pidemmille vaellusretkille Sisimiutissa, Qeqertarsuaqissa, Uummannaqissa ja Ilulissatissa
- Museokäynnit Sisimutissa ja Illulissatissa
- Kansainvälinen tutkimusalustiimi ja suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
- Hintaan ei sisälly
-
- Hytti yhdelle
- Lisämaksulliset hyttikategoriat
- Lisämaksulliset retket
- Muut juomat ja ruoat matkan aikana
Ennen matkaa
Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.
Hyvä tietää
Millaisia hytit ovat?
Aluksella on yhteensä 95 hyttiä. Joukossa on sekä ulkohyttejä, parvekkeellisia hyttejä sekä sviittejä, joista on merinäköala. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lisäksi aluksella on muutamia yhden ja kolmen hengen hyttejä. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone sekä hyttikohtainen lämpötilansäätö. Hyttivarustukseen kuuluu myös hiustenkuivain ja tv.
Hytit
Kategoria PS: Premiumsviitti, 45 m2
Ocean Albatrosin suurin hytti on premiumsviitti. Tässä kahden huoneen sviitissä on parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä parveke ja tilava kylpyhuone. Sijainti kannella 4. Tiedustele hintaa ja varausmahdollisuutta Albatrosin asiakaspalvelusta.
Kategoria A: Juniorisviitti, 42 m2
Ocean Albatrosin juniorisviiteistä on upeat näkymät, sillä ne sijaitsevat ylemmällä hyttikannella. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, istuinryhmä, tilava kylpyhuone sekä oma parveke. Mahdollisuus varata kolmelle hengelle. Sijainti kannella 7.
Kategoria B: Parvekesviitti, 28 m2
Ocean Albatrosilla on kuusi parvekesviittiä. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Nämä parvekesviitit on suunniteltu kahdelle aikuiselle. Sijainti kannella 4 ja 6.
Kategoria C: Parvekehytti, 24 m2
Näitä hyttejä aluksella on eniten. Parvekehyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Puolessa hyteistä on vuodesohva, jolloin hytissä voi majoittua kahden aikuisen lisäksi myös lapsi. Mikäli toiveena on kaksi hyttiä väliovella, se kannattaa kertoa varausta tehdessä. Sijainti kannella 4 ja 6.
Kategoria D: Standardihytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii matkustajille, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Kaikissa standardihyteissä on kaksi erillistä vuodetta, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3 ja 4.
Kategoria E: Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, 16 m2
Standardihytti, jossa on ranskalainen parveke, parivuode, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 7.
Kategoria F: Kolmen hengen hytti, jossa on pyöreä ikkuna, 22 m2
Standardihytti sopii kolmelle matkustajalle, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kannella 3.
Kategoria G: Standardihytti yhdelle hengelle, 14 m2
Sijainti kannella 3. Hytit sijaitsevat lähellä aluksen mudroomia (varustehuonetta) ja niistä pääsee kätevästi kumivenetasanteelle.
Osallistujamäärä
Minimiosallistujamäärä risteilylle on 50 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Tuuli ja virtaukset
Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia sääolosuhteista riippuen.
Tutkimusmatkaristeily
Kyse on luontomatkasta, jossa on rajallisempi määrä osallistujia ja omia erityispiirteitä: kaikki voivat yhtä aikaa nousta maihin, vierailla tutkimusasemilla, osallistua retkille sekä kuunnella luentoja aluksella.
Matka ei ole kohtuuttoman vaativa eikä siihen kuulu pakollisia ponnistuksia eikä osallistujiin kohdistu erityisvaatimuksia. Edellytyksenä on toki se, että matkustaja on pystyy liikkumaan itsenäisesti sekä haluaa kokea luonnon sen omilla ehdoilla. Huomaathan, että matka eroaa tavanomaisista lomamatkoista siinä, ettei meillä ole samanlaisia mahdollisuuksia suunnitella matkan yksityiskohtia etukäteen. Monia elementtejä on vaikea ennustaa, ja lopullinen reitti päätetään tuuli-, sää-, jää- ja virtausolosuhteiden pohjalta. Reittikuvausta tulee lukea ihannetilanteen kuvauksena, joka tuskin täysin toteutuu vaikka alueella vallitsisi korkeapaine ja aurinkoinen sää useiden viikkojen ajan.
Tutkimusmatkan johtaja päättää yhdessä kapteenin kanssa reitistä ja päiväohjelmasta matkan aikana pyrkien siihen, että saamme matkasta parhaan mahdollisen irti kulloisissakin olosuhteissa. Jos esimerkiksi kohtaamme yhtäkkiä valasparven, päiväohjelma voi muuttua siinä paikassa.
Tärkeä osa matkaa on risteily ja maihinnousut aluksen mukana kulkevien zodiac-tyyppisten kumiveneiden avulla. Kumiveneet kuljettavat meidät karuille rannikoille, pitkin jäätiköiden reunamia ja katsomaan valaita. Alus on varustettu laskettavin portain (tikkaat), joita pitkin laskeudutaan kumiveneisiin. Kumiveneissä on tehokas moottori. Alus menee niin lähelle nähtävyyksiä, jäätiköitä ja lintukallioita kuin mahdollista, sitten laskeudumme kumiveneisiin noustaksemme maihin tai katsellaksemme valaita, hylkeitä, jäävuoria tai lintuluotoja lähempää, eläimiä häiritsemättä. Siirtyminen kumiveneeseen ja takaisin alukseen on suhteellisen helppoa kaikille itsenäisesti liikkuville, mutta voi olla haastavaa ongelmallista liikuntarajoitteisille. Osallistujat voivat myös jäädä alukselle.
Merimatkojen aikana aluksella järjestetään englanninkielisiä asiantuntijaluentoja. Tutkimusalustiimi on kansainvälinen ja retket opastetaan englanniksi.
Kuka voi osallistua?
Tälle risteilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua mäkisessäkin maastossa. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.
Ei sovellu liikuntarajoitteisille
Alus ei valitettavasti sovellu henkilöille, jotka eivät kykene liikkumaan ilman apua. Kyse on turvallisuudesta: varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään veneestä toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua. Alukselle ei saa tuoda pyörätuoleja eikä kävelytukia/rollaattoreita. Turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä esteettöminä.
Terveydentilaa koskevat erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.
Liikkuminen
Matkustajan tulee kyetä liikkumaan laivassa ja siirtymään Zodiac-kumiveneisiin ilman apuvälineitä. Retkikohteissa kävellään/patikoidaan ja maasto on osittain epätasaista.
Matka ei sovellu liikuntaesteisille.
Passi ja passitiedot
Tarvitsemme kaikkien matkustajien passitiedot (passin numero ja voimassaoloaika, syntymäaika ja -paikka). Pyydämme tästä syystä lähettämään meille kopion passin kuvasivuaukeamasta mahdollisimman pian sen jälkeen, kun matkavaraus on tehty. Laivan lähtöselvityksessä passi luovutetaan lähtöselvitysvirkailijalle. Passi palautetaan risteilyn päättyessä.
Maihinnousuihin ja retkiin liittyviä tärkeitä ohjeita
Kun oleskelemme maissa, on tietysti hyvin tärkeää osoittaa syvää kunnioitusta ainutlaatuista luontoa kohtaan. Se tarkoittaa toimimista seuraavan periaatteen mukaisesti: Älä jätä luontoon mitään muuta kuin jalanjälkesi äläkä ota luonnosta mukaasi muuta kuin muistoja. Kehotamme lisäksi pysyttelemään oman ryhmän läheisyydessä – tämä pätee erityisesti matkoihin napaseudulla, jossa jääkarhun kohtaaminen ei ole mitenkään harvinaista. Kaikkien tulee noudattaa tutkimusmatkan johtajan ohjeita.
Yleiset turvallisuusohjeet
1. Ilmoita matkanjohtajalle, mikäli haluat kulkea maissa itseksesi.
2. Älä mene sisään taloon/rakennukseen, ellei sinua ole sinne kutsuttu.
3. Älä lähde yksin asumattomalle alueelle, pidä alati näköetäisyys ryhmään ja muista, että sää voi muuttua äkillisesti ja siten näkyvyys heikentyä.
4. Pidä turvallinen välimatka eläimiin ja lintuihin (vähintään viisi metriä).
5. Seuraa ajan kulkua ja pidä mielessä, milloin alus lähtee jatkamaan matkaa. Tarkista, että kellosi on samassa ajassa aluksen kellon kanssa.
6. Merkitse aina aluksen infotauluun, kun poistut alukselta ja kun palaat takaisin.
Pakkaaminen
Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.
Ota mukaan myös kiikarit ja aurinkovoide, jossa on riittävän korkea suojakerroin. Pakkaa mukaan ulkoiluvaatteita, joissa on helppo liikkua. Suosittelemme kerrospukeutumista; vaatekertoja, joita on helppo lisätä ja vähentää tarpeen mukaan. Hyvät ja pitävä pohjaiset kengät, joilla on turvallista liikkua myös epätasaisessa maastossa.
Merisairaus
Saatamme joutua aallokkoon, vaikka matkaammekin suhteellisen lähellä rannikkoa. Matkapahoinvointilaastari voi auttaa. Tablettimuotoinen matkapahoinvointilääke on toinen vaihtoehto. Huomaathan, että matkapahoinvointilääke voi vaikuttaa unettavasti. Mikäli sinulla on yliherkkyyttä, otathan yhteyttä lääkäriisi ennen kuin hankit lääkkeet.
Laivan miehistö
Albatros Travelin tutkimusmatkatiimin lisäksi laivalla on miehistö, joka huolehtii siitä, että matkastasi tulee ainutlaatuinen kokemus. Aluksen kapteeni, perämiehet ja matruusit vastaavat laivan toiminnasta ja ohjauksesta sekä laivan ulkotiloista. Hotellinjohtaja ja hotellin henkilökunta vastaavat hyteistä ja ruokailusta ja tekevät kaikkensa, jotta oleskelusi laivalla olisi mahdollisimman miellyttävä. Miehistö puhuu englantia.
Aluksella puhuttu kieli
Aluksella on asiakkaita ja Albatros Expeditions-tiimin matkanjohtajia sekä Pohjoismaista että niiden ulkopuolelta. Aluksen henkilökunta on kansainvälistä ja he huolehtivat matkustusmukavuudesta ja turvallisuudesta. Kuulutukset aluksella tapahtuvat englanniksi.
Ojenna käsi...
Tällä matkalla reitti vie avomerelle, joten emme voi välttyä siltä, että laiva keikkuu. Pidä tästä syystä aina kiinni kaiteesta, joita on aluksen kaikilla käytävillä ja seinillä.
Kumiveneeseen mennessä on tärkeää pitää aina toinen käsi vapaana, jotta miehistön jäsen voi auttaa matkustajan turvallisesti veneeseen ns. merimiesotteella.
Molemmat säännöt käydään perusteellisesti läpi ensimmäisessä tietoiskussa aluksella.
Lisää tietoa Grönlannista.
Täältä voit lukea lisää Grönlannista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/gronlanti
Yleistä matkustustietoa
Fyysinen kunto matkustettaessa
Vakuutukset
Albatros Travelin matkanjohtaja
Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.
Juomarahat
Yksin matkustavat
Passi tai henkilökortti
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi
Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.
Rokotukset ja terveys
Viisumi
Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.
Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.
Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asiakirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.
Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.
Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa
Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.
Matkatavarat
Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.
Istumapaikat bussissa
Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan
Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.
Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.
Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.