Ocean Albatros

Uudessa ja tyylikkäässä Ocean Albatrosissa on kaikki pienen tutkimusaluksen hyvät puolet yhdistyneenä vakauteen ja mukavuuteen, jotka ovat yleensä leimallisia isolle risteilyalukselle.
  • Tutkimusalus, joka on rakennettu toimimaan arktisissa jääolosuhteissa
  • Neitsytmatka marraskuussa 2022
  • Vain ulkohyttejä, joissa osassa on parveke, sekä sviittejä, joista on upeat näkymät
  • 2 ravintolaa ja wellness-osasto

Katso kansisuunnitelma: https://media.albatros-travel.dk/1f92b8a9-207b-49a1-bcf9-eadf32c5d7ca/albatros/W900

Aluksella on tilaa enintään 189 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen. Aluksella on helppo liikkua ja välttyä ihmisjoukoilta ja jonoilta. Ocean Albatrosilla miellyttävä matkanteko yhdistyy isoilta aluksilta tuttuun luksukseen.

Ocean Albatros on suunniteltu tuottamaan parempia tutkimusmatkaelämyksiä kuin mikään muu alus. Patentoitu X-keula tekee aluksesta vakaamman ja vähentää merisairauteen taipuvaisten matkustajien oireilua. Se on hyvä ominaisuus esim. ylitettäessä pahamaineista Drakensalmea. Alus pystyy korkeassa aallokossa pitämään paremmin vauhtia yllä, ja näin matka-aikataulusta on helpompi pitää kiinni. Rolls-Royce Zero Speed -vakaimet lisäävät matkustusmukavuutta vähentäen laivan keikkumista 80–85 %. Vakaimet toimivat myös silloin, kun laiva ei liiku. Pystymme toimimaan kumiveneiden kanssa nopeammin kuin yksikään saman kokoluokan alus, sillä Ocean Albatrosilla kumiveneisiin ja takaisin alukselle pääsee viidestä pisteestä. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustajat saavat viettää enemmän aikaa tutustuen luonnon ihmeisiin. Emme myöskään menetä yllättäviä tilaisuuksia havainnoida eläimiä. Aluksen ainutlaatuinen design ja ohjautuvuus tarkoittavat, että pääsemme syvemmälle ja pidemmälle syrjäisille alueille.

Lisätietoa Ocean Albatros -aluksesta

Ocean Albatrosilla on 95 mukavaa ja tilavaa hyttiä. Kaikista on näkymät merelle. Useimmissa hyteissä on oma parveke. Aluksella on kaksi ravintolaa, kylpyläosasto, jossa on uima-allas, spa, sauna ja kuntosali, Albatros Nordic Bar ja moderni luentosali. Alus täyttää kaikki nykyaikaisen matkustajan tarpeet.
Ocean Albatros on 105 metriä pitkä. Aluksella on 95 ulkohyttiä, joista valtaosassa on parveke. Alus on rakennettu noudattaen uusimpia kansainvälisiä turvamääräyksiä (Solas 2012). Sen jääluokitus on korkein mahdollinen (1A) ja sen varustukseen kuuluu uusinta tekniikkaa hyödyntävät Zero Speed  vakaimet ja erityinen X-keula, jotka tekevät matkanteosta paljon tasaisempaa verrattuna vanhempiin aluksiin. Alus kuuluu ”comfort class” -kategoriaan, mikä tarkoittaa, että sen melutaso ja tärinä ovat matalimmat mahdolliset.
Albatros Travel palkittiin kestävän matkailun edistämisestä vuonna 1995, jolloin harvat edes tiesivät, mitä kestävä matkailu tarkoittaa. Ocean Albatros on siis looginen jatkumo Albatros Travelin kestävän matkailun historialle. Albatros Travelin työ kestävän matkailun puolesta alkoi vuonna 1990, jolloin emme vielä kunnolla ymmärtäneet, mitä sana tarkoittaa. Meillä oli kuitenkin selkeä halu pitää huolta luonnosta, jättää mahdollisimman vähän jälkiä ja olla hyödyksi ihmisille, joiden luona vierailimme – tästä saimme matkapalkinnon vuonna 1995. Työn alustava kruunu oli 100-prosenttisesti kestävän matkailun hengessä toimivan Karen Blixen Campin perustaminen Keniaan vuonna 2007, minkä ansiosta meidät asetettiin ehdolle Al Goren ilmasto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi.
Tehtyämme 23 vuoden aikana yli 100 tutkimusristeilyä maapallon napa-alueille näyttää viimeinkin siltä, että voimme kirjaimellisesti tuupata ”vihreän aallon” liikkeelle maailman merillä omilla uusilla aluksillamme (sisaralus Ocean Victory teki neitsytmatkansa marraskuussa 2021). Kyse on tähän mennessä ympäristöystävällisimmästä laivasta. Vaikka nykyisessä ilmastotilanteessa, jossa kaikki tuntuvat kilpailevan siitä, kuka on ilmastoystävällisin toimija, on varottava liian suuria sanoja, olemme silti sitä mieltä, että olemme ottaneet ison askelen eteenpäin.
Tarina alkaa norjalaiselta Ullsteinin telakalta, joka on kehittänyt usein myrskyisällä Pohjois-Atlantilla toimiville palvelualuksille erityisen keularakenteen, jota kutsutaan X-keulaksi. Keulan erikoisrakenteen ansiosta keula-aalto pienenee, ja alus käyttää merkittävästi vähemmän polttoainetta.
Uudet alukset on varustettu viimeisintä teknologiaa edustavilla Rolls-Roycen moottoreilla ja tietokoneohjatulla käyttövoimajärjestelmällä, joka vähentää – ainakin piirustuslaudalla – hiilidioksidipäästöjä 80 %:lla ja polttoaineen kulutusta vähintään 2/3:lla verrattuna Albatros Travelin olemassa oleviin aluksiin. Aluksella ei käytetä muovisia kertakäyttöastioita ja kaikki puhdistusaineet ja kemikaalit ovat niin pitkälle kuin mahdollista ympäristöystävällisiä. Ruoka on kestävän kehityksen idean mukaista ja aluksella noudatetaan kattavaa kierrätysohjelmaa.
Käytämme yhä fossiilista polttoainetta, mutta vain 1/3:n nykyisestä määrästä, mikä on paras taso, mihin tänä päivänä pystytään. Olemme lisäksi valmiit käyttämään uusia ekopolttoaineita heti, kun ne – toivottavasti pian – saadaan tuotantoon.
Ocean Albatros on Ocean Victoryn (2021) sisaralus. Alukset ovat suurelta osin toistensa kaltaisia.

Millaisia hytit ja sviitit ovat?  
Aluksella on yhteensä 95 matkustajahyttiä ja -sviittiä. Tarjolla on sekä ulkohyttejä, parvekkeellisia hyttejä että sviittejä merinäköalalla. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lisäksi aluksella on muutamia yhden hengen ja kolmen hengen hyttejä. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone/wc ja hyttikohtainen lämpötilansäätö. Varustukseen kuuluu lisäksi hiustenkuivain ja tv.

Premiumsviitti 45 m2 – kategoria PS
Suurin kaikista Ocean Albatrosin hyteistä on premiumsviitti. Kahden huoneen sviitissä on parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), sohvaryhmä, pöytä ja tuoli sekä parveke ja tilava kylpyhuone. Sijainti kannella 4.
Näitä hyttejä tulee tiedustella erikseen. Olkaa hyvä ja kysykää hintaa Albatros Travelin edustajalta.

Juniorisviitti 42 m2 – kategoria A
Ocean Albatrosin neljästä juniorisviitistä on upeat näkymät kiitos niiden sijainnin ylhäällä kannella 7. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, istuinryhmä, tilava kylpyhuone sekä oma parveke. Mahdollisuus varata kolmelle hengelle. Sijainti kannella 7.

Parvekesviitti 28 m2 – kategoria B
Ocean Albatrosin on kuusi parvekesviittiä, jotka sijaitsevat kansilla 4 ja 6. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Parvekesviiteissä on tilaa kahdelle matkustajalle.

Parvekehytti 24 m2 – kategoria C
Tämän hyttikategorian hyttejä on laivalla eniten. Hytit sijaitsevat kansilla 4 ja 6. Parvekehyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone sekä oma parveke. Osassa hyteistä on vuodesohva, jonka ansiosta hyttiin on mahdollista majoittaa yksi lapsi. Mikäli toiveena on kaksi hyttiä väliovella, se on mahdollista tässä kategoriassa ja siitä kannattaa kertoa varausta tehdessä.

Standardihytti, jossa pyöreä ikkuna 22 m2 – kategoria D
Ocean Albatrosin standardihytit sopivat erinomaisesti matkustajille, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Standardihyteissä on kaksi erillistä vuodetta, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Sijainti kansilla 3 ja 4.

Standardihytti, jossa ranskalainen parveke 16 m2 – kategoria E
Standardihytit, joissa on ranskalainen parveke, sijaitsevat kannella 7. Hyteissä on parivuode ja lattiasta kattoon ulottuva ikkuna.

Kolmen hengen hytti, jossa pyöreä ikkuna 22 m2 – kategoria F
Kolmen hengen perushytti sopii erinomaisesti matkustajille, jotka haluavat mukavan tukikohdan. Standardihyteissä on kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, pyöreä ikkuna ja kylpyhuone. Hytit sijaitsevat kannella 3.

Yhden hengen standardihytti, jossa pyöreä ikkuna 18 m2 – kategoria G
Yhden hengen standardihytit sijaitsevat kannella 3 lähellä aluksen Mudroomia (komentosiltaa) ja niistä pääsee kätevästi kumivenetasanteille.

Terveydentilaa koskevat erityisehdot  
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana. Kaikkia tutkimusristeilylle osallistuvia pyydetään täyttämään terveysselvitys viimeistään kuukausi ennen matkaa. Linkki terveysselvitykseen: https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information

Alus ei sovellu liikuntaesteisille  
Alus ei valitettavasti sovellu henkilöille, jotka eivät kykene liikkumaan ilman apua. Kyse on turvallisuudesta: varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua.
Alukselle ei saa tuoda pyörätuoleja eikä kävelytukia/rollaattoreita. Turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä esteettöminä.

Hyttien siivous  
Hyttisiivooja siivoaa hytin aamuisin/aamupäivisin. Illalla vuoteet laitetaan valmiiksi yötä varten.

Pyyhkeet  
Jos haluatte, että pyyhe vaihdetaan, jättäkää se lattialle. Jos haluatte käyttää pyyhettä vielä, ripustakaa se naulaan.

WC
Viemäröintijärjestelmä laivalla on melko herkkä. Älkää siis heittäkö wc-pönttöön mitään, mikä ei sinne kuulu.

Hytin lämpötilan säätö  
Kaikissa hyteissä ja sviiteissä on hyttikohtainen lämpötilansäätö.

Juomavesi  
Juomavettä saa aluksen vesipisteistä.

Sähkö  
Jännite aluksella on 220 V. Kylpyhuoneissa on 110/220 voltin pistorasia partakoneille. Ottakaa oma adapteri mukaan.

TV
Kaikissa hyteissä ja sviiteissä on televisio. Sieltä voi tarkistaa päiväohjelman. Televisiosta voi lisäksi katsoa laivan lähettämiä matkan aihepiiriin liittyviä elokuvia ja dokumentteja.
Television signaali on riippuvainen satelliittiyhteydestä ja paikallisista olosuhteista, joten television katselu ei välttämättä aina onnistu.

Laivan miehistö  
Albatros Travelin tutkimusmatkan johtajan ja matkanjohtajien lisäksi laivalla on miehistö, joka huolehtii siitä, että matkastanne tulee ainutlaatuinen kokemus. Aluksen kapteeni, perämiehet ja matruusit vastaavat laivan toiminnasta ja ohjauksesta sekä laivan ulkotiloista. Hotellinjohtaja ja hotellin henkilökunta vastaavat hyteistä ja ruokailusta ja tekevät kaikkensa, jotta oleskelunne laivalla olisi mahdollisimman miellyttävä.

Lääkäri  
Laivalla on lääkärin vastaanotto ja englantia puhuva lääkäri. Vastaanottokäynnin hinta lisätään loppulaskuun. Matkanjohtaja auttaa tarvittaessa tulkkauksessa.

Merisairaus  
Suosittelemme, että osallistujat pakkaavat mukaan omat matkapahoinvointilääkkeet.

Ateriat aluksella  
Ruokalista vaihtuu päivittäin. Tarjolla on huolella valmistettuja kansainvälisiä ruokalajeja sekä paikallisia ruokia/raaka-aineita, mikäli mahdollista. Pääravintola sijaitsee kannella 5. Kaikki ateriat tarjoillaan ravintolassa. Lisäksi matkan aikana on mahdollista aterioida kerran aluksen erikoisravintolassa, joka sijaitsee kannella 8. Mikäli matkustaja haluaa aterioida erikoisravintolassa useammin, se on mahdollista lisämaksua vastaan. Sviitteihin majoittuvat matkustajat voivat syödä erikoisravintolassa ilmaiseksi koko matkan ajan.
Aamiainen ja lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä. Illallinen on yhdistelmä pöytiin tarjoilua ja seisovaa pöytää. Mahdolliset ulkoilma-ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä.

Huonepalvelu  
Laivalla ei ole huonepalvelua.

Kahvi ja tee   
Aterioiden yhteydessä tarjoillaan kahvia ja teetä. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa muina aikoina, loungessa kirjaston vieressä (kannella 5) tai Albatros Nordic Loungessa (kannella 8) on tarjolla kahvia, teetä ja vettä koko päivän.

Lounge
Albatros Nordic Lounge & Bar:ssa on reilusti tilaa ja mukavia nojatuoleja, joihin voi istahtaa ja rentoutua kirjan seurassa tai uppoutua peliin. Kansilla 5 ja 8 on lisäksi isot maisemalounget, joista on hyvät näkymät.

Baarit
Aluksella on kaksi baaria: Yksi uima-altaan yhteydessä kannella 7 ja toinen maisemaloungen yhteydessä kannella 5. Illallisen ja maihinnousun aikana baarit on suljettu. Yhteisiin tiloihin ei saa tuoda omia juomia.

Pesula  
Hyteissä on pesulapusseja ja -kaavakkeita. Jos haluatte pesettää jotakin laivalla, täyttäkää kaavake ja laittakaa vaate/vaatteet ja pesulakaavake pussiin. Pestyt vaatteet palautetaan kahden vuorokauden sisällä.

Kansi  
Aluksen kannelle on kaikilla vapaa pääsy. Jotkin alueet voivat tosin olla lyhytaikaisesti suljettu köydellä – noudattakaa ystävällisesti ohjeita. Aurinkokannella on tuoleja ja penkkejä.
Laivan keinunta tuntuu voimakkaimmin ylimmällä kannella. Siksi on hyvä pitää aina kiinni kaiteesta. Märällä kannella on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä kansi voi olla hyvin liukas.

Komentosilta  
Komentosilta on aluksen työpaikka. Lähtökohtaisesti komentosillalle ei pääse. Tutkimusmatkan johtaja järjestää mahdollisen käynnin komentosillalla. Pyrkikää seisomaan komentosillan laidalla, ei koskaan keskellä. Komentosillalla voi kerrallaan olla vain rajallinen määrä matkustajia. Jos perämies tarvitsee työrauhaa jääolosuhteiden, huonon näkyvyyden tai muun vastaavan takia, komentosillalta on poistuttava välittömästi. Komentosillalle ei saa tuoda ruokaa eikä juomia.

Hissi, portaat ja ovet  
Kuten merellä yleensä, varautukaa merenkäyntiin. Kun liikutte portaissa, pitäkää aina toinen käsi vapaana, jotta voitte ottaa sillä tarvittaessa kiinni jostakin. Hyödyntäkää kaiteita ja ovenkahvoja, erityisesti portaissa. Huomatkaa oviaukoista kulkiessanne, että lähes kaikissa on korkea alaosa. Välttäkää ottamasta kiinni ovenkarmeista ja ovista, sillä laiva saattaa liikahtaa äkillisesti. Laivassa on myös hissi, joka on välillä poissa käytöstä aallokon takia.

Vastaanotto   
Laivan vastaanotto sijaitsee kannella 5. Vastaanotto auttaa kaikissa käytännön kysymyksissä, jotka koskevat oleskelua laivassa. Vastaanoton henkilökunta puhuu englantia. Matkanjohtaja auttaa mielellään, jos tarvitsette tulkkausapua.

Arvoesineet  
Kaikissa hyteissä on tallelokero. Ei Albatros Travel eikä varustamo vastaa arvoesineistä, jotka on jätetty hyttiin (edes lukittuun tallelokeroon) tai muualle laivaan.

Tupakointi  
Tupakointi laivassa on kielletty. Tupakoida saa merkityissä paikoissa, ja siellä on tuhkakuppeja.

Viestintä
Laivan yhteydenpito muun maailman kanssa perustuu satelliittiyhteyteen. Huomaattehan, että jos käytätte laivassa matkapuhelinta, puhelu menee satelliitin kautta, ja sekä puhelut että tekstiviestit ovat huomattavasti kalliimpia kuin ulkomailla yleensä. Internetyhteys laivalla on maksullinen. Huomaattehan myös, että laivalla matkapuhelinyhteyttä ei aina saada.

Löytötavarat  
Löytötavarat pyydetään viemään vastaanottoon.

Patterit  
Laivalla kaikki jätteet lajitellaan. Älkää heittäkö käytettyjä pattereita roska-astiaan, vaan viekää ne vastaanoton vieressä sijaitsevaan tietokonehuoneeseen.

Pelastusliivit ja pelastusveneet   
Pelastusliivejä on ulkona kannella pelastusveneiden luona. Laivassa on katettuja pelastusveneitä, jotka saadaan nopeasti vesille. Tietoa evakuointimenettelystä saatte pakollisessa turvaohjeistuksessa risteilyn alussa.

Laivaan nousu ja laivasta poistuminen  
Jotta miehistö saa varmuuden siitä, että kaikki maihin menneet matkustajat ovat myös palanneet laivaan, on erittäin tärkeää, että KAIKKI noudattavat seuraavaa käytäntöä: Kaikilla matkustajilla on henkilökohtainen ”maihinnousukortti”. Kun poistutte laivasta, ottakaa kortti mukaanne. Palatessanne laivaan rekisteröikää kortti uudelleen. On jokaisen matkustajan omalla vastuulla tulla laivaan ajoissa. Tämä on edellytys sille, että reittisuunnitelma voi toteutua.

Maksaminen laivassa
Kaikki laskut laivassa käytetyistä palveluista – esim. baarista, Ocean Shopista ja pesulasta – kerätään yhteen hyttinumeronne alle. Hinnat laivassa ovat Yhdysvaltain dollareissa, ja myös lasku maksetaan dollareilla. Laskua EI voi maksaa euroilla. Loppulasku laaditaan viimeisenä kokonaisena laivalla vietettävänä päivänä ja sen voi maksaa käteisellä tai American Express, Visa- tai Mastercard-korteilla. Jos haluatte maksaa kortilla, kortista otetaan matkan alussa kopio. Laskuun liittyvissä kysymyksissä kääntykää vastaanoton puoleen.

Juomarahat  
Kansainvälisen tavan mukaan laivan henkilökunnalle annetaan juomarahaa. Juomaraha (14 USD/päivä) lisätään automaattisesti loppulaskuun. Jos teillä on kysymyksiä tai haluatte muuttaa summaa, olkaa yhteydessä vastaanottoon. Haluamme korostaa, että juomarahan antaminen on täysin henkilökohtainen ja vapaaehtoinen asia.

Matkanjohtajat ja muut asiakkaat laivalla  
Huomaattehan, että pohjoismaalaisten asiakkaiden lisäksi laivalla on asiakkaita muista maista. Tästä syystä tutkimusmatkatiimimme koostuu pohjoismaalaisista ja englantia puhuvista tutkimusmatkaoppaista, joiden palvelut ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Esitelmät ja tiedotustilaisuudet pidetään yleensä englanniksi. Kun menemme maihin pienemmissä ryhmissä, matkustajien kansallisuus ja kieli pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan.