Tonava Kaunoinen

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Klassinen jokiristeily läpi Euroopan sydämen.

Mikään muu joki Euroopassa ei edusta niin useaa kulttuuria kuin Tonava. Alkulähteeltään Etelä-Saksasta Tonava virtaa kohti itää läpi kymmenen valtion laskeakseen lopulta Mustaanmereen.

Vierailemme vanhoissa kulttuuripääkaupungeissa Wienissä, Budapestissä ja Bratislavassa tehdessämme matkaa M/S Bolero-jokiristeilijän kyydissä. Reittimme vie meidät yhdestä kohokohdasta toiseen: kiinnostaviin kaupunkeihin ja läpi kauniiden jokimaisemien.

Sinun tarvitsee vain rentoutua, nauttia maisemista ja lähteä Albatros Travelin suomalaisen matkanjohtajan mukana tutustumaan vierailukohteisiin.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro, Unkarin forintti

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - München, Saksa - bussimatka Tonavan varrella sijaitsevaan Passauhun ja lähtöselvitys risteilyaluksella
Päivä 2
Krems, Itävalta - lisämaksullinen retki Herzogenburgin augustinolaisluostariin ja kaupunkikierros Kremsissä
Päivä 3
Esztergom, Unkari - kävelyretki tuomiokirkolle tai omaa aikaa
Päivä 4
Budapest, Unkari - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. oopperatalo ja kaupungin vaikuttavaa arkkitehtuuria
Päivä 5
Bratislava, Slovakia - lisämaksullinen kaupunkikävely vanhassakaupungissa
Päivä 6
Wien, Itävalta - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. Hofburgin linna, katedraali ja Ringstrasse
Päivä 7
Ybbs, Itävalta - omaa aikaa tai kansainvälinen retki Maria Taferl pyhiinvaelluskirkkoon
Päivä 8
Saapuminen Passauhun, kotimatka Münchenistä

M/S Bolero

M/S Bolero on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jossa on tilaa 180 matkustajalle kolmella kannella.

Alus (pituus 127 m, leveys 11,4 m) on yhdistelmä matkustusmukavuutta ja rentoa tunnelmaa. Voit nauttia maisemista loungebaarissa tai ulkokannella. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa osa aterioista noudetaan seisovasta pöydästä, osa tarjoillaan pöytiin.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - München, Saksa - bussimatka Tonavan varrella sijaitsevaan Passauhun ja lähtöselvitys risteilyaluksella

Saavuttuamme Münchenin lentokentälle bussi vie meidät Passauhun, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Laiturissa odottaa risteilyaluksemme M/S Bolero. Nousemme alukseen, ja meillä on hieman aikaa tutustua uuteen ympäristöön ennen kuin tapaamme ensimmäisen illallisen merkeissä aluksen ravintolassa.

Päivä 2
Krems, Itävalta - lisämaksullinen retki Herzogenburgin augustinolaisluostariin ja kaupunkikierros Kremsissä

Aamun ja aamupäivän aikana risteilemme läpi Itävallan kuvauksellisen Wachaun laakson. Puolen päivän aikaan saavumme Krems an der Donauhun.

Tämän päivän Albatros-retki suuntautuu Herzogenburgiin augustinolaisluostariin, jonka historia ulottuu yli 900 vuoden päähän. Luostarin nykyinen päärakennus on rakennettu barokkityyliin, rakentajina vuodesta 1714 alkaen olivat Jakob Prandtauer ja Joseph Munggenast. Upea luostarikompleksi on kunnostettu kauniisti  ja luostari on ollut olemassa vuodesta 1014 lähtien.

Krems sijaitsee kauniilla paikalla Tonavan varrella n. 70 km Wienistä länteen. Kaupungin asukasluku on n. 24 000. Krems on Niederösterreichin osavaltion vanhin kaupunki. Kaupungin keskusta on peräisin keskiajalta ja siellä on monia hyvin säilyneitä rakennuksia. Kremsiä ympäröivät kukkulat ja kumpuileva maasto. Viinitarhat kurottelevat alas kohti kaupunkia – seutu on tärkeää viininviljelyaluetta. Päivän retki sisältää opastetun kaupunkikävelyn Kremsissä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 

Päivä 3
Esztergom, Unkari - kävelyretki tuomiokirkolle tai omaa aikaa

Aamupäivällä saavumme Esztergomiin, joka sijaitsee Pohjois-Unkarissa Slovakian rajalla. Meitä odottaa vaikuttava näky, kun Unkarin suurin kirkko, Esztergomin tuomiokirkko, kohoaa edessämme korkeuksiin. Ei ihme, että siitä on tullut kaupungin tunnusmerkki. Kukkulalla, jolla kirkko sijaitsee, on aina ollut tärkeä rooli Unkarin historiassa. Kirkko sijaitsee erityisen kauniilla paikalla kukkuloiden ympäröimänä.

Historian arkistot kertovat seitsemästä kirkosta, jotka seisoivat kukkulalla keskiajalla. Nykyään jäljellä on enää yksi. Se ohittaa kaikki paikalla olleet kirkot sekä kokonsa että muotonsa suhteen. On vaikea olla vaikuttumatta seisoessaan tämän katolisen kirkon edessä, sillä Esztergomin tuomiokirkko on klassisen rakennustyylin mestariteos. Kirkko valmistui 1869, ja sitä suunniteltaessa on haettu inspiraatiota Rooman Pietarinkirkosta.

Matkanjohtaja tekee kanssanne kävelykierroksen Esztergomissa ja johdattaa halukkaat tuomiokirkolle. (Sisäänpääsy 5e/hlö ei sisälly hintaan).

Illalla saavumme Budapestiin. Jos voimia vielä riittää, voit lähteä matkanjohtajan kanssa lähistölle lyhyelle kävelykierrokselle.

Myös varustamo järjestää Esztergomissa retken tuomiokirkolle sekä iltaretken Budapestissä. Retket varataan ja maksetaan risteilyaluksella. Mikäli ilmoittautumisia on riittävästi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkille mukaan.

Päivä 4
Budapest, Unkari - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. oopperatalo ja kaupungin vaikuttavaa arkkitehtuuria

Tänään aluksemme seisoo valtaosan päivästä laiturissa Unescon suojelemassa Budapestissä, yhdessä Tonavan ehdottomista kohokohdista.

Noin vuonna 1000 Tapani Pyhä I, Unkarin kuningas, kääntyi kristinuskoon. Vuonna 1526 osmanit valtasivat Budan ja Pestin kauppakaupungit. Sulttaani Suleiman Suuri muutti monia kirkkoja moskeijoiksi ja kaupunkiin perustettiin upeita kylpylöitä esikuvanaan turkkilaiset hamamit. Myös linnoituksia uudistettiin. Budapestin arkkitehtuurissa on yhä nähtävissä monia merkkejä kaudelta, jolloin arkkitehtoninen inspiraatio otettiin idästä.

Budapest on kahden alunperin erillisen kaupungin, Budan ja Pestin, yhteenliittymä, mutta moderni pääkaupunki koostuu käytännössä kolmesta kaupungista: Budasta, Pestistä ja Óbudasta (suom. Vanha Buda). Kolme kaupunkia yhdistettiin 1872. Siitä alkoi kaupungin kultakausi, joka saavutti huippunsa, kun Euroopan ensimmäinen maanalainen rautatie (nykyinen metrojärjestelmä) avattiin.

Toisen maailmansodan lopussa, tarkemmin sanottuna 13. helmikuuta 1945 lähtien neuvostojoukot pitivät Budapestiä hallinnassaan. Kommunistinen puolue otti maassa vallan. Noin 10 vuotta myöhemmin opiskelijat ja sittemmin monet muutkin unkarilaiset nousivat vastustamaan sosialistista johtoa. Kaikki kulminoitui kansannousuun syksyllä 1956. Neuvostoarmeija kukisti kansannousun panssarivaunuin ja noin 3 000 unkarilaista ja 700 neuvostosotilasta sai surmansa.

Vuonna 1989 muistot vuoden 1956 kansannoususta heräsivät eloon, kun sadattuhannet unkarilaiset lähtivät kaduille kunnioittamaan entistä pääministeriä Imre Nagya, joka oli teloitettu 31 vuotta aikaisemmin. Mielenosoitukset johtivat poliittisiin uudistuksiin. Syksyllä 1989 raja Itävallan ja Unkarin välillä avattiin. Tuhannet itäsaksalaiset pakenivat Unkarin kautta länteen. Tapahtumat olivat osa ketjua, joka johti lopulta Berliinin muurin murtumiseen ja Neuvostoliiton hajoamiseen.

Päivän retkellä suomalainen matkanjohtajamme johdattaa meitä kävellen kaupungilla. Käymme mm. Budapestin upealla oopperatalolla.

Budapest on tunnettu vuosisatojen ajan kylpylöistään. Ensimmäisinä kaupungin 118 lähdettä löysivät muinaiset roomalaiset. Lähteet tuottavat päivittäin 70 miljoonaa litraa lämmintä, terapeuttista vettä.

Unkarin pääkaupungilla on toki paljon muutakin tarjottavaa, minkä huomaamme kaupunkikierroksella tässä viehättävässä, kahtia jakautuneessa kaupungissa. Buda ja Pest sijaitsevat Tonavan molemmin puolin ja niitä yhdistää kahdeksan siltaa. Budan puolella sijaitsee Linnavuori kuninkaanlinnoineen sekä Gellértinvuori linnoituksineen.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 5
Bratislava, Slovakia - lisämaksullinen kaupunkikävely vanhassakaupungissa

Bratislava ei ole ainoastaan Slovakian suurin kaupunki, vaan myös nuoren maan pääkaupunki vuodesta 1993. Slovakian rajanaapuri etelässä on Unkari ja lännessä Itävalta. Bratislava levittäytyy Tonavan molemmille puolille Karpaattien vuoriston juurella. Täällä, missä joki ja vuoret kohtaavat, viinitarhat kiipeilevät rinteillä. Vanhassakaupungissa on koko joukko kauniita muistomerkkejä, jotka ovat selvinneet niin Itävalta-Unkarin valtakaudesta kuin sosialistisesta hallinnostakin.

Koska Bratislava sijaitsee leudon ja lämpimän ilmastovyöhykkeen rajalla, kaupunki kuuluu Slovakian aurinkoisimpiin paikkoihin. Aurinko paistaa vuodessa keskimäärin 1 976 tuntia. Bratislavassa käy vähemmän matkailijoita kuin Prahassa tai Budapestissä, mutta kaupungilla on vähintään yhtä paljon tarjottavaa.

Vanhakaupunki ja linna ovat Bratislavan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Vanhassakaupungissa on lukuisia museoita (esim. kaupunginmuseo, jossa on varsin pelottava kidutuskammio).

Linna oli osa Rooman valtakunnan rajapuolustusjärjestelmää ensimmäiseltä vuosisadalta 400-luvulle. Kiipeäminen ylös linnalle kannattaa, sillä näkymät ovat upeat, ja linnan yhteydessä on kiinnostava Slovakian historiallinen museo.

Päivän retkellä teemme opastetun kävelykierroksen vanhassakaupungissa, Staré Mestossa, jossa kauniit barokki- ja rokokookirkot seisovat rinta rinnan upeiden palatsien kanssa. Vilkaisemme myös goottilaistyylistä Pyhän Martinuksen tuomiokirkkoa, jossa Unkarin kuninkaat kruunattiin vuosina 1563–1830.

Patsaat ja katutaide kuuluvat katukuvaan, ja katu- ja ravintolaelämä on vilkkainta Michalska-kadun ja Mikaelin portin ympäristössä. Portti on ainoa keskiaikaisesta linnoituksesta säilynyt portti. Portin kupeessa seisovan 51 metriä korkean tornin huipulla seisoo Pyhän Mikaelin patsas. Tornissa on asemuseo.

Päätämme retken Novy Mostin sillalle, jonka 95 metriä korkean tornin huipulla olevalta, ufoa muistuttavalta näköalatasanteelta voi nauttia näkymistä yli koko kaupungin. Tornissa sijaitsee ravintola UFO, jossa voi käydä nauttimassa omakustanteista hiukopalaa. (Sisäänpääsymaksu UFO-torniin ei sisälly matkan hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Varustamo järjestää Bratislavassa iltaretken kaupungin minijunalla. Retki varataan ja maksetaan risteilyaluksella. Mikäli ilmoittautumisia on riittävästi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.

Päivä 6
Wien, Itävalta - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. Hofburgin linna, katedraali ja Ringstrasse

Tänään saavumme Itävallan keisarilliseen pääkaupunkiin Wieniin, tarkemmin sanottuna Wienin esikaupunkiin Nussdorfiin. Jo 1500-luvulta lähtien Nussdorf on ollut Wienin alueen tärkein satama. Täältä kuljetettiin tavaraa ylös alas Tonavaa.

Wienin keskustalle tunnusomaista ovat keisarillisen kauden mahtavat palatsit ja vihreät puistot. Täällä perinteet ja uudistukset kulkevat käsikädessä: Straussin valssit soivat parikymppisten tanssiaisissa, ja entiset keisarilliset tallit on muutettu yllätyksiä täynnä olevaksi museokortteliksi.

Wienin vanhakaupunki sijaitsee Ringstrassen ympäröimänä. Tämän päivän retki suuntautuu Wienin historialliseen ja viehättävään keskustaan.

Näemme vaikuttavan goottilaistyylisen Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon ja kävelemme pitkin eleganttia Graben-katua, joka on yksi Wienin tunnetuimmista kaduista. Michaelerplatz-aukiolta, jolta arkeologit ovat löytäneet raunioita roomalaisten ajoilta, matka jatkuu läpi Hofburgin linnan alueen Heldenplatzille. Täällä seisovat Itävallan suurten sankareiden, prinssi Eugenin ja arkkiherttua Kaarlen, ratsastajapatsaat. Hofburgissa sijaitsee myös kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu. Espanjalaisessa ratsastuskoulussa on opetettu klassista kouluratsastusta ja jalostettu lipizzanhevosia 400 vuoden ajan.

Iltapäivä on omaa aikaa ja voit käydä esim. Schönbrunnin linnassa, joka oli Habsburgin hallitsijasuvun kesäpaikka ja erityisesti keisarinna Elisabetin – joka tunnetaan paremmin nimellä Sisi – mieleen. Linna kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja siellä on 1441 huonetta. Kyse on arkkitehtonisesti, kulttuurisesti ja historiallisesti yhdestä Itävallan tärkeimmästä monumentista. Linnan historia ulottuu yli 300 vuoden ajalle ja kuvastaa eri hallitsijoiden mieltymyksiä ja kiinnostuksen kohteita.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 

Päivä 7
Ybbs, Itävalta - omaa aikaa tai kansainvälinen retki Maria Taferl pyhiinvaelluskirkkoon

Aamulla saavumme itävaltalaiseen Ybbsin kaupunkiin. Maalauksellinen ja historiallinen kaupunki sijaitsee aivan Tonavan rannalla. Tänään voit valita, vietätkö aamupäivän omaan tahtiin tutustumalla kaupunkiin tai lähdetkö risteilyaluksen järjestämälle kansainväliselle retkelle Maria Taferl pyhiinvaelluskirkkoon (lisämaksullinen). 

Ybbsin kaupungissa on paljon vihreralueita sekä värikkäät keskustan vanhat ja restauroidut talot luovat tunnelmaa. Kahvilat ja pienet krouvit oat hyvä paikka katsella paikallista elämää.

Varustamon kansainvälinen retki aamupäivällä (opastus engalnninkielellä) vie Maria Taferl pyhiinvaelluskirkkoon. Kirkko on omistettu Neitsyt Marialle ja se sijaitsee kukkulan laella 233 metrin korkeudessa. Kirkon peruskivi muurattiin 25.4.1660 ja rakentaminen oli ensin itävaltalaisen arkkitehdin Georg Gerstenbrandin vastuulla ja seuraavaksi italialaisen Carlo Luragon. Kirkon viimeisteli Jakob Prandtauer. Varsinkin barokkityyliset freskot, kattomaalaukset ja seininen kertomat tarinat  ovat upeat. Jos ilma on kirkas, kukkulalta on näkymät jopa 300km päähän Tonavan laaksoon ja takana siintäville Alpeille.

Alukselle palataan puolitapäivin lounasaikaan.

Illan risteilyosuudella voimme nauttia aluksen kannelta käsin kauniista maisemista.

(Kansainvälinen retki ei sisälly matkan hintaan. Retki varataan ja maksetaan suoraan risteilyaluksella matkan aikana).

Päivä 8
Saapuminen Passauhun, kotimatka Münchenistä

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit risteilyalukselle ja sen miehistölle ja ajamme Münchenin lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Retkipaketti

Retkipakettiin sisältyy:

• Puolipäiväretki Krems, Itävalta: retki Göttweigin benediktiiniläisluostariin ja kaupunkikierros Kremsissä

• Puolipäiväretki Wien, Itävalta: kaupunkikierros, mm. Hofburgin linna, katedraali ja Ringstrasse

• Puolipäiväretki Budapest, Unkari: kaupunkikierros, mm. oopperatalo ja kaupungin vaikuttavaa arkkitehtuuria

• Puolipäiväretki Bratislava, Slovakia: kaupunkikävely vanhassakaupungissa

Hinta: 168€/hlö

Retkipaketti on ainoastaan Albatros Travelin asiakkaille ja retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • Lisämaksu jaetussa kahden hengen ulkohytissä, ranskalainen parveke (keskikannella kat. B)  398€/hlö
 • Lisämaksu jaetussa kahden hengen ulkohytissä, ranskalainen parveke (ylimmällä kannella kat. A)
 • 498€/hlö

 

Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • Lisämaksu yhden hengen ulkohytistä pääkannella, pyöreä ikkuna (alin matkustajakansi, kat. C) 1148€/hlö
 • Lisämaksu yhden hengen ulkohytistä keskikannella, ranskalainen parveke (keskikannella, kat. B) 1848€/hlö
 • Lisämaksu yhden hengen ulkohytistä ylimmällä kannella, ranskalainen parveke (ylimmällä kannella kat. A) 2048€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – München – Helsinki turistiluokassa
 • 7 yötä jaetussa kahden hengen hytissä M/S Bolero –aluksella, ulkohytti pääkannella, pyöreä ikkuna (alin matkustajakansi, kat.C)
 • Täysihoito risteilyn aikana (päivän 1 illallisesta, päivän 8 aamiaiseen, ei sis. ruokajuomia)
 • Kahvi ja tee aterioiden yhteydessä
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • Lisämaksullinen retkipaketti 168€/hlö
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat jokiristeilijän henkilökunnalle (suosittelemme noin 10-13€/päivä per matkustaja)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (kokonaisuudessaan 5€ per matkustaja, lisämaksullisen retkipaketin ostaneille)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, lämmitys/ilmastointi sekä tv, josta voi katsella kansainvälisiä kanavia. Hytissä on myös kylpyhuone, jossa wc ja suihku (koko 16 m2) .

Hytti pääkannella (alin matkustajakansi, kat. C)
Ulkohytti, jossa pyöreä ikkuna. Sijainti pääkannella (Main deck). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode (16 m2).

Hytti keskikannella (keskikansi, kat. B)
Ulkohytti, jossa ranskalainen parveke .Sijainti keskikannella (Middle deck). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode (16 m2).

Hytti ylemmällä kannella (ylin matkustajakansi, kat. A), ranskalainen parveke 
Ulkohytti, jossa ranskalainen parveke. Sijainti ylemmällä kannella (Upper deck). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode (16 m2).

Pakkaaminen

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Käsi sydämellä

Liikumme jokiristeilyllä moottoroidulla aluksella, joten matkan aikana kuuluu väistämättä moottoreiden ääntä – erityisesti laivan liikkuessa ja kulkiessa sulkujen läpi. Mitä lähempänä hytti on aluksen moottoreita, sitä enemmän äänet kuuluvat. Jos olet erityisen herkkä äänille, suosittelemme varaamaan hytin aluksen ylemmiltä kansilta.

Liikkuminen

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin. Aluksella on paljon portaita.

Tietoa varustamosta ja laituripaikoista

Nicko Cruises
Varustamo on saksalainen, ja sen laivastossa on kolmen ja neljän tähden jokiristeilijöitä. Alusten taso on verrattavissa samantasoisiin hotelleihin. Jotkin aluksista ovat vanhempia kuin toiset. Palvelut sekä hytit vaihtelevat aluksittain. Tutustuthan oman matkasi alukseen ja sen kuvaukseen.

Muut matkustajat aluksella ovat pääasiassa skandinaaveja ja saksalaisia. Pääkielenä on useimmilla lähdöillä saksa, joillain lähdöillä englanti. Aluksen miehistö puhuu sekä englantia että saksaa. Kaikilla lähdöillä on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Laituripaikat
Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat meidän aluksemme kautta.
 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Hienot maisemat ja mielenkiintoisia historiallisia kaupunkeja Olimme matkalla syyskuussa, sää oli vaihteleva. Siisti laiva ja ystävällinen henkilökunta. Ruokailussa olisi toivomisen varaa, varsinkin illallisella. Kalaruokien ystävinä olimme pettyneitä kalan laatuun. Aamiainen oli tosi hyvä. Retkiä oli riittävästi, mutta aika pintapuolisia. olisimme kaivanneet vähän enemmän kohteen lähempään tutustumiseen, esim. käyntejä linnoissa. Matkaopas oli tosi hyvä, tiesi paljon ja jos ei tiennyt otti selvää asiasta. Kiitos Anna!
Date published: 2022-09-29
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen sisältö Matkakohteet vaihtelivat, toivat esiin ennenkaikkea Suomea vanhempien valtioitten vuosisatojen aikana rakennetun kulttuurin monipuolisuuden. Ja olipa osaava matkaopas, tietopohja kohdillaan ja kyky toimia asiakkaitten kanssa loistavalla tasolla!
Date published: 2022-09-28
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen matka Vaivatonta matkailua, paljon nähtävää ja koettavaa. Hyvää seuraa ja miellettävä henkilökunta
Date published: 2022-05-10
Rated 5 out of 5 by from Lyhyessä ajassa paljon koettavaa. Todella hyvin suunnitellut retket. Tiedottaminen ja kirjallinen selonteko.
Date published: 2022-05-09
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuudessaan positiivinen matka! Matkamme alkoi 25.4.2022. Erittäin tyytyväisiä olimme matkaan! Oppaan palvelut erinomaiset! Laivan henkilökunta ystävällistä. Ruoka hyvää ja riittävästi. Laiva ja hytti siistit.
Date published: 2022-05-06
Rated 5 out of 5 by from Hyvä Kokonaisuus Laivan henkilökunta pätevää ja mukavaa. Laivan satamat/kaupungit olivat mielenkiintoisia. Samoin laivan liikkeelläolo-osuudet oli hyvin valittu eli kun oli nähtävää oli päivä ja tylsät osuudet mentiin yöaikaan.
Date published: 2022-05-05
Rated 4 out of 5 by from Viikko Tonavalla Aikataulutettu risteily: Eiköhän tämä ollut juuri sitä mitä tämän tapaisella reissulta voi odottaa!? Ei kokemusta vastaavista, mutta Ihan hyvä!
Date published: 2022-05-03
Rated 4 out of 5 by from Matkan kesto Viikko on sopiva kesto tälle matkalle.
Date published: 2022-05-03
 • y_2024, m_3, d_1, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_68
 • loc_fi_FI, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja