Tonava Kaunoinen

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Klassinen ja kulttuurin täyteinen risteily Tonavalla täysihoidolla.

Klassinen risteily Tonavalla; reitin varrella elegantti Wien tunnelmallinen Budapest ja kaunis Bratislava. Matkan aikana ihailemme Wachaun laakson idyllisiä maisemia ja Stift Melkin vaikuttavaa luostaria. Lisäretkillä mahdollisuus tutustua Unkarin pustaan ja Szentendren kulttuurimaisemiin.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Wien, Itävalta
Päivä 2 Melk ja Dürnstein, Itävalta - lisämaksullinen retki Melkin luostariin
Päivä 3 Budapest, Unkari
Päivä 4 Budapest - lisämaksullinen kaupunkikierros: Matiaksen kirkko ja Sankarien aukio
Päivä 5 Mohacs ja Kalocsa, Unkari - lisämaksullinen retki pustalle ja paprikamuseo Kalocsassa
Päivä 6 Esztergom, Unkari - lisämaksullinen retki Esztergomin tuomiokirkkoon, Visegradin linnoitukseen ja Szentendren kulttuurimaisemiin
Päivä 7 Bratislava, Slovakia - lisämaksullinen kävelyretki vanhassakaupungissa
Päivä 8 Wien - Helsinki

Sound of Music

Sound of Music on viihtyisä ja nykyaikainen jokiristeilyalus, jossa on tilaa 128 matkustajalle kolmella kannella.
Nauti rennosta tunnelmasta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen päivällisen äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hyttisi rauhassa. Aluksella on myös pieni kauppa sekä kuntosali.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Wien, Itävalta

Lennämme aamulla Lufthansan reittilennolla Frankfurtin kautta Wieniin. Saavuttuamme lähdemme saman tien panoramakaupunkikierrokselle bussilla.

Wienin keskustalle tunnusomaista ovat keisarillisen kauden mahtavat palatsit ja vihreät puistot. Täällä perinteet ja uudistukset kulkevat käsikädessä: Straussin valssit soivat parikymppisten tanssiaisissa, ja entiset keisarilliset tallit on muutettu yllätyksiä täynnä olevaksi museokortteliksi. Wienin vanhakaupunki sijaitsee Ringstrassen ympäröimänä. Tämän päivän retki suuntautuu Wienin historialliseen ja viehättävään keskustaan.

Näemme vaikuttavan goottilaistyylisen Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon ja kävelemme pitkin eleganttia Graben-katua, joka on yksi Wienin tunnetuimmista kaduista. Michaelerplatz-aukiolta, jolta arkeologit ovat löytäneet raunioita roomalaisten ajoilta, matka jatkuu läpi Hofburgin linnan alueen Heldenplatzille. Täällä seisovat Itävallan suuret sankarit, prinssi Eugen ja arkkiherttua Kaarle. Hofburgissa sijaitsee myös kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu. Espanjalaisessa ratsastuskoulussa on opetettu klassista kouluratsastusta ja jalostettu lipizzanhevosia 400 vuoden ajan.

Iltapäivällä ajamme Wienin esikaupunkialueelle Nussdorfiin, joka jo 1500-luvulta lähtien on ollut Wienin alueen tärkein satama. Täältä kuljetettiin tavaraa ylös alas Tonavaa. Satamassa odottaa jokiristeilyaluksemme.

Nauttiessamme matkan ensimmäistä päivällistä aluksemme lipuu pitkin Tonavaa ja seikkailumme on valmis alkamaan.

Päivä 2
Melk ja Dürnstein, Itävalta - lisämaksullinen retki Melkin luostariin
Budapest yöaikaan

Tänään pysähdymme pienessä itävaltalaisessa Melkin kaupungissa. Kaupunki tunnetaan hyvin säilyneestä benediktiiniläisluostaristaan. Tämän päivän retkellä vierailemme Stift Melkissä, joka sijaitsee korkealla kaupungin yläpuolella ja perustettiin vuonna 1089. Luostariin perustettiin 1100-luvulla koulu, joka on yhä toiminnassa. Luostarin kirjasto oli keskiajalla tunnettu mittavasta käsikirjoitusten kokoelmastaan. Umberto Eco nimesi yhden Ruusun nimi -romaanin päähenkilöistä Adso Melkiksi juuri Stift Melkin mukaan. 1700-luvulla luostariin rakennettiin lisärakennus, jota pidetään yhtenä Euroopan hienoimmista ja parhaiten säilyneistä barokkirakennuksista.

Luostaripuutarhalla oli tärkeä rooli luostarin elämässä. Se muodostaakin yhdessä luostarirakennusten kanssa kauniin kokonaisuuden. Puutarha perustettiin 1750 ja valtaosa kasveista on istutettu vuonna 1822, jolloin puutarhan esikuvaksi otettiin englantilainen puutarha.

Puutarhapaviljonki on koristeltu mielikuvituksekkaasti. Arkkitehti Johann W. Bergl maalasi barokkityylisiä freskoja, jotka esittävät eksoottisia eläimiä ja kasveja, viidakoita ja alkuasukkaita. Paviljonki onkin eksoottinen lisä muuten hyvin perinteisessä eurooppalaisessa puutarhassa.

Puutarhassa on myös Paratiisin puutarha -niminen osa, jonne on kerätty kasveja, jotka tekevät hyvää silmille, nenälle ja keholle. Paratiisin puutarha on perustettu 800-luvulta peräisin olevien piirustusten mukaan.

Päivän lisämaksullinen retki on vierailu luostarissa ja sen puutarhassa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman jälkeen)

Pysähdyksen jälkeen jokiristelijämme vie meidät läpi kauniden jokimaisemien Dürnsteinin kaupunkiin. Kaupungin viehättävä keskusta on kävelymatkan päässä laiturista. Pranger-aukiolta on näkymä Kuenringerin linnan raunioille. Kyseisessä linnassa pidettiin vankina Englannin kuningasta Richard Leijonamieltä. Kannattaa maistaa lasillinen paikallista viiniä, esimerkiksi rieslingiä, onhan Wachau yksi Itävallan tunnetuimpia viinialueita.

Päivä 3
Budapest, Unkari
Budapest - Matiaksen kirkko

Tänään saavumme Unescon suojelemaan Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin.

Noin vuonna 1000 Tapani Pyhä I, Unkarin kuningas, kääntyi kristinuskoon. Vuonna 1526 osmanit valtasivat Budan ja Pestin kauppakaupungit. Sulttaani Suleiman Suuri muutti monia kirkkoja moskeijoiksi ja kaupunkiin perustettiin upeita kylpylöitä esikuvanaan turkkilaiset hamamit. Myös linnoituksia uudistettiin. Budapestin arkkitehtuurissa on yhä nähtävissä monia merkkejä kaudelta, jolloin arkkitehtoninen inspiraatio otettiin idästä.

Saavuttuamme Budapestiin ehdit kaupungille kävelylle. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja antaa vinkkejä siitä, miten viettää iltapäivä ja ilta kaupungissa.

Päivä 4
Budapest - lisämaksullinen kaupunkikierros: Matiaksen kirkko ja Sankarien aukio
Mohacs

Budapest on kahden alunperin erillisen kaupungin, Budan ja Pestin, yhteenliittymä, mutta moderni pääkaupunki koostuu käytännössä kolmesta kaupungista: Budasta, Pestistä ja Óbudasta (suom. Vanha Buda). Kolme kaupunkia yhdistettiin 1872. Siitä alkoi kaupungin kultakausi, joka saavutti huippunsa, kun Euroopan ensimmäinen maanalainen rautatie (nykyinen metrojärjestelmä) avattiin.

Toisen maailmansodan lopussa, tarkemmin sanottuna 13. helmikuuta 1945 lähtien neuvostojoukot pitivät Budapestiä hallinnassaan. Kommunistinen puolue otti maassa vallan. Noin 10 vuotta myöhemmin opiskelijat ja sittemmin monet muutkin unkarilaiset nousivat vastustamaan sosialistista johtoa. Kaikki kulminoitui kansannousuun syksyllä 1956. Neuvostoarmeija kukisti kansannousun panssarivaunuin ja noin 3 000 unkarilaista ja 700 neuvostosotilasta sai surmansa.

Vuonna 1989 muistot vuoden 1956 kansannoususta heräsivät eloon, kun sadattuhannet unkarilaiset lähtivät kaduille kunnioittamaan entistä pääministeriä Imre Nagya, joka oli teloitettu 31 vuotta aikaisemmin. Mielenosoitukset johtivat poliittisiin uudistuksiin. Syksyllä 1989 raja Itävallan ja Unkarin välillä avattiin. Tuhannet itäsaksalaiset pakenivat Unkarin kautta länteen. Tapahtumat olivat osa ketjua, joka johti lopulta Berliinin muurin murtumiseen ja Neuvostoliiton hajoamiseen. 

Päivän retkellä ajamme metrolla Budapestin kauppahalliin, jonka 180 myyntipisteestä kahdessa kerroksessa löytyy monenmoista herkkua ja tietysti paikallisia erikoisuuksia. Kannattaa ostaa ainakin aitoa unkarilaista paprikaa, jota löytyy joka lähtöön ja joka takaa herkullisen maun monenlaisiin ruokiin.

Budapest on tunnettu vuosisatojen ajan kylpylöistään. Ensimmäisinä kaupungin 118 lähdettä löysivät muinaiset roomalaiset. Lähteet tuottavat päivittäin 70 miljoonaa litraa lämmintä, terapeuttista vettä.

Unkarin pääkaupungilla on toki paljon muutakin tarjottavaa, minkä huomaamme kaupunkikierroksella tässä viehättävässä, kahtia jakautuneessa kaupungissa. Buda ja Pest sijaitsevat Tonavan molemmin puolin ja niitä yhdistää kahdeksan siltaa. Budan puolella sijaitsee Linnavuori kuninkaanlinnoineen sekä Gellértinvuori linnoituksineen.

Vierailemme goottilaistyylisessä Matiaksen kirkossa sekä Kalastajalinnakkeessa, joka sijaitsee aivan kirkon kupeessa. Pestissä näemme vaikuttavan uusgoottilaisen parlamenttitalon, joka muistuttaa kovasti Westminsterin palatsia Lontoossa. Pestin puolella on myös Sankarien aukio, joka rakennettiin 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 5
Mohacs ja Kalocsa, Unkari - lisämaksullinen retki pustalle ja paprikamuseo Kalocsassa
Esztergom

Tänään saavumme Mohacsiin. Jos olet ostanut retkipaketin, pääset tänään tutustumaan Unkarin pustaan.

Vaikka Mohacs onkin nykyään unelias satamakaupunki Tonavan varrella, on se kokonaista kaksi kertaa ollut ratkaisevien tapahtumien näyttämönä Unkarin ja Euroopan historiassa. Vuonna 1526 unkarilaiset hävisivät taistelun osmaneja vastaan juuri Mohacsissa. Se johti siihen, että osmanit, Itävallan Habsburgit ja Transylvanian ruhtinaskunta jakoivat Unkarin keskenään. Vuonna 1687 Mohacsissa osmanit hävisivät ratkaisevan taistelun Habsburgin keisarikunnan joukkoja vastaan.

Mohacs on pieni kaupunki, jossa on vain 18 000 asukasta. Vuonna 1910 asukkaita oli vielä yli 56 000, mutta toisen maailmansodan jälkeen kaupunki menetti strategisen merkityksensä. Se on silti yhä yksi tärkeimmistä kaupungeista Tonavan Unkarille kuuluvalla osalla.

Päivän retkellä ajamme Mohacsin ja Kalocsan väliselle alueelle, jolla on lähes 75 000 hehtaaria Unescon suojelemaa pustaa. Valtava unkarilainen aro on erinomainen esimerkki kulttuurimaisemasta, joka on säilynyt koskemattomana. Kotieläimet ovat laiduntaneet täällä vuosituhansien ajan, ja lukuisat kansat ovat vaeltaneet Karpaateilta ja asettuneet alueelle.

Aukeassa maisemassa näkyy vain siellä täällä jokunen puu, pieni metsikkö tai maalaiskylä. Ihmisen luomat elementit tuntuvat katoavan harmoniseen maisemaan. Pustalla ei nykyään ole lähes laisinkaan pysyvää asutusta, mutta laidunkaudella huhtikuusta lokakuuhun sadat karjankasvattajat tuovat karjansa laiduntamaan alueelle.

Pustan ja perinteisen hevosnäytöksen jälkeen ajamme Kalocsaan, joka on yksi Unkarin vanhimmista kaupungeista. Kalocsa, joka on perustettu muutaman kilometrin päähän Tonavasta välttyäkseen tulvilta, on yksi Unkarin tärkeimpiä paprikantuottajia. Kaupungissa on myös arkkipiispan istuin.

Kaupungin paprikamuseossa kerrotaan laajasti tästä maukkaasta kasviksesta. Tiesitkö, että vihannespaprika, josta valmistetaan paprikajauhetta, sisältää enemmän C-vitamiinia kuin sitrushedelmät? Voit käydä myös kaupungin barokkityylisessä tuomiokirkossa, jonka runsaasti koristellut sisätilat hehkuvat vaaleanpunaisen ja kullan sävyissä. Kirkon aarrekammiossa on esillä jalokiviä. Karoly Viski -museossa puolestaan voit ihailla kansantaidetta. Palaamme risteilyalukselle, joka on siirtynyt tällä välin Mohacsista Kalocsaan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 6
Esztergom, Unkari - lisämaksullinen retki Esztergomin tuomiokirkkoon, Visegradin linnoitukseen ja Szentendren kulttuurimaisemiin
Bratislava

Saavumme Esztergomiin, joka sijaitsee Slovakian rajalla. Meitä odottaa vaikuttava näky, kun Unkarin suurin kirkko, Esztergomin tuomiokirkko, kohoaa edessämme korkeuksiinsa. Ei ihme, että siitä on tullut kaupungin tunnusmerkki.

Kukkulalla, jolla Esztergom sijaitsee, on aina ollut tärkeä rooli Unkarin historiassa. Historian arkistot kertovat seitsemästä kirkosta, jotka seisoivat kukkulalla keskiajalla, mutta nykyään jäljellä on enää yksi. Se ohittaa kaikki paikalla olleet kirkot sekä kokonsa että muotonsa suhteen. On vaikea olla vaikuttumatta seisoessaan tämän katolisen kirkon edessä, sillä Esztergomin tuomiokirkko on klassisen rakennustyylin mestariteos.

Päivän retki alkaa vierailulla tuomiokirkossa, joka sijaitsee noin kilometrin päässä risteilyalukselta. Kirkko valmistui 1869 ja on saanut vaikutteita Rooman Pietarinkirkosta.

Ihailtuamme kirkkoa riittävästi nousemme bussiin ja ajamme kohti itää määränpäänämme Visegrad. Visegradista on unohtumattomat näkymät mahtavalle Tonavalle, vihreille kukkuloille ja jokivarren pieniin, viehättäviin maalaiskyliin.

Visegradilla on läpi historian ollut merkittävä strateginen rooli ja se on ollut tärkeä niin kelteille, avareille, roomalaisille kuin tietysti unkarilaisillekin. Arkeologien mukaan paikalla on ollut linnoitus vuodesta 1009. Nykyisen linnoituksen rakennutti Unkarin kuningas Béla IV (1235–1270). Käymme linnoituksessa, joka sijaitsee ylhäällä mäen päällä yhdellä Tonavan kauneimmista osuuksista.

Jatkamme matkaa idylliseen Szentendren maalaiskylään, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Szentendren tunnelma on rento. Arkkitehtuuri on barokkityylistä, kapeilla kiemurtelevilla kaduilla on museoita, ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä.

Kylä on vetänyt puoleensa satoja taiteilijoita, joten kylästä löytyy monia gallerioita, joissa on esillä paikallisten taiteilijoiden töitä. Käymme parissa pienessä museossa, ja sitten on omaa katsella kylää omatoimisesti. Käy vaikka kahvilla tai tutustu putiikkeihin. Retken aikana nautimme lounaan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 7
Bratislava, Slovakia - lisämaksullinen kävelyretki vanhassakaupungissa
Melk

Bratislava ei ole ainoastaan Slovakian suurin kaupunki, vaan myös nuoren maan pääkaupunki vuodesta 1993. Slovakian rajanaapuri etelässä on Unkari ja lännessä Itävalta. Bratislava levittäytyy Tonavan molemmille puolille Karpaattien vuoriston juurella. Täällä, missä joki ja vuoret kohtaavat, viinitarhat kiipeilevät rinteillä. Vanhassakaupungissa on koko joukko kauniita muistomerkkejä, jotka ovat selvinneet niin Itävalta-Unkarin valtakaudesta kuin sosialistisesta hallinnostakin.

Koska Bratislava sijaitsee leudon ja lämpimän ilmastovyöhykkeen rajalla, kaupunki kuuluu Slovakian aurinkoisimpiin paikkoihin. Aurinko paistaa vuodessa keskimäärin 1 976 tuntia. Meillä on näin ollen mahtavat mahdollisuudet päästä nauttimaan auringonpaisteesta kaupungissa, jossa käy vähemmän matkailijoita kuin Prahassa tai Budapestissä, mutta jolla on vähintään yhtä paljon tarjottavaa.

Vanhakaupunki ja linna ovat Bratislavan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Vanhassakaupungissa on lukuisia museoita (esim. kaupunginmuseo, jossa on varsin pelottava kidutuskammio).

Linna oli osa Rooman valtakunnan rajapuolustusjärjestelmää ensimmäiseltä vuosisadalta 400-luvulle. Kannattaa kiivetä ylös linnalle, sillä näkymät ovat upeat ja linnan yhteydessä on kiinnostava Slovakian historiallinen museo.

Päivän retkellä teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa, Staré Mestossa, jossa kauniit barokki- ja rokokookirkot seisovat rinta rinnan upeiden palatsien kanssa. Vilkaisemme myös goottilaistyylistä Pyhän Martinuksen tuomiokirkkoa, jossa Unkarin kuninkaat kruunattiin vuosina 1563–1830.

Patsaat ja katutaide kuuluvat katukuvaan, ja katu- ja ravintolaelämä on vilkkainta Michalska-kadun ja Mikaelin portin ympäristössä. Portin kupeessa seisovan 51 metriä korkean tornin huipulla seisoo Pyhän Mikaelin patsas. Tornissa on asemuseo. Päätämme retken Novy Mostin sillalle, jonka 95-metrisestä, ufoa muistuttavasta tornista voi nauttia näkymistä yli koko kaupungin. Tornissa sijaitsee ravintola UFO, jossa voi käydä nauttimassa omakustanteista hiukopalaa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja Hyvä tietää -osiossa.)

Päivä 8
Wien - Helsinki
Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja ajamme lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Retkipaketti

 • Puolipäiväretki Melkiin, vierailu luostarissa ja puutarhassa
 • Puolipäiväretki Budapestiin, kauppahalli, Matiaksen kirkko ja Sankarien aukio
 • Kokopäiväretki pustalle, ratsastusnäytös ja paprikamuseo
 • Kokopäiväretki Eztergomin tuomiokirkkoon, Visegradin linnoitukselle ja taiteilijoin kylään, Szentendreen
 • Puolipäväretki Bratislavaan, kaupunkikävely vanhassakaupungissa

Hinta: 160€/hlö

Melk, Itävalta

Hintatiedot

Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Rhine-kannella, kategoria B 198€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Danube-kannella, kategoria A 248€/hlö
Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • ulkohytti yhdelle Mosel-kannella, kategoria E 749€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria D 848€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria C 948€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria B 1148€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Danube-kannella, kategoria A 1198€/hlö
Alennus
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Rhine-kannella, kategoria D alennus matkan perushinnasta -49€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Mosel-kannella, kategoria E alennus matkan perushinnasta -98€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki-Wien-Helsinki turistiluokassa (menossa Frankfurtin ja paluussa Münchenin kautta)
 • majoitus kolmen tähden Sound of Music-jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä Rhine- kannella, kategoria C
 • täysihoito risteilyn aikana (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • kahvi, tee ja vesi aluksella
 • retket ohjelman mukaan
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset hyttiluokat
 • hytti yhdelle
 • lisämaksullinen retkipaketti 160€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat risteilyaluksen henkilökunnalle, noin 7,50€/hlö/pvä
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, noin 10€/hlö (kokonaisuudessaan retkipaketin ostaneille)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Tonavan veden korkeuden vaihtelu voi aiheuttaa matkan aikana muutoksia päiväohjelmiin.

Aluksen aurinkokansi voidaan ajoittain joutua sulkemaan turvallisuussyistä, esim. kun reitti kulkee matalien siltojen alitse tai sääolosuhteet muuttuvat.

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin.

Matkatavarat

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Hytit

Valoisista ja tilavista (11,4 m2–18 m2) hyteistä on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on erilliset vuoteet tai parivuode, suihkullinen kylpyhuone ja wc, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, lämmitys/ilmastointi sekä tv, jossa näkyy kansainvälisiä kanavia.

Danube-kansi (kategoria A)
Ulkohytti, jossa lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja liukuovet. Sijainti kannella 3. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria B)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 18,1 m2.

Rhine-kansi (kategoria C)
Ulkohytti, jossa iso maisemaikkuna (2,7 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria D)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Mosel-kansi (kategoria E)
Ulkohytti, jossa ikkunat (0,75 m2). Sijainti kannella 2. Parivuode (140 x 200 cm). 11,9 m2.

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Tonava parhaimmillaan Matkamme oli 150 v juhlamatkamme ja täytti odotuksemme täysin. Kaikki oli helppoa omatoimimatkailuun verrattuna. Matkasta saimme riittävästi tietoa ennakolta netin kautta ja pitkin matkaa pienen suomalais.ryhmämme opastus tuntui henkilökohtaiselta. Itävalta-Unkarin historia tuli läheisemmäksi, viime vuosisadan puolivälissä ei koulussa juuri puhuttu näistä. Mikä parasta, kohtelu oli ikäihmisille kunnioittavaa, vaikka meitä aluksella olikin yli 100 kaikista skandinavian maista. Uusista matkoista haaveillen Ritva ja Pekka
Date published: 2016-07-03
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksiamme Olimme mieheni kanssa Tonavaristeilyllä elo-syyskuun vaihteessa. Matka vastasi odotuksiamme ja olemme tyytyväisiä. Olimme varanneet hytin pääkannelta, joten meillä oli avattavat, isot ikkunat. Hytti oli pieni, varsinkin kun molemmat vuoteet olivat alhaalla, mutta se tiedettiin. Emme osallistuneet Albatrossin retkiin, mutta Budapestissa ja Bratislavassa olimme varustamon retkellä ja se toimi ihan hyvin. Ruoka oli tosi hyvää ja henkilökunta erittäin ystävällisiä. Saimme nauttia ihanasta ilmasta ja oli tosi retouttavaa istua aurinkokannella ja seurata kauniita maisemia.
Date published: 2018-09-25
Rated 5 out of 5 by from Erittäin hyvää huolenpitoa - palvelu toimi ja oli aina ystävällistä. Tavoite oli viettää rento viikko - lepäillä ja katsella hieman paikkoja ilman aikatauluja. Tämän takia emme ottaneet retkipakettia ja hyvin toimi. Oppaaltamme saimme riittävät neuvot omatoimiseen tekemiseen ja laivan henkilökunta oli aivan upeaa porukkaa. Sopii hyvin hieman varttuneemmalle matkailijalle, nyt olimme joukon juniorit vaikka ikää jo onkin.
Date published: 2016-09-27
Rated 5 out of 5 by from Tonava Kaunoinen - 8 päivää Palvelu laivalla oli hyvää ja ystävällistä. Ohjelmat laivalla olivat hauska lisä matkaan. Ruoka oli tosi hyvää. Laiva oli siisti. Hytit olivat riittävän tilavia ja sängyt olivat mukavia. Laivalla oli rauhallista. Opas tiesi tosi paljon historiasta, palveli hyvin ja neuvoi käytännön asioissa.
Date published: 2016-09-11
Rated 4 out of 5 by from yllätyksellinen matka Olisin halunnut tietää ennakkooon, että laivalla voi myös tanssia illalla. Emme nimittäin ymmärtäneet ottaa tanssikenkiä mukaan. Sää suosi matkalla yhtä sadepäivää lukuunottamatta. Retket olisivat olleet mielenkiintoisia Unkarissa, mutta laiva ei valitettavasti päässyt Budapestiin lainkaan. Korvaavia retkiä toki järjestettiin Itävallassa, mutta ne eivät korvanneet pettymystä.
Date published: 2016-09-20
Rated 5 out of 5 by from Tonava Kaunoinen, oli yksi parhaista lomistamme! Tätä arviontia värittää se, että meillä ei ole valitttamista matkan järjestelyistä. Arviointiamme vielä nostaa erikoistilanteen käsittely. Onnettomuudesta johtuen sulut Unkariin oli pois käytöstä, silti matkatoimisto järjesti erinomaiset retket kaikille matkustajille, vieläpä veloituksetta. Olemme tyytyväisiä, niin matkatoimiston, laivan varustuksen, henkilökunnan, kuin oppaamme osuuteen. Tällaiselle matkalle kannattaa kaapia varat sukanvarresta ja lähteä!
Date published: 2016-09-28
Rated 4 out of 5 by from Tonavan tärkeät kaupungit pähkinänkuoressa Ensimmäinen pitkä matkamme Eurooppaan vastasi odotuksia. Viikon matkalla oli mukavaa ja hyvää seuraa. Suosittelen kaikille."Kyllä Suomi on pieni maa" tulipahan todettua. Matkalla näkee hyvin kulttuurieron. Matkalla tarjottuun ruokaan voisi vielä panostaa jotta se olisi enemmän pohjoismaiseen makuun. Henkilökunta oli palvelualtis ja auttavainen. Riitta-matkanjohtaja oli tosi hyvä ja pelasti parin onnettoman paikallisoppaan sekoilut. Retket oli valittu samalla kaavalla - voisi olla erityyppistä tarjontaa eri kohteissa. Vaikka tavalliseen paikalliseen elämään tutustumista eikä koko ajan vain kirkkoja, jotka toki olivat näkemisen arvoisia. Tulemme vielä toistekin toiselle "retkelle". Tv Arska
Date published: 2018-05-08
Rated 5 out of 5 by from Palvelu laivalla erinomaista, matkakohteet mielenkiintoisia ja oppaamme hyvä. Tämä oli ensimmäinen risteilymatka. Innostuimme tällaisesta matkailusta. Sää suosi koko matkan ajan. Retkikohteet olivat mielenkiintoisia. Niistä olisi voinut olla hieman enemmän tietoa ennen matkaa. Saimme pitää seurueemme kanssa ruokailuissa saman pöydän. Se oli meille tärkeää, koska olimme juhlamatkalla kuuden henkilön porukalla.
Date published: 2016-09-28
 • y_2021, m_6, d_21, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_59
 • loc_fi_FI, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ATCRI08AFI