Sound of Music

- tilaa 128 matkustajalle
- aurinkokansi
- aluksen pituus: 110 metriä
Sound of Music on viihtyisä ja nykyaikainen jokiristeilyalus, jossa on tilaa 128 matkustajalle kolmella kannella.

Tilava alus (pituus 110 m, leveys 11,4 m) on rakennettu vuonna 2006. Siinä yhdistyvät nykyaikaiset mukavuudet viihtyisään tunnelmaan. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa, lekotella auringossa aurinkokannella, lueskella kirjastossa tai pitää huolta kunnostaan kuntosalilla. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa osa aterioista tarjoillaan seisovasta pöydästä ja osa lautasannoksina pöytään.

Lue lisää aluksesta: http://www.riveradvice.com/fleet/sound-music

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Millaisia hytit ovat?
Valoisista ja tilavista (11,4 m2–18 m2) hyteistä on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on erilliset vuoteet tai parivuode, suihkullinen kylpyhuone ja wc, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, lämmitys/ilmastointi sekä tv, jossa näkyy kansainvälisiä kanavia.

Danube-kansi (kategoria A)
Ulkohytti, jossa lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja liukuovet. Sijainti kannella 3. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria B)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 18,1 m2.

Rhine-kansi (kategoria C)
Ulkohytti, jossa iso maisemaikkuna (2,7 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria D)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Mosel-kansi (kategoria E)
Ulkohytti, jossa ikkunat (0,75 m2). Sijainti kannella 2. Parivuode (140 x 200 cm). 11,9 m2.

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Ei sovi liikuntarajoitteisille
Ohjelman mukaisilla retkillä maissa tutustumme kaupunkeihin jalkaisin ja kävelemme alukselta keskustaan. Koska monet vanhatkaupungit on suojeltu ja niiden kadut kapeita, emme voi tehdä kaupunkikierroksia bussilla. Kävellen pääsemme myös aistimaan tunnelmaa lähietäisyydeltä. Jos keskustaan ei voi kävellä, käytämme mielellämme julkista liikennettä, kuten raitiovaunua tai metroa. Varauduthan kävelemään päivittäin kuusi kilometriä rauhalliseen tahtiin kaupunkikierroksella, joka kestää noin 1,5–2 tuntia. Osallistujan tulee olla pystyä liikkumaan ilman apua myös epätasaisessa maastossa.

Alusta ei valitettavasti ole suunniteltu liikuntarajoitteisille. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien on pystyttävä siirtymään aluksesta toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua.

Turvallisuussyistä pyörätuoleja tai kävelytukia/rollaattoreita ei saa tuoda alukselle. Käytävillä ym. tulee pystyä liikkumaan esteettä.

Ruokailu aluksella
Kaikki ateriat nautitaan aluksen viihtyisässä ravintolassa. Aamiainen tarjoillaan seisovasta pöydästä, jossa on runsas valikoima aamiaisruokia pekonista, munista ja lätyistä leipään ja tuoreisiin hedelmiin.

Lounas voi olla joko seisovasta pöydästä tai pöytiin tarjoiltu. Kasvisruokaa on aina tarjolla. Lounaan jälkeen tarjolla on kahvia tai teetä.

Illallinen tarjoillaan pöytiin. Ruokalajeja voi olla 3–7. Voit aina valita, syötkö kasvisruokaa, kalaa vai lihaa pääruoaksi, usein myös alku- ja jälkiruoka on valittavissa muutamista vaihtoehdoista. Jälkiruoan kanssa tarjoillaan kahvia tai teetä, myös avec-juomia on tarjolla (maksullinen).

Istumapaikan saa valita itse.

Pääaterioiden lisäksi aluksella tarjoillaan aamukahvia/-teetä, iltapäiväkahvia/-teetä ja leivonnaisia sekä joinakin päivinä yöpalaa.

Ruoka-ajat vaihtelevat päivän ohjelmasta riippuen. Tarkat tiedot saat paikan päällä matkanjohtajalta. Ohjeelliset ruoka-ajat:

• aamiainen klo 7.00–9.00

• lounas klo 12.30–14.00

• illallinen klo 19.00–21.00

• kahvia/teetä ja kevyttä aamupalaa aamuvirkuille loungebaarissa klo 6.30

• iltapäiväkahvi/-tee ja leivonnaisia loungebaarissa klo 16.00–16.30

• yöpala klo 22.00–23.00

Kahvi ja tee
Aterioiden yhteydessä tarjoillaan kahvia ja teetä. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa muuna aikana, vastaanotosta saa kahvia, teetä ja kaakaota koko päivän.

Matkan hintaan sisältyy täysihoito eli kaikki aluksen ravintolassa tarjottavat ateriat.

Miten erityisruokavaliot otetaan huomioon?
Aluksen keittiöllä on valmiudet valmistaa ruokaa diabeetikoille, kasvissyöjille, keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille. Sinun ei tarvitse ilmoittaa erityisruokavaliostasi etukäteen, riittää, että ilmoitat siitä alukselle saapuessasi.

Ravintolan ruokalistaan on merkitty, mikäli ruokalaji sisältää raaka-aineita, jotka voivat olla ongelmallisia allergikoille. Loungessa on esillä taulu, jossa on kooste tyypillisistä ruoka-aineallergioista.

Juomat aluksella
Kahvi, tee ja jäävesi aterioilla sisältyvät matkan hintaan, muut juomat maksetaan erikseen.

Voit ostaa juomapaketin, jonka puitteissa voit juoda limonadeja, talon viiniä, hanaolutta ja alkoholitonta pullo-olutta rajoituksetta. Paketin hinta on n. 20 €/henkilö/päivä. Jos hyttiin majoittuu kaksi henkilöä, juomapaketti ostetaan molemmille.

Ravintolassa pullo viiniä maksaa n. 20–35 €, olut (pullo-/hana-) n. 3–5 €, cocktailit n. 6–8 €. Limonadit ja kivennäisvesi maksavat n. 2,5–4,5 €/pullo.

Juomapakettiin eivät sisälly pullo-oluet, cocktailit, väkevät alkoholijuomat, erikoiskahvit kuten espresso, latte jne. Huomaathan, että juomapaketti ostetaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Jos tapahtuu väärinkäytöksiä, esim. juomapaketin puitteissa ostetaan juomia muille kuin itselle, voidaan juomapaketti evätä eikä paketista maksettua summaa palauteta.

Juomavesi
Hanavesi on puhdistettua ja sitä voi juoda. Loungessa on automaatti, josta voi noutaa vettä ja jäävettä vuorokauden ympäri.

Mitä pakkaan mukaan?
Aluksella ei noudateta tiukkoja pukeutumissääntöjä. Valtaosa matkustajista pukeutuu illalla siististi, mutta rennosti. Miehille suosittelemme pitkiä housuja ja paitaa/kauluksellista pikeepaitaa. Naiset voivat pukeutua esim. kesämekkoon, hameeseen tai housuihin ja paitaan. Juhlavammat vaatteet voi pakata mukaan niin kutsuttuja juhlailtoja varten.

Jos matkustat kesäkuukausina, suosittelemme kevyitä puuvillavaatteita, mutta mukaan kannattaa pakata myös ohut neule tai takki. Retkiä varten tarvitset mukavat kengät. Jos aiot käydä aluksen kuntosalilla, varaa mukaan myös treenikengät ja -vaatteet.

Pyyhkeet
Omia pyyhkeitä ei tarvitse pakata mukaan.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan joka päivä.

Sähkövirta
Hyteissä on pistorasiat kaksipinnisiä pistotulppia varten. Jännite on 220 V.

Internet
Aluksella on langaton internetyhteys (wi-fi) vastaanotossa ja osin kirjastossa, ei hyteissä. Huomaathan, että yhteys voi matkan varrella katketa.

Matkapuhelin ja sähköposti
Laivalta voi olla kallista soittaa matkapuhelimella, ja puhelun vastaanottajalle voi tulla ylimääräisiä kuluja. Ota halutessasi yhteyttä operaattoriisi ennen matkaa ja tiedustele hintoja.

Arvoesineiden säilytys
Hytissä on tallelokero. Varustamo tai Albatros Travel eivät vastaa esineistä, jotka on jätetty tallelokeroon, hyttiin tai muihin laivan tiloihin.

Maksaminen aluksella
Kaikki hinnat ovat euroissa. Aterioilla ilmoitetaan hytin numeron ja allekirjoitetaan juomakuitti. Loppulasku toimitetaan matkustajalle risteilyn toiseksi viimeisenä päivänä. Laskun voi maksaa käteisellä (euroilla) tai luottokortilla (Visa, MasterCard, Diner’s Club tai Amex). Matkanjohtaja kertoo tarkemmin laskuun liittyvistä yksityiskohdista.

Mikä ei kuulu matkan hintaan?
Juomat sekä muu henkilökohtainen kulutus, kuten esim. internetyhteys.

Juomarahat
Maissa, joissa risteilyn aikana käymme, sekä risteilyaluksella on varsin organisoitunut juomarahakäytäntö. Paikallisoppaat ja bussinkuljettajat sekä aluksen miehistö odottavat saavansa tietyn suuruisen summan retken/risteilyn päätteeksi. Tällä matkalla suosittelemme varaamaan 7,5 €/yö/henkilö.

Matkan hinta ei sisällä henkilökohtaisia juomarahoja, sillä kyse on yksityisasiasta. Albatros Travel maksaa palkkaa paikallisoppaille ja kuljettajille, mutta monessa kulttuurissa palvelualan peruspalkka on alhainen, koska juomarahat nostavat sitä. Haluamme kuitenkin korostaa, että juomarahat ovat jokaisen henkilökohtainen asia ja niiden antaminen vapaaehtoista.

Tupakointi aluksella
Alus on pääosin savuton. Aurinkokannella tupakointi on sallittu pöydissä, joissa on tuhkakuppi. Kaikkialla muualla – sisällä ja ulkona – tupakointi on kielletty.

Onko risteilylle ikärajaa?
Alle 18-vuotiaat saavat matkustaa vain yli 18-vuotiaan seurassa. Alkoholia myydään vain 18 vuotta täyttäneille.

Lapset aluksella
Lapset ovat tervetulleita risteilyalukselle. Alle 18-vuotiaat eivät saa nukkua ilman aikuista eli kaksi lasta ei saa jakaa hyttiä keskenään. Kaksi vierekkäistä hyttiä on mahdollista yhdistää.

Kuntosali
Kuntosalissa on kaksi kuntopyörää, soutulaite sekä käsipainoja.

Matkanjohtaja risteilyllä
Risteilymatkalla matkanjohtajan rooli on erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla, jolloin ryhmä viettää pääosan ajasta yhdessä. Risteilyllä on mahdollisuus sekä nauttia seurasta että viettää omaa aikaa laivalla ja maissa.

Matkanjohtaja on apunasi käytännön asioiden järjestämisessä, oli sitten kyse lennoista, lentokenttäkuljetuksesta, lähtöselvityksestä, tulkkauksesta, vinkeistä liittyen laivamatkaan ja satamavierailuihin. Matkanjohtaja on lisäksi mukana päiväohjelmaan merkityillä retkillä. Matkanjohtaja osallistuu kaikkiin aktiviteetteihin, ja voit aina kääntyä hänen puoleensa kysymyksinesi.

Mitä kieltä laivalla puhutaan?
Kaikki risteilyaluksen matkustajat ovat Albatros Travelin asiakkaita Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Mukana on aina suomalainen matkanjohtaja. Laivan miehistö puhuu englantia.

Lähtöselvitys
Lentokentältä/hotellista on yhteiskuljetus laivalle, tarkan ajan kertoo matkanjohtaja. Lähtöselvityksessä on hyvä varautua odottamaan.

Aurinkokansi
Aluksella on iso ja viihtyisä aurinkokansi, jolla voi oleilla kun olemme satamassa tai nauttia maisemista aluksen liikkuessa.

Huomaathan, että aurinkokansi voi olla joinakin päivinä ja joillakin etapeilla suljettu sen vuoksi, että reittimme kulkee matalien siltojen tai kanavien läpi. Tämä koskee erityisesti risteilyä Reinin ja Tonavan välillä: aurinkokansi on suljettu 4. päivästä (Mainjoki) 8. päivään (saapuminen Tonavalle).

Laituripaikka
Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, alukset kiinnitetään useammasta kohtaa toisiinsa. Se tarkoittaa, että voit joutua katselemaan sisään toiseen alukseen maisemien tai kaupunkinäkymien sijaan. Joskus joudumme kulkemaan toisten alusten kautta päästäksemme maihin – tai toisten alusten matkustajat kulkevat Sound of Musicin kautta.

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.