Thaimaa – kiertomatka ja rantaloma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Temppeleitä ja palatseja Bangkokissa, entinen pääkaupunki Ayutthaya, luontoelämyksiä Kwaijoella ja kuuden päivän rantaloma Koh Changin saarella.

Tällä Albatrosin uutuusmatkalla tutustumme ensin pääkaupunki Bangkokin elämyksiin, jossa runsaasti koristellut temppelit, vilkkaat korttelit ja tuoksuva thaimaalainen keittiö kisaavat huomiostasi. Bangkokista odottaa matka aitoon thaimaalaisen luonnonkauneuden halki. Kwai-joki muodostaa kehyksen tälle matkan osalle, jossa ajetaan muun muassa "Kuoleman rautatiellä" ja purjehdimme viidakon reunustamalla joella. Ainoa todellinen tapa elää sademetsässä on aidossa viidakkomajassa, jonka toisella puolella on joki ja toisella vehreä viidakko.

Tämän jälkeen menemme maan entiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan, jossa temppelit, stupat ja rauhalliset romanttisesti rappeutuneet buddhat lähettävät meidät suoraan takaisin aikaan, jolloin kaupunki oli Thaimaan pyhä kuninkaallinen kaupunki. Matka päättyy rannalle ja kristallinkirkkaisiin vesiin "norsusaarella" Koh Changilla, jossa sinulla on kuusi täyttä päivää rentoutua tai tutkia saarta, joka tunnetaan vehreydestään ja kuvankauniista hiekkarannoistaan.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Baht

Päiväohjelma 16 päivää
Päivä 1
Lähtö Suomesta.
Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin.
Päivä 3
Bangkok. Kaupunkikierros: Wat Phon temppeli, veneretki kanavilla ja pyöräretki.
Päivä 4
Bangkok – Maeklongin junamarkkinat – Kwaijoelle Kuoleman rautatietä pitkin.
Päivä 5
Kwaijoki ja veneretki Sai Yokin kansallispuistoon.
Päivä 6
Kwaijoki – Ayutthaya.
Päivä 7
Ayutthaya – Chanthaburi. Pippuriplantaasi ja kaupunkikierros.
Päivä 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangrovemetsää ja kaunista rannikkoa. Lautalla Koh Changin saarelle.
Päivä 9–14
Koh Chang. Rantalomailua ja rentoutumista.
Päivä 15
Koh Chang – kotimatka.
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Ramada Plaza Menam Riverside Bangkok

 • 525 huonetta
 • Vastaanotto 24h
 • 5 ravintolaa
 • 3 baaria
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Wi-fi (maksullinen)
 • Kylpyläosasto
 • 2 km lähimmälle Skytrain-asemalle
 • Jokivenepysäkki hotellilla

Ramada Plaza Menam Riverside on kaunis hotelli, joka sijaitsee aivan Chao Phraya -joen rannalla ja tarjoaa hienot näkymät joelle ja kaupunkiin. 

Lähimmälle Skytrain-asemalle on ilmainen venekuljetus, josta pääset helposti ympäri kaupunkia. Myös "jokibussit" lähtevät hotellilta, ja ne kulkevat ylös ja alas jokea pitkin.

Hotellissa on viisi erilaista ravintolaa ja kolme baaria, joissa voi nauttia virvokkeista ja cocktaileista. Aivan joen rannalla on ulkouima-allas ja kylpyläosasto, jossa voit hemmotella itseäsi vaikkapa hieronnalla.

Huoneet

Kaikki 34 m2:n kokoiset huoneet ovat modernisti sisustettuja, ja niissä on joko kaksi erillistä vuodetta tai king-size-vuode, kirjoituspöytä, minibaari, teen- ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmastointi. Kaikista deluxe-huoneista on näkymät joko joelle tai uima-altaalle.

Sylvan Koh Chang

Sylvan Koh Chang sijaitsee Kai Bae Beachilta etelään ja on Koh Changin länsirannikon keskellä. Ympäristö on kauniin trooppinen. Hotelli sijaitsee rinteessä ja se on jaettu kahteen eri alueeseen; ylä- ja alaosaan. Ylemmällä alueella on mm. aamiaisravintola, josta on hienot näkymät merelle ja pienille lähisaarille.

Majoitumme alemmalle alueelle ja rannan lähelle. Aamiaisravintolaan pääsee sekä hotellin golfkärryillä että  kaapelihissillä, joka kulkee ala- ja ylätason välillä. Alhaalla on hotellin vastaanotto sekä kutsuva uima-allas. Rannalla on myös pienempi ravintola, jossa voi syödä lounasta ja illallista.

Rannalle, kuten koko Koh Changin alueelle, on ominaista vuorovesi. Usein nousuvesi on korkeimmillaan aamulla ja iltapäivällä se ”kääntyy” (vuodenajat vaikuttavat vuoroveteen). Hotellissa ja sen alueella on ihanan rauhallinen tunnelma. Jos kaipaat loman aikana useampia ravintolavaihtoehtoja tai halua tehdä ostoksia, sinun kannattaa suunnata pohjoisemmaksi ja Kai Bae Beachille tai White Sand Beachille. Mäkisen maaston vuoksi suosittelemme käyttämään hotellin shuttlebussia, joka ajaa useamman kerran päivässä Kai Bae Beachille. Pääset Kai Bae Beachille myös kävellen rantaa pitkin noin 10-15 minuutissa. Saaren vilkkaimmalle rannalle, White Sand Beachille taksimatka kestää noin 20 min.

Huonetyypit:

Deluxe Beachfront. Sisältyy matkan hintaan. Huonetyypin nimestä huolimatta huoneet eivät sijaitse aivan rannalla tai uima-altaan lähellä. Kaikissa huoneissa on kuitenkin parveke, joka on merelle päin. Huoneet ovat tilavia ja niissä on kaikki tarvittava varustus.


Reserve Beachfront. Voit varata lisämaksusta Reserve Beachfront-huonetyypin. Nämä huoneet ovat samassa rakennuksessa, jossa on vastaanotto ja aulatilat. Huoneet ovat lähempänä rantaa ja uima-allasta. Huoneet ovat äskettäin remontoidut ja erittäin modernit. Parvekkeet ovat länteen päin, jolloin voit ihailla auringonlaskuja omalta parvekkeeltasi

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.198€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Suomesta.

Lennämme yön yli Suomesta Thaimaahan.

Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin.

Saavuttuamme Bangkokiin ajamme hotellille. Loppupäivä on varattu lepäämiselle pitkän lentomatkan jälkeen. Kenties lekottelu hotellin uima-altaalla houkuttelee! Mikäli aikataulu sallii, energisimmät voivat lähteä matkanjohtajan kanssa kävelykierrokselle Krung Thepiin, ”Enkelten kaupunkiin”, kuten pääkaupunkia joskus kutsutaan.

Illalla syömme tervetuloillallisen hotellissa.

Päivä 3
Bangkok. Kaupunkikierros: Wat Phon temppeli, veneretki kanavilla ja pyöräretki.

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme katsomaan Bangkokin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Nousemme niin kutsuttuun longtail-veneeseen, joka vie meidät jokea pitkin Wat Phon temppelille. Temppelissä on iso makaavan Buddhan patsas, joka kuvaa Buddhan matkaa nirvanaan. Patsaalla on jättimäiset mittasuhteet: se on 46 m pitkä ja 15 m korkea. Patsas on valmistettu kipsistä ja tiilistä, joka on päällystetty lehtikullalla ja helmiäisellä. Bangkokin vanhimman temppelin rakennutti 1700-luvulla kuningas Rama I. Wat Pho on kaupungin suurin temppeli ja nauttii hyvästä taloudellisesta tilanteesta, sillä se saa julkisia lahjoituksia. Kaikki rakennukset on rikkaasti koristeltuja ja säteilevät täydellistä harmoniaa ja kauneutta. Temppelialueella on aina paljon turisteja, munkkeja sekä opiskelijoita, jotka käyttävät temppeliä uskonnollisiin seremonioihinsa. Temppelissä toimii myös kuuluisa Wat Phon hierontakoulu, jossa on Thaimaan suurin kokoelma luontaislääketieteellisiä reseptejä. Käynti Wat Phossa on hyvä johdanto buddhalaisuuteen sekä sen ymmärtämiseen, kuinka suuri vaikutus buddhalaisuudella on thaimaalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Huomaamme, että monille thaimaalaisille käynti temppelissä on välttämätön osa arkirutiineja.

Nousemme jälleen veneeseemme, joka vie meidät nyt risteilylle joelle sekä joen länsipuolella sijaitseviin kanaviin, joita kutsutaan khlongeiksi. Ohitamme mm. Wat Arunin, Aamunkoiton temppelin, joka näkyy parhaiten joelta käsin. Posliinilla päällystetty, 79 m korkea temppeli on varsin vaikuttava ja näkyy kauas. Reittimme kulkee pitkin kanavien muodostamaa verkostoa, joka voi vaikuttaa labyrintilta. Joissakin paikoissa on täydellisen rauhallista, voimme kurkistella taloihin, joissa paikalliset hoitavat päivittäisiä toimiaan. Isommat kanavat puolestaan ovat täynnä elämää kauppiaineen, matkalaisineen, kulkuvälineineen ja longtail-veneineen.

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa lähellä jokea. Sen jälkeen ohjelmassa on mielenkiintoinen pyöräretki Bangkokin ”vihreällä vyöhykkeellä”. Katselemme pyörän selästä miljoonakaupungin vihreitä ja rauhallisia alueita, joiden olemassaoloa on vaikea kuvitella niin lähellä kaupungin liikennettä ja kaaosta. Paikallinen pyöräilyopas johdattaa meitä ja vie meidät myös sellaiselle alueelle, jonne matkailijat harvoin eksyvät. Etenemme kaikessa rauhassa ja pidämme juomataukoja – tälle retkelle voivat kaikki osallistua. Varaa lierihattu tai lippis pyöräretkeä varten. Muista suojata ihosi aurinkovoiteella!

Mukavan pyöräretken jälkeen palaamme hotellille jokea pitkin ja sitä seuraillen.

Yöpyminen Bangkokissa.

Päivä 4
Bangkok – Maeklongin junamarkkinat – Kwaijoelle Kuoleman rautatietä pitkin.

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti etelää Samut Songkhramin provinssiin, joka sijaitsee Mae Klong -joen suistossa. Käymme ainutlaatuisilla markkinoilla, jotka järjestetään junanraiteilla. Kun juna lähestyy, tavarat siirtyvät hujauksessa pois, ja kun juna on ajanut ohitse, tavarat siirtyvät yhtä nopeasti alkuperäisille paikoilleen.

Jatkamme matkaa Kanchanaburia kohti pitkin Kwaijokea. Katsomme lähemmin kuuluisaa siltaa, jonka tekivät kuolemattomaksi Pierre Boullen romaani “Kwai-joen silta” sekä romaaniin perustuva samanniminen elokuva. Alkuperäinen silta sijaitsi alun perin hieman eri paikalla kuin nykyinen ja tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa 1945. Silta, jonka nyt näemme, on paikalla tapahtuneiden raakuuksien muistomerkki.

Nousemme junaan, joka ajaa pitkin Kuoleman rautatietä. Kuoleman rautatien rakentaminen toisen maailmansodan aikana maksoi 16 000 ihmisen hengen – siitä makaaberi nimi. Junan reitti kulkee läpi kuvankauniin luonnon seuraillen Kwaijokea, ja ylitämme mm. pitkän ja huteran näköisen, puusta rakennetun viaduktin. Junamatkan jälkeen syömme lounasta ja jatkamme bussilla niin kutsuttuun Helvetintulen solaan. Helvetintulen solassa aasialaiset ja liittoutuneet sotavangit, jotka rakensivat Kuoleman rautatietä, joutuivat kaivamaan rautatien sietämättömissä olosuhteissa läpi lähes mahdottoman kallion. Valtavan kallion läpäisy kesti vain kuusi viikkoa, mutta rakentajat työskentelivätkin 18 tuntia päivässä, ja sadat menettivät henkensä. Työtä tehtiin erityisesti yöaikaan soihtujen heikossa valossa – siitä solan nimi.

Jatkamme pitkin jokea, kunnes saavumme seuraavaan yöpymispaikkaamme. Asumme Home Phutoey River Kwai Resortissa, joka sijaitsee kauniissa luonnonympäristössä ja josta on näkymät Kwaijoelle. Majapaikan varustukseen kuuluu myös pieni uima-allas.

Yöpyminen Kwaijoella.

Päivä 5
Kwaijoki ja veneretki Sai Yokin kansallispuistoon.

Aamiaisen jälkeen lähdemme liikkeelle ja katselemme rehevää luontoa. Nousemme veneeseen, joka vie meidät Sai Yokin kansallispuistoon. Saavumme keskelle vehreyttä, jossa on kalkkikiviluolia ja pieniä, vettä tihkuvia lähteitä. Puistossa on myös viehättävä vesiputous Sai Yok Yai, joka valuu yli kallioiden ja alas Kwaijokeen. Vesiputouksesta tuli erityisen suosittu sen jälkeen, kun kuningas Rama V oli käynyt uimassa sen juurella 1800-luvun lopulla. Puistossa on myös kuvattu Kauriinmetsästäjä-elokuvan (1978) kohtaus, jossa Robert De Niro, Christopher Walken ja John Savage pakotetaan pelaamaan venäläistä rulettia. Syömme lounasta paikallisessa ravintolassa ja palaamme takaisin majapaikkaamme. Loppupäivän voi käyttää rentoutumiseen kauniissa ympäristössä.

Yöpyminen Kwaijoella.

Päivä 6
Kwaijoki – Ayutthaya.

Syömme aamiaisen hotellissa ja nousemme sen jälkeen bussiin, joka vie meidät entiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan. Se toimi Siamin pääkaupunkina 1350–1767, jolloin se oli yksi Aasian suurimmista ja loisteliaimmista kaupungeista. Kauppa ja kulttuurielämä kukoistivat. Tuolloin niin loisteliaan pääkaupungin monet palatsit ja temppelit ovat nykyään raunioina. Lounaan jälkeen katselemme lähemmin mm. muinaisen kuninkaan palatsia, joka toimi esikuvana Bangkokin Grand Palacelle. Saamme kuvan siitä, millainen loisto ja kauneus ympäröi eurooppalaisia vierailijoita, jotka tulivat audienssille Thaimaan, silloisen Siamin, kuningasperheen luo. Kierros Ayutthayassa kuljettaa meidät ohi Wat Phra Si Sanphetin ja Wihaan Mongkhon Bophitin temppelien, joissa on yksi Thaimaan suurimmista Buddha-patsaista, istuva pronssi-Buddha.

Yöpyminen Ayutthayassa.

Päivä 7
Ayutthaya – Chanthaburi. Pippuriplantaasi ja kaupunkikierros.

Matka jatkuu Chanthaburin provinssiin. Matkalla pysähdymme plantaasilla tutustumassa pippurin viljelyyn. Saavumme Chanthaburiin ja tutustumme nähtävyyksiin. Kaupungin väestö koostuu thaimaalaisista, burmalaisista, kiinalaisista ja vietnamilaisista sekä ranskalaisista. Ranskalaiset miehittivät kaupungin 1893 ja pitivät sitä vallassa vuoteen 1904. Chanthaburissa on ollut kristillisiä kirkkoja jo vuodesta 1711. Uskontokunnan jäsenet ovat pääasiallisesti vietnamilaisia. Nykyinen goottilaistyylinen kirkko, Neitseellisen sikiämisen katedraali, on arvokas muisto ranskalaisten miehitysajalta. Nykyään se on Thaimaan suurin katolinen kirkko. Vaikka olemme nähneet katedraaleja Euroopassa, on kiehtovaa nähdä iso kirkkorakennus tässä suhteellisen pienessä kaupungissa. Käymme vielä katsomassa paikallista vihannes- ja hedelmätoria ennen kuin majoitumme hotelliin.

Yöpyminen Chanthaburissa.

Päivä 8
Chanthaburi – Koh Chang. Mangrovemetsää ja kaunista rannikkoa. Lautalla Koh Changin saarelle.

Tänään siirrymme saarelle, mutta ennen sitä ajamme Kung Krabaen Bayhin, jossa käymme mangrovemetsässä. Paikka toimii koulutuspaikkana sekä tutkimus- ja suojelualueena. Teemme kierroksen pitkin kävelysiltoja ja katselemme mangrovemetsää lähemmin. Opimme, mikä vaikutus mangrovella on koko ekosysteemiin. Venyteltyämme jalkojamme hiukan jatkamme matkaa pitkin kaunista rannikkoa. Ohitamme riisipeltoja, kalankasvattamoja ja ylitämme siltoja – reitti on oikein kaunis. Viimeinen pysähdyspaikka ennen lautalle siirtymistä on uudehko temppeli Chak Yai vuodelta 1955. Temppeli ja siihen liittyvä buddhapuisto ei muistuta matkalla aikaisemmin näkemiämme temppeleitä kiitos puiston monien isojen patsaiden. Temppelivierailun jälkeen syömme lounaan. Sitten ei olekaan enää pitkä matka Ao Thammachatin laiturille, jolta matkaamme lautalla Koh Changin saarelle.

Saari tunnetaan vehreydestään ja kuvankauniista hiekkarannoistaan. “Chang” tarkoittaa elefanttia ja koska “koh” tarkoittaa saarta, voi saaren nimen kääntää Elefanttisaareksi. Nimi johtuu siitä, että ilmasta käsin saari muistuttaa muodoltaan elefantin päätä – hyvällä mielikuvituksella ainakin. Kahdeksan kilometriä leveä ja 30 kilometriä pitkä saari on Thaimaan toiseksi suurin. Kaikki eivät onneksi ole vielä löytäneet saarta! Tilaa on runsaasti sekä mahdollisuuksia nauttia upeasta luonnosta: vuoria, vesiputouksia ja viidakkoa, valkoisia rantoja ja ainutlaatuinen auringonlasku.

Perillä Koh Changilla majoitumme Sylvan Koh Chang-hotelliin, joka sijaitsee Koh Chang rannikon keskellä. Voit majoittua joko Deluxe Beach Front-huoneeseen (sisältyy matkan hintaan) tai Reserve Beachfront -huoneeseen (lisämaksusta, lue lisää hotelliosiosta).

Päivä 9–14
Koh Chang. Rantalomailua ja rentoutumista.

Seuraavina päivinä päätät itse, mitä haluat tehdä. Ranta on loistava paikka viettää aikaa, mutta jos haluat mieluummin tutustua saareen tai sen naapureihin, kaikki on mahdollista.

Koh Changilla oleskelun aikana on mahdollisuus osallistua kahdelle päiväretkelle. Retket myydään pakettina ja paketti varataan ennen matkaa. Retket tehdään matkapäivinä 11 ja 13.

Päivä 15
Koh Chang – kotimatka.

Aamupäivän vietämme Koh Changilla, sitten otamme kurssin kohti Bangkokia, josta lennämme kotiin.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin.

Asetamme jalkamme jälleen Suomen kamaralle!

Koh Chang retkipaketti

Koh Changin matkaosuudella on varattavissa kaksi lisämaksullista retkeä. Retket varataan ja maksetaan ennen matkaa yhtenä pakettina. Retket ovat matkapäivinä 11 ja 13.

Hinta kahdesta retkestä: 118,- EUR 

 

Tuntematon Koh Chang, kokopäiväretki, sis. lounaan (päivä 11)

Lähdemme retkelle aamiaisen jälkeen. Retki suuntautuu Koh Changin pohjoisrannikolle ja Klong Soniin, jossa käymme ensin kumiviljelmällä ja myöhemmin kaupungin temppelissä, jossa saamme käsityksen buddhalaisuuden historiasta. Matka jatkuu mangroveviidakkoon ja Salak Kokin kalastajakylään. Täällä menemme pienillä paikallisilla kalastusveneillä ulos laguunille, näemme lintuja ja pieniä kalastajakyliä matkan varrella. Syömme lounaan matkan varrella paikallisessa ravintolassa, ja jos mahdollista käväisemme paikallisessa koulussa. Iltapäivällä palaamme hotelliimme.

Saarihyppely, kokopäiväretki, sis. lounaan (päivä 13)

Retkikuljetus noutaa meidät hotellilta aamiaisen jälkeen. Ajamme Bang Baon kalastajakylään, jossa nousemme laivaan ja lähdemme nauttimaan päivästä merellä ja hienoilla rannoilla. Mahdollisuus snorklata Koh Klumissa. Ennen lounasta (lounaspaketti) vierailemme Koh Laoyan kauniilla rannalla. Tämän jälkeen on aikaa ottaa aurinkoa ja uida mm. Koh Wailla, ennen kuin palaamme takaisin Koh Changiin ja hotellimme myöhään iltapäivällä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€
Huoneluokan korotus

Huoneluokan korotus Sylvan Koh Chang - Reserve Beachfront (merinäköala),

 • Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa 128€/hlö
 • Yhden hengen huone 238€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bangkok – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgessa
 • Aamiaiset päivinä 3-15
 • Lounas päivinä 3-8
 • Tervetuloillallinen päivä 2
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • LIsämaksullinen huonetyyppi, Reserve Beachfront
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 25 € (suositus)
 • Lisämaksullinen retkipaketti Koh Changilla, 118€/hlö (sis. kaksi retkeä)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Bangkok 2 yötä,  Kwaijoki 2, Ayutthaya 1, Chantaburi 1 ja Koh Chang 6.
Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Thaimaasta

Täältä voit lukea lisää Thaimaasta.
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/thaimaa

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen sisältö 16 pv matka ja ensimmäistä kertaa Thaimaassa.Hyvä tietopaketti Thaimaan kulttuurista ja historiasta ja paljon kaunista nähtävää ja todella hyvä ruoka joka paikassa sekä palvelu pelaa:)
Date published: 2024-03-12
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen kiertomatka Thaimaan kiertomatka helmi-maaliskuun vaihteessa 2024 oli monipuolinen: historiaa, kulttuuria, maantiedettä, luontoa, paikallista elämänmenoa yms. sopivassa suhteessa. Ammattitaitoinen ja osaava opas vaikutti omalta osaltaan matkan onnistumiseen. Kaikki hotellit olivat hyviä, samoin käytössämme ollut bussi. Tiiviin alkumatkan jälkeen loppuloma Koh Changin saarella oli mukava ja rentouttava.
Date published: 2024-03-11
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoinen ja antoisa matka Kiertomatkan ensimmäinen viikko oli aika raskas, mutta erittäin mielenkiintoinen. Nähtävää ja koettavaa oli jokaiselle päivälle. Busissa istumiseen ja aikaisiin herätyksiin kannattaa varautua. Toinen viikko kauniilla Koh Changin saarella oli sitten rennompaa. Kaikki hotellit olivat erinomaisia ja opas ei olisi voinut olla parempi! Ajallisesti pitkä kotimatka ja kuumuus kyllä vaativat voimia.
Date published: 2024-03-11
Rated 3 out of 5 by from Thaimaan lämmössä 16 pv:n matkaan mahtui paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä. La Ghangin saarella viikon oleskelu oli liian pitkä.
Date published: 2024-03-10
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoista ja hyvät järjestelyt Rentouttava matka, vaikkakin pitkä bussimatka ko changilta bangkokiin
Date published: 2024-03-10
Rated 5 out of 5 by from Thaimaa tutuksi Kahden viikon matka vastasi hyvin odotuksiamme. Ensimmäinen viikko meni nähtävyyksiä katsellessa erinomaisen oppaan opastamana. Toinen viikko mukavaa rantalomaa jossa siinäkin oli erikseen tilatut mukavat päiväretket. Bonuksena monia lounaita ja juomavesitarjoilua
Date published: 2024-03-09
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Kaikki sujui juohevasti ja mainio oppaamme Anne paimensi porukkaamme ammattitaitoisesti ja iloisesti. Majoituspaikkamme olivat muuten laadukkaita ,vaikka putkimiehen taitoja hiukan tarvittiin ja osa tarjoilijapojista aika nöösejä.
Date published: 2024-03-09
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ja elämyksellinen matka Matka kesti n. kaksi viikkoa, ensimmäinen viikko kierrettiin eri kohteissa ja loppu lomasta rannalla viehettävässä hotellissa.
Date published: 2024-03-09
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_24
 • loc_fi_FI, sid_THRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja