Safarimatka Tansaniaan ja Honeyguide Tarangire -leiriin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Hienoja safarielämyksiä ja rentoutumista Albatros Travelin uudessa mukavassa leirissä Tarangiressa.

Max. 12 osallistujaa

Kun Hemingway, Roosevelt ja Blixen lähtivät suurpetosafarille Itä-Afrikkaan, tarkoitusta varten rakennettiin pieniä pysyviä leirejä aikakauden mukavuuksista tinkimättä. Olemme tehneet samoin rakentaessamme ihastuttavan leirin Tarangiren kansallispuistoon, joka on yksi rikkaimmista villieläinten kotiseuduista koko Afrikassa. Matkaohjelmassa on varattu aikaa sekä safareille että rentoutumiselle.

Albatros Travelin omassa rauhallisessa leirissä on 10 isoa kanvastelttaa, joita ympäröivät Tansanian valtavat apinanleipäpuut. Teltoissa on oma wc ja kylpyhuone. Käytössämme on modernit avoimet safariajoneuvot. Taitavat kokkimme ovat leirissä piste i:n päälle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki – Kilimanjaro, Tansania.
Päivä 2
Kahviplantaasi ja matka jatkuu edelleen kohti Honeyguide Tarangire Campiä.
Päivä 3
Safareita Tarangiren kansallispuistossa.
Päivä 4
Vierailu Kilimatembo-koulussa, Mto wa mbun kylä ja Kakoi Village maasaikylä.
Päivä 5
Kokopäiväsafari Tarangiressa, pikniklounas.
Päivä 6
Ngorongoron kraatteri (lisämaksullinen) tai lisää safareita.
Päivä 7
Honeyguide Tarangire Camp, Arusha ja kotimatka.
Päivä 8
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Honeyguide Tarangire Camp

Honeyguide Tarangire Camp sijaitsee avoimella savannilla. Leiri ei ole aidattu, joten olemme lähellä luontoa ja eläimiä.
Albatros Travelin oma rauhallinen leiri tarjoaa 10 isoa kanvastelttaa, joita ympäröivät Tansanian valtavat apinanleipäpuut. Teltoissa on luonnollisesti wc ja kylpyhuone (suihku). Sisustus on klassista safarityyliä ja teltoissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kirjoituspöytä ja tuoli, kaappi matkatavaroiden säilytystä varten ja safarituolit terassilla. Leiristä on näkymät ympäröivälle savannille.

Kirjastoteltassa voit nauttia hyvästä kirjasta ja viileästä juomasta, ympärilläsi seesteiset savannimaisemat.

Olemme halunneet tehdä paikan, jossa on mahdollisuus kokea aitoja safarielämyksiä ilman turhaa luksusta

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Kilimanjaro, Tansania.

Lennämme Helsingistä Tansaniaan, matkalla välilasku ja koneenvaihto.

Lento saapuu Tansaniaan illalla, jolloin kansallispuistojen portit ovat jo kiinni, ja siksi ensimmäinen yö on hotellissa Arushassa.

Päivä 2
Kahviplantaasi ja matka jatkuu edelleen kohti Honeyguide Tarangire Campiä.

Ajamme Ifulongin kahvitilalle, jolla teemme opastetun kierroksen ja tutustumme kahvin viljelyyn Tansaniassa. Sitten jatkamme matkaa majapaikkaamme. Honeyguide Tarangire Camp on hiljattain rakennettu ja sijaitsee paikassa, jossa sitä ympäröi avoin savanni. Leiriä ei ole aidattu, joten pääsemme kokemaan eläimet lähietäisyydeltä, kun esim. norsut tulevat vierailulle leiriimme. Kuten Albatros Travelin muutkin Honeyguide-leirit, myös Honeyguide Tarangire koostuu afrikkalaistyylisistä kanvaasiteltoista. Saamme näin ollen nukahtaa savannin ääniin.

 

Päivä 3
Safareita Tarangiren kansallispuistossa.

Tänään lähdemme ensimmäiselle safarillemme Tarangiren kansallispuistossa, jossa elää Serengetin jälkeen suurin määrä villieläimiä Tansaniassa. Nousemme varhain ja lähdemme liikkeelle heti aamiaisen jälkeen. Tämä on klassista Afrikkaa hohtavine akaasiapuineen, apinanleipäpuineen, maasaineen ja norsuineen. Mikään ei vedä vertoja aamun voimakkaan mausteiselle tuoksulle ja aivan erityiselle hohteelle, jonka voi kokea savannilla aamuisin. On viileää, kaikkialla vallitsee rauha, kun yöllinen metsästys ja levottomuus on ohi. Näemme eläimiä juomapaikoilla sammuttamassa janoaan. Yleensä näemme safarilla hyvän valikoiman Afrikan tunnetuimpia savannieläimiä. Erityisesti täällä näkee leijonia, gnuuantilooppeja, norsuja, kuduja, pahkasikoja, kirahveja ja impaloita. Emme luonnollisestikaan voi antaa takuita sille, mitä näemme, missä ja milloin. Yllätyksellisyys on osa luonnon viehätystä ja tekee safarista jännittävän elämyksen.

Päivä 4
Vierailu Kilimatembo-koulussa, Mto wa mbun kylä ja Kakoi Village maasaikylä.

Tänään vierailemme Kilimatembon koulussa Karatun ulkopuolella. Vuodesta 2015 lähtien Albatros Travel on tukenut tätä paikallista koulua eri projektien kautta. Luokkia on kunnostettu, koululle on asennettu vesitankit ja hankittu opiskelu- ja urheiluvälineitä. Pääsemme vierailullamme näkemään koulun arkea häiritsemättä lasten rutiineja.

Käymme myös Mto wa Mbun kylässä. Kylän nimi merkitsee ”hyttysjoen kylää”. Saamme hyvän käsityksen paikallisasukkaiden arjesta. Asukkaat kuuluvat useaan eri heimoon. Kylässä, joka elää pääasiassa banaanien viljelyllä, on aina vilkasta. Alueella kasvaa yli 30 banaanilajiketta. Kyläläiset esittelevät meille kyläänsä, sitten syömme kylässä lounaan.

Matkalla leiriin pysähdymme vielä Kakoi Village maasaikylässä. Maasait ovat Afrikan heimokansoista tunnetuimpia. Tutustumme maasaiden elämäntapaan ja perinteiseen kulttuuriin.

Päivä 5
Kokopäiväsafari Tarangiressa, pikniklounas.

Otamme lounaan mukaan, joten voimme viettää koko päivän kansallispuistossa. Pysähdymme matkan varrella syömään eväitämme. Tarangiren kansallispuisto on saanut nimensä sen läpi virtaavan joen mukaan. Sille leimallisia ovat ikivanhat apinanleipäpuut, jotka seisovat jättimäisinä ja vaikuttavina sinistä taivasta vasten. Elämää ylläpitävä vesi houkuttelee kuivana vuodenaikana valtavan joukon eläimiä joelle. Puistoon vaeltaa tuolloin erityisesti norsuja, jotka tyydyttävät janonsa joessa tai syömällä apinanleipäpuun pehmeitä, vesipitoisia lehtiä. Puissa näkee usein selviä merkkejä norsujen toimista, mutta onneksi puiston puut ovat kehittäneet tuhansien vuosien aikana kyvyn selvitä ankaristakin hyökkäyksistä.

Norsujen lisäksi näemme Tarangiressa useimpia savannieläimiä, mutta puisto eroaa esim. Manyarasta siinä, että Tarangiressa elää paljon eläimiä, jotka tekevät vuosittaisen vaelluksen. Vaeltavat eläimet sekoittuvat puiston pysyvään kantaan. Näin syntyy ennalta arvaamaton dynamiikka, joka tekee puistosta erityisen mielenkiintoisen.

Päivä 6
Ngorongoron kraatteri (lisämaksullinen) tai lisää safareita.

Tänään suuntaamme kuuluisaan Ngorongoron kraatteriin, joka on päässyt Unescon maailman luonnonperintökohteiden listalle. Ajomatka kraatterille kestää kaksi tuntia riippuen siitä, pysähdymmekö matkan varrella katselemaan lähemmin luontoa, jonka läpi ajamme. Pian saavumme kraatterin reunalle ja jatkamme alas valtavaan romahtaneeseen tulivuoreen, jota kutsutaan kalderaksi. Ngorongoro-tulivuori oli ilmeisesti noin 6 000 m korkea – yhtä korkea kuin Kilimanjaro – ennen kuin sen ylin osa romahti, putosi alas kraatteriin ja muodosti nykyisen noin 260 neliömetrin kokoisen kalderan. Alhaalle kalderan pohjalle on sittemmin muodostunut järvi. Alueella sataa enemmän ja seutu on vehreämpää kuin muualla Tansaniassa. Tämä merkitsee sitä, että eläimet viihtyvät isossa kraatterissa, toisaalta korkeat seinämät myös ”vangitsevat” eläimet Ngorongoroon. Eläimillä ei todellisuudessa ole vaikeuksia kulkea kraatteriin ja ulos, se on vain hieman vaivalloisempaa kuin tasaisella savannilla. Eläinkanta vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan. Meillä on  hyvät mahdollisuudet nähdä sarvikuonoja, leijonia, hyeenoja, norsuja, puhveleita, hirviantilooppeja ja monia muita antilooppilajeja.

Retki varataan ja maksetaan matkakohteessa käteisellä US-dollareissa. (Retken hinta on minimissään 235 USD/2 hlöä).

Huomioi, että mikäli on asiakkaita, jotka haluavat jäädä leiriin, tällöin myös matkanjohtaja jää leiriin, koska tämä sisältyy ohjelmaan.

Ne asiakkaat, jotka eivät lähde lisämaksulliselle retkelle Ngorongoroon, tekevät sekä aamu- että iltapäiväsafarin Tarangiressä.

Päivä 7
Honeyguide Tarangire Camp, Arusha ja kotimatka.

Aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Honeyguide Tarangire Camp. Safarimme eivät kuitenkaan vielä lopu, sillä otamme lounaseväät mukaan leiristä ja vietämme viimeisen aamupäivän puistossa. Lounaan jälkeen iltapäivällä  lähdemme Tarangiren kansallispuistosta ja ajamme kahden tunnin matkan Arushaan. Arushassa teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Ajamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

 

Päivä 8
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Kilimanjaro International Airport, Tansania – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huonessa Arushassa ja 5 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Honeyguide Tarangire Campissä
 • Aamiaiset pvät 2-7 
 • Lounas pvät  2-7 (osa retkilounaita)
 • Illallinen pvät 2-6
 • Kuljetukset, retket ja safarit (3 aamusafaria, 2 iltapäiväsafaria ja 1 kokopäiväsafari) ohjelman mukaan
 • Tutustuminen paikalliseen kouluun
 • Vierailu Maasai-heimon luona
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Safariteltta yhdelle
 • Tansanian viisumi noin 50 USD/hlö
 • Lisämaksullinen retki Ngorongoron-kraaterille
 • Juomarahat safarioppaille ja kuljettajille, noin 85 USD/hlö (suositus)
 • Korttimaksuyhteys leireissä ei aina toimi, joten suosittelemme ottamaan matkalle mukaan myös käteistä
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Lapsihinta

2.998€/ alle 12v. lapsi kahden aikuisen kanssa.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Safareilla

Safarioppaamme tekevät kaikkensa, jotta näemme niin monia eläimiä kuin mahdollista. Kyse on kuitenkin villieläimistä, joten emme voi antaa takuita siitä, mitä eläinlajeja näemme. Olemme vierailijoita eläinten kotiseuduilla ja safarit toteutetaan eläinten ehdoilla. 

Päivän ensimmäinen safariajelu tehdään varhain aamulla, auringon noustessa. Ota mukaan hattu tai huivi ja pitkähihainen takki tai paita. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan hengittäviä vaatekappaleita ja sellaisia asusteita, joissa on mukava olla ja liikkua.

Osallistujien fyysinen kunto

Lähtökohtana on se, että kaikkien osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Yleensä matkamme eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Oli sitten kyse kiertomatkasta junalla tai bussilla tai risteilystä, nähtävyyksille ja takaisin on kyettävä kävelemään itse. Useimmilla matkoillamme kävelyä tulee helposti yli 5 km päivässä.

Safarimatkoilla fyysiset rasitukset ovat vähäisempiä, mutta jokaisen osallistujan tulee kyetä nousemaan safariajoneuvoihin ja laskeutumaan niistä alas jyrkkiä portaita pitkin ja ilman apuvälineitä.

Passi ja viisumi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Tämä sääntö koskee kaikkia matkojamme riippumatta siitä, että yksittäiset maat saattavat vaatia lyhyempiä voimassoloaikoja. Haluamme välttyä tilanteilta, joihin matkustaja voi joutua, jos jonkin valtion passimääräykset muuttuvat matkan tilaamisajankohdan ja kotiinpaluun välillä.
Tarvitset viisumin Tansaniaan. Suosittelemme anomaan sen sähköisesti etukäteen: https://eservices.immigration.go.tz/visa
Sivut ovat englanninkieliset. Viisumi maksaa noin 50 USD/hlö.
Passissa tulisi olla vähintään kaksi tyhjää sivua maahantuloleimoja varten.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Muovipussikielto Tansaniassa ja Keniassa

Huomaathan, että Tansaniassa ja Keniassa on tullut voimaan laki, joka kieltää muovipussien käytön ja maahantuonnin. Edes muovipusseja, joihin ostokset on pakattu tax free-myymälässä, ei saa tuoda maahan. Suosittelemme varaamaan mukaan esim. kangaskassin, jossa kaikkia ostoksia voi säilyttää ja kuljettaa.

Saavuttaessa Tansaniaan/Keniaan tax free -kaupan muovipussi tulee heittää pois – tätä varten lentokentällä on isot jäteastiat – ja laittaa tax free-ostokset omaan kangaskassiin tai vastaavaan. Muovipusseja ei saa tuoda maahan myöskään matkatavaroiden mukana.

KAIKKI muovipussien käyttö on siis Tansaniassa ja Keniassa lailla kielletty. Jos lakia ei noudata, voi saada isot sakot.

Matkustaminen Tansaniassa

Kannattaa varautua siihen, että osa teistä on varsin huonossa kunnossa ja ajomatkoihin voi mennä enemmän aikaa kuin kilometrit antaisivat olettaa.

Tansanian ilmasto

Monet yllättyvät siitä, millainen ilmasto Tansaniassa on. Maa sijaitsee päiväntasaajan eteläpuolella ja silti lämpötila on yleensä erittäin miellyttävä ja muuttuu vain vähän vuodenaikojen vaihtuessa. Tämä johtuu siitä, että safarialueet sijaitsevat 900–2400 metrin korkeudessa. Esim. Serengeti sijaitsee 1600–1800 metrissä, mikä tarkoittaa, että päivälämpötila on miellyttävä, noin 25 astetta, ja ilmankosteus alhainen. Yöt ja aamut voivat olla viileitä – erityisesti kuivalla kaudella – joten aamusafareita varten kannattaa pakata mukaan tuulitakki.

Juomaraha

Matkoillamme pääset seuraamaan arkielämää ja sen tapoja lähietäisyydeltä. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa et tiedä, miten toimia. Yksi sellainen voi olla maan juomarahakäytäntö. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme yleensä matkaohjelmassa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. juomarahan antaminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Lue lisää Tansaniasta

Täältä voit lukea lisää Tansaniasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/tansania

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys, 5 yötä Sansibarilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta 1.200€

Pidennä matkaasi Sansibarilla ja viihtyisässä Blue Bay Resortissa. Palmujen reunustamalla pitkällä hiekkarannalla on tarjolla mm. vesiurheilumahdollisuuksia. Tai ota vain rennosti ja nauti elämästä ja kauniista auringonlaskuista.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Blue Bay Resortissa on useita uima-altaita ja iso puutarha-alue. Hotellissa on mukavasti palveluja, mm. urheilukeskus, jossa voi lisämaksusta pelata tennistä, varata sukelluretkiä, purjelautailua, kalastusta ym. Lisäksi hotellissa on oma spa- ja kylpyläosasto.

Lue lisää hotellista http://bluebayzanzibar.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta Garden-huoneessa
Alkaen 1498€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Alkaen 2046€/hlö yhden hengen huoneessa 
Lapsihinta 898€/hlö (2-11 vuotiaat)

Hintaan sisältyy
 • Lennot Kilimanjaro – Zanzibar - Kilimanjaro
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa (Garden-huonetyyppi) Blue Bay Resortissa
 • Puolihoito (aamiainen ja illallinen)
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu 😊 Vähän kalliihko, mutta erinomaisen toimiva paketti. Oikeastaan ainut miinus tulee lentoaikataluista, mutta ne nyt sitten aina on miten on.
Date published: 2023-03-02
Rated 3 out of 5 by from Matkalla mielenkiintoiset retket Kahdeksan päivää kesti matka.Mieluummin matkan alussa rankemmat ja pitemmät retket tulisi toteuttaa.Hyvin mielenkiinoinen oli retkiohjelma.
Date published: 2022-12-13
Rated 5 out of 5 by from Matkalla mahtava ja laadukas kokonaisuus Olimme sekä 5 pv safarilla Tarangire luonnon puistolla että 5 pv Sansibarilla rantalomalla. Molemmat loistavaa kokemus ja huippu majoitus jörjestwllyt. Kikki sujuu parempi kun odotimme ja hyvin järjestänyt!
Date published: 2022-12-02
Rated 4 out of 5 by from Runsas eläimistö Olin viikon matkalla. Leiri olot oli loistavat ja henkilökunta erinomainen.
Date published: 2022-11-27
Rated 5 out of 5 by from Matka täytti odotukset. Majoitus mukavuuksin varustetuissa teltoissa keskellä savannia oli elämys. Yksi mahtavimmista kokemuksista oli aamukahvi teltan terassilla aamuvarhaisella auringon noustessa. Näimme paljon eläimiä. Palvelu oli erinomaista. Oppaamme Pekka Virtanen oli tietävä ja tehtäviensä tasalla. Ensimmäinen mutta ei viimeinen safarini. Aion jatkossakin osallistua Albatrossin matkoille.
Date published: 2022-11-21
Rated 5 out of 5 by from Luonto, kuskit, opas pekka Kun päästiin määränpään lentokentälle, niin siitä alkoi tämä poikkeuksellinen kokemus . Herätä savannin aamuun, akaasiat, valo, seeprat, lämpö, rauhallisuus, palvelu, impalat, strutsit...yöllä kuulet hyeenan kutsuhuudot, seeprojen varoitukset... Iltanuotio, illallinen... Leirin henkilökunta, ihan huippua.
Date published: 2022-11-21
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_TZRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja