Pitkä matka Malesiassa ja Borneossa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä kolme viikkoa Malesiassa: minikiertomatka Malesian niemimaalla ja Penangilla, lopuksi yhdeksän päivää rantalomahotellissa Borneon saarella.

Uutuus

Matka Malesiaan talvikuukausina tarkoittaa yli +25c asteen lämpötiloja sekä kohtaamisia muinaisten kulttuurien ja monimuotoisen väestön kanssa. Matka alkaa minikiertomatkalla, joka vie meidät nykyaikaiseen pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin, jossa upeat vanhat rakennukset moskeijojen, kiinalaisten temppeleiden, hindupyhäkköjen ja kristillisten kirkkojen muodossa kaunistavat kaupunkia yhdessä isojen, modernien rakennusten kanssa, joista yksi esimerkki on maailman korkeimmat kaksoistornit, Petronas Towers.

Jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Cameron Highlandsin aluetta. Siellä on valtavia brittiläistä siirtomaatyyliä edustavia teeplantaaseja. Alueella viljellään mansikoita ympäri vuoden ja tarjoillaan iltapäiväteetä. Ylängöltä suuntaamme Penangin saarelle, jolla tutustumme saareen ja sen pääkaupunkiin George Towniin, joka tunnetaan myös Malesian kulinaarisena pääkaupunkina.

Seuraavaksi matka jatkuu Borneoon, jossa vietämme kokonaiset yhdeksän päivää ihastuttavassa lomahotellissa, joka sijaitsee meren ja viidakon välissä. Käymme katsomassa mm. orankeja Semenggohin orankikeskuksessa. Matkaohjelmassa mainittujen retkien lisäksi matkanjohtaja järjestää säännöllisesti yhteisiä aterioita, esitelmiä, peli-iltoja ja ylimääräisiä retkiä. Näin matkasta tulee entistä mukavampi!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Ringgit

Päiväohjelma 21 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin. Tervetuloillallinen.
Päivä 3
Kuala Lumpur. Kaupunkikierros ja Petronas Twin Towers’ Skybridge.
Päivä 4
Kuala Lumpur. Omia seikkailuja. Lisämaksullinen retki: ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.
Päivä 5
Kuala Lumpur – Cameron Highlands.
Päivä 6
Cameron Highlands. Vierailu teeplantaasilla.
Päivä 7
Cameron Highlands – George Town, Penang.
Päivä 8
George Town, Penang. Kaupunkikävely.
Päivä 9–10
George Town, Penang. Omaa aikaa.
Päivä 11
Lento Penang – Kuching, Borneo.
Päivä 12
Damai. Omia seikkailuja.
Päivä 13
Damai, retki Kuchingiin.
Päivä 14
Damai. Omaa aikaa.
Päivä 15
Damai, retki Semenggohin orankikeskukseen.
Päivä 16
Damai. Omaa aikaa.
Päivä 17
Damai, lisämaksullinen retki Bakon kansallispuistoon.
Päivä 18
Damai. Rentoutumista tai omia seikkailuja.
Päivä 19
Damai, lisämaksullinen retki: Santubong Wildlife Cruise.
Päivä 20
Damai ja lento Kuching – Kuala Lumpur ja kotimatka.
Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Damai Beach Resort

 • 252 huonetta
 • Sijaitsee 30 km päässä Kuchingista
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 1 ravintola
 • 1 baari
 • Hissi
 • 2 ulkouima-allasta
 • Lepotuoleja altaalla
 • Luottokortti hyväksytään maksuvälineenä
 • Ilmainen Wi-Fi hotellialueella
 • Wellness
 • Tv huoneessa
 • Jääkaappi huoneessa
 • Tallelokero huoneessa
 • Ilmastointi huoneessa
 • Vedenkeitin huoneessa
 • Hiustenkuivain huoneessa
 • Wi-Fi huoneessa

Ihastuttava iso rantahotelli, joka sijaitsee rauhallisella paikalla Teluk Bandungin rannalla. Hotellia ympäröi sademetsä.

Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta, joista toinen sijaitsee rannalla, toinen Hilltop-huoneiden läheisyydessä. Molemmilta allasalueilta on upeat näkymät rannalle ja ympäristöön. Allasalueella (ei rannalla) on lepotuoleja ja altaalla sekä rannalla on pyyhepalvelu.

Majoitumme Hilltop-siiven Sea View Deluxe -huoneisiin, joissa kaikissa on oma parveke ja upeat näkymät lahdelle ja hotellialueelle. (Huom. huoneet sijaitsevat rinteessä, joten matkalla vastaanotosta ja rannalta on noustavana portaita). Huoneissa on tv (kansainvälisiä kanavia), (tyhjä) jääkaappi, ilmainen tallelokero, kahvin-/teenkeittovälineet, vedenkeitin, hiustenkuivain sekä silitysrauta ja -lauta. Huoneeseen tuodaan päivittäin pullo ilmaista juomavettä kullekin asukkaalle (0,5 l/henkilö/päivä). Hilltop-siivessä on pienehkö spa/hoitohuone.

Hotellissa on ravintola, joka tarjoilee aamiaista sekä lounasta ja illallista seisovasta pöydästä tai listalta. Ravintolassa on mahdollista ruokailla sisällä ilmastoidussa tilassa tai ulkona katetulla terassilla. Lisäksi hotellissa on baari, jossa voi rentoutua musiikkia kuunnellen ja juomista nauttien. Vastaanotto on auki 24 h vuorokaudessa. Hotellissa on kaikkialla ilmainen Wi-Fi, joka toimii parhaiten vastaanottoaulan, ravintolan ja altaan läheisyydessä. Hotellin pienestä kioskista voi ostaa pieniä välttämättömyystarvikkeita kuten juomia tai naposteltavaa. Hotelli tarjoaa maksullisia retkiä, kuten veneretkiä ja kävelyretkiä viidakkoon.

Lähellä hotellia on Cultural Village, joka on käymisen arvoinen. Cultural Village esittelee Borneon perinteitä, kuten asumismuotoja, elämäntapaa, tanssia, pukeutumista ja kulttuuria yleensä. Sisäänpääsymaksu on n. 13,50 €/henkilö.

Huoneet sijaitsevat päärakennuksen ja rannan yläpuolella, vastaanoton edustalta on "golfkärry"-kuljetus hilltop-huoneisiin, mikäli et halua kiivetä portaita.

Damai golf & Country Club sijaitsee kahden kilometrin päässä hotellista.

Lue lisää hotellista täältä:

http://damaibeachresort.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.298€
Helsinki
Täynnä
3.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin. Tervetuloillallinen.
Petronas Towers, Kuala Lumpur

Laskeudumme Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle ja ajamme maahantulomuodollisuuksista selvittyämme hotellille. Asetuttuamme huoneisiimme syömme yhteisen tervetuloillallisen. Sitten on aika painaa pää tyynyyn ja levätä.

Päivä 3
Kuala Lumpur. Kaupunkikierros ja Petronas Twin Towers’ Skybridge.

Kuala Lumpur on kaupunki, joka on nähtävä, aistittava ja koettava. Ja niin me teemme tänään. Kaupunkikierroksemme KL:ssä alkaa Masjid Jamekista, kaupungin vanhimpiin kuuluvasta moskeijasta, joka hurmaa liidunvalkoisine kupoleineen, vaaleanpunaisine tiiliseinineen ja intialaistyylisine holvikaarineen. Moskeijan rakennutti englantilainen arkkitehti, joka inspiroitui suurmogulien loisteliaista rakennuksista Intiassa. Masjid Jamek sijaitsee vihreiden palmujen katveessa Klang- ja Gombakjokien yhtymäkohdassa paikalla, josta kaupunki sai alkunsa.


Moskeijalta kävelemme kaupungin vanhaan osaan. Pian kadut täyttyvät sareista ja Bollywood-musiikista – olemme saapuneet Little Indiaan. Teemme täällä kierroksen ennen kuin jatkamme matkaa Merdeka Squarelle, joka oli siirtomaa-aikaisen Kuala Lumpurin sydän. Täällä Malesia julistautui itsenäiseksi vuonna 1957. Aukiolla sijainnut brittien krikettikenttä vaihtui nurmikenttään ja jättikokoiseen Malesian lippuun. Aukion yhtä laitaa hallitsee Sultan Abbul Samad -rakennus, joka rakennettiin alun perin siirtomaavallan sihteeristön käyttöön. Rakennuksen on suunnitellut sama arkkitehti kuin Masjid Jamekin.


Näemme Kansallismoskeijan (Masjid Negara), jossa on 73 m korkea minareetti ja turkoosinsininen kupoli ja jonka rukoussalissa on tilaa 15 000 ihmiselle. Ohitamme myös entisen päärautatieaseman, joka on varsin erikoinen. Se on rakennettu intialais-islamilaiseen tyyliin, mutta brittiläisten rakennusmääräysten mukaisesti. Määräysten mukaan mm. katon tuli olla niin tukeva, että se pystyy kannattelemaan usean tonnin painoisen lumikuorman.

Viimeinen pysähdyspaikka kierroksellamme on Kuala Lumpurin ikoniset kaksoistornit, Petronas Towers, jotka pitivät vuosina 1998–2004 maailman korkeimman (451,9 m antenni mukaan lukien) rakennuksen titteliä hallussaan. Tornien ympäristöön on rakennettu iso puisto, jonne sekä paikalliset että turistit tulevat ottamaan kuvia jättimäisistä rakennuksista. Nousemme ylös ”skybridgelle”, joka yhdistää kahta tornia. Sieltä on huikeat näköalat yli kaupungin ja puiston. Petronas Towersilta palaamme hotellille, ja loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 4
Kuala Lumpur. Omia seikkailuja. Lisämaksullinen retki: ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungissa on hyvät shoppailumahdollisuudet, mutta voit sen sijaan käydä jossakin Kuala Lumpurin monista museoista tai rentoutua altaalla.

Lisämaksullinen iltapäiväretki ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.
Ajamme iltapäivällä Kuala Lumpurista rannikolle Kuala Selangorin liepeille. Siellä samanniminen joki laskee Intian valtamereen. Hollantilaisilla oli siirtomaakaudella pienehkö linnoitus matalahkon harjanteen päällä. Sieltä oli helppo tarkkailla jokiliikennettä. Hollantilaisten kaudesta ei ole valitettavasti jäljellä muuta kuin pari vanhaa tykkiä. Hollantilaisten sotilaiden tilalla on nykyään uteliaita apinoita, töyhtölangureita. Nautimme näkymistä Malakansalmelle ja jokisuistoon, jotka hehkuvat myöhäisen iltapäivän väreissä. Nautimme illallisen paikallisessa ravintolassa joen äärellä. Kun pimeä on laskeutunut, lähdemme veneretkelle mangrovealueelle pienissä soutuveneissä. Täällä elää isoja tulikärpäsparvia. Näky on vaikuttava, kun tuhannet tulikärpäset syttyvät pimeässä mangrovessa. Veneretken jälkeen ajamme takaisin hotellille, jonne saavumme illan jo vaihtuessa yöksi. (Retki kestää n. 6 tuntia ja on osa erikseen ostettava retkipakettia.)

Päivä 5
Kuala Lumpur – Cameron Highlands.

Aamiaisen jälkeen poistumme suurkaupungin melskeestä ja otamme kurssin kohti pohjoista, jossa Batu-luolat sijaitsevat. Luolat, jotka löydettiin 1878, ovat useita satoja metrejä pitkiä ja täynnä tippukiviä. Kuljemme erikoisten luolien läpi ja näemme mm. lepakoita. Sitten matka pohjoiseen jatkuu. Nousemme kiemuraisia teitä ylös entiselle brittien vuoristoasemalle Cameron Highlandsiin 1 800 m korkeuteen. Paikka on saanut nimensä William Cameronin mukaan, joka 1885 kartoitti ylängön keskiosia ja sademetsän vuoria. Vuorten miellyttävä ilmasto – alangon kuumaan ja kosteaan verrattuna – vaikutti siihen, että paikasta tuli nopeasti suosittu Malesiaan komennettujen, siirtomaavallan palveluksessa toimivien brittien keskuudessa. Alueelle rakennettiin teitä ja taloja, perustettiin puutarhoja ja tee- sekä vihannesviljelmiä. Tämä on paikka, josta keskellä tropiikkia löytää taivaallisen makuisia mansikoita. Matkalla tähän pieneen paratiisiin pysähdymme Lata Iskandarin vesiputouksella ja käymme kylissä ja taajamissa, joissa asuu orang-asli-kansaa. Alkuperäiskansan nimi tarkoittaa suomeksi miestä metsässä.

Yöpyminen Cameron Highlandsissä, aamiainen sisältyy hintaan.

Päivä 6
Cameron Highlands. Vierailu teeplantaasilla.

Päivän aikana matkaamme läpi kauniiden maisemien ja ohitamme peltoja, joilla kasvatetaan kukkia, vihanneksia ja mansikoita. Satoa poimitaan päivittäin ja kuljetetaan Kuala Lumpuriin myytäväksi. Täällä ylhäällä ilmasto on ihanteellinen myös teepensaiden viljelylle. Vierailemme teeplantaasilla, jossa paneudumme teenviljelyn saloihin. Pysähdymme pienissä kylissä, joissa on upeita kukkatarhoja ja viehättäviä englantilaistyylisiä taloja. Nautimme tietysti myös iltapäiväteen, jonka kanssa tarjoillaan tuoreita skonsseja, kermavaahtoa ja hilloa.

Yöpyminen Cameron Highlandsissä. Aamiainen ja lounas sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 7
Cameron Highlands – George Town, Penang.

Tänään hyvästelemme Cameron Highlandsin seudun ja otamme kurssin kohti Penangin saarta, jonne Malesian ensimmäinen brittiläinen siirtokunta perustettiin. Matkan varrella pysähdymme Perakjoen varrella sijaitsevassa Kuala Kangsarissa. Katsastamme kaupungin vaikuttavan moskeijan sekä entisen sulttaaninpalatsin. Matka jatkuu kohti Penangia ja sen pääkaupunkia George Townia, joka perustettiin 1786 Englannin Itä-Intian kauppakomppanian kauppa-asemaksi. Nykyään enemmistö kaupungin asukkaista on kiinalaisia. Saari on yhä Malesian taloudellinen voimakeskus. Kehityksestä huolimatta George Townissa on säilynyt vanhaa englantilaista ja kiinalaista arkkitehtuuria.

Majoitumme viehättävään hotelliin keskelle George Townia. Hotellista on lyhyt matka kaupungin vanhaan osaan.

Päivä 8
George Town, Penang. Kaupunkikävely.

Vietämme aamupäivän tutustuen lähemmin George Towniin. Teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja katselemme kaupunkielämää ja monia historiallisia rakennuksia. George Town on Unescon maailmanperintökohde kiitos monien hurmaavien siirtomaa-aikaisten rakennusten, jotka seisovat rinta rinnan temppeleiden, pagodien ja moskeijoiden kanssa. Kaupungissa on useita pieniä toreja, jotka ovat yhä erittäin suosittuja huolimatta kaupunkiin nousseista isoista ostoskeskuksista. George Townia kutsutaan myös Malesian kulinaariseksi pääkaupungiksi, sillä ruokatarjonta on hyvin monipuolista. Ruokapaikkoja löytyy jokaiselle kukkarolle hienoista ravintoloista vaatimattomiin katukeittiöihin.

Päivä 9–10
George Town, Penang. Omaa aikaa.
Omaa aikaa. George Town.

Meillä on kokonaiset kaksi päivää aikaa nauttia tästä ihastuttavasta saaresta. Vietä aikaa altaalla tai lähde tutustumaan saareen. Hotellin ja George Townin ulkopuolella on paljon nähtävää. Voit esimerkiksi ihailla maisemia Penang Hillin laelta (821 m). Reitin varrella on paljon kahviloita ja ravintoloita, jotka toimivat Englannin siirtomaakaudelta peräisin olevissa vanhoissa huviloissa.

Malesian suurin buddhalaistemppeli sijaitsee Penangilla. Wat Chayamangkalaramin temppeliin on sijoitettu 33 m pitkä lehtikullalla päällystetty lepäävän buddhan patsas. Saaren länsirannikolla sijaitsee puolestaan Penang Butterfly Farm, jossa elää yli 30 000 perhoslajia. Matkanjohtaja auttaa mielellään retkijärjestelyissä.

Päivä 11
Lento Penang – Kuching, Borneo.

Lennämme Penangilta Etelä-Kiinan meren yli sademetsien, orankien ja iban-kansan Borneoon. Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari Grönlannin ja Uuden-Guinean jälkeen ja sen ekosysteemi on yksi ainutlaatuisimmista. Pääosa saaresta on sademetsää, jossa elää monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, kuten orankeja ja nenäapinoita. Borneon saari on jaettu Indonesian ja Malesian kesken. Indonesialle kuuluvaa osaa kutsutaan nimellä Kalimantan ja malesialaista osaa nimellä Itä-Malesia, joka koostuu Sabahin ja Sarawakin osavaltioista. Me matkustamme Sarawakiin, jota hallitsi vuoteen 1966 Brooken perhe ja josta tuli virallinen osa brittiläistä imperiumia vasta toisen maailmansodan jälkeen. Indonesiaa vastaan käydyn lyhyen sodan (1963–1966) jälkeen Borneo päätettiin jakaa.


Laskeudumme parin tunnin lentomatkan jälkeen Kuchingiin, Sarawakin pääkaupunkiin. Ajamme Kuchingista lyhyen matkan päässä sijaitsevalle Damain ranta-alueelle Santubongin niemimaalle. Seuraavat 10 päivää asumme lomahotellissa, jonka toisella puolella on meri ja aallot ja toisella rehevä sademetsä. (Damain rannalla voi olla isoja aaltoja, joten se ei ole ihanteellinen uima-ranta.)

Päivä 12
Damai. Omia seikkailuja.

Päivä rentoutumiselle tai omille seikkailuille.

Päivä 13
Damai, retki Kuchingiin.

Tänään lähdemme retkelle Kuchingiin. Vietämme aamupäivän katsellen historiallista kaupunkia. Kuching merkitsee malaijin kielellä kissaa, ja kaupunki on tosiaankin hieman kissamainen: elegantti, tyyni ja mahdoton saada hengiltä. Toisin kuin kävi useimmissa alueen kaupungeissa, valtaosa Kuchingin historiallisista rakennuksista säästyi toisessa maailmansodassa. Monet rakennuksista on vastikään entisöity ja muodostavat kauniit puitteet kävelyretkelle selkeässä keskustassa, joka kiemurtelee Sarawakjoen rantoja pitkin.

Päivä 14
Damai. Omaa aikaa.

Päivä rentoutumiselle tai omille seikkailuille.

Päivä 15
Damai, retki Semenggohin orankikeskukseen.

Aamiaisen jälkeen ajamme Semenggohin kuntoutuskeskukseen. Täällä elää orankeja, jotka on otettu laittomasti kiinni tai jotka ovat jääneet orvoiksi. Semenggohissa ne oppivat jälleen selviämään viidakossa. Orangit elävät viidakossa ja tulevat keskukseen useimmiten vain ruokinta-aikoina. Emme sen vuoksi voi olla varmoja, näemmekö noita harvinaisia oranssiturkkisia apinoita vierailumme aikana.

Päivä 16
Damai. Omaa aikaa.

Päivä rentoutumiselle tai omille seikkailuille.

Päivä 17
Damai, lisämaksullinen retki Bakon kansallispuistoon.

Tänään on mahdollista lähteä käymään yhdessä Malesian kiinnostavimmista kansallispuistoista. Bakossa elää mm. nenäapinoita, varaaneja, villisikoja, sambarhirviä ja monia harvinaisia kasvilajeja. Liikumme puistossa sekä bussilla että veneellä. Kahden tunnin kierroksen aikana näemme kookospalmuplantaaseja, mangrovemetsää ja nipa-palmumetsiä, jotka ovat eräänlainen sekoitus palmuja ja mangrovea. Bakon kansallispuisto on Sarawakin vanhin ja sijaitsee Etelä-Kiinan mereen kurottuvalla niemellä. Puisto on omalaatuinen sekoitus tiuhaa, vihreää viidakkoa, jyrkkiä rantakallioita ja eroosion kaivertamia, uskomattoman muotoisia kalliosaaria. Bako on Sarawatin paras paikka nenäapinoiden katseluun. Puistossa elää lisäksi valtavasti makakeja.

Liikumme puistossa pitkin hyvin merkittyjä polkuja ja tutustumme siihen, mistä Borneo tunnetaan: reheviin sademetsiin, jotka ovat täynnä kiehtovia kasveja. Bakossa elävät lähes kaikki Borneon saarelta löytyvät kasvilajit. Näemme kasveja, jollaisia emme voi kuvitella olevankaan. Bakossa kasvaa mm. useita erilaisia lihaa syöviä kannukasveja. Ne saavat osan ravinnostaan hyönteisistä ja pienistä selkärankaisista, jotka putoavat pyyntikannuun. Näemme todennäköisesti varaaneja ja röyhkeitä jaavanmakakeja, jotka eivät jätä tilaisuutta käyttämättä, jos huomaavat sinun kantavan kassissasi herkkuja. Pidä siis huolta omaisuudestasi! Yritämme nähdä myös ujompia töyhtölangureja, joiden turkki on aikuisena hopeanharmaa, mutta poikasena oranssi. Eläin, jonka kaikkein mieluiten näkisimme, on tietysti nenäapina. Bakossa elää noin 150 nenäapinaa, joita löytyy ainoastaan Borneon saarelta. Jos kuljemme ääneti ja pidämme korvamme auki, kuulemme ehkä apinoiden erikoisen, murahtelevan äänen, jota ne pitävät liikkuessaan puiden latvoissa. Jos olemme erittäin onnekkaita – ja kärsivällisiä – näemme ehkä kokonaisen lauman näitä roikkuvanenäisiä harmaita ja punaruskeita apinoita, joilla on iso maha.


Syömme matkan varrella lounaan puiston kahvilassa. Iltapäivän päätteeksi palaamme Damaihin. Retki on osa erikseen ostettavaa retkipakettia.

Päivä 18
Damai. Rentoutumista tai omia seikkailuja.

Meillä on koko päivä aikaa rentoutua ja sulatella matkakokemuksia. Rentoudu lepotuolissa uima-altaalla tai lähde kävelyretkelle rannalle. Matkanjohtaja kertoo mielellään alueen mahdollisuuksista ja auttaa käytännön järjestelyissä.

Päivä 19
Damai, lisämaksullinen retki: Santubong Wildlife Cruise.

Santubongjoki virtaa melko lähellä hotelliamme. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä katselemaan jokiseudun eläimistöä. Liikumme joella nopeilla moottoriveneillä ja etsimme irawadindelfiinejä. Makean veden delfiinit uivat mielellään jokisuistossa lähellä rannikkoa, sillä siellä on runsaasti ravintoa. Jokivarressa on hyvät mahdollisuudet nähdä myös krokotiileja ja nenäapinaparvia. Luonnon puolesta ei tietenkään voi antaa takuita, mutta mahdollisuudet nähdä eläimiä ovat erittäin hyvät, ja tällä retkellä onnistumisprosentti on korkea. Retken loppupuolella pimeys on jo laskeutunut. Matkaamme pitkin pienempiä jokia ja saatamme nähdä jälleen tulikärpäsiä. Palaamme hotellille vasta illalla. (Retki kestää 3–4 tuntia ja on osa erikseen ostettavaa retkipakettia.)

Päivä 20
Damai ja lento Kuching – Kuala Lumpur ja kotimatka.

Syömme vielä aamiaisen hotellissa. Meillä on muutama tunti aikaa ennen kuin lähdemme hotellista kohti Kuchingin lentokenttää, josta lennämme Kuala Lumpuriin ja edelleen Helsinkiin (matkalla välilasku ja koneenvaihto.)

Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
998€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Kuala Lumpur – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Penang – Kuching ja Kutching – Kuala Lumpur turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Kuala Lumpurissa
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Strawberry Park Resortissa, Cameron Highlandsissä
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Neo+Hotel Georg Townissa, Penangissa
 • Majoitus 9 yötä jaetussa Hilltop Deluxe Sea View Room-huoneessa, Damai Beach Resortissa
 • Aamiaiset päivinä 3-20
 • Lounas päivänä 3
 • Illallinen päivinä  2,5 ja 7
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
   
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksullinen retkipaketti 328€/hlö*
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä noin 40€/hlö (suositus)

* Retkipakettiin sis. kolme retkeä: Illallinen, mangrove ja tulikärpäset (päivä 4), Bakon kansallispuisto (päivä 17) Santubong Wildlife-risteily (päivä 19). Lisämaksullinen retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Tätä kassia/reppua voi kuljettaa käsimatkatavarana lennoilla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa matkakohteestasi

Täältä voit lukea lisää matkakohteestasi:

Malesia: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/malesia
Borneo: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/borneo
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja