Malesia

Malesiassa on kaikkea tarjolla. Mantereella sijaitsee Taman Negaran sademetsä, maailman vanhin sademetsä, joka on lukuisten ainutlaatuisten eläin- ja kasvilajien koti. Rannikoilla ulottuvat pitkät autiot hiekkarannat ja upeat sukellusmahdollisuudet merenpinnan alla. Malesia on monikulttuurinen maa, jossa malesialaiset, kiinalaiset ja intialaiset elävät rinnakkain, ja monenlaiset kansat ja uskonnot ovat jättäneet jälkensä mielenkiintoisiin temppeleihin ja pyhäkköihin.

Asukasluku 30 milj.
Pääkaupunki Kuala Lumpur
Kielet malesia, kiina ja hindi
Tiesitkö, että...

että maailman vanhin trooppinen sademetsä sijaitsee Malesiassa? Se sijaitsee Malaijin niemimaalla ja sen uskotaan olevan noin 130 miljoonaa. vuotta vanha.

että malaijeilla on suuri intohimo ruokaan? Kauppiaat eri puolilta Aasiaa toivat kulinaariset tottumukset mukanaan, ja tämä on johtanut siihen, että maassa on melko paljon erilaisia ​​keittiöitä.

Malesian maantiede

Malesia koostuu Thaimaan eteläpuolella sijaitsevasta Malaijin niemimaasta sekä Sarawakin ja Sabahin osavaltioista Pohjois-Borneossa. Suurin osa Malesian 31 miljoonasta asukkaasta asuu Malaijan niemimaalla tai Länsi-Malesiassa, kuten aluetta myös kutsutaan. Alueeltaa löytyy myös suuria istutuksia täynnä kumipuita ja teetä. Niemimaan keskiosalle on ominaista vuoristot ja sademetsät, kun taas rannikot ja eteläosa ovat matalia ja monin paikoin soisia mangrovemetsistä. Borneon Sabahissa on Kaakkois-Aasian korkein vuori, Gunung Murud, 4104 metriä korkea. Muuten Borneon Malesian osa on melko matalaa ja soista rannikkoaluetta. Suurin osa Malesian sademetsistä sijaitsee täällä, ja niitä asustavat orangutangit, nenäapinat ja sarvikuonot, jotka ovat kaikki valitettavasti erittäin uhanalaisia.

Malesian nähtävyydet

Matkustaminen Malesiaan tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia. Luontoelämykset, golf, rantaparatiisi ja kulttuurimatkat ovat vain muutamia esimerkkejä. Borneo, yksi maailman suurimmista saarista, tarjoaa upean luontokokemuksen. Siellä voi ihailla korkeita vuoria luonnonluolineen, tiheitä viidakoita, joissa elää joitakin maailman harvinaisimpia eläimiä, ja kohdata alkuperäiskansoja, jotka elävät harmoniassa vehreän ympäristön kanssa perinteisissä pitkätaloissaan. Kaikki tekee Malesian luontolomasta unohtumattoman.

Toinen ääripää Borneon kauneudelle on Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur. Kaupunki on erilaisten kulttuurien ja uskontojen yhdistelmä ja tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen historiallista ja modernia arkkitehtuuria. Kuala Lumpurissa voit kokea kaiken muslimien moskeijoista kiinalaisiin temppeleihin, hindujen pyhäköihin ja kristillisiin kirkkoihin sekä nykypäivän suuriin rakennuksiin, kuten maailman korkeimpiin kuuluviin Petronas Towers -tornitaloihin.

Yksi Malesian mielenkiintoisimmista pyhäköistä sijaitsee pohjoisessa Kuala Lumpurin lähistöllä sijaitsevassa Batu-luolassa. Luola muodostaa valtavan onkalon, joka muistuttaa melkein kirkkoa ylösnousemuksensa ja juhlallisen tunnelmansa puolesta. Pitkät ja jyrkät portaat johtavat pyhään luolaan, joka sisältää hindujen pyhäkköjä. Ne ovat vaikuttavia luolan mittasuhteisiin verrattuna. Luolan ulkopuolella oleva valtava kultapatsas on myös mahtava näky, ja monet luolassa ja portailla leikkivät apinat voivat aina saada matkustajat hymyilemään ja nauramaan.

Jos golf kiinnostaa, Malesia tarjoaa hienoja mahdollisuuksia. Golfkentillä, kuten Saujana Golf & Country Club, joka on isännöinyt Euroopan kiertueen Malaysian Open -kilpailua, ja Glenmarie Golf & Country Club Kuala Lumpurissa, golfelämykset ja -mahdollisuudet ovat runsaat.

Malesia voi myös tarjota aitoja ja idyllisiä trooppisia saaria. Kohteet kuten Langkawi, Penang ja Pangkor tarjoavat mahdollisuuden nauttia eksoottisesta ympäristöstä palmujen alla ja elää rentoa rantaelämää.

Malesian historia

Malesian liittovaltio perustettiin vuonna 1963 yhdistämällä useita entisiä brittiläisiä siirtomaita ja protektoraatteja. Malesia on edelleen jaettu 13 osavaltioon, jokaisella omalla vaaleilla valitulla parlamentillaan, mikä heijastaa sen alkuperäistä rakennetta, joka koostui useista pienistä valtioista. Singapore erosi vain kahden vuoden kuluttua Malesian liittovaltioon liittymisestään, ja monet osavaltiot ovat myöhemmin harkinneet itsehallintoa ja eroamista. Brittiläinen kolonisaatio Malesiassa alkoi 1700-luvulla, kun britit perustivat kauppapaikan Penangin saarelle Malaijan niemimaan länsirannikolle. Aluksi britit etsivät mausteita, mutta löysivät myös tinaa mantereelta. Tämä johti laajaan kolonisaatioon yhdessä englantilaisten rajahien ja muiden kanssa. Ennen brittien saapumista malaijit olivat jo olleet tekemisissä kiinalaisten, portugalilaisten ja hollantilaisten kanssa. Maan intialaisen väestön esi-isät tulivat Malesiaan brittien toimesta, koska he tarvitsivat enemmän työvoimaa kuin alkuperäinen malaijiväestö pystyi tarjoamaan. Malesian virallinen uskonto on islam, mutta maassa vallitsee uskonnonvapaus ja siellä on suhteellisen suuri määrä buddhalaisia, hinduja, kristittyjä ja taolaisia (taolaisuus on kiinalainen filosofia, ja monet tuntevat sen parhaiten yin- ja yang-symboleista). Lisäksi monet Malesian Borneon alkuperäiskansojen heimot harjoittavat alkuperäisiä luonnonuskontojaan ja ylläpitävät omia kieliään ja erilaisia kulttuureja.

Malesia

 • Yksin -yhdessä

  Malesia & Borneo

  Sademetsiä, orankeja ja vierailu ”pitkässä talossa” Borneolla sekä suurkaupunkitunnelmaa Kuala Lumpurissa ja Melakassa. Uutuus!

  • 2 lähtöä
  • 12 päivää
  • Alkaen 2.998€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Pitkä matka Malesiassa ja Borneossa

  Vietä kolme viikkoa Malesiassa: minikiertomatka Malesian niemimaalla ja Penangilla, lopuksi yhdeksän päivää rantalomahotellissa Borneon saarella.

  • 08-03-2025
  • 21 päivää
  • 3.198€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu