Pariisi ja risteily Seinellä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Näe historiallisia luostareita, keskiaikaisia kaupunkeja ja maaginen Pariisi tällä risteilyllä pitkin yhtä Euroopan lumoavimmista joista

Risteile pitkin Seineä! Saat tilaisuuden tutustua Alabasterirannikkoon. Näe goottilainen ”ulkoilmamuseo” Rouen ja vaikuttavat Jumiègesin ja Saint-Martin-de-Boschervillen luostarit. Voit käydä myös Claude Monet’n kotona Givernyssä.
Yksi matkan suurista kohokohdista on luonnollisesti vertaansa vailla oleva Pariisi, joka ihan oikeutetusti vetää puoleensa kävijöitä kaikkialta maailmasta. Kaupungin elämänlanka – Seinejoki – virtaa kaupungin läpi ja on vuosisatojen ajan ollut runoilijoiden, kuvataiteilijoiden, filosofien, romaanikirjailijoiden, arkkitehtien, rakastavaisten ja onnettomasti rakastuneiden kohtauspaikka.
 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Pariisiin. Kaupunkikierros. Risteily alkaa.
Päivä 2
Rouen. Lisämaksullinen kaupunkikävely ”goottilaisessa ulkoilmamuseossa”.
Päivä 3
Le Havre. Kaupunkikävely satamakaupungissa Seinejoen suulla ja lisämaksullinen retki kuvankauniiseen Honfleuriin.
Päivä 4
Caudebec-en-Caux. Lisämaksullinen retki luostarireittiä pitkin ja käynti Jumiègesin ja Saint-Martin-de-Boschevillen luostareissa.
Päivä 5
Vernon. Lisämaksullinen retki Givernyyn ja käynti Monet’n talossa ja puutarhassa kuuluisine lummelampineen.
Päivä 6
Conflans – Sainte-Honorine. Kaupunkikävely. Lisämaksullinen retki tutustumaan Château de Chantillyn taidekokoelmaan sekä pariisilainen cabaret-esitys.
Päivä 7
Pariisi. Lisämaksullinen orientoiva kaupunkikierros kosmopoliittisessa Pariisissa: tärkeimmät nähtävyydet, kuten Eiffelintorni ja Champs-Élysées.
Päivä 8
Pariisi ja kotimatka.

MS Seine Comtesse

MS Seine Comtesse on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 150 matkustajalle kolmella kannella.

MS Seine Comtesse on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 150 matkustajalle.

Tilavassa aluksessa (pituus 114,3 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa, rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa tai lukea kirjastossa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin. Aluksella on 75 hyttiä, loungekahvila, kirjasto/lukuhuone ja näköalaravintola.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä, saapuminen Pariisiin. Kaupunkikierros. Risteily alkaa.

Lennämme Pariisiin ja laskeudumme kaupunkien kaupunkiin. Perille päästyämme, mikäli aikataulu sen sallii, teemme lyhyen orientoivan kaupunkikierroksen bussilla. Kierroksen jälkeen meidät kuljetetaan risteilyalukselle. Asetumme hytteihimme ja meillä on aikaa tutustua alukseen ennen kuin syömme ensimmäisen yhteisen illallisen.
Illan päätteeksi alus irtautuu laiturista ja risteily Seinellä alkaa.

Päivä 2
Rouen. Lisämaksullinen kaupunkikävely ”goottilaisessa ulkoilmamuseossa”.

Heti lounaan jälkeen saavumme elävään goottilaistyyliseen ulkoilmamuseoon Roueniin. Kaupunkia leimaavat monet kirkontornit ja vanhat puuristikkotalot. Teemme kaupunkikierroksen kävellen tässä Normandian historiallisessa pääkaupungissa. Huolimatta historiallisesta keskustasta Rouen on kaupunki täynnä vastakohtia: keskustan vanhat puuristikkotalot ja kirkot seisovat taustanaan sataman nostokurjet ja sodan jälkeen rakennetut talot. Kirjailija Victor Hugo kutsui Rouenia ”satojen tornien kaupungiksi”. Vaikka monet kaupungin rakennuksista tuhoutuivat toisessa maailmansodassa – erityisesti liittoutuneiden maihinnousussa Normandiaan – seisoo kaupungissa yhä lähes 2 000 puuristikkotaloa. Ne tekevät Rouenista erityisen viehättävän kaupungin.

Rouenissa on mahdollisuus lähteä opastetulle kaupunkikävelylle.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lue lisää kohdasta Hintatiedot.)

Päivä 3
Le Havre. Kaupunkikävely satamakaupungissa Seinejoen suulla ja lisämaksullinen retki kuvankauniiseen Honfleuriin.

Le Havre on yksi Ranskan tärkeimmistä satamakaupungeista. Sen moderni siluetti leikkaa kohti taivasta. Seinen suulla sijaitseva kaupunki kärsi kovasti toisessa maailmansodassa ja on sen jälkeen läpikäynyt merkittävän muutoksen.

 

Le Havren historia ulottuu yli 500 vuoden päähän, jolloin kuningas Francis I perusti paikalle uuden sataman. Kaupunki tuhoutui täysin pommituksissa vuonna 1944, mutta nousi tuhkasta belgialaisen arkkitehdin Auguste Perret’n johdolla. Perret’n ansiota on kaupungin nykyinen, modernistinen ilme betonirakennuksineen, jotka on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi.

 

Päivän retki suuntautuu maalaukselliseen Honfleurin satamakaupunkiin, joka houkutteli Monet’n ja Boudinin työskentelemään vuosikausia vangitakseen luonnonvaloa impressionistisiin maalauksiinsa. Näemme mm. Sainte-Catherine de Honfleur -kirkon. Jos kirkko on auki, pistäydymme myös sisällä.
Kirkko on Ranskan suurin puukirkko. Jos soluissasi on veneenrakentajaa, arkkitehtuuri saattaa vaikuttaa tutulta, sillä rakennettaessa kirkkoa 1400-luvun lopussa paikalliset laivanrakentajat käyttivät tekniikkaa, jonka he tunsivat. Se näkyy kirkon ulkomuodossa.
Retken aikana voi olla mahdollista (riippuu aukioloajoista) käväistä Eugène Boudin -museossa (pääsymaksu ei sisälly retken hintaan). Boudiniä pidetään impressionismin pioneerina. Boudinin isä oli merikapteeni, joten hänen aiheensa liittyivät usein mereen. Boudin oli ensimmäinen taidemaalari, joka teki luonnosta ateljeensa ja siirtyi maalaamaan ulos.

Palattuamme Le Havreen matkanjohtaja vie meidät orientoivalle kaupunkikävelylle.

(Päivän retki Honfleuriin ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lue lisää kohdasta Hintatiedot.)

Päivä 4
Caudebec-en-Caux. Lisämaksullinen retki luostarireittiä pitkin ja käynti Jumiègesin ja Saint-Martin-de-Boschevillen luostareissa.

Yön aikana asetumme laituriin Caudebec-en-Caux’ssa Normandiassa. Pieni kaupunki tunnetaan prameasta kirkostaan, jota rakennettiin 1400-luvulla ja 1500-luvun alkupuolella. Kyse on yhdestä Rouenin hiippakunnan upeimmasta kirkosta.

Päivän Albatros-retki suuntautuu luostarireitille. Jumiègesin luostari on vaikuttava todiste alueen rikkaasta keskiaikaisesta historiasta. Tämä benediktiiniläisluostari perustettiin 600-luvulla ja siitä on jäljellä majesteettiset rauniot. Luostarin kohokohta on kaksi tornia, jotka tavoittelevat taivaita kauniin vehreyden ympäröiminä. Jumièges on oiva esimerkki romaanisesta arkkitehtuurista ja kuuluisa muodostaan ja mittasuhteistaan.

Saint-Martin-de-Boschervillen luostari on samoin ainutlaatuinen romaanisen tyylin esimerkki. Luostarikirkko on yksi parhaiten säilyneistä alueella. Kirkon takana on vanha, hyvin hoidettu keittiöpuutarha. Täällä voi tutustua elämään luostarissa 1100-luvulla. Erityisesti kirkon ulkopinnan hieno muuraus on huomionarvoinen.

Molemmat luostarit antavat kiehtovan ja ajatuksia herättävän kuvan Normandian uskonnollisesta ja historiallisesta perinnöstä.

Jos et ole ostanut retkipakettia, voit viettää päivän itseksesi Caudebec-en-Caux’ssa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lue lisää kohdasta Hintatiedot.)

Illalla aluksella nautitaan ranskalaisista chansoneista. Vietämme yön laiturissa Rouenissa.

Päivä 5
Vernon. Lisämaksullinen retki Givernyyn ja käynti Monet’n talossa ja puutarhassa kuuluisine lummelampineen.

Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus lähteä retkelle lähellä Vernonia sijaitsevaan Givernyyn katsomaan taiteilija Claude Monet’n taloa. Giverny on tullut tunnetuksi maailmankuulun impressionistin Claude Monet’n kotikylänä. Taiteilija asui ja maalasi Givernyn idyllisessä ympäristössä vuodesta 1883 kuolemaansa saakka (1926). Monet hänen maalauksistaan kuvaavat yksityiskohtaisesti isoja puutarhoja talon ympärillä. Lampi Monet’n puutarhassa on ikuistettu hänen kuuluisiin lummemaalauksiinsa.

Käveleskele puutarhassa ja nauti viehättävistä maisemista. Ymmärrät pian, miksi puutarha ja lummelampi sekä ihastuttava tunnelma olivat niin iso inspiraation lähde Monet’lle. Taiteilijan kodissa on esillä kopioita hänen tunnetuimmista teoksistaan, ja saamme käsityksen hänen elämästään ja työstään.

Retki varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

Päivä 6
Conflans – Sainte-Honorine. Kaupunkikävely. Lisämaksullinen retki tutustumaan Château de Chantillyn taidekokoelmaan sekä pariisilainen cabaret-esitys.

Alus lähtee Conflans-Sainte-Honorinesta klo 13.00 ja saapuu Pariisiin klo 19.30.

Tänään on mahdollista lähteä varustamon retkelle tutustumaan Château de Chantillyn taidekokoelmaan. Château de Chantillyssa toimii Musée Conde, jonka hallussa on yksi merkittävimmistä klassisen taiteen kokoelmista Ranskassa. Teokset keräsi Aumalen herttua, Ranskan viimeisen kuninkaan Louis-Philippen poika. Kokoelmiin kuuluu teoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Raphaelilta, Poussiniltä, Delacroix’lta ja Ingres’ltä. Maalausten ja patsaiden lisäksi kokoelmaan kuuluu vaikuttava määrä käsikirjoituksia keskiajalta ja renessanssikaudelta. Chantilly on todellakin oikea taiteen aarrearkku, jolla iso on historiallinen merkitys.

Retki varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

Päivä 7
Pariisi. Lisämaksullinen orientoiva kaupunkikierros kosmopoliittisessa Pariisissa: tärkeimmät nähtävyydet, kuten Eiffelintorni ja Champs-Élysées.

Ranskan pääkaupunki on epäilemättä yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista! Vajaat 10 miljoonaa asukasta – joista yli kaksi miljoonaa asuu kaupungin keskustan alueella – tekee Pariisista myös yhden Euroopan suurimmista pääkaupungeista. Pariisi on kulttuuripääkaupunki, jolla on kadehdittava kulttuuriperintö, mutta samalla sillä on kyky alati vaikuttaa taiteeseen, kirjallisuuteen ja designiin, maailmanlaajuisesti. Tämä tulee ilmi mm. silloin, kun maailman suurimmat muotihuoneet valtaavat esiintymislavat ja kertovat, miten muun maailman tulisi pukeutua. Pariisi onkin ollut koko maailman muodin mekka aina Aurinkokuningas Ludvig XIV:n ajoista lähtien. Hyvä ruoka on Pariisin tunnusmerkki, eikä missään muualla ole yhtä monta Michelin-tähtiravintolaa kuin täällä. Nauti Pariisista myös ihastuttavassa Luxembourgin puistossa, käy katsomassa Mona Lisaa ja muita maailman kulttuuriaarteita Louvressa, aisti dekadentti tunnelma Trocaderon ja Montmartren ympäristössä, eksy Latinalaisen korttelin tai Marais’n mutkaisilla kaduilla, joilla katusoittajia säestää vilkas kaupunkielämä ja bistrot ja katukahvilat tarjoilevat valtavat määrät kreppejä ja maitokahvia.

Aamupäivän Albatros-retki on orientoiva kaupunkikierros, jonka aikana näet suosituimmat nähtävyydet, kuten Eiffelintornin ja Champs-Elyséesin.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti – lue lisää kohdasta Hintatiedot.)

Voit sen jälkeen valita, haluatko viettää loppupäivän omaan tahtiin vai osallistua varustamon ylimääräiselle retkelle Montmartren kaupunginosaan. Retkellä käydään kuuluisassa Sacré-Coeur-kirkossa. Retki varataan ja maksetaan aluksella.

Päivä 8
Pariisi ja kotimatka.

Aamiaisen jälkeen on aika poistua alukselta. Bussi noutaa meidät laiturilta. Ajamme Pariisin Charles de Gaulle ‑lentokentälle, josta lento kotia kohti lähtee.

Retkipaketti

Olemme suunnitelleet retkipaketin vain Albatros Travelin asiakkaille. Retkillä toimii oppaana suomalainen matkanjohtajamme. Paketti tulee ostaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipaketin sisältö: 

 • Rouen. Puolipäiväretki: kaupunkikävely.
 • Le Havre. Puolipäiväretki Honfleuriin.
 • Caudbec-en-Caux. Puolipäiväretki luostarireitille ja käynti Jumiègesin ja Saint-Martin-de-Boschervillen luostareissa.
 • Pariisi. Puolipäiväretki: orientoiva kaupunkikierros kosmopoliittisessa Pariisissa, tärkeimmät nähtävyydet, kuten Eiffelintorni ja Champs-Élysées.

Hinta: 188 €/henkilö

HUOMIO: Retket toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 20.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu hyttiluokan korotuksesta
 • Middle-kansi: 498€/hlö
 • Upper-kansi: 898€/hlö
Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Main-kannella: 1298€
 • Middle-kansi: 2198€
 • Upper-kansi: 3048€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • Risteily 7 yötä M/S Seine Comtesse jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä Main-kannella
 • Täysihoito risteilyllä  (ei sis. ruokajuomia), kahvi ja tee ruokailujen yhteydessä
 • Retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen hytistä
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Juomarahat jokiristeilijällä 10-13€/päivä/hlö (suositus)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita. Suosittelemme ottamaan mukaan myös kiikarit – ilman niitä monta asiaa voi jäädä näkemättä.

Kuka voi osallistua?

Matkalle osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä (esim. rullaattoria tai pyörätuolia) kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat saavat matkustaa ja majoittua vain yli 18-vuotiaan seurassa.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Ei liikuntaesteisille

Osa retkistä ja kaupunkikierroksista tehdään kävellen. Kävelemme usein myös alukselta keskustaan. Koska monien kaupunkien keskusta on suojeltu ja kadut ovat kapeita mukulakivikatuja, niihin on mahdotonta ajaa bussilla. Saamme lisäksi enemmän irti tunnelmasta ja pääsemme kokemaan kaupungin lähietäisyydeltä, kun kuljemme jalkaisin. Käytämme myös julkista liikennettä, kuten metroa ja raitiovaunua. Osallistujien on hyvä varautua siihen, että kaupunkikävelyillä, jotka kestävät 1,5–2,5 tuntia, rauhallista kävelyä tulee noin 6 km päivässä. Osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua.

Valitettavasti alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on jälleen turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Kokopäivä- ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/ranska  

Millaisia hytit ovat?

Millaisia hytit ovat?
Valoisista ja tilavista hyteistä (noin11–14 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, lämmitys/ilmastointi, hiustenkuivain, tallelokero sekä tv. Hytissä on myös kylpyhuone, jossa wc ja suihku.

Main deck -kansi
Ulkohytti, pieni ikkuna, jota ei voi avata. Sijainti Main deck -kannella (alin matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta. Noin 11 m2.

Middle deck -kansi
Ulkohytti, iso ikkuna (ei voi avata). Sijainti Middle deck -kannella (keskimmäinen matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta. Noin 14 m2

Upper deck -kansi
Ulkohytti, jossa iso näköalaikkuna. Sijainti Upper deck –kannella (ylin matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta. N. 14 m2.

Laivayhtiöllä on oikeus korottaa matkustajan hyttiluokkaa alukselle saapuessa (Main- ja Middle-deck). Albatros Travel ei vaikuta näihin mahdollisiin hyttiluokan korotuksiin.  

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Etäisyydet Seinellä ovat suhteellisen lyhyitä. Tästä syystä emme ole liikkeellä koko aikaa, kun olemme aluksella. Se antaa meille mahdollisuuden nousta maihin ja lähteä omatoimisille seikkailuille.

Moottorin äänet 

Liikumme jokiristeilyllä moottoroidulla aluksella, joten matkan aikana kuuluu väistämättä moottoreiden ääntä – erityisesti laivan liikkuessa ja kulkiessa sulkujen läpi. Mitä lähempänä hytti on aluksen moottoreita, sitä enemmän äänet kuuluvat. Jos olet erityisen herkkä äänille, suosittelemme varaamaan hytin aluksen ylemmiltä kansilta.

Laituripaikka

Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat meidän aluksemme kautta.

Aina kun mahdollista, yritämme saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei aina onnistu. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on oikeus siirtää aluksemme muualle jopa vain pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja