Ranska

Matkailijoiden kestosuosikkina säilyy ihana Ranska. Pääkaupunki Pariisi on vastarakastuneiden kaupunki: Eiffel-tornin edustalla, Pont-Neufin sillalla ja Seine-joen rannalla parveilee suloisia pariskuntia, jotka nauttivat suurkaupungin romanttisesta tunnelmasta. Pariisissa voi helposti viettää aikaa, sillä nähtävyyksiä on paljon. Notre Damen katedraali, Louvre, Riemukaari, Saint-Chapelle ja Sacré-Coeur kuuluvat Eiffel-tornin ohella kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Matkan aikana kannattaa nauttia täysin sydämin niin tunnelmasta kuin erinomaisesta ranskalaisesta gastronomiastakin. Miltä kuulostaisi piknik Seinen penkereillä?

Asukasluku 63 milj.
Pääkaupunki Pariisi
Kieli Ranska
Lipun historia alkaa Ranskan vallankumouksesta. Punainen ja sininen väri juontavat juurensa Pariisin kaupungin lipusta.
Tiesitkö, että...
Ranska on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista? Maahan saapuu joka vuosi yli 80 miljoonaa vierailijaa.
Riemukaaren liikenneympyrään johtaa 12 tietä, joista kuuluisin on Avenue des Champs-Élysées.

Pariisi

Ranskan ja Île-de-Francen alueen pääkaupungissa Pariisissa on noin 12 miljoonaa asukasta, joista noin kaksi miljoonaa asuu aivan kaupungin keskustan alueella. Kaupungin runsasta kulttuuriperintöä on helppo kadehtia. Pariisi tunnetaan myös muodin mekkana, itse asiassa jo aurinkokuningas Ludvig XIV:n ajoilta asti. Joka vuosi maailman tunnetuimmat muotitalot marssittavat catwalkeille seuraavien vuosien suurimpia trendejä. Jos haluat sukeltaa muodin maailmaan, lähde tutkimaan Champs Elysées’n designerputiikkien valikoimaa tai suuntaa suuriin tavarataloihin, joista tunnetuimpia ovat Printemps ja Gallerie Lafayette. Jälkimmäisessä pääset myös nauttimaan herkuista Lafayette Gourmet’n tarjottimien äärellä. Valon kaupungissa kukoistaa muodin lisäksi myös gastronomia. Missään muussa kaupungissa ei ole yhtä paljon Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita kuin Pariisissa.

Kun herkut on herkuteltu ja muodin seuraavat tuulet selvitetty, voit lähteä kävelylle esimerkiksi Luxembourgin puistoon tai Montmartrelle. Unohdu Latinalais- ja Le Maraisin idyllisiin kortteleihin nauttimaan aidosta ranskalaisesta tunnelmasta. Tilaa kuppi café au laitia ja tuore croissant jossakin kaupungin lukuisista kahviloista ja tee visiitti Louvren museoon, jossa Mona Lisa arvoituksellisesti hymyilee. Pariisin keskustan ulkopuolellakin on paljon nähtävää. Tee päiväretki vaikkapa Versaillesiin.

Pohjois-Ranska

Normandiassa ja Rouenissa pääset historiallisten tapahtumien näyttämölle. Tasangot ja entisaikojen kulkuväylät johdattavat niin viikinkien jalanjäljille kuin toisen maailmansodan taistelutantereillekin. Tutustu Le Havreen, yhteen Euroopan suurimmista satamista, ja vaikuttavaan kahden kilometrin pituiseen Le Pont de Normandie -siltaan. Jatka rannikkoa pitkin Calaisiin ja Boulogneen tai rentoudu jossakin rannikon monista pikkukaupungeista.

Keski-Ranska

Monelle Pariisi tai pohjois-osien rannikko ovat Ranskan matkan pääkohteet, mutta maan keskiosia ei kannata sivuuttaa. Maalaisidyllistä pääset nauttimaan Provencessa ja viininvalmistusta voit seurata Bordeauxissa ja Bourgognessa. Talviurheilusta kiinnostuneille tarjoillaan oiva mahdollisuus nauttia laskettelusta Ranskan Alpeilla.

Etelä-Ranska

Matka Ranskan eteläosiin vie viinien, ruuan ja kulttuurin kehtoon; Rhônenlaaksoon. Sveitsissä ja Ranskassa virtaava Rhônejoki on historiallisesti tärkeä joki, joka kiemurtelee Ardèchen, Drômen, Gardin ja Vauclusen alueilla. Joen varrella on linnoituksia, keskiajalla perustettuja kaupunkeja ja vaikuttavaa arkkitehtuuria, kuten Pont du Gard, Avignonin silta ja Grignanin renessanssilinna. Etelä-Ranskan rannikko ja erityisesti St. Tropez houkuttelevat paikalle myös jetset-elämästä nauttivia ja heidän upeita huvipursiaan. Elokuvatähtiin voit törmätä Cannesissa, jossa järjestetään vuosittaiset elokuvajuhlat. Monikulttuurinen ja värikäs Marseilles, Ranskan toiseksi suurin kaupunki, on tunnettu erityisesti satamastaan. Etelä-Ranskasta on helppo lähteä Pyreneille, Andorraan ja Baskimaalle, joissa vaelluksesta pitävät voivat testata eri vaativuustason reittejä.

Matkat­Ranskaan

 • Normandia, Bretagne ja Mont-Saint-Michel – Ranska

  Koe Ranska siellä, missä maa yhtyy mereen ja missä kukkatarhat, calvados ja meren suudelmat; osterit kohtaavat.

  3,8
  • 03-09-2024
  • 7 päivää
  • 1.648€
  Helsingistä
 • Champagne ja Bourgogne - Ranska

  Koe kaksi Ranskan kuuluisinta viinialuetta, tukikohtinamme Reims ja Dijon. À votre santé!

  3,9
  • 2 lähtöä
  • 5 päivää
  • Alkaen 1.198€
  Helsingistä
 • Churchillin matkassa Normandiassa

  Englannin kanaalin yli Portsmouthista Normandiaan! Matkan varrella historian jykevää havinaa, merkittäviä muistoja ja kepeää ranskalaista viehätysvoimaa.

  4,1
  • 07-06-2024
  • 7 päivää
  • 1.648€
  Helsingistä
 • Risteily Rhône- ja Saônejoella - Ranska

  Rentouttava risteily Etelä-Ranskan kauneimmilla seuduilla Bourgognessa ja Provencessa.

  4
  • 11-09-2024
  • 8 päivää
  • 1.948€
  Helsingistä
Jaa tämä sivu