Mongolia – Tšingis-kaanin jäljillä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Taigan tuoksuja, arojen kaihoa, villihevosia ja nomadien lämmintä vieraanvaraisuutta. Tämä on Sinisen taivaan maa!

Kiertomatka tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nauttia Mongolian kulttuurista ja upeasta luonnosta. Teemme laajan kierroksen: Siperian taigalta loputtomille ruohoaroille, suolajärville, korkeille vuorille ja Gobin autiomaahan, jonka eläimistö on kuivuudesta huolimatta rikas ja jossa voi ihailla uskomattomia geologisia muodostelmia. 

Käymme Ulan Batorin parhaissa museoissa, pääsemme seuraamaan läheltä nomadeja ja saamme monta tilaisuutta tutustua heidän erikoiseen elämäntapaansa. 

Nomadit ovat hyvin vieraanvaraisia ja kutsuvat mielellään kaikki mukaan, joten saamme käsityksen heidän elämäntavastaan ja pääsemme katsomaan heidän asumuksiaan sekä maistamaan käynyttä tammanmaitoa ja muita paikallisia herkkuja. 

Majoitumme pääasiassa sertifioiduissa ger-leireissä (ger = paimentolaisten perinteinen pyöreä huopateltta, jota turkkilaiskansat kutsuvat nimellä jurtta).

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Mongolian tugrik

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Ulan Batoriin - kaupunkikierros, mm. Mongolian kansallismuseo ja Itsenäisyyden aukio
Päivä 3
Ulan Bator - Gandan-luostari ja Bogd-kuninkaan palatsi
Päivä 4
Ulan Bator – Tereljin kansallispuisto ja jättimäinen Tšingis-kaanin patsas
Päivä 5
Tereljin kansallispuisto - Bayangobi - majoittuminen ger-leiriin ja omaa aikaa
Päivä 6
Bayangobi – Karakorum - Tšingis-kaanin pääkaupunki ja Erdenne Zuu -luostari
Päivä 7
Karakorum - Hustain kansallispuisto - Hustain Nuruun villihevoset
Päivä 8
Ulan Bator - omaa aikaa ja jäähyväisillallinen
Päivä 9
Ulan Bator - Helsinki

Hotelli

Khuvsgul Lake Hotel

 • 80 huonetta
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • 2 ravintolaa
 • Hissi
 • Spa
 • 3 minuutin kävelymatka Central Towerille

Khusvgul Lake hotel avattiin vuonna 2016. Hotellissa on 24 kerrosta ja 80 huonetta. Ravintola, kuntosali ja spa. Hotellin kattoterassin ravintolasta on hienot näkymät kaupunkiin. Kaikissa huoneissa on oma wc, suihku, sateliitti-tv ja Wifi.

Lue lisää: http://www.khuvsgullakehotel.mn/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Bayalag Camp Resort

 • 40 ger-jurttaa, yhteiset wc- ja suihkutilat
 • Ravintola, jossa on paikat 150 hengelle
 • 55 km Ulan Batorista
 • 10 km Tereljin kansallispuistosta

Bayalag Camp sijaitsee lähellä Tereljin kansallispuistoa. Leiri sijaitsee keskellä kaunista luontoa ja sitä ympäröivät vuoret ja kumpuileva maasto. Kaikki ger-jurtat ovat kahdelle hengelle. Wc- ja suihkutilat ovat erillisissä gereissä.

Lue lisää: https://bayalag-resort-hotel.business.site/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Bayangobi resort

 • 40 ger-jurttaa, yhetiset wc ja suhkutilat
 • Ravintola, jossa paikat 80 hengelle
 • Rakennettu 1992
 • 270 km länteen Ulan Batorista

Bayangobi resort sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, lähellä on hiekkadyynejä ja pieni joki. Kaikki ger-jurtat ovat kahdelle hengelle ja ne on sisutettu yksinkertaisesti, paikalliseen tyyliin. Yhteiset wc- ja suihkutilat ovat erillisissä gereissä.

Lue lisää: http://bayangobitour.com/bayangobi-resort
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Munkhtenger Ger Camp

 • 40 ger-jurttaa, yhteiset wc- ja suihkutilat
 • Ravintolassa paikat 80-120 hengelle
 • Rakennettu 2007
 • 2 km Karakorumista ja Erdenne Zuun luostarista
 • 135 km Ulan Batorista länteen

Munkhtenger Ger camp sijaitsee lähellä Karakorumia ja on yksi Mongolian suosituimmista ger-leireistä. Leiri on yksi harvoista, joissa on toimiva Wifi-yhteys. Kaikki ger-jurtat ovat kahdelle hengelle ja sisustettu yksinkertaisesti, paikalliseen tyyliin. Yhteiset wc- ja suihkutilat ovat erillisissä gereissä.

Lue lisää: http://besttouristcamp.com/en
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Khustai Ger Camp

 • Khustai Ger camp
 • 31 ger-jurttaa, yhteiset wc- ja suihkutilat
 • Ravintola, jossa on paikat 60 hengelle
 • 100 km Ulan Batorista länteen

Khustai Ger camp on lähellä Khustain Nuruun kansallispuistoa ja tarjoaa mainiot puitteet luonnosta ja ratsastuksesta nauttimiseen. Kaikki ger-jurtat ovat kahdelle hengelle ja sisustettu yksinkertaisesti, paikalliseen tyyliin. Yhteiset wc- ja suihkutilat ovat erillisissä gereissä.

Lue lisää: http://besttouristcamp.com/en
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yksittäisillä lähtöpäivillä voimme käyttää samantasoista Moltsog Els-leiriä. 

Lue lisää: http://www.mongoliagercamps.net/home/campview/moltsog_els_ger_camp

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.398€
Helsinki
2.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme Helsingistä Ulan Batoriin, Mongoliaan. Välilasku Moskovassa.

Päivä 2
Saapuminen Ulan Batoriin - kaupunkikierros, mm. Mongolian kansallismuseo ja Itsenäisyyden aukio

Kuten puolet Mongolian väestöstä, myös Ulan Bator on nomadi. Mongolian pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki on nimittäin vaihtanut paikkaa melkein 20 kertaa viimeisten 350 vuoden aikana, kunnes asettui nykyiselle paikalleen Tuuljoen varrelle Bogd Khan -vuoren juurelle. Vaikka Mongolia on 36 kertaa Tanskan kokoinen, asukkaita maassa on vain noin 2,7 miljoonaa. Neljännes väestöstä asuu pääkaupungissa Ulan Batorissa.

Ulan Bator on täynnä vastakohtia, jotka kuvastavat elämää Mongoliassa. Yhtäällä on moderni suurkaupunki hienoine ravintoloineen ja hyvin varusteltuine ostoskeskuksineen, toisaalla näkee nomadien ratsastavan läpi kaupungin pukeutuneina perinneasuihin. Ulan Bator on ikkuna muualle Mongoliaan ja lähtöpiste matkallemme ”Sinisen taivaan maassa”.

Maahantulomuodollisuuksien jälkeen bussi vie meidät keskustahotelliin. Lyhyen lepohetken ja virkistävän suihkun jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle.

Aloitamme lounaalla eräässä kaupungin hyvistä ruokapaikoista, ja jatkamme sitten kansallismuseolle, joka esittelee kronologisessa järjestyksessä Mongolian varsin mielenkiintoista historiaa. Näyttelyt on laitettu mallikkaasti esille englanninkielisine esittelyteksteineen. Erityisesti erilaisia pukuja esittelevä osasto on hieno.

Seuraava kohteemme on Tšingis-kaanin aukio (aikaisempi nimi oli Sukhbaatar, Itsenäisyyden aukio), Mongolian vallan keskus. Aukion ympärillä sijaitsee mm. rakennus, jossa Mongolian hallitus kokoontuu, pörssi ja kansallispankki. Katselemme lähemmin Tšingis-kaanin ja Kublai-kaanin patsaita, Nämä kaksi Mongolian historian tärkeintä hahmoa esittäytyvät meille ensimmäistä kertaa.

Syömme yhteisen illallisen lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa.

Päivä 3
Ulan Bator - Gandan-luostari ja Bogd-kuninkaan palatsi

Virkistävien yöunien jälkeen jatkamme kaupunkikierrosta Ulan Batorissa. Aloitamme tiibetinbuddhalaisesta Gandantegchinlen-luostarista (kutsutaan myös Gandan-luostariksi). Se tunnetaan erityisesti 27 m korkeasta patsaasta, jonka Dalai-lama vihki vuonna 1996. Kyse on Mongolian suurimmasta luostarista, jota ei tuhottu kommunistisella kaudella. Luostari on toiminut vuodesta 1838 ja nousi uuteen kukoistukseen vuonna 1990. Nykyään siellä elää noin 500 munkkia. Syömme lounaan tyypillisessä mongolialaisessa noutopöytäravintolassa. Ravintolassa asiakkaat valmistavat oman ruokansa pöydissä, joiden keskellä on grilli.

Iltapäivä vietetään kauniissa Bogd-kuninkaan palatsimuseossa, joka tunnetaan myös Talvipalatsina. Se on rakennettu vuonna 1903 ja koostuu kuudesta temppelistä. Paikka toimi Mongolian viimeisen kuninkaan, Bogd-kaanin, talviasuntona. Hän asui palatsissa kuningattaren kanssa 20 vuotta. Bogd-kaani tunnettiin myös kahdeksantena elävänä Buddhana eli kolmanneksi korkeimpana lamana dalai-laman ja panchen-laman jälkeen. Kun Bogd-kaani kuoli vuonna 1924, palatsi muutettiin museoksi. Se on yksi harvoista temppeleistä, joita ei tuhottu Neuvostoliiton toimesta. Temppelit ja pagodit ovat arkkitehtonisesti loistokkaita ja useimmat on maalattu vihreällä ja syvänpunaisella. Katot ovat monimutkaisia rakennelmia kaiverruksineen ja pienine lohikäärmehahmoineen.

Yksi rakennuksista on tyyliltään venäläinen ja maalattu keltaisella ja valkoisella. Se on itse Talvipalatsi: tyyliltään yksinkertaisempi, varustettu huonekaluilla, kullatuilla Buddha-patsailla, maalauksilla ja muilla esineillä, joita käytettiin uskonnollisissa seremonioissa. Nähtävillä on myös valtaistuin, jota kuningaspari käytti virallisissa tilaisuuksissa, sekä vaatteita, henkilökohtaisia esineitä ja kuvia. Esillä on lumileopardin nahoista tehty ger sekä kuninkaan henkilökohtainen kokoelma täytettyjä lintuja ja nisäkkäitä. Jatkamme kierrosta kaupungin laidalla sijaitseville harjanteille, joilta on upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Mikäli aikaa on, käymme yhdellä kaupungin toreista, jolta voi ostaa edullisesti kashmirvillaa.

Illallinen nautitaan yhdessä kaupungin monista ruokapaikoista.

Päivä 4
Ulan Bator – Tereljin kansallispuisto ja jättimäinen Tšingis-kaanin patsas

Ulan Batorista ajamme itään pitkin asvaltoituja teitä. Määränpäämme on Tereljin kansallispuisto, joka sijaitsee Siperian taigametsien eteläisessä osassa. Matkan varrella pysähdymme ihailemaan Tšingis-kaanin 40 m korkeaa patsasta. Legendan mukaan täältä Tšingis-kaani löysi kultaisen piiskan. Patsaan jalustassa on museo ja näytillä on 36 patsasta, jotka symboloivat muita kaaneja Tšingis-kaanista Lengdis-kaaniin.

Jatkamme matkaa Tereljin kansallispuistoon. Täällä pääsee kokemaan taigan mystisen luonnon ja sen raikkaat tuoksut, valtavasti erilaisia metsäkukkia ja kauniita kalliomuodostelmia, joista osa muistuttaa eläintä tai ihmistä. Metsässä elää mielenkiintoisia eläimiä ja se antaa kävijälle hyvän käsityksen Siperian taigan luonnosta. Vierailemme erään nomadiperheen luona ja saamme kuvan siitä, kuinka Mongolian nomadit ovat eläneet vuosituhansien ajan näillä loputtomilla aroilla avaran taivaan alla. Halukkaat pääsevät myös ratsastamaan.

Yöpyminen Tereljin kansallispuistossa mökeissä tai ger-leirissä.

Päivä 5
Tereljin kansallispuisto - Bayangobi - majoittuminen ger-leiriin ja omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Bayangobia, joka sijaitsee pohjoisessa Gobin maakunnassa. Pääkaupungista lähdettyämme aro avautuu ja tarjoaa avarat näkymät vuorille ja ruohopeitteisille kentille, joilla näkyy hevos- ja jakkihärkälaumoja. Täällä näkee nomadeja heidän kesäasunnoissaan, perinteisissä gereissä (pieni pyöreä huopateltta). Tämä on Mongoliaa!

Saavuttuamme perille ja asetuttuamme taloksi ger-leiriin saat mahdollisuuden ottaa kuvia kauniista ympäristöstä ja katsella kasveja. Voit myös kokeilla ratsastusta ja kokea luonnon hevosenselästä käsin. Lisäksi on mahdollista tehdä kevyt kävelyretki ja katsella välillä taivaalle: lentävä lohikäärme, kuten kiinalaiset partakorppikotkaa kutsuvat, elelee laakson vuortenpuoleisessa osassa. Ehkä näemme myös siperianalppikauriin, joka etsii ravintoa jyrkimmiltä seinämiltä.

Yöpyminen Bayangobin ger-leirissä.

Päivä 6
Bayangobi – Karakorum - Tšingis-kaanin pääkaupunki ja Erdenne Zuu -luostari

Aamiaisen jälkeen ajamme noin 100 km määränpäänämme eräs matkan kohokohdista, Tšingis-kaanin kuuluisa pääkaupunki Karakorum, joka on yksi maapallon myyttisistä nähtävyyksistä. Se on Unescon suojelema. Täällä sijaitsi mongolien valtakunnan pääkaupunki 1235–1260. Tšingis-kaanin aikaan ei rakennettu pysyviä rakennuksia, vaan kaupunki oli iso telttakylä. Vasta hallitsijan kuoltua 1227 alettiin rakentaa pysyvämpiä rakennelmia.

Nykyään entisen pääkaupungin raunioita löytyy kaikkialta kaupungista. Yksi tärkeistä nähtävyyksistä on Erdenne Zuu -luostari. Tämä Mongolian ensimmäinen buddhalaisluostari rakennettiin vuonna 1586 entisen pääkaupungin raunioille. Luostarialueella oli alunperin 60–100 temppeliä, sinne oli pystytetty noin 300 geriä ja alueella asui 1 000 munkkia. Nykyään jäljellä on kolme temppeliä. Kierrämme temppelialueella ja katselemme lähemmin rakennuksia. Käymme myös vasta avatussa Karakorum-museossa, joka antaa hyvän kuvan elämästä Keski-Mongoliassa.

Orkhonlaakson luonto luo kauniit puitteet majapaikallemme Munkh Tengerin ger-leirille.

Päivä 7
Karakorum - Hustain kansallispuisto - Hustain Nuruun villihevoset

Lähdemme aamulla kohti itää ja Hustain Nuruun kansallispuistoa, joka sijaitsee tyypillisellä metsäarolla. Paikka tunnetaan kauniista maisemista ja rikkaasta eläinmaailmasta. Kuuluisin puisto on przewalskinhevosista. Kyse on harvinaisesta ja uhanalaisesta villihevosen (Equus ferus) alalajista, joka on elänyt Keski-Aasian aroilla. Jossakin vaiheessa laji oli kuollut sukupuuttoon luonnossa, mutta nyt hevosia on palautettu eläintarhoista luontoon niiden alkuperäiselle alueelle Mongoliaan. Villihevosen mongoliankielinen nimi on ”takhi”. Nimi przewalskinhevonen viittaa venäläiseen maantieteilijään ja tutkimusmatkailijaan Nikolai Prževalskiin, joka ensimmäisiä hevosta kuvanneita. Prževalski teki tutkimusmatkoja Mongoliaan ja läntiseen Kiinaan. Osa tutkijoista uskoo, että takhi oli hevonen, jota Aleksanteri Suuri tavoitteli matkallaan itään – kiinalaisten lentävä hevonen.

Kevyellä kävelyretkellä pääsemme näkemään kauniit hevoset, jotka liikkuvat pensaiden ja puiden keskellä. Hyvällä tuurilla näemme myös kauniin amurinhaukan, joka matkustaa vuosittain uskomattoman matkan pesimäpaikaltaan Mongoliasta talvehtimispaikkaansa eteläisessä Afrikassa.

Yöpyminen ger-leirissä.

Päivä 8
Ulan Bator - omaa aikaa ja jäähyväisillallinen

Palaamme aamiaisen jälkeen Mongolian nykyiseen pääkaupunkiin Ulan Batoriin, jossa loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

Kaupungissa on paljon nähtävää. Kansallismuseon pysyvä näyttely on aina näkemisen arvoinen. Museo esittelee perinteisiä mongolialaisia pukuja, aseita ja koruja. Museossa on myös laaja Tšingis-kaanin valtakuntaa esittelevä näyttely. Esillä on lisäksi buddhalaisia esineitä, kuten kuuluisa ganlin-torvi, joka on tehty ihmisen reisiluusta ja jota buddhalaiset munkit käyttivät henkien poismanaamiseen. Jos pieni retki kaupungin ulkopuolelle kiinnostaa, voi käydä Zaisan-muistomerkillä, jonka kommunistit rakensivat toisessa maailmansodassa kaatuneitten muistoksi. Muistomerkiltä on hienot näkymät yli Ulan Batorin. Zaisan-kukkulan juurella sijaitsee Buddha-puisto, jossa myös kannattaa käydä.

Kokoonnumme myöhemmin päivällä ja kävelemme yhdelle kaupungin teattereista. Pääsemme kuuntelemaan yhtä näytäntökauden kansanmusiikkikonserteista. Esitykset vaihtelevat, mutta koostuvat tyypillisestä mongolialaisesta kansanmusiikista ja/tai -tanssista. 

Yöpyminen hotellissa Ulan Batorissa.

Päivä 9
Ulan Bator - Helsinki

Aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
248€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Ulan Bator – Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa, päivät 2-3 sekä 8
 • Majoitus jaetussa kahden hengen jurtassa ger-leirissä, päivät 4-7
 • Täysihoito, päivät 2-8 (ei sis. lounasta päivänä 8)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta ja jurtasta
 • Lisämaksulliset jurtat Tereljin kansallispuistossa ja Karakorumissa, 190€/hlö/jurtta
 • Viisumi Mongoliaan, 140€/hlö (lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 60 USD/hlö, suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Tarvitset Mongoliaan viisumin. Albatros hoitaa viisumihakemuksen puolestasi. Lähetämme matkan varanneille erilliset tarkemmat ohjeet, miten toimia ja mitä tietoja tarvitsemme. 

Viisumin hinta on 140€/hlö ja se anotaan aikaisintaan kolme kuukautta ennen matkan lähtöpäivää. 

 

 

Liikkuminen Mongoliassa

Noin 6 % Mongolian 47 000 km pitkästä tieverkostosta on asvaltoitu, loput on sorateitä tai maastoautoreittejä. Ulan Batorin ulkopuolella ei ole paljon liikennettä, ja ajomatkat ovat siksi hyvin leppoisia. Kaikki kuljetukset tapahtuvat bussilla tai minibussilla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Pukeutuminen

Pakkaa mukaan lämmintä vaatetta leirissä yöpymistä varten. Tuulitakki, vaelluskengät, aurinkosuojavoidetta, aurinkolasit ja taskulamppu kannattaa ottaa mukaan.

Yöpymiset

Ulan Bator: 4 yötä
Tereljin kansallispuisto: 1 yö
Bayan Gobi: 1 yö
Orkhonlaakso (Karakorum): 1 yö
Hustainin kansallispuisto: 1 yö

Ajomatkat

Päivä 2: noin 30 km

Päivä 3: 30 km

Päivä 4: 150 km

Päivä 5: 330 km

Päivä 6: 100 km

Päivä 7: 280 km

Päivä 8: 120 km

Päivä 9: 20 km

Majoittuminen

Majoitus

Ulan Batorissa majoitumme hotelliin. Muissa yöpymiskohteissamme majapaikat ovat sertifioituja ger-leirejä, joissa majoitutaan nomadien perinteisiin pyöreisiin huopatelttoihin. Taso voi olla yhtä hyvä tai jopa parempi kuin paikallisissa hotelleissa. WC ja kylpyhuone sijaitsevat omassa rakennuksessaan tai erillisessä gerissä, mutteivät aina vastaa länsimaisia standardeja, mikä ei kuitenkaan ole millään tavalla kauhistuttavaa seikkailunhaluiselle matkailijalle, joka haluaa kokea Mongolian mahtavuuden.

Osassa leireistä on mahdollista lisämaksusta varata tasokkaampi ger-jurtta. Näissä jurtissa on oma wc ja suihku. Suosittelemme varaamaan lisämaksulliset jurtat myynnistämme viimeistään 60 päivää ennen matkan lähtöpäivää. 

Lisämaksu on 190€/henkilö/jurtta. Rajallinen määrä, Albatros Travel ei voi taata saatavuutta.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja