group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Maltan ja Gozon saarilla ja tutustut joihinkin maailman vanhimmista ja vaikuttavimmista kulttuurihistoriallisista aarteista.

Malta on kiehtonut mm. Odysseusta, Paavalia, arabeja ja ristiretkeläisiä. Matkamme tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua tähän monipuoliseen saareen. Pieni valtio tarjoaa taivaansinisen Välimeren ympäröimiä upeita rantoja, mutta myös joitakin maailman vaikuttavimmista kulttuurihistoriallisista kohteista. Teemme kävelyretken Maltan kauniissa luonnossa. Harvat tietävät, että Maltalla on raunioita, jotka ovat vanhempia kuin pyramidit. Lisäksi saarella on monia upeita katedraaleja, jättimäisiä esihistoriallisia kalliotemppeleitä, isoja linnoituksia ristiretkien ajoilta ja Unescon suojelema pääkaupunki Valletta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Malta
Päivä 2 Kaupunkikierros Unescon suojelemassa Vallettassa, Suurmestarin palatsi
Päivä 3 Vierailu Hagar Qimin megaliittitemppelissä, Sinisessä luolassa ja Marsaxlokkin kalastajakylässä
Päivä 4 Mostan rotundakirkko, Pyhän paavalin luola, keskiaikainen Mdina, paikallisia käsitöitä ja San Antonin puutarha
Päivä 5 Kokopäiväretki Gozon saarelle - Victorian linnoitus ja Xlendinlahti
Päivä 6 Omaa aikaa
Päivä 7 Historiallinen Vittoriosa, pieniä maalaiskyliä, rantakallioita ja kävelyretki (6–8 km).
Päivä 8 Lento Helsinkiin

Hotelli

Qawra Palace Hotel

Quawra Palace Hotel on virallisesti neljän tähden hotelli. Meidän mielestämme sen oikeampi luokitus on 3+. Hotellissa on kiva ravintola ja sen viihtyisästä ulkoilmakahvilasta on upeat näkymät yli Salinan lahden. Hotellissa on lisäksi mm. baari, pizzeria, ulko- ja sisäuima-allas, sauna ja poreamme. Keskeinen sijainti yhdellä Maltan suosituimmista alueista St. Paul’s Bayssa, Bugibbasta etelään, takaa sen, että ravintolat, viinibaarit, kaupat ja pankkiautomaatit ovat heti käden ulottuvilla. Kaikki tämä yhdessä hotellin mukavan, rennon ja ystävällisen tunnelman kanssa tekevät oleskelusta Maltan kultaisella saarella varmasti onnistuneen.

Hotellissa on 392 huonetta ja 8 kerrosta. Me majoitumme Inland view -luokan kahden hengen huoneisiin. Huoneista on näkymät hotellin sisäpihalle, jossa on palmuja ja minigolfrata. Pientä lisämaksua vastaan on mahdollista majoittua huoneeseen, josta on merinäköala. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone/wc, ilmastointi, tv, hiustenkuivain ja minijääkaappi. Huoneen varustukseen kuuluu vedenkeitin ja kupit, kahvia, maitoa yms. voi ostaa hotellin kaupasta. Hotellissa on ilmainen langaton internetyhteys. Tallelokeron huoneessa saa käyttöön 20 €:n panttia vastaan. Pantti palautetaan tallelokeron avainta vastaan.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.048€
Helsinki
Hotel Qawra Palace
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Malta

Maltan saarivaltio koostuu kolmesta asutetusta saaresta, Maltasta, Gozosta ja Cominosta. Viimeksi mainitulla asuu kuitenkin vain kourallinen ihmisiä. Vaikka Malta on moderni eurooppalainen valtio, sen on onnistunut säilyttää romanttinen ajattomuus, joka ei pohjaudu pelkästään ritaritarinoihin. Maaseudulla italialainen arkkitehtuuri sekoittuu englantilaisiin punaisiin postilaatikoihin ja puhelinkoppeihin. Maltan kaunis pääkaupunki Valletta on peräisin 1500-luvulta. Kaupunkiin on viime vuosina noussut Renzo Pianon suunnittelemia rakennuksia, kuten parlamenttitalo ja konserttiareena, joka on rakennettu entisen oopperatalon raunioiden päälle. Erityisesti Gozon saarella voi maaseudulla yhä törmätä hevosvankkureihin, ja mahtavien roomalaiskatolisten kirkkojen tornit kohoavat pienten maalaiskylien ylle. Romanttisen ajattomuuden tunnelmaa voimistaa kultainen valo, jossa saarivaltio kylpee vuoden ympäri. Kultainen valo heijastuu Välimerestä, joka ei ole milloinkaan kaukana, ja sulautuu alueelle tyypillisiin keltaisiin kalkkikivitaloihin.

Monet kansat, jotka ovat aikojen kuluessa hallinneet Maltaa johtuen saaren strategisesti tärkeästä sijainnista, ovat luonnollisesti jättäneet jälkensä saarelle. Maltalaiset itse ovat lämminhenkisiä, helposti lähestyttäviä ja huumorintajuisia. Johtuen maan menneisyydestä Britannian siirtomaana maltalaisiin on iskostunut brittiläinen kohteliaisuus ja kuiva huumori, jotka yhdistyvät etelämaalaisten tulisuuteen. Puhuttu kieli kuulostaa arabialta, mutta on sekoitus italiaa, ranskaa ja englantia. Ruoassa on sisilialaisen ja Lähi-idän keittiön piirteitä, jotka yhdistyvät miellyttävällä tavalla paikallisiin raaka-aineisiin, kuten kaniiniin ja hunajaan. Historia on saarivaltiossa kaikkialla läsnä. Se näkyy jopa pienissä kalastusveneissä, joiden keulaan on maalattu silmät, kuten tekivät muinaiset foinikialaiset esi-isät tuhansia vuosia sitten. Maalatut silmät suojelivat ”pahalta silmältä” eli kiroukselta.

Laskeuduttuamme Maltan pääsaarelle ajamme hotellille ja asetumme huoneisiimme.

Päivä 2
Kaupunkikierros Unescon suojelemassa Vallettassa, Suurmestarin palatsi

Maltan pääkaupunki Valletta on yksi harvoista asutuista kaupungeista, joiden alkuperäinen asemakaava on täysin säilynyt. Kaupungin rakensi Johanniittain ritarikunta linnoituksekseen Maltan piirityksen jälkeen vuonna 1565. Vain viidessä vuodessa paikalle nousi linnoituksia, kirkkoja, kokoontumispaikkoja ritarikunnalle ja 2 000 yksityistä kotia. Valletta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Alueella on kokonaiset 320 historiallista muistomerkkiä.

Nykyään kaupungissa kokoontuu maan hallitus. Vallettassa on helppo kulkea ja siellä törmää vähän väliä viehättäviin kujiin ja aukioihin sekä kauppoihin, jotka näyttävät samalta kuin Britanniassa 1930-luvulla.

Kaupunkikierros alkaa Suurmestarin palatsista, joka rakennettiin alunperin 1500-luvulla ja joka toimi ensin Johanniittain ritarikunnan suurmestarin päämajana, sittemmin englantilaisen kuvernöörin residenssinä Maltan siirtomaakaudella (1814–1964). Nykyisin rakennuksessa kokoontuu parlamentti ja se toimii myös presidentin virka-asuntona.

Katselemme kaunista kaupunkia jalkaisin. Halukkaat voivat käydä Johannes Kastajalle omistetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa. Vaihtoehtoisesti voit istahtaa alas ja nauttia kupposen kahvia tai virvokkeita auringonpaisteesta nauttien. (Sisäänpääsymaksu katedraaliin n. 15 €.)

Katedraali rakennettiin 1573–1578 johanniittojen luostarikirkoksi. Kirkko on sisältä vaikuttava barokin ajan taiteen ja arkkitehtuurin esimerkki: Jokainen seinä ja tolppa on runsaasti koristeltu, Maltan risti ja vaakuna näkyvät missä tahansa päin kirkkoa seisookin. Lattia on kuin pitkä ja värikäs marmorinen räsymatto; lähemmin tarkasteltuna kyse on marmorisista hautakivistä, joista jokainen kertoo tarinan ritarin elämästä. Katedraalissa on myös Caravaggion kuuluisa maalaus Johannes Kastajan mestaus. Kyse on maailmankuulusta mestariteoksesta, joka tuntuu melkein imaisevan katsojan sisään maalaukseen. Maltalaiset ovat katolilaisia, ja kirkkovierailuilla tulee muistaa olla kunnioittavasti pukeutunut. Sortsit, lyhyet hameet ja hihattomat paidat ovat kiellettyjä.

Vallettan-kierroksen päätteeksi nautimme maisemista, jotka aukeavat Upper Barrakka Gardensin upeasta puutarhasta, joka perustettiin linnoituksen keskelle 1661 ritareiden virkistys- ja harjoitusalueeksi. Puutarhasta näkyy satama, kaunis Vittoriosa sekä Senglea

 
Päivä 3
Vierailu Hagar Qimin megaliittitemppelissä, Sinisessä luolassa ja Marsaxlokkin kalastajakylässä

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti uusia elämyksiä. Aloitamme vierailemalla Hagar Qimin megaliittitemppelissä, yhdessä Maltan parhaiten säilyneistä ja tunnelmallisimmista esihistoriallisista temppeleistä. Temppelin arvellaan olevan peräisin ajalta noin 3600–3000 eKr. Se on maailman vanhin kivirakennelma, vanhempi kuin Egyptin pyramidit. Hagar Qimin sisäänkäynti on entisöity. Temppelin katto oli puuta, mutta se on tuhoutunut jo kauan sitten.

Temppelivierailun jälkeen ajamme pieneen Wied iz-Zurrieqin kalastajakylään, jossa sijaitsee Sininen luola, vaikuttava, luonnon muovaama kallioholvi. Täältä voi nähdä pienen asumattoman Filflan saaren kauempana merellä. Jos sää sallii, luoliin voi ajaa veneellä (lisämaksusta) ja katsella niitä lähempää. Luolissa voi auringonnoususta pitkälle päivään nauttia vaikuttavasta näystä, kun auringonvalo lävistää veden ja synnyttää luolan vedenalaisen kasvillisuuden kanssa upeita fosforoivia hehkuvan sinisiä sävyjä.

Maihin palattuamme ajamme Marsaxlokkin kalastajakylään. Vanha kalastajakylä on onnistunut säilyttämään perinteisen maltalaisen tunnelman. Vanhat, matalat talot reunustavat satamaa ja pienten kalastusalusten, luzzujen, laivasto keinahtelee aalloilla. Sataman päivittäisillä markkinoilla myydään lähinnä matkamuistoja, mutta sekin on elämys. Tänne Marsaxlokkiin osmanien laivasto saapui Maltan piirityksen aikana 1565. Täällä nousi maihin myös Napoleon Ranskan vallatessa Maltan 1798. Rauhallinen satama on toiminut sittemmin monien kansainvälisten tapahtumien näyttämönä. Yhtenä esimerkkinä Mihail Gorbatšovin ja George Bush vanhemman tapaaminen vuonna 1989.

Päivä 4
Mostan rotundakirkko, Pyhän paavalin luola, keskiaikainen Mdina, paikallisia käsitöitä ja San Antonin puutarha

Aloitamme uuden päivä vierailemalla Mostassa ja sen vaikuttavassa pyörösalillisessa kupolikirkossa. Tämä rakennustaidon mestarinäyte on rakennettu neoklassiseen tyyliin ja esikuvana on ollut Rooman Pantheon. Seuraavana ohjelmassa on Rabatissa sijaitseva Pyhän Paavalin luola, jossa Paavalin kerrotaan oleilleen Maltalla. Paavit Johannes Paavali II ja Benedictus XVI ovat käyneet rukoilemassa ja kunnioittamassa apostolin muistoa luolassa, jossa on apostolin patsas.

Käymme Mdinassa, jossa teemme kävelykierroksen hiljaisilla kaduilla. Kaupunki sijaitsee tasangolla 213 metrin korkeudessa ja sen linnakkeista on upeat näkymät yli lähes koko saaren. Foinikialaiset perustivat Mdinan vuonna 1000 eKr. Kaupungin nimi oli tuolloin Malet, turvapaikka. Roomalaiset kutsuivat kaupunkia nimellä Melita, ja arabien saapuessa 800-luvulla kaupunki sai nykyisen nimensä Mdina. Nimi merkitsee linnoitettua kaupunkia, ja Mdinaan rakennettiinkin vallihauta ja paksu muuri. Keskiajalla kaupunki tunnettiin ”ylväänä kaupunkina” ja ”hiljaisena kaupunkina”, sillä se oli maan pääkaupunki ja Maltan aristokraattien suosima asuinpaikka. Mdinassa sijaitsi myös maan yliopistolaitoksen päämaja sekä hallinto-oikeus. Kun Johanniittain ritarikunta saapui Maltalle, he rakensivat Vallettan sekä sataman, ja Mdina menetti asemansa. Mdinassa on vaikuttava Pyhälle Paavalille omistettu katedraali. Pyhä Paavali haaksirikkoutui Maltalle vuonna 60 jKr. Maltalaisen tradition mukaan juuri Paavali käännytti maltalaiset kristinuskoon.

Ta’ Qali Crafts Villagessa  tutustumme maltalaisiin käsitöihin. Sen jälkeen vierailemme vielä San Antonin puutarhassa. Puutarha on avoinna yleisölle, mutta puutarhan muurien takana sijaitsevaan palatsiin emme pääse: se on Maltan presidentin virka-asunto.

Päivä 5
Kokopäiväretki Gozon saarelle - Victorian linnoitus ja Xlendinlahti

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Maltan pohjoisosaa määränpäänämme Cirkewwa. Nousemme lauttaan, joka vie meidät rauhalliselle ja vehreälle naapurisaarelle Gozolle. Vaikka saari muodostaa vain kolmanneksen Maltan valtion pinta-alasta, saarella on noin 30 000 asukasta. Pääelinkeinot ovat maanviljelys ja kalastus, ja arki kulkee hitaammalla tempolla kuin Maltan saarella. Lauttamatka kestää puoli tuntia ja matkalla ohitamme vielä Gozoakin pienemmän Cominon saaren sekä Sinisen laguunin, joka on todellakin nimensä veroinen kristallinkirkkaine vesineen. Sukelluksen ystäville saarivaltio on varsinainen paratiisi, sillä täältä löytyy joukko maailman hienoimpia sukelluskohteita. Saavuttuamme Gozolle ja Mgarrin satamaan lähdemme saman tien tutustumaan Gozon pääkaupunkiin Victoriaan, jota kutsutaan hämmentävästi myös nimellä Rabat. Kaupunki nimettiin uudelleen Victoriaksi vuonna 1897 Englannin kuningatar Victorian 60-vuotisen valtakauden kunniaksi. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja käymme katsomassa linnoitusta, josta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Linnoitusta rakennettiin 1687–1711 ja se rakentui maanjäristyksessä vuonna 1693 tuhoutuneen kirkon raunioille. Linnoituksen suunnitteli Lorenzo Gafa, jonka kädenjälkeä edustaa myös Mdinan Pyhän Paavalin katedraali. Rahapulasta johtuen kupoli ei tullut koskaan valmiiksi, mutta sen malli on näytillä sisätiloissa maalauksen muodossa.

Jatkamme matkaa Xlendin viehättävään kalastajakylään. Täällä voi syödä hyvän lounaan jossakin monista ravintoloista ja kahviloista, jotka sijaitsevat veden äärellä. Lounaan jälkeen on aika heittää hyvästit Gozolle, sillä palaamme takaisin Maltan saarelle. Lyhyen lautta- ja bussimatkan jälkeen saavumme hotellillemme.

Päivä 6
Omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille – ja mahdollisuuksia riittää. Voit vierailla vaikka Maltan kolmannella saarella, Cominolla, joka tunnetaan parhaiten Sinisestä laguunista. Voit lähteä myös satamaristeilylle tai tutustua paremmin Vallettaan. Tai vain nauttia elämästä.

Päivä 7
Historiallinen Vittoriosa, pieniä maalaiskyliä, rantakallioita ja kävelyretki (6–8 km).

Teemme kävelyretken Vittoriosassa, yhdessä kolmesta historiallisesta kaupungista (Vittoriosa, Cospicua ja Senglea). Voi tuntua hämmentävältä kuulla paikallisten puhuvan noista kolmesta kaupungista, sillä latinalaisen nimen lisäksi niillä on maltalainen nimi: Birgu, Bormla ja Isla. Saapuessaan Maltalle johanniitat astuivat ensimmäisenä maihin Vittoriosan (Birgun) kalastajakylässä vuonna 1530. Sieltä he muuttivat uuteen kaupunkiinsa Vallettaan. Ritarit korjasivat ja laajensivat Vittoriosan ikivanhaa linnoitusta ja täällä he myös pitivät pintansa Maltan piirityksessä 1565 osmanien yrittäessä valloittaa saaren. Kuuluisa suurmestari Jean de la Valette johti ritareita piirityksen aikana. Sen jälkeen he tajusivat, että olisi heidän pitäisi löytää turvallisempi paikka ja niin he päättivät asettua Vallettaan. Birgu menetti merkitystään, mutta sai nimen Civitas Vittoriosa – Voittoisa kaupunki. Nykyään kaupungissa on uusi hieno venesatama, jossa on superjahteja ja ihastuttava rantakatu. Toisen maailmansodan aikana 1941 ja 1942 kolmea kaupunkia pommitettiin lähes päivittäin, mikä johti valtaviin tuhoihin. Nykyään kolme kaupunkia muodostaa tiiviin yhteisön, jonka tärkein elinkeino on laivanrakennus.

Vittoriosa on pieni ja varsin viehättävä kaupunki, joka on vain 800 m pitkä ja 400 m leveä. Jotta nimiepäselvyydet eivät jäisi ainoaksi hämmennyksen lähteeksi, kaupungin katukyltit on kirjoitettu maltan kielellä, mutta kartat ovat englanninkielisiä. Kuinka viehättävää!

Seuraavaksi on aikaa nauttia omavalintainen lounas ennen kuin lähdemme tutustumaan Maltan viehättäviin pikkukyliin. Pysähdymme parissa kylässä ja annamme uteliaisuuden johdattaa meitä kävelyillämme. Pääsemme nauttimaan myös kauniista maisemista Maltan vaikuttavalla kallioisella rannikolla. Iltapäivällä ohjelmassa on kävelyretki, jonka pituus on noin 6–8 km (kesto n. 1,5–2 tuntia. Halukkaat voivat jatkaa matkaa bussilla ja odottaa muuta ryhmää kävelylenkin päätepisteessä. Oletus on, että osallistujat pystyvät kävelemään ryhmän mukana.)

Päivä 8
Lento Helsinkiin
Tänään lennämme koti-Suomeen.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.048€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Valletta - Helsinki (välilaskulla)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason (paikallinen luokitus neljä tähteä) Qawra Palace Hotelissa (7 yötä)
 • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta, merinäköala 320€/hlö
 • Jaettu kahden hengen huone, merinäköala 80€/hlö
 • Juomarahat kuljettajille noin 7€/hlö (suositus)
 • Ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetta ja hyvät kävelykengät.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Yllättävän paljon nähtävää Matkalla oli enemmän nähtävää kuin oletin. Malta on pieni saari ja etäisyydet ovat lyhyet, silti viikkoon riitti hyvin retkeiltävää. Historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille paikka on helmi. Hotelli olisi voinut olla lähempänä Vallettaa, jotta vapaa-ajalla olisi ehtinyt käydä niissä pääkaupungin kohteissa, jotka eivät kuulunut yhteiseen retkiohjelmaan. Koska hotelli oli todella syrjässä, vain muutamien matkamuistomyymälöiden ja yhden supermarketin kävelyalueella, olisi retkiohjelma voinut kattaa suuremman osan matka-ajasta. Yllättävän hyvin suurehko joukko pysyi koossa ja liikkuminen sujui jouheasti.
Date published: 2017-10-12
Rated 4 out of 5 by from Antoisa Maltan kierros Palasimme muutama päivä sitten antoisalta matkalta. Olimme etukäteen hieman varautuneita matkan suhteen, mutta kaikki sujui ihan mukavasti. Hotelli oli keskiverto ja henkilökunta ystävällistä. Aamiaisella tarjonta oli runsasta ja päivällisellä oli joka ilta tarjolla monia eri vaihtoehtoja. Jälkiruoat olivat suorastaan herkullisia. Retket olivat kiinnostavia ja Malta tuli tutuksi monelta kantilta. Ilma oli osittain jopa helteinen, eikä sateesta ollut tietoakaan. Mukava matkaseura teki tästäkin matkastamme tosi nautittavan. Ehkä tapaamme seuraavalla Albatros-matkallamme!
Date published: 2017-10-26
Rated 4 out of 5 by from Historiaa ja nykypäivää sopivasti samassa paketissa Palasimme matkalta eilen. Väsyneinä, mutta tyytyväisinä. Matka ei ollut aringonottoreissu, Saatu tieto Maltan historiasta ja nykypäivästä oli tiiviissä ja sulatettavassa paketissa. Opas "hallitsi tarvittaessa" paikallisten oppaiden tietotulvan tiivistämisen taidon. Perustiedot Maltan historiasta kannattaa hankkia ennen matkaa. Varsinkin saaren II maailmansodan koettelemukset ja Maltan merkitys saksalaisten Afrikan joukkojen tappioon jäävät muuten esihistorian varjoon. Eri aikakausien ja kansojen arkkitehtuuri toi oman mausteensa tiiviisti rakennetun saarimaiseman yksiyiskohtiin. Paikallisen "bussikuskin" ajotaidosta annetaan arvosana 10 +! Kiitos hyvästä historia - ja kulttuuripaketista!
Date published: 2018-11-26
Rated 1 out of 5 by from Väärä valinta Olimme viime viikolla mielestämme yhdellä elämämme epäonnistuneimmista matkoista. On vaikea sanoa, mistä mikäkin johtui. Teimme varmasti etukäteen väärän valinnan lomakohteen (Qawra) suhteen. Se oli mielestämme ankea, epäsiisti ja keskeneräinen paikka kuin mikä. Olisikohan matkanjärjestäjä voinut miettiä jotakin muuta saaren kohdetta majoittumiseen? Sateiselle ja myrskyiselle säälle ja siitä johtuvalle retken peruuntumiselle ei varmaan kukaan voinut mitään. Tosin eipä juuri mitään korvaavaakaan toimintaa tai retkeä sitten järjestetty. Osallistuimme kahdelle retkelle neljästä toteutuneesta. Ne sujuivat ihan mukavasti. Jätimme väliin kaupallista toimintaa sisältävät retket ja yksi peruuntui. Hotelli ei todellisuudessa vastannut kuvattua tasoa. Se oli huomattavasti huonokuntisempi ja puolihoito oli kehno.
Date published: 2018-10-17
Rated 4 out of 5 by from Malta on mainio lomakohde, mutta uiminen jäi vähälle. Olimme 8 päivän matkalla Maltalla. Ainoa ongelma aluksi oli se, että jouduimme Maltan sijasta 1:ksi vuorokaudeksi Vantaan Holiday Inniin, koska Frankfurtissa oli virkamiesten jne.lakko ja olisimme juuttuneet siellä ruuhkaan. Nyt alku oli hienosti hoidettu Albatrosin oppaan ja Lufhansan yhteistyönä. Menetimme sen ainoan virallisen oman "lomapäivän", koska kaikki luvatut retkipäivät toteutettiin suunnitelman mukaan. Kohteita oli siis paljon eikä tällä aikataululla olisi enempää voinutkaan sulattaa. Opas Anneli oli erinomainen järjestelijä sekä hallitsi kaikki kohteet erinomaisesti. Paikalliset pakolliset oppaat olivat myös positiivisia ja avuliaita. Bussit ihan nykyaikaisia ja hyviä. Koneen vaihto Frankfurtissa on rasittava, koska matkat ovat portilta toiselle pitkiä.
Date published: 2018-04-22
Rated 4 out of 5 by from Täysi "pläjäys" tietoa Maltan historiasta ja nykypäivästä. Tulimme muutama päivä sitten viikon Maltan matkalta. Alku ei alkanut lupaavasti Helsinki-Frankfurt Lufthansan lento-ongelmien vuoksi, aamulento peruuntui.Matkaoppaamme Anneli yritti parhaansa mukaan järjestää lentoa muuta kautta, ei onnistunut. Mutta yhteisymmärryksessä päätimme jäädä yöksi läheiseen hotelliin ja aamulla uusi yritys, lakot olivat ohi. Hotelissa saimme illallisen ja aamupalan. Sitten kaikki sujui ongelmitta. Lennoillakin tarjoilut yllättivät, maksuttomuudellaan. Eli Lufthansan palvelu toimi hyvin, kun emme ota lakko-ongelmia huomioon. Ja jälkeenpäin Albatros lupasi hyvittää yhden päivän menetyksen. Hotelli oli hyvä, siivous päivittäin. Hieno merinäköala, kuten olimme toivoneet. Ruoka normi hotellin ruoka, emme olleet gourmet -ruokaan varautuneetkaan, tosin meteli ajoittain kova, vieressä olleen italialaisen lapsi porukan vuoksi. Henkilökunta tervehti iloisesti ja saimme palvelut mitä halusimme. Lähtöaamuna saimme vielä lounaan hotellissa. Ilmojen haltijalle emme voi mitään, ajoittain kovin tuulista, ei onneksi satanut. Oppaamme Anneli hoiti hommansa todella hyvin, hänellä tietoa. Yhden päivän jäätyä pois viikosta, ei "vapaapäivää" omaan aikaan jäänyt, Mutta olihan mahdollisuus olla lähtemättä retkille, jota emme halunnet tehdä. Opas selvitti mahdolliset ongelmatilanteet hienosti, Tulemme todennäköisesti käyttämään jatkossakin Albatros- matkatoimistoa. Kiitokset Annelille vielä kerran.
Date published: 2018-04-20
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Malta Yleislakko Saksassa viivästytti matkaamme vuorokauden, alku ei ollut lupaava. Siitä johtuen menetimme yhden vapaapäivän jonka ohjelman olimme suunniteleet etukäteen. Retket olivat mielenkiintoisia ja opas Anneli Tuominen oli erinomainen, hoiti hienosti mm. lakkoasian, osa matkalaisista oli jo lähdössä kotiin. Osa bussimatkoista suoritettiin vanhoilla rämisköillä. Maltalle voisi mennä omatoimisesti myöhemmin. Lyhyt lento ja silti piti mennä Frankfurtin kautta, suora lento olisi suositeltava.
Date published: 2018-04-20
Rated 4 out of 5 by from Historiaa ja lämpöä Hyvin suunniteltu ohjelma oli mielenkiintoinen vaikka lähtö viivästyikin vuorokaudella Saksan lakkojen takia. Oppaana Anneli oli vertaansa vailla. Asiantunteva ja perillä Maltan historiasta ja matkakohteista.
Date published: 2018-04-20
 • y_2022, m_1, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_67
 • loc_fi_FI, sid_MTRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja