Lumoava Costa Rica

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde seikkailulle Costa Rican ihastuttavaan luontoon, joka houkuttelee rehevillä sademetsillään, majesteettisilla tulivuorillaan ja rikkaalla eläimistöllään.

Matkalla Costa Ricaan pääsee lähelle koskematonta luontoa. Maa on pieni, mutta sillä on paljon tarjottavaa. Käymme muutamissa kauneimmista kansallispuistoista, näemme auringon nousevan meren ylle ja heräämme mölyapinoiden ääniin aamuvarhaisella.

Sademetsissä meitä odottavat vesiputoukset ja kuumat lähteet, joissa käymme pulahtamassa. Tortuguerossa teemme veneretken, jonka aikana pääset näkemään lähietäisyydeltä lintuja, apinoita ja muita sademetsän eläimiä. Arenalissa näemme samannimisen tulivuoren ja katselemme maisemia riippusilloilta, puunlatvojen tasolta. Matkan lopussa muutama rentouttava päivän Manuel Antonion kansallispuistossa, joka koostuu sekä sademetsästä että paratiisirannasta Tyynenmeren äärellä.

Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa keskellä upeinta luontoa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari, Costa Rican colon

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki - San José
Päivä 2
San José - kaupunkikierros - kultamuseo ja kahvitila
Päivä 3
San José - Tortuguero - veneretki läpi viidakon sademetsässä sijaitsevaan majapaikkaamme - Tortugueron kaupunki ja kilpikonnakeskus
Päivä 4
Tortuguero - kanavaristeily Tortugueron kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 5
Tortuguero - La Fortuna - Tirimbinan sademetsäkeskus, suklaakierros
Päivä 6
La Fortuna - vesiputous ja lounas Aguinaldon ja Felicidadin tilalla
Päivä 7
La Fortuna - riippusillat sademetsässä - uintiretki kuumiin lähteisiin
Päivä 8
La Fortuna - Manuel Antonio - krokotiilisafari Tárcolesin suistossa
Päivä 9
Manuel Antonio - vaellusretki Manuel Antonion kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 10
Manuel Antonio - rentouttava päivä Tyynenmeren rannalla
Päivä 11
Manuel Antonio - San José - kotimatka
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Studio Hotel

 • 82 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 2 ravintolaa
 • Baari
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Ilmainen Wi-Fi
 • Pieni kuntosali

Studio Hotel on elegantti keidas San Josén ylellisessä Santa Anan kaupunginosassa. Hotellissa on esillä yli 100 taideteosta – paikallisten taiteilijoiden maalauksia ja veistoksia – jotka tekevät hotellin sisustuksesta ainutlaatuisen. Hotellissa on kaksi ravintolaa, jotka molemmat ovat auki iltaisin. Lisäksi käytössä on huonepalvelu (lisämaksusta). Hotellissa on pieni kuntosali sekä uima-allas ja kattoterassi.

Lue lisää: http://www.costaricastudiohotel.com/
Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Huoneet
Tilavat huoneet, jotka on elegantisti sisustettu. Kaikissa huoneissa on tv, puhelin, hiustenkuivain ja ilmastointi.

Evergreen Lodge

Evergreen Lodge on trooppinen keidas keskellä sademetsää ja Tortuegon kansallispuiston kanavaverkostoa. Täällä asut keskellä luontoa, sen näkymiä ja ääniä.

Lodgessa on ravintola, jossa kaikki ateriat tarjoillaan ja uima-altaalla on mahdollisuus virkistaytyä päivän seikkailujen päätteeksi. Auringon laskiessa on mukava nauttia hetkestä baarissa, josta on näkymät ympäröivään vesistöön.

Huoneet
Huoneet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa sademetsän keskellä, omassa rauhassaan. Huoneiden sisustuksessa on käytetty paljon puuta, eikä niissä ole häiritseviä laitteita, kuten TV:tä. Ikkunoissa on hyttyssuojat ja huoneissa on kattotuulettimet.

Lue lisää: http://evergreentortuego.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Hotel Tilajari

 • 76 huonetta
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • ravintola
 • baari
 • uima-allas ja poreamme
 • wi-fi (maksuton)
 • spa
 • tenniskenttä
 • kuntosali

Viehättävä ja suosittu hotelli sijaitsee San Carlos-joen varrella La Fortunassa. Hotelli rakennettiin alunperin country clubiksi, johon lisättiin hotellihuoneita vuonna 1991.

Hotellissa on baari, ravintola, spa, kuntosali, uima-allas, kasvitieteellinen puutarha sekä perhostarha.

Huoneet
Tilavissa huoneissa on parivuode, tv, puhelin, kattotuuletin, ilmastointi, kahvinkeitin ja hiustenkuivain sekä maksuton wifi. 

Lue lisää: http://www.tilajari.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Shana Hotel

 • 27 huonetta
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • ravintola
 • baari
 • hissi
 • uima-allas ja spa
 • wi-fi (maksuton)

Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aivan sademetsän reunalla ja hotellilta avatuu kaunis näkymä Tyynellemerelle. Täältä on helppo lähteä tutkimaan Manuel Antonion kansallispuiston eläimistöä sekä kauniita rantoja.

Hotellin El Gusto-ravintolassa voit nauttia maukasta ruokaa ja katsella upeita maisemia. Hotellissa on spa, uima-allas ja maksuton wifi-yhteys.

Huoneet
Huoneissa on parivuode, tv, minibaari, tallelokero, puhelin, kahvinkeitin, hiustenkuivain ja maksuton wifi. Huoneissa on parveke ja näkymä sademetsään.

Lue lisää: http://shanahotel.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.898€
Helsinki
3.898€
Helsinki
4.198€
Helsinki
4.198€
Helsinki
4.198€
Helsinki
4.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - San José

Laskeudumme Costa Ricaan ja jatkamme lentokentältä hotelliimme San Joséssa, Costa Rican pääkaupungissa. Costa Rica sijaitsee trooppisella ilmastovyöhykkeellä, mutta koska San José sijaitsee 1 100 m merenpinnan yläpuolella, siellä on viileämpää. Kaupunki vaikuttaa eurooppalaiselta, mikä luo mielenkiintoisen kontrastin vehreille, metsien peittämille vuorille, jotka ympäröivät kaupunkia.

Yöpyminen San Joséssa.

Päivä 2
San José - kaupunkikierros - kultamuseo ja kahvitila

Teemme lyhyen kaupunkikierroksen San Joséssa ja näemme mm. keskusaukion ja tuomiokirkon. Tuomiokirkko valmistui 1802, mutta tuhoutui maanjäristyksessä. Sen tilalle rakennettiin uusi kirkko 1871. Arkkitehtuuri on sekoitus erilaisia tyylejä, mm. uusklassismia ja kreikkalais-ortodoksisuutta. Erityisen vaikuttava katedraali on sisältä: kauniit laatat ja värikkäät lasi-ikkunat luovat kirkkoon ainutlaatuisen tunnelman.

Käymme lisäksi kultamuseossa, jossa on vaikuttava kokoelma kulta-aarteita esikolumbiaaniselta kaudelta (n. 500–1500). Pääsemme ihailemaan kauniita patsaita ja koruja, jotka edustavat aikakautensa hienointa käsityötaitoa.

Syömme lounaan kahvitilalla, jossa meille kerrotaan kahvinviljelystä ja esitellään tilan toimintaa. Kahvi on Costa Rican vanhin maanviljelystuote ja vientituote jo 1709 -luvulta lähtien. 1820-luvulla valtio halusi edistää kahvinviljelyä ja jakoi ilmaisia viljelyspalstoja sekä antoi maksuhelpotuksia perheille, jotka olivat halukkaita viljelmään kahvia elannokseen. Tällöin syntyi pienviljelijöiden joukko, joka kilpailun kovenemisesta huolimatta pystyi pitämään pintansa alalla. Costaricalainen kahvi tunnetaan korkealaatuisuudestaan ja tuotanto tehokkuudestaan, se on edelleen yksi maan tärkeimmistä vientituotteista.

Tila, jolla vierailemme on perheomisteinen ja täällä tuotetaan kahvia perinteitä kunnioittaen.

Yövymme San Joséssa.

Päivä 3
San José - Tortuguero - veneretki läpi viidakon sademetsässä sijaitsevaan majapaikkaamme - Tortugueron kaupunki ja kilpikonnakeskus

Lähdemme varhain liikkeelle ja ajamme kohti koillista ja Karibianmeren rannikkoa. Matkareittimme vie meidät läpi Braulio Carrillon kansallispuiston, josta 90 % on metsää: trooppisesta tasangosta vuoristosademetsään. Täällä elää arvioiden mukaan yli 6 000 kasvilajia, mm. saniaispuita, palmuja ja värikkäitä helikonioita sekä bromelioita. Syötyämme aamiaisen pienessä Guápilesin kylässä ajamme La Pavonan satamaan ja jatkamme matkaa veneellä. Teemme mukavan veneretken läpi viidakon, määränpäänämme seuraava majapaikkamme.

Tortugueron pienessä kaupungissa on tutkimuskeskus, jossa sekä vapaaehtoiset että keskuksen työntekijät osallistuvat rannan suojelemiseen niinä kuukausina kun liemikilpikonnat rantautuvat ja laskevat munansa hiekkaan. Liemikilpikonnat merkitään, jotta kannan suuruus ja sen muutokset voidaan kirjata. Useimmiten liemikilpikonnia ei ole nähtävissä, kun vierailemme keskuksessa, mutta saamme kiinnostavan katsauksen niiden suojelemiseksi tehtävään työhön.

Yöpyminen lodgessa Tortuguerossa.

Päivä 4
Tortuguero - kanavaristeily Tortugueron kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa

Tänään tutustumme lähemmin Tortugueron kansallispuistoon. Aluksi tarkoituksena oli vain rauhoittaa ranta-alueita, joilla liemikilpikonna munii, mutta puisto kasvoi pikkuhiljaa 51 870 hehtaarin suuruiseksi kansallispuistoksi, joka muodostaa Keski-Amerikan suurimman yhtenäisen sademetsäalueen.

Päivän alkajaisiksi nousemme pieniin veneisiin, jotka kuljettavat meidät syvemmälle jokiverkostoon. Pääsemme hyvin lähelle alueella viihtyviä eläimiä ja lintuja. Täällä elää mm. kolme apinalajia: mustahämähäkkiapina, mölyapina ja kapusiiniapina. Jos meillä on onnea, näemme myös saukkoja, kaimaaneja, kilpikonnia, liskoja ja sammakoita. Myös lintulajeja on runsaasti, mm. kahdeksan papukaijalajia. Iltapäivän voit rentoutua uima-altaalla tai tehdä kierroksen lähiympäristössä ja tutustua lähemmin kasveihin ja puihin.

Yöpyminen lodgessa Tortuguerossa.

Päivä 5
Tortuguero - La Fortuna - Tirimbinan sademetsäkeskus, suklaakierros

Aamiaisen jälkeen ajamme veneellä takaisin La Pavonaan. Syömme lounaan Guápilesissa ja jatkamme matkaa Tirimbinan sademetsäkeskukseen, joka koostuu laajasta alueesta suojeltua sademetsää. Keskuksessa tutkitaan alueen biodiversiteettiä. Päivän teema on suklaa. Vierailemme entisellä kaakaoplantaasilla, tutustumme kaakaon kulttuurihistoriaan ja kaakaopavun matkaan plantaasilta suklaaksi. Pääsemme luonnollisesti myös maistelemaan paikallisesti valmistettuja suklaita.

Tirimbinasta ajamme kohti pohjoista ja La Fortunan kaupunkia. Alue tunnetaan kansallispuistosta, jossa sijaitsee 1 633 m korkea Arenal-tulivuori. Tulivuori oli vuoteen 2010 Costa Rican aktiivisin, mutta on nyt vaipunut lepotilaan. Maisemat tulivuoren ympärillä ovat upeat.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 6
La Fortuna - vesiputous ja lounas Aguinaldon ja Felicidadin tilalla

Tänä aamuna teemme kävelyretken La Fortunan vesiputoukselle, joka sijaitsee keskellä rehevää sademetsää lepotilassa olevan Chato-tulivuoren juurella. Vesi putoukseen tulee Arenaljoesta ja putoaa 75 m:n korkeudesta alas. Voit käydä pulahtamassa viileässä vedessä, joten ota uima-asu mukaan. Lounasaikaan vierailemme Aguinaldon ja Felicidadin maatilalla, jolla viljellään mm. keittobanaaneja ja papaijoita. Näemme pariskunnan sokeriruokomyllyn ja maistamme makeaa sokeriruokomehua. Vierailun päätteeksi nautimme perheen valmistaman mukavan ja tyypillisen maalaislounaan.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 7
La Fortuna - riippusillat sademetsässä - uintiretki kuumiin lähteisiin

Tänään saat tilaisuuden nähdä sademetsän ylhäältä käsin, sillä teemme retken pitkin riippusiltoja. Yksityiselle suojelualueelle, joka kattaa 250 hehtaaria trooppista sademetsää Arenal-tulivuoren juurella, on rakennettu polkujen, siltojen ja riippusiltojen verkosto. Se mahdollistaa retken sademetsän tiheään, vihreään maailmaan, ja samalla saat tilaisuuden nähdä, miltä alue näyttää ylhäältä käsin katsottuna. Sillat on rakennettu niin, että ne häiritsevät luontoa mahdollisimman vähän. Koska reitti on paikoin jyrkkä ja kulkee läpi vaihtelevan maaston, joten se ei sovi huonojalkaisille.

Iltapäivän vietämme La Fortunan kuumilla lähteillä. Pääset rentoutumaan +30–40C-asteiseen veteen ja ihailemaan pientä ”vesiputousta”. Paikalla on tilat vaatteiden vaihtoon ja sieltä saat myös pyyhkeen – muista kuitenkin ottaa oma uima-asu mukaan.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 8
La Fortuna - Manuel Antonio - krokotiilisafari Tárcolesin suistossa

Jätämme hyvästit La Fortunalle ja suuntaamme rannikolle. Päivän kohokohta on krokotiilisafari Tárcolesin jokisuistossa. Suistoa ympäröi mangrovemetsä, ja me teemme veneretken nähdäksemme luontoa mereltä käsin. Pidä silmät auki joen kylmäveristen asukkaiden varalta – täällä elää runsaasti krokotiileja. Ne edustavat väliamerikkalaista krokotiililajia, joka voi kasvaa nelimetriseksi ja painaa lähes 400 kg. Veneen liukuessa pitkin vedenpintaa kannattaa kohottaa katseensa aina silloin tällöin, sillä täällä elää monia kiinnostavia lintulajeja vuoden ympäri. Kolibrit ja muut värikkäät linnut viihtyvät täällä, ja jos olemme todella onnekkaita, näemme uskomattoman upean ja isokokoisen arapapukaijan. Tehtyämme jännittävän veneretken ja syötyämme mukavan lounaan jatkamme matkaa kohti Manuel Antonion kansallispuistoa. Yövymme hotellissa lähellä puistoa.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 9
Manuel Antonio - vaellusretki Manuel Antonion kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa

Manuel Antonion kansallispuisto sijaitsee Tyynenmeren puolella Costa Rican länsirannikolla. Kyse on yhdestä maan kauneimmista kansallispuistoista. Täällä elää 109 eläinlajia – vain harvassa paikassa muualla maailmassa on yhtä rikas lajisto. Rehevän vihreä metsä ulottuu alas rantaan, joka on pitkä, valkohiekkainen ja idyllinen. Teemme aamupäivällä opastetun kierroksen kansallispuistossa, ja halutessasi voit jäädä iltapäiväksi tutustumaan alueeseen omatoimisesti. (Jos jäät pidemmäksi aikaa, kuljetus takaisin hotellille on omakustanteinen.) Joka tapauksessa voit viettää iltapäivän omaan tahtiisi.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 10
Manuel Antonio - rentouttava päivä Tyynenmeren rannalla

Koko päivä omaa aikaa! Voit käydä vaellusretkillä tai rentoutua Manuel Antonion viereisillä rannoilla. Oma kiertomatkabussimme on käytettävissämme, ja matkanjohtaja huolehtii bussikyydin järjestämisestä rannalle.

Mikäli et halua illastaa hotellin ravintolassa; taksikyyti läheiseen kylään, jossa on muutamia ravintoloita, maksaa noin 10 USD. Matkanjohtaja auttaa tarvittaessa taksin tilaamisessa.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 11
Manuel Antonio - San José - kotimatka

Tänään lähdemme kohti lentokenttää ja kotimatka alkaa. Huom. lentoaikataulusta riippuen lähdemme kohti San Joséta ja lentokenttaä aamulla, tai vaihtoehtoisesti sinulla on vielä aamupäivällä hieman omaa aikaa ennen kuin lähdemme lentokentälle.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
968€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - San José - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Aamiaiset
 • Lounas pvät 2-6 
 • Illallinen pvät 3 ja 4
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 25.10 ja 14.11.2024: 968€  ja 13.2.,10.3. ja 31.10.2025: 988€
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana (noin 20-30 USD/pvä)
 • Juoma- ja palvelurahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 80 USD/hlö (suositus)
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han, mikäli matkalla välilasku USA:ssa menossa tai paluussa. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet " Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Matkustaminen Costa Ricassa

Kun matkustat Latinalaisessa Amerikassa, haluat ensisijaisesti kokea erilaisen kulttuurin kuin omamme. Tämä on ehdottomasti osa matkustamisen viehätystä. Costa Ricassa asiat sujuvat yleisesti ottaen jouhevasti, mutta esim. matkaohjelmaan voi tulla muutoksia matkan varrella. Voimme esim. muuttaa päiväohjelman järjestystä, jotta päivän toteutuksesta tulisi sujuvampi.

US-dollareissa maksettaessa Costa Ricassa hyväksytään yleisesti ainoastaan pieniä seteleitä. Suurin normaalissa kaupankäynnissä seteli on 20 USD. Ota mukaan käteisenä 1-, 2-, 5-, 10- ja 20-dollarin seteleitä.

Hyvä tietää

Yöpymiset

San José: 2 yötä
Tortuguero: 2 yötä
La Fortuna: 3 yötä
Manuel Antonio: 3 yötä

Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa. Vahvistamme majoituspaikkojen yhteystiedot matkadokumenttien/lentolippujen mukana.

ESTA-matkustuslupa

Mikäli matkallasi Costa Ricaan on lennoilla välilasku USA:ssa (menossa ja/tai paluussa) tarvitset sähköisen ESTA-matkustusluvan. Lue lisää ja hae lupaa: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Lue lisää matkakohteesta

Costa Rica: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/vali-amerikka/costa-rica

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Ota matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä, hengittäviä ja nopeasti kuivuvia kesävaatteita
 • uima-asu
 • villatakki tai pusakka
 • kevyt sadetakki
 • käytännölliset, tutut (tukevat) kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • kiikarit
 • käsidesi

Liikkuminen

Ohjelma sopii aktiiviiselle matkustajalle, sillä matkan aikana teemme vaihtelevia kävelyretkiä sekä venematkoja. Edellytämme, että osallistujalla on kohtuullinen peruskunto, ja että hän pystyy liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä. Matka ei sovi liikuntarajoitteiselle.

Ilmasto ja pakkaaminen

Maa on pieni, mutta matkalla koemme monenlaisia ilmastoja. Pääasiallisesti on kuivaa ja lämmintä, tai hyvin lämmintä. Lämpötila vaihtelee noin + 25–30C asteen välillä ja saattaa ajoittan nousta jopa +35C asteeseen. Vierailemme myös paikoissa, joissa lämpötila voi olla alimmilaan noin +10–12C astetta. Costa Rican sademetsissä on hyvin kosteaa ja sadekuurot ovat yleisiä. Ota siis mukaan myös lämpimiä ja nopeasti kuivuvia vaatteita sekä kevyt sadetakki.

Sademetsässä liikuttaessa polut voivat olla liukkaita, sen vuoksi tukevat, pitäväpohjaiset kengät ovat tarpeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 ja maksimi 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Palattiin reissusta reilu viikko sitten ja ollaan oikein tyytyväisiä itse matkaan. Muutaman asian haluan ottaa esiin jotka tulivat yllätyksinä; -Viidakko lodgen majoitustaso oli ennakko-odotuksia alhaisempi. Majoituimme rakennuksessa jossa oli 12 huonetta kahdessa kerroksessa ( esitteessä taisi olla maininta erillismökeistä ), huoneessa ei ollut mitään ylimääräistä, ei edes yhtään mukia tai kuppia ( pitäisi nämä mainita niin osaisi ottaa mukaan, olisi helpompaa tuo hampaiden pesu). Wc / kph-tilan lattia oli koko ajan märkä, taisi joku putki vuotaa. Itse alue oli kokemisen arvoinen. Opas/oppaat olivat mahtavia, tietoa tuntui olevan ja juttua riitti, ei käynyt matka pitkäksi. Järjestettyihin retkiin ollaan tyytyväisiä, tälläiseen kattaukseen ei olisi millään päässyt omatoimimatkalla.
Date published: 2024-02-27
Rated 4 out of 5 by from Hieno ja rento luontomatka Olin matkalla noin pari viikkoa. Matkalla näkyi hienoa luontoa ja oppaat (suomalainen ja paikallinen) osasivat asiansa erittäin hyvin - joka suhteessa. Matkaohjelmaan sisältyneet retket luonnonpuistoissa eläimiä bongaten olivat hienoja, joskin lisääkin aikaa olisi ollut aivan tervetullutta käyttää niissä, nyt jotkin niistä tuntuivat hieman turhan nopeilta läpijuoksuilta. Erilaisia eläimiä näkyi mukavasti, mutta odotukseni oli että jopa enemmänkin olisi ollut tarjolla.
Date published: 2024-02-24
Rated 4 out of 5 by from Costa Rica Hyvä matka ja paljon nähtävää. Ainoana miinuksena oli hotellien sijainnit. Hotellit sinänsä olivat hyviä.
Date published: 2024-02-22
Rated 5 out of 5 by from Lumoava Costa Rica Tulin juuri reissusta. Se täytti odotukseni. Näin mahtavia sademetsiä, niiden eläimiä ja paljon erilaisia lintuja. Myös tutustumiset kahvi ja kaakaotuotantoon olivat mielenkiintoisia. Kokonaisuus hyvin suunniteltu ja hotellit hyvätasoisia. Upea maa.
Date published: 2024-02-22
Rated 4 out of 5 by from Monipuolista lomaohjelmaa huippumukavalla ja -osaavalla johdolla Osallistuimme ensimmäistä kertaa täysin opastettuun kiertomatkaan. Ja kieltämättä olin hieman ennakkoluuloinen sen sopivuudesta itselle. Onko sopiva tahti itselle, ovatko kaikki kohteet riittävän mielenkiintoisia, viekö siirtymät liikaa aikaa. Mitäs jos ryhmässä on joku myöhästelijä jota joutuu aina odottaan. Opas ehkä jo kyllästynyt tai liian rutinoitunut vetämään samaa kierrosta... Siis näitä normaaleja ajatuksia mikä aikaisemmin on vaikuttanut lomareissun valintaan ja kallistunut omatoimimatkaan. Mutta onneksi kaikki huolet osoittautuivat turhiksi. Oli todella hieno huomata kuinka paljon enemmän oli lomalla kun ei tarvinnut itse miettiä seuraavaa aktiviteettia ja miten sinne pääsee. Oltiin tiukassa mutta lempeässä ohjauksessa aikataulujen suhteen. Ei tullut myöhästelyjä ja pisteet siitä. Siirrymät suht kivuttomia ( bussien penkkimitoitus ei ole tehty skandinaaviselle rungolle) ja niihin oli yhdistetty sopivasti ohjelmaa ja taukoja jos olikin pidempi siivu. Joka retkelle opas kertasi mitä kannattaa ottaa mukaan ja mihin varautua. Expectation management oli täydellistä! Luontokohteissa opastus oli asiantuntevaa ja oppaat olivat itsekkin yhtä innostuneita. Kaikkille nähdyille eläimille tai kasveille haettiin myös suomenkieliset nimet ( jos sellainen oli). Ohjelmavapaisiin kohtiin saatiin vielä mukavaa vapaaehtoista lisäaktiviteettia, vaijerirataseikkailu Poas tulivuorella käynti ja lisäpatikkaretki Jaconissa. Helpoksi oli tehty ryhmällemme myös tipin antaminen. Ei tarvinnut erikseen miettiä retkien ja plantaasivierailuiden päätteeksi ketä tipata ja millä summalla kun opas hoiti sen meidän puolesta keräämällä yhteisen tippikassan retken alussa. Majoituspaikat toimivia. Kaikissa uima-allas. Hieman oltiin aina vähän sivussa keskustasta mutta ei isommin haitannut kun kuitenkin illallisruokapaikat löytyivät läheltä ja muihin iltarientoihin ei edes kaivannut kun nukkumatti kutsui jo viimeistään kymmen aikaan. Costa Ricassa isoin yllätys oli miten erilainen ilmasto oli karibian meren ja Tyynenmeren puolella. Ja sitä myöden hieman erilaista floraa ja faunaa. Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen maa ja suosien ecokohteita ja butikhotelleita ennemmin. Ohittaisin USAlaisille suunnatut kerrostalo casinohotellit täysin. ( näitä siis Tyynenmeren puolella). Vaikka maassa on helppo ja turvallinen ja ihimiset avuliaita ja ystävällisiä, omatoimimatkalla ei olisi saanut näin paljon maasta irti, käytyä niin monessa mielenkiintoisessa kohtessa saatikka nähnyt niitä käärmeitä tai sammakoita. Tai nähnyt kaikkia lintulajeja. Oppinut suklaan ja kahvin jalostusprosessista. Maistellut uusia makuja. Hieno reissu oli!
Date published: 2024-02-22
Rated 5 out of 5 by from Aktiivinen luontomatka Olin matkalla helmikuussa -24 ja matka onnistui erinomaisesti. Kaikki matkaohjelmassa mainitut retket ja muutama ylimääräinenkin toteutuivat suunnitelmien mukaisesti. Opas Juha Näveri luotsasi ryhmää todella ammattitaitoisesti. Maana Costa Rica oli positiivinen kokemus, Ihmiset olivat ystävällisiä, kaikkialla pystyi maksamaan kortilla, hotellit ja muutkin tilat olivat siistejä, WiFi löytyi kaikkialta. Luonto oli todella kaunista ja ilmasto miellyttävä.
Date published: 2024-02-22
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Olin tällä matkalla helmikuussa 2024 ja kaikki meni sujuvasti. Matkanjohtaja Juha loi 20 hengen ryhmään hyvän "Pura Vida" -hengen heti alusta lähtien. Näimme paljon eläimiä matkan kaikissa vaiheissa, esimerkiksi yli 70 lintulajia. Uimaan pääsi niin kaikkien majoitusten altaisiin kuin vesiputouksen alle, luonnonvesikylpylään kuin Tyynenmeren aaltoihinkin. Matkalla oppi myös paljon uutta, niin matkanjohtaja Juhan, paikallisopas Gustavon kuin lukuisten vierailujen ansiosta. Oli kiva, että joka päivä ei vaihdettu majoitusta, vaan 2-3 yötä oltiin samoissa paikoissa. Ja vaikka retket olivat aina lähtemisen arvoisia, viimeisen päivän oma aika rauhoitti mukavasti vielä loman lopun. Meillä oli myös hyvää tuuria sään kanssa ja esimerkiksi Arenal tulivuoren huippu näkyi pilvettömänä peräkkäisinä päivinä.Amsterdamin kentällä varsinkin palatessa vaihtoaika oli puuduttavan pitkä, mutta lomafiiliksellä sekin kului ihan ok.
Date published: 2024-02-21
Rated 5 out of 5 by from Costa Rica - Pura Vida Matkan ohjelma oli sopivan monipuolinen ja ohjelma sopii erinomaisesti luonnosta kiinnostuneille. Säät suosivat meitä helmikuussa 2024. Suomalainen matkanjohtaja Juha oli erittäin osaava ja mukava. Koko matkan ajan toiminta oli ammattitaitoista ja huolehtivaa. Voimme rentoutua ja nauttia erinomaisesti järjestetystä lomasta, koko matkan ajan. Kokonaisuutena matka vastasi hyvin odotuksiamme.
Date published: 2024-02-21
 • y_2024, m_4, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_50
 • loc_fi_FI, sid_CRRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja