Lumoava Costa Rica

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde seikkailulle Costa Rican ihastuttavaan luontoon, joka houkuttelee rehevillä sademetsillään, majesteettisilla tulivuorillaan ja rikkaalla eläimistöllään.

Matkalla Costa Ricaan pääsee lähelle koskematonta luontoa. Maa on pieni, mutta sillä on paljon tarjottavaa. Käymme muutamissa kauneimmista kansallispuistoista, näemme auringon nousevan meren ylle ja heräämme mölyapinoiden ääniin aamuvarhaisella.

Sademetsissä meitä odottavat vesiputoukset ja kuumat lähteet, joissa käymme pulahtamassa. Tortuguerossa teemme veneretken, jonka aikana pääset näkemään lähietäisyydeltä lintuja, apinoita ja muita sademetsän eläimiä. Arenalissa näemme samannimisen tulivuoren ja katselemme maisemia riippusilloilta, puunlatvojen tasolta. Matkan lopussa muutama rentouttava päivän Manuel Antonion kansallispuistossa, joka koostuu sekä sademetsästä että paratiisirannasta Tyynenmeren äärellä.

Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa keskellä upeinta luontoa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari, Costa Rican colon

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki - San José
Päivä 2
San José - kaupunkikierros ja kultamuseo
Päivä 3
San José - Tortuguero - veneretki läpi viidakon sademetsässä sijaitsevaan majapaikkaamme - Tortugueron kaupunki ja kilpikonnakeskus
Päivä 4
Tortuguero - kanavaristeily Tortugueron kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 5
Tortuguero - La Fortuna - Tirimbinan sademetsäkeskus, suklaakierros
Päivä 6
La Fortuna - vesiputous ja lounas Aguinaldon ja Felicidadin tilalla
Päivä 7
La Fortuna - riippusillat sademetsässä - uintiretki kuumiin lähteisiin
Päivä 8
La Fortuna - Manuel Antonio - krokotiilisafari Tárcolesin suistossa
Päivä 9
Manuel Antonio - vaellusretki Manuel Antonion kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 10
Manuel Antonio - rentouttava päivä Tyynenmeren rannalla
Päivä 11
Manuel Antonio - San José - rentoutumista Tyynenmeren rannalla - kotimatka
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Studio Hotel

 • 82 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 2 ravintolaa
 • Baari
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Ilmainen Wi-Fi
 • Pieni kuntosali

Studio Hotel on elegantti keidas San Josén ylellisessä Santa Anan kaupunginosassa. Hotellissa on esillä yli 100 taideteosta – paikallisten taiteilijoiden maalauksia ja veistoksia – jotka tekevät hotellin sisustuksesta ainutlaatuisen. Hotellissa on kaksi ravintolaa, jotka molemmat ovat auki iltaisin. Lisäksi käytössä on huonepalvelu (lisämaksusta). Hotellissa on pieni kuntosali sekä uima-allas ja kattoterassi.

Lue lisää: http://www.costaricastudiohotel.com/
Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Huoneet
Tilavat huoneet, jotka on elegantisti sisustettu. Kaikissa huoneissa on tv, puhelin, hiustenkuivain ja ilmastointi.

Evergreen Lodge

Evergreen Lodge on trooppinen keidas keskellä sademetsää ja Tortuegon kansallispuiston kanavaverkostoa. Täällä asut keskellä luontoa, sen näkymiä ja ääniä.

Lodgessa on ravintola, jossa kaikki ateriat tarjoillaan ja uima-altaalla on mahdollisuus virkistaytyä päivän seikkailujen päätteeksi. Auringon laskiessa on mukava nauttia hetkestä baarissa, josta on näkymät ympäröivään vesistöön.

Huoneet
Huoneet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa sademetsän keskellä, omassa rauhassaan. Huoneiden sisustuksessa on käytetty paljon puuta, eikä niissä ole häiritseviä laitteita, kuten TV:tä. Ikkunoissa on hyttyssuojat ja huoneissa on kattotuulettimet.

Lue lisää: http://evergreentortuego.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Hotel Tilajari

 • 76 huonetta
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • ravintola
 • baari
 • uima-allas ja poreamme
 • wi-fi (maksuton)
 • spa
 • tenniskenttä
 • kuntosali

Viehättävä ja suosittu hotelli sijaitsee San Carlos-joen varrella La Fortunassa. Hotelli rakennettiin alunperin country clubiksi, johon lisättiin hotellihuoneita vuonna 1991.

Hotellissa on baari, ravintola, spa, kuntosali, uima-allas, kasvitieteellinen puutarha sekä perhostarha.

Huoneet
Tilavissa huoneissa on parivuode, tv, puhelin, kattotuuletin, ilmastointi, kahvinkeitin ja hiustenkuivain sekä maksuton wifi. 

Lue lisää: http://www.tilajari.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Shana Hotel

 • 27 huonetta
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • ravintola
 • baari
 • hissi
 • uima-allas ja spa
 • wi-fi (maksuton)

Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aivan sademetsän reunalla ja hotellilta avatuu kaunis näkymä Tyynellemerelle. Täältä on helppo lähteä tutkimaan Manuel Antonion kansallispuiston eläimistöä sekä kauniita rantoja.

Hotellin El Gusto-ravintolassa voit nauttia maukasta ruokaa ja katsella upeita maisemia. Hotellissa on spa, uima-allas ja maksuton wifi-yhteys.

Huoneet
Huoneissa on parivuode, tv, minibaari, tallelokero, puhelin, kahvinkeitin, hiustenkuivain ja maksuton wifi. Huoneissa on parveke ja näkymä sademetsään.

Lue lisää: http://shanahotel.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotelli on tämä tai vastaava. Vahvistamme matkan aikana käytettävät hotellit lentolippujen mukana, noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.198€
Helsinki
Täynnä
3.198€
Helsinki
Täynnä
3.998€
Helsinki
3.998€
Helsinki
3.998€
Helsinki
3.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - San José

Laskeudumme Costa Ricaan ja jatkamme lentokentältä hotelliimme San Joséssa, Costa Rican pääkaupungissa. Costa Rica sijaitsee trooppisella ilmastovyöhykkeellä, mutta koska San José sijaitsee 1 100 m merenpinnan yläpuolella, siellä on viileämpää. Kaupunki vaikuttaa eurooppalaiselta, mikä luo mielenkiintoisen kontrastin vehreille, metsien peittämille vuorille, jotka ympäröivät kaupunkia.

Yöpyminen San Joséssa.

Päivä 2
San José - kaupunkikierros ja kultamuseo

Teemme lyhyen kaupunkikierroksen San Joséssa ja näemme mm. keskusaukion ja tuomiokirkon. Tuomiokirkko valmistui 1802, mutta tuhoutui maanjäristyksessä. Sen tilalle rakennettiin uusi kirkko 1871. Arkkitehtuuri on sekoitus erilaisia tyylejä, mm. uusklassismia ja kreikkalais-ortodoksisuutta. Erityisen vaikuttava katedraali on sisältä: kauniit laatat ja värikkäät lasi-ikkunat luovat kirkkoon ainutlaatuisen tunnelman.

Käymme lisäksi kultamuseossa, jossa on vaikuttava kokoelma kulta-aarteita esikolumbiaaniselta kaudelta (n. 500–1500). Pääsemme ihailemaan kauniita patsaita ja koruja, jotka edustavat aikakautensa hienointa käsityötaitoa.

Syömme lounaan kahviplantaasilla, jossa meille myös kerrotaan kahvinviljelystä ja esitellään tilan toimintaa. Kahvi on Costa Rican vanhin maanviljelystuote ja vientituote jo 1709 -luvulta lähtien. 1820-luvulla valtio halusi edistää kahvinviljelyä ja jakoi ilmaisia viljelyspalstoja sekä antoi maksuhelpotuksia perheille, jotka olivat halukkaita viljelmään kahvia elannokseen. Tällöin syntyi pienviljelijöiden joukko, joka kilpailun kovenemisesta huolimatta pystyi pitämään pintansa alalla. Costaricalainen kahvi tunnetaan korkealaatuisuudestaan ja tuotanto tehokkuudestaan, se on edelleen yksi maan tärkeimmistä vientituotteista.

Tila, jolla vierailemme on perheomisteinen ja täällä tuotetaan kahvia perinteitä kunnioittaen.

Yövymme San Joséssa.

Päivä 3
San José - Tortuguero - veneretki läpi viidakon sademetsässä sijaitsevaan majapaikkaamme - Tortugueron kaupunki ja kilpikonnakeskus

Lähdemme varhain liikkeelle ja ajamme kohti koillista ja Karibianmeren rannikkoa. Matkareittimme vie meidät läpi Braulio Carrillon kansallispuiston, josta 90 % on metsää: trooppisesta tasangosta vuoristosademetsään. Täällä elää arvioiden mukaan yli 6 000 kasvilajia, mm. saniaispuita, palmuja ja värikkäitä helikonioita sekä bromelioita. Syötyämme aamiaisen pienessä Guápilesin kylässä ajamme La Pavonan satamaan ja jatkamme matkaa veneellä. Teemme mukavan veneretken läpi viidakon, määränpäänämme seuraava majapaikkamme.

Tortugueron pienessä kaupungissa on tutkimuskeskus, jossa sekä vapaaehtoiset että keskuksen työntekijät osallistuvat rannan suojelemiseen niinä kuukausina kun liemikilpikonnat rantautuvat ja laskevat munansa hiekkaan. Liemikilpikonnat merkitään, jotta kannan suuruus ja sen muutokset voidaan kirjata. Useimmiten liemikilpikonnia ei ole nähtävissä, kun vierailemme keskuksessa, mutta saamme kiinnostavan katsauksen niiden suojelemiseksi tehtävään työhön.

Yöpyminen lodgessa Tortuguerossa.

Päivä 4
Tortuguero - kanavaristeily Tortugueron kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa

Tänään tutustumme lähemmin Tortugueron kansallispuistoon. Aluksi tarkoituksena oli vain rauhoittaa ranta-alueita, joilla liemikilpikonna munii, mutta puisto kasvoi pikkuhiljaa 51 870 hehtaarin suuruiseksi kansallispuistoksi, joka muodostaa Keski-Amerikan suurimman yhtenäisen sademetsäalueen.

Päivän alkajaisiksi nousemme pieniin veneisiin, jotka kuljettavat meidät syvemmälle jokiverkostoon. Pääsemme hyvin lähelle alueella viihtyviä eläimiä ja lintuja. Täällä elää mm. kolme apinalajia: mustahämähäkkiapina, mölyapina ja kapusiiniapina. Jos meillä on onnea, näemme myös saukkoja, kaimaaneja, kilpikonnia, liskoja ja sammakoita. Myös lintulajeja on runsaasti, mm. kahdeksan papukaijalajia. Iltapäivän voit rentoutua uima-altaalla tai tehdä kierroksen lähiympäristössä ja tutustua lähemmin kasveihin ja puihin.

Yöpyminen lodgessa Tortuguerossa.

Päivä 5
Tortuguero - La Fortuna - Tirimbinan sademetsäkeskus, suklaakierros

Aamiaisen jälkeen ajamme veneellä takaisin La Pavonaan. Syömme lounaan Guápilesissa ja jatkamme matkaa Tirimbinan sademetsäkeskukseen, joka koostuu laajasta alueesta suojeltua sademetsää. Keskuksessa tutkitaan alueen biodiversiteettiä. Päivän teema on suklaa. Vierailemme entisellä kaakaoplantaasilla, tutustumme kaakaon kulttuurihistoriaan ja kaakaopavun matkaan plantaasilta suklaaksi. Pääsemme luonnollisesti myös maistelemaan paikallisesti valmistettuja suklaita.

Tirimbinasta ajamme kohti pohjoista ja La Fortunan kaupunkia. Alue tunnetaan kansallispuistosta, jossa sijaitsee 1 633 m korkea Arenal-tulivuori. Tulivuori oli vuoteen 2010 Costa Rican aktiivisin, mutta on nyt vaipunut lepotilaan. Maisemat tulivuoren ympärillä ovat upeat.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 6
La Fortuna - vesiputous ja lounas Aguinaldon ja Felicidadin tilalla

Tänä aamuna teemme kävelyretken La Fortunan vesiputoukselle, joka sijaitsee keskellä rehevää sademetsää lepotilassa olevan Chato-tulivuoren juurella. Vesi putoukseen tulee Arenaljoesta ja putoaa 75 m:n korkeudesta alas. Voit käydä pulahtamassa viileässä vedessä, joten ota uima-asu mukaan. Lounasaikaan vierailemme Aguinaldon ja Felicidadin maatilalla, jolla viljellään mm. keittobanaaneja ja papaijoita. Näemme pariskunnan sokeriruokomyllyn ja maistamme makeaa sokeriruokomehua. Vierailun päätteeksi nautimme perheen valmistaman mukavan ja tyypillisen maalaislounaan.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 7
La Fortuna - riippusillat sademetsässä - uintiretki kuumiin lähteisiin

Tänään saat tilaisuuden nähdä sademetsän ylhäältä käsin, sillä teemme retken pitkin riippusiltoja. Yksityiselle suojelualueelle, joka kattaa 250 hehtaaria trooppista sademetsää Arenal-tulivuoren juurella, on rakennettu polkujen, siltojen ja riippusiltojen verkosto. Se mahdollistaa retken sademetsän tiheään, vihreään maailmaan, ja samalla saat tilaisuuden nähdä, miltä alue näyttää ylhäältä käsin katsottuna. Sillat on rakennettu niin, että ne häiritsevät luontoa mahdollisimman vähän. Koska reitti on paikoin jyrkkä ja kulkee läpi vaihtelevan maaston, joten se ei sovi huonojalkaisille.

Iltapäivän vietämme La Fortunan kuumilla lähteillä. Pääset rentoutumaan +30–40C-asteiseen veteen ja ihailemaan pientä ”vesiputousta”. Paikalla on tilat vaatteiden vaihtoon ja sieltä saat myös pyyhkeen – muista kuitenkin ottaa oma uima-asu mukaan.

Yöpyminen La Fortunassa.

Päivä 8
La Fortuna - Manuel Antonio - krokotiilisafari Tárcolesin suistossa

Jätämme hyvästit La Fortunalle ja suuntaamme rannikolle. Päivän kohokohta on krokotiilisafari Tárcolesin jokisuistossa. Suistoa ympäröi mangrovemetsä, ja me teemme veneretken nähdäksemme luontoa mereltä käsin. Pidä silmät auki joen kylmäveristen asukkaiden varalta – täällä elää runsaasti krokotiileja. Ne edustavat väliamerikkalaista krokotiililajia, joka voi kasvaa nelimetriseksi ja painaa lähes 400 kg. Veneen liukuessa pitkin vedenpintaa kannattaa kohottaa katseensa aina silloin tällöin, sillä täällä elää monia kiinnostavia lintulajeja vuoden ympäri. Kolibrit ja muut värikkäät linnut viihtyvät täällä, ja jos olemme todella onnekkaita, näemme uskomattoman upean ja isokokoisen arapapukaijan. Tehtyämme jännittävän veneretken ja syötyämme mukavan lounaan jatkamme matkaa kohti Manuel Antonion kansallispuistoa. Yövymme hotellissa lähellä puistoa.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 9
Manuel Antonio - vaellusretki Manuel Antonion kansallispuistossa - iltapäivä omaa aikaa

Manuel Antonion kansallispuisto sijaitsee Tyynenmeren puolella Costa Rican länsirannikolla. Kyse on yhdestä maan kauneimmista kansallispuistoista. Täällä elää 109 eläinlajia – vain harvassa paikassa muualla maailmassa on yhtä rikas lajisto. Rehevän vihreä metsä ulottuu alas rantaan, joka on pitkä, valkohiekkainen ja idyllinen. Teemme aamupäivällä opastetun kierroksen puistossa, ja iltapäivällä pääset halutessasi tutustumaan alueeseen omatoimisesti.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 10
Manuel Antonio - rentouttava päivä Tyynenmeren rannalla

Koko päivä omaa aikaa! Voit käydä vaellusretkillä tai rentoutua Manuel Antonion kansallispuiston rannoilla. Oma bussimme on käytettävissämme, ja matkanjohtaja huolehtii ilmaisen bussikyydin järjestämisestä hotellilta Manuel Antonion kansallispuiston sisäänkäynnille ja takaisin. Bussi kulkee tiettyinä aikoina. Huomaathan, että kansallispuiston pääsymaksu on 15 USD/henkilö/päivä (maksetaan puiston portilla).

Mikäli et halua illastaa hotellin ravintolassa. Taksikyyti läheiseen kylään, jossa on muutamia ravintoloita, maksaa noin 10 USD. Matkanjohtaja auttaa tarvittaessa taksin tilaamisessa.

Yöpyminen Manuel Antoniossa.

Päivä 11
Manuel Antonio - San José - rentoutumista Tyynenmeren rannalla - kotimatka

Nautimme aamupäivästä Manuel Antoniossa kunnes lähdemme kohti lentokenttää ja kotimatka alkaa.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
948€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - San José - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Aamiaiset
 • Lounas pvät 2-6 
 • Illallinen pvät 3 ja 4
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana (noin 30 USD/pvä)
 • Juoma- ja palvelurahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 80 USD/hlö (suositus)
 • USA:han matkustaessa (myös jos tekee maahan ainoastaan välilaskun) vaaditaan ESTA-sähköinen matkustuslupa, noin 21 USD/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

San José: 2 yötä
Tortuguero: 2 yötä
La Fortuna: 3 yötä
Manuel Antonio: 3 yötä

Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa. Vahvistamme majoituspaikkojen yhteystiedot matkadokumenttien/lentolippujen mukana.

Ota matkalle mukaan

 • pieni laukku tai reppu retkipäiviä varten
 • kevyitä ja hengittäviä kesävaatteita
 • uima-asu
 • villatakki tai pusakka
 • kevyt sadetakki
 • käytännölliset, tutut (tukevat) kengät
 • aurinkosuojavoide, hattu tai lippis, aurinkolasit
 • hyttyskarkote
 • taskulamppu
 • kiikarit
 • käsidesi

Liikkuminen

Ohjelma sopii aktiiviiselle matkustajalle, sillä matkan aikana teemme vaihtelevia kävelyretkiä sekä venematkoja. Edellytämme, että osallistujalla on kohtuullinen peruskunto, ja että hän pystyy liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä. Matka ei sovi liikuntarajoitteiselle.

Ilmasto ja pakkaaminen

Maa on pieni, mutta matkalla koemme monenlaisia ilmastoja. Pääasiallisesti on kuivaa ja lämmintä, tai hyvin lämmintä. Lämpötila vaihtelee noin + 25–30C asteen välillä ja saattaa ajoittan nousta jopa +35C asteeseen. Vierailemme myös paikoissa, joissa lämpötila voi olla alimmilaan noin +10–12C astetta. Costa Rican sademetsissä on hyvin kosteaa ja sadekuurot ovat yleisiä. Ota siis mukaan myös lämpimiä ja nopeasti kuivuvia vaatteita sekä kevyt sadetakki.

Sademetsässä liikuttaessa polut voivat olla liukkaita, sen vuoksi tukevat, pitäväpohjaiset kengät ovat tarpeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Upea luontomatka Olimme Costa Ricassa marraskuussa. Suosittelemme kohdetta kaikille luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille. Etäisyydet maan sisällä ovat kohtuullisia kiertomatkaa ajatellen. Matkan kohokohtia olivat veneretket Tortugueron kansallispuistossa (erittäin runsas eläimistö ja pääsimme saattelemaan kilpikonnan poikasia mereen) sekä uintiretki kuumissa lähteissä La Fortunassa. Emme suosittele matkaa sadekaudella tai sen läheisyydessä vaan mieluummin keväällä. Tällä reissulla sateenvarjo tuli todella tarpeeseen. Manuel Antonion kansallispuisto oli yllättävän mukava ja pääsimme sisään ilman jonoa. Majoitukset olivat viihtyisiä lukuunottamatta ensimmäistä hotellia San Joséssa (hotel Palma Real).
Date published: 2019-11-20
Rated 4 out of 5 by from Oli lautalla pienoinen kahvila Matka oli lentoaikataulua lukuun ottamatta sujuva ja hyvin järjestetty. Koneen vaihtoon varattu yli 5 tunnin aika Amsterdamin kentällä tuntui liian pitkältä. Costa Rican ilmasto oli helmikuussa lähes täydellinen, lämmin ja lempeä. Satunnaiset sadekuurot opettivat pitämään sadevarusteet käden ulottuvilla. Eläimiä, lintuja ja perhosia sai seurata niin retkillä kuin retkien ulkopuolellakin. Luonto tuli lähelle. Matkaan mahtui elämyksiä ja iloisia yllätyksiä, milloin luonnon, milloin oppaiden tai majapaikan henkilökunnan järjestämiä. Kaakaon ja kahvin valmistukseen tutustuminen oli mielenkiintoista ja maukasta. Pääkaupunkiin San Joséhen ei kannattaisi käyttää aikaa.
Date published: 2018-03-13
Rated 4 out of 5 by from Upeat sademetsäelämykset Hyvää : kohteiden valinta, riittävän väljä aikataulu, hienot ja monipuoliset luontokohteet. Maatalovierailu ja kaakaoesitys sademetsässä. Krokotiilijokiristeily. Matkanjohtaja palvelualtis, joustava, kielitaitoinen ja huumorintajuinen. Paikallisoppaalla selvästi laajat tiedot : voisi saada enemmänkin irti esim. pitkillä bussimatkoilla! Ei ihan parasta : Matka taisi vielä osua sadekauteen - vain 3 sateetonta päivää. Lentomatkat raskaat johtuen n. 6h odotuksesta Amsterdamissa molempiin suuntiin. Viimeisessä hotellissa ei juuri mikään toiminut. Manuel Antonio luonnonpuisto täynnä turisteja ja tavaroita varastelevia eläimiä (koska kiellosta huolimatta ruokitaan). Uimaan oli hankala mennä.
Date published: 2017-12-05
Rated 5 out of 5 by from Matka vastasi hyvin odotuksia Matkakohde oli oivallisen monipuolinen erityisesti luonnosta kiinnostuneille. Majoituskohteet olivat hyviä. Paikallinen opas samoin kuin suomalainen opas olivat asiantuntevia ja hoitivat järjestelyt mallikkaasti. Lentokentällä Amsterdamissa odotus oli pitkä vaihtolentojen osalta sekä mennessä että tullessa ( noin 6 tuntia). Matkajärjestelyjen osalta voisi miettiä olisiko viisaampaa viettää vielä yksi päivä lisää esim. Tortuguerossa ja palata suoraan viimeisenä päivänä Manuel Antoniosta pääkaupunkiin San Joseen. Viimeinen päivä San Josessa oli hieman odottelua. Mainittakoon vielä, että ruoka oli hyvää ja maa turvallisen oloinen. Kokonaisuutena matka vastasi hyvin odotuksia.
Date published: 2018-03-04
Rated 4 out of 5 by from Upea matka, paljon nähtävää! Matkan ohjelma oli hyvä ja monipuolinen ja näkemistä riitti. Joitakin kohtia olisi hyvä parantaa: Tortugeron Evergreen lodge viidakkohotellin sijainti hieno, mutta paikoitellen käytävien aidat olivat lahoja ja näin vaarallisia. Samoin huone vaatisi päivitystä mm. hanat löysällä ja uusien pyyhkeiden saanti oli vaikeaa. Turistien määrä oli jokiosuudella paikoin runsasta eli miten hyvin ympäristö kestää lisääntynyttä matkailua. Muuta hotelli olivat hyviä. Viimeisessä eli Maunel Antonion Shana hotellissa ravintolapalvelu oli hidasta ja epäpätevän tuntuista. Paluu Manuel Antoniosta lentokentälle mentiin hienoa maisemareittiä pitkin, joka voisi kuulua ohjelmaan.
Date published: 2022-11-27
Rated 4 out of 5 by from Pura Vida Costa Rica Sää oli todella hyvä muutamaa pikku sadekuuroa lukuun ottamatta. Melko pitkät odotusajat Shipholissa tietysti vähän ärsyttivät, mutta odottamistahan se matkailu aina on. Siirtymiset kohteesta toiseen Costa Ricassa sujuivat hienosti kiitos hyvän kuljettaja "el Romanticon" ja paikallisopas Roberton ja matkanjohtaja Juhan kertoessa maasta. Jos jotain muuttaisin niin lyhentäisin San Josen aikaa ja lisäisin sen Manuel Antonioon. Muutenkin perilläolo saisi kestää 2 viikkoa.
Date published: 2020-02-10
Rated 5 out of 5 by from Matka ylitti odotukset Tulin Costa Ricasta kotiin viime yönä ja pää on vielä pyörällä kaikesta nähdystä ja koetusta. Matkalla nähtiin monipuolisesti maan eri puolia, erilaisia sademetsiä ja uskomattomia eläimiä. Aika monta "National Geographic Moment"ia tuli koettua. Aurinkoa ja lämpöä oli sopivasti ja myös rytmi oli mielestäni hyvä, vapaalla ajalla ehti levätäkin, ja toisaalta ohjelmaa oli riittävästi. Järjestelyt ja aikataulut toimivat enimmäkseen hyvin ja pienistä odotteluistakin selvittiin. Ryhmä oli mukava ja sekä suomalainen matkanjohtaja että paikallinen opas tiesivät ja osasivat paljon ja olivat liikkeellä huikealla asenteella. Tortuguerossa olisin mielelläni ollut päivän pidempään ja vastaavasti Manuel Antoniossa päivän vähemmän. Kahvitilavierailu lähtöpäivänä oli ihan ehdoton, ilman sitä lentoa olisi odoteltu ihan liikaa. Vaihtoajat Amsterdamissa olivat mennen tullen melkoiset, varman koneenvaihdon luulisi onnistuvan vähemmilläkin tuntimäärillä. Ennen matkaa olin melko skeptinen ryhmämatkailua kohtaan, mutta matka muutti käsityksiäni todella paljon positiivisempaan suuntaan. Costa Rica on hieno maa sekä luonnoltaan että ihmisiltään, suurin ongelma matkalla oli se että sieltä oli vaikea tulla pois. Pura vida!
Date published: 2018-03-04
Rated 4 out of 5 by from Hurmaava Costa Rica Löysimme Costa Ricasta sen mitä halusimme, eli laiskiaisia. Matka ja kaikki järjestelyt onnistuivat hyvin, siirtymiset toimivat ja ruoka maistui. Paikallinen opas Gustavo hurmasi huumorilla. Kaunis luonto ja aito tunnelma ovat kokemisen ja näkemisen arvoisia. Unohtumaton ”kokemus” oli 3 tunnin sisäänpääsyjonotus Manuel Antonio kansallispuistoon. Paluulennon polttoainetankkaus Curacaossa kruunasi vielä lentomatkan - ja vähensi odotusaikaa Amsissa... Pura Vida!
Date published: 2019-03-18
 • y_2023, m_1, d_29, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_31
 • loc_fi_FI, sid_CRRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja