Kesäinen Praha ja André Rieun konsertti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tee musiikillinen matka kauniiseen Prahaan sekä André Rieun ja Johann Strauss orkesterinsa konserttiin.

Lisälähtö

Matkustamme historialliseen pääkaupunkiin kokeaksemme André Rieun ja orkesterinsa konsertin Prahan 02 Arenalla. Konsertti järjestetään alkukesän vehreydessä ja pääsemme nauttimaan sekä hurmaavasta musiikista että mukaansatempaavasta tunnelmasta.

Musiikillisen illan lisäksi tutustumme kävellen Kultaisen Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja teemme mukavan risteilyn Vltava-joella. Tutustumme mahtavan Prahan linnan kiehtovaan alueeseen. Kävelyretkemme suuntautuu hurmaavaan Mala Stranaan, jossa ovat Prahan vanhimmat korttelit. Prahan lukuisista silloista Kaarlensilta on kenties tunnetuin. Ylitämme tämän yli 500 metriä pitkän goottilaistyylisen sillan, jonka ensimmäisen kiven  Kaarle IV on tarinan mukaan muurannut.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomenkielinen paikallisopas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Czech Koruna

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Saapuminen Prahaan
Päivä 2
Kaupunkikierros ja risteily Vltava-joella
Päivä 3
Opastettu kävelykierros Prahan linnan alueella. André Rieun konsertti.
Päivä 4
Omaa aikaa ja lento Helsinkiin

Hotelli

Novotel Praha Wenceslas Square

Neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli sijaitsee kävelymatkan (noin 20 min.) päässä Prahan sydämestä ja Venceslauksen aukiolta. Alueella on ravintoloita, kahviloita, pienpanimoita ja kauppoja. Prahan valtionooppera, historialliset nähtävyydet, kansallismuseo ja vanhakaupunki ovat myös kävelyetäisyydellä.  Kun kävelet hotellilta Vltava-joen suuntaan, näet modernin arkkitehtuurin ikonisen rakennuksen, Tanssivan talon, joka erottuu Prahan muista klassisista rakennuksista.

Hotellin huoneet ovat yksinkertaisesti ja moderniin tyyliin sisustetut. Huoneissa on tv, ilmainen internetyhteys, hiustenkuivaaja, ilmastointi ja tallelokero.
Hotellissa on oma aulabaari ja sisäuima-allas. Lisäksi voit nauttia panoraamanäkymästä Prahaan hotellin kattoterassilta. Hotellilta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet keskustaan (metropysäkille ja raitiovaunupysäkille on lyhyt kävelymatka).

Lue lisää: https://all.accor.com/hotel/3194/index.en.shtml 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolien sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotellin yhteystiedot:
38 Katerinska
12000 Prague 
Czech Republic 
+420 221 104 999

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
898€
Helsinki
Täynnä
1.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Prahaan

Lennämme Helsingistä Prahaan, jonne saavumme iltapäivällä. Lentokentältä ajamme bussilla Prahan keskustaan. Sinulla on hieman aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin ja syödä lounasta (omakustanteinen). Myöhemmin iltapäivällä ajamme hotelliimme ja saamme huoneet käyttöömme.

Illalla kokoonnumme yhteen ja syömme tervetuloillallisen ja aistimme samalla hieman kaupungin iltatunnelmaa (illallinen sis. matkan hintaan).

Päivä 2
Kaupunkikierros ja risteily Vltava-joella

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupungin keskustaan, jossa paikallisoppaamme esittelee meille muutamia Prahan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Useimmat kaupungin vanhimmista rakennuksista sijaitsevat keskustassa. Aloitamme Václavské náměstí -aukiosta, jonka 750 metriä pitkän bulevardin varrella on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Aukio toimii usein kansallisten juhlien ja muiden suurten kokoontumisten näyttämönä.

Jatkamme matkaa vanhankaupungin Staroměstské náměstí -aukiolle, jonka historia alkaa 1300-luvulta. Aukiota ympäröivät kauniit, pastellinväriset rakennukset. Näemme aukiolla sijaitsevan Týn-kirkon, johon Tycho Brahe haudattiin vuonna 1601, Josefovin eli juutalaiskorttelin ja Tasavallan aukiolla sijaitsevan Ruutiportin, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1475.

Siirrymme joen rannalle, jossa nousemme veneen kyytiin. Kaupungin läpi kiemurteleva Vltava on Tšekin pisin joki. Veneestä käsin pääsemme ihastelemaan kaunista Prahaa toisesta näkökulmasta. Matkanjohtajamme kertoo parin tunnin pituisella retkellä tarkemmin kaupungin nähtävyyksistä. Syömme retken aikana buffetlounaan ja kauniilla säällä voimme nauttia maisemista ulkokannella.

Pienen risteilyn jälkeen sinulla on omaa aikaa nauttia kultaisen kaupungin tarjonnasta. Illallinen on tänään omakustanteinen.

 

Päivä 3
Opastettu kävelykierros Prahan linnan alueella. André Rieun konsertti.

Aloitamme päivän vierailemalla mahtavalla Prahan linnalla, jonka historia alkaa jo 800-luvun lopulla. Linna on Prahan tärkein nähtävyys ja se on yli tuhannen vuoden ajan ollut tärkeä symboli kaupungin asukkaille. Nykyisin se toimii mm. presidentinlinnana. Valtavassa linnassa on satoja huoneita, historiallisia palatseja, kirkkoja, luostareita ja kappeleita, joten nähtävää riittää. Linnan Vallipuutarha tuli tunnetuksi siitä, että kaksi katolisen keisarin käskynhaltijaa heitettiin ikkunasta ulos vuonna 1618. Tapahtuma toimi lähtölaukauksena kolmikymmenvuotiselle sodalle.

Aloitamme kierroksemme pääsisäänkäynniltä, josta on upeat maisemat Prahan kaupunkiin. Jatkamme syvemmälle linnan syövereihin ja näemme mm. Pyhän Vituksen tuomiokirkon, jonka rakentamisen Kaarle IV aloitti vuonna 1344. Tuomiokirkko toimii nykyisin sekä Prahan arkkipiispan kotina että tšekkiläisten kruununjalokivien säilytyspaikkana. Kirkon rakennutti keisari Kaarle IV ja itse rakennustyöt aloitettiin vuonna 1344. Holvikaarien läpi kulkiessamme kuulemme lisää kirkon historiasta.

Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaa kävellen alas kukkulalta Mala Stranaan (kaupungin pienelle puolelle). Yhteinen kävelykierroksemme päättyy Kaarlensillalle.

Lounas on omavalintainen. Suosittelemme kokeilemaan perinteistä tsekkiläistä pubilounasta. Prahassa on lukuisia pubeja ja tšekkiläinen maailmankuulu olut on tärkeä osa paikallisten kulttuuria. Panimoita, niin suuria kuin pieniä, on noin 110 ja erilaisia oluita lähes 500.

Illalla meitä odottaa hienot musiikkielämykset Prahan 02 Arenalla. André Rieu ja Johann Strauss Orchestra ovat vuosien ajan kiertäneet konsertoimassa ympäri maailmaa ja esim. yksistään vuonna 2018 he konsertoivat peräti 93 kertaa 21 maassa ja viidellä eri mantereella.

André Rieu on hollantilainen ja kotoisin Maastrichtista. Andrén isä oli kapellimestari ja André sisaruksinen kasvoi perheessä, jossa klassinen musiikki oli osa arkipäivää.  Rieu aloitti itse viulunsoiton opinnot jo varhain, 5 vuotiaana. Rieu on koulutettu viulisti, mutta on vuodesta 1987 lähtien toiminut kapellimestarina, säveltäjänä ja muusikkona omassa orkesterissaan.

André Rieun fanit kiertävät seuraamassa idoliaan konserteissa eri puolilla maailmaa. Nyt me pääsemme kokemaan konserttinsa kesäiltana kauniissa Prahan kaupungissa.

Konsertti alkaa klo 20. Meillä on hotellilta kuljetus areenalle ja takaisin hotelliin. Lähdemme hyvissä ajoin kohti konserttipaikkaa.

Illallinen on tänään omakustanteinen.

Päivä 4
Omaa aikaa ja lento Helsinkiin

Lentoaikataulusta riippuen sinulla voi vielä tänään jäädä hieman aikaa nauttia Prahasta omaan tahtiin. Bussi noutaa meidät sovittuun aikaan hotellilta, ajamme lentokentälle ja lennämme Helsinkiin.

Katsomokartta konsertissa

Matkan hintaan sisältyy istumapaikat kategoriassa II

Mahdollisuus varata lisämaksullinen istumapaikka kategoriasta I. Lisämaksu: 35€/hlö

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Praha – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden hotellissa (paikallinen luokitus)
 • Kolme aamiaista
 • 1 lounas ja 1 illallinen
 • Istumapaikkalippu konserttiin, II kategorian paikat
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomenkielinen paikallisopas
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 180€
 • Lisämaksullinen istumapaikka konsertissa, kategoria I, 35€/hlö
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Henkilökohtaiset juomarahat kuljettajille ja ravintoloissa

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mitä pakata mukaan

Ota mukaan pieni kassi tai reppu retkipäiviä varten sekä hyvät kävelykengät. Konserttiin on mukava ottaa mukaan oopperakiikarit. Pukeutuminen konserttiin on siistin rentoa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja