Kenia – Afrikan villit savannit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Unohtumaton safarimatka Samburun kansallispuistoon, Nakurujärvelle ja maailmankuuluun Masai Maraan.

Kenia on varhaisen aamun ja auringonlaskun herkän voimakkaita sävyjä savannilla, Mount Kenyan silhuetti horisontissa ja liki äärettömiltä vaikuttavia villieläinlaumoja. Tällä matkalla teemme safareita kolmessa erilaisessa kansallispuistossa: Sateenvarjoakaasioiden majesteettisessa Samburussa, flamingojen Lake Nakurussa sekä maailmankuulussa Masai Marassa, jossa on yksi Afrikan runsaslukuisimmista villieläinkannoista.

Asumme mukavissa safarilodgeissa, mm. ainutlaatuisessa Lake Nakuru Sopa Lodgessa, joka tarjoilee upeat näkymät yli savannin, Nakurujärven ja Masai Maran laajojen tasankojen.

Safarimatkamme päättyy Nairobiin, jossa käymme Karen Blixen -museossa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Kenian shilling

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Nairobi - yöpyminen hotellissa Nairobissa
Päivä 2
Matka jatkuu Samburun kansallispuistoon läpi kauniin ylängön ja pikkukylien - safari Samburussa
Päivä 3
Safarit Samburun ja Buffalo Springsin kansallispuistoissa
Päivä 4
Matka jatkuu Lake Nakurun kansallispuistoon -reitti kulkee yli päiväntasaajan ja Thomson’s Falls vesiputouksen kautta - iltapäiväsafari
Päivä 5
Safarielämyksiä Lake Nakurun kansallispuistossa
Päivä 6
Ison hautavajoaman läpi Masai Maran kansallispuistoon - iltapäiväsafari
Päivä 7–8
Safareita Masai Marassa
Päivä 9
Ison hautavajoaman kautta Nairobiin - Karen Blixen -museo - kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Nairobi - yöpyminen hotellissa Nairobissa

Lennämme Helsingistä kohti Keniaa. Teemme välilaskun jossa vaihdamme konetta ja jatkamme reittilennolla Nairobiin.

Maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme hotelliimme Nairobissa.

Päivä 2
Matka jatkuu Samburun kansallispuistoon läpi kauniin ylängön ja pikkukylien - safari Samburussa

Yöunien ja aamiaisen jälkeen jätämme Nairobin ja otamme suunnan kohti Samburun kansallispuistoa. Matkaamme kohti pohjoista läpi vehreiden ylänköjen, joilla kasvaa metsää ja ananasviljelmiä. Reittimme kulkee läpi pienten kylien, ja huolimatta pölystä ja kuoppaisista teistä ajomatkamme on kiinnostava. Määränpäämme sijaitsee Mount Kenya -vuoren länsipuolella. Ajamme läpi alueiden, joilla asuu boraneja, samburuja, rendillejä, somaleja ja meruja. Värikkäästi koristautuvat turkanat asuvat tavallisesti Turkanajärven ympäristössä. Matkalla Isioloon, jossa asfalttitie päättyy, pidämme tauon ja nautimme lounaan ravintolassa.

Safari alkaa heti saapuessamme Samburun kansallispuistoon. Päästyämme perille lodgeen olemme todennäköisesti ehtineet jo nähdä eläimiä. Majoitumme Samburu Sopa Lodgessa, jossa vietämme kaksi seuraavaa yötä. Asetuttuamme taloksi syömme illallisen ravintolassa, joka sijaitsee joen rannalla. Taskulampun avulla saatat nähdä yön pimeydessä parin punaisia krokotiilinsilmiä.

Päivä 3
Safarit Samburun ja Buffalo Springsin kansallispuistoissa

Samburun ja Buffalo Springsin kansallispuistot sijaitsevat majesteettisella ja karulla pohjoisella puoliaavikolla. Täällä alueelle tyypilliset sateenvarjoakaasiat muodostavat kauniita siluetteja sinistä taivasta vasten.

Tällä seudulla näemme todennäköisesti joitakin kuivaan ympäristöön sopeutuneita eläimiä, joita ei tapaa enää etelämpänä perinteisillä safarialueilla. Kyse on grevynseeproista, verkkokirahveista, keihäsantiloopeista, somalianstrutseista ja gerenukeista. Yritämme bongata myös leijonan ja norsuja, joita näkee usein isoina, jopa 50 yksilön laumoina, sekä muita perinteisiä savannieläimiä.

The lodge is built on top of raised ground, giving panoramic views of the distant Samburu Hills to one side and El Ndonyo Keri - the Samburu name for Mount Kenya - to the other. Seutu edustaa pohjoista puoliaavikkoa mataline mutta dramaattisine vuorineen, jokilaaksoineen, rotkoineen ja kuivine savanneineen.

Iltapäivän kuumien tuntien aikana safarien välissä syömme lounasta ja rentoudumme lodgella.

Päivä 4
Matka jatkuu Lake Nakurun kansallispuistoon -reitti kulkee yli päiväntasaajan ja Thomson’s Falls vesiputouksen kautta - iltapäiväsafari

Jätämme kuivan pohjoisen maiseman taaksemme ja suuntaamme Abderdaren metsien kautta kohti hautavajoamaa. Pysähdymme matkan varrella päiväntasaajalla ja Thomson’s Falls -vesiputouksella, jossa voimme nauttia maisemista ja oikoa jalkojamme ennen viimeistä etappia matkalla Lake Nakurun kansallispuistoon.

Nakurujärvellä meitä toivottavasti odottaa yksi Kenian vaikuttavimmista näyistä: tuhannet vaaleanpunaiset flamingot kokoontuvat soodajärvelle syömään levää ja äyriäisiä. Flamingojen lisäksi täällä viihtyvät pelikaanit, merimetsot, kapustahaikarat ja monet pienemmät vesilinnut. Isot akaasiametsät järven ympärillä houkuttelevat puhveleita, vesiantilooppeja, impaloita ja muita antilooppeja. Rinteissä kauniiden tyräkkien alla piilottelevat leopardit, ja jos meillä on onnea, näemme joitakin yksilöitä iltapäivän kääntyessä iltaan. Nakurujärvi on yksi koko Itä-Afrikan parhaista paikoista pensassarvikuonon ja isosarvikuonon sekä uhanalaisen rothschildinkirahvin bongaamiseen.

Saavumme perille Lake Nakuru Sopa Lodgeen, joka on ihastuttava lodge upeissa maisemissa.

Päivä 5
Safarielämyksiä Lake Nakurun kansallispuistossa

Teemme aamu- ja iltapäiväsafarin, kun villieläimet ovat aktiivisimmillaan.

Päivä 6
Ison hautavajoaman läpi Masai Maran kansallispuistoon - iltapäiväsafari

Aamiaisen jälkeen heitämme hyvästit Nakurujärven kansallispuistolle ja ajamme läpi Great Rift Valleyn, Itä-Afrikan Ison hautavajoaman. Määränpäämme on Lounais-Keniassa sijaitsevat Masai Maran savannit, joilla viihtyy iso joukko villieläimiä. Meillä on edessä pitkä, mutta mielenkiintoinen ajomatka.

Noin neljän viiden tunnin kuluttua (riippuu sää- ja tie-olosuhteista) saavumme perille Masai Maraan, joka toimii tukikohtanamme seuraavat kolme yötä. Lodge sijaitsee Masai Maran alueista sillä, jolla on eniten eläimiä. Paikka on täydellinen eläinten bongaamiselle!

Jo ajomatka Masai Maran sydämeen, jossa Keekorok sijaitsee, on itsessään yksi pitkä safari, sillä todennäköisesti tasaisin väliajoin näemme villieläinlaumoja. Lodgen ympärillä on upea ulkoilma-alue. Alueella on mm. kävelysilta, joka johtaa pienelle suoalueelle ja päättyy vesikuopalle, jolla villieläimet käyvät juomassa.

Masai Mara on maailmankuulu alue, joka koostuu kansallisesta suojelualueesta Masai Marasta ja viereisestä Masailandista. Alue rajoittuu luoteessa Oloololo-vuorijonoon, lounaassa Tansaniaan, kaakossa kuivaan pensasaroon ja Isoon hautavajoamaan ja idässä, suojelualueen ja ”maasaiden pääkaupungin” Narokin välissä, alati laajeneviin viljelymaihin.

Masai Maraa leimaavat runsasvetiset joet ja ympärivuotiset sateet, minkä ansiosta pitkät, haitalliset kuivat kaudet ovat harvinaisia. Tästä syystä alueen villieläinkanta pysyy isona vuoden ympäri, mikä tekee Marasta – kuten sitä arkikielessä kutsutaan – Kenian suosituimman safarimatkakohteen.

Heinä-elokuussa lähes miljoona gnuuta, seepraa ja gasellia vaeltaa yli Marajoen Masai Maraan syömään vehreää ruohoa. Loka-marraskuussa eläimet vaeltavat takaisin Tansaniaan ja Serengetiin, jossa sadekausi on hiljalleen alkanut, ja tuoretta ruohoa alkaa taas olla saatavilla.

Leijonaperheitä asustelee kaikkialla Masai Marassa, ja isot norsulaumat vaeltavat metsien ja vesistöjen lähettyvillä. Savannin nopein sprintteri gepardi löytää päivittäisen saaliinsa savannin ruohonsyöjien joukosta. Gepardin näkee usein jo kaukaa, sillä ne oleilevat avoimessa ruohikossa ja metsästävät päivänvalossa.

Viimeisten sadan vuoden aikana Masai Mara muuttui avoimesta ruohikosta tiheäksi ja karuksi pensasaroksi täynnä tsetsekärpäsiä. Tänä päivänä se on muuttunut edelleen aukeaksi aroksi. Osa ihmisistä seuraa huolissaan savannipuiden katoamista 8 %:n vuosivauhdilla, osittain isojen norsulaumojen laiduntarpeiden vuoksi. Toisaalta Masai Maran yhdistelmä ainavihantaa jokia seurailevaa galleriametsää, suoalueita ja avointa ruohikkoa on täydellinen, kun ajattelee kaikkia niitä eläinlajeja, joita voimme tällä matkalla nähdä.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Masai Mara on paikka, jossa hyvin suurella todennäköisyydellä näkee eniten savannille tyypillisiä lajeja lyhyimmässä ajassa. Lajeista mainittakoon norsu, puhveli, kirahvi, seepra, leijona, leopardi, gepardi, hyeena, krokotiili, virtahepo, sarvikuono, hirviantilooppi, vesipuhveli, impala, topiantilooppi, isogaselli ja savannigaselli. Alueella viihtyviä isompia lintuja ovat gasellikotka, savannikotka, liitokotka, kiljumerikotka, useimmat isot korppikotkat, strutsi, sihteerilintu ja kuningastrappi. Masai Marassa pääsee takuulla kokemaan unohtumattomia luontoelämyksiä mihin aikaan vuodesta tahansa.

Päivä 7–8
Safareita Masai Marassa

Teemme päivän aikana kaksi safaria; aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Yhtenä päivänä otamme lounaan mukaan ja lähdemme kokopäiväsafarille. Leirin keskeinen sijainti tekee tutustumisen alueen useimpiin kolkkiin helpoksi.

Päivä 9
Ison hautavajoaman kautta Nairobiin - Karen Blixen -museo - kotimatka

Aamiaisen jälkeen ajamme takaisin Nairobiin. Matkan varrella ylitämme jälleen Ison hautavajoaman. Nairobissa syömme lounaan Karen Blixen Coffee Garden -ravintolassa, joka sijaitsee lähellä Karen Blixen -museota ja hänen maatilaansa. Vierailemme museossa.

Kotimatka alkaa.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 4.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Nairobi - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Nairobissa
 • 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Samburu Sopa Lodgessa
 • 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Lake Nakuru Sopa Lodgessa
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Masai Marassa, Zebra Plains Mara Camp
 • Täysihoito, päivät  2-9 (ei sis.ruokajuomia)
 • Kuljetukset, safarit ja retket ohjelman mukaan
 • Safarit minibusseilla, max 6 hlöä per bussi, ikkunapaikat kaikilla matkustajilla
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Nairobi 1 yö,Samburun kansallispuisto 2, Lake Nakuru 2 ja Masai Mara 3.

Lodget ja safarileiri:

 • Samburu Game Lodge
 • Lake Nakuru Sopa Lodge
 • Fig Tree Camp, Masai Mara

Muovipussikielto Tansaniassa ja Keniassa

Tansaniassa ja Keniassa on astunut voimaan lait, jotka kieltävät muovipussien tuonnin maahan ja käytön maassa. Tämä koskee myös lentokentiltä saatavia tax-free muovipusseja. Mikäli suunnittelet ostavasi tax-free tuotteita, ne tulisi pakata esim. omaan kangaskassiin ennen saapumista Keniaan tai Tansaniaan. Muovipusseista tulisi päästä eroon viimeistään lentokentällä maahan saapuessa, ja jättää ne niille tarkoitettuihin roskasäiliöihin.

Muovipusseja ei myöskään saisi pakata kirjattuihin, ruumaan meneviin matkatavaroihin. Muovipussien käyttämisestä Tansaniassa ja Keniassa voi seurata tuntuvat sakot. Pakkaathan siis mukaan ainoastaan vaihtoehtoisista materiaaleista tehtyjä kasseja.

Valuutta

Kenian valuutta on shillinki. US dollareilla sekä kansainvälisillä luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja lodgeissa. Ota mukaan jonkin verran käteistä US dollareina.

Lue lisää matkakohteesta

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/kenia

Safarit ja matkalle mukaan

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on vielä viileää ennen auringon nousua. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Ota mukaan reppu, johon voit pakata tarvittavan niinä päivinä, kun näet matkatavarat vasta illalla. Suosittelemme, että otat mukaan kovan matkalaukun sijasta pehmeän matkakassin/laukun. Näitä on helpompi käsitellä ja saada mahtumaan käyttämiimme ajoneuvoihin, joissa matkalaukkujen kuljetustila on rajallinen.

Teiden kunnosta ja säästä riippuen pidempiin ajomatkoihin voi mennä ennakoitua enemmän aikaa.

Safarit tehdään minibusseilla, joihin mahtuu max. 6 matkustajaa ja kaikilla on ikkunapaikat.

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Sääolosuhteista ja sateista riippuen eläimet liikkuvat eri aikoina eri puolilla kansallispuistoja. Paikalliset rangerit tuntevat kansallispuiston ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoina niiden kotiseudulla.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta saapumispäivästä ja siinä tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu maahan saapuessa tehtäviä viisumimerkintöjä varten.

Suomen kansalainen tarvitsee Keniaan viisumin. Viisumin voi hakea netistä ennen matkaa vähintään 7 päivää aiemmin ja se tulee olla tulostettuna mukana maahan saapuessa. Turistiviisumi myönnetään enintään 3 kk kerrallaan ja se maksaa 50 USD.

Kenian viisumi (eVisa) haetaan ja maksetaan ennakkoon sähköisesti osoitteesta:

https://accounts.ecitizen.go.ke/register (Valitse: eVisa Visitors)

Viisumin myöntäminen kestää noin kaksi (2) vuorokautta netissä täytetyn hakemuksen jättöpäivästä. Tulosta viisumi ja ota se mukaan matkalle. Viisumi esitetään passin kanssa sekä lennon lähtöselvityksessä että rajaviranomaisille maahan saapuessa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys Keniassa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen -
Ylellinen rantaloma Intian valtameren äärellä

Pidennä Kenian safarimatkaa rantalomalla Leopard Beach Resort & Spa -hotellissa, Kenian eksoottisimmalla rannalla Dianilla. Pitkiä valkoisia hiekkarantoja ympäröivät palmupuut ja retki- sekä aktiviteettitarjonta on laaja. Voit pelata golfia, lähteä retkelle perinteiseen kenialaiseen kylään tai osallistua safarille rannikon hienoissa maisemissa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Korkeatasoinen Leopard Beach Resort & Spa -hotelli sijaitsee aivan rannan vieressä. Suurella viheralueella on useita uima-altaita asiakkaiden käytettävissä. Hotellissa on kaksi urheilukeskusta, joissa voi pelata esimerkiksi tennistä ja squashia sekä nostella painoja. Rannalla on mahdollisuus sukeltaa, purjelautailla ja kalastaa. Asiakkaat voivat lisäksi käyttää hotellin suurta kylpyläosastoa, jossa voi myös tilata erilaisia hoitoja.

Lue hotellista ja palveluista lisää: www.leopardbeachresort.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa (Superior Balcony -huone) 918€/hlö (5 yötä)
Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa (Deluxe Terrace) 978€/hlö

Yhden hengen huone
Yhden hengen huoneesta (Superior Balcony -huone) 1038€/hlö (5 yötä) (5 yötä)
Yhden hengen huoneesta (Deluxe Terrace) 1118€/hlö (5 yötä)

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Nairobi – Mombasa – Nairobi
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Leopard Beach Resort & Spa -hotellissa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkan pidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta.Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mikä haluat varata matkan pidennyksen, ota yhteyttä myyntiimme: 09 31585999 tai info@albatros-travel.fi

Rated 5 out of 5 by from Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Kenia joulukuussa 2019 oli aivan mahtava kokemus. Sadekausi jatkui normaalia pidempään ja matkan aikana satelikin hieman joka päivä. Se ei kuitenkaan haitannut vaan teki matkasta erityisen jännittävän. Kaikkialla oli uskomattoman vihreää, eläimiä näkyi paljon ja ne olivat hyvinvoivan näköisiä. BigFive saatiin bongattua muutamassa päivässä. Maaperä ei helpolla nielaissut isoja määriä vettä, joten mutaa oli kaikkialla. Ja safariautoilla olimmekin sitten jumissa useampaan otteeseen sekä teillä että savanneilla. Välillä omat kuljettajamme saivat meidät irti mudasta, mutta välillä tarvitsimme paikallisilta työntö- ja vetoapua :) Tällaiselle matkalle tulee lähteä ilman ennakko-odotuksia, avoimin mielin ja kiireettömästi, niin silloin näistä mahdollisita "mutkista matkassa" nauttii erityisen paljon. Teimme koko matkan neljällä safariautolla ja kun samassa autossa ja saman kuljettaja/oppaan seurassa vietimme toista viikkoa, porukka hitsautui hyvin yhteen. Albatrossin oppaamme Sari on erinomainen Afrikan tuntija. Mukaan kannattaa ottaa sekä lämmintä että kevyttä vaatetta. Riippui siitä oltiinko vuoristossa vai laaksoissa, illat ja aamut saattoivat olla aika viileitä. Aurinkorasvaa kannattaa laittaa joka päivä, aurinko on pilviselläkin kelillä armoton. Taskulamppu on hyvä olla mukana, vaikka kaikissa yöpöymispaikoissa olikin turvallista liikkua pimeään aikaan. Masai Marassa sähköt olivat pois aina päivällä ja yöllä, joten taskulamppu oli senkin suhteen hyvä olla mukana. Joissakin hotelleissa suomalainen töpseli sopi pistorasiaan, mutta adapteri ei ole yhtään huono idea. Kenian shillinkejä kannattaa vaihtaa jo Suomessa. Lähes kaikkialla hyväksytään myös US dollarit ja kortit kävivät normaalisti hotelleissa ja huoltoasemilla joissa siirtymätaipaleilla pysähdeltiin. Siirtymätaipaleet Nairobi - Samburu - Nakuru- Masai Mara- Nairobi olivat todella pitkiä. Eivät ehkä kilometreiltään, mutta aikaa niihin saatiin kulumaan aina lähes koko päivä. Taukoja pidettiin kyllä muutaman tunnin välein, mutta aika paljon safariautossa istumista matka sisälsi. Esim. viimeinen siirtymä MasaiMarasta Nairobiin lentokentälle, kesti noin 15 tuntia. Tämä tosin sisälsi kyllä lounaan, vierailun Karen Blixenin museossa ja 2-3 h jumittamisen ruuhkassa. Mutta kertakaikkiaan ihana reissu ja suosittelen!
Date published: 2019-12-30
Rated 4 out of 5 by from Vastasi odotuksia Tärkeintä tietysti eläinten näkeminen. Jo kolmantena päivänä täyttyi Big Five -tavoite. Majoitus oli riittävän hyvä ja ruoan taso kelvollinen, vaikkeivät kyllä siitä naudasta saaneet kelvollista. Kasvisruoka oli mielestäni hyvää. Sari oli osaava opas ja lisäarvoa toi hänen tietämyksensä paikallisesta elämästä, kulttuurista sekä ihmisistä. Matkaohjelma oli ehkä liian tiivis,kun ottaa huomioon matka-ajat puistoihin ja niiden välillä. Matkoihin kulunut aika yllätti minut ja monen muunkin. Yksi tai kaksi relaxinpäivää olisi safarien välillä sopinut minulle, mutta ymmärrän,että aikataulutus suunnitellaan työssäkäyvien ehdoilla.
Date published: 2019-12-12
Rated 4 out of 5 by from Kiertomatka eri safari alueilla Kaikki kolme safarialuetta oli hienoja ja erilaisia ja näki paljon eri eläimiä erilaisissa paikoissa.Matkajohtaja Sari oli mukava ja hyvin perillä alueista ja eläimistä.Majapaikat oli mukavia ja viihtyisiä.Käytössä olleet "maastoautot"eivät olleet maastokelpoisia eikä penkeillä ollut mukavaa matkata pitkiä päivämatkoja.Siirtymä oli jopa 11h pitkä ajomatka.
Date published: 2019-12-09
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoiset safarit Matkalla oli kolme safarikohdetta: Samburu, Nakuru ja Masai Mara. Kaikki kolme olivat Safarikohteet olivat varsin mielenkiintoisia ja riittävästi toisistaan poikkeavia. Samburu ehkä viehätti eniten, vaikka oli aika karu. Nakuru-järven flamingot ovat huomattavasti vähentyneet, mutta niitä oli kuitenkin useita satoja. Masai Mara oli laaja kohde ja siellä näkyi eniten eläimiä. Minua kiinnosti lintuharrastajana runsaasti linnut eläinten lisäksi. Lopullista lajilistaa en ole vielä tehnyt, kun osa määrityksistä perustuu kuviin, joita en ole vielä kaikkia tutkinut. Mutta lajimäärä on yli 170 lajia. Ne kaksi autokuskia, joiden kyydeissä olimme safareilla osoittautuivat hyviksi lintututkijoiksi. Toinen teki määritykset mielestäni aivan oikein, toinen teki viimeisenä koko päivän safarilla kaksi määritysvirhettä. Lintuihin olisi voinut satsata hieman enemmänkin. Autojen välinen viestintä sujui erinomaisesti eläinten suhteen, muutamat merkittävät linnut olisivat ansainneet myös viestitystä. Kolmannessa autossa ollut tanskalainen valokuvaaja oli esim. kuvannut eteläisen kalkkunasarvekkaan (määritin sen hänelle kuvista). Tämä hieno lintu jäi minulta näkemättä. Ajomatkat olivat melko pitkiä, mutta tälle ei mahda mitään. Parempi tie Masai Maraan on rakenteilla, joten jatkossa sinne voi mennä sutjakkaammin. Oikeastaan tämä oli matkan ainoa huonompi seikka. Majoituspaikat olivat hyviä ja ruoka oli hyvää. Alussa vierastin jonkin verran pitkää aikaa (6-7 tuntia) aamu- ja iltasafarin välillä. Mutta majapaikoissa riitti sitten täksikin ajaksi lintujen tarkkailua, uimisen ja muun rentoutumisen lisäksi. Annettu matkaohjelma piti hyvin paikkansa. Ainoa isompi poikkeama oli käynti maasai-kylässä, mikä sekin osoittautui varsin mielenkiintoiseksi ja puolusti siten paikkaansa. Tie sinne kyllä oli varsin huono.
Date published: 2019-01-04
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähty Keniaa ja villieläimiä Puolentoista viikon erittäin mielenkiintoinen matka. Lake Nakurun lodge oli reissun paras majoitus, muutkin hyvätasoisia. Pieni pettymys oli flamingojärvellä olevien flamingojen määrä, markkinointimateriaalin antoi aivan turhan optimistisen kuvan. Matkanjohtajamme hämmästytti tiedoillaan, pointsit tästä! Matkalla ei juurikaan tarvinnut paikallista valuuttaa tai USD kuin lähinnä matkamuistoja varten, tuli varattua siis aivan liikaa matkavaluutta mukaan. Tämänkin voisi kertoa matkaohjeissa.
Date published: 2018-12-15
Rated 5 out of 5 by from Muutakin kuin hieno safarikokemus! Hieno kokemus ja monia ajatuksia herättävä matka! Tämä matka oli muutakin kuin pelkkää safari kolmessa kansallispuistossa. Nykyinen esite vaatisi ehdottomasti päivitystä. Monet asiat ovat muuttuneet esitteen laadinnan ajoista, mm flamingojärvi on lähes tuhoutunut. Myöskään päivämatkojen rankkuudet ja kestot eivät esitteestä selviä. Eikä se, että matkalle on syytä ottaa välipaloja/ lounasta mukaan! Toisaalta ajomatkoilla näki Keniaa varsin laajalti, köyhyyttä ja luksusta, mikä sinänsä oli mielenkiintoista. Ennen matkaa taistelu e-visan kanssa oli oma lukunsa, tätä voisi ohjeistaa. Parhaiten asia onnistui ottamalla yhteyttä suoraan Tukholman suurlähetystöön sähköpostitse- sieltä tuli selkeät ohjeet ja kaavake. Matka sinänsä oli upeasti järjestetty: kaikki yöpymispaikat luksusluokkaa ja ruoka ylitti odotukset. Ryhmä oli pieni ja ihmiset mielenkiintoisia. Ryhmän johtaja tunsi Afrikan elämää hyvin ja kertoi runsaasti yhteiskunnasta, luonnosta ja eläimistä. Matkustaminen kuuden hengen safariautoissa oli mukavaa. Mutta etukäteen olisi voinut tuoda esille, miten matkustetaan ja että laukkujen olisi syytä olla pehmeitä! Tätä toivomusta en ollut mistään löytänyt etukäteen. Yllätys oli myös se, ettei keltakuumerokotusta olisikaan tarvittu! Auton kuljettajamme valloitti meidät täysin valoisalla ja tietävällä olemuksellaan. Jos jokin lintu tai kasvi ei ollut heti muistissa, hän tarkisti asiat kirjasta ja toimi muutenkin ammattimaisesti. Etukäteen olisi ollut hyvä tietää tippikäytännöstä: varasimme tukun dollarin seteleitä turhaan: tippu maksettiin lähtiessä yhtenä könttänä eri majoituspaikkoihin: oli kätevä käytäntö. Samoin kannatti olla jonkinverran shillinkejä mukana: saimme mm hankittua matkan varrelta banaaneja nälkäämme pitkällä automatkalla! Matkanjohtajalle erityinen kiitos: oli hienoa päästä käymään Masai-kylässä ja viimeinen päivä oli myös ylimääräistä ohjelmaa täynnä Nairobin ruuhkineen, joka oli kokemus sinänsä! Jäin kaipaamaan Kenian valoa, erityisesti aamuja ja iltoja! Ja ilman raikkautta!
Date published: 2018-12-13
Rated 5 out of 5 by from Juha Valtanen on yksi parhaista oppaista! Todella huippu matka, kaikki toimi ja teidän hlökunta ammattitaitoista, ja mielyttäväää! Paljon parempi kuin odotin, ylitti kaiken.
Date published: 2018-12-08
 • y_2024, m_5, d_20, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_fi_FI, sid_KERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja