Joulutunnelmaa Tonavalla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Mitä jos etsisit joulutunnelmaa tänä vuonna uudella tavalla? Lähde mukaan Tonavan-risteilylle Euroopan sydämeen.

Mikään muu joki Euroopassa ei edusta niin useaa kulttuuria kuin Tonava. Alkulähteeltään Etelä-Saksasta Tonava virtaa kohti itää läpi 10 valtion laskeakseen lopulta Mustaanmereen. Vierailemme vaikuttavassa Wienissä tehdessämme matkaa M/S Maxima -jokiristeilijän kyydissä. Reittimme vie meidät vanhoihin kulttuuripääkaupunkeihin ja läpi kauniiden jokimaisemien. Vierailemme sekä Kremsissä että Linzissä. Sinun tarvitsee vain nauttia matkanteosta ja maisemista. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 5 päivää
Päivä 1
Lento – München, Saksa. Matka jatkuu bussilla Passauhun Tonavan rannalle. Lähtöselvitys risteilylle ja nousu jokiristeilyalukseen.
Päivä 2
Wien, Itävalta. Lisämaksullinen kaupunkikierros: Hofburgin linna, katedraali ja Ringstrasse.
Päivä 3
Wachaun laakso ja Krems, Itävalta. Kaupunkikävely Kremsissä ja Kittenbergin puutarhan jouluvalot.
Päivä 4
Linz, Itävalta. Lisämaksullinen retki romanttiseen Steyriin.
Päivä 5
Saapuminen Passauhun ja kotimatka Münchenistä.

M/S Maxima

M/S Maxima on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jossa on tilaa 180 matkustajalle kolmella kannella.

Nauti rennosta tunnelmasta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, ravintolassa herkullisella illallisella tai oman hytin rauhassa.

Alus (pituus 126,7 m, leveys 11,4 m) on yhdistelmä matkustusmukavuutta ja rentoa tunnelmaa. Voit nauttia maisemista loungebaarissa tai ulkokannella. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa osa aterioista noudetaan seisovasta pöydästä, osa tarjoillaan pöytiin.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-maxima/

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento – München, Saksa. Matka jatkuu bussilla Passauhun Tonavan rannalle. Lähtöselvitys risteilylle ja nousu jokiristeilyalukseen.

Saavuttuamme Münchenin lentokentälle bussi vie meidät Passauhun, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Laiturissa odottaa risteilyaluksemme M/S Maxima. Nousemme alukseen, ja meillä on hieman aikaa tutustua uuteen ympäristöön ennen kuin tapaamme ensimmäisen illallisen merkeissä aluksen ravintolassa.

Päivä 2
Wien, Itävalta. Lisämaksullinen kaupunkikierros: Hofburgin linna, katedraali ja Ringstrasse.

Tänään saavumme Itävallan keisarilliseen pääkaupunkiin Wieniin, tarkemmin sanottuna Wienin esikaupunkiin Nussdorfiin. Jo 1500-luvulta lähtien Nussdorf on ollut Wienin alueen tärkein satama. Täältä kuljetettiin tavaraa ylös alas Tonavaa, sillä muut vesireitit Wieniin olivat kapeita ja hankalakulkuisia.

Wienin keskustalle tunnusomaista ovat keisarillisen kauden mahtavat palatsit ja vihreät puistot. Täällä perinteet ja uudistukset kulkevat käsikädessä: Straussin valssit soivat parikymppisten tanssiaisissa, ja entiset keisarilliset tallit on muutettu yllätyksiä täynnä olevaksi museokortteliksi.

Wienin vanhakaupunki sijaitsee Ringstrassen ympäröimänä. Monet hienoista rakennuksista on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Theofil Hansen (joka aateloitiin, jolloin hänen nimeensä lisättiin ”von”). Tämän päivän Albatros-retki suuntautuu Wienin historialliseen ja viehättävään keskustaan. Kierros tehdään kävellen.

Näemme vaikuttavan goottilaistyylisen Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon ja kävelemme pitkin eleganttia Graben-katua, joka on yksi Wienin tunnetuimmista kaduista. Michaelerplatz-aukiolta, jolta arkeologit ovat löytäneet raunioita roomalaisten ajoilta, matka jatkuu läpi Hofburgin linnan alueen Heldenplatzille. Täällä seisovat Itävallan suurten sankareiden, prinssi Eugenin ja arkkiherttua Kaarlen, ratsastajapatsaat. Hofburgissa sijaitsee myös kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu. Espanjalaisessa ratsastuskoulussa on opetettu klassista kouluratsastusta ja jalostettu lipizzanhevosia 400 vuoden ajan.

Illalla on mahdollista mennä klassisen musiikin konserttiin. Konserttiretki varataan ja maksetaan aluksella.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Wachaun laakso ja Krems, Itävalta. Kaupunkikävely Kremsissä ja Kittenbergin puutarhan jouluvalot.

Iltapäivällä matkaamme läpi Itävallan maalauksellisen Wachaun laakson, joka on Unescon suojelema. Pysähdymme pienessä Kremsin kaupungissa Tonavan varrella. Täällä on viljelty viiniä jo vuosisatojen ajan. On löydetty todisteita siitä, että viiniä on viljelty jo siitä lähtien, kun keltit oleskelivat seudulla. Kun roomalaiset saapuivat, he toivat mukanaan omia teknologisia uudistuksiaan viininviljelyyn. Keskiajalla viljely pääsi kunnolla vauhtiin ja alueella tuotetaan yhä laadukkaita itävaltalaisia viinejä, joita olisi sääli jättää maistamatta kun kerran olet täällä. Maista myös paikallista aprikoosiviinaa, Marillenschnapsia.

Krems sijaitsee kauniilla paikalla Tonavan varrella noin 70 km Wienistä länteen. Asukkaita kaupungissa on noin 24 000. Keskusta on peräisin keskiajalta ja siellä on monia hyvin säilyneitä vanhoja rakennuksia. Niitä katselemme päivän Albatros-retkellä, joka on kaupunkikävely Kremsissä. Käymme myös Kittenbergin puutarhassa, joka kylpee jouluvaloissa.

Päivä 4
Linz, Itävalta. Lisämaksullinen retki romanttiseen Steyriin.

Lounasaikaan saavumme Linziin. Kaupunki levittäytyy Tonavan molemmille rannoille ja huolimatta kauniista sijainnistaan sitä pidetään hieman tylsänä teollisuuskaupunkina. Viime vuosina Linz on kuitenkin kehittynyt kulttuurikaupungiksi, jonka vilkas ja viihtyisä keskusta levittäytyy Hauptplatzin ympäristöön. Aukiota ympäröi joukko kauniita barokki- ja renessanssijulkisivuja. Kulttuurikentän uudet tulokkaat, kuten taidemuseo Lentos, Brucknerhaus ja Ars Electronica, siivittivät Linzin tietä vuoden 2009 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Päivän Albatros-retki suuntautuu lähellä sijaitsevaan yli 1000-vuotiaaseen Steyriin. Sen sijaintipaikka on Enns- ja Steyrjokien maalauksellinen yhtymäkohta. Kyse on todellisesta arkkitehtonisesta helmestä. Kaupunkitalot eri tyylikausilta nojaavat harmonisesti toisiinsa historiallisella keskusaukiolla ja jouluaikaan Steyr muuttuu Itävallan viralliseksi joulukaupungiksi.

 (Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 5
Saapuminen Passauhun ja kotimatka Münchenistä.

Aamiaisen jälkeen poistumme alukselta ja ajamme Münchenin lentokentälle. On aika palata kotiin.

Retkipaketti

Olemme koonneet retkipaketin vain Albatros Travelin asiakkaille. Retkillä oppaana toimii suomalainen matkanjohtajamme. Paketti varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivaä.

 • Puolipäiväretki Wienissä: kaupunkikierros keisarillisessa Wienissä
 • Puolipäiväretki Kremsissä: kaupunkikävely ja käynti Kittenbergin puutarhassa
 • Puolipäiväretki Linzistä keskiaikaiseen Steyriin

Hinta: 138 €/henkilö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset hyttiluokat

Jaettu kahden hengen hytti:

 • Keskikansi (Middle Deck) 108€/hlö
 • Ylempi kansi (Upper Deck) 218€/hlö

Hytti yhdelle:

 • Pääkansi (Main Deck) 268€
 • Keskikansi (Middle Deck) 438€
 • Ylempi kansi (Upper Deck) 608€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – München - Helsinki
 • Majoitus 4 yötä M/S Maxima jokiristeililjällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (Main deck, kat. C)
 • Täysihoito risteilyllä (illallinen päivänä 1 ja aamiainen päivänä 5), ei sis. ruokajuomia
 • Kahvi ja tee aterioilla
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Lisämaksullinen retkipaketti 138€/hlö
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille retkillä (retkipaketin ostaneille, suositus noin 5€/hlö)
 • Juomarahat laivan henkilökunnalle, noin 10-13€/hlö per päivä (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista noin 16 neliömetrin hyteistä on hyvät näkymät joelle ja ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone/wc, jossa suihku, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, lämmitys/ilmastointi ja tv (kansainvälisiä kanavia).

Hytti, jossa pyöreä ikkuna, sijainti Main -kannella (kategoria C)  
Ulkohytti, jossa pyöreä ikkuna, sijainti Main –kannella (pääkannella). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. N. 16 m2.

Hytti, jossa ranskalainen parveke, sijainti Middle -kannella (kategoria B)
Ulkohytti, jossa ranskalainen parveke, sijainti keskimmäisellä matkustajakannella. Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. N. 16 m2.

Hytti, jossa ranskalainen parveke, sijainti Upper Deck -kannella (kategoria A)
Ulkohytti, jossa ranskalainen parveke, sijainti ylimmällä matkustajakannella. Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. N. 16 m2.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Kuka voi osallistua?

Jokiristeilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Liikkuminen matkan aikana

Jotkin retket ja kaupunkikierrokset tehdään jalkaisin, ja kävelemme usein alukselta keskustaan. Koska monet vanhat kaupunginosat on suojeltu ja niiden kadut ovat mukulakivipäällysteisiä, niihin ei pääse bussilla. Aistimme myös paljon enemmän tunnelmia ja pääsemme lähemmäs kaupunkia, kun kuljemme jalan. Saatamme myös käyttää julkista liikennettä, kuten raitiovaunua ja metroa. Osallistujien tulee varautua siihen, että kaupunkikierroksilla kävellään rauhalliseen tahtiin jopa 6 km päivässä. Kaupunkikierrokset kestävät noin 1,5–2 tuntia. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua myös epätasaisessa maastossa.

Valitettavasti alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.
Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on jälleen turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Laituripaikka

Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat meidän aluksemme kautta.

Aina kun mahdollista, yritämme saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei aina onnistu. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on oikeus siirtää aluksemme muualle jopa vain pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Varustamo ja lentoaikataulut

Nicko Cruises

Nicko Cruises on saksalainen varustamo, jonka alusten luokitus on 3–4 tähteä. Niiden mukavuus- ja palvelutaso vastaa 3–4 tähden hotellia. Alusten ikä ja mukavuudet vaihtelevat ja hytit ovat erilaisia, joten laivan kuvaus kannattaa lukea ennen jokaista matkaa. Useimmille aluksen palvelu ja gastronomiset elämykset on kuitenkin sellaista tasoa, että arki kotona jää toiseksi.

Matkustajat aluksella ovat pääasiassa Skandinaviasta ja Saksasta. Pääkieli on useimmiten saksa ja yksittäisillä lähdöillä englanti. Mukana on aina suomalainen matkanjohtaja, joka huolehtii Albatros Travelin asiakkaista. Aluksen miehistö puhuu englantia ja saksaa.

Lentoaikataulu

Useimmilla risteilymatkoilla aluksilla on tietty lähtöaika, jolloin risteily alkaa saapumispäivänä. Tästä syystä pyrimme lentämään määränpäähämme aikaisin sellaisilla matkoilla, joilla lentokentältä on hieman pidempi matka lähtösatamaan. Tällä tavoin olemme ennalta varautuneet lennon myöhästymiseen tai liikenneruuhkiin. Sama koskee paluumatkaa: yritämme varata myöhäisemmän lentoajan, jotta meillä on riittävästi aikaa ehtiä lentokentälle ajoissa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja