Jordania, Petra ja Kuollutmeri

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka Jordanian rikkaiden kulttuuriaarteiden ja luonnon ihmeiden pariin.

Uutuus

Petra, yksi maailman kauneimmista kulttuuriaarteista, nukkui Ruususen unta 600 vuoden ajan. Pujottelemme unohdettuun kaupunkiin läpi kapean al-Siqin rotkon ja näemme, kuinka kaupunki nousee esiin punahehkuisista kallioseinämistä. Jordanialla on epätavallisen rikas kulttuurihistoria. Jatkamme matkaa kohti Wadi Rumia ja laajaa aavikkoa, joka on beduiinien ja huojuvien kamelikaravaanien koti. Saamme kokea painottomuuden Kuolleenmeren suolaisessa vedessä, ja ehkä suot itsellesi käsittelyn maapallon matalimman paikan hyvää tekevällä mudalla. Näemme Aleksanteri Suuren perustaman Jerashin sekä Pyhän Yrjön kirkon, jonka seinät suojelevat ikivanhaa aarretta.

Matkan viimeinen päivä vietetään Punaisenmeren rannoilla nauttien värikkäistä koralliriutoista ja basaareista tai vain rentoutuen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jordanian dinaari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Amman, Jordan
Päivä 2 Ajlounin linnake - roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa
Päivä 3 Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla - Kuollutmeri ja Nebo-vuori
Päivä 4 Madaban vanhat kirkot - Kerakin linna - bussilla Petraan
Päivä 5 Petra - Al-Khaznehin temppeli - kuninkaalliset haudat - Petran keskusta
Päivä 6 Pikku Petra - Wadi Rumin autiomaa - bussilla Aqabaan
Päivä 7 Rentoutumista Aqabassa
Päivä 8 Aqaba – Amman ja kotimatka
Päivä 9 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Amman, Jordan
Lennämme Helsingistä Ammaniin. Kuningatar Alian kansainväliseltä lentoasemalta on noin tunnin matka hotelliin. Syömme illallisen hotellissa.
Päivä 2
Ajlounin linnake - roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa
Hyvän aamiaisen jälkeen aloitamme päivän vierailemalla Ajlounin linnakkeessa, joka on rakennettu vuonna 1184 Izz al-Din Usalman, sulttaani Saladinin veljenpojan ja tämän islamistisen armeijan kenraalin, johdolla. Linnake sijaitsee Ammanin pohjoispuolella ja rakennettiin suojelemaan aluetta ristiretkeläisiltä sekä valvomaan tärkeää kulkuväylää Damaskuksesta ja Egyptiin.
Päivä 3
Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla - Kuollutmeri ja Nebo-vuori

Aamupäivällä ajamme kohti Jordanjokilaaksoa, joka sijaitsee 45 minuutin automatkan päässä Ammanista lounaaseen. Käymme laaksossa ja paikassa, jossa Jeesus Uuden testamentin mukaan kastettiin. Vasta Jordanian ja Israelin rauhanneuvottelujen jälkeen vuonna 1994 arkeologit pääsivät aloittamaan kaivaukset alueella. Tästä huolimatta alueelta on löydetty jo yli 20 kirkkoa, luolia ja kastealtaita, jotka on ajoitettu Rooman valtakunnan ja Bysantin aikaan.

Käytyämme kastepaikalla vierailemme maapallon matalimmalla sijaitsevalla alueella: Kuolleellamerellä. Kuolleenmeren rannalla seisoessaan on itse asiassa 420 m merenpinnan alapuolella. Kuolleessameressä pääsee kokemaan painottomuuden tilan, kiitos veden korkean suolapitoisuuden (n. 30 %). Vedessä ei uppoa, ja pulahdus sinisiin aaltoihin on ihana kokemus. Vietämme iltapäivän Amman Beach Resortissa. Voit vapaasti itse päättää, miten aikasi käytät, tarjolla on ainakin mahdollisuus rentouttavaan kylpyyn ja mutahoitoihin rannalla hyvää ruokaa unohtamatta.

Päivän päätteeksi ajamme ylös Nebo-vuorelle nauttimaan näköalasta. Nebo-vuorelta Mooses näki ensimmäistä kertaa “luvatun maan”, Israelin. Mikäli sää on kirkas, vuorelta voi nähdä aina Jerusalemiin, Jerikoon ja Betlehemiin saakka. Vuoren laella on kirkko, joka rakennettiin Mooseksen muistoksi vuonna 393. Kirkkoa on korjattu useita kertoja ja se on saanut mm. uuden mosaiikkilattian, jonka fransiskaanit valmistivat. Näemme lisää fransiskaanien töitä huomenna Madabassa.

Päivä 4
Madaban vanhat kirkot - Kerakin linna - bussilla Petraan

Tänään käymme Madabassa, jonka historia on jännittävä. Jordanian kristityt muodostavat vain 5 % koko väestöstä, mutta Madabassa on yhä iso joukko kirkkoja ja nykyään 30 % sen asukkaista on kristittyjä. Näemme mm. Pyhän Yrjön kirkon ja sen maailmankuulun mosaiikkikartan, joka koostuu kahdesta miljoonasta värikkäästä kivestä ja joka oli hautautuneena hiekkaan aina 1800-luvun lopulle saakka. Karttaan on kuvattu kaikki kristittyjen pyhät paikat Välimeren ympäristössä. Kartan avulla on saatu tietoa siitä, miltä Jerusalem näytti sen jälkeen, kun se tuhottiin vuonna 70 ja rakennettiin uudelleen.

Iltapäivällä matkaamme pidemmälle etelään pitkin muinaista kuninkaan tietä (eng. King’s Highway) käydäksemme Kerakissa, joka tunnetaan parhaiten isosta ja hyvin säilyneestä linnastaan. Linna on yksi monista linnoista, joita on rakennettu Jordanian alueelle suojaksi turkkilaisia vastaan. Monet ovat ristiretkeläisten 1100-luvulla rakentamia.

Jatkamme Petraan, jossa asetumme taloksi hotelliimme ja syömme illallisen.

Päivä 5
Petra - Al-Khaznehin temppeli - kuninkaalliset haudat - Petran keskusta

Maailmanperintökohde Petra sijaitsee kaukana kauppareiteistä ja ympäröivän maailman silmistä ja poistettiin kartoista jo 600 vuotta sitten. Yksi maailman kiehtovimmista kulttuuriaarteista on sekä mystinen että vaikuttava. Petran kiehtova historia ulottuu 9 000 vuoden päähän. Kaupungin löysi 1812 sveitsiläinen seikkailija Johann Burckhardt. Hän oli kuullut huhuja kadonneesta kaupungista ja ylipuhui beduiinioppaansa näyttämään hänelle salaisen reitin kalliopolkuja pitkin. Näin Petra palasi maailmankartalle.

Vaikka Petraa rakennettiin jo hyvin kauan sitten, vasta nabatealaisten asetuttua alueelle 312 eKr kaupunki alkoi saada nykyisen kaltaisen muodon. Petra on erittäin hyvin säilynyt huolimatta sen korkeasta iästä. Tämä johtuu siitä, ettei Petra ole koskaan joutunut kokemaan väkivaltaisia hyökkäyksiä ja ilmasto on suhteellisen leuto ja kuiva. Alue on valtavan kokoinen, ja nähtävää riittäisi useaksi päiväksi. Me tyydymme yhteen päivään Petrassa. Meillä on kuitenkin hyvin aikaa katsella kaupunkia rauhassa ja kiireettä.

Petrassa tarvitaan hyvät kengät, sillä kävelemme paljon. Pyrimme siihen, että ehdimme nähdä tärkeimmät kohteet, kuten pitkän ja kapean rotkon al-Siqin, joka yhdistää Petran muuhun maailmaan, sekä vaikuttavan al-Khaznehin temppelin, joka on nähty Indiana Jones -elokuvassa Viimeinen ristiretki. Näemme myös kuninkaalliset haudat ja Petran keskustan.

Päivä 6
Pikku Petra - Wadi Rumin autiomaa - bussilla Aqabaan

Aamiaisen jälkeen matka vie Badiaan ja Pikku Petraan, joka on pienempi versio mahtavasta rauniokaupungista. Rotkoon, jossa Pikku Petra sijaitsee, pääsee vain kapean Siq Barid -nimisen kuilun kautta. Monet kutsuvat kaupunkia “kylmäksi rotkoksi”, sillä siellä puhaltaa monesti kylmä tuuli. Rotkon keskellä on kiehtovia pieniä portaita, jotka kiemurtelevat ylös kallioseinämiä erilaisiin koloihin ja luoliin.

Lounasaikaan suuntaamme Wadi Rumin autiomaahan, joka sijaitsee noin 1 000 m merenpinnan yläpuolella. Alue on ehdottomasti yksi kauneimmista koko Lähi-idässä ja koostuu upeista hiekkakivikukkuloista, joita on ripoteltu jättiläismäiselle aavikolle. Aavikolla elää beduiineja vuohineen. Wadi Rum on nykyään kansallispuistoaluetta, jossa ei saa kulkea bussilla. Vaihdamme bussin avoimiin maastoajoneuvoihin, ja hiukset hulmuten lähdemme tutustumaan autiomaahan, jossa kuvattiin 1962 elokuva Arabian Lawrence (eng. Lawrence of Arabia). Pääosaa elokuvassa esitti Peter O’Toole.

Myöhään iltapäivällä jatkamme matkaa eteläiseen Jordaniaan ja maan ainoaan rannikkokaupunkiin Aqabaan. Aqabassa vietämme matkan loppuosan. Aqabassa on aistittavissa tietynlainen kansainvälinen tunnelma, ja kaupungissa riittää elämää ja tekemistä. Majoitumme noin 15 km päähän kaupungista.

Päivä 7
Rentoutumista Aqabassa
Meillä on koko päivä aikaa nauttia Aqabasta omaan tahtiin. Jos haluat snorklata tai sukeltaa kauniilla koralliriutoilla, asia järjestyy hotellin kautta tai Jordanian kuninkaallisessa sukelluskerhossa, joka sijaitsee suoraan kaupungin eteläpuolella. Kerho on avoinna myös tavallisille ihmisille ja matkailijoille. Myös vilkas basaarialue ja vanha linnoitus ovat kiehtovia tutustumiskohteita.
Päivä 8
Aqaba – Amman ja kotimatka
Nautimme päivästä Ammanissa, kunnes on aika lähteä kotimatkalle. Lennämme yötä myöten ja saavumme Helsinkiin seuraavana päivänä iltapäivästä.
Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Amman – Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • puolihoito (aamiainen ja illalliset päivinä 2-8)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • turistiviisumi Jordaniaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan kesto on kahdeksan päivää (7 yötä), paluulento Helsinkiin saapuu yhdeksännen päivän puolella.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 298€
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille noin 40 USD (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Albatros Travel hoitaa viisumin Jordaniaan puolestasi ja se sisältyy matkan hintaan. Lähetä meille alla kopio passisi kuvasivusta viimeistään 30 päivää ennen matkan Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kanslainen, tarkistathan oman maasi viisumikäytännöt suurlähetystöstä.

Yöpymiset

Amman: 3 yötä
Petra: 2 yötä
Aqaba: 2 yötä

Liikkuminen matkan aikana

Retkipäivien aikan kävellään paljon, erityisesti viidentenä matkapäivänä Petrassa.  Ota mukaan hyvät kävelykengät/lenkkikengät. Kävelemme myös epäsasaisessa maastossa. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18JORTR01AFI1411