Jordania, Petra ja Kuollutmeri

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka Jordanian rikkaiden kulttuuriaarteiden ja luonnon ihmeiden pariin.

Petra, yksi maailman kauneimmista kulttuuriaarteista, nukkui Ruususen unta 600 vuoden ajan. Pujottelemme unohdettuun kaupunkiin läpi kapean al-Siqin rotkon ja näemme, kuinka kaupunki nousee esiin punahehkuisista kallioseinämistä. Jordanialla on epätavallisen rikas kulttuurihistoria. Jatkamme matkaa kohti Wadi Rumia ja laajaa aavikkoa, joka on beduiinien ja huojuvien kamelikaravaanien koti. Saamme kokea painottomuuden Kuolleenmeren suolaisessa vedessä, ja ehkä suot itsellesi käsittelyn maapallon matalimman paikan hyvää tekevällä mudalla. Näemme Aleksanteri Suuren perustaman Jerashin sekä Pyhän Yrjön kirkon, jonka seinät suojelevat ikivanhaa aarretta.

Matkan viimeiset 2 yötä vietetään Aqabassa. Punaisenmeren rannoilla nauttien värikkäistä koralliriutoista ja basaareista tai vain rentoutuen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jordanian dinaari

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Helsinki - Amman, Jordan
Päivä 2
Roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa - Kuningas Abdullahin moskeija
Päivä 3
Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla - Kuollutmeri ja Nebo-vuori
Päivä 4
Madaban vanhat kirkot - Shobakin linna - bussilla Petraan
Päivä 5
Pikku Petra - Petra - Al-Khaznehin temppeli - kuninkaalliset haudat - Petran keskusta
Päivä 6
Wadi Rumin autiomaa - bussilla Aqabaan
Päivä 7
Rentoutumista Aqabassa
Päivä 8
Aqaba - omaa aikaa
Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Amman, Jordan

Lennämme Helsingistä Ammaniin. Kuningatar Alian kansainväliseltä lentoasemalta on noin tunnin matka hotelliin.

Päivä 2
Roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa - Kuningas Abdullahin moskeija
Hyvän aamiaisen jälkeen aloitamme päivän vierailulla Jerashin hyvin säilyneeseen kaupunkiin, jonka perusti Aleksanteri Suuri ja joka joutui sittemmin roomalaisten käsiin. Kaupunki on säilynyt niin hyvin, koska se oli vuosikaudet hautautuneena hiekan alle, kunnes saksalainen tutkimusmatkailija Ulrich Jasper Seetzen löysi sen vuonna 1806. Saavumme Jerashiin eteläisen portin kautta. Yksi ensimmäisistä isoista pyhäköistä on temppeli, joka oli rakennettu Zeus-jumalan kunniaksi. Kävelemme agoralle, markkinapaikalle, joka on merkkinä kaupungin keskustasta. Keskustassa sijaitsee suurin ja parhaiten säilynyt pyhäkkö, jumalatar Artemikselle omistettu temppeli. Temppelin ohella keskustassa on useita kauniita kirkkoja. Kirkot todistavat kristinuskon saavuttaneen Jerashin ennen kuin muslimit saapuivat kaupunkiin noin vuonna 636. Maanjäristys ravisteli kaupunkia 700-luvun puolivälissä. Onneksi roomalaiset arkkitehdit olivat osanneet varautua järistykseen. Kaupunki kuitenkin hylättiin maanjäristyksen jälkeen.
Seuraavaksi teemme kaupunkikierrokseen Ammanissa, joka on levittäytynyt usealle kukkulalle. Keskustassa on mm. linnoitus, joka kutsuu ihailemaan upeita näkymiä yli kaupungin, sekä roomalainen amfiteatteri, jossa on tilaa 6 000 katsojalle. Teatteri on lähes 2 000 vuotta vanha, sitä on jonkin verran korjattu ja se on yhä teatterikäytössä. Käymme myös vaikuttavassa Umayyad-palatsissa, joka on suurimmaksi osaksi raunioina. Palatsi ja sen viereiset rakennukset valmistuivat noin vuonna 730, kun Amman toimi yhä provinssin pääkaupunkina. Osa valtavasta kompleksista on rakennettu käyttäen roomalaisten rakennustekniikkaa. Palatsi toimi Ammanin kuvernöörin asuntona sekä hallinnollisena rakennuksena.
Päivän päätteeksi vierailemme Kuningas Abdullahin moskeijassa, jonka Kuningas Hussein rakensi vuosina 1982-89 isoisänsä muistolle. Huomioithan, että miehillä tulee olla pitkät housut ja naisilla kädet ja jalat tulee olla peitettyinä.
Päivä 3
Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla - Kuollutmeri ja Nebo-vuori

Aamupäivällä ajamme kohti Jordanjokilaaksoa, joka sijaitsee 45 minuutin automatkan päässä Ammanista lounaaseen. Käymme laaksossa ja paikassa, jossa Jeesus Uuden testamentin mukaan kastettiin. Vasta Jordanian ja Israelin rauhanneuvottelujen jälkeen vuonna 1994 arkeologit pääsivät aloittamaan kaivaukset alueella. Tästä huolimatta alueelta on löydetty jo yli 20 kirkkoa, luolia ja kastealtaita, jotka on ajoitettu Rooman valtakunnan ja Bysantin aikaan.

Käytyämme kastepaikalla vierailemme maapallon matalimmalla sijaitsevalla alueella: Kuolleellamerellä. Kuolleenmeren rannalla seisoessaan on itse asiassa 420 m merenpinnan alapuolella. Kuolleessameressä pääsee kokemaan painottomuuden tilan, kiitos veden korkean suolapitoisuuden (n. 30 %). Vedessä ei uppoa, ja pulahdus sinisiin aaltoihin on ihana kokemus. Vietämme iltapäivän Amman Beach Resortissa. Voit vapaasti itse päättää, miten aikasi käytät, tarjolla on ainakin mahdollisuus rentouttavaan kylpyyn ja mutahoitoihin rannalla hyvää ruokaa unohtamatta.

Päivän päätteeksi ajamme ylös Nebo-vuorelle nauttimaan näköalasta. Nebo-vuorelta Mooses näki ensimmäistä kertaa “luvatun maan”, Israelin. Mikäli sää on kirkas, vuorelta voi nähdä aina Jerusalemiin, Jerikoon ja Betlehemiin saakka. Vuoren laella on kirkko, joka rakennettiin Mooseksen muistoksi vuonna 393. Kirkkoa on korjattu useita kertoja ja se on saanut mm. uuden mosaiikkilattian, jonka fransiskaanit valmistivat. Näemme lisää fransiskaanien töitä huomenna Madabassa.

Päivä 4
Madaban vanhat kirkot - Shobakin linna - bussilla Petraan

Tänään käymme Madabassa, jonka historia on jännittävä. Jordanian kristityt muodostavat vain 5 % koko väestöstä, mutta Madabassa on yhä iso joukko kirkkoja ja nykyään 30 % sen asukkaista on kristittyjä. Näemme mm. Pyhän Yrjön kirkon ja sen maailmankuulun mosaiikkikartan, joka koostuu kahdesta miljoonasta värikkäästä kivestä ja joka oli hautautuneena hiekkaan aina 1800-luvun lopulle saakka. Karttaan on kuvattu kaikki kristittyjen pyhät paikat Välimeren ympäristössä. Kartan avulla on saatu tietoa siitä, miltä Jerusalem näytti sen jälkeen, kun se tuhottiin vuonna 70 ja rakennettiin uudelleen.

Iltapäivällä matkaamme pidemmälle etelään pitkin muinaista kuninkaan tietä (eng. King’s Highway) käydäksemme Shobakin linnassa, joka sijaitsee vaikuttavalla paikalla. Linna on yksi monista linnoista, joita on rakennettu Jordanian alueelle suojaksi turkkilaisia vastaan. Monet ovat ristiretkeläisten 1100-luvulla rakentamia.

Jatkamme Petraan, jossa asetumme taloksi hotelliimme ja syömme illallisen.

Päivä 5
Pikku Petra - Petra - Al-Khaznehin temppeli - kuninkaalliset haudat - Petran keskusta

Aamiaisen jälkeen matka vie Badiaan ja Pikku Petraan, joka on pienempi versio mahtavasta rauniokaupungista. Rotkoon, jossa Pikku Petra sijaitsee, pääsee vain kapean Siq Barid -nimisen kuilun kautta. Monet kutsuvat kaupunkia “kylmäksi rotkoksi”, sillä siellä puhaltaa monesti kylmä tuuli. Rotkon keskellä on kiehtovia pieniä portaita, jotka kiemurtelevat ylös kallioseinämiä erilaisiin koloihin ja luoliin.

Maailmanperintökohde Petra sijaitsee kaukana kauppareiteistä ja ympäröivän maailman silmistä ja poistettiin kartoista jo 600 vuotta sitten. Yksi maailman kiehtovimmista kulttuuriaarteista on sekä mystinen että vaikuttava. Petran kiehtova historia ulottuu 9 000 vuoden päähän. Kaupungin löysi 1812 sveitsiläinen seikkailija Johann Burckhardt. Hän oli kuullut huhuja kadonneesta kaupungista ja ylipuhui beduiinioppaansa näyttämään hänelle salaisen reitin kalliopolkuja pitkin. Näin Petra palasi maailmankartalle.

Vaikka Petraa rakennettiin jo hyvin kauan sitten, vasta nabatealaisten asetuttua alueelle 312 eKr kaupunki alkoi saada nykyisen kaltaisen muodon. Petra on erittäin hyvin säilynyt huolimatta sen korkeasta iästä. Tämä johtuu siitä, ettei Petra ole koskaan joutunut kokemaan väkivaltaisia hyökkäyksiä ja ilmasto on suhteellisen leuto ja kuiva. Alue on valtavan kokoinen, ja nähtävää riittäisi useaksi päiväksi. Me tyydymme yhteen päivään Petrassa. Meillä on kuitenkin hyvin aikaa katsella kaupunkia rauhassa ja kiireettä.

Petrassa tarvitaan hyvät kengät, sillä kävelemme paljon. Pyrimme siihen, että ehdimme nähdä tärkeimmät kohteet, kuten pitkän ja kapean rotkon al-Siqin, joka yhdistää Petran muuhun maailmaan, sekä vaikuttavan al-Khaznehin temppelin, joka on nähty Indiana Jones -elokuvassa Viimeinen ristiretki. Näemme myös kuninkaalliset haudat ja Petran keskustan.

Päivä 6
Wadi Rumin autiomaa - bussilla Aqabaan

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Wadi Rumin autiomaahan, joka sijaitsee noin 1 000 m merenpinnan yläpuolella. Alue on ehdottomasti yksi kauneimmista koko Lähi-idässä ja koostuu upeista hiekkakivikukkuloista, joita on ripoteltu jättiläismäiselle aavikolle. Aavikolla elää beduiineja vuohineen. Wadi Rum on nykyään kansallispuistoaluetta, jossa ei saa kulkea bussilla. Vaihdamme bussin avoimiin maastoajoneuvoihin, ja hiukset hulmuten lähdemme tutustumaan autiomaahan, jossa kuvattiin 1962 elokuva Arabian Lawrence (eng. Lawrence of Arabia). Pääosaa elokuvassa esitti Peter O’Toole.

Myöhään iltapäivällä jatkamme matkaa eteläiseen Jordaniaan ja maan ainoaan rannikkokaupunkiin Aqabaan. Aqabassa vietämme matkan loppuosan. Vierailemme moskeijassa. Aqabassa on aistittavissa tietynlainen kansainvälinen tunnelma, ja kaupungissa riittää elämää ja tekemistä.
Majoitumme kaupungin keskustaan, lähelle rantaa.  

Päivä 7
Rentoutumista Aqabassa

Meillä on koko päivä aikaa nauttia Aqabasta omaan tahtiin. Jos haluat snorklata tai sukeltaa kauniilla koralliriutoilla, asia järjestyy hotellin kautta tai Jordanian kuninkaallisessa sukelluskerhossa, joka sijaitsee suoraan kaupungin eteläpuolella. Kerho on avoinna myös tavallisille ihmisille ja matkailijoille. Myös vanha linnoitus on kiehtova tutustumiskohde.

Päivä 8
Aqaba - omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen sinulla on aikaa rentoutua tai käydä Aqaban keskustassa ja vaikkapa vilkkaalla basaarialueella. Nautimme hotellissa vielä yhteisen illallisen, ennenkuin ajamme Aqaban lentokentälle.

Lennämme yötä myöten ja saavumme Helsinkiin seuraavana päivänä.

Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Amman/Aqaba – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-8 ja illalliset päivinä 2-8)
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Turistiviisumi Jordaniaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan kesto on kahdeksan päivää (7 yötä), paluulento Helsinkiin saapuu yhdeksännen päivän puolella.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille noin 40 USD (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Albatros Travel hoitaa viisumin Jordaniaan puolestasi ja se sisältyy matkan hintaan. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.
Pyydämme kaikkia matkustajia ilmoittamaan meille voimassaolevan passin tiedot lentolippujen kirjoittamista varten. Tiedot tulee täyttää alla olevan linkin kautta viimeistään kaksi viikkoa matkan varaamisen jälkeen. Jos haet uutta passia ennen matkaa, on erittäin tärkeää ilmoittaa meille uuden passin tiedot mahdollisimman pian.
Saat viisumin passiin maahan saapuessa.

Passitiedot täytetään täällä: https://pas.albatros-travel.org/?lang=fi

Voit skannata kopion kuvasivusta ja lähettää sen osoitteeseen: info@albatros-travel.fi tai postitse: Albatros Travel/Team Finland, Tøndergade 16, 1752 Copenhagen.

Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkistathan oman maasi viisumikäytännöt suurlähetystöstä.

Yöpymiset

Amman: 3 yötä
Petra: 2 yötä
Aqaba: 2 yötä

Liikkuminen matkan aikana

Matkapäivien aikana kävellään paljon. Ota mukaan hyvät kävelykengät/lenkkikengät. Kävelemme myös epäsasaisessa maastossa. Osallistujan on kyettävä liikkumaan omatoimisesti ja ryhmän mukana. Kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Hotellit

Hotellit ovat hyvätasoisia. Huomioithan, että monissa hotelleissa Jordaniassa ei tarjoilla alkoholia. Alkoholijuomia voi ostaa paikallisista kaupoista.
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Tavallinen kiertomatka Odotuksieni mukainen kiertomatka, jonka plussiin kuuluvat pätevä suomalainen matkanjohtaja ja hyvä ryhmä. Matkan ennakkoinformaatio oli niukkaa, esim. lähtöterminaalia ei kerrottu missään. Matkan suurin miinus oli ohjelman tiiviys ja oman ajan puute. Ammanissa ei jäänyt ollenkaan aikaa kaupungilla liikkumiseen, Kuolleella merellä oli aivan liian vähän aikaa, Wadi Rumin käynti oli varsin lyhyt. Akabassa sen sijaan olisi kahden päivän sijaan riittänyt yksi. Käynnit uusissa moskeijoissa ovat täysin turhia. Jordanin museo sen sijaan pitäisi kuulua ohjelmaan, nyt ei ollut aikaa käydä siellä omatoimisestikaan. Hotellin sijainti Akabassa oli hyvä, muualla oltiin syrjässä.
Date published: 2019-02-14
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtävää Matka tarjosi kattavan mahdollisuuden tutustua Jordanian hienoihin historiallisiin nähtävyyksiin asiantuntevasti opastettuna. Matka oli kaiken kaikkiaan hyvin antoisa ja mielenkiintoinen kokemus. Aikataulu oli tiivis, mutta ei liian hektinen. Olisin kaivannut hieman tarkemmin tietoa tulevien päivien aikatauluista etukäteen, kun ne nyt tulivat vasta edellisen päivän päätyttyä. Hotellit olivat asiallisia, mutta viimeisen hotellin raittiuspolitiikka, johon kuului myös laukkujen tarkastus ja into takavarikoida matkailijoiden omia juomia oli kohtuutonta, ja hotellien valinnassa kannattaisikin suosia hieman joustavampia vaihtoehtoja.
Date published: 2018-11-13
Rated 5 out of 5 by from Loistava matka Lähi-idän historiaan Jordanian kiertomatka ylitti odotukset ja tarjosi hienon kattauksen alueen monikerroksista historiaa sekä myös jylhiä maisemia. Matkanjohtajamme Pekka P. tunsi alueen kuin omat taskunsa ja osasi kertoa tarkkoja yksityiskohtia eri vierailukohteistamme. Petra oli totta kai matkan kohokohta, mutta paljoa jälkeen ei jäänyt roomalaisaikainen Jerash tai ristiretkilinna Kerakissa. Bussimatkat olivat toki pitkiä ja käyttämämme bussi parhaat päivänsä nähnyt, mutta toisaalta matkojen aikana oli paljon pysähdyksiä ja samalla näki Jordanian karuja maisemia ja paikallista elämää. Hotellit olivat myös yllättävän hyvätasoisia. Hieno matka!
Date published: 2018-11-24
Rated 3 out of 5 by from Petra oli matkan huippukohdat. Olin matkalla 14.-22.11.2018. Matka kokonaisuutena oli täynnä nähtävää, matkaopas oli asiantunteva, hotellit siistejä. Ainoa negatiivisuus oli matkan kesto sekä mennessä, että etenkin tullessa. Istuminen bussissa, lentokentällä, lentokoneessa, odottelu Frankfurtin kentällä vielä tunteja ennen lentoa Helsinkiin, matka kesti 22 tuntia. Menomatkalla koneenvaihtoa odoteltiin 4 tuntia. Tämän. Joksi matka ei mielestäni ollut mainostamanne 9 päivää.
Date published: 2018-11-26
Rated 4 out of 5 by from Kokemista ja näkemistä koko viikon täydeltä! Olin matkalla alkuvuodesta 2019. Matkan sisältö yllätti monipuolisuudellaan. Hommat myös toimivat pääsääntöisesti erittäin hyvin. Omatoimisesti säädettävää olisi ollut varmasti 10 kertaa enemmän. Suomalaisen matkanjohtaja ja paikallisoppaan synkkaus ei aivan toiminut sillä bussissa matkojen aikana läpikäyty historia tuli sitten paikallisoppaan suusta uudelleen englanniksi ja vielä käännettiin suomeksi. Tämä hidasti toimintaa kohteissa paljon. Ammaniin olisi kaivannut esim puoli päivää omatoimista tutustumisaikaa lähempänä keskustaa ja kauppakatuja.
Date published: 2019-02-14
Rated 4 out of 5 by from Jordanian monipuolisuus yllätti Monet, kuten minäkin, lienevät varanneet Jordanian kiertomatkan etenkin sen vuoksi, että yhtenä kohteena on maailmanperintökohde Petra. Marraskuun loppupuolen matkan anti oli paljon muutakin kuin kuulu kohde. Jordania yllätti monipuolisuudellaan, komeilla vuoristonäkymillään ja historiallaan. Mieliinpainuvimpia kohteita olivat Amman ympäristöineen, upeat kaupunkinäkymät Citadella-kukkulan linnoituksen raunioilta, Jordan-joen laakso, Petra, Wadi Rumin aavikko ja päätepiste Aqaba. Matkan toteutus tuttua Albatros-laatua, ml. asiantunteva matkanjohtaja. Muslimimaassa alkoholi jää pääosin pois. Siihenkin totuttiin joustavasti! Paluu Aqabasta bussilla Ammaniin ja sieltä Suomeen on pitkä, mutta muutenkaan sitä ei oikein voine järjestää. Ryhmän henki oli hyvä koko matkan. Kokonaisuutena Jordania on omintakeinen ja hyvin mielenkiintoinen kohde.
Date published: 2018-11-23
Rated 4 out of 5 by from historiaa ja arabikulttuuria Mielenkiintoinen, hyvin järjestetty matka, jossa sai viikossa paljon tietoa historiasta ja nykypäivästä. Hyvä opas, paitsi, että tiesi paljon, piti huolta matkalaisista alusta loppuun. Tiedotus oli selkeää ja hyvä ryhmän hallinta. Kaikki toimi. Amman jäi ohuelle, siellä ei lainkaan vapaata aikaa. Muutenkin omaa aikaa ei juuri ollut, paitsi viimeinen päivä Aqabassa.(Onneksi edes se) Piti tehdä koko ajan valintoja, haluaako kuunnella oppaan jutut vai valokuvata. Onneksi opas kertoili jo bussissakin asioita
Date published: 2019-02-13
Rated 5 out of 5 by from Hyvin organisoitu ja upean mielenkiintoinen kohde! Hyvin tyytyväiset vaimoni kanssa koko reissuun!
Date published: 2018-11-23
 • y_2022, m_11, d_25, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_45
 • loc_fi_FI, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja