Jordania, Petra ja Kuollutmeri

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Petra, yksi maailman suurimmista ihmisen luomista nähtävyyksistä, pääkaupunki Amman sekä Wadi Rumin aavikkomaisemat ja rentoutumista Kuolleellamerellä.

Petra on nähtävä. Jättimäinen rakennelma hakattiin punaiseen hiekkakivikallioon yli 2 000 vuotta sitten. Alueen historia ulottuu aina ihmiskunnan ensimmäisiin sivilisaatioihin ja esiintyy kerta toisensa jälkeen Raamatussa. Kaupunki kukoisti nabatealaisten valtakaudella ja toimi idästä tulevien karavaanien keskuksena, sillä asukkaat olivat oppineet kontrolloimaan ja säästämään niukkaa vettä, joka oli avainroolissa esikristillisissä uskonnoissa.

Ennen Petraa kohtaamme modernin Jordanian sen pääkaupungissa Ammanissa, josta teemme retken Rooman valtakunnan aikaiseen Jerashiin Ammanin pohjoispuolella. Käymme raamatullisella Nebo-vuorella ja yövymme viihtyisässä Madaban kaupungissa. Sitten suuntaamme Wadi Rumin autiomaahan, joka on ehkä maailman kaunein laatuaan. Aavikkoa leimaavat erikoiset hiekkakivimuodostelmat, joita paikalliset beduiinit vartioivat. Yövymme aavikkoleirissä upean tähtitaivaan alla.

Seuraavana on vuorossa matkan ehdoton kohokohta, Petra. Matkan päätteeksi suuntaamme Kuolleellemerelle ja pääsemme kokemaan painottomuuden tunteen suolaisessa vedessä.

Matkalla yövytään hyvissä keskitason hotelleissa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jordanian dinaari

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Amman, Jordan
Päivä 2
Roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa - Kuningas Abdullahin moskeija
Päivä 3
Nebo-vuori ja Madaba
Päivä 4
Madabasta Wadi Rumiin. Jeeppisafari ja yöpyminen aavikolla
Päivä 5
Wadi Rumista Petraan. Elämyksiä "Pikku-Petrassa"
Päivä 6
Petra. El-Khaznen temppeli, kuninkaalliset haudat ja Petran keskusta.
Päivä 7
Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla ja Kuollutmeri.
Päivä 8
Kuollutmeri – Amman. Kotimatka.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Amman, Jordan

Lennämme Helsingistä Ammaniin. Kuningatar Alian kansainväliseltä lentoasemalta on noin tunnin matka hotelliin. Perillä saamme huoneet ja kokoonnumme sen jälkeen yhteiselle illalliselle*.

* Kun lento saapuu myöhään illalla Ammaniin, syömme hotellissa kylmän iltapalan.

Kevät 2024: saavumme päivän 2 puolella Ammaniin ja ajamme hotelliin.

Päivä 2
Roomalaisaikainen rauniokaupunki Jerash ja kaupunkikierros Ammanissa - Kuningas Abdullahin moskeija

Syksy 2023 Hyvän aamiaisen jälkeen aloitamme päivän vierailulla Jerashin hyvin säilyneeseen kaupunkiin, jonka perusti Aleksanteri Suuri ja joka joutui sittemmin roomalaisten käsiin. Kaupunki on säilynyt niin hyvin, koska se oli vuosikaudet hautautuneena hiekan alle, kunnes saksalainen tutkimusmatkailija Ulrich Jasper Seetzen löysi sen vuonna 1806. Saavumme Jerashiin eteläisen portin kautta. Yksi ensimmäisistä isoista pyhäköistä on temppeli, joka oli rakennettu Zeus-jumalan kunniaksi. Kävelemme agoralle, markkinapaikalle, joka on merkkinä kaupungin keskustasta. Keskustassa sijaitsee suurin ja parhaiten säilynyt pyhäkkö, jumalatar Artemikselle omistettu temppeli. Temppelin ohella keskustassa on useita kauniita kirkkoja. Kirkot todistavat kristinuskon saavuttaneen Jerashin ennen kuin muslimit saapuivat kaupunkiin noin vuonna 636. Maanjäristys ravisteli kaupunkia 700-luvun puolivälissä. Onneksi roomalaiset arkkitehdit olivat osanneet varautua järistykseen. Kaupunki kuitenkin hylättiin maanjäristyksen jälkeen.

Seuraavaksi teemme kaupunkikierrokseen Ammanissa, joka on levittäytynyt usealle kukkulalle. Keskustassa on mm. linnoitus, joka kutsuu ihailemaan upeita näkymiä yli kaupungin, sekä roomalainen amfiteatteri, jossa on tilaa 6 000 katsojalle. Teatteri on lähes 2 000 vuotta vanha, sitä on jonkin verran korjattu ja se on yhä teatterikäytössä. Käymme myös vaikuttavassa Umayyad-palatsissa, joka on suurimmaksi osaksi raunioina. Palatsi ja sen viereiset rakennukset valmistuivat noin vuonna 730, kun Amman toimi yhä provinssin pääkaupunkina. Osa valtavasta kompleksista on rakennettu käyttäen roomalaisten rakennustekniikkaa. Palatsi toimi Ammanin kuvernöörin asuntona sekä hallinnollisena rakennuksena.

Päivän päätteeksi vierailemme Kuningas Abdullahin moskeijassa, jonka Kuningas Hussein rakensi vuosina 1982-89 isoisänsä muistolle. Huomioithan, että miehillä tulee olla pitkät housut ja naisilla kädet ja jalat tulee olla peitettyinä.

Kevät 2024 Saavumme Ammaniin aamuyöstä ja ajamme hotelliin. Aamaisen jälkeen sinulla on aikaa levähtää, ennenkuin aloitamme päivän ohjelman Jerashin rauniokaupungista, kuten yllä.  

Päivä 3
Nebo-vuori ja Madaba

Jätämme Ammanin taaksemme ja ajamme kohti Nebo-vuorta. Nebo-vuorelta Mooses näki ensimmäistä kertaa “luvatun maan”, Israelin. Mikäli sää on kirkas, vuorelta voi nähdä aina Jerusalemiin, Jerikoon ja Betlehemiin saakka. Vuoren laella on kirkko, joka rakennettiin Mooseksen muistoksi vuonna 393. Kirkkoa on korjattu useita kertoja ja se on saanut mm. uuden mosaiikkilattian, jonka fransiskaanit valmistivat. Näemme lisää fransiskaanien töitä seuraavassa kohteessamme Madabassa.

Madaban historia on jännittävä. Jordanian kristityt muodostavat vain 5 % koko väestöstä, mutta Madabassa on yhä iso joukko kirkkoja ja nykyään 30 % sen asukkaista on kristittyjä. Näemme mm. Pyhän Yrjön kirkon ja sen maailmankuulun mosaiikkikartan, joka koostuu kahdesta miljoonasta värikkäästä kivestä ja joka oli hautautuneena hiekkaan aina 1800-luvun lopulle saakka. Karttaan on kuvattu kaikki kristittyjen pyhät paikat Välimeren ympäristössä. Kartan avulla on saatu tietoa siitä, miltä Jerusalem näytti sen jälkeen, kun se tuhottiin vuonna 70 ja rakennettiin uudelleen.

Vierailemme myös Apostolinkirkossa, joka on tunnettu lattiamosaiikistaan. joka kuvaa naista nousemassa merestä myyttisten vesiolentojen ympäröimänä.  

Yövymme Madabassa ja iltapäivä ja ilta on omaa aikaa, jolloin voit käydä esimerkiksi Madaban pienissä käsityöliikkeissä, joissa myydään mm. käsintehtyjä mosaiikkeja.

Päivä 4
Madabasta Wadi Rumiin. Jeeppisafari ja yöpyminen aavikolla

Aamiaisen jälkeen matkaamme pidemmälle etelään pitkin muinaista kuninkaan tietä (eng. King’s Highway) määränpäänämme on Wadi Rumin autiomaa, joka sijaitsee noin 1 000 m merenpinnan yläpuolella. Alue on ehdottomasti yksi kauneimmista koko Lähi-idässä ja koostuu upeista hiekkakivikukkuloista, joita on ripoteltu jättiläismäiselle aavikolle. Aavikolla elää beduiineja vuohineen. Wadi Rum on nykyään kansallispuistoaluetta, jossa ei saa kulkea bussilla. Vaihdamme bussin avoimiin maastoajoneuvoihin, ja hiukset hulmuten lähdemme tutustumaan autiomaahan, jossa kuvattiin 1962 elokuva Arabian Lawrence (eng. Lawrence of Arabia). Pääosaa elokuvassa esitti Peter O’Toole.

Tänään yövymme aavikolla, jossa tähdet tuikkivat kirkkaina ja ovat usein nähtävillä. Syömme illallisen yhdessä, jonka jälkeen voi nauttia aavikon erityisestä tunnelmasta.

Leirillä, jossa yövymme, kaikissa huoneissa on omat kylpy- ja wc-tilat.

Päivä 5
Wadi Rumista Petraan. Elämyksiä "Pikku-Petrassa"

Aamiaisen jälkeen lähdemme aavikkoleiristämme kohti Wadi Musaa ja Petraa, jossa vietämme kaksi seuraavaa päivää.

Pikku Petra on pienempi versio mahtavasta rauniokaupungista. Rotkoon, jossa Pikku Petra sijaitsee, pääsee vain kapean Siq Barid -nimisen kuilun kautta. Monet kutsuvat kaupunkia “kylmäksi rotkoksi”, sillä siellä puhaltaa monesti kylmä tuuli. Rotkon keskellä on kiehtovia pieniä portaita, jotka kiemurtelevat ylös kallioseinämiä erilaisiin koloihin ja luoliin. 

Maailmanperintökohde Petra sijaitsee kaukana kauppareiteistä ja ympäröivän maailman silmistä ja poistettiin kartoista jo 600 vuotta sitten. Yksi maailman kiehtovimmista kulttuuriaarteista on sekä mystinen että vaikuttava. Petran kiehtova historia ulottuu 9 000 vuoden päähän. Kaupungin löysi 1812 sveitsiläinen seikkailija Johann Burckhardt. Hän oli kuullut huhuja kadonneesta kaupungista ja ylipuhui beduiinioppaansa näyttämään hänelle salaisen reitin kalliopolkuja pitkin. Näin Petra palasi maailmankartalle.

Jatkamme Petraan tutustumista seuraavana päivänä.

Päivä 6
Petra. El-Khaznen temppeli, kuninkaalliset haudat ja Petran keskusta.

Vaikka Petraa rakennettiin jo hyvin kauan sitten, vasta nabatealaisten asetuttua alueelle 312 eKr kaupunki alkoi saada nykyisen kaltaisen muodon. Petra on erittäin hyvin säilynyt huolimatta sen korkeasta iästä. Tämä johtuu siitä, ettei Petra ole koskaan joutunut kokemaan väkivaltaisia hyökkäyksiä ja ilmasto on suhteellisen leuto ja kuiva.

Alue on valtavan kokoinen, ja nähtävää riittäisi useaksi päiväksi. Meillä on kuitenkin hyvin aikaa katsella kaupunkia rauhassa ja kiireettä. Petrassa tarvitaan hyvät kengät, sillä kävelemme paljon. Pyrimme siihen, että ehdimme nähdä tärkeimmät kohteet, kuten pitkän ja kapean rotkon al-Siqin, joka yhdistää Petran muuhun maailmaan, sekä vaikuttavan al-Khaznehin temppelin, joka on nähty Indiana Jones -elokuvassa Viimeinen ristiretki. Näemme myös kuninkaalliset haudat ja Petran keskustan.

 

Päivä 7
Jeesuksen kastepaikka Jordan-virran rannalla ja Kuollutmeri.

Aamupäivällä ajamme Petrasta kohti Jordanjokilaaksoa. Käymme laaksossa paikassa, jossa Jeesus Uuden testamentin mukaan kastettiin. Vasta Jordanian ja Israelin rauhanneuvottelujen jälkeen vuonna 1994 arkeologit pääsivät aloittamaan kaivaukset alueella. Tästä huolimatta alueelta on löydetty jo yli 20 kirkkoa, luolia ja kastealtaita, jotka on ajoitettu Rooman valtakunnan ja Bysantin aikaan.

Käytyämme kastepaikalla vierailemme maapallon matalimmalla sijaitsevalla alueella: Kuolleellamerellä. Kuolleenmeren rannalla seisoessaan on itse asiassa 420 m merenpinnan alapuolella. Kuolleessameressä pääsee kokemaan painottomuuden tilan, kiitos veden korkean suolapitoisuuden (n. 30 %). Vedessä ei uppoa, ja uinti on varsin hauska kokemus.

Voit nauttia vedestä tai ottaa mutahoidon rannalla. Sen jälkeen ajamme hotellille, joka sijaitsee lähellä ”merta”.

Iltapäivällä meillä on aikaa rentoutua ja sulatella matkakokemuksia. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle hotelliin.

Päivä 8
Kuollutmeri – Amman. Kotimatka.

Syksy 2023 Saamme hotellilta aamiaispaketin mukaan ja ajamme aikaisin Ammanin lentokentälle.

Kevät 2024 Syömme aamiaisen hotellissa ja ajamme Ammanin lentokentälle.
 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Amman/Amman – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitukset 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa ja 1 yö aavikkoleirissä Wadi Rumissa (oma kylpy/suihku ja wc)
 • Syksy 2023 puolihoito (aamiainen päivinä 2-8* ja illalliset päivinä 1*-7, ensimmäisenä iltana kylmä iltapala hotellissa). *Päivä 8 aamiaispaketti.
 • Kevät 2024 aamiainen päivinä 2-8 ja illalliset päivinä 2-7
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Turistiviisumi Jordaniaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä noin 40 USD (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi ja maahantulosäännöt Jordaniaan - tärkeää

Albatros Travel hoitaa viisumin Jordaniaan puolestasi ja se sisältyy matkan hintaan. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Pyydämme kaikkia matkustajia ilmoittamaan meille voimassaolevan passin tiedot Tiedot tulee täyttää täällä: https://www.albatros-travel.fi/passi. Jos haet uutta passia ennen matkaa, on erittäin tärkeää ilmoittaa meille uuden passin tiedot mahdollisimman pian. Saat viisumin passiin maahan saapuessa.

Lue Jordanian maahantulosäännöistä täältä:
https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/lahi-ita/jordania/viisumi

Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkistathan oman maasi viisumikäytännöt suurlähetystöstä.

Yöpymiset

Amman 2 yötä*, Madaba 1, Wadi Rum 1, Petra 2 ja Kuollutmeri 1.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.
 

* kevät 2024 saavumme aamuyöstä hotelliin.

Liikkuminen matkan aikana

Petrassa kävelemme paljon. Ota mukaan hyvät kävelykengät/lenkkikengät. Kävelemme myös epäsasaisessa maastossa. Osallistujan on kyettävä liikkumaan omatoimisesti ja ryhmän mukana. Kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 16 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Hotellit

Käyttämämme hotellit ovat siistejä ja mukavia, tasoltaan keskitasoa. Huomioithan, että monissa hotelleissa Jordaniassa ei tarjoilla alkoholia. Alkoholijuomia voi ostaa paikallisista kaupoista.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Jordaniasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/lahi-ita/jordania

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen läpileikkaus Jordanian matkalla oli sopivasti erilaisia kohteita hyvässä järjestyksessä niin, että pääkohde Petra oli matkan lopuusa
Date published: 2023-11-23
Rated 4 out of 5 by from Historiallinen ja mielenkiintoinen reissu Saavuimme tiistaina matkalta. Reissu oli kaikenkaikkiaan todella hyvin järjestetty, itse ei tarvinut muuta kuin saapua kellon mukaan aamupalalle ja bussille, matkanjohtaja ja opas hoitivat loput. Omatoimisesti järjestettynä ei mitenkään olisi saanut näin hyvää läpileikkausta Jordaniasta. Matkanjohtaja Gabor oli loistava, hänen ammattitaitonsa näkyi niin aikatauluissa, tietotaidossa kuin ryhmänhallinnassa. Myös paikallinen opas oli todella asiantunteva, tunsi maansa historian loistavasti. Naapurimaan sodasta huolimatta Jordaniassa oli turvallinen olo ja parissa matkamme hotellissa kaikkien asukkaiden matkatavaratkin läpivalaistiin tullessa. Hotellit olivat todellakin keskitasoa, mutta todella kohtuullisella hinnalla ei toisaalta voisi muuta olettaakkaan. Autiomaan telttamajoitus oli aika ikävä yllätys puitteiltaan. Vaikka Wadi Rumi itsessään oli mieleenpainuva kokemus ja ehdottomasti vierailun arvoinen, niin telttamajoituksen sijasta voisi mennä ennemmin lähikylään hotelliin. Bussimatkat sujuivat mukavasti siistin ja tasokkaan bussin kyydissä, jossa ilmastointi pelasi ja matkanteko oli miellyttävää hyvän kuskin ansiosta. Kaikenkaikkiaan suosittelen matkaa seikkailun janoisille ja historiasta kiinnostuneille. Kuitenkin tämä matka ylitti odotukset monin kerroin ja useampi "vau" huokaus tuli todettua viikon aikana. Matkalle 4 tähteä ja Gabor-oppaalle 5 tähteä. Kiitos!
Date published: 2023-11-23
Rated 5 out of 5 by from Huippu reissu! Super mukavat ja asiantuntevat oppaat! Erityiskiitos Gaborille! Matkalla sai todella kattavan kuvan Jordaniasta, historiasta ja kulttuurista. Lämmin suositus tälle matkalle.
Date published: 2023-11-23
Rated 4 out of 5 by from Matkan sisältö Olimme tyytyväisiä matkaohjelmaan ja - oppaaseen. Kohde on unelma kaikille historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille. Suomea puhuva opas oli erittäin asiantunteva ja ystävällinen.
Date published: 2023-11-22
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen Jordania Juuri palasin matkalta ja aivan mahtava matka. Matkanjohtaja ja paikallisopas olivat asiantuntevia. Tietoa kohteista ja Jordaniasta maana tuli niin palon, että olikin hyvä kuulla selostus ensin englanniksi ja kertauksena suomeksi. Matkaohjelma oli hyvin suunniteltu kokonaisuus. Loistava loma kaiken kaikkiaan!
Date published: 2023-11-22
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen Loistava! Ainoa huono puoli pitkät lentojen odotukset. Lisäksi jäi viimeksi harmiksi lähtö klo 1.45 yöllä!
Date published: 2023-11-22
Rated 5 out of 5 by from Jordanian kiertomatka - Loistava matkanjohtaja Jordanian kiertomatkan ohjelma oli hyvä poikkileikkus maahan ja sen historiaan. Se mikä teki hyvästä erinomaisen oli matkanjohtaja Gabor Laszlo, joka ammattimaisella otteellaan piti homman hienosti kasassa. Kaikki tiesivät mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan, missä milloinkin pitää olla ja lisäksi hänellä oli erinomainen tuntemus paikallisesta kulttuurista ja erinomaisen positiivinen persoonallisuus.
Date published: 2023-11-22
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen sisältö Palasimme juuri hienosti sujuneelta Jordanian matkaltamme. Ohjelma oli hieno läpileikkaus maahan ja sen monipuolisiin nähtävyyksiin. Kauniin kesäiset säät ja maittavat ateriat koko matkan ajan. Ympäröivien maiden levottomuuksista huolimatta matkamme sujui turvallisesti. Erityiskiitos paikallisoppaallemme ja ryhmänjohtajalle Gaborille!
Date published: 2023-11-22
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_62
 • loc_fi_FI, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja